Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - eGetin

Sivuja: [1] 2 3 ... 6
1
Olisi tarvetta tehdä nyt sellainen ratkaisu jolla kykenisin siirtämään lähiverkon kautta äänet pöytäkoneesta servukoneeseen. Pulseaudiolla pitäisi tähän periaatteessa kyetä (ja JACK varmasti taipuu jos jaksaisi tunkata riittävästi) mutta vielä en ole toimivaa tapaa tähän löytänyt johtuen löytämieni ohjeiden vanhuudesta.

Miten siis onnistuisi putkittaa pöytäkoneen 12.04 Ubuntusta äänet palvelin-/mediakoneen 12.04 Ubuntuun (molemmissa Gnome Shellit pyörimässä)? Mahtaako tällöin onnistua myös pikainen vaihtaminen esim. tuosta etä-äänipalvelimesta paikalliseen Pulseaudio-palvelimeen jotta voisi siirtää äänet kuulokkeisiin?

Tarkoituksenani olisi siis keskittää kämpässä media yhteen koneeseen joka on kaiuttimien ja television vieressä pönöttämässä. Tällöin ei tarvitsisi aina lyödä kuulokkeita päähän kun haluaisi katsoa pikaisesti Youtube-videon eikä tarvitsisi hypätä toisen koneen ääreen mikäli muidenkin täytyisi kuulla jotain.

EDIT: Sain nyt äänet siirtymään pöytäkoneesta palvelinkoneeseen. Kokeilin kuitenkin vääntää asetukset päinvastaiseksi että äänet siirtyisivät mediapc:stä pöytäkoneeseen (voisi olla näppärä välillä esim. yöllä jolloin saisi äänet kuulokkeisiin) mutta mitään ei tapahdu. Pöytäkoneessa siis paprefs ei selkeästi saa yhteyttä paikalliseen Pulseaudio-palvelimeen vaan setti vetää oletusasetuksilla (jotka mahdollistavat etäpalvelimienkin käytön ilmeisesti?). Esimerkiksi tuota yhdistettyä virtuaalikorttia ei tupsahda (ohjaisi siis äänet kaikille äänilaitteille) vaikka siihen painaisi ruksin siinä missä mediapc:ssä tuo tupsahtaa välittömästi listaan lisäksi.
Huomionarvoista on siis myös että pöytäkoneesta löytyy mahdollisuus saada Airplay-vermeet näkymään yhtälailla. Toimivuutta on paha testata kuitenkaan.

Eli pavucontrollilla pistät clientistä ekasta välilehdestä verkkoäänilaitteet näkyviksi ja serveristä samalla härpäkkeellä toisesta välilehdestä verkkopääsy käyttöön ilman todentamista ja sallii muiden lähiverkon koneiden löytää servun äänilaitteet.

Mahtaako onnistua äänten ohjaus molempiin suuntiin? Eli saisi ohjattua servukoneen softilta äänet niin ulkoisista kaiuttimista kuin lähiverkon kautta pöytäkoneen kuulokkeista ja pöytäkoneen ohjelmilta äänet kuulokkeisiin sekä servukoneen kaiuttimiin. Ja tämän kaiken vielä yhtäaikaisesti niin olisi juuri sitä mitä saattaisin tarvita :)

EDIT2: No hyvinpä sujuu ;D Flash menee rikki jos äänet pistää etänä toiseen koneeseen. Ei millään jaksaisi sen kanssa ruveta tunkkaamaan :'(

2
Tällaista probleemaa tällä kertaa. SSD:llä oli ensin Linux Mint mutta en lämmennyt Mintin keskeneräisyydelle ja bugisuudelle. Viimeisenä kuvittelin että myös tuo ongelma jossa siis systeemi heittää itsensä hetkeksi jumiin satunnaisen ajan kuluttua ja mounttaa itsensä read-only -tilaan olisi johtunut Mintin bugista. No, asensin tilalle Ubuntun 12.10 betan ja sama ongelma jatkuu.

Onko meikäläisellä siis asema levähtämässä totaalisesti vai onko kyseessä nyt jokin ext4:n tai siihen liittyvän uuden paketin bugi? Ongelma ei ole ollut kauaa ja on paha sanoa ilmaantuiko se Minttiin jonkin päivityskerran jälkeen vai ei.

Windowsilla yrittäisin muuten mieluusti tarkistaa aseman virheitä (asennettuna toiselle levylle) mutta ilmeisesti softat eivät tykkää siitä että levyllä on ext4-tiedostojärjestelmä.


Ratkaisu:
Asensin Ubuntun käyttäen XFS-tiedostojärjestelmää.

3
Otsikon mukainen ongelma on siis kyseessä, useimmiten iskee jo asennuksessa. Jos asennuksen saa läpi niin kaatuilut jatkuvat siltikin. Joskus voi mennä parikin tuntia hyvin, tai sitten paniikki iskee jo viiden minuutin kuluttua käynnistyksestä. Muita distroja on kokeiltu eikä niiden kanssa ole vastaavaa ongelmaa sitten alkuunkaan, kyseessä on siispä ubuntu-spesifi juttu.

Google ei paljoa vastauksia antanut, nekin harvat mitä löytyi ei oikeastaan pahemmin auttanut. noapic ja nolapic on kokeiltu ja jälkimmäinen auttoi hivenen, vaan sen jälkeen prossusta tunnistui vain yksi ydin ja loput seitsemän (kolme fyysistä ja neljä ht:n kautta) jäivät hyödyntämättä. Tällöinkin kaatuilua tuli havaittua, harvemmin tosin.

Ensin ajattelin että kyseessä olisi olleet ylikellot mitä tuli kokeiltua, mutta vakioasetuksillakaan ongelma ei ratkennut. Melkein veikkaisin että kyseessä on yhteensopivuusongelma emolevyn kanssa, mutta mikä paketti sen sitten mahtaa aiheuttaa? Kokeiltu on 11.04 ja 11.10 eikä kumpikaan toimi, 10.04 on vielä kokeilematta ajanpuutteen vuoksi. Kokeiluksi koneessa käväisi Gentoo ja Opensuse (jälkimmäinen tosin säilyi käytössä kokonaisen päivän, jo ihan sen takia ettei kyseisestä distrosta löytynyt yhteensopivuutta ~minkään osan suhteen, Gentookin vaati vähempää tappelua :D).

Tietokoneen (tärkeimmät) speksit:
Asus P6X58D Premium
Intel i7 920
12Gb DDR3 1600MHz
Asus Radeon HD6950 1Gb
Asus Xonar DG -äänikortti

Edit paljon myöhemmin: Ongelma taitaa olla nyt tipotiessään. Aiemmin prosessorin virransäästöominaisuuksiin sun muihin kajoaminen ei vaikuttanut mutta nyt pelkkä prosessorin Turbo-ominaisuuden disabloiminen hävitti kernel panicit kokonaan.

4
Kyseessä Ubuntu 11.04

Menin tyhmyyksissäni jälleen kerran päivittämään Ubuntua, ja kappas kummaa kun Chrome lopetti toimintansa. Tuli ilmeisesti selaimeen joku päivitys, joka vaatisi uuden libnss3:n jota myös päivitysmanageri ehdottaisi, mutta jos meinaa normi-upgradella sen päivittää, kehuu ettei kykene. No, dist-upgrade ehdottaa että poistetaan koko saakelin Ubuntu niin sitten saa paketin päivitettyä.

Mahtaisiko ongelmaan olla jotain muuta ratkaisua?

Koodia: [Valitse]
erkka@masiina:~$ chromium-browser
Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `ChromeGtkFrame::scrollbar-slider-prelight-color' of type `GdkColor' from rc file value "((GString*) 0x7fce0c0a0d80)" of type `GString'
Gtk-Message: (for origin information, set GTK_DEBUG): failed to retrieve property `ChromeGtkFrame::scrollbar-trough-color' of type `GdkColor' from rc file value "((GString*) 0x7fce0c0a0d20)" of type `GString'
[3489:3498:3589580205:ERROR:nss_util.cc(346)] NSS_VersionCheck("3.12.3") failed.  We depend on NSS >= 3.12.3, and this error is not fatal only because many people have busted NSS setups (for example, using the wrong version of NSPR). Please upgrade to the latest NSS and NSPR, and if you still get this error, contact your distribution maintainer.
/usr/lib/chromium-browser/chromium-browser: symbol lookup error: /usr/lib/libnssutil3.so: undefined symbol: PL_ClearArenaPool


erkka@masiina:~$ sudo apt-get upgrade
[sudo] password for erkka:
Reading package lists... Done
Building dependency tree      
Reading state information... Done
The following packages have been kept back:
  libnss3
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 1 not upgraded.


erkka@masiina:~$ sudo apt-get dist-upgrade
Reading package lists... Done
Building dependency tree      
Reading state information... Done
Calculating upgrade... Done
The following packages will be REMOVED:
  acpi-support acpid alsa-utils anacron apport apport-gtk at avahi-daemon avahi-utils bluez-cups chromium-browser
  chromium-browser-inspector chromium-browser-l10n chromium-codecs-ffmpeg cron cups cups-driver-gutenprint foo2zjs
  friendly-recovery gdm gdm-guest-session hplip hplip-cups icedtea-6-jre-cacao icedtea-6-jre-jamvm icedtea-netx icedtea-plugin
  icedtea6-plugin irqbalance lib32nss-mdns libnss-mdns libnss3-1d network-manager network-manager-gnome openjdk-6-jre
  openjdk-6-jre-headless openjdk-6-jre-lib plymouth-label plymouth-theme-ubuntu-logo plymouth-theme-ubuntu-text pxljr rsyslog
  samba splix telepathy-salut ubuntu-desktop ubuntu-minimal ubuntu-standard ufw ureadahead wine wine1.2
The following NEW packages will be installed:
  diff exim4 exim4-base exim4-config exim4-daemon-light fcron klogd mailx sysklogd
The following packages will be upgraded:
  libnss3
1 upgraded, 9 newly installed, 52 to remove and 0 not upgraded.
Need to get 2 994 kB of archives.
After this operation, 314 MB disk space will be freed.
Do you want to continue [Y/n]? n
Abort.
erkka@masiina:~$

5
Jälleen kerran... Tällä kertaa hävisi ATI:n näyttiksen ajurit, kaikki mahdollinen pätkii ja toista näyttöä ei voi käyttää kun ei sinne voi siirtää ohjelmia... Compiz hävisi myös.

Kokeilin äsken piruuttani tuupata glxinfon ja tulosti tämän:
Koodia: [Valitse]
name of display: :0.0
X Error of failed request:  BadRequest (invalid request code or no such operation)
  Major opcode of failed request:  156 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  19 (X_GLXQueryServerString)
  Serial number of failed request:  15
  Current serial number in output stream:  15

xorg.conf näyttää tällä hetkellä tältä:
Koodia: [Valitse]
Section "Monitor"
    Identifier   "0-DFP1"
    Option        "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
    Option        "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
    Option        "DPMS" "true"
    Option        "PreferredMode" "1920x1080"
    Option        "TargetRefresh" "60"
    Option        "Position" "0 0"
    Option        "Rotate" "normal"
    Option        "Disable" "false"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier   "0-CRT2"
    Option        "VendorName" "ATI Proprietary Driver"
    Option        "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor"
    Option        "DPMS" "true"
    Option        "PreferredMode" "1280x1024"
    Option        "TargetRefresh" "60"
    Option        "Position" "1920 0"
    Option        "Rotate" "normal"
    Option        "Disable" "false"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier "Default Screen"
    DefaultDepth     24
    SubSection "Display"
        Virtual    3840 1080
    EndSubSection
EndSection

Section "Screen"
    Identifier "amdcccle-Screen[1]-0"
    Device     "amdcccle-Device[1]-0"
    DefaultDepth     24
    SubSection "Display"
        Viewport   0 0
        Depth     24
        Virtual    3840 1080
    EndSubSection
EndSection

Section "Module"
    Load  "glx"
EndSection

Section "ServerLayout"
    Identifier     "amdcccle Layout"
    Screen      0  "amdcccle-Screen[1]-0" 0 0
EndSection

Section "Device"
    Identifier  "Default Device"
    Driver      "fglrx"
EndSection

Section "Device"
    Identifier  "amdcccle-Device[1]-0"
    Driver      "fglrx"
    Option        "Monitor-DFP1" "0-DFP1"
    Option        "Monitor-CRT2" "0-CRT2"
    BusID       "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "ServerFlags"
    Option        "Xinerama" "off"
EndSection

Kun yrittää tuolla ubuntun omalla viritelmällä laittaa uudestaan fglrx:ää sisään, heittää se erroria jockey.logiin:
Koodia: [Valitse]
2010-09-20 06:37:58,943 WARNING: /sys/module/fglrx/drivers does not exist, cannot rebind fglrx driver
2010-09-20 06:37:58,943 ERROR: XorgDriverHandler.enable(): package or module not installed, aborting
2010-09-20 06:38:04,885 DEBUG: XorgDriverHandler(fglrx, fglrx, fglrx): xorg.conf driver matches
2010-09-20 06:38:04,973 DEBUG: XorgDriverHandler(fglrx, fglrx, fglrx): xorg.conf driver matches
2010-09-20 06:38:07,255 DEBUG: XorgDriverHandler(fglrx, fglrx, fglrx): xorg.conf driver matches
2010-09-20 06:38:07,344 DEBUG: XorgDriverHandler(fglrx, fglrx, fglrx): xorg.conf driver matches
2010-09-20 06:38:07,445 DEBUG: XorgDriverHandler(fglrx, fglrx, fglrx): xorg.conf driver matches
2010-09-20 06:38:07,535 DEBUG: XorgDriverHandler(fglrx, fglrx, fglrx): xorg.conf driver matches
2010-09-20 06:38:09,256 DEBUG: Shutting down


Ja ihan hyvin toimi tähän asti... Alan jälleen muistaa syyn miksi en ollut pitänyt tuota päivitysohjelmaa käytössä...

6
Laitealue / Asus Eee PC 1001PX ja muutama kysymys
« : 13.08.10 - klo:18.52 »
Olisi nyt kaksi eri ongelmaa.
Ensimmäinen on se, että Ubuntu ilmoitti akunkestoksi vain 2h 40min akun latauksen jälkeen vaikka tällä pitäisi päästä viiteen tuntiin helposti. Veikkaan että osatekijä tähän on seuraava ongelma.
Niin, en pysty säätämään näytön kirkkautta. Olen laittanut läpyskään Ubuntu Netbook Remix Finnish Editionin (10.04) ja muuten toimii hyvin (päivitin kernelin netistä löytyneillä ohjeilla jotta WLAN toimisi) mutta näytön kirkkautta ei voi säätää. Vaikka pikanapit ja appletit toimivat ja ilmoittavat kuvakkeella yläreunassa että kirkkautta säädetään, pysyy näytön kirkkaus silti maksimissa. Miten tämän saisi korjattua?

7
Ongelma numero yksi.
Eilen kävin Ubuntulla netissä kännykän (Nokia 5800XM) kautta, aina aiemmin se on toiminut ihan out-of-box, mutta eilen sitten saikin buuttailla ja laitella asetuksia useamman kerran kohdilleen. Tänään sitten menin ihan normaalisti modeemin kautta nettiin, tai siis olisin mennyt jos olisin päässyt. Kone pääsee lähiverkkoon mutta ei siitä eteenpäin (SSH:lla sai yhteyden serveriin jossa pyörii irssi, ja kykenin siis irkkaamaan ihan normaalisti). Verkkoasetukset on laitettu manuaalisesti ja ovat oikein. Ifconfig tulostaa eth0:n lisäksi myös pari virtuaalikoneen "nettiä". Voisiko tuo raukka mennä niistä sekaisin, vai yrittääkö se yhä edelleen päästä kännykän kautta nettiin? :S

Ja sitten tuo toinen.
Minulla menee tällä hetkellä PS3:n äänet ensin näyttöön HDMI-piuhaa pitkin, ja siitä sitten eteenpäin PS3:n ja näytön äänet menevät tietokoneen line in -väylään. Jos käytän ihan normaaleja kaiuttimia, homma toimii kuin unelma (paremmin kuin windozessa :D), mutta heti kun otan USB-headsetin käyttöön, jäävät line in -äänet kuitenkin pois. Ne kuuluvat yhä edelleen kaiuttimista, eivätkä kuulu headsetistä niinkuin pitäisi. Tällä hetkellä on Pulseaudio käytössä (ei ole ollut aiemmin ongelmia).

8
Mitenköhän mahtaisi olla mahdollista korjata tuo otsikon mukainen ongelma? Tosiaan, sama ongelma oli betassa, ja se jatkuu nyt ihan stablessa.

Kun kirjaudun sisään, ilmestyy oletustaustakuva ja alapalkki, sen jälkeen kestää noin 10 sekuntia että työpöytä lähtee rullaamaan. Sama ongelma oli täysin tuorealla asennuksella, tätä ei siis aiheuta mikään oma viritelmä.

9
Sain siis aiemmin konffittua /etc/network/interfaces -tiedostosta käyttöön staattisen sisäisen ip:n servulle, ja se sen tajusikin. Jossain vaiheessa modeemi täytyi bootata ja luonnollisestikin nettiyhteys katkesi servulta hetkeksi, mutta nyt kun koitin SSH:lla ottaa yhteyttä siihen tuolla staattisella ip:llä, huomasin, ettei yhteyttä saa.
Menin sitten modeemin asetuksista katsomaan, että missä se servu luurailee. Oli vaihtanut ip-osoitteen taas jollain automaagihaullansa. Katsoin tuota interfaces-filua, mutta se oli kyllä ihan kunnossa. Komensin sudo /etc/init.d/networking restart mutta se aiheutti käytännössä sen, etten pääse nyt ollenkaan servuun käsiksi, mutta modeemi ilmoittaa, että kyllä siellä jotain on vieläkin siinä samassa (väärässä) ip:ssä.

Miten tuon purkin saisi tajuamaan jälleen, että ei haeskella mitään automaagi-ip:tä?

Ja toinen on vielä se, että tuo yhteys tuntuu tooosi nuhaiselta SSH:n kautta. Servulla on Ubuntu 9.04 Server sisässä, ja siitä on karsittu vielä turhaa roinaa menemään, jotta se mahtuu 2,5Gb osiolle (ja totta tosiaan, vie alle gigan atm). Ulkomaailmasta kun surffailee, pysyy yhteys noin pari minuuttia tosi tukkoisesti pystyssä, mutta sitten se jäätyy. Nettiliittymässä on kuitenkin meganen uppi (täysin riittävä omaan käyttöön), eikä muut käytä nettiä kuin korkeintaan netissä surffailuun. Lisäksi lähiverkon kauttakin tuo pätkii tosi paljon, kun vaihtaa irssissä kanavaikkunaa, saattaa mennä puolikin minuuttia että se vaihtuu. En jaksa uskoa, että Celeron 500MHz ja 256Mb keskusmuistia olisi liian vähän sentään irssille :P
Taustalla pyörii myös Apache+PHP+MySQL, mutta niitä ei tule käytettyä juurikaan, joten tuskin nekään tehoja ja kaistaa imee.

E: Tuo SSH-yhteyden tukkoisuus on nyt tärkeämpi, IP toimii taas normaalisti.

E2: Piuhaa kannattaa kokeilla toisessakin reiässä purkissa :P

10
Olisi tuossa tuollainen tietokoneenrottelo servuksi, ja siinä on rikkinäinen cd-asema (ei siis toimi), bios ei tue usb-buuttia mutta usb 1.1 -väylä löytyy, ja diskettiasemakin on olemassa.
Internetsistä olen googlaillut korppubuuttauksen ohjeita, mutta en ole vielä kertaakaan onnistunut saamaan tuota käyntiin niin, että korpulta menisi bootloader ja sen kautta kone käynnistäisi tuon tikun kautta.

BIOS:sta löytyy myös verkkobuuttauksen mahdollisuus, onnistuuko sen hyödyntäminen sitten helpommin?

Olisiko tosiaan antaa jotain kunnollisia ohjeita, netistä haeskelemalla en ole kyllä saanut mitään selville.



Tosiaan, ongelma tulikin ratkaistua nopsaan. Alta löytyi hyvä linkki erilaisiin asennusohjeisiin, ja itselläni tuo hoitui lähiverkon yli asentamalla, eli yhdelle koneelle TFTP pystyyn ja tuo servukone buuttaa sitten verkon yli ja asennus lähti näppärästi käyntiin hetken säädön jälkeen.
Huomioitavaa on se, että kun TFTP:ssä määrittää sen boottifilun tyyliin "bootti.filu" niin sen pitää olla netboot-kansiossa.

11
Laitealue / Ubuntu 9.04 ja Nvidia Geforce GTS 250
« : 09.11.09 - klo:23.00 »
Jahas, mites edetä.
Veljellä koneessa resoluutiona tällä hetkellä 640x480 tai jotain sen tapaista, ei voi vaihtaa mistään resoluutiota.
Ihan alussa oli sentään 1024x768 -resoluutio (liian pieni sekin) ja sitä rataa kun oli Ubuntun omalla systeemillä vedetty ajurit. Sen jälkeen ladattiin 190-ajuri Nvidian sivuilta ja kokeiltiin asentaa, sen jälkeen jäi noin pieneksi eikä pysty vaihtamaan.

Sitten käskin terminaalin kautta vilkaisemaan mitähän xorg.conf mahtaisi sisältää ja oli kuulemma mukavan tyhjä. Googlella on kokeiltu hakea apua mutta on vähän keinot vähissä kun ei sieltäkään löydy avustusta.

EnvyNG:tä on koitettu, ei auttanut. Pakettivarastoissa on niin vanhat ajurit että niissä on jokin bugi liittyen hertseihin yms, uusissa ajureissa pitäisi olla korjattuna. Mitään tietoa ei ole mitä pitäisi arvoiksi survaista tuossa wanhassa CRT-näytössä joten ei niitä uskalla lähteä vaihtelemaankaan.


Vinkkejä?

12
http://www.tietoviikko.fi/msareena/msblogit/keilaranta/article331996.ece
Lainaus
Usein ratkaisuksi tarjotaan avoimen lähdekoodin suosimista. Sen kannattajat maalailevat miten valtiohallinnossa säästyy rahaa, kun kaupallisesti tuotettujen järjestelmien lisenssimaksuja tarvitse enää maksaa.

Lisäksi samalla tuetaan suomalaista työllisyyttä, kun integraattoreina toimii kotimaisia yrityksiä. Työtä säästyy myös lisenssien hallinnassa.

Mutta miten asia on todellisuudessa?

Asiassa hyödyllinen tietolähde on julkaisusarja Tietoja valtion tietohallinnosta ja tietotekniikasta. Sen tuorein valtiovarainministeriön verkkopalvelusta löytyvä numero käsittelee vuotta 2008 . Raportin mukaan budjettivuonna 2008 ohjelmistojen osuus kuluista on 8 prosenttia. Suurimmat kuluerät ovat palveluiden ostot 52 prosenttia, sekä palkat ja palkkiot 28 prosenttia.

Uusien ratkaisujen kehittämisen näkökulmasta väliä on myös ratkaisun alustana käytetyn tuotteen tai teknologian tarjoaman toiminnallisuuden lähtötasolla. Veronmaksajana suosisin mallia, jossa katsotaan yhden komponentin hinnan sijaan valmiin ratkaisun kokonaiskustannuksia. Suljetun ja avoimen lähdekoodin ratkaisuilla kun ei oikeasti ole mitään eroa sen suhteen, voiko perustuotteen päälle tehtyä ratkaisua monistaa valtiohallinnon sisällä.

Ahaa, eli saanen kysyä että wtf? Ei siis ole mitään väliä että softiin menee vain 8% koska sehän on prosentuaalisesti vähän. Samoiten on siis ihan turhaa pienentää tuo 8% esim. 4%:iin (kun huomioidaan että tosiaan palvelut maksaa yli puolet) koska se on niin vähän prosenteissa.

Ei tainnut tuolla jäbällä käydä mielessä että kun noista prosenteista lasketaan se rahasumma niin asia voikin olla hivenen erilailla? Miksi tuota 4% ei voitaisi säästää ja sijoittaa sitä vaikkapa perusopetukseen (missä on naurettavan pienet budjetit suhteessa rahan tarpeeseen) tai vaikkapa terveydenhuoltoon nyt kun possunuhaa rummutetaan (vaikka se oikeasti on vain korkealla kuumeella varustettu flunssa)?

Ja kappas, lopussa mainitaan että Mikkisofta rulez ja vielä alempana kuva jossa sanotaan että tekstiä tukee M$. Mitä #¤% tämä nyt oikeasti on? Miksi "asiantuntijatkin" ovat niin helkkarin idiootteja muumioita jotka luulevat että isot yritykset olisivat paras vaihtoehto?

13
Jepjep.
Eli Jaunty on kyseessä, uusin kerneli on alla ja päivitykset on ajettu sisään. Graafisesta ajurikikkulasta valitsin uusimmat ajurit eli 180, joiden pitäisi tukea koneen näyttistä (8600GT).
Ajurit ovat ilmeisesti käytössä mutta kun laittaa glxinfo niin se sanoo tällaista:
Koodia: [Valitse]
prakka@masiina:~$ glxinfo | grep direct
NVIDIA: could not open the device file /dev/nvidiactl (Permission denied).
direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose)
Missä vika?

E: Hieman ehkä väärä alue?

14
Tuoreimpaan eggdroppiin olen pulttaamassa tuollaista trivia-skriptiä kiinni joka on alunperin tämä mutta olen muokannut sitä melkolailla reippaalla kädellä. Kuitenkin koodia kun katselen niin mikään ei näytä olevan väärin, ja perusrunko on sama kuin tuossa, turhat systeemit vain jätetty pois, suomennettu ja sitä rataa.

Mutta asiaan, aina kun botti pääsee Quakenettiin, ja komennan sille !kaynnista (joka siis kaynnistaa), tulostaa botti telnettiin tämän viestin:
Koodia: [Valitse]
Tcl error [kaynnista]: invalid command name "seuraavakys"
Sanottakoon että tuo seuraavakys on määritelty alempana kuin missä sitä kutsutaan mutta siinä toisessa skriptissä asia on myös näin enkä nähnyt mitään käytännön eroa näiden kahden toimintatavan välillä.

Itse koodista taasen on tällaiset systeemit:

!kaynnista-sanan toiminta:
Koodia: [Valitse]
proc kaynnista {nick host hand chan text} {
        global pelikaynnissa putkimaara kanava errmuistutus errmuistutin missed
        if {[strlwr $kanava]==[strlwr $chan]} {
                if {$pelikaynnissa==0} {
                 pelimsg "$nick käynnisti trivian!"
                 seuraavakys
                 set pelikaynnissa 1
                 set putkimaara 0
                 set missed 0
                 set errmuistutin [timer $errmuistutus errmuistutus]
                }
        }
}

ja tuo seuraavakys:
Koodia: [Valitse]
## Valitsee seuraavan kysymyksen
proc seuraavakys {} {
        global kys_polku nyk_kys nykvastaus kysnro
        global kys_yht vihjenro kanava kys_lista eka_kys
        luekysymykset
        set nyk_kys ""
        set nykvastaus ""
        while {$nyk_kys == ""} {
                set kysnro [rand [llength kys_lista]]
                set kys_val [lindex $kys_lista $kysnro]
                set nyk_kys [lindex [split $kys_val "|"] [expr $eka_kys]]
        }
        unset vihjenro
        vihje
        bind pubm -|- "$kanava *" tarkista_vastaus
        return
}

Osaatteko auttaaa? TCL on uusin mitä saa, käänsin eggdroppia varten ja eggdrop on uusin versio myöskin.

15
Laitealue / Vaihto Nvidiasta Atiin - miten ajurit?
« : 22.12.08 - klo:20.21 »
Diih. Joulun jälkeen jää sopivasti rahaa käteen että onnistuisi päivittää näyttis tästä koneesta.
Alkuperäinen tarkoitus oli kerätä rahaa Eee PC:tä varten mutta kun jäin punnitsemaan vaihtoehtoja että läppärin saa kuitenkin vasta kun on kesätöissä käynyt niin suottako makuuttaa rahaa säästöpossussa kesään saakka ja sitten vasta ostaa jotain kivaa läppärin jälkeen kun sen voi nytkin tehdä.
Rahaa jää btw. näyttiksenkin oston jälkeen käteen enemmän kuin nyt on joten siltä saralta ei ole paha juttu :)

Mutta itse asiaan:
Kun nykyinen näyttis on Nvidia Geforce 8600GT ja suunnittelin vaihtaa Ati HD4830/4850 -näyttikseen, miten vaihto hoituu käytännössä? Laitan xorg.confiin ennen vaihtoa ajuriksi vai vesan ja sitten vaihdan kortin, ja asennan Atin uudet ajurit?

16
Ubuntu tietokoneissa / Näyttis hidastelee
« : 09.12.08 - klo:17.21 »
Joops, eli pitkästä aikaa laitoin Compizia taas tulille tässä tylsyyksissäni. Tulipahan huomattua että kuutio ei pyöri niin sulavasti kuin mitä se pari kuukautta sitten pyöri ja muutenkin tahmeampi fiilis nyt näyttiksestä. Rautapuolelta kaikki on kunnossa mutta onko uusimmat ajurit Nvidialta todellakin näin perunat vai onko se muuten vain sitä "loistoajurin" ominaisuutta?

Milläs twiikeillä tätä saikaan nopeutettua (jos sai)?

17
Laitealue / Fuj:tech DTV Pro ja Ubuntu
« : 27.10.08 - klo:21.55 »
http://www.verkkokauppa.com/popups/prodinfo.php?id=6545

Mitenkäs pelittää? Voitti ilmeisesti testin, joten näyttäisi kohtuuhyvältä, ja halpa hintakin vieläpä. Toimiiko tökkäämällä kiinni vai vaatiiko jotain muuta?

18
Eli, kauheasti voisi tässä ruveta jopa hieman kustomoimaan Ubuntua juuri omanlaiseksi, kun tietäisi mistä lähteä alkuun. Eli jos tahtoo muutoksia, pitääkö aina kääntää kerneli jotta nuo muutokset toimivat?
http://kernel.org << tuon tiedän, mutta mitä muuta. Mistä pääsee muokkaamaan ja mitä. Millä kielellä yleensäkkin ottaen nuo jutut ovat?

Kiinnostaa opiskella tuota vaativampaa käyttöä, tuolla läppärillä kun se olisi todellakin mahdollista.

Jos jossain on jotain ns. handbookkia josta lähteä alkuun tai muuten opastusta. Mistä löytyy mikäkin, /etc:stä löytyy asetustiedostot.

19
Joops, sainpas tässä väliaikaiseksi läppäriksi tämmöisen käyttöön. Bluetooth olisi ihan kiva saada, WLAN:a ei tietty ole. Bluetooth siis läppäristä löytyy, kurkkasin tuolta pohjasta levyn alle ja bluetoothihan se sieltä kurkisti. Ainoa ongelma vain on se ettei Ubuntu tunnista ko. korttia. Lykkäsin Hardyn sisään ja uusimmat päivitykset ovat nyt asennettuina, ibm-acpi:n pitäisi olla asennettuna kun muuten toimii toiminnot ja anturit yms toimivat sen kautta, mutta tuo Bluetooth ei ole ibm:n kansiossa missä ne muut systeemit ovat.

Mites pitäisi menetellä? Toisessa koneessa on ulkoinen bluetooth-tikku usbissa kiinni joka toimii heittämällä hardyssä mutta sitä tarvitaan toisessa koneessa ja tästä olisi ihan mielenkiintoista viritellä se toimintaan. Bluezinkin asentelin ihan sorsista kääntämällä.

E: Eli paljastuikin että koneessa oli bluetoothin näköinen modeemi, koneessa ollut kait joskus bluetooth mutta se on otettu pois.

20
Eilen valahti koneelle joku pieni päivityspuketti jonka nimeä en enää muista. Sen jälkeen kun sammutin koneen ja tulin kotiin hieman myöhemmin, käynnistin koneen, ei Gnome käynnistynytkään, vaan painoinpas ctrl+alt+backspace, nyt se avautuu, mutta aika hemmetin hitaasti, paljon hitaammin kuin aiemmin. En ole conffifiluihin koskenut ollenkaan, ja se päivityspaketti ei muistaakseni liittynyt gnomeen ainakaan nimen osalta.

Onko kohtalotovereita? Nyt on ubuntua niin rankasti jo säädetty että jos uusiksi asentaa niin on kova työ edessä :S

Sivuja: [1] 2 3 ... 6