Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eGetin

Sivuja: [1] 2 3 ... 55
1
Nooh, vielä enemmän saattaa löytyä iloa jos jaksat tunkata sen Vistankin puhtaalla asennuksella uudelleen sinne rinnalle (jos sille on edelleen käyttöä) ja asennella GRUBin uudelleen jotta multiboot toimii jatkossakin ;) Windowsit hidastuvat tunnetusti ajan saatossa.

Itse olen kyllä mieltynyt Ubuntu 12.04 kera i3 wm:n niin paljon ettei tule paljoa muuta käytettyä :) Jokainen hetki Windowsin kanssa on tuskaa kun ruudulla on niin paljon ylimääräistä tauhkaa ja on niin sairaan kankea käyttää ;D

2
Loistavaa sisältöä jälleen kerran, eihän sitä ehtinyt lukemaan kuin Lego-artikkeliin asti ;D Harvinaista että jostain lehdestä jaksaa nykypäivänä lukea jokaisen artikkelin.

3
Täytyypä muistaa hehkuttaa tänne Pulseaudion hienoutta. Taannoin kyselin tällä foorumilla neuvoja Pulseaudion server-client-systeemin hyödyntämiseen lähiverkossa kun olemassaolevat ohjeet olivat vähintäänkin mystisiä (tai sitten ne vain osannut käyttää oikeita hakusanoja).

Sain kuitenkin systeemin toimimaan ja pääasiallisesti ohjaankin lähiverkossa linux-koneista äänet palvelinkoneeseeni (mediapuuceeni) jossa on ulkoiset kaiuttimet kiinni ja näin ei tarvitse räpeltää kuulokkeiden sun muiden kanssa. Systeemihän toimii myös toiseen suuntaan, eli kun katson yömyöhään elokuvaa tai telkkarisarjoja mediapeeceellä voin ohjata äänet näppärästi toisen koneen Pulseaudion palvelimeen ja kuunnella äänet kuulokkeiden kautta.

Kyseinen systeemi on vähän hankala selittää mutta käytännössä se helpottaa elämää aivan käsittämättömän paljon ja on yksi niitä syitä minkä takia Linux > Windows omassa arvomaailmassani - mitään tällaista viritystä ei pysty Windowsilla tekemään helposti.

4
Jesh, toimii tuo siis kuitenkin. Tuo PULSE_SERVER-muuttuja on kätevä, se ajaa käytännössä tarpeeni saada leffojen äänet yöllä servukoneesta toisen koneen kuulokkeisiin (servukone on töllön takana kun taasen pöytäkone on huoneen toisella puolella katselupaikan vieressä).

Loistavaa, tämä on kyllä sellainen killer-ominaisuus ettei pahemmin tee mieli Windowsin puolelle vääntäytyä pöytäkoneellakaan jos ei ole ihan pakko.

5
Loistavaa, näillä ohjeilla homma lähti rokkaamaan loistavasti. Kiitoksia erittäin paljon, näitä voisi ehkä laittaa johonkin päin wikiä näytille että ihmiset saavat jatkossakin homman toimimaan kunnolla.

E: pax11publish ei ainakaan itselläni toimi 12.04 Ubuntuilla (ei tee mitään). Ilmeisesti vaatii aina uloskirjautumisen että muutos astuu voimaan?

6
Olisi tarvetta tehdä nyt sellainen ratkaisu jolla kykenisin siirtämään lähiverkon kautta äänet pöytäkoneesta servukoneeseen. Pulseaudiolla pitäisi tähän periaatteessa kyetä (ja JACK varmasti taipuu jos jaksaisi tunkata riittävästi) mutta vielä en ole toimivaa tapaa tähän löytänyt johtuen löytämieni ohjeiden vanhuudesta.

Miten siis onnistuisi putkittaa pöytäkoneen 12.04 Ubuntusta äänet palvelin-/mediakoneen 12.04 Ubuntuun (molemmissa Gnome Shellit pyörimässä)? Mahtaako tällöin onnistua myös pikainen vaihtaminen esim. tuosta etä-äänipalvelimesta paikalliseen Pulseaudio-palvelimeen jotta voisi siirtää äänet kuulokkeisiin?

Tarkoituksenani olisi siis keskittää kämpässä media yhteen koneeseen joka on kaiuttimien ja television vieressä pönöttämässä. Tällöin ei tarvitsisi aina lyödä kuulokkeita päähän kun haluaisi katsoa pikaisesti Youtube-videon eikä tarvitsisi hypätä toisen koneen ääreen mikäli muidenkin täytyisi kuulla jotain.

EDIT: Sain nyt äänet siirtymään pöytäkoneesta palvelinkoneeseen. Kokeilin kuitenkin vääntää asetukset päinvastaiseksi että äänet siirtyisivät mediapc:stä pöytäkoneeseen (voisi olla näppärä välillä esim. yöllä jolloin saisi äänet kuulokkeisiin) mutta mitään ei tapahdu. Pöytäkoneessa siis paprefs ei selkeästi saa yhteyttä paikalliseen Pulseaudio-palvelimeen vaan setti vetää oletusasetuksilla (jotka mahdollistavat etäpalvelimienkin käytön ilmeisesti?). Esimerkiksi tuota yhdistettyä virtuaalikorttia ei tupsahda (ohjaisi siis äänet kaikille äänilaitteille) vaikka siihen painaisi ruksin siinä missä mediapc:ssä tuo tupsahtaa välittömästi listaan lisäksi.
Huomionarvoista on siis myös että pöytäkoneesta löytyy mahdollisuus saada Airplay-vermeet näkymään yhtälailla. Toimivuutta on paha testata kuitenkaan.

Eli pavucontrollilla pistät clientistä ekasta välilehdestä verkkoäänilaitteet näkyviksi ja serveristä samalla härpäkkeellä toisesta välilehdestä verkkopääsy käyttöön ilman todentamista ja sallii muiden lähiverkon koneiden löytää servun äänilaitteet.

Mahtaako onnistua äänten ohjaus molempiin suuntiin? Eli saisi ohjattua servukoneen softilta äänet niin ulkoisista kaiuttimista kuin lähiverkon kautta pöytäkoneen kuulokkeista ja pöytäkoneen ohjelmilta äänet kuulokkeisiin sekä servukoneen kaiuttimiin. Ja tämän kaiken vielä yhtäaikaisesti niin olisi juuri sitä mitä saattaisin tarvita :)

EDIT2: No hyvinpä sujuu ;D Flash menee rikki jos äänet pistää etänä toiseen koneeseen. Ei millään jaksaisi sen kanssa ruveta tunkkaamaan :'(

7
Yleistä keskustelua / Vs: Jokos Steam on asennettu?
« : 20.12.12 - klo:20.51 »
Pääsin jo jonkin aikaa sitten betaan mukaan ja onhan noita pelejä tullut pelailtua. Kaikki tärkeimmät pelit on jo ostettuna, World of Goo piti ostaa kun sattui olemaan tarjouksessa eikä sitä vielä Steamin listoilla ollut ;D

Aika buginen kikkare tuo Steam on edelleen vaan kehitys on kehittynyt ja näyttisvalmistajiakin on saatu patistettua tekemään paremmat ajurit.

8
Yleistä keskustelua / Vs: Unity - huonoko?
« : 10.12.12 - klo:19.34 »
Jonkin aikaa tuli nyt Unityä käytettyä enkä vieläkään ole vakuuttunut sen parhaudesta esim. Gnome shelliin verrattuna. Äkkiseltään Gnomen käyttöliittymä vaikuttaa erittäin paljon selkeämmältä eikä se vie näytöltä defaulttina niin paljoa tilaa kuin Unity. Gnome tuntuisi olevan myöskin kertaluokkaa kevyempi ja huomattavasti selkeämpi ja nopeampi käyttää käyttöliittymänsä puolesta - on erittäin helppoa heittää hiiri nopeasti vasempaan ylänurkkaan jolloin paljastuu launcher sekä kaikki ohjelmat ovat helposti yhden klikkauksen takana näkyvissä eikä hankalasti ja sekavasti tongittavissa kuten Unityssä.

Unityssä ehkä eniten tökki nimenomaan tuo ohjelmavalikon esiinsaamisen vaikeus. Siihen kun yhdisti monta pikkujuttua niin homma oli selvä eikä tarvinnut enää miettiä kumpaan päätyy - Unityyn vai Gnome shelliin.

9
Ja tosiaan mitään ns. takapakkia suhteessa ext4:een ei ole tullut. Systeemi on vähintäänkin yhtä nopea molemmilla enkä itse ole päivittäiskäytössä havainnut mitään ihmeempiä eroja.

Ja hyvin on nytkin toiminut :)

10
Vakaalta tuntuu, kaikkea on tullut puuhattua eikä ole tietoakaan aiemmista jökkimisistä.

ext4 patchia odotellessa 8)

11
Sain jälleen motivaatiota lähteä tutkimaan ongelmaa ja asensin koneeseen Xubuntu 12.04.1 LTS:n käyttäen tällä kertaa tiedostojärjestelmänä XFS:ää noatime-flagin kera. Pientä tappelua oli alkuun ilmassa erinäisten bugittelujen muodossa mutta nyt vaikuttaisi alkaneen toimia niinkuin pitääkin.

Seuraillaanpa tilannetta :)

12
Pelit / Vs: Steam ja Source tulossa (oikeasti) Linuxille
« : 09.11.12 - klo:12.57 »

hämmentävää kuulla että AMD olisi sulkemassa linux kehitystä varsinkin kun AMD on isoja kauppoja NVIDIA edestä juuri sen takia että AMD on edes säälliset avoimet ajurit olemassa näytönohjaimilleen.

Vai onko AMD siirtymässä kokonaan avoimeen lähdekoodiin omissa korteissa?
Kyseinen osasto ei ollut näytönohjainpuoleen mitenkään kytköksissä, vaan se oli perustettu kehittämään Linuxin kerneliä ja tunkemaan sinne AMD:n uusimpien prosessoreiden yms. tuet ja optimoinnit. Näytönohjaimen ajureita tekee aivan eri sakki ja uskonkin AMD:n tekevän jatkossakin näytönohjaimien ajureita myös Linuxille.

13
Pelit / Vs: Steam ja Source tulossa (oikeasti) Linuxille
« : 08.11.12 - klo:21.15 »
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=nvidia_r310_linux
Täytyykö tässä oikeasti ostaa seuraavaksi Nvidian ohjain ;D Ihailtavaa käytöstä firmalta lähteä Valven kelkkaan mukaan täysillä.

http://www.pcgamesn.com/article/valve-linux-better-windows-8-gaming
Saapa nähdä mihin suuntaan tässä mennään. Aika paljon saa Valve tehdä töitä että kykenevät tekemään Linuxista oikeasti ihanteellisen pelialustan ihan Perttu Peruspelaajallekin, mutta ei se tokikaan mahdotonta ole.

14
qwertyy: Tuo firmiksen päivitys kävi myös itselläni ensimmäisenä mielessä, mutta asemasta näytti löytyvän jo valmiiksi uusin firmis.

Ei tämä googlettelun perusteella firmispohjainen ongelma ole. Joillakin on joissain yksissä tietyissä SSDissä korjautunut vastaavanlainen ongelma firmispäivityksellä, mutta silloin asema on tehnyt samaa myös Windowsilla ja on kaatunut täsmälleen tunnin kuluttua käynnistyksestä. Kernelipohjainen ongelma tämä on ja tällä hetkellä voi vain toivoa että joku saisi äkkiä tehtyä korjauksen.

15
Ext3 on ihan uskomattoman hidas verrattuna ext4:een - siis eron huomaa ihan tavan hitailla kovalevyilläkin. Ubuntut eivät itsessään ole ikinä olleet itselläni epävakaita.

Virtualboxissahan noita virtuaalikoneita tulee ajeltua. Lähinnä tuo virtuaalikoneen sisäinen Ubuntu-asennus suoritti niin raskasta i/o-toimintaa että bugi aktivoitui ja järjestelmä löi read-onlyn päälle. Pitää katsoa jos jokin päivä jaksaisi katsella asennella vanhempaa Ubuntua tai vaihtoehtoisesti käyttää toista tiedostojärjestelmää.

16
Read-only tuli taas tutuksi ;D Tällä kertaa ei Spotify ollut syyllinen kuten arvelinkin. Olin siis asentamassa juuri uuteen virtuaalikoneeseen Ubuntua - ajatuksena oli kokeilla Waylandin toimintaa. Kesken asennuksen (asennusimage luettiin toiselta kovalevyltä ja virtuaalikoneen virtuaalikovalevy oli Samsungilla) tosiaan itse asennusprosessi tökkäsi itsensä siihen pisteeseen ja arvasin samantien mitä on tapahtunut.

Lätkäisinpäs sitten Googleen hakusanat "ubuntu ssd read only" ja löytyi sieltä muitakin kohtalotovereita - joskin tämäkin thread tuli heti ensimmäiselle hakusivulle... Syyllinen on siis jossain uudessa kernelissä tullut bugi joka aiheuttaa (yleensä) SSD:n remounttauksen read-only-tilaan jos SSD:tä kuormitetaan kunnolla. Vanhoilla Ubuntuilla (esim. 11.04) ihmisillä ei ole ollut mitään ongelmaa (kun ovat siis asentaneet näiden sekoilujen jälkeen) eikä SSD:n firmiksen päivittäminen ole auttanut. Ilmeisesti korjausta ei tällä hetkellä ole muuta kuin siirtyminen ext4:sta pois vaikkapa ReiserFS:ään. Ongelma ei ole mikään SSD-only vaikkakin esiintyy yleisimmin vain SSD-levyillä. Ei auta kuin odottaa uusia kerneleitä ja katsoa jos saavat ext4:n bugin listittyä.

EDIT: Älysinpäs ottaa tällä kertaa dmesgin ulosteen talteen toiselle kovalevylle. Tulee viestissä liitteenä.

17
Spotify voidaan laskea itse ongelman syypäänä pois. Ubuntu teki tänään juuri 5 minuuttia sitten tämän read-only -mounttauksen kesken tietokoneen käynnistystä (!) - näkyvillä oli siis vain pelkkä violetti ruutu. Systeemi oli kuitenkin sen pitkälle jo ehtinyt että komentorivin sai näkösälle ja sitä samaa "read-only file system" se siinä heitteli. Spotify siis saattaa kyllä laukaista jonkinlaisen bugin muttei itsessään ole ongelman aiheuttaja.

18
Spotify on varsin epävakaa kötöstys vielä tällä hetkellä Linuxille, se on ollut tiedossa. Eipä ole vain viimeisen puolentoista vuoden aikana ihan tuollaista aiheuttanut :D Grooveshark on tietyssä mielessä ihan jees, mutta sieltä ei löydy läheskään kaikkea sitä mitä Spotifystä, eikä siitä olla saatu yhtä toimivaa ja kattavaa pakettia kuin Spotifystä. Itse kun käytän Spotifyä myös puhelimella ja offline-tila on ollut erittäin ahkerassa käytössä.

19
Sitten on paha sanoa.

Nyt sain taas vetämään read-only tilaan, ja tässä se mitä sain komentoriviltä ulos:
Koodia: [Valitse]
[ 4053.970461] Read(10): 28 00 03 88 5d 78 00 00 20 00
[ 4053.970470] end_request: I/O error, dev sdc, sector 59268472
[ 4053.970507] sd 6:0:0:0: >[sdc] Unhandled error code
[ 4053.970512] sd 6:0:0:0: >[sdc]
[ 4053.970514] Result: hostbyte=DID_BAD_TARGET driverbyte=DRIVER_OK
[ 4053.970517] sd 6:0:0:0: >[sdc] CDB:
[ 4053.970519] Read(10): 28 00 03 88 5d 78 00 00 08 00
[ 4053.970530] end_request: I/O error, dev sdc, sector 59268472
[ 4053.970668] Core dump to |/usr/share/apport/apport 2646 7 0 pipe failed
[ 4063.274129] type=1701 audit(1351161367.755:45): auid=4294967295 uid=1000 gid=1000 ses=4294967295 pid=3645 comm="chrome" reason="seccomp" sig=0 syscall=39 compat=0 ip=0x7f90dde6ced9 code=0x50000
[ 4071.123475] sd 6:0:0:0: >[sdc] Unhandled error code
[ 4071.123480] sd 6:0:0:0: >[sdc]
[ 4071.123482] Result: hostbyte=DID_BAD_TARGET driverbyte=DRIVER_OK
[ 4071.123485] sd 6:0:0:0: >[sdc] CDB:
[ 4071.123486] Read(10): 28 00 07 04 33 80 00 00 20 00
[ 4071.123495] end_request: I/O error, dev sdc, sector 117715840
[ 4071.123556] sd 6:0:0:0: >[sdc] Unhandled error code
[ 4071.123560] sd 6:0:0:0: >[sdc]
[ 4071.123562] Result: hostbyte=DID_BAD_TARGET driverbyte=DRIVER_OK
[ 4071.123569] sd 6:0:0:0: >[sdc] CDB:
[ 4071.123570] Read(10): 28 00 07 04 33 80 00 00 08 00
[ 4071.123579] end_request: I/O error, dev sdc, sector 117715840
[ 4071.123671] sd 6:0:0:0: >[sdc] Unhandled error code
[ 4071.123675] sd 6:0:0:0: >[sdc]
[ 4071.123677] Result: hostbyte=DID_BAD_TARGET driverbyte=DRIVER_OK
[ 4071.123679] sd 6:0:0:0: >[sdc] CDB:
[ 4071.123680] Read(10): 28 00 07 04 33 80 00 00 08 00
[ 4071.123688] end_request: I/O error, dev sdc, sector 117715840
erkka@masiina:~$
dmesgiltä kaikki mitä sai ulos, enempää ei ilmeisesti mahtunut puskuriin ja less ei toiminut.

Koodia: [Valitse]
[ 4083.070237] Read(10): 28 00 0b c7 33 b0 00 00 20 00
[ 4083.070246] end_request: I/O error, dev sdc, sector 197604272
[ 4083.070264] sd 6:0:0:0: >[sdc] Unhandled error code
[ 4083.070266] sd 6:0:0:0: >[sdc]
[ 4083.070268] Result: hostbyte=DID_BAD_TARGET driverbyte=DRIVER_OK
[ 4083.070270] sd 6:0:0:0: >[sdc] CDB:
[ 4083.070271] Read(10): 28 00 0b c7 33 b0 00 00 08 00
[ 4083.070279] end_request: I/O error, dev sdc, sector 197604272
[ 4084.257184] type=1701 audit(1351161388.747:46): auid=4294967295 uid=1000 gid=1000 ses=4294967295 pid=3689 comm="chrome" reason="seccomp" sig=0 syscall=39 compat=0 ip=0x7ff095884ed9 code=0x50000
[ 4140.837414] sd 6:0:0:0: >[sdc] Unhandled error code
[ 4140.837419] sd 6:0:0:0: >[sdc]
[ 4140.837420] Result: hostbyte=DID_BAD_TARGET driverbyte=DRIVER_OK
[ 4140.837422] sd 6:0:0:0: >[sdc] CDB:
[ 4140.837424] Read(10): 28 00 00 56 f7 30 00 00 10 00
[ 4140.837431] end_request: I/O error, dev sdc, sector 5699376
[ 4140.837449] sd 6:0:0:0: >[sdc] Unhandled error code
[ 4140.837451] sd 6:0:0:0: >[sdc]
[ 4140.837453] Result: hostbyte=DID_BAD_TARGET driverbyte=DRIVER_OK
[ 4140.837455] sd 6:0:0:0: >[sdc] CDB:
[ 4140.837456] Read(10): 28 00 00 56 f7 38 00 00 08 00
[ 4140.837463] end_request: I/O error, dev sdc, sector 5699384
[ 4140.844038] sd 6:0:0:0: >[sdc] Unhandled error code
[ 4140.844041] sd 6:0:0:0: >[sdc]
[ 4140.844042] Result: hostbyte=DID_BAD_TARGET driverbyte=DRIVER_OK
[ 4140.844044] sd 6:0:0:0: >[sdc] CDB:
[ 4140.844045] Read(10): 28 00 03 88 5d 78 00 00 08 00
[ 4140.844050] end_request: I/O error, dev sdc, sector 59268472
[ 4140.844098] Core dump to |/usr/share/apport/apport 2899 7 0 pipe failed
erkka@masiina:~$
Tässä suljin Chromen ja yritin avata uudestaan, sen jälkeen suljin Spotifyn jolloin tuo Chromeen viittaavan rivin jälkeen tuli tavaraa.

Koodia: [Valitse]
erkka@masiina:~$ ls /
Bus error
erkka@masiina:~$ cd /
erkka@masiina:/$ ls
Bus error
erkka@masiina:/$


Kun painaa tabia...
erkka@masiina:~$ ls bash: cannot create temp file for here-document: Read-only file system
bash: cannot create temp file for here-document: Read-only file system

erkka@masiina:~$ fdisk -l
bash: /sbin/fdisk: Input/output error
erkka@masiina:~$

20
Pakko heittää tähän ketjuun koska just asennettu uus systeemi 830-levylle. On nopee, HUH!

Mutta: Kaks kertaa on kone "tipahtanu pelistä", eli yhtäkkiä kummatkin näytöt on menny pimeeks, niihin ei oo enää menny signaalia. Kone jatkaa samanlaisella hurinalla toimintaansa kun ei ois mitään tapahtunu. Toisella kerralla kokeilin erilaisia näppäinyhdistelmiä ja ilmeisesti REISUB toimi koska kohta näky bootscreen.

Mutta mistähän ihmeestä tää vois johtua?
Itsellä oli uuden koneen kanssa vastaavaa ongelmaa eikä se johtunut levystä. Tarkista BIOS:n asetukset ettei siellä ole mikään ylikellotus päällä - itse en edes tajunnut ajatella tätä alkuun kun Windowsin puolella kaikki toimi ihan hyvin reiluillakin kelloilla. Linuxin kernel on vain vähän tarkempi sen suhteen eikä aina tykkää kellotuksista. Sen takia tämä ei tosiaan käynyt mielessä alkuun kun vanhalla koneella oli 150% kellotukset eikä Ubuntu sanonut mitään :D Gentoo oli itseasiassa ainoa distro joka pysyi urheana pystyssä 100% prossukuormallakin.

Mutta siis niin, kernel panichan tuo ja kone boottaa aina 30s päästä jumahtamisesta uudelleen jos se vetää paniikin. Jos ei ole kelloteltu prosessoria tai muistia niin vaihtoehtona on sitten joko jonkinsortin rautavika tai toimimaton ajuri.

E: Niin, i7 se näyttäisi olevan sinullakin joten käy tosiaan BIOSista prossun asetukset kertaalleen ajatuksen kanssa läpi. Hyperthreadingin voi ottaa myös kokeeksi pois jos se sattuisi auttamaan. Linuxissa kernelin pitäisi osata kyllä toimia vaikka kovalevy vetäisikin pientä fibaa, sen takia fstabissa on se errors-määritelmä.

Sivuja: [1] 2 3 ... 55