Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Risto H. Kurppa

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 174
61
Lähetin Canonicalille raportin tästä, toivotaan että jotain tapahtuisi..

r

62
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Foorumin uudet "jäsenet"
« : 04.05.10 - klo:10.38 »
Tähän väliin sana ylläpidolta (vaimikätäänytoli ;)

Tämä forum on Canonicalin hallussa. Me emme voi ottaa, päättää ja toteuttaa jotain muutoksia. Toki voimme päättää, mutta toteuttamaan emme pääse, meillä ei ole pääsyä suoraan serverille. Forumsoftan asetuksiin pääsemme käsiksi.

Tällä hetkellä asetuksissa 'Kuvallisen varmistuksen vaikeusaste' on korkea - väännetyt kirjaimet kohinan kanssa.
Samassa yhteydessä softa kuitenkin huomauttaa että serverillä ei ole käytössä GD-kirjastoa eikä kaikki captchan efektit toimi..

Pitäisi siis yrittää saada Canonicaliin yhteys jotta ko. kirjasto tai muita suojakeinoja saataisiin käyttöön.. Perinteisesti ylläpitoon on vain ollut turkasen hankala saada yhteys.. Mutta yritetään..

r

63
Kiitos Timolle panoksesta ja TODO:n rakentelusta sekä kaikille jotka ovat osallistuneet näihin julkaisuvalmisteluihin! Kuten sanottu, vielä olisi tekemistä tarjolla..

r

64
Voisin huolia esim 5+5 - 10+10 ubua+kubua eteenpäin toimitettavaksi ja miksei noita servereitäkin, niitä lienee haastavampi saada jaeltua muualle..

Omaan käyttöön sen yhden voi, jos haluaa nimen omaan painetun, tilata ShipIt-palvelunkin kautta.

Täytyypi tästä muistuttaa että käsittääkseni Shipitin kautta voi tilata ainoastaan Ubuntu Memberit, kts http://blog.ubuntu-fi.org/2008/sinustako-virallinen-ubuntu-yhteison-jasen/

r

65
...

Onko tämä edelleen validi? Olen mukana järjestämässä, jos varaus on tehty? Pystyn toimittamaan 1 - 20 läppäriä, pari projektoria reitittimen jne.. laittakaa vaan toivetta peliin. Voin itse myös pitää demon.

T: Niko
(Ressun peruskoulun ATK-maikka)

Hienoa että sinuun saatiin yhteys, jäit mieleen julkkareista muutama vuosi sitten :)

Nuo kirjoittamani jutut Kirjasto10:stä ja sisällöstä ovat vain ideoita, ei mitään mitä olisi kenenkään kanssa sovittu, tarkensin sitä nyt tuohon alkuperäiseen viestiini väärinkäsitysten välttämiseksi.

Nakkel, ketjun aloittaja on pääpäsmärinä näissä pippaloissa, uskon että hän huolii kaikenlaista apua ja esityksiä..


r

67
NÄMÄ JUTUT TÄSSÄ OVAT VAIN EHDOTUKSIA JA IDEOITA!!

Paikka
Kirjasto 10
Yrittäjien tilat
******* (josta Nakkelille privana jo vinkkasin)

Sisältöä
  • Asmo ja Ubuntu Studio
  • Asmo ja LTSP
  • Opendimension.orgista Blender-hemmoja
  • Yhteys TKO-Älyyn ja sieltä jotain guruja
  • Joku linuxia käyttävä yrityshemmo mukaan kertomaan mihin Linuxia käyttävät
  • Muistaakseni Ressun lukion atk-ope oli joskus mukana julkkareissa, käyttävät Linuxia isomminkin käsittääkseni
  • Kodin multimediakeskus: linux (siis streamausserveri tms)
  • livebootin esittelyä: että se kone oikeesti (yleensä) herää henkiin ilman että tarvii metsästää ajureita näppäimistölle, lankanetille jne jne jne... Eli kokeilu on helppoa
  • asennuspaja
  • ...

68
Laitealue / Vs: Logitech Fusion webcam
« : 27.03.10 - klo:08.41 »
Nyt täytyy tunnustaa etten edes muista minkä koneen / mistä kamerasta on kyse.. Omalta osaltani tämä on siis ~ratkaistu, kiitos avusta :)

r

69
MIelenkiintoista, ei kotona yhtäkkiä bitti enää liikkunut - resolvconf -paketti oli kadonnut..

Joku voisi koostaa tässä ketjussa esitetyt vinkit wikisivuksi..
wiki.ubuntu-fi.org..

(oikeesti ois hieno jos yliopisto opastais miten tää homma toimii.. mutta kun ei niin ei.. Lähetin sinne joskus nuo alkuperäiset ohjeet, tuskin lienevät vieläkään näkyvillä, jotkut ikivanhat UoH -linux -ohjeet siellä oli mutta ei nekään tainneet toimia..

r

70
Ubuntun kehitysversio / Vs: kde 4.4 suomennokset
« : 11.02.10 - klo:18.17 »
Lainaus
- device notificator -plasmoid merkkaa muistikortin kategoriaan 'tallennustilavuus' (vrt. dvd on optinen levy). hassu sana tuo tallennustilavuus.

Jos kyseessä on ”capacity”, ainakin minä olen yleensä yrittänyt kääntää sen kapasiteetiksi. ”Storage” on vaikea sana eri yhteyksissään.
'tallennustilavuus' tai 'tallennuskapasiteetti', mielestäni kumpikin yhtä kenkkuja.. Pitäis ehkä hakea sitä että mitä tuolla ylipäätään halutaan sanoa, siis kait sitä että ko. laitteelle voidaan tallentaa? Otsikko on 'viime aikoina liitetyt laitteet' (sekin voisi ehkä olla äskettäin eikä viime aikoina.. toisaalta nuohan eivät tuolta katoa vaikka odottelisi 5 vuotta, jolloin ne eivät ole äskettäin eikä viime aikoina.. Minua ei kannata liikaa kuunnella vaan osaavat kääntäjät päättäkööt itse, kuitenkin joku 'liitetyt laitteet' tms olisi looginen otsake..). Mutta sitten siinä tosiaan on 'optinen levy' - pitäisikö tuo storage media olla tallennuslaite tms.. ei, ei sekään hyvä..

Lainaus
- kopetessa on 'skype-kaarin' (anteeksi skandien puute..). Onko kaarin virallinen termi wrapperille?
Nii-in, onko? Itse jätin kaikki wrapperit kääntämättä, koska en tiennyt enkä tiedä.
Ehdotan kyselyä lokalisointi.orgin listoilta tai irc-kanavalta

Lainaus
- uBlog-plasmoid sanoo etta verestetaan aikajanaa. verestaminen (refresh) ei kuulosta ihan osuneelta - eika sen puoleen aikajanakaan (timeline).

Nuo ovat kumpikin minun. Yritin tehdä selvä eron updaten (päivitys) ja refreshin (verestys) välille. (Näyttöjähän sitten vielä virkistetään.) Verestää on kuitenkin tässä yhteydessä ihan vanha, hyvä sana.

Timeline on aikajana useammassakin yhteydessä, miksei siis tässä? Ehdota parempaa!
lokalisointi.orgin sanakirja kääntää 'päivittämiseksi' niin updaten, upgraden kuin refreshin, luultavasti reloadkin menisi päivittämiseksi.
Aikajana - kyllä, koulussa sitä on käytetty mutta vähän vieraalta se kuulostaa. Ehkä siihen tottuu ajan myötä, kyllä se periaatteessa oikein on.


Lainaus
- PolicyKit -valtuutus, tuossa tuo valtuutus on aika vieraan oloinen.

Authorization? Mitäpäs se muuta olisi?
lokalisointi.org sanoo että access rights olisi pääsyoikeus / käyttöoikeus, ehkäpä tässä joku 'oikeudet' olisi sujuvampi?
r

71
Sain vihdoin ratkottua ongelman omalta osaltani. Sain sen hoidettua näin:
Kirjaudu forumille
-> yläreunasta 'profiili'
-> oikeasta reunasta 'perusasetukset'
-> käytettävä kielipaketti 'Finnish' (pudotusvalikossa on Finnish kaksi kertaa, valitse se ylempi)
-> syötä salasana 'Vahvista salasana' -kenttään (Valitse salasana-kentässä se jo on, joko selaimen tai forumin muistamana. Jos ei ole, laita sinnekin)
-> syötä salasana 'Nykyinen salasana' -kenttään
-> paina 'muuta profiilia'.

Valmis.


r

72
Ubuntun kehitysversio / Vs: kde 4.4 suomennokset
« : 11.02.10 - klo:04.56 »
Ollaanko tässä kääntämässä kde:tä sala(i)kielelle?

joo, ei olla :) Mulla vaan livahtaa noita skandeja valilla tekstin sekaan ja siita seuraa ettei teksti nay ollenkaan. Liittyy forumin asetuksiin, joita en paase muuttamaan :/

r

73
Ubuntun kehitysversio / kde 4.4 suomennokset
« : 11.02.10 - klo:01.36 »
Anteeksi etta jupisen tanne, on vain helppo paikka kirjoitella.
KDE 4.4 on siis julkaistu, tassa jotain huomioita kaannoksista:

- device notificator -plasmoid merkkaa muistikortin kategoriaan 'tallennustilavuus' (vrt. dvd on optinen levy). hassu sana tuo tallennustilavuus.
- kopetessa on 'skype-kaarin' (anteeksi skandien puute..). Onko kaarin virallinen termi wrapperille?
- uBlog-plasmoid sanoo etta verestetaan aikajanaa. verestaminen (refresh) ei kuulosta ihan osuneelta - eika sen puoleen aikajanakaan (timeline).
- system settings -> 'avointen yhteistyopalveluiden tarjoajahallinta' - uh huh..
- system settings -> 'avointen yhteistyopalveluiden tarjoajahallinta' -> "onko sinulla tilia, luo yksi taalla", ehkapa 'joko sinulla on tili? Luo sellainen taalla' tms?
- system settings -> 'tietoja tyopoytateemasta' -asetuksiahan tms nuo on, ei tietoja?
- system settings -> 'tietoja tyopoytateemasta' -> 'raataloi yksilolliset tyopoytateema-alkiot'. raataloi -> mukauta, ja mita ihmeen alkioita, en yhdista edes mita tuo kenties olisi lontooksi.
- PolicyKit -valtuutus, tuossa tuo valtuutus on aika vieraan oloinen.
- system settings -> sisaankirjautumisasetukset. serif ja sans-serif on nyt sitten suomennettu. Melkoista :)
- system settings -> sisaankirjautumisasetukset -> valintaikkuna kertoo etta "Teemoitetussa tavassa ei ole sisaankirjautumisikkunaa". En tieda mita tuo tarkoittaa, aina kun kone starttaa, saan kirjautumisikkunan eteeni..?
- Aurorae -'koristusteemakoneen' nimikin on kaannetty -> revontulet. Koska Konquerorista tulee Valloittaja?


Paljon on kuitenkin hyvaa mita en osaa tahan kertoa. Nama kuitenin nyt ovat tuollaisia mitka ovat sattuneet silmaan hassuuksina jotka ajattelin aaneen sanoa, josko joku niita haluaa ja innostuu tarkastelemaan. Osa naista on varmastikin harkittuja paatoksia laajan keskustelun jalkeen jolloin nama voi kuitata yksittaisen kayttajan jupinana :)

r

74
siivosin viestistani skandit pois taas kerran..

r

75
Poistin Accolade -kayttajalta avatarin.

(ankeet nama merkisto-ongelmat taalla... :/

r

76
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Foorumin SMF versio
« : 30.01.10 - klo:20.43 »
Kerrottakoon taallakin etten saa vaihdettua tuota finnish -asetusta, softa herjaa sahkopostiosoitteesta, vaikka se ON validi, enka siihen edes puutu kieliasetusta vaihdettaessa :/ Pitaa siis vain muistaa kirjoitella ilman skandeja niin viestit nakyy..

r

77
Miten olisi tuon osto / myynti -alueen laajentamista kattamaan muutkin kaupalliset ilmoitukset, vain onko kaupallisuudelle linja selkea ei, paitsi etta voimme linkkailla heidan sivuilleen wikin luetteloista?

Tuli vain mieleen etta esim. nama linux-rautakaupat voisivat tuolla heitella omia tarjouksiaan meille mutusteltavaksi - onko siita minkaanlaista tarkkaa kirjaa edes pidetty onko tallatavalla tapahtunut? Eli lahinna ehka muutos olisi kuvaukseen kaupallisen toiminnan lisaaminen jollain tavalla.

r

ref: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=30739.msg246984#msg246984

78
Ihan hyvä että ubu-koneita myydään, mutta...
Pitäisiköhän lisätä uusi keskustelualue kaupallisille yriryksille. Ei ole kauaakaan kun joku yritys värväsi työntekijöitä täältä.
Mitä mieltä moderaattorit ovat?


http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?board=16.0 toimii jossain maarin kaupallisena kanavana, ehkapa nimea voisi muuttaa sisaltamaan enemman tuon suuntaista juttua. Varsinaista omaa aluetta ei kannattane perustaa.

r

79
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Pidetäänkö U-festarit?
« : 29.01.10 - klo:09.25 »
http://akademy.kde.org/ <- tuonne tarvitaan tekijoita, lisatietoja luultavasti myohemmin, varsinkin FLUG:in kautta.

r


edit: siivosin skandit pois niin teksti nakyy :)

80
Yleistä keskustelua / Vs: Apple iPad
« : 28.01.10 - klo:17.53 »

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 174