Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Risto H. Kurppa

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 174
121
Jos joku ei vielä huomannut..

Tästä ketjusta on tullut jo pari ilmoitusta ylläpidolle asiattomana keskusteluna ja mahdollisena trollauksena.

Koitetaan siis pitää keskustelu asiallisena, unohdetaan provosointi jne ettei tarvitse ylläpidollisiin toimenpiteisiin ryhtyä, kuten ketjun sulkemiseen tai jopa käyttäjien ulosheittoon.


-> Jos sinulla ei ole rakentavaa sanottavaa puheohjauksesta, jätä sanomatta. Kiitos.
-> Jos sinulla ON rakentavaa sanottavaa puheohjauksesta, sano se, mutta lukaise tekstisi vielä kertaalleen ennen julkaisua tarkastaen että et kirjoita provosoivaan sävyyn.

 >:(

Kiitos.

r

122
Yleistä keskustelua / Vs: $99 wikipedialukijalaite
« : 13.10.09 - klo:18.43 »
Näytti ihan hirveeltä minun silmiini. Näyttääkö tuo kuviakin?

Ei näytä kuvia, ellei ole mahdollista muokata koodia tekemään niin.

r

123
Yleistä keskustelua / $99 wikipedialukijalaite
« : 13.10.09 - klo:15.50 »
Terve!

Openmoko, tuo yhtiö Freerunner -linuxpuhelimen takana on julkaissut uuden tuotteensa, salaperäiseksi 'Project B':ksi kutsutun laitteen, wikipedialukijan.

http://thewikireader.com/

Mitä käyttöä keksisitte tuollaiselle? Mökille, laukkuun, taskuun, kouluun, lapselle?

r

124
Timon ja Qwertyyn ajatusten perusteella ehdotan kokouksia pidettäviksi joka 2. viikko, tarvittaessa (esim. tapahtuman tms. lähestyessä) useamminkin.

Onkos tästä jo riittävästi keskustelut, pitäisikö aloituskokousta ruveta viilaamaan kokoon. Ajankohdaksi ehdotan sunnuntai-iltaa, esim. klo 21 (viikosta en vielä puhu mitään :)

r

125
No jos tosiaan on pakotettu seuraamaan tuota kanavaa jatkuvasti, niin silloin toki mielestäni tuolle pitää tehdä jotain, vaikka en itse seuraile kuin tätä foorumia ja mielipiteelläni nyt siksi edes asian suhteen ole väliä, mutta tuo nykyinen tapa kuulostaa todella kankealta ja ainakin minut olisi hyvä karkottaa pois tuolla menettelyllä.

...

Jotakuta voi kiinnostaa se, että itse ainakin vilkaisen tuota blogia silloin tällöin. Tuli mieleen, että onko täällä koskaan tehty tarkempaa monivalinta pollia siitä, mitä käyttäjät seuraavat blogi, wiki, foorumi, etusivu jne jne? Siis siinä mielessä jos näkyvyyttä kerran haetaan.

Ymmärsinkö oikein että jos tulokset koostetaan ja jaetaan esim. blogissa et näe kokouksissa mitään pahaa vaan ehkä jopa jotain hyvää (päätöksenteon ja tiedonvälityksen keskittäminen)?


r

126
Minulla näin Fedora-käyttäjänä ei ole mielipidettä siihen pitääkö IRC-kokouksia vai ollako pitämättä. Mutta siltä varalta että tästä on jotain hyötyä, niin Debian ja nykyisin myös Fedora käyttävät IRC-kokouksissa tällaista Meetbotia, joka kokoaa kokouksen aikana annettujen merkintöjen perusteella automaattisesti muistiinpanot kokouksesta: http://wiki.debian.org/MeetBot

Mielenkiintoinen, pidetään mielessä!

r

127
Ja vielä varoituksen sanana, tästä ketjusta on tullut jo pari ilmoitusta ylläpidolle asiattomana keskusteluna ja mahdollisena trollauksena.

Koitetaan siis pitää keskustelu asiallisena, unohdetaan provosointi jne ettei tarvitse ylläpidollisiin toimenpiteisiin ryhtyä :)


r

128
Hei yksi Youlocin kehittäjistä (Crazyguy, #youloc -irc-kanavalla Freenodessa) lupasi koodailla tuolle tuen - mutta tarvitsee laitteen testausta varten.
 -> oletko halukas joko lainaamaan omaa laitettasi tälle kehittäjälle?

r

129
Jaa-a paha sanoa onko todellista hyötyä, mutta yksi asia on mielestäni varma.
Lainaus
kokouksien tulevasta formaatista riippuen voisi ehkä harkita koostaa selkokielinen raportti ja julkaista se esim. Ubuntu Suomen blogissa ja näin 'puskea' käsiteltävät / päätetyt asiat myös niiden saataville, jotka eivät kokouksessa olleet tai irc-logeja lue.
Tuon on sitten toteuduttava ja hyvin tai
Lainaus
Uskon/toivon kokouksen
  a) selkeyttävän ja avaavan yhteisön päätöksentekoa
  b) auttavan ihmisiä osallistumaan menossa oleviin projekteihin
  d) lisäävän Ubuntu Suomen jäsenten tietoa siitä, mitä Ubuntu Suomessa tapahtuu
Nämä halutut asiat kääntyy täysin päälaelleen. Eikö totta?

No itseasiassa ei, sillä tällä hetkellähän ei ole mitään keskitettyä paikkaa missä päätökset tehdään, vaan pääsääntöisesti IRC:ssä satunnaisina kellonaikoina, osittain maililistoilla jne.

Mielestäni täyttä tuubaa väittää, että kaikkia kiinnostaa osallistua IRC:n kautta toimintaan. Nuo keskustelut kun kuitenkin sisältävät yli 3/4 täyttä ohi aiheen bs löpinää, joka ei kiinnosta ainakaan henk.kohtaisesti ja monilla ei vain yksinkertaisesti todellakaan riitä aika, eikä kyllä mielenkiintokaan vielä erikseen alkaa noukkimaan tiedonjyväsiä IRC tekstistä.

Ei, en väitäkään että kaikkia kiinnostaisi osallistua IRC:n kautta toimintaan. Tällä hetkellä jotta pystyy pysymään ajan tasalla, on pakotettu seuraamaan #ubuntu-fi-tiimit -kanavaa jolla keskustelu polveilee laidasta laitaan, kuten sanoit, ja 3/4 keskustelusta on todellakin offtopicia yhteisön toiminnan kannalta. Nämä säännölliset miitit keskittäisivät tärkeimmän keskustelun ennaltamäärättyihin aikoihin: seuraamalla keskustelua tunnin kuussa (tai joka 2. viikko) saa enemmän tietoa kuin nyt seuraamalla viikon ajan kaikkea mitä tapahtuu.

Toki IRC voi toimia auttavana työkaluna, mutta mielestäni sen aktiivisten käyttäjien harteille sitten jää tuo tiedonkerääminen sieltä tiivistetyksi julkaisuksi.

Toki. Tällä hetkellä sitä ei tehdä oikeastaan lainkaan, säännöllisistä kokouksista olisi helppo julkaista joko täysi logi tai vapaasanainen tiivistelmä nähtäväksi niille, jotka eivät kokoukseen osallistuneet. Näyttää ainakin OpenSUSE -puolella toimivan kivasti.

Lainaus
Ehkä tätä voisi kokeilla ja arvioida esim 6kk päästä, kannattaako niitä jatkaa.
Eikö tuo ole jo yliammutun pitkä aika arviointiin. Eikös tunnetusti kaikki tämän tyyliset kokeilut kerää sen maksimimäärän väkeä kutakuinkin jo ensimmäisellä tai toisella kerralla ja sen jälkeen väki alkaa taas vähentymään?

Eli arviointi pitäisi suorittaa esim. yhden kerran perusteella? Jolloin mukaan tulee se maksimimäärä ihmisiä? En ymmärrä. Ehdotan että kokoukset käynnistetään mutta jos jossain vaiheessa yleinen mielipide on että niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä, voidaan homma lopettaa.

r

130
Kommentteja #ubuntu-fi-tiimit -kanavalta:
Koodia: [Valitse]
20:02 < heikki> hmm.. ehkä
20:02 < heikki> ehkä se toisi jollain tavalla avoimuutta kun päätöksiä kuitenkin tehdään irkissä :)

20:05 < ninnnu> Kaikki on jo täällä muutenkin, ja totta kai ihmiset nyt backlogit lukee -> tarviiko mitään erityistä kokousta?

20:16 < Nakkel> Huonoja puolia olis että jos pitää saada joku tietty määrä porukkaa paikalle.
20:16 < Nakkel> Hyvää on että se tois tietynlaista järjestystä asioihin
20:16 < Nakkel> .
20:17 < Nakkel> Kannatan kuitenkin itse.
20:21 < Nakkel> Mun kommentit on CC-BY-NC.
20:21 < heikki> onpas nyt epävapaata

21:36 < vililikku> rhkfin: jotkut kuukausittaiset kokoukset, joissa "summattaisiin", mitä on tapahtunut, mitä tule tapahtumaan ja kenties polttavimpien ubuntu-asioiden keskustelu, esim. uuden jakelun asiat. keskustelun pohjalta tehtäisii aina
                   tiivistelmä ja se voitaisiin laittaa aina wikiin. kommenttia ideoista?
21:38 < rhkfin> vililikku: hä, en mä vielä julkassu mun forum-postausta, mut sä kerkesit jo kopioimaan sen tänne?!
21:47 < vililikku> meillä taitaa olla samanlaiset visiot... :)
21:48  >>> rhkfin tykkää kun joku ilmaisee omaavansa visioita!
21:49 < vililikku> älä yritä nakittaa mulle tätä visiointia! ;)

11:39 < Tm_T> joo, miksikäs ei
11:39 < Tm_T> hyvä idea, sanoisin

16:23 < ninnnu> No noi sun sanomat hyödyt on valideja, kyllä
(^viitaten tämän ketjun edelliseen viestiin)
16:23 < ninnnu> Mut tämmösenä elitisticorelaisena näen aika turhina kun osaan jo suunnilleen sanoa mitä täällä tapahtuu



131
Luulen että onnistuu kun joku vaan osaa kertoa jrkevästi missä muodossa se data tulee sieltä ulos..

132
onko tulossa tukea tk-201 tai tk-102 palikoille?

http://www.gpspassion.com/forumsen/pop_printer_friendly.asp?TOPIC_ID=108384

Moro!

Riippuu miten ne dataa puskee. Jos saat määriteltyä sen puskemaan dataa http:n yli tällaisessa muodossa: http://youloc.net/logger.php?userkey=YOUR_RANDOM_KEY&lat=@LAT@&lon=@LON@&alt=@ALT@&speed=@SPD@&time=@TIME@&course=@HEA@&hdop=@HDOP@ niin tuki on jo olemassa. Jos parametrit ovat erilaisia, säätöjä on mahdollista tehdä.

ps. seuraava miitti on järjesteillä, kts http://doodle.com/k49v2qw9txf8b3dt

133
 - Kokouksessa voisi
    a) kuulla kuulumiset tiimeistä http://wiki.ubuntu-fi.org/Suomen_laajuinen_toiminta sitlä osin, mitä tiimien edustajia ja toimintaa on
    b) käydä tiiviisti läpi mitä muuta yhteisö on tehnyt kuukauden aikana (tempaukset jne)
    c) käydä läpi mitä tapahtumaa/toimintaa on tulossa
    d) keskustella tarvittavista päätöksistä (esim. Ubuntu Suomen palkintorahojen käyttö)
    e) kuulla pikaisesti seuraavan julkaistavan version kuulumiset
    e) muut esille tulevat asiat

 - Uskon/toivon kokouksen
  a) selkeyttävän ja avaavan yhteisön päätöksentekoa
  b) auttavan ihmisiä osallistumaan menossa oleviin projekteihin
  d) lisäävän Ubuntu Suomen jäsenten tietoa siitä, mitä Ubuntu Suomessa tapahtuu

En OpenSUSE:n viikkomiiteistä aikaisemmin ole kuullut mutta mielestäni näyttää hyvältä, selkeä aika jolloin pääsee tilanteen tasalle. Logit kootusti näkyvillä (perinteisistä irc-logiarkistoista on vaikea / työläs päästä ajan tasalle) -> kokouksien tulevasta formaatista riippuen voisi ehkä harkita koostaa selkokielinen raportti ja julkaista se esim. Ubuntu Suomen blogissa ja näin 'puskea' käsiteltävät / päätetyt asiat myös niiden saataville, jotka eivät kokouksessa olleet tai irc-logeja lue.

Ehkä tätä voisi kokeilla ja arvioida esim 6kk päästä, kannattaako niitä jatkaa.

r

134
Terve taas.

Mitä täällä on jengi mieltä olisiko mitään hyötyä pitää säännöllinen kuukausittainen yhteisön IRC-kokous? Kanavana voisi toimia #ubuntu-fi-tiimit (freenode -verkossa, kts http://wiki.ubuntu-fi.org/Postituslistat_ja_IRC)

Kerro mitä hyviä/huonoja puolia tällaisessa olisi, mitä hyötyä/haittaa siitä olisi?


r

135
Hienoa, Kiitos verneri!

Pystyisikö joku ongelmatapaus tätä kokeilemaan?

r

136
Yleistä keskustelua / Vs: Linux kehittäjiä jo 5000
« : 03.09.09 - klo:13.59 »
Nonniin poijjaat.. Jos jompaa kumpaa ei keskustelu miellytä niin ollaan sitten hiljaa. Tai koitetaan ainkain käyttäytyä, jookoskokos. Ei anna hyvää vaikutelmaa jos forumin ensimmäiset alle 30 viestiä ovat no.. ei-niin-pelkästään-asiapitoisia vaan vähän jo syyttelyn ja haukkumisen puolelle meneviä.

r

137
Mulla on kumisaappaat. Ja sit koulussa on ikävää.

Arvostaisin jos pysyttäisiin alkuperäisessä aiheessa. TÄstä voisi lohkaista esim. 'keskustelua kaukosäädinten akuista' -ketjun 'yleistä keskustelua' -alueelle.

r

138
Tämä on kyllä vähän offtopic, mutta täällä olisi ainakin yksi, Remotec-merkkinen yleiskaukosäädin, jonka voisi varmaan säätää jollekin laitteelle ja lisätä lircciin, jos hommaisi jonkun vastaanottimen. Voiko tuolla lircillä käyttää mitä tahansa kaukosäädintä? Siis tarkoitan, että sopiiko tuommoinen kaukosäädin siihen. :)

one line to rule them all: http://lirc.sourceforge.net/remotes/remotec/

Eli lircissä on valmiit konffit remotecin kaukoille jos jostain keksit vaan vastaanottimen. Tuo bilteman vastaanotin ei välttis juttele sinun kaukolle.

r

139
Onhan noita konffeja ympäri nettiä, ja enpä ihmettelisi, vaikka lirc:in mukana tulisi muutama esimerkki konffi, mutta siitä huolimatta mikään ei toimi out-of-the-box, vaan ne konffit pitää komentorivillä tai tiedostoselaimella käydä laittamassa kuntoon oikeille paikoille, koska lirc ei sitä automaattisesti tee

Joo, tulee muutama: http://lirc.sourceforge.net/remotes/

Mutta tosiaan tuo mitä lircin mukana tulee on se, mikä kääntää kaukosäätimestä tulevat bitit järjestelmän ymmärtämiksi komennoiksi, tyyliin hex f0 -> Play. Tämä Play sitten mapataan softissa tekemään sitä mitä haluaa.

Ja KDE:n puolella (mainostellaan nyt vähän :) tilanne on parantumassa hyvää vauhtia, kdelirc -paketti tuo mukanaan GUI:n jolla noita voi mappailla mihin tahansa dbus-komentoihin jne ja myös eri moodien vaihdot onnistuu, eli painamalla kaukosta 'movies' -nappulaa nappuloiden painelu käskyttääkin vaikka VLC-playeriä ja painamalla music komennot meneekin Amarokille. Mukana KDE:ssa on muutama default-konffi mm. Asuksen ja Applen ja Sonyn joillekin kaukoile, katsotaan, saattaa olla että jonkinlainen peruskonffi tulee tälle kaukolle jossain seuraavissa KDE:n versioissa, heitin yksinkertaisen version (amarokin ohjailuun ja myös xbmc:n ja dragonin käynnistykseen) tuonne kehittäjille.

Pitäisi dbusia ymmärtää jotta saisi tolkummat vielä.

Kaffeinessa tosiaan on jonkinlainen suora lirc-tuki mutten sitä ole osannut laittaa, ehkä pitäisi tutkia. Tosin xbmc taisi tänään viedä dvd-soittimen paikan. (ei ole muuten siinäkään helppo konffata kaukosäädintä. Yhdessä tiedostossa mapataan lircin antamat 'OK' -komennot xbmc:n nappulapainalluksiksi, esim 'select' ja toisessa tiedostossa mapataan nämä XBMC:n nappulapainallukset toiminnoiksi, esim. 'kun menussa, select valitsee valikkoitemin, kun katsotaan valokuvia, se tekee jotain aivan muuta..'.

Liitteenä oma irkickrc (/home/username/.kde/share/config/irkickrc) sekä /home/username/.xbmc/userdata/Lircmap.xml xbmc:tä ohjaamaan.


r

[ylläpito on poistanut liitteen]

140
Parempi tietysti olisi, jos tuo kaukosäädin toimisi ilman mitään omia konffitiedostojakaan, mutta onhan tämäkin ihan kiva.

No ei mikään kauko ilman niitä toimi, jotenkni on tuonne kerrottava minkälainen kauko kyseessä on. Ja nuo konffit oleellisesti tulee paketissa mukana (siis nuo mappaukset), tärkeimpänä on muuttaa ajuri ja mappaustiedoston nimi.

Nyt virittelin xbmc:n ja kdelircin pelaamaan tuon kanssa. Amarok totelee jo kivasti, samoin xbmc.

r

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 174