Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Risto H. Kurppa

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10 11
161
Minä oon vaan sanansaattaja, älkää minua ampuko. Tuli tällainen viesti ubuntu-fi maililistalle.

Lainaus
Kevät on saapunut, aurinko paistaa ja on taas Turuxin vuosittain
järjestämän Avoimien ohjelmien päivän aika!

AOP 2007 järjestetään lauantaina 19.05. klo 10:30-15:30. Paikkana on
Turun upouuden pääkirjastorakennuksen Studio kaupungin ydinkeskustassa
(Linnankatu 2) ja teemana paikkaan sopivasti "Vapaa koodi - vapaa
kulttuuri".

Päivän aikana yleisölle tarjotaan teemaan liittyviä esityksiä ja
annetaan mahdollisuus kokeilla vapaita ohjelmia esittelykoneilla.
Esiteltäviä ohjelmia jaetaan luonnollisesti myös CD-levyillä.

Lisätietoa osoitteesta http://aop.turuxi.org/

Toivotamme kaikki tervetulleiksi tapaamaan turuxilaisia päivän aikana!

162
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Keskustelua tiimeistä
« : 15.04.07 - klo:12.26 »
Tiimit, kts. http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Tiimit. Muita tiimi-threadeja mm. http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=8106.0 ja http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=9506.0

Maililistojen julkiset arkistot on nyt kapsin puolelta saatu pelaamaan - listojen adminit jos voisivat ne aktivoida (sieltä listan admin interfacesta -> archiving options -> täppä siihen 'public' -kohtaan ja 'submit your changes'). Lisäksi listojen esittelytietoihin voisi lisätä linkkiä tiimin omalle sivulle tai sivulle http://www.ubuntu-fi/Wiki/Tiimit (eli admin interface -> general options -> introductory description ja HTML:ää siihen..), tyyliin http://list.kapsi.fi/listinfo.cgi/ubuntu-blogi

Eipähän siinä, eilen oli hyvä irc-sessio ja kiinnostunutta väkeä on listoille kertynyt mukavasti - nyt vain pyörät pyörimään ettei jää pelkäksi käsien heilutteluksi.


r

163
Tänään, lauantaina 14.4 on tarkoitus käynnistää Ubuntu Suomen tiimit. Käynnistäminen tapahtuu IRC-sessiossa (klo 14-16, kanava #ubuntu-fi-tiimit), kts. lisätietoja:

http://ubuntu-fi.org/blog/2007/ubuntu-suomen-tiimit-kaynnistetaan-lauantaina-tule-mukaan/

Toivottavaa olisi että kunkin tiimin ydintiimiläiset voisivat kertoa tiiminsä toiminnasta ja tavoitteista ja vastaisivat tiimiä koskeviin kysymyksiin. Hienoa olisi jos myös joku kansainvälisissä tiimeisä toimiva voisi lopuksi valaista tilannetta sieltä suunnasta.

Kokosin etukäteen jotain 'runkoa' jonka mukaan voisi edetä.
Heittäkää muutosehdotuksia tähän ketjuun la klo 13:30 mennessä niin keretään vielä huomioimaan toiveita..
Ennen tuota kellonaikaa tänne voi myös heitellä kysymyksiä tiimeihin liittyen niin yritetään vastata session aikana.

Lainaus
#TIIMIEN TARKOITUS
(miksi tiimejä?)
#ERI TIIMITYYPIT tms..
(paikallis, suomen laajuiset, kansainväliset. Sessio keskittyy Suomen laajuisiin)

#PAIKALLISTIIMIT
(yleisesittelyä, ei jokaista tiimiä erikseen)

##SUOMEN LAAJUISET TIIMIT
(tarkoitus, mikä tiimi, ydintiimi, mitä tiimit tekevät, miten toimivat, tiimeihin liittyminen)

# Markkinointi-tiimi
Kysymyksiä markkinointi-tiimistä?

# Forum-tiimi
Kysymyksiä forum-tiimistä?

# Blogi-tiimi
Kysymyksiä blogitiimistä?

# Dokumentaatiotiimi
Kysymyksiä dokumentaatiotiimistä?

# Tukitiimi
Kysymyksiä tukitiimistä?

# Suomentajat
Kysymyksiä suomentamistiimistä?

# Bugien metsästäjät
Kysymyksiä bugien metsästäjistä?

Tiimit jotka ei ole 'aktiivisia'

# Paikallistiimejä koordinoiva tiimi
# Podcast
Kysyttävää paikallistiimien toimintaa koordinoivasta tiimistä tai podcast-tiimeistä?


#Kertaus: Tiimeihin liittyminen



#KANSAINVÄLISET TIIMIT
kysymyksiä kansainvälisistä tiimeistä?


r

164
Nurmijärven linux-käyttäjät pääsevät nauttimaan omasta paikallisosastostaan, kts. http://www.elisanet.fi/omat_sivut/nurlihakemisto/linu02.htm



(don't shoot the messenger!)

r

165
Tuolla jollain oli signaturena että 'ihme että täällä ei ole säikeitä onnistumisista Linuxin kanssa, vain ongelmista' tms, niin eiköhän pistetä pystyyn tällainen ilotus/hehkuaminen/onnistumisjulistusketju..

Sovitaanko ettei saa ruveta vääntämään kättä mistään desktop/distro-jutusta tai kritisoimaan toisten kirjoituksia tässä ketjussa. Kirjootellaan vain semmoisia kivoja asioita, eiks je :) Kevään kunniaksi!

Ihte riemuitsen kovasti siitä, miten Kubuntu (KDE:llä tai Openboxilla) pyörii mainiosti vanhalla (1GHz, 760Mb) raudalla Windowsin (ME) raastaessa hermoja.

Kovasti riemuitsen kuvakäsittelyohjelmista. KPhotoalbum arkistointiin ja LightZone muokkaukseen.

Konquerorin KIOSlavet ovat ylivoimaisia ja KDE:n yhtenäisyys riemastuttaa, ohjelmat toimii yhteen, joskus yöllä menee kyllä pidempääkin :)

Näin alkuun.


r

166
HUOM! Ohje siirretty wikiin: http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Feistyyn_p%C3%A4ivitys



HUOM! Nämä ohjeet ovat vain Edgyn (6.10) käyttäjille (Dapper 6.06 täytyy ensiksi päivittää Edgyksi - mutta muista että LTS eli pitkäaikainen tuki Dapperille jatkuu vielä muutaman vuoden eli tarvetta päivittämiselle ei pitäisi olla!

HUOM! Päivittäminen ennen virallisen version julkaisua on RISKI - todennäköisyys joutua korjailemaan pieleen mennyttä päivitystä ovat suuret. Maltti on valttia. Mutta rohjea rokan syö ja jos taidot ja aika riittää niin kokeilemaan..


Koska ongelma/ohje-ketju 6.10:n päivittämisestä (kts http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=6272.0 ) keräsi valtaisan suosion, ajattelin aloittaa tässä vaiheessa uuden vastaavan, samoilla 'perusohjeilla'.

Seuraava *buntun versio julkaistaan noin kuukauden kuluttua (huhtikuun loppupuolella) ja päivittäminen lienee monella jo mielessä (HUOM - riskit rikkoa asennus ennen virallisen version julkaisua ovat suuret eli maltti on valttia ellei ole aikaa ja motivaatiota korjailla räjähtänyttä Ubuntuaan). Koitetaan keskittää vaikka tähän threadiin ohjeita ja ongelmia eli kysymyksiä feistyyn edgystä päivittämisessä. Ohjeita varten voinee wikiin rakentaa myös oman 'feisty-vinkit' - sivun (dokutiimi?)

PÄIVITYSOHJEITA

HUOM! Julkaisun jälkeen päivitysohjelma ilmoittaa sinulle automaattisesti uudesta versiota. Siihen asti päivittämisen joutuu tekemään käsin!

1) Varmuuskopioi xorg.conf (eli graafisen ympäristön asetustiedosto):
Koodia: [Valitse]
sudo cp /etc/X11/xorg.conf /etc/X11/xorg.conf_pre_feisty
- ja varmuuskopioi toki myös muut tärkeät tiedostosi!!!

2) Wiralliset päivitysohjeet lontooksi: https://help.ubuntu.com/community/FeistyUpgrades ja https://help.ubuntu.com/community/FeistyUpgradesManual

3) Jos ongelmat iskevät, käynnistä Ubuntusi recovery modeen (käynnistyksessä valikosta tai jos valikkoa ei näy niin paina ESC kun sitä pyydetään ja valitse sieltä)
  a) varmista että käytössäsi on Feistyn pakettivarasto (eli että /etc/apt/sources.list - tiedostossa ei lue missään edgy): http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Ohjelmien_asentaminen_ja_pakettivarastot HUOM, wikikirjassa ei vielä versiota Feistylle!!
  b) aja sudo aptitude update
  c) aja sudo apt-get -f install
  d) aja sudo dpkg --configure -a
  e) aja sudo apt-get dist-upgrade
 ja toista kohtia c) - e) kunnes e) menee läpi ilman virheilmoituksia tai asentamatta jääneitä paketteja.

Jos jokin yksittäinen paketti ei suostu tottelemaan, voit asentaa paketin uudelleen komennolla
 sudo apt-get reinstall paketinnimi

Jos jää vielä hiertämään, vilkaise tästä ketjusta olisiko muilla ollut samoja ongelmia ja kysy vinkkejä!

----

KUBUNTU
Kubuntun käyttäjät voivat yrittää myös uudella päivitystyökalulla ( https://wiki.kubuntu.org/KubuntuDistUpgrade ) mutta maaliskuun 22. päivä keräsin sillä ainakin itselleni harmia ja ohjelman kaaduttua homma meni komentorivileikiksi - jouduin poistelemaan apache2:n ja php5:n paketit (ei pelkkiä metoja vaan myös kirjastoja jne jne) dpkg:lla ja vasta tämän jälkeen homma lähti rullaamaan, apt-get install -a asensi ne uudelleen ja dist-upgrade lähti taas käyntiin. huom: 26.3. alkavalla viikolla ohjelmasta ilmestyy uusi versio repoihin, odota siihen saakka - nykyinen versio on rikki!!


Jostain syystä minulla on huonoja kokemuksia päivittämisen kanssa - aina olen omat asennukseni saanut rikki tavalla tai toisella.. Ainakin tilapäisesti. Tai ainakin päivittäminen on ollut turhan hankalaa vaikka käytännössä pitäisi olla helppoa ja näppärää. Kerran olen yhden breezyn päivittänyt täysin ilman ongelmia dapperiksi. Sekin oli kaverin kone.


r

Tämä ohje on Public Domain eli saa siirtää wikiin (ja saatanpa sen jossain vaiheessa itsekin tehdä) mutta keskustelua voi käydä täällä..

167
Käykääpä KDE:n Konsolen käyttäjät laittamassa omia tuumoksiannen käytettävyystutkimukseen:

http://www.robertknight.me.uk/survey/public/survey.php?name=konsole_settings


r


edit: linkki korjattu

168
Rupesin asentelemaan Kubuntu Feisty Herd4:sta (vmwarella) ja näppäimistövalinta-ruudussa suomelle löytyy seuraavat vaihtoehdot:
Finland
Finland - Eliminate dead keys
Finland - Kotoistus
Finland - Macintosh
Finland - Northern Saami

Ääkköset eivät toimi missään versiossa (tosin mm. kdesktop kaatui käynnistyksessä, liekö vaikuttanut..) tuossa testiboksissa. Ei tosin toimi ruotsin näppisasetuksillakaan (tosin sweden-dvorak antaa 'ä' ja 'ö' - nappuloilla 's' ja '-' - merkkejä.

Muilla sama havainto? Ja pystyisikö joku selventämään mitä nämä eri vaihtehdot tarkoittavat (lähinnä eliminate dead keys ja kotoistus tuumituttavat)

r

edit: kts. http://rhk.homelinux.net/temp/feisty_kubuntu_install.png
Jännä on että 'mikä on nimesi' - kenttä on varsin pieni mutta 'mitä nimeä haluat käyttää jne jne' on jättimäinen. Ja jos oikein arvaan niin ensimmäinen kysyy koko nimeä ja jälkimmäinen käyttäjätunnusta. Tämä vähän näin.. puolittain ajatuksena että pitäisikö asialle jotain vielä tehdä launchpadissa?

Virheviesti 'the hostname may only contain letters, digits, hyphens, and dots' - herjaviesti on vielä kääntmättä.. (siis tietokoneen nimeä annettaessa voi herjaa noin kun väliviivaa yritin antaa..)

QTparted käynnistyi pieneen ikkunaan erillään asennusruudusta kun osioita yritin itse sorkkia asennuksen aikana. No, jätän asentelemaan ja lähden nukkumaan..

Edit: Otin tämän viestiketjun "haltuuni" ja muutin otsikon, pahoittelut :) tänne kuitenkin voisi yleisen tiedotukseni lisäksi lähinnä kertoa käännösten ongelmista -Timo

169
OS X:lle ja Windowsille maksullinen (hinta 90-200e) LightZone - kuvankäsittelyohjelma on julkaistu Linuxille ilmaiseksi:
http://www.mbnet.fi/net.nyt/juttu.aspx?id=1804
http://applications.linux.com/applications/07/02/07/1930237.shtml?tid=39
http://sonic.net/~rat/lightcrafts/ - linux-version kotisivu
http://www.lightcrafts.com/index.php - ohjelman kotisivu


Ohjelma hanskaa mm. RAW-batchit. PIttääpä kokeilla.

r

edit: Javalla tehty, jarreja näyttää olevan. Käynnistyy ainakin ihan nätisti.
edit2: käyttää dcrawia (ylläri..) rawien käsittelyyn
edit3: jotenkin - erilainen käyttöliittymä eikä äkkiseltään kovin monipuoliselta tuntunut.. Liekkö tuossa kaikkia samoja jippoja kuin win/mac:n 200e versiossa.

Screenshot: http://rhk.homelinux.net:8080/temp/LightZone.png

edit 5 tai jotain.. LUeskelin tuon linux.com - jutun ja pitääpä tutkaista ohjelmaa uudemman kerran.. Hienoa luettavaa oli myös tämä:

Lainaus
But isn't it just plain weird to offer a product like this for free on Linux, and for $250 on Windows and OS X? Kast concedes that it is an odd choice from a business perspective -- odd enough that he must maintain a FAQ list on the LightZone for Linux page reassuring visitors that the app is neither crippled, pirated, nor a hoax.

In spite of that confusion, he says that the company gets more from its Linux customers than it loses in hypothetical sales. Kast ensures that the Linux version works because it is his platform of choice. The rest of the company required "absolutely no persuasion" on his idea of releasing the it free of charge. The company felt that Linux licenses would be a fraction of Windows and Mac sales, and not worth the marketing expense.

But as a free download, LightZone attracts as many customers as Windows does at its current price point. And those Linux users are dedicated, assisting with bug reports, translations, and valuable feedback. "The Linux version gets us so much user connection and goodwill. A company can have a whole different kind of conversation with no-charge Linux users than it can have with supported Mac/Win users."

r

170
Tässäpä ketju Suomen laajuisia tiimejä koskevalle keskustelulle ja kysymyksille, palautteelle, ehdotuksille ja ihmettelylle.

Ubuntu-tiimien tarkoitus on levittää tietoisuutta Ubuntusta ja tarjota apua ja helpotusta eri tavoin, erityisesti uusille käyttäjille sekä tarjota nykyisille käyttäjille mahdollisuus 'antaa hyvää eteenpäin'. Toimintamalli perustuu lähinnä ajatukseen yhdistää samoista asioista kiinostuneita ihmisiä ja näin synnyttää toimintaa tätä kautta. Tiimit toimivat kolmella tasolla: paikallisesti, Suomen laajuisesti ja maailmanlaajuisesti.

25.01.2007 - idea tiimeistä heitetty ilmaan: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=8106.msg57884#msg57884
12.02.2007 - ydintiimien rekrytointi aloitettu http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=8106.msg60671#msg60671
           - tiimisuunnitelmat siirretty wikiin: http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Tiimit
15.02.2007 - wikitiimi ja wikikirjatiimi yhdistetty dokumentointi-tiimiksi

xx.02.2007 - tiimiläisten rekrytoiminen aloitetaan


Alkuun siis rekrytoidaan ydintiimit. Tämän jälkeen puristetaan tarvittavat sähköpostilistat kokoon ja ruvetaan rekrytoimaan toimintaan muutakin väkeä. Ydintiimi toimii siis tiimin veturina aktivoiden ja johdatellen muita tiimiläisiä mukaan hommaan. Ydintiimiläisten toivotaan viihtyvän hommassaan pidempijänteisesti mutta tietysti elämäntilanteen mukaan.

Livekeskustelua tiimeistä voi käydä kanavalla #ubuntu-fi-tiimit (irc.freenode.net). Kysymyksiä voi heittää tuolla Tiimit-sivulla näkyville ydintiimiläisille sekä allekirjoittaneelle, esim. yksityisviestillä tai maililla risto at kurppa piste fi


r

171
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Assembly07 - tempaus?
« : 14.02.07 - klo:07.29 »
(Assembly 2007 kesätapahtumasta 2.-5.8.2007 alempana tässä viestiketjussa)



Assembly07 Winter Edition on tulossa 27.-29.4.2007 Tampesterissa, Pirkkahallissa.

Täälläkin varmaan pääsisi niistä edgy-levyistä eroon..?



r

172
Flugin listalle tuli kysymys Oulun seudun linux-ihmisistä:

http://www.flug.fi/pipermail/flug-l/2007-February/001976.html
Lainaus
Liekö Oulun seudulla tai Pohjois-Pohjanmaalla yleensäkin
rekisteröitynyttä Linux-aktivismia? Yhdistysrekisteri ei löydä mitään
Linuxiin liittyvää täältä päin - koko Suomestakin vain FLUG ja VLUG.

Ajatuksena olisi koota voimia täällä päin, jotta voisimme pitää
asennusriehoja sun muita.


Ihan vaan jos jotakuta kiinnostaa - mukaan vaan!



r

173
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Foorumin RSS-feed
« : 06.02.07 - klo:18.45 »
Lähinnä Timolle kysymys: Kuinka monta viestiä mahtaa kerralla olla täällä forumin RSS-syötteessä? Viisi? Jos mahdollista, soisin määrää nostettavan reilusti..

Meinaan että jos lukija pääsee hakemaan viestit vaikka kerran päivässä (läppäri ei aina verkossa..), menee suurin osa viesteistä huti kun rss ei anna kuin ne viisi viimeistä, vaikka poissaoloaikana on viestejä saattanut ilmaantua kymmeniä..


r

174
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Tiimejä Ubuntu Suomeen?
« : 25.01.07 - klo:01.13 »
tiivistettynä: Pitäisikö perustaa tiimejä tehostamaan nykyisten 'tekijöiden' panosta Ubuntun ja yhteisön leviämiseen ja kehittymiseen sekä helpottamaan uuden innokkaan vapaaehtoisen mukaantuloa?

Tuossa kun selailin ubuntu.com - saitin markkinointimateriaaliosastoa löysin paljon sellaista mitä pystyisi käyttämään Ubuntun markkinointiin aika mukavasti.. Samalla puntaroin ubuntun 'ison pyörän' ja meikäläisen eli suomalaisen kaivonrenkaan eroja ja yhtäläisyyksiä.

Jos tässä nyt jotain summaisi niin (mitä minä tiedän), tällä hetkellä tällaisia ilmassaolevia vapaaehtoisvoimaa kaipaavia juttuja on forum, wikikirja, eduskuntatempaus, mahd. vista-telttatempaus, ubuntu-wiki, suomentaminen. Onpa yhdistyksestäkin puhuttu. Tuolla isolla tasolla on muodostettu erilaisia tiimejä, kuten marketing team jonka tehtävänä on koota materiaalia ja edistää joka suuntaan tietoisuutta Ubuntusta.

Niinpä tuumiskelin tässä että pitäisikö hommaa jotenkin koittaa vähän organisoida. Nyt itse olen tuota blogia ollut vääntämässä, vähän tuomassa avoimen koodin näkökulmaa Hessun Kahvila - podcastin Speacers Cornereihin (kts. http://www.hessunkahvila.com) sekä ainakin alustavasti osallistumassa lähiaikoina järjestettäviin tempauksiin. Näyttä kovasti että kaikkea tätä tekee niin samat naamat niin tuumiskelin että pitäisikö perustaa jonkunlaisia tiimejä, vähintään parin, kolmen hengen poppoita jotka oikeasti pistäisivät efforttiaan johonkin tiettyyn juttuun. Yksi sakki kehittää forumia ja toimii siellä aktiivisesti, toinen wikikirjaa, kolmas porukka ideoi markkinointia. Yhdet panostaa ubuntu-wikin kehittämiseen ja toiset taas suomentamiseen. Yksi sakki pyörittää blogia.

Ajatuksena lähinnä saada toimintaa tehostettua. Tuntuu että jonkinlaista potentiaalia on ja väki haluaisi jotenkin auttaa mutta mielestäni tätä potentiaalia ei hyödynnetä riittävästi. Olisi mielestäni hienoa jos saataisiin jonkunlaiset tiimit kokoon, ajatuksena että kun joku tuumii että mitä voisi tehdä Ubuntun hyväksi, voisi hän jostain (ubuntu-wiki?) löytää sivun joka esittelee nämä eri tiimit, kertoo vetäjien yhteystiedot ja esim. irc-kanavan tai forumin alueen tai jotain jossa porukka toimii. Näin joku, tiimin vetäjä (näkisin että olisi bueno jos joka tiimillä olisi vetäjä mutta lisänä myös muutaman hengen 'ydinporukka' ja lisänä kaikki muut halukkaat) tai vastaava pystyisi suoraan kommunikoimaan vapaaehtoisten kanssa ja esim. nakittamaan tehtäviä. 'Tule tälle ja tälle irc-kanavalle tällöin ja tällöin keskustelemaan ubuntu-tempauksesta vanhainkoteihin' tai 'onko sinussa graafikon tai kirjoittajan vikaa, tarvittaisiin markkinointimateriaalia' tai 'pysytkö tulemaan eduskuntatalolle tällöin ja tällöin väkijoukoksi'. Suora kysymys uppoaa paljon paremmin kuin 'kuka haluis lähtee mukaan'. Ihmisten on helppo itse ilmaista että joo, jotain mä voisin tehä mutta harva uskaltaa julkisesti, esim. forumilla sanoa että 'moro, oon guru piirtämää, onx siit iloo?' tai 'olen tiedottamisen ammattilainen' . Mutta ilmoittautumalla johonkin tiimiin ilmaisee pikkasen siihen suuntaan että jotain hajua on tiimin asioista/alasta.

Luonnollisesti homma olisi hyvä tehdä läpinäkyväksi ja mahdollistaa osallistuminen kaikille halukkaille mutta näkisin että tärkeää jatkuvuuden kannalta olisi muutaman hengen ydin joka hommasta 'olisi vastuussa' (kenelle? yhteisölle ehkäpä..).

Nyt esim. wikiä päivittelee aina joku silloin tällöin, paremman tekemisen puutteessa (vai onko sinne edes minkä verran oikeuksia..?). Jos olisi parin hengen ydin ja viisi muuta vapaaehtoista joiden 'päätehtävä' olisi muokata ja kehittää wikiä, luulisin että siellä tapahtuisi PALJON verrattuna nykyiseen.. Esim. suomentamista jotkut tekevät 'yksin', näkisin että hommasta tulisi paljon mielekkäämpää jos olisi joku porukka joka hommaa suorittaisi yhdessä (ok, ilmeisesti lokalisointi.orgin kautta löytyy jotain kontakteja mutta anyway..). Blogi pyörii pitkälti muutaman 'ydinnaaman' ympärillä ja nyt on onneksi mukaan saatu myös tuoretta verta eli siellä on luonnostaan muodostumassa jotain tämän suuntaista. Soisin vastaavaa tapahtuvan muillakin alueilla.

Forumia, irciä, pikaviestimiä, sähköpostia, wikiä hyödyntäen, tarvittaessa naamakkain tavaten..


Jos nyt tässä vielä ideoin niin ehkäpä tällaisia tiimejä voisi olla
-markkinointi (edistää ihmisten tietoutta Ubuntusta, suunnittelee mahdollisia tempauksia, tempauksiin tietysti osallistumaan mahd. moni!)
-forum-tiimi (kehittää & siivoaa forumia, mahd. vastailee kyssäreihin)
-tiedotus:blogitiimi (blogin kehitys & ylläpito)
-tiedotus:'soluttautuminen' muille forumeille tms. (asiallisesti levittämään tietoutta Ubuntusta)
-ubuntu-wiki (kehittäminen, suunnittelu, päivittäminen..)
-wikikirja(kehittäminen, suunnittelu, päivittäminen..)
-tukitiimi (tarjoamaan jonkunlaista.. öö.. skype/voip/sip/IM-tukea esim. tiettyinä kellonaikoina?)
-suomentaminen (hommaa riittää! Hyvä olisi suorittaa suomentaminen suoraan KDE:n ja Gnomen (ja XFCE:n) paketteihin joista valuu Ubuntuun)
-bugintappajat (erityisesti kotimaisiin ohjelmiin ja suomeen liittyvien bugien setviminen.. Ja jos homma loppuu niin launchpadista lisää..)


Heittäkää settiä.



r

ps. kuvan laitoin mukaan elävöittämään muuten niin tylsän näköistä tekstiä ;) Lähde: tuxfactory http://tux.crystalxp.net/index.php?display=24&offset=120

175
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vista-tempaus helmikuulle?
« : 24.01.07 - klo:12.52 »
Microsoft pystyttää Kamppiin telttaa jossa hehkuttaa Vistaa. Tietokone-lehden blogissa oli (ääneen sanottu ensimmäistä kertaa, itsekin kyllä jotain aiheesta tuumiskelin..) ehdotettu jonkinlaista Linux-tempausta viereen..

http://blogit.tietokone.fi/tietojakoneesta/?p=172

Niinpä, mikäpä olisi mehukkaampi paikka mainostaa Ubuntua kuin Vistan julkaisubileet.. Alueelta löytynee avoin WLAN, pari läppäriä matkaan, jostain sähköä ja peukut pystyyn että pakkasta ei ole paljoa.. Toki joku teltta tai matkailuauto tai koju tai jokin olisi bueno lisä..


Tai ainakin voi mennä kiertelemään Vista - telttaa ja unohdella sinne levyjä sinne tänne aina koko Vista-tapahtuman ajan ;)

No ei vaineskaan mutta joku kannanotto tuon yhteyteen olisi kova juttu.. Iso plakaatti johon hintavertailu:
Windows Vista: 452 euroa, Ubuntu Linux: 0e
Ms Office: 258 euroa, OpenOffice: 0e
Yhteensä: 710e vs 0e.

No, hinnat on hatusta revitty mutta kuitenkin.

Pistäkää ajatuksia!


edit: mitäkö siihen tarvitaan? Ihmisiä joilla on kontakteja jotka pystyvät tekemään juttuja..
-joku järkkäämään (mahdollisesti tarvittava) lupa virkavallalta
-joku järkkäämään jonkinlainen teltta/asuntoauto/lava/jotain
-joku järkkäämään sähköä paikalle
-joku järkkäämään äänentoistolaitteita
-joku järkkäämään musiikkia
-joku juontamaan hommaa
-joku järkkäämään jaettavia levyjä
-joku jakamaan levyjä
-joku järkkäämään hernerokkaa
-joku jakamaan hernerokkaa
-joku järkkäämään ruokailuvälineet
-joku torjumaan Microsoftin vihamieliset katseet
-joku koordinoimaan tätä kaikkea
-joku järkkäämään demoläppäriä paikalle
-joku demottamaan läppäreillä Linuxila
-....

Eikös ihmisiltä löydy kontakteja? kohta 4000 ihmistä forumilla niin luulisi löytyvän kontaktia vaikka mihin..

No, hienoa olisi jos paikalla olisi vaikka vain kaksikin tyyppiä levyjä jakamassa ja vieressä joku ubuntu-posteri (saisiko joku printtailtua niitä ubuntu-postereita muutaman ison jossain näppärästi: en itseasiassa muista mistä löytyy tiedosto mutta ainakin ubuntu weekly newsien kilpailun palkintona on ko. juliste joten ehkäpä sitä kautta pääsee jäljille, tai wikin kautta..)


r

176
"Tietokone-lehden ict-paneelissa keskustellaan tällä kertaa Linuxista ja sen tulevaisuudesta. Keskustelua riittää niin lisensseistä kuin Linuxin yleistymisestä kotikoneiden käyttöjärjestelmänä. Keskustelua käyvät Tietokoneen toimituspäällikkö Kari Haakana, Fujitsu Servicesin järjestelmäarkkitehti Tuomas Levoniemi, Novell Finlandin maajohtaja Kim Aaltonen ja Tietokone-lehden avustaja Ossi Mäntylahti."

http://blogit.tietokone.fi/paneeli/?p=10


(melkoosta turinaa.. )


r

177
Ohje on kirjoitelut alunperin tänne: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=2634.msg18109#msg18109
Ohje graafisille työkaluille: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=2744.0

Huom! jos haluat yhteyden olemassaolevaan X-sessioon, kts. ketjun n. 4. viesti!

Yritin aikoinaan ottaa etäyhteyttä valmiilla graafisilla työkaluilla mutta jostain syystä se ei toiminut - luultavasti esimerkikis palomuurin sulkiessa kaikki mahdolliset portit pois käytöstä. Niinpä tutkiskelin asiaa ja sain homman toimimaan komentoriviltä - ja vielä kaikenlisäksi turvallisesti, ssh - tunnelin yli koneelta koneelle eli palomuuriin riittää reikä porttiin 22 (oletusportti SSH:lle), muita ei tarvitse aukoa.

Varmista että koneella, josta otat yhteyden, on asennettuna jokin vnc-asiakasohjelma (ubuntussa esim. paketti svncviewer tai xvncviewer)

Ota ssh:lla yhteys koneeseen johon haluat ottaa  graafisen yhteyden. Luo samalla ssh-porttiforward haluamillesi porteille seuraavasti:


Koodia: [Valitse]
ssh kayttajanimi@serverinosoite -L 5903:localhost:5904jossa
5903 on portti koneessa, josta otat yhteyttä
5904 on portti koneessa, johon olet ottamassa yhteyttä ja jota serveri laitetaan kuuntelemaan

Käynnistä vncserver koneella, johon olet ottamassa yhteyttä (paketti vncserver pitää olla asennettuna!)


Koodia: [Valitse]
vncserver -geometry 800x600 -depth 16 :4 geometry on ruudun resoluutio
depth värien määrä
:4 on käytettävän työpöydän numero (ja laittaa kuuntelemaan porttia 5904)

Komennolla vncpasswd voit asettaa työpöydälle salasanan, jota kysytään yhteyttä otettaessa (tämä on siis eri salasana kuin varsinainen käyttäjän salasana)

Jätä tämä ssh - tunneli taustalle auki oleskelemaan ja käynnistä yhteyttä ottavalla koneella vncviewer esim. uuteen terminaali-ikkunaan.

Koodia: [Valitse]
vcnviewer localhost:5903
Viewer kysyy aikaisemmin asettamaa työpöydän salasanaa.

vncserverin voi periaatteessa kait jättää koneelle pyörimään - syö tosin resursseja joten jos tarvetta ei heti ole uudestaan, saa serverin pysäytettyä kirjoittamalla
Koodia: [Valitse]
vncserver -kill :4 (huomaa välilyönti ennen tuota kaksoispistettä!)
 jossa tuo :4 on käyttämäsi näytön numero

Yhteys katkeaa kun lopetat ssh-yhteyden (kirjoittamalla exit).




r


Tämä ohje on "public domain".

178
Tällaista se Bill puuhaa. On se jälleen kerran myönnettävä että kyllä se mies osaa rahojaan fiksustikin käyttää:
http://www.yle.fi/uutiset/24h/id50902.html

Lainaus
Suomen Kansanterveyslaitos on saanut 16 miljoonan euron määrärahan Bill ja Melinda Gatesin säätiöltä kansanterveyslaitosten maailmanlaajuiseen yhteistyöhön.


r

179
Täällä forumilla on kyselty että mistä saisi läppäreitä ilman WIndowsia (kts. http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=6217.0) Yhdeksi loistavaksi ehdokkaaksi on noussut Linuxcomp - verkkokauppa (kts. http://ubuntu-fi.org/blog/2006/esittely-linuxcompnetin-jukka-hellen/ )

Satunnaisesti on verkossa liikkunut juttuja sinnikkäistä jotka ovat saaneet valmistajilta rahaa takaisin uuden koneen oston jälkeen kun ovat kieltäytyneet noudattamasta Windowsin EULAa (End User Licence Agreement) ja ottaneet yhteyttä valmistajaa. Korvaukset ovat olleet luokkaa $50.
Joitain esimerkkejä:
http://www.theregister.co.uk/2005/10/06/dell_open_pc/
http://www.networkworld.com/news/2006/110706-dell-windows.html
http://www.netcraft.com.au/geoffrey/toshiba.html

Ajattelin kiusata valmistajia enemmänkin ja lähetellä mailia eri valmistajien/maahantuojien edustajille täällä suomenmaassa. En tiedä onko sillä mitään vaikutusta mutta.. anyway. Että löytyisikö koneita ilman Windowsia, ehkä jopa mahdollisesti esiasennetulla Linuxilla..

Koitan kerätä tähän linkkejä yhteystietosivuille jos joku muukin innostuu mailailemaan. Saatan myös pastettaa vastauksia, jos jotain kuuluu.. Pientä propagandaa liikkeelle ja tietoa valmistajille siitä että kaikki eivät halua winkkaria..

HP: http://welcome.hp.com/country/fi/fi/contact/email_2.html
Dell: http://support.euro.dell.com/support/topics/topic.aspx/emea/shared/support/dellcare/fi/contact_us_options?c=fi&l=fi&s=gen&~tab=3 - ei muka maililla saa yhteyttä.. Pitääkö sinne soittaa..
Fujitsu: kotipc@fujitsu-siemens.com
LG: lgsupport@helpdeskdata.se
Acer: asiakaspalvelu@acercomputer.fi
Wings: myynti@wingsfinland.fi
Pomi: myynti@pomi.fi
Apple: http://www.apple.com/fi/contact/ (ylläri: ei tuolta mitään mailiosotella löydy.. Pitää varmaan soittaa ilmaisnumeroon joku päivä..)

Muutama jälleenmyyjä matkaan:
Verkkokauppa: myynti@verkkokauppa.com
Pixmania vaatisi rekisteröitymisen jotta pääsisi kyselemään.. puhelimeen sentään pääsisi: http://www.pixmania.com/fi/fi/yhteystiedot.html

Muita ehdotuksia?

Liikaa aikaa? Ei, vaan puuttuva motivaatio käyttää sitä johonkin oikeasti hyödylliseen.. Ja tiedän kyllä että mm. verkkokaupasta taitaa saada koneita ilman winkkua - mutta haluan nähdä minkälaista vastausta tulee kotikäyttäjän kysymykseen linuxin saamisesta..

Viestin sisältö tämä pääpiirteissään. Jokainen varioikoon omaa versiota viesteistä ettei ihan kopioimiseksi mene..
-kypsynyt tiettyihin Windowsin ominaisuuksiin
-tilalle uuteen koneeseen Linux
-en halua maksaa Windowsista jota en aio käyttää
-Onnistuuko osto ilman Windowsia, ehkä peräti esiasennetulla Linuxilla
-hintaero
-mikä distro olisi tulossa jos Linux jostain löytyisi


r

180
Ubuntu tietokoneissa / Podcast-hallinta & kuuntelusofta
« : 06.01.07 - klo:15.21 »
Terve!

Rupeaa noita podcasteja olemaan kuuntelussa liikaa ja haluaisin tehostaa niiden hallintaa. Nykyään hommaa hoitaa amarok mutta ohjelmana se on raskas ja kaatuilee satunnaisesti hukaten mm. tiedon siitä, mitkä podcastit on jo siirretty usb-soittimelle.

Juicea ei ole linuxille. castpodderin sivut nurin. kpodderia (ent. BPConf) ei ole kehitetty maaliskuun jälkeen.

Mielellään QT-mallia eli KDE:lle suunnattua. Komentorivipohjainenkin käy jos on hyvä.. Hienoa olisi jos se osaisi automaattisesti ladata ja nappia painamalla soittaa. Tarkoitus on myös siirrellä ulkoiselle soittimelle joten jos jotain sen suuntaisia ominaisuuksia löytyy niin pelkkää plussaa.

Onko vinkkejä?

Ja saako Amarokista ulos listaa podcast--xml:istä jotenkin tolkusti.. En ole mistään tiedostosta niitä osannut vielä löytää..


r

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10 11