Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - E.K.Virtanen

Sivuja: 1 2 3 [4] 5
61
Yleistä keskustelua / Ei näin.
« : 09.12.06 - klo:17.55 »
Siinäpä sitten oli tarkoituksena ottaa käyttöön tuo kaapissa seissyt ylimääräinen kiintolevy josta olisin saanut hyvää tilaa php,mysql,freebasic harjoittelua varten mutta mutta...jotenkin tuo liittäminen kusi, katosi kaikki /home/käyttäjä yläpuolella olleet datat. Varmuuskopioita on onneksi tärkeimmistä projekteista mutta sähköpostit, email osoitteet, selaimen kirjanmerkit, sivujen salasanat, vähemmän tärkeät projektit ja vanhat koodin pätkät jnejnejne kaikki lähti.

Kevyesti vitu**aa mutta minkäs teet. Laitoin ubuntu kiekon cd asemaan kun totesin että saman tien sen sitten asennan kokonaan uudestaan. Nyt reilun 200 megan päivittämisen jälkeen alkaa taas elämä voittamaan. Tiedänpä mihin tämä ilta kuluu kun räplään kaiken kuntoon.

Rakkaat toverit, varmuuskopioikaa kaikki ja lukekaa manuaalit paremmin kuin minä  ;D

62
Yleistä keskustelua / Mitä kaipaat ubuntuun.
« : 03.12.06 - klo:23.41 »
Ok, onhan se vaan niin hemmetin hyvä käyttis ettei tosikaan, mutta yhtä asiaa kaipaan kipeästi.

Voin kopioida, leikata ja liimata painamalla CTRL + (c,x,v) joka on kivaa ja erittäin hyödyllistä. Toki tämän pystyy tekemään muillakin käyttiksillä.
Vaan yhtä pikku juttua kaipaan.

Jos painaisin CTRL + C + 2 niin valinta tallentuisi, tuhoamatta tekstiä jonka jo aiemmin kopioin painamalla CTRL + C.
Samalla tapaa voisin liimata eri tekstejä painamalla CTRL + V tai CTRL + V + 2
Lähes päivittäin olisi pari kolme asiaa jotka haluaisi kopioida leikepöydälle niiin että ne kaikki olisivat siellä samaan aikaan, vaan kun ainakaan minä ole keksinyt onko se jotenkin mahdollista.

Muita ideoita?

63
Eli luomalla alla olevasta koodista fb.lang tiedosto ja tallentamalla se  /usr/share/gtksourceview-1.0/language-specs/freebasic.lang pitäisi käyttöön tulla uusi syntaksi geditiin.

Jaa, en voikaan koodia suoraan tähän laittaa kun tulee ilmoitus
Lainaus
Viestissä on liikaa (%d merkkejä).
No, .txt filu löytyy http://www.geocities.com/roope00/gedit.txt

Sain tuon jo kerran toimimaan hienosti, vaihtelin vielä muutamien funktioden paikkaa ja nyt se lakkasi toimimasta kokonaan. Mielestäni hakat yms. ovat kaikki suljettuna kuten pitää mutta ei vaan toimi.  :-\

64
He says the open-source operating system infringes on his company's intellectual property.

http://www.computerworld.com/action/article.do?command=viewArticleBasic&taxonomyName=software&articleId=9005171

[edit]
Ja homma eikun paranee :D
http://www.computerworld.com/blogs/node/3991

65
Yleistä keskustelua / Nettisensuuria Kiinan malliin.
« : 15.11.06 - klo:23.09 »
Armaat kansanedustajamme ovat jälleen kaikessa viisaudessaan säätäneet lain kansan parhaaksi.

Eduskunnan virallinen http://www.eduskunta.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/ptk_114_2006_ke_p_3.shtml
MB http://www.mbnet.fi/net.nyt/juttu.aspx?id=1518
Hesari http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/1135222981954

Ihmekös että näitä tippuu joka vuosi kun on entisiä laulajia ynnä missejä eduskunta täynnä.
peruna

66
Yleistä keskustelua / Vuosi Ubuntua.
« : 31.10.06 - klo:13.40 »
Tässä tulin huomanneeksi että aika tarkkaan on vuosi tullut elettyä Ubuntu koneessani.
Mitä tässä vuodessa on tapahtunut? Aika paljon. Kiinnostaako se ketään? En tiedä mutta kerronpa vähän ajatuksiani.

Olin täysin n00b linuxin suhteen kun ubuntun levyä koneeseen sovittelin. Mandrake oli kerran ollut koneessa ehkä kuukauden.
Kokemusta oli windows järjestelmistä ja niistä voinkin sanoa omaavani varsin kattavat taidot.

Linux oli windowsin jälkeen iso shokki. Ei sen takia että se olisi mitenkään vaikeampi, vaan koska siinä todellakin asiat tehdään täysin eri tavalla.
Se tosi asia etten enään ollutkaan tilanteessa jossa virheilmoituksen nähtyäni pystyin lähes heti päättelemään missä vika ja sitä korjaamaan, aiheutti jonkinlaisia tunnontuskia, jopa avuttomuutta joka kulminoitui helposti siihen että vika mukamas olikin linuxin, eikä käyttäjän. Tästä syystä myös ajatus "linux on hankala ja vaikea" varmasti yritti toistuvasti kimpoilla pääkopassa. Aikanaan kuitenkin päätin että vähintään perustaitoja opettelen ennen kuin julistan linuxin kohdaltani hyväksi tai huonoksi järjestelmäksi ja vaikkakin välillä tuntui että koko kone on lähellä saada lentorataa ikkunasta pihalle, pystyin tuossa päätöksessäni pysymään.

Monipuolisempi ohjelmistojen tarjonta windowsille oli toinen jonka puolesta olin murheissani. Tutut, jopa 5 vuotta käytössä olleet ohjelmat eivät enään olleetkaan käytettävissä vaan lähes kaikki piti aloittaa alusta. Vaikkakin linuxille on hyvin tarjolla vastaavia ohjelmistoja joita windowsissa käytin ja niistä hyvin kerrottiin, oli se aina askel kun pitikin taskujakin tutummaksi tulleesta softasta vaihtaa johonkin toiseen.

Ensimmäinen kone myös sisälsi äänikortin jonka kanssa sai tosissaan tapella että ääntä pukkasi kajareista. Google antoi kymmeniä sivuja kun hain apua. Kone oli compaq:n "paketti vehje" ja vaikka luin foorumeilta viestejä joissa opastettiin juuri saman paketin kanssa kuinka ne äänet kuuluisi niin ei vaan onnistunut. Piti milloin kerneliä kääntää ja million tehdä jotain muuta. Jonkin viestin perusteella sain ääniä kuulumaan mutta kun koneen uudelleen käynnisti seuraavana aamuna, niin ääniä ei kuulunutkaan. Vihjeitä ja vinkkejä tuli mutta ainakin itselleni ne olivat liian "linux leet" sanastoa. Jos kysyin mitä neuvoja tarkoitti asialla "x" ja miten saan sen kernelin nyt käännettyä niin vastaus oli aina "opettele".

Kärsivällisesti, ja välillä kärsimättömästi opettelin, kysyin monesti tyhmiäkin kysymyksiä ja varmaan sata kertaa olen apua kysyessäni saanut vastaukseksi viestejä joiden kirjoittajan on hyväkin asua hieman kauempana eikä ainakaan pimeällä kujalla kävellä vastaan. Lukemattomat kerrta olen joutunut selittämään että en ole välttämättä tyhmä koska kysyn jotain joka lienee muille selvä ja helppo ongelma, vaan en yksinkertaisesti ole syystä tai toisesta sisäistänyt mitä tarkkaan ottaen etsin.

Olen henkilö jolle asiat joko pitää vääntää rautalangasta tai sitten se joku kaunis aamu putkahtaa päähän "no niimpä tietysti" mutta ikävä kyllä olen malttamaton. Halua asian ratkaistua heti.
Mutta tätä samaa nyt on joka yhteisössä. Ainahan pitäisi etsiä vastausta itse ja sitten vasta kysyä. Aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.
Eli kyse ei ole pelkästään linux yhteisön "ongelmasta"

Ihminen joka on windows "orja" kuten minä olin vuosi sitten on huomattavasti suuremmissa vaikeuksissa kuin henkilö joka ei omaa kummempaa kokemusta tietokoneista. Linux ensimmäisenä käyttiksenä ei ole pätkääkään vaikeampi oppia ja sisäistää kuin windows. Itse asiassa väitän vaaka kupin painuvan jopa linuxin puolelle tässä kohtaa. Pakettien hallinta, tietoturva jne. ovat monta luokkaa parempia kuin windows järjestelmissä.  Linux kun on asentunut, voin lähteä nettiin surffaamaan. Win koneella on vasta puolet tehty. Virus,palomuuri ja antispam softat nyt on pakko asentaa. Tod.näk. myös tuorein DirectX ja tusina muuta päivitystä.

Se joka puhuu ettei linuxille ole vastaaavaa määrää tietoturva ongelmia kuin windowsille vain sen takia että windows on niin paljon yleisempi, ei yksinkertaisesti tiedä mistä puhuu. Näin ajattelin itsekin vielä aikanaan. Nämä ajatukset on kyllä nyttemmin poistettu aivolohkoistani. Eikä vain sen takia ettei minulla ole koko vuoden aikana ollut ensimmäistäkään tietoturva ongelmaa, vaan siksi että linuxin toimintaa ja arkkitehtuuria oppiessani, olen ymmärtänyt syyt tähän.

Onko sitten linuxini vakaampi kuin windows? Kyllä. En sano etteikö windows kone voisi toimia pitkiäkin aikoja ilman uudelleenkäynnistymisiä koska ainakin jotkut tuttavani puhuvat pitkistäkin uptime ajoista, mutta omalla kohdallani uudelleen käynnistämiset olivat M$ maailmassa käytännössä joka päiväistä. Ubuntun kanssa uptime on normaalistikin vähintään viikko. Silloinkin sammutan koneen koska lähden kylään toiseen kaupunkiin tai saan vain omantunnontuskia turhasta sähkön kulutuksesta.

En sano että Windows olisi surkea käyttöjärjestelmä. Se varmasti tekee miljoonille ihmisille sen mitä he haluavat sen tekevän.
Mutta nyt vuoden kokemuksella ubuntusta, voin sanoa että se on parempi kuin windows. Ainakin minulle.

67
Yleistä keskustelua / Jälleen yksi sivusto.
« : 26.10.06 - klo:16.17 »
Näitähän piisaa ja saattaa olla jopa joillekin tuttu mutta itse ainakin sain todella makeat naurut tätä lukiessani.
http://www.shelleytherepublican.com/category/education/technical/linux/

68
Tykkään tuolla freebasicilla väännellä aika ajoin jotain ja ajattelin luoda sille syntaksi värit kun vb.netin syntaksit eivät oikein maistu.
Loinkin sitten freebasic.lang filun hakemistoon /usr/share/gtksourceview-1.0/language-specs/ ja homma toimiikin mainiosti.
GEditin kautta sitten muokkasin värit yms. sopiviksi ja rupesin miettimään mihinköhän nuo detaljit miten "keywords", "data types"... jne. tuosta tallentuvat. En ole keksinyt mihin ne sitten menevät. Onko hajua siis mistä gedit lukee, miten syntaksit esittää eri kielille?

69
Ubuntu tietokoneissa / Omituista takkuilua.
« : 03.10.06 - klo:15.39 »
Eli alla selitetty ongelma on nyt tullut peräjälkeen kahdella eri koneella ja kolmella eri kiintolevyllä.
Käytössä dapper ja muistaakseni 5.10 kanssa tätä ei esiintynyt kun se aiemmin oli tällä omalla koneellani asennettuna.

Jos kone jää "tyhjäkäynnille" pariksi tunniksi alkaa armoton kiintolevyn rouskutus. Vaikka tulisi konetta herättelemään niin ubuntu toimii _todella_ hitaasti. Kyse ei ole mistään pikku joöökimisestä vaan käytännössä käyttäminen on täysin mahdotonta. Hiiren kursorikin liikkuu ruudun laidasta toiseen kerralla, n.30s odottelun jälkeen.
Ohjelmia ei ole käytännössä muita ollut päällä kuin FF (tai epiphany), evolution, gaim ja x-chat. Olen näitä yrittänyt epätoivoisesti sammutella sitten mutta kun vihdoin osun ohjelman "sulkemisnappulan" kohdalla ja painan hiirenpainiketta, niin sammuminen vie yli kymmenen minuuttia. Evolution ei suostu sammumaan vaikka 8min odottelin kiltisti.

Olen koettanut päästä konsolin puolelle (ctrl-alt-F1) katsomaan mikä syö tehot ja josko sen näppärällä kill komennolla saisi tapettua vaan kun 10min odottelu ei vielä avannut konsolia. Jos ja kun jotenkin onnistun saamaan "log off" ruudun esille ja siitä "Shut down" niin vielä 10min odottelun jälkeen kone möllöttää samassa kohtaa ja kiintolevy huutaa kuin hullu.

Aluksi luulin että vika on kiintolevyssä mutta nyt kun toisenkin kiintolevyn kanssa tämä ongelma ja lisäksi tuo tyttiksenkin kone on alkanut tätä samaa harrastamaan niin rupeaa ärsyttämään kun ei viitsi sammutella konetta jota pitkin päivää tarvitsee, toisaalta tuo virtajohdon irti nyppiminenkään tuskin on tervettä.

Omasta koneestani tämä jökkiminen on loppunut nyttemmin mutta asia pulpahti esille kun tuo tyttikseni kone on nyt muutamana iltana alkanut tekemään samaa.
Noista mainitsemistani ohjelmista jotka ovat käytännössä aina päällä, ei tunnu mikään ainakaan olevan yksikseen syypäänä kun niistä jokainen on vuorollaan ollut olematta päällä ja jökkiminen siltikin alkanut.
Molemmissa koneissa amd (1ghz ja 1.2ghz), 512 ram.

70
Asensin tuon XFCE:n kuten howtossa mainittiin ja se toimiikin ihan kuten pitää.
Nyt kuitenkin gnomen puolella kun haluan ottaa kuvakaappauksen niin pukkaa erroria
Lainaus
There was an error running "gnome-screenshot":
Failed to execute child process "gnome-screenshot" (No such file or directory).

Johtuukohan tämä tuon XFCE:N asennuksesta ja mitenköhän saisin korjattua ko. probleeman?

71
Ubuntu tietokoneissa / Ikonit pois paneelista
« : 26.09.06 - klo:01.23 »
Eli haluaisin niin että nuo graafiset kuvakkeet läksisivät pois paneelista ja tilalla lukisi ohjelman nimi. Aikani ominaisuuksilla jne. kohellettuani tulin johtopäätökseen ettei taida onnistua ihan "click'n go" menetelmällä.
Ideoita idiootille?  :-[

[ediitti]
Siis gnome käytössä
[/ediitti]

72
Siis php5 oli tarkoitus asentaa ja yhtäkkiä tulikin flashpluginin asennus valikko konsoliin.
Hassuinta tässä on se että konsoli väittää minulla olevan jo tuorein php5, josta voin aikas varmana todeta ettei ole kun olen vasta apachea asentelemassa  ???

Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install php5
Reading package lists... Done
Building dependency tree... Done
php5 is already the newest version.
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 0 not upgraded.
1 not fully installed or removed.
Need to get 0B of archives.
After unpacking 0B of additional disk space will be used.
Setting up flashplugin-nonfree (7.0.68~ubuntu1~dapper1) ...
usage: update-rc.d [-n] [-f] <basename> remove
       update-rc.d [-n] <basename> defaults [NN | sNN kNN]
       update-rc.d [-n] <basename> start|stop NN runlvl [runlvl] [...] .
                -n: not really
                -f: force
dpkg: error processing flashplugin-nonfree (--configure):
 subprocess post-installation script returned error exit status 1
Errors were encountered while processing:
 flashplugin-nonfree
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

Ja kun kokeilin apt-get remove php5 niin kappas, sama flashplugin asennusvalikko tuli kummittelemaan.
Annoin sen sitten asentua, palautti erroria ja nyt olen jumissa. En saa php5:sta asennettua, pois enkä tuota hemmetin flashpluginia sen kummemmin suuntaan tai toiseen.

*täysin pihalla*

No niin. Koetin vielä samaan syssyyn poistaa apachen mutta sama flashplugin se siellä. Eli nyt ei pysty asentamaan tahi poistamaan mitään. Taitaa olla tupakin paikka -->  ;D

73
Ok, tähän asti pidin XChatista erittäin paljon mutta dapperin mukana tullut versio on aivan typerä (kyseessä allekirj. mielipide, ei tarvetta suurempaan eipäs/joopas vääntöön  ;D ).
Nyt tyhmänä kysynkin, jos poistan ko. version niin saisinko apt-getillä tms. jotenkin poimittua jostain sen vanhemman version? Kysymys lienee tyhmä, mutta ei se järki kysynjänkään päätä suuremmin auta  ::)

74
Ubuntu tietokoneissa / Toinen levy kotihakemistoon
« : 12.05.06 - klo:14.14 »
Tää varmaan vois kuulua aloittelijoiden alueelle mutta menkööt nyt tänne.

Eli, jotenkin sain nyt niin että tuo kakkoslevyksi aikomani on kotihakemistossa /Levy2
Menin (System) - (Administration) - (Disks) ja sieltä pistin "enable" ko. hakemistoon.
Tällöin ubuntu loi sinne lost+found ja lurah/Desktop hakemistot. Vähän ihmetytti tuo jälkimmäinen mutta ei sen väliä.

Käynnistettyäni koneen uudestaan, huomasin etten pääsekään ko. hakemisttoon enää, ellen käy taas tuolla (System - (Administration) jne. laittamassa enabled.

Eli mitenkähän nyt saisin tuon toisen levyn (/home/(user)/Levy2) niin että se olisi niingos koko ajan ja aina käytössä ilman enabled kikkailuja?

75
Eli onko kummassakaan mahdollisuutta listata vain ja ainoastaan filut erikseen? Tietysti samaan syssyyn olisi kiva kuulla saako myös hakemistot erikseen?

Olen googlannut, lukenut --helpit ja kysellyt irkissä mutta kun en ole kuullut vastausta kun sitä kukaan ei tiedä  :-\

76
Moi.

Tuon freebasicin kanssa tykkään leikkiä. Se vaatii grafiikoihin "libX11, libXext, libXpm, libXrender and libXrandr". Nämä kaikki löytyy kunhan ajan kanssa pakettien hallinnalla leikkii. Valmiina, ainakaan minulla ne eivät ole ubuntun asennuksen jälkeen.

apt-get install (mikää noista) ei tahdo toimia, mikä olisi unelma tilanne.
Tietäisikö joku millä tavalla noi saisi apt-getillä haettua? Ne kun kaikki kuuluvat X11 "serveriin"?

Sori surkea selostus, mutta kun itsekään oikein tiedä miten tuon esittää  :-[

77
Eli kävi nyt sitten näin.
Kaksi kiintolevyä koneella, toisessa 50% asennettuna gentoo ja toisessa ubuntu. Gruppi oli gentoon levyllä joka nyt sitten otti lopputilin kokonaan.

Nyt pitäisi saada kone buuttaamaan sitten ubuntun levyltä hyväksi käyttäen live-cd tai asennus levyä. Tällä live cd:llä täällä nyttenkin pörrään  ;D

Eli josko joku voisi kertoa miten tuon levyn nyt saisin buuttaamaan. Mulla kun ei ole hajua mistä edes aloittaa  ::)

78
Koodia: [Valitse]
Failed to load image bmp.svg

Details: Icon not found

Tuollaisen pukkaa joka kertta kun työpöytä käynnistyy. Ei hajuakaan mistä ja miksi tullut.
Uusia asennuksia en kovasti tee ja vielä vähemmän niitä poistelen  ???
Enkä kyllä ole poistanut mitään muita tiedostojakaan kuin noita omia koodien räpellyksiäni työpöydälle luomistani kansioista.


79
Multimedia ja grafiikka / Liikkuvaa kuvaa talteen.
« : 19.03.06 - klo:20.22 »
Yritin tuossa kuuklata tätä mutta kun en oikein nyt keksi termejä jolla tätä saisi haettua.

Tarkoitus siis olisi että eräs tekemäni n.30sek ohjelman pyörimisen saisi talletettua mpg tms videoksi.
Eli siis videokaappaus kuvaruudulta tms. miten tämän sitten saisikin helpoiten tehtyä.
Varmaan ohjelmia tähän on, tiedä sitten mitä oikein etsiä?

80
Tuota mikk0:n aloittamaa topiikkia selaillessa (ohjeita shell scriptaukseen) ei tämä mulle auennut.

Eli miten teen simppelin launcherin työpöydälle jolla avautuu root terminal haluamaani hakemistoon?

Sivuja: 1 2 3 [4] 5