Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - petteriIII

Sivuja: 1 ... 28 29 [30] 31 32 33
581
Ongelma on siis että Ubuntu on juuri asennettu ja käynnistetty uudelleen ja nyt pyytää ensimmäistä kertaa käyttäjätunnusta ja salasanaa. Kun laittaa ne oikein tulee teksti että tarkista kirjainkoko eli jokin on väärin. Yritetty on jo kaikkea ja nyt ollaan jumissa. Miten pääsen joko kirjautumaan sisään tai tyhjentämään kovalevyn uutta asenusta varten?

Kirjoitapa salasanasi kun kysytään käyttäjätunnusta ja katso kirjoittuuko se niinkuin näpyttelet. Sillä näppäimistöasettelu saattaa olla jenkkinäppikselle vaikka näppäiletkin finskinäppistä.
Jos se ei tulostu oikein vaihda salasanasi tai kysele täältä neuvoja.

582
Laitealue / Vs: Kone jumittuu milloin vain.
« : 26.10.08 - klo:05.41 »
Näin se ainakin minun koneessani toimii:

Varmista Synapticilla että paketti lm-sensors on ladattu.
Aja ohjelma 'sudo sensors-detect' ja vastaa kysymyksiin k (tai y).
Hae synapticilla sensors-applet. Lisää hardware_sensors (Laitteisto-anturien valvonta) yläpalkkiin (napauta yläpalkkia hiiren oikealla. Näpäytä lisää paneliin – kaksoisnäpäytä 'laitteistoantureiden valvonta'. Saatat joutua boottaamaan.)
Konfiguroi lämpötilanäyttöjä näpäyttämällä niistä jotakin hiiren oikealla ja valitsemalla Asetukset

- melkoista säätelyä ennenkuin kaikki näkyy miellyttävästi. Melkein mitähyvänsä voi säätää, etsimistä se kylläkin vaatii.

583
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 8.10: Intrepid Ibex
« : 23.10.08 - klo:15.46 »
Oliskohan tämä release-candidate: https://wiki.ubuntu.com/IntrepidIbex/RCAnnouncement

Muoks: sillä levykuvaa kirjoitettaessa se puhuu betasta.

584
Laitealue / Vs: Ubuntu jumittaa.
« : 16.10.08 - klo:08.03 »
Viallisesta en huomannut ottaa sillä en uskonut että Ubuntussa voisi olla vikaa - luulin että kyseessä on lämpöhalvaus sillä hyytymiset alkoivat aina käytettyäni konetta koko päivän. Tämmöistä tuli uudella Ubuntulla:

$ dmesg|grep warning
[   20.361615] warning: `avahi-daemon' uses 32-bit capabilities (legacy support in use)

$ dmesg|grep error
[    3.672512] usb 1-3: device not accepting address 2, error -62


 

585
Laitealue / Vs: Ubuntu jumittaa.
« : 16.10.08 - klo:04.43 »
Niin minullakin Hardy jämähteli ja tilanne paheni päivien kuluessa. Ja kun asensin Hardyn uudestaan ei se ole kaatunut kertaakaan.  ???

586
Laitealue / Vs: tarvii jelppiä adsl 2+ päälle laitossa
« : 09.10.08 - klo:19.52 »
Missä asut ? Joissain paikoissa Helsinkiäkin maksiminopeus saattaa jäädä 8M tuntumaan eivätkä toimittajat yleensä kerro, ettei 8M:sta kannata yrittää nopeammaksi.

587
Käytän säännöllisesti kopioitua (=kloonattua) Ubuntua, sillä kloonaus on minulla osoittautunut ylivertaisesti parahaaksi back-up menetelmäksi; mutta eri ihmisten vaatimuksethan vaihtelevat. Kloonaustapoja on Ubuntussa jo itsessään: esimerkiksi kopiointi DD:llä (tai sivistyneemmin Synapticilla ladattavalla ohjelmalla dcfldd). Ja kaikista Ubuntuista löytyy ohjelmia joilla kloonaus on helppo toteuttaa, kaikilla omat rajoitteensa: Gparted, rsync, partimage, tar .... Ja kaikilla niillä on useampia toteutus tapoja. Tältä foorumilta löytyy ohjeita useisiin.
- kopiointi Gparted:illa on sangen vaivatonta varsinkin jos uusi kovalevy on isompi, mutta sen varjopuolina ovat esimerkiksi tarve kopioda käynnistys-sektori erikseen ja se etteivät vanha ja uusi kovalevy saa kopioinnin jälkeen koskaan olla samassa koneessa yhtaikaa vaan vanha kovalevy tulee ottaa pois (toimiihan se jos muuttaa osion UUID:tä ja tee vastaavat muutokset tiedostoihin: menu.lst, fstab ja /etc/initramfs-tools/conf.d/resume ja ehkäpä muuallekin.).
- vanha kovalevy on syytä pistää talteen semmoisenaan ja ottaa käyttöön vasta myöhemmin kunhan on ensin alustanut sen liveCD:llä.
- käynnistys-sektori on viisainta tehdä edellisen ohjeen mukaan LiveCD:llä, mutta jos sen käynnistys-sektorin haluaa ehdottomasti kopioida niin se käy käskyllä:  sudo dd if=/dev/<sen kovalevyn tunnus jolla nyt toimit> of=/dev/<sen kovalevyn tunnus jolle kopio tuli> bs=446 count=1 (huom:kovalevyn tunnuksessa ei ole numeroa). Luku 446 on muuten oikea; 512 kopioisi myös osiotaulun ja sillä on joskus epämiellyttäviä seurauksia kuten esimerkiksi toimimaton kone.
- kopiointi muuten hyväksyy SATA:n; siis IDE:ltä voi kopioida SATA:lle tai IDE.ltä SATA:lle. USB vaatii erikoistemppuja ja kopiointi USB:lle toimii eri distroissa eritavalla. (MUOKS: Intrepidillä tuntuu taas toimivan.)

588
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 8.10: Intrepid Ibex
« : 05.09.08 - klo:05.15 »

Millä tavalla päivität järjestelmää?
update-manager/synaptic/apt-get(upgrade vs. dist-upgrade)


Päivitän update-managerilla paitsi silloin kun se ehdottaa osittaista päivitystä - silloin poistun heti update-managerista ja menen suorittamaan päivityksen synapticilla. Tähän asti tämä menetelmä on toiminut poikkeuksetta jopa Ubuntun alpha-versioilla.

589
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: laiteajuri ongelma
« : 02.09.08 - klo:19.17 »
Minä saan haluamani verkkokortin valittua näpyttelemällä seuraavasti: näpäytys hiiren oikealla yläpalkissa olevaa verkko-yhteys kunvaketta (siinä on kaksi tietokoneen näyttöä peräkkäin tai siniset palkit mikäli yhteys jo on) ja sieltä valitsin 'Edit connections'. Siellä näpäytin Wireless - +lisää - kohtaan: 'MAC Address' kirjoitin langattoman ethernet-osoitteen (ethernet osoitteesi näyttää olevan 00:16:ce:0d:99:be) - OK
- tämä tehdään siis vain kerran ja kaiken järjen mukaan se toimii yhdellä verkkokortilla aivan samoin. Tämä toimii perus-asenuksesta tulevalla NetworkManagerilla. Se ei välitä siitä, että langaton verkkokorttisi on eth1 eikä wlan0. Tämä tuntuu olevaqn erittäin tavallinen vika.

590
Ubuntun kehitysversio / Vs: kone ei sammu
« : 30.08.08 - klo:16.52 »
Käytän 8.10:ntä useimmiten ja tuollatavoin kaksi-vaiheisesti se minullakin sammuu. Kai se aikanaan korjaantuu päivitysten myötä ihan itsekseen.

Mutta toistaiseksi sammutan 8.10:n käyttäjätilan vaihtimesta (yläpalkissa se käyttäjänimi jonka vieressä on punainen pallukka) ja sen kohdasta shutdown. Nikottelee sekin ihmeellisesti mutta toimii sentään edes jotenkin.

591
Ubuntun kehitysversio / intrepidin 'käyttän vaihdin'
« : 28.08.08 - klo:12.34 »
Viimeinen Intrepidin päivitys asensi yläpalkkiin 'käytäjän vaihtimeen' punaisen pallukan. Netissä väitetiin sen olevan integrointi IM-ohjelmaan, siinä ehdoteltiin empathy:a. Se tuntuu toimivan myös re-boottauksessa ja lopetuksessa. Onko kenelläkään parempaa tietoa ?

592
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Kirjautumisongelma
« : 24.08.08 - klo:16.29 »
Kyseessä saattaa olla myös se, että sisäänkirjoittautumis-ruudussa on valittuna väärä kieli. Näpyttele siinä sisäänkirjoittautumis-ruudussa: Vaihtoehdot - Valitse kieli - Suomi  . 

593
Mitä tulostaa näpyttely: Sovellukset/Apuohjelmat/Pääte - kirjoita: iwconfig ja paina ENTER ?
- se mitä haluan on laitenimeksi kutsuttu sana joka sijaitsee sen rivin alussa jolla lukee muunmuassa essid, esimerkiksi wlan0 tai eth2 tai ...

594
Laitealue / Vs: wlan ja ubuntu
« : 26.07.08 - klo:18.19 »
Jouduin asentamaan Hardyn 'TOSHIBA Satellite P300-166' läppärille. Hardyn Live-CD ei tunnistanut TOSHIBA:n ethernet-liitäntää eikä langatonkaan toiminut. Sittemmin langattoman sai toimimaan jotenkin tähän tapaan: Hardyn asennus USB-kovalevylle toisessa koneessa ja sen valmistuttua boottaus Toshiballa tälle viholliskoneella asennetulle USB-kovalevyn Ubuntulle. Ubuntusta network-manager pois ja wicd tilalle (wicd.deb haettu toisella koneella ja se oli sillä USB-kovalevyllä). Wicd asennus näpäyttämällä wicd.deb:n 'asenna'. Heti kun wicd:iin tuli vähän eloa niin sen asetuksiin ja siellä teksti wlan0 muutettiin tekstiksi wlan1. Silloin wicd haki mitä verkkoja löytyy ja kun essid:in ja key:n laittoi oikeiksi niin alkoipa langaton pelittää. 

595
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 8.10: Intrepid Ibex
« : 28.06.08 - klo:20.13 »
On vielä niin liukas käsiteltävä etten minä saa kunnon kuvia postitettua, tässä nyt jonkinnäköinen (toivottavasti edes tämä tulee):

[ylläpito on poistanut liitteen]

596
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 8.10: Intrepid Ibex
« : 28.06.08 - klo:16.49 »
Tulipahan asennettua Intrepid; vaan eipä juuri muuta voi vielä sanoa kuin että toimiihan se vaikka jotenkin synkillä väreillä - ainakin toistaiseksi.

597
 Mielestäni päivittämisen suurin tarkoitus on pitää asennettu Ubuntu-kanta terveenä eikä se yleensä 'kannata' vaivaan verrattuna. Ja joskus erittäin harvoin kone kuolee päivitykseen eivätkä useimmat käyttäjät osaa herättää konetta takaisin henkiin. Mutta päivittämättä jättäminen on 'toisen takapuolella tulessa istumista'.

Joten työpäiväni alkaa aina päivittämisellä. Muuten Ubuntunkin päivitystahti on kertaluokkaa liian hidas, ei tällä tahdilla päästä edes 'melkein virheettömään' käyttöjärjestelmään. Mutta Wintoosa pilaa toisetkin pelkällä olemassaolollaan. 

598
Yleistä keskustelua / Vs: Minusta alkaa tulla trolli
« : 09.06.08 - klo:15.56 »
Minullakin Hardy on nikotellut kokoajan. Tottamaar siihen on tullut monia uusia niin päteviä ominaisuuksia ettei niitä kukaan osaa käyttää joten on selvä että eihän niin suurista muutoksista kukaan selviä moitteetta. Liioitellen tämä pistää kysymään: "kuinkahan tämä tänään toimii ?". Pahinta on että päivitykset takkuavat jatkuvasti.
Mutta kai tämä tästä.

599
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Sudo-oikeus ja surffaaminen.
« : 29.05.08 - klo:04.00 »

Se että on oikeudet käyttää sudo ei tarkoita että automaattisesti käytetään vaan pitää explisiittisesti
käynnistää jokin ohjelma sudo:lla jolloin se ajetaan pääkäyttäjän oikeuksin.

 

Näin on, mutta mikäli sinulla on sudo-oikeus helposti käy niin että joskus olet netissä huomioimatta, että samalla käytät sudoa muualla:
esimerkiksi on yleinen käytäntö mennä surffaamaan kun päivitys on käynnissä - päivityshän saattaa joskus kestää kymmeniä minuutteja tai versiota muutettaessa tuntitolkkua ja silläaikaa halutaan tehdä jotain mielekästä. Ja oikeudethan annetaan sudolla käyttäjälle joten oletkin sudolla netissä. Toivottavasti olen väärässä.

En ole minäkää tehnyt surffaus-käyttäjää, enkä taida ihan kohta tehdäkään. Jos Ubuntuistani joku hajoaa saa se minut vain riemuitsemaan, tuleepahan haasteita. Mutta joskus on kyllä suhtautumista mutettava

600
Ubuntu tietokoneissa / Sudo-oikeus ja surffaaminen.
« : 28.05.08 - klo:11.14 »
Olen sudo-oikeudellinen. Olisiko syytä tehdä itsellekin käyttö-oikeudeton tili jolla surffaa; eihän surffaaminen sudo-oikeudellisella tilillä kai ole ihan järkevää varsinkaan suuressa verkossa ?

Sivuja: 1 ... 28 29 [30] 31 32 33