Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - petteriIII

Sivuja: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 34
561
Parasta tehdä se niin, että näkee mitä yrittää tehdä ja mikä on lopputulos -> anna käsky: gksudo nautilus ja mene kansioon /media. Näpäytä sanaa disk hiiren oikealla ja valitse asetukset - oikeudet ja muuta omistajaksi itsesi.

562
Multimedia ja grafiikka / Vs: ääniasetukset
« : 27.12.08 - klo:08.24 »
Viestiesi lukumäärästä päätellen sinä et tätä neuvoa tarvitse, mutta muille se saattaa olla hyödyllinen: jostainsyystä on vaikeaa huomata, että ilmoitusalueella oleva 'kovaäänisen kuva' omaa myös 'ominaisuudet'. Siis kun näpäyttää sitä kovaäänisen kuvaa hiiren oikealla ja valitsee 'avaa äänenvoimakkuuden hallinta' niin saa vähän enemmän säätömahdollisuuksia eikä tarvitse jotain 'alsamixerguita'.

563
Laitealue / Vs: A-LINK WL54USB -tikku ei toimi
« : 26.12.08 - klo:16.52 »
Minulla on tuo A-linkin tikku toiminut heittämällä Intrepidillä ja Hardyllakin pienen virittelyn jälkeen; ja neljässä eri koneessa. Hardya ennen taisi olla vaikeuksia. Mutta joillakuilla kuulemma tökkii pahasti, PC:n rakenne  on kaiketi syypää. Tai olisikohan kyseessä Win-tartunta ? :D

564
Yleistä keskustelua / Vs: Ext4
« : 18.12.08 - klo:05.44 »

fsck:n nopeutuminen on pelkkää plussaa. Melkoisesti menee aikaa kun tuon teratavun kapasiteetin chekkaa.


Enpä tiedä. Asiat kyllä muuttuu parempaan, mutta kuinkapaljon ja millä hinnalla jää mielestäni auki.
Luin muitakin tarinoita asiasta, ja niiden perusteella sain käsityksen, että täys-määräisesti nämä parannukset koskee mahtavan kokoisia tiedostojärjestelmiä - sen kokoisia joiden kunniallinen fsck veisi vuosia. Nopeutus sadasta vuodesta yhteen ?
Toisaalta vihjattiin että ensisijaisesti tarkastettaisiinkin vain tiedostojen 'likainen bitti' ja jos se sanoo ettei dataa ole käytetty niin ei tiedostoa tarkistetakaan sen paremmin.
Tulee siis mieleen 'joidenkin' puhe että horroksesta herääminenhän on tavallaan boottaamista => "meidän käyttöjärjestelmä boottaa muutamassa sekunnissa - katso niin etköhän usko"

565
Ubuntu tietokoneissa / Vs: kopiointi konsolissa
« : 16.12.08 - klo:06.41 »
Miksei käyttäisi nautilusta kopiointiinkin ? Kun sillähän voi tehdä kaikkea muutakin, vaikka soittaa MP3:sia. Inhoaahan valta-osa käyttäjistä komentoriviä - kaiketi koska  komentoriviä käytettäessä niitä kytkimiä täytyy usein käyttää, ja sehän johtaa ohjeiden lukemiseen lähes jokakerran. Ja kun tottuu käyttämään sitä nautilusta myös kopiointiin tulee sen asetusten tekemisestä helppoa. Tottakai se komentorivi on sittenkin joskus mukavampi, esimerkiksi tuota rsync:iä on joskus miellyttävää käyttää.
Vaatiihan se nautilus asetuksien tekemiseen nörttiä - mutta vain yhden kerran ja silloinhan voi pyytää sitä 'tuttava' nörttiä tekemään ne. Mutta komentorivi vaatii nörttiä aina.
   

566
Ubuntun kehitysversio / Vs: Ubuntu 9.04: Jaunty Jackalope
« : 16.12.08 - klo:05.42 »
Nyt se rumba taisi alkaa Jauntyn kanssa, ainakin minun koneessani.

567
Taidanpa taas hölmöillä, mutta antaa mennä kun on alkanut:

Viestistä: "Open the File types and program" page in the Control Center to add one."   tulee mieleen että olisiko kyse sen asettamisesta millä sovelluksella kyseisen nimiset tiedostot avataan elikkä assosiaation luomisesta ?
Assosiaatio luodaan esimerkiksi nautiluksessa hakemalla joku kyseisen tiedostotarkenteen omaava tiedosto ja näpäyttämällä sitä hiiren oikealla - ominaisuudet - avaa ohjelmalla - näpäytetään halutun sovelluksen kohdalla olevaa ympyrää siten, että siihen jää piste - sulje.
- mikäli valittavien joukossa ei ole haluttua ohjelmaa haetaan se ikkunaan näpäyttämällä '+lisää' ja etsimällä sovellus. Sovellukset löytyvät muistaakseeni yleensä /bin tai /usr/bin kansioista.
- muuten tiedostotarkenne on se tiedostonimessä pisteen perässä oleva.

568

Etsi oikea kohta. Lisää kernel riville sana text. Samalla voit poistaa halutessasi quiet ja splash optiot. Voit myös kopioida rivit, muuttaa otsikkoa ja tehdä nämä muutokset. Sen jälkeen voit valita käynnistätkö aluksi graafiseen tilaan vai tekstitilaan. Koneen ollessa päällä vaihdokset sujuvat helposti komennoilla


En ole minäkään ole ennen kuullut mistään text-optiosta, mutta sekä Intrepidillä että Jauntyllä tuntuu minun koneessani toimivan pikaisesti kokeiltuna.

569
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu "kiosk" päätteeksi?
« : 09.12.08 - klo:05.00 »
Osaisikko kukaan sanoa kuinka suomi lokaalit saisi toimimaan tuossa?
Muutenhan tämä olisi loistava :)

http://groups.google.com/group/webc-users/browse_thread/thread/961da490ff0b4ceb#

First of I'm new to Linux but I have been playing with the newest
Webconverger 3.6b maxi version.
First of I can tell you that the finnish locales work with the
following line running the livecd:

locale=fi_FI@euro keyb=fi

The € sign also works.

570
Mikäli kovalevy on SATA-tyyppinen niin seuraava saattaa auttaa:
Syyllinen saattaa olla PC:n BIOS. Esimerkiksi kovalevyn asetuksissa pitäisi valita AHCI.
Tai joskus Ubuntu löytää kovalevyn vain joistain SATA-liittimistä.

571
Oliskohan  /boot/grub/menu.lst:iin tullut kaksi virhettä ?
1. Muuttuja groot viittaa hd1:een vaikka pitäis viitata hd0:aan. Älä muuten poista # merkkiä, muuta vain hd1 hd0:ksi.
2. Sillä rivillä joka alkaa sanalla root rivin kernel edessä viitataan myös hd1:een vaikka pitäis viitata hd0:aan.
- voit muuttaa ne molemmat kun boottaat ensin Ubuntuusi ja sitten annat käskyn: gksudo gedit /boot/grub/menu.lst. Muista tallettaa kun olet tehnyt muutukset.

572
Laitealue / Vs: 64-bit Intrepid jämähtelee (freeze)
« : 26.11.08 - klo:20.26 »
dmesg kertoo mitä boottauksesta olisi odotettavissa, ja kuten Tuplanolla sanoo olisi mukava saada se. Mutta mieleen tulee seuraava:

Kun PC alkaa silloin-tällöin hyytymään kesken käytön on syytä epäillä kovalevyä. Kovalevyihin tulee valmistettaessa virheitä, mutta niistä tehdään tehtaalla taulukko joka talletetaan kovalevyn suoja-alueelle jotta formatointi-ohjelmat voisivat lukea sen ja osaisivat jättää nämä virheellisiä kohdat käyttämättömiksi. Mutta levyvirheitä muodostuu ajankuluessa lisää - esimerkiksi jos katkaistaan PC:stä virrat väkisin saattaa se johtaa levyvirheisiin. Eikä näitä myöhemmin ilmaantuneita levyvirheitä kyetä välttämään, vaan sellaisen kohdatessaan PC esimerkiksi hyytyy. Jotta selviäisi onko levyvirheitä ilmaantunut tarkkailevat kovalevyt itseään kokoajan mikäli niillä on SMART ominaisuus.
- Useilta USB-tyyppisiltä kovalevyiltä eikä RAID:ilta kyetä näitä tietoja hakemaan.
- Tämän SMART:in hallitsemiseksi Ubuntussa on ohjelma nimeltään smartmontools. Smartctl on smartmontoolsin komentorivi-toimitsija ja se on tarkoitettu tulostamaan SMART:in testauksien tuloksia, enabloimaan ja disabloimaan automaattisia testejä ja aloittamaan itse-testauksen.
Smartctl testaa koko kovalevyn, myös sen osion jolta se on bootattu.
Mikäli PC:ssä ei ole SMART-tarkistusohjelmaa sen voi ladata käskyllä: sudo apt-get install smartmontools .
- SMART täytyy enabloida PC:n BIOS:issa.
- SMART toimii myös SSD levyjen kanssa.
- Smartctl:n käyttämiseksi on helpointa ladata paketti: gsmartcontrol sivulta: http://www.ubuntu-unleashed.com/2008/10/gsmartcontrol-hard-disk-drive-health.htm

Testi mallia: sudo fsck -f <tiedostomuoto, esim ext3> /dev/<testattavan osion osiotunnus> on kovin epätäydellinen, se testaa levystä vain yhden osion eikä se ei voi testata sitä osiota jolla on bootattu. Toisaalta se kylläkin kykenee korjaamaan osan kohtaamistaan virheistä.  Tämä on se testi jonka Ubuntu ajaa automaattisesti edeltäen noin joka 30:ttä boottausta.
 


573
Laitealue / Vs: Miten testata (XFS-) kiintolevy kunnolla
« : 18.11.08 - klo:21.15 »
ohjelma gsmartcontrol kannattaa hakea sivulta: http://www.ubuntu-unleashed.com/2008/10/gsmartcontrol-hard-disk-drive-health.html . Se ilmestyy paikkaan: Sovellukset/Järjestelmätyökalut

574
Ubuntu tietokoneissa / Vs: "Sammuta tietokone" katosi
« : 13.11.08 - klo:21.25 »
Ubuntusi on ehkä mennyt senverran sekaisin, ettei se osaa lopettaa suoraan. Jos kohta 'kirjaudu ulos' löytyy niin paina: kirjaudu ulos - vaihda - lopeta. Kun menet uudestaan Ubuntuun niin eiköhän se osaa lopettaa normaalisti.

575
Minulla se ei tuollatavoin takkuile, joten voi vain toivoa että seuraava auttaa:

Langattoman avaimen voi syöttää monellatavoin ja vain yksi pätee luotettavasti boottauksen yli: näpäytä hiiren oikealla verkkokuvaketta ylärivin oikealla puolella (yleensä siinä on kaksi tietokoneen näyttöä peräkkäin ellei yhteyttä vielä ole ja jos yhteys on jo niin siinä on 'urkupillistö') - Muokkaa yhteyksiä -  Langaton - näpäytä hiiren vasemmalla verkkosi essidiä - Muokkaa - Langaton tietoturva - tarkista että tietoturva on oikein ja muuta tarvittaessa - näpäytä hiiren vasemmalla salasanakentän vasenta laitaa niin että siihen jää vilkkuva kursori - makaa DEL-nappulan päällä niin kauan että kenttä tyhjenee - kirjoita salasana - näpäytä hiiren oikealla OK.
-pienen hetken kuluttua koneen pitäisi kysyä annetaanko sovellukselle 'Network manager' lupa käyttää avainnippua ja siihen vastataan myöntävästi. Yhteyden pitäisi aueta nyt ja aina boottauksen jälkeen automaattisesti
 

576
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: 8.10 Päivityskysely
« : 07.11.08 - klo:08.02 »
Päivitinpä Hardyni Intrepidiksi päivitysmanagerin kautta, sillä olin utelias siitä onnistuisiko se. Langaton verkko hävisi niinkuin monelta muultakin. Eikä verkkomanageriin päässyt millään ilveellä. Lopulta sain Verkkomanagerin esiin seuraavasti: näpäytys hiiren oikealla sanan Järjestelmä kohdalla - muokkaa valikoita - Järjestelmä - ruksi kohtaan Hallintakeskus - sulje  .
Näpäytä sanaa Järjestelmä hiiren vasemmalla ja valitse Hallintakeskus - muut/Network configuration - langaton - näpäytä langattomasi nimeä - langaton tietoturva - kirjoita salasanakenttään salasana - OK
- avainrengas pyytää hetken kuluttua lupaa saada myöntää käyttöoikeus verkkomanagerille. Tähän vastataan myöntävästi.

Paljastuipa taas yksi ero päivitetyn ja CD:ltä asennetun välillä: päivitetyn 'inode size' on 128 ja CD:ltä asennetun 256, sillä ext4:n tulemiseen valmistaudutaan. Siis eipä taida Hardyn päivityksessä Intrepidiksi olla mieltä, sillä kukaan ei voi edes aavistaa mitä kaikkea tämmöinen voi aiheuttaa.

577
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntu osoittimet/kursorit
« : 05.11.08 - klo:18.42 »
http://www.linuxcommand.org/man_pages/xcursorgen1.html
http://gursormaker.sourceforge.net/

- En kyllä valitettavasti osaa neuvoa näistä yhtään sen enempää, mutta eiköhän nämäkin jotenkin saa toimimaan.

578
'Disk boot failure' on PC:n BIOS:in virheviestejä ja se annetaan ennenkuin Ubuntulla on mitään sanomista. Viesti merkitsee: järjestelmästä ei löydy yhtään boottaus-kelpoista levyä = todennäköisesti kovalevyäsi ei tunnisteta. Mitä BIOS sanoo kovalevystä ? Jos kyseessä on SATA-levy koetapa vaihtaa emolevyllä kovalevyn johto johonkin toiseen kovalevyliittimeen.
Kummallista on se, kuinka virheviesti tulee tässävaiheessa. Sillä toki asennus voi tehdä tällaista mutta todennäköisempää on että kovalevy hajosi juuri äsken. Vai asensitko Ubuntua ihan uuteen koneeseen ?

579
Onko /home-kansiosi sitten verkossa ? Minulla /home on samalla kiintolevyllä kaikkien Ubuntujen kanssa.
Sotkiskohan /home-kansion piilotiedostot, sillä Ubuntuni eivät jaa /home-kansion piilotiedostoja sillä siitä seuraa monia vaikeuksia.

Sillä /home-kansiossa on ainakin yksi ongelmainen piilo-kansio: .gvfs. Se ei usko sudoa.

580
Kyllä home voi olla yhteinen. Minulla samaa kotia käyttää intrpid, hardy ja gutsy. Mikäli toinen distro olisi joku muu kuin Ubuntu niin ongelmia saattaisi tulla. Samoin 32- ja 64-bittisten yhteistoiminta takkuaa.

Samoin muuten swap voi olla yhteinen.

Siihen SUDO-ongelmaan: Annapa käsky: groups <käyttäjänimesi>   . Tulostuvassa listassa pitää olla myös ryhmä: admin. Jos ei ole niin kirjoita tänne uudestaan.

Sivuja: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 34