Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - teemku

Sivuja: 1 [2]
21
Laitoin USB piuhan Ubuntuun kiinni ja katsoin terminaalista (lsusb) minkä niminen kone USB:n takaa löytyy. Laite antoi nimekseen ADlink... Googletin 8 kanavaista releä ADlinkillä, mutta enpä tullut siitä hullua hurskaammaksi. :(

Alkuperäisen kohteen laitepiirroksissa on ilmeisesti käytetty laitteen asentaneen firman omaa nimeä yksikön kohdalla joten niistä dokumenteista ei pahemmin apua ollut. Mutta piirroksista kävi ilmi, että kyseessä on jokin kaksiosainen systeemi, jossa USB piuhan päässä on joku laatikko (RM USB) ja laatikosta lähtee kolme piuhaa relelaatikoon (RM 8r): DATA+ (1) DATA- (2) ja GND (10)

Sormi suussa... Mitähän sitä sitten?  ???

Edit: Tämä löytyi Googlesta... Vaikuttaisi olevan laitepiirroksen mukaan lähimpänä itse relelaatikkoa, mutta mikä ihme on tuo boksi johon USB menee???

Edit: Laitetaahan vielä se linkki niin on oikeasti sitä katsottavaa...

22
Täytyy kokeilla jotain... En saamistani papareista saanut selvää minkälaista komponenttia palikka on syönyt. Ilmeisesti jonkin laitevalmistajan "oma tekele", josta ei mielellään speksejä jaella.

Pitää iskeä kiinni koneeseen ja katsoa mitä siitä seuraa ja kokeilla vaan jotain. Näin aluksi.

Tietääkö kukaan, miten tuota asiaa voisi alkaa selvittelemään jos A4-saasteesta ei ole tähän hätään mitään apua?

23
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox-selaimen lukitseminen
« : 04.07.11 - klo:20.18 »
Toivottavasti tästä on apua, vaikka myönnänkin, että aika monimutkaiseksihan homma menee...

Kiitokset. Tyydyn tällä hetkellä vain poistamaan kaikki mahdolliset työkalurivit ja välilehdetkin sain kätevästi piiloon asetuksista valitsemalla kohdan, jossa välilehtiä ei näytetä jos niitä ei ole kuin yksi käytössä.

Odottelemme toimivaa lisäosaa FF5:lle... tai sitten teen omani.

24
Kuinka Firefox 4.0 saa lukittua siten, että kokonäyttötilassa oleva selain ei näytä ikkunan yläreunassa olevia osoiteriviä ja välilehtiä?

Tällä hetkellä olen saanut "piilotettua" osoiterivin ja välilehdet joten niitä ei tule konkreettisesti näkyviin sivun yläosaan, mutta ilmeisesti palkin "kehys" herjaa. Eli kun hiiren vie yläosaan ikkunaa selain-ikkunan sisältö "pomppaa" pari pikseliä, kun yläosan kehys tulee näkyviin.

Varsinaisesti se ei ole erityisen häiritsevää, mutta jos hiiri heiluu yläosassa sivua näyttää ruutu siltä kuin meneillään olisi maanjäristys... raivostuttava tärinä, jonka mielellään haluaisi saada pois.

Selailin Firefoxin plugineja, mutta kaikki potentiaaliset vaihtoehdot toimivat vain 4-versiota vanhemmissa tuliketuissa.

25
Ensiksi tulee mieleen surullisen kuuluis ACPI-kikka kolmonen, tästä on täälläkin monen monta ketjua ja jostain syystä modet eivät laita ohjetta ACPI sulkemiseen ohje sivuille.

kts oisko tästä apua:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=24281.0
Tutkin asiaa, kunhan pääsen taas kyseisen koneen äärelle töihin. Kiitokset vinkistä!
Tämä ja/tai Ubuntun asentaminen uudelleen auttoivat. Kiintolevykin tuli tiensä päähän, joten piti vaihtaa se varastosta löytyneeseen... Mutta ongelma on kuitenkin ratkennut. Kiitokset!

26
Olen saamassa käsiini releiden ohjauslaatikon, joka on saamieni tietojen mukaan kytketään tietokoneen USB-porttiin. Tekisi mieli rakentaa kotiin projektimielessä mm. pihavalojen hallinta siten, että niitä voisi ajastaa ja myöhemmin hallinnoida www-käyttöliittymän kautta.

Tietääkö kukaan jotain ohjelmaa/sovellusta/ym. jolla USB porttiin kytkettävän relelaatikkoa saisi kyykytettyä Ubuntun komentorivin kautta? Eli tarkoituksena olisi saada releet tanssimaan komentorivin kautta annettavalla komennolla.

Osaan kyllä tuon www-puolen ohjelmoinnin, mutta tietämykseni koneen ulkopuolelle ulottuvien laitteiden sielunelämästä on melko rajallista. Mieleeni tuli vain, että esim. PHP:lla pääsisi komentoriviä kiusaamaan.

Löytyykö hyviä vinkkejä?

27
Palvelimissa ei käytetä graafista käyttöliittymää ;)
Vielä tuo Windows-puolen kirous seuraa sen verran, että pieni graafisuus ei olisi haitaksi alkutaipaleen ajaksi. Tietty esim. webmin vois olla toinen vaihtoehto... Mutta saas nähdä.

Kyllä serveriin saadaan GUI mutta oikeiden pakettien avulla. Siis ei tuolla. En nyt muista millä mutta joku tuon tyylinen komento se on.
Googlettelin ja löysin joltain sivustolta ohjeet, joilla serveriin saisi asennettua sen tuolla komennolla. Tosin sitä ennen piti tehdä päivitys muistaakseni komennolla sudo apt-get update (tai joku kaltainen). Täytyy siis kiusata Googlea ja foorumin hakua lisää - vai onko jollain hyviä vinkkejä tarjolla?

Miksi haluat käyttää ubuntun serveri versiota pöytäkoneessa etkä desktop versiota?
Asensin serveri-version hämmästeltäväksi, jotta on sitten jotain kokemuspohjaa, kun ostamani oikeat serverit tulevat käsieni ulottuville, joille sitten tulee tuo serveri-versio käyttöön. Se on ikään kuin pieni hiekkaalaatikko, jolla voin rellestää mielin määrin.

Ensiksi tulee mieleen surullisen kuuluis ACPI-kikka kolmonen, tästä on täälläkin monen monta ketjua ja jostain syystä modet eivät laita ohjetta ACPI sulkemiseen ohje sivuille.

kts oisko tästä apua:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=24281.0
Tutkin asiaa, kunhan pääsen taas kyseisen koneen äärelle töihin. Kiitokset vinkistä!

28
Tere kaikille. Kyllästyin tässä jokunen aika sitten kaikkeen Windows-pohjaiseen ja päätin siirtyä vaiheittain kokonaan Linux-leiriin. Joten hommat on vielä hieman hakusessa... mutta kuitenkin;

Asentelin tuossa kokeeksi vanhemmalle normi pöytäkoneelle Ubuntu serveriä (11.04) 32 bit ihmeteltäväksi ennen kuin saan näppieni ahdisteltavaksi ostamani oikeat serverit, joille olisi ajatus Ubuntua asennella. Törmäsin kuitenkin mielenkiintoiseen pulmaan, joka ilmenee poikkeuksetta joka kerta.

Koneen ollessa hetken päällä (noin parisen minuuttia) komentorivi jäätyy eikä tee enää mitään. Eli siis koko kone menee täysin jumiin eikä mm. näppäimistön hakkaaminen auta mitään. Yleensä kerkeän naputella yhden komennon ja suorittaa sen - jos olen nopea. Mutta esimerkiksi kun yritän asentaa palvelinversioon graafista käyttöliittymää ei komento ehdi tulla suoritetuksi vaan koko hoito vetää itsensä naruun kuivumaan.

Missä vika, tai mistä sellaista etsiä? -- Vai noudanko lekan ja taon tuon wanhan raudan uuteen uskoon ja odotan oikeita palvelimia saapuviksi?

Kiitos ja anteeksi.

P.s. Komento, jolla yritin asentaa käyttöliittymää oli:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install ubuntu-desktop

Sivuja: 1 [2]