Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - putte prossu

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8
81
Juuri näin mutta tuo 1 on tuolla turha (siis sda, ei sda1) kun tässä käsitellään koko asemaa.
Tuolla nopeutuksella en ole itse huomannut mitään eroa synkkauksen nopeuteen mutta itse olen koittanut tuota käskyä vain synkkauksen aika, joten pitäisiköhän tuo komento suorittaa ennen synkkausta?

82
Joo kyllähän mä taidan pitäytyä tuossa vanhassa uskollisessa 2.6.32 kun sen kanssa ei ole ollut pienintäkään ongelmaa muuten ja ainakin tämän mukaan tuossakin pitäisi olla jo trim-tuki niin kuin postimieskin tuolla mainitsi... en sitten tiedä mistä syystä tuosta 2.6.33:sta alkavasta tuesta vaahdotaan joka paikassa vai onko tuo trim lisätty jälkikäteen tuohon 2.6.32?
Niin saikos tuon trimmin toiminnan varmistettua jollain tapaa että saa tälle asialle aivan100% varmuuden?

83
i386-pakettia tuolta ei löytynyt mutta mun käsittääkseni tämä 686 on kyllä oikea tuolle core 2 duo-prossulle + muulle setupille kun debian itsekkin asennusvaiheessa tuollaisen asensi.
Äkkiseltään luettuna muillakin on ollut dilemmaa 2.6.34 jälkeisillä kerneleillä tuon ohjainkortin kanssa, mikä siis on Sil3132-piirisarjaa.
Mitenköhän mä saisin tähän vaikka tuon 2.6.33/34 kernelin kuin sitä ei tuntunut tuolta backportseista löytyvän?

84
Juu 686 laitoin tuon i368 sijasta ja raid-pakka on ext3 mutta käyttis on ext4 SSD-levyllä.

85
Joo 32bit versio kyseessä... tuo kone on lähes ainoastaan serveri käytössä (samba, apache, ssh jne.) ja 2GB Kingstonin ECC:tä on riittäny tähän mennessä paremmin ku hyvin, joten en näe mitään syytä vaihtaa 64bit varsinki kun tuohonkin saa vielä tarpeen vaatiessa lisättyä muistia ;)
Mitään selvää kernelin päivitys ohjetta ei itsellä tullun vastaan vaan kaikkissa ohjeissa asennettii kernel samalla tavalla kuin tuossa mun laittamassa linkissä, eikä puhettakaan muiden pakettien asentamisesta. Mitäs nämä headerit ym. sitten on ja pitäisikö nuo asentaa päälle?

Periaatteessa mä pärjään aivan mainiosti tuolla iänikuisella 2.6.32:llakin joten saakos sitä jotenkin tarkistettua että trim on käytössä ja toimii niin kuin pitääkin kun joka paikassa kuitenkin puhutaan että minimissään pitäisi olla tuo 2.6.33?

Joku dilemma tuolla kernelillä on nyt tuon esata ohjaimen kanssa kun poistin pakan fstabista niin käynnistyi mutta ei tunnistanut kaikkia levyjä raid-komponenteiksi, vaikka kaikki levyt tunnistautui uksittäisinä levyinä. 2.6 pelittää niin kuin pitääkin.

86
Mitä kernel-paketteja sinulla on asennettuna?
Koodia: [Valitse]
dpkg -l | grep linux-image
ii  linux-image-2.6-686                        3.2+45~bpo60+1                     Linux for modern PCs (dummy package)
ii  linux-image-2.6.32-5-686                   2.6.32-45                          Linux 2.6.32 for modern PCs
ii  linux-image-3.2.0-0.bpo.3-686-pae          3.2.23-1~bpo60+2                   Linux 3.2 for modern PCs
ii  linux-image-686                            3.2+45~bpo60+1                     Linux for modern PCs (dummy package)
ii  linux-image-686-pae                        3.2+45~bpo60+1                     Linux for modern PCs (meta-package)

Koodia: [Valitse]
dpkg -l | grep linux-headers
ii  linux-headers-2.6-686                      2.6.32+29                          Header files for Linux 2.6-686 (meta-package)
ii  linux-headers-2.6.32-5-686                 2.6.32-45                          Header files for Linux 2.6.32-5-686
ii  linux-headers-2.6.32-5-common              2.6.32-45                          Common header files for Linux 2.6.32-5

Tuommoisia näyttää.

87
Tämän mukaan tuo trimmi vaatii vähintään 2.6.33 toimiakseen. Saman ohjeen komennon mukaan asentelein tuon kernelin, lisäten vain loppuun 686 niin kuin alkuperäisessä kernelissäkin. Mä käsitin että tuon pitäisi ladata viimeisin 2.6-kernel mutta tuon em. kernelin se sinne asenteli ja ei ilmeisesti mitään muuta kuin kernelin.
Tuo fsck error tässä vähän ihmetetyttää kun a.) tarkistin pakan vasta manuaalisesti fsck, mistä ei ole montaa bootti kertaa. b.) virtakatkoja tms ei ole ollut kuin kone on UPS:n perässä c.) Ne muutamat kerrat kuin sain koneen käynnistettyä uudella kernelillä, ei tuo fsck suorittanut kuitenkaan pakalle mitään tarkistusta vaan käynnistyi normaalisti työpöydälle.

88
Eli kysessä debian ja backports:sta asentelin 3.2.0-0.bpo.3 kernelin että saisi TRIM:n toimintaan.
Kyseinen Kernel ei kuitenkaan aina käynnisty vaan tarjoilee tuommoista:





Ongelma mun käsittääkseni liittyy koneessa olevaan esata-ohjaimeen (Sil3132) ja ulkoiseen kovalevytorniin mutta miksi välillä käynnistyy normaalisti ja välillä ei? Biossin vaikutuksesta en ole varma kun eilen sain koneen käynnistymään pari kertaa peräkkäin uuteen kerneliin poistamalla AHCI:n käytöstä ja siirtämällä käyttislevyn toiseen SATA-liitäntään (uusi kernel toimi muuten mutta Atin:n ajurit ei oikein pelittäny joten käynnistin takaisin 2.6.32) mutta tänään ei taas kyseisellä setupilla suostunut käynnistymään.
Alemman kuvan UUID kuuluu raid-pakalle minkä levyt on siis asennettu tuohon torniin.

89
Mitäs jos käräytät grubin cd:lle ja boottaa siltä? Näin onnistuu ainakin USB boottaus, vaikka bios ei tukisi sitä.
KLIK!

90
Aikaa meni reilu tunti koko hommassa, eli helposti jää voitolle verrattuna noihin Clonezilloihin ym. Kopiointi vei ehkä 45min mutta joku 40-50GB tuolla oli "turhaa tavaraa", mitä en jaksanut alkaa siirtelemään, paitsi nyt siirtelin nekin tuolta pois.
df -h näyttää sda1 size 106G, used 29G, avail 72G ja use 29% ja järjestelmän, home osioin ym. pitäisi viedä noin 7GB.
Eihän tuolle tarvi käskyttää mitään resize2fs tms?

91
Noniin, SSD saapui tänään ja nyt se on asennettu ja hienosti pelaa! Kiitos kaikille vastanneille, varsinkin postimiehelle, kenen ohjeilla homma meni kuin elokuvissa :)

EDIT. pientää ongelmaa näyttäisi vielä olevan, eli levy näkyy aivan oikean kokoisena ym. mutta silti järjestelmä näyttää että levyllä olisi vain noin 70GB vapaa tilaa vaikka mulla ei ole tuolla mitään muuta kuin itse käyttöjärjestelmä?

92
Jotenkin tämä asia nyt liittyy tuohon Transmissioniin. Laitoin tuon Transmissionin oletus kansiot tälle jälkeenpäin asennetulle levylle ja nyt tiedonsiirto tuolta levyltä tapahtuu hitaasti, kun taas tuolta käyttislevyltä kamat siirtyy normaali vauhtia.
Mikäköhän tuollaista aiheuttaa? Päivän-pari tiedonsiirtonopeudet oli ihan normaalit tältä jälkeenpäin asennetulta levyltäkin tuossa Transmission käytössä mutta nyt taas on bitti jossain poikittain.

93
No esimerkiksi tossa sun mdadm.conf:ssa ei ole mitään tietoa joka ei kestäisi "hukkaamista".

Näinhan minäkin ajattelin, minkä takia sen vähän niinkus tuohon lätkäisinkin bonarikysymyksenä :)
Hieno homma jos tosiaan ei vaadi mitään tuon ihmeellisempää niin voin laittaa toiseen koneeseenkin esata-ohjaimen tilaukseen.

94
Laitealue / Vs: Etätyö vaikeuksia
« : 12.09.12 - klo:22.40 »
Tässä asiassa halvalla voi saada hyvän kun katselet sopivan raudan ja asentelet tämän, mitä jotkut asentelee jopa noihin ciscoihin ;) Useimmitenhan noissa halpis purkeissa ym. on ongelmana ainoastaan keskeneräisenä pihalle suollettu softa ja tässä on myös se hyvä puoli että käyttäjäkunta on todella laaja ja tästä syystä tietoa on hyvin tarjolla ja säätö mahdollisuudet on erittäin laajat.

95
Eli pelkkä mdadm:n asennus ja pakka pitäisi saada mountattua?

Vissii sitten jotain vanhaa tietoa mitä meikäläinen on lukenut ja missä on kästetty varjella tuon mdadm.conf:ia ku omaa napaa emolevyn tms. rikon varalta :D Tosin noita ohjeita tähän ko. toimenpiteeseenkin löytyi sen verta erillaisia että piti täältä kysyä ajonkohtaista tietoa.

96
Eikä käyttiksen kokokaan ole kovin suuri.

Onhan tuolta käyttis-levyllä kaiken kaikkiaan melkein 7GB käytetty, mitä tietty saa vielä siivottuakin tarvittaessa :D Kaikki muu oleellinen löytyy siis raid-pakan takaanta tässä tapauksessa.

97
Ainaki debianiin asentu ATI:n nettisivuilta ladatut ajurit ongelmitta mukana tulevalla asennusscriptillä. Taisi ko. toimenpide vaatia yhteensä ihan 5 komentoa mistä jo 2 oli X:n sammutus ja käynnistys :D

98
PATA-levyt lähtee kyllä molemmat hyllyyn jahka ne tuolla verkkokaupassa saisi kiikutettua tuon SSD:n joskus edes postiin asti. Eli niitä ei ole aikomustakaan käyttää enää tuon SSD:n kanssa.
Mitä tuohon "raskauteen" tulee niin mun mielestä nuo postimiehen kirjoittamat mainiot ohjeet kuullostaa oikein simppeliltä toimenpiteeltä verrattuna siihe että asentelisi kaiken tuolla servulla olevan uusiksi, mihin ei taida edes yksi kokonainen viikonloppu riittää.

99
Eikö kellään ole tietoa?
Löysin tämmöisen jutun missä sanotaan että pelkkä mdadm:n asennus riittäisi, eikä tarvisi mitään mdadm.conf:ja tai muutakaan vai onko tuo eri asia kuin tuossa tuo vanha pakka oli käsittääkseni kiinni käyttöjärjestelmän asennuksen ajan?

100
dd on hankala. Kyllä sillä voisi kopioida mbr:n helposti. Tai koko levyn ilman osiointia. Tai sitten osioi ensiksi. dd ja väärä laitenimi, niin voi tuhota kaiken datan. Mutta on parempi, että ei kopioida PATA levyn osiotaulua uudelle SSD-levylle. SSD-levy toimii nopeammin kun alligment (lomittelu) on oikein. Parempi siis tehdä uusi taulu ja uusi tiedostojärjestelmä.

Tällä dd:llä meinasin siis tehdä, ihan vain varmuuden vuoksi, 1:1 kopion tuosta 250GB käyttis-levystä toiselle PATA 250GB levylle ennen kuin alan noilla sun ohjeilla kopioimaan käyttis-levyä SSD:lle. Tarkoituksena olisi siis tehdä boottaava kopio käyttiksestä, ihan vaan siltä varalta että tuossa SSD:lle kopioinnissa joku menee pieleen.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8