Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - f7391

Sivuja: [1]
1
Laitealue / Ubuntusta tykkäävä miniläppäri?
« : 02.07.11 - klo:21.39 »
Pitäisi ostaa miniläppäri, joka toimisi hyvin Ubuntun kanssa yhteen. Siis wlanit, kortinlukijat, hibernate/suspend yms. olisi kiva saada toimimaan. Hintaa saisi olla max 350 €. Löytyykö moista?

2
Kyllä toimii koska tosta 3g mallistakin on linux versioita.

En onnistunut löytämään kuukkeloinnilla yhtäkään sivua, jossa käsiteltäisiin Aspire Onen sisäisen 3G-modeemin toimintakuntoon laittamista Ubuntussa. Mokkuloiden käyttöönotosta löytyy ohjeita vaikka millä mitalla.

3
Laitealue / Toimiiko Aspire Onen integroitu 3G Ubuntussa?
« : 14.06.09 - klo:06.27 »
Simppeli kysymys, johon en ole löytänyt vastausta. Mieli tekisi miniläppäriä mutta ilman sisäänrakennettua 3G-korttia olevaa miniläppäriä en halua. Siis ostanko koneen vai jätänkö vielä kauppaan?

EDIT: Kyse on siis tästä mallista: verkkokauppa.com

4
Onko joku saanut Hardya toimimaan siten, että ulkoisen näytön tai videotykin kytkeminen ja oikean resoluution käyttöön saanti ei edellyttäisi X:n uudelleenkäynnistämistä? Itselläni tuo ei pelitä, sillä nvidia-settings ei kerta kaikkiaan tunnista esim. videotykin resoluutiota ja antaa valita sille vain 640x480 -resoluution, joka on, sanoisinko, hieman vaatimaton. Käytännössä siis jos kokouksessa haluaa näyttää läppäriltään jotain videotykin kautta, X on aina käynnistettävä uudelleen. Lisäboonuksen tuo se, että minulla Ctrl+Alt+Backspace aiheuttaa satunnaisesti myös koko koneen uudelleenkäynnistymisen...

Väittäisin, että niin kauan kuin tällaisia perusominaisuuksia ei saada toimimaan kunnolla, ei Linuxilla ole mahdollisuuksia syrjäyttää Windowsia työkäytössä. Harmittavaa, mutta totta.

5
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: Uusi asennus 8.04
« : 08.05.08 - klo:11.49 »
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install sun-java6-jre sun-java6-pluginpitäisi tepsiä, hyväksyt vaan SUNin lisenssiehdot, ja otat tuon toisen javan käyttöön
Tulos
Koodia: [Valitse]
ukki@ikinubuntu:~$ sudo apt-get install sun-java6-jre sun-java6-plugin
[sudo] password for ukki:
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatietoja... Valmis       
sun-java6-jre on jo uusin versio.
sun-java6-jre on merkitty käsin asennettavaksi.
sun-java6-plugin on jo uusin versio.
0 päivitetty, 0 uutta asennusta, 0 poistettavaa ja 2 päivittämätöntä.
ukki@ikinubuntu:~$
Varmaan pitäisi opiskella Java-ohjelmointia, jotta voisi lopulta ymmärtää javasotkut! Kauan sitten jotain puuhasinkin Algol, Basic ja Fortran-kielillä. Ehkä on aika alkaa C++ vai pitääkö kietoutua Pythoniin?

"sun-java6-jre on merkitty käsin asennettavaksi" - Valikkojen kautta löytyy Java Control Panel > Java Applet Runtime Settings > Product Name = JRE, Version 1.6.0_06 ja Location= /usr/lib/jvm/java-6-sun-1.6-0....
ja paneeli, jonka mukaan on Enabled, joskaan toisen paneelin mukaan yhtään Trusted Certificates ei ole tiedossa.

Miksi tehdä käsityötä kun edellisen perusteella Java JRE on asennettu? Pitääkö ladata ohjelmat ja kääntää?

Edelleen Sampo sinnikkäästi väittää, että "Käyttämässäsi tietokoneessa ei ole asennettuna tarvittavaa Java Runtime-ohjelmistoa. Java Runtime-ohjelmisto tarvitaan verkkopankin turvaratkaisua varten."  >:(

Näköjään minulta puuttui
Koodia: [Valitse]
ukki@ikinubuntu:~$ sudo update-alternatives --config java
[sudo] password for ukki:

There are 2 alternatives which provide `java'.

  Selection    Alternative
-----------------------------------------------
          1    /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java
*+        2    /usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/bin/java

Paina enteriä säilyttääksesi oletuksen[*], tai valitse numerolla: 1
Using '/usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java' to provide 'java'.
ukki@ikinubuntu:~$

Joten suljen selaimen. Käynnistän Firefoxin uudelleen ja suunnistaan toivorikkaana Sampoon!


Sain sekä Sampopankin että työpaikan Personec Travelin (samantyyppinen java-kötöstys kuin Sampopankki) toimimaan näin:

- avaa Synaptic-paketinhallinta
- etsi "jdk"
- merkkaa poistettavaksi asennetut OpenJDK-paketit ja poista ne
- asenna Sun:n java-paketit (ilmeisesti olet jo asentanut ne)

Täällä käytössä 32 bit 8.04 ja Firefox 3 Beta 5 ja nyt toimii.

EDIT: Eipä toimikaan. Kirjautuminen onnistuu, mutta sitä seuraavan turvaluvun antaminen ei enää onnistukaan, koska nelinumeroisen luvun, jonka vastine pitäisi antaa turvalukukortista, syöttäminen ei onnistu. Syöttäminen ei onnistu, koska nelinumeroista lukua ei näy eikä näkyvillä myöskään ole kenttää, johon vastinluku pitäisi kirjoittaa.... Tosi hyvä systeemi!

6
Englannin foorumilla ehdotettiin asennettavaksi ohjelma "gsynaptics", tällä hoituu jos on hoituakseen.
Muussa tapauksessa menee todella hankalaksi xorg.conf tiedoston muokkaamiseksi.

Eipä auta gsynaptics tähän vaivaan, sekään ei nimittäin tuo hiirelle ja touchpadille toisistaan riippumatonta osoittimen nopeutta. Gsynapticsilla ei voi edes säätää osoittimen nopeutta.

7
Mitenkäs otsikonmukainen ominaisuus toteutetaan? Nyt jos säätää touchpadin sopivaksi niin esim. osoittimen nopeus on hiirtä käytettäessä aivan liian suuri. Sitten jos säädät nopeuden hiirelle sopivaksi niin nopeus on touchpadille aivan liian pieni...

8
Ubuntu 7.10 asennus onnistui heittämällä, vain wlanin käyttöönotto tökki.(ainakaan tähän mennessä en ole huomannut puutteita.)

Wlanin yritin käyttöön haulla löytyneillä ohjeilla, ilman menestystä. Mutta pelastus, hyvien ohjeiden kera löytyi

https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Driver/bcm43xx/Feisty_No-Fluff

Nyt toimii wlan wep salauksen kanssa, aikaakaan ei kulunut kuin n. 5 tuntia.....ahkeruus kovankin onnen voittaa
 :o :o ;D

Vaimo osti samanlaisen HP G7000 -läppärin ja kyllästyi mukana tulleeseen Visvaan parissa päivässä. Asensin Ubuntu 7.10:n ja saman linkin ohjeilla sain wlanin toimimaan WPA2:n AES:ää käyttäen vain varttitunnissa. Taika oli kytkeä kone piuhalla nettiin, jolloin kopypasteaminen on vaivatonta... Mutta nuo ohjeet olivat kyllä todella hyvät.

9
Laitealue / Vs: Jumalattoman hidas Gnome
« : 07.01.08 - klo:21.32 »
Mitä top näyttää?

Näyttääkö xorg.conf oikealta? Villinä arvauksena epäilisin, että vika on äksässä...

Edit.:

Google-haku Silicon Integrated Systems [SiS] 661/741/760 ubuntu slow auttaa tässäkin...

http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-488185.html

Lainaus
Yes and yes. DRI does NOT work for our SiS cards and the reason is the fact that there is no driver for them. And it looks like there won't be any drivers, because the company (SiS) does not care about linux users.Joo, eli kakka mikä kakka. Nyt äkkiä siis Kärkkäiselle ostamaan joku tuettu näytönohjain.


No niin. Kävin ostamassa Kärkkäiseltä halvimman AGP-näytönohjaimen ja eihän sekään aivan nappiin, mukaan tarttui nimittäin Asus A9250 eli ATI:n piirisarjalla... Heitin sen paikoilleen, ja kyllä kyyti nopeutui aika lailla. Suurempi nopeutus tuntui tulevan kuitenkin Operan asentamisesta.

Täytynee uskoa, että tällainen 1100 MHz Athlon XP ei vaan jaksa pyörittää salamannopeasti uudenpolven graafista käyttöliittymää. Windows XP toimii tässä suhteessa sujuvammin, valitettavasti. Toista se oli silloin 1993 kun asensin ensimmäisen linuxini (Slackware) disketeiltä...

10
Laitealue / Vs: Jumalattoman hidas Gnome
« : 07.01.08 - klo:18.52 »
Mitä top näyttää?

Näyttääkö xorg.conf oikealta? Villinä arvauksena epäilisin, että vika on äksässä...

Edit.:

Google-haku Silicon Integrated Systems [SiS] 661/741/760 ubuntu slow auttaa tässäkin...

http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-488185.html

Lainaus
Yes and yes. DRI does NOT work for our SiS cards and the reason is the fact that there is no driver for them. And it looks like there won't be any drivers, because the company (SiS) does not care about linux users.Joo, eli kakka mikä kakka. Nyt äkkiä siis Kärkkäiselle ostamaan joku tuettu näytönohjain.

11
Laitealue / Jumalattoman hidas Gnome
« : 07.01.08 - klo:18.21 »
Heips,

Potilas on seuraavanlainen:

1100 MHz Athlon XP, 700 MB muistia. Näytönohjaimena emolevyyn integroitu Silicon Integrated Systems [SiS] 661/741/760 PCI/AGP or 662/761Gx PCIE VGA Display Adapter (kertoo Device Manager).

Syötetty Ubuntu 7.10 -kuuri, joka ei tuonut parannusta jo 6.06 -versiolla esiintyneeseen Gnomen hitauteen. Kaikki ylimääräiset prosessit poistettu matokuurilla.

Hoidoista  huolimatta esim. Firefox on aivan älyttömän hidas ja esim. Youtube-videon katsominen vie puolet (!) prosessoriajasta. Kone käynnistyy kohtuu vikkelästi, samoin kuin kaikki ohjelmat (paitsi tietysti Gimp) mutta jotenkin tuntuu, että grafiikkapuolella joku mättää nyt todella pahasti. Ikään kuin kaikki grafiikankäsittely tapahtuisi prosessorilla eikä näytönohjaimella. Onko koneeni siis ns. kyvytön vai onko kyseessä user error? Ja jos on kyse user errorista, niin miten vika korjataan?

Kiitos!

12
Tai kannattaisikos laittaa sekä LANista että internetistä kirjautumiseen DSA-avain?
Eli SSH-palvelimelle kirjautuminen vaatii salasanan sijaan vaikkapa 2048-bittisen salausavaimen. Siinä onkin kräkkerille hommaa :D
Tuolla tavalla kirjautuminen käy myös silmänräpäyksessä koska salasanakyselyä ei tarvita.
Tuolla ohjeita:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=503.0

Ehkä ilmaisin itseni huonosti, siis tuo avainhan on nyt nimenomaan käytössä eli salasanakirjautumista ei ole sallittu.

13
Kotiverkossani on Ubuntu Breezy-palvelin, joka toimii myös palomuurina, dhcp-palvelimena yms. kotiverkolle. Koska Snortin mukaan ssh-murtoyrityksiä tulee todella paljon, olen estänyt ssh-kirjautumisen salasanalla. Onko mahdollista saad a sshd toimimaan siten, että internetin puolelta kirjauduttaessa vaaditaan PKI-autentikointia mutta lanin puolelta kelpaa salasana?

14
Ubuntu tietokoneissa / Re: Kaavaeditori
« : 24.08.06 - klo:13.35 »
Tuota, eikös tuo OO:n kaavaeditori ole oikeastaan sieltä näppärimmästä päästä? Kaavoja voi kirjoittaa suoraan "koodina" latexin tyyliin mutta symbolit ja operaatiot ovat valittavissa myös valikosta MS Wordin surkean kaavaeditorin tyyliin. Eli pointtina siis, että onko kollegasi kokeillut noide kaavansyöttötapojen yhdistämistä?

15
Minulla on nyt kotona Breezy-palvelin, jossa kaikki toimii juuri siten niin kuin haluankin. Minkälaisia komplikaatioita on tiedossa, jos päivitän Dapperiin? Mitä kaikkea joudun riplaamaan uudelleen kuntoon?

16
Windowsin kurjake levisi täysin ja pitäisi nyt räpeltää uudestaan paraatikuntoon.. mutta kun sen asennan, niin samallahan se sotkee master boot recordini (muistaakseni wintöötin asennus ei ole niin suvaitsevainen että huomioi muita käyttiksiä, ainakaan ei-m$).

Mitenkä saan luotua disketin jolla pääsen taas linuxin puolelle pelastamaan tilanteen ja fiksaamaan grubin? Pahoittelut, vaihdoin vastikään gnomeen enkä täältä löytänyt ko. ominaisuutta, KDE on huomattavasti paremmin hanskassa.

Sattumalta painin äskettäin saman ongelman kanssa. Ratkaisu oli loppujen lopuksi helppo: boottaus Ubuntun cd:ltä, boot-kohtaan kirjoitat "rescue" ja vastailet kysymyksiin näppäimistöstä yms. Sitten seuraa lista koneesta löytyvistä osioista, valitset sen, jolla / sijaitsee. Tämän jälkeen ko. osio mounttautuu, ja ruutuun ilmaantuu komentorivikehote. Komentorivikehotteeseen komento "grub-install /dev/hda" (jos boot record on siis hda:lla) ja katso, grub on palautettu.

17
Ubuntu tietokoneissa / Weppipohjaista kirjanpitoa
« : 08.04.06 - klo:08.31 »
Tarvetta olisi simppelille kotitalouskirjanpito-ohjelmalle. Kaikista näppärintä olisi, jos kirjanpito olisi weppipohjainen, jolloin sitä voisi käyttää kotoa miltä tahansa koneelta ja jopa kodin ulkopuolelta OpenVPN-putken läpi. Myphpmoneytä ja phpfinancea olen kokeillut, mutta noilla ei tee juuri mitään. Olisiko vinkkejä muista? En siis tarvitse mitään kaksinkertaista kirjanpitoa, vaan simppelin MS Money 95 -tason ominaisuuksilla varustetun version.

18
Ubuntu tietokoneissa / Re: bind ei käynnisty "oikein"
« : 02.04.06 - klo:11.08 »
Kotiverkossani on Breezy-palvelin, joka toimittaa mm. palomuurin, NAT-reitittimen ja nimipalvelimen virkaa.  Ongelmana on, että buutin jälkeen bind ei toimi lähiverkon koneille. Palvelimessa bind kuitenkin on käynnistynyt, ja kaikki toimii kuten pitääkin. Tilanteen korjaa bindin uudelleenkäynnistys, jonka jälkeen lähiverkon koneetkin saavat vastaukset nimikyselyihin. Mikähän nyt oikein mättää ja miten korjaan vian?

Hieman tarkennusta: syslogia tutkimalla selviää, että kun bind käynnistyy bootin yhteydessä, se kuuntelee eth0, eth1, eth2 ja lo -interfaceja. Kun käynnistän bindin uudelleen, se kuuntelee lisäksi tun0 -interfacea, joka on siis OpenVPN:n "virtuaali-interface". Ongelma on siis ilmeisesti se, että bindin käynnistyessä tuota virtuaalista tun0 -interfacea ei ole vielä luotu, joten bind ei osaa pistää sitä kuuntelulle.

Nyt pitäisi siis joko pystyä kertomaan bindille, mitä interfaceja kuunnella tai sitten saada bind käynnistymään viimeisenä OpenVPN:n jälkeen. Sellainenkin keino olisi toimiva, tosin hieman "karu", että viimeisenä operaationa koneen käynnistyessä käynnistettäisiin bind uudelleen. Missä määritellään palveluiden käynnistysjärjestys?

Jos jotakuta kiinnostaa, niin tuota OpenVPN:ää tarvitaan wlanin autentikointiin ja salaukseen, omissa wlan-härpäkkeissä kun on vain tuo 64-bittinen WEP.

No niin, ongelma on ratkaistu. Järkeilin, että /etc/rc5.d/-hakemiston tiedostojen numerointi säätää palvelujen käynnistysjärjestyksen, niin kuin se tekikin. Eli säädin numerointeja siten, että jokaisella runlevelillä OpenVPN-palvelu käynnistetään ennen bindiä, jolloin bind käynnistyessään löytää tun0-interfacen ja kuuntelee myös sitä. Nyt homma toimii niin kuin pitääkin.

19
Ubuntu tietokoneissa / Re: bind ei käynnisty "oikein"
« : 02.04.06 - klo:09.40 »
Kotiverkossani on Breezy-palvelin, joka toimittaa mm. palomuurin, NAT-reitittimen ja nimipalvelimen virkaa.  Ongelmana on, että buutin jälkeen bind ei toimi lähiverkon koneille. Palvelimessa bind kuitenkin on käynnistynyt, ja kaikki toimii kuten pitääkin. Tilanteen korjaa bindin uudelleenkäynnistys, jonka jälkeen lähiverkon koneetkin saavat vastaukset nimikyselyihin. Mikähän nyt oikein mättää ja miten korjaan vian?

Hieman tarkennusta: syslogia tutkimalla selviää, että kun bind käynnistyy bootin yhteydessä, se kuuntelee eth0, eth1, eth2 ja lo -interfaceja. Kun käynnistän bindin uudelleen, se kuuntelee lisäksi tun0 -interfacea, joka on siis OpenVPN:n "virtuaali-interface". Ongelma on siis ilmeisesti se, että bindin käynnistyessä tuota virtuaalista tun0 -interfacea ei ole vielä luotu, joten bind ei osaa pistää sitä kuuntelulle.

Nyt pitäisi siis joko pystyä kertomaan bindille, mitä interfaceja kuunnella tai sitten saada bind käynnistymään viimeisenä OpenVPN:n jälkeen. Sellainenkin keino olisi toimiva, tosin hieman "karu", että viimeisenä operaationa koneen käynnistyessä käynnistettäisiin bind uudelleen. Missä määritellään palveluiden käynnistysjärjestys?

Jos jotakuta kiinnostaa, niin tuota OpenVPN:ää tarvitaan wlanin autentikointiin ja salaukseen, omissa wlan-härpäkkeissä kun on vain tuo 64-bittinen WEP.

20
Kotiverkossani on Breezy-palvelin, joka toimittaa mm. palomuurin, NAT-reitittimen ja nimipalvelimen virkaa.  Ongelmana on, että buutin jälkeen bind ei toimi lähiverkon koneille. Palvelimessa bind kuitenkin on käynnistynyt, ja kaikki toimii kuten pitääkin. Tilanteen korjaa bindin uudelleenkäynnistys, jonka jälkeen lähiverkon koneetkin saavat vastaukset nimikyselyihin. Mikähän nyt oikein mättää ja miten korjaan vian?

Sivuja: [1]