Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - foliohattu

Sivuja: 1 [2] 3 4
21
Laite on osoittautunut ensimmäisen päivän jälkeen mainioksi meidän käyttöömme. Ei se laskentahirmu ole, ja jotkin kohdat päivityksissä kestävät kauan, kuten esimerkiksi linux-kerner-headersin käsitteleminen päivitysten tai muiden asennuksien yhteydessä.

Toistaiseksi vähän listaa tähän saakka kertyneistä kokemuksista:

+ todella hiljainen
+ pieni koko
+ halpa, 332€ kotiin toimitettuna
+ toimitus kotiovelle
+ pieni virrankulutus, mittarilla noin 35W jossa mukana myös näyttö
+ toimii mainiosti Ubuntun kanssa aina näytönohjaimia myöten
+ tuki ajurille ja valmistajan ohjauspaneeli
+ ei esiasennettua käyttöjärjestelmää

- tietyt jutut hitaita, kuten päivitykset
- 64-bittisyys varauksin
- siinä oli sittenkin tuuletin mukana päinvastaisista odotuksista huolimatta :(
- ei esiasennettua käyttöjärjestelmää





22
Ihan sairaan hyvä lehti! Ovat onnistuneet pitämään linjansa siitä, että lehden jutut kestävät aikaa.

KIITOS!!!

23
Mistä tilasit koneen?

Oma kone:
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.40GHz

Jos minulta kysyt niin tuolta:
http://item.mobileweb.ebay.de/viewitem?itemId=330894806521

Kävin Verkkokaupassa pettymässä joten valinta oli helppo loppujen lopuksi tehdä. Kone ei ole vielä tullut joten sitä odotetaan innolla.

24
Yleistä keskustelua / Millainen tietokone sinulla on?
« : 04.08.13 - klo:22.55 »
Moi kaikki

Tein hankinnan juuri, jossa vaihdoin nelisen vuotta vanhan koneen, joka on neligigainen Intelin E5300 2.60Ghz tuplaytimisellä prossulla varustettu laite, eli perinteinen PC siis.

Tilasin uuden saksasta, joka on ns. MiniPC. Siinä ideana oli päivittää rauta äänettömään, laskea virrankulutusta ja nopeuttaa päivittäiskäyttöä.

Niinpä päädyin hankkimaan 120gt SSD-levyllä varustetun koneen, jossa on 8 gigaa muistia ja prossuna AMD E350 Zacate (DualCore 1,6GHz) Hudson M1 piireillä. Grafiikasta vastaa AMD HD6310 DirektX 11 ohjain. Hintaa tälle kertyi toimituskuluineen 340€, koto-Suomessa oli tosi heikot valikoimat jos tahtoi saada vastaavanlaisen kokoonpanon.

Tästä innostuneena ajattelin kysyä, millaisella kokoonpanolla te Ubuntua käytätte? Oletteko te rakentaneet tai tilanneet laitteita jonkin muun periaatteen mukaan kuin laskentateho tai paljon levytilaa?

Käsittääkseni tuli hieman downgreidattua laitetta, mutta saisipa ainakin hiljaisemman tilalle.

25
Yleistä keskustelua / C64 biisien esittäjiä Suomessa?
« : 25.02.13 - klo:09.03 »
Hei

Etsiskelen erääseen tapahtumaan pk-seudulla retrotietokoneilla tehtyjen musiikkikappaleiden esittäjiä. Onkohan meillä Suomessa yhtään sellaista? Biisit voisivat olla omia, tai esimerkiksi akustisesti esitettyjä kappaleita, jotka liittyvät esimerkiksi johonkin tunnettuun peliin. Suosiossa ovat 1980-luvun ja 1990-luvun peliklassikot, erityisesti C64.

26
Hei

Olen pystyttämässä VLC -serveriä, mutta uusimmassa versiossa on ongelma sen kanssa mitä haluaisin tehdä. Vanhempi versio ymmärtääkseni toimisi, mistähän saisin sellaisen hankittua ja asennettua? Repoissa näyttää olevan uusimmat versiot.


27
Yleistä keskustelua / Vs: Osmo A. Wiio
« : 23.02.13 - klo:03.06 »

85 vuotta on kunnioitettava ikä. Mies oli ja eli asiaansa kuolemaansa saakka. Tällaisia kavereita kuin Osmo A. Wiio ei ole liikaa, vaikka ihan kaikkia juttuja en allekirjoita.

28
Nokia jäi kiinni rysän päältä kerätessään Asha-puhelimien nettiliikenteestä dataa:

http://www.mikropc.net/kaikki_uutiset/nokia+tunnustaa+luemme+salatun+nettiliikenteesi+mutta+siita+ei+kannata+huolestua/a869679


Minä ainakin olisi huolestunut, jos jolla kulla olisi pääsyt henkilökohtaisiin asioihini, joita sähköpostilla hoidan -> luottokorttitiedoista puhumattakaan. Mietin, että mitähän he näillä tiedoilla tekevät ja kenelle ne sitä välittävät jos niin tekevät?

Jos tämä ei ole vakoilemista, niin mikä sitten on? Vertaisin asiaa kirjesalaisuuden rikkomiseen, joissain totalitaarisissa yhteiskunnissa kirjesalaisuuteen verrattavien asioiden vuoksi lienee kuoltu (DDR, Stasi näin esimerkiksi).

29
Laitealue / Android ICS näppärästi kiinni Ubuntuun
« : 22.12.12 - klo:22.14 »
Olen jonkin verran taistellut Ubuntun eri versioiden ja Androidin ICS -version kanssa, mitä tulee USB-kaapelilla kytkemiseen Samppa S3 -laitteen osalta. Löysin näppärän ratkaisun joka ilmeisesti toimi  ja ajattelin jakaa sen täällä. Ilmeisesti siksi, koska en ole tässä Linux Mint versiossa 14 kokeillut kytkeä Samppaa tähän. Mutta kun asensin alla olevien ohjeiden mukaan, niin Samsung S3 USB-kytkentä näkyi liki välittömästi ja lähti toimimaan hienosti.

 1  sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/unstable
 2  sudo apt-get update
 3  sudo apt-get install go-mtpfs
 4  go-mtpfs

Tämä lähteestä:
http://www.linuxtoday.com/upload/how-to-properly-mount-android-4.0-devices-in-ubuntu-using-go-mtpfs-121219100005.html.

Kerro jos oli hyödyllinen vinkki siitä miten Android ICS liitetään USB-kaapelilla Ubuntuun tai Linux Minttiin.

30
Yleistä keskustelua / Ennen oli paremmin :(
« : 27.11.12 - klo:21.06 »
Ennen oli miehet rautaa ja laivat puuta, nyt miehet ovat puuta ja laivat rautaa...

Harmittaa nimittäin tämä Unity -käyttöliittymä kun sitä ei saa asetettua mieleisekseen. Omana henkilökohtaisena mielipiteenä sanoisin että muokattavuus ja käyttömukavuus ovat menneet taaksepäin. Vai onko Unitylle tehty lisäosia jotka sallivat tehdä enemmän muokkauksia kuin mitä nyt?

Mutta ei se kuitenkaan paljoa haittaa kun edellisten versioiden käyttöliittymä on saatavissa ja voi käyttää sitä pienen hetken jälkeen.

Windows-käyttäjät ovat ahdingossa, kun heille ei tarjota mahdollisuutta käyttää mieleistään ympäristöä joten sama trendi on voimakkaampana siellä.

31
Ubuntu tietokoneissa / RSA key fingerprint -vaihto?
« : 20.11.12 - klo:05.35 »
Hei kaikille

Kuinkahan voisin vaihtaa koneellani olevan RSA key fingerprintin, kun se on vaihdettu toisessa päässä eikä nykyinen enää toimi?

32
Yleistä keskustelua / Richard Stallman Helsinkiin!
« : 09.10.12 - klo:08.48 »
Richard Stallman tulee Suomeen vierailulle puhumaan ainakin Haaga-helian ammattikorkeakoululle ja vissiin Tampereelle.

33
Otetaanpa täydellistä offtopiccia. Tuli itsellä tehtyä hankinta hiljattain, jota ei voi ihan järjellä perustella. Mihin sinä törsäsit viimeksi?

Itsellä tuli ostettua Vespa, kun on näin kevätkin =)



34
Ilmeisesti venäläisten tekemä adressi joka toivoo Meego-tuotteita lisää Nokialta.

http://www.change.org/petitions/nokia-users-stop-microsoft-ization-of-the-nokia


Kerrankin venäläisten asian on meidän asia  :D

35
Täytyy sanoa että tämä Unityn käyttöliittymä on ollut varsin haastavaa opetella, enkä millään löydä siitä vaihtoehtoa tälle sujuvasti toteutetulle Ubuntun 10.04 Gnome UI:lle. Onko tosiaan näin, että pitää vaihtaa distroa mikäli haluaa Gnomea käyttää?

Terv. Muutosvastarinnan kourissa taisteleva

36
Ubuntu 12.04 työpöytätuki laajenee 5 vuoteen, näin ne kylillä puhuvat. Liekö asialle vahvistusta?

37
Yleistä keskustelua / Vs: Microsoft sulkee PC linuxeilta
« : 23.09.11 - klo:11.32 »
Onko tämä este dualbootin tekemiselle vai sille että Linuxin asentaminen PC:hen itsessään vaikeutuu?

38
Olen ajatellut rakentaa pilvipalvelun yksityiskäyttöön siten, että siellä ei olisi sotkettu ulkopuolisia pilviohjelmistojen tarjoajia. Eli kaikki pilven kautta jaeltavat softapalvelut tulisivat itse hankituista laitteista ja yhteyksistä.

Onko kenelläkään kokemusta tai ajatusta yksityisten pilvipalveluiden tuottamisesta? Kokeilin Eye OS:ää pilvikäyttiksenä, mutta se vaikutti vielä vähän raakileelta.

39
Laitealue / Äänetön keskusyksikkö
« : 29.08.11 - klo:09.35 »
Hei

Ajattelin vaihtaa keskusyksikön kun tuo nykyinen pitää niin kovaa ääntä. Olen pohdiskellut sitä millainen keskusyksikkö olisi hyvä, joka ei pitäisi ääntä ja olisi sopiva Ubuntuun.

Onko teillä täällä käytännön kokemuksia tai ajatuksia asiasta? Mac-mini olisi yksi vaihtoehto, mutta liekö se Ubuntuun hyvä?

40
Yleistä keskustelua / Vs: politiikka ja linux
« : 19.08.11 - klo:08.55 »
Tämän keskustelun lopussa nimimerkki SuperOskar esitti väitteen, että "Linux on politiikkaa". On kyllä totta, että linuxin takana oleva ideologia on poliittinen. Sillä yritetään saada valta suuryhtiöiltä tavallisen ihmisen käsiin. Politiikassahan on nimenomaan kysymys vallankäytöstä. Valtapeleissä mustamaalaus on tavattoman yleistä, niin kuin myös politiikassa. Jos on jokin väite, joka tukee tiettyä poliittista suunnitelmaa, niin sitä saatetaan käyttää, vaikka se ei olisi edes tarkemmin ajateltuna tosi. Lue esim tämä.

Edellä mainitussa keskustelussa samainen nimimerkki kritisoi minua siitä, että minä olin epäillyt pitkän linjan kommunistin antamaa rasistilausuntoa poliitiikassa oikealla toimivasta Halla-Ahosta. Hän väitti, että minulla ei ole mitään syytä epäillä tätä lausuntoa, lausunnon antajan (Vesa Puuronen) poliittisen kannan takia. Ensimmäisessä kappaleessa esitetyn perusteella: pelkästään se, että tämä tukee Puurosen (oletettua) poliittista suunnitelmaa on pätevä syy epäillä lausuntoa, se on jopa hyvä syy.

Nyt esitän sinulle, hyvä lukija, muutaman kysymyksen, jotta saamme tämän keskustelun mielenkiintoiseksi.

Onko linux politiikkaa?
Mustamaalataanko linuxia jonkin poliittisen vallan toimesta?
Politikoidaanko linuxilla tarpeeksi/liikaa Suomessa?
Politikoitko sinä linuxilla? jos niin miten?

Minusta tätä pitäisi käsitellä Open Source / Free Software -näkökulmasta sen sijasta että oltaisiin kiinni Linux-teknologiassa.


Jos muutetaan kysymyksiä korvaamalla Linux termillä Open Source, niin sanoisin että..

Onko Open Source politiikkaa?
- Tämä riippuu siitä, missä kohtaa ohjelmistotuotannon arvoketjua olet. Jos olet kehittäjä, niin tuskin. Jos olet päättäjä, niin se voi sitä ollakin. Jos olet jakelija, niin tuskinpa politiikkaa sanan politiikka merkityksessä.

Mustamaalataanko Open Sourcea jonkin poliittisen vallan toimesta?
- Ei.

Politikoidaanko Open Sourcella tarpeeksi/liikaa Suomessa?
- Ei ainakaan tarpeeksi.

Politikoitko sinä Open Sourcella, jos niin miten?
- En. Suosittelen sitä kyllä ilman yleviä poliittisia päämääriä.


Sivuja: 1 [2] 3 4