Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JaniAlander

Sivuja: 1 ... 114 115 [116] 117 118 ... 153
2301
Ite tän kanssa isot paketit pistän pkgng:llä joka on melko lailla debianin apt-get muistuttava pakettien hallinta, ja silloin tällöin pienempiä kääntämällä lähdekoodista ports systeemin kautta...

2302
Jos lähdekoodi perusteisen kanssa touhuaa, niin mitäpä sitä Linukkeella, käyttää FreeBSD:tä, sen ports system on se mistä Gentoonkin portage on ideoitu :)

Edit PC-BSD on korruptoinut minua, tässähän on parikin paketinhallintaa ja sitten tuo hieno ports systeemi...

2303
Eikö siihen pääse single user modessa millään?

2304
Laitealue / Vs: Läppäri laukeamassa?
« : 18.06.13 - klo:00.12 »
Samaa mieltä. Itse kun tässä taannoin budjettiläppäriä katselin, niin juu olisi ollut paljon uudempaa Aceria tarjolla samaan hintaan, kuin maksoin itse tästä Lenovo T60:stä. Mutta Lenovoon päädyin, vaikka onkin jo iäkäs. Jaksaa pyörittää Ubuntua keveästi, ja kone suorastaan huokuu laadukkuutta. Kaikenlaisia pikku asioita, kuten hyvätuntumainen näppis, jämäkkä kokoonpano, lonksumaton ja lujasti lukittuva näyttö jne... En ole hankintaani pettynyt ja suosittelen lämpimästi. Jos pitkäikäistä konetta halajaa, budjetti on pieni eikä viimeisimmillä ominaisuuksilla ole väliä kannattaa hommata jostain käytettyihin koneisiin erikoistuneesta liikkeestä kunnostettu poistokoneeksi tullut ns. bisnesläppäri. Monilla noilla on vielä käyttövuosia runsaasti jäljellä.

2305
Turvallisimmin oletukset saa tekemällä uuden käyttäjän. Monet ihmiset oikeasti hukassa jos firefoxin asetukset katoaa eli salasanat, linkit ym. jos käyttää KDE:n selainta ja lompakkoa eikä muista enää tunnuksia on hukassa.


Firefox pistää asetuksensa kansioon .mozilla


2306
No jos niitä käyttää niin toki. Itse vaan käytän sähköpostia Thunderbirdillä, ja imap systeeminä joka pitää viestit palvelimella. Pikaviestimiä en käytä laisinkaan ja musasta vastaa audacious...

2307
juu sama win7:skan saa kyllä asentumaan tikulta, mutta muunlainen on lievästi sanoen vaikeaa...

2308
Sanoisin kyllä mitä käyttökokemuksiin tulee, että riippuu paljon niin tuurista kuin osaamisestakin. Itsellä on ollut Windows koneita jostain 3.11 versiosta alkaen, ja juu tulen kyllä niiden kanssa toimeen, yleensä omat Win-koneeni ovat olleet hyvässä järjestyksessä ja toimineet olosuhteet huomioon ottaen hyvin, koskapa Windowsin metkut ovat tulleet vuosien mittaan tutuiksi ja käytän aika lailla harkintaa koneiden kanssa. Mutta onpa tullut nähdyksi yhtä sun toista sukulaisilla ja kavereilla, ts. käyttiksiä jotka ovat lähes käyttökelvottomassa tilassa, täynnä kaikenlaista röhkää jne., vanhoja koneita ja uusia koneita.

Eli sen Windowsin toiminta tai toimimattomuus paljolti riippuu omista taidoista.

No Ubuntu ja linuxit yleensä: Enimmäkseen ovat toimineet ilman isompia ongelmia, ongelmat joita on tullut ovat pääsääntöisesti omien kokeilujen tuotosta. Linuxeilla kun viitsii kokeilla kaikenlaista, koskapa puhdas asennus ei ole koko päivän kestävä painajainen. Jos kaikenlaista kokeilua ja säätämistä rajoittaa hommat yleensä toimivat omalla kokoonpanollani kuin se kuuluisa junan vessa.

Ja saa sen Windowsinkin sekaisin riittävällä säätelyllä, kuten on tullut tutuksi. Eikä laitteiden käyttöönotto Windowsinkaan alla ole aina niin helppoa että lyö piuhan kiinni ja virrat päälle. Tässä viimeisen vuoden sisään erinäisten tuttujen luona on mm. Win7:kan tulostusasiat tulleet tutuiksi, tai pikemminkin miksi Winkkari ei tulosta....

2309
Vanha kikka jos on onnistunut kustomoimaan KDE:n käyttöliittymän lähes käyttökelvottomaan tilaan: Tuhoa se KDE:n asetuskansio kotikansiostasi. Muistaakseni ".kde4"  tms. kannattaa tarkistaa asia ja kansion tarkka nimi kuitenkin ennenkuin kokeilee. Tämä palauttaa ns. "tehdasasetukset". Nopeampaa kuin uudelleenasennus. Nimim. on tullut tarpeeseen.

2310
Tuossa on omat hyvät ja huonot puolensa, huonoihin nyt laskisin vanhojen skriptien sekoamisen, ja hyvinkin kryptiset nimet, hyviin no sen tietty ettei fyysisen laitteen nimi muutu.

2311
No sieltähän se löytyi:
"FreeBSD uses the driver name followed by the order in which one the card is detected at the kernel boot to name the network card. For example sis2 would be the third network card on the system using the sis(4) driver."

http://www.freebsd.org/doc/en/books/handbook/config-network-setup.html

2312
Nytpä en tuohon tiedä suoralta kädeltä varmaa vastausta. Veikkaisin, että nimeäminen menee samoin kuin Linuxissa, eli vaikkapa tässä tapauksessa em0, em1, em2. Saattaa olla, että käsikirja tietäisi varman vastauksen tuohonkin...

2313
Sekavan oloinen uudistus. Itse pidän tässä asiassa enemmän FreeBSD:n lähestymistavasta, se kun nimeää verkkolaitteet käytetyn ajurin perusteella. Esim. emolevyltä löytyvä Intelin verkkolaite on tässä em0, jos omaisin verkkokortin eri valmistajalta, se olisi nimeltään jotain muuta riippuen käytetystä ajurista.

2314
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Vanha kernel vs uusi kernel
« : 26.05.13 - klo:16.29 »
Hiukan ot. Kun Synapticilla poistelin vanhoja kerneleitä (Lubuntusta), kiinnitin huomiota että tarjolla olisi 3.2.0-versioiden lisäksi myös isomman numeron kerneleitä 3.5..... Mitäs tapahtuu, jos sellaisen asentaa? Ja jos ei pelaa, riittääkö kun vaan sen poistaa ja update-grubilla ottaa oletukseksi sen toimivan?

Sen voin sanoa vanhasta kokemuksesta, että ainakin jos sinulla on nvidian kortti ja suljetut ajurit, tapahtuu niin, että ne ajurit lakkaavat toimimasta, ja joudut asentamaan ne manuaalisesti. Näin ainakin kun joskus Lucidilla tein tuon tempun...

2315
Voisi ihan hyvin olla kovalevyrikko. Kun kerran tuo Windowskin hajosi. Ja Ubuntukaan harvemmin yhtäkkiä lakkaa toimimasta normaalilla käytöllä.

2316
En ole kyllä kuullut moisesta ohjelmistosta. Mitä itse tekisin moisen epäilyn kanssa: Testaisin läjällä levyjä, toimiiko. Lukeeko asema oikein jne. Jos polttava niin hommaisin jonkin iso-kuvan ja varmistaisin että md5 summa täsmää, sen jälkeen poltan ja varmistaisin levyltä täsmääkö sen summa.
Jos asema ei lue useita levyjä oikein, ja kirjoittaminenkaan virheettä ei suju, voi olla aika varma siitä, että
jotain ja mahdollisesti nimenomaan se asema on rikki.

2317
Kuinkahan moni tälläkään foorumilla on sitä ydintä joutunut kääntämään? Ei varmaan kovin moni....

2318
Ubuntu tietokoneissa / Vs: kirjaudu ulos ei toimi
« : 17.05.13 - klo:23.42 »
Ja jos on oikeasti täysin jumissa kokeile wanhaa kunnon sysrq reisub yhdistelmää, sen pitäisi pakkosammuttaa kone hallitusti...Parempi vaihtoehto kuin virrat pois...

2319
Niin, ehkä koet windowsin helpoksi, mutta osaatko toimia virhetilanteessa, ongelman tullessa?

Periaatteessa - sen jälkeen, kun käyttöjärjestelmä on asennettu, ja todettu sen toimivan kyseisessä koneessa, mikä tahansa järjestelmä on tuollainen. Siis että tarvitsee ymmärtää vain perusasiat, jotka oppii jokainen täysillä valoilla ajeleva minkä tahansa järjestelmän kanssa. Mutta vain siihen ensimmäiseen virhetilanteeseen saakka.

Hmmm, olikohan tuossa mitään pointtia... :) No, ehkä se, että noin peruskäytössä, kuin kysyjällä on, pärjää melkein millä hyvänsä käyttöjärjestelmällä, joka vain koneessa toimii. Niin, ja se, että ei windows tosiaan ole helpompi millään muotoa. Se vain on monille tutumpi, ja sen ongelmat myös tutumpia, joihin naapurin poika tietää ratkaisut.

Pitkälti näin olen itsekin asian mieltänyt. Windowsin kanssa kaikki on ok niin kauan kun ratkaisu ongelmiin löytyy jonkin asetuksen muuttamisessa ohjauspaneelista, sovelluksen uudelleen asentamisesta yms..
Vaan sitten kun jotain on sen verran vinksallaan, että pitää esimerkiksi rekisteriä sörkkiä ollaankin jo syvillä vesillä. Voi hyvinkin olla ettei välttämättä mistään löydy noin vaan apua. Tuostakin on kokemusta.

Pahimmat tapaukset ovat niitä, joissa se ekana apuun kutsuttu naapurin poika on vaan pahentanut asioita...




2320
Eli summa summarum. Voit tulla Linuxin kanssa toimeen, ilman säätämistä jos laitteistosi sitä tukee. Voit saada osassa ongelmalaitteistoja hommat toimimaan vähäisellä säätämisellä (tyyliin pakettilähteen lisäämisellä ja jokusen paketin asennuksella), osassa ongelmallisempia laitteistoja isolla säätämisellä, osassa et käytännössä mitenkään.

Eli tuo on ensimmäinen kysymys mikä pitää selvittää.

Sen jälkeen ohjelmisto: Mitkä ovat käyttötarpeesi? Et todennäköisesti ilman isoa hässäkkää saa jotain MS Officea toimimaan Winellä, mutta korvaavia ohjelmia on. Ne EIVÄT kuitenkaan ole sama asia kuin MS Office.

Itse käyttöympäristö, graafiset käyttöympäristöt ovat helppoja, mutta eivät mitään ilmaisversioita Windowsista. Joudut opiskelemaan uusia kikkoja.

Linux EI ole ilmaisversio Windowsista, asiat tehdään eri tavalla, ja käyttiksen toimintapa on eri. Ei huonompi, ei ehkä parempi, mutta erilainen. Eli joudut opettelemaan uusia asioita.

Eli kun tämän sisäistät pystyt tekemään omat johtopäätöksesi? Onko Windows sittenkin riittävän hyvä omiin tarpeisiin? Haluanko/jaksanko opetella asioita uusiksi? Jne...

En mitenkään halua kehottaa olemaan kokeilematta, mutta on hyvä miettiä asioita, jottei saada taas ihmistä joka kokeilee Linuxia ja pettyy siihen, ja mainostaa sitten tutuilleenkin ettei kannata kokeilla..

Sivuja: 1 ... 114 115 [116] 117 118 ... 153