Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - JaniAlander

Sivuja: 1 ... 112 113 [114] 115 116 ... 153
2261
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Mikä windows emulaattoriksi?
« : 27.08.13 - klo:19.37 »
Hmm itsellä on kyllä melko lailla päinvastaiset kokemukset Winestä kuin Akulla... Paremminkin niin,että moni ohjelma toimi Winellä, osa toimii sitten säätämisen jälkeen, osa huonosti, ja pieni osa ohjelmista ei laisinkaan...

2262
Thinkfan ainakin perinteisesti on ollut lähinnä Thinkpad yhteensopivien kanssa. Ja itseasiassa niinpäin että ilman sitä ainakin oman Thinpadini tuuletin nostaa kierroksia kun kone lämpiää, ja ei osaa sitten enää laskea niitä, lopulta tuuletin huutaa täysillä koko ajan. Thinkfanilla ja sopivalla konffitiedostolla pysyy niin kierrokset kuin lämmötkin aisoissa.

2263
Multimedia ja grafiikka / Vs: Musiikintuotanto Linuxilla
« : 16.08.13 - klo:22.28 »
Musiikin tuotosta en tiedä, mutta sinänsä koneen tehot riittävät helpostikin normi työpöytäkäyttöön, vaikkapa multimediakoneeksi...

2264
On erinomaisen hieno ns. avoimen uutisoinnin edelläkävijä tässä maassa. Varsinkin suosittelen heidän "uutistensa" kritisointia Facebookissa. Nimitttäin banaania heiluu sellaisesta. Erityisesti jos saat heidät kiinni valheesta ja tuot sen esiin...

2265
Eli olisi aikeissa päivittää hyvin toimineen 12.04 version tuohon uudempaan, onnistuuko ilman isompia säätöjä. Senkun lataa ja varmistaa vai pitäisikö kaikki varmuuskopioida ensin... miten olette tehneet.

Lämmin suositukseni on aina pitää erillinen kotiosio, se säästää monelta murheelta. Eli ota ne varmuuskopiot jos näin ei ole. Ja oikeasti jos ei ole isompaa tarvetta niin miksi korjata toimivaa, jos ei ole vielä pakko...

2266
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Grub rescue
« : 14.08.13 - klo:21.21 »
Se Windows recovery jos on jokin pakettivalmistajan ohjelma palauttaa koneen ns. tehdaskokoonpanoon, paitsi, ettei osannut Grubbia poistaa sieltä boottilohkolta. Juu eli ne linux osiot ja siellä ollut data on mennyttä.

2267
Sinällään vakaa distro ei minusta ole lainkaan paha juttu vaikka ohjelmat vanhoja olisivatkin, noin niinkuin yleisellä tasolla.

Jos jokin asia Linuxeissa risoo, niin se on nimenomaan tajuttoman nopea kehitystahti, ja hälläväliä suhtautuminen taaksepäin yhteensopivuuteen. Ajatuksena tietty on, että saahan sen ohjelman lähdekoodista käännettyä jos ei vanha binääripaketti enää toimikaan. Periaatteessa varmaan juu, olettaen, ettei esimerkiksi joitain polkuja ole muuteltu, tai uusi versio jostain kirjastosta ole totaalisen yhteensopimaton vanhan kanssa.

Hupi alkaa todenteolla sitten kun yrität ajaa jotain SULJETUN lähdekoodin softaa, niiden kanssa voi olla aika tappelu.

Kaipaisi joitain standardeja, jotka lyötäisiin ns. pysyvästi lukkoon ja joita EI muutettaisi ilman jotain TODELLA hyvää syytä. 

Tässä suhteessa joku Debianin vakaa on mainio ratkaisu, testattuja ja toimiviksi todettuja ohjelmia, ja vakaa versio pysyy tuettuna pitkään. Sama juttu muutamin varauksin Ubuntun LTS jakeluiden kanssa.

2268
Iceweasel:iin saa kaikki lisukkeet ihan samalla tavalla kuin "oikeaan firefoxiinkin" Mene valikkoon ja kohtaan työkalut ja sieltä lisäosat ja haet adblock ymt mitä tarvitset.. Mikä siinä Iceweasel selaimessa on mukamas vikana????

Muistelisin että se on aina jokusta versiota vanhempi kuin Firefox, ja jotkut lisäosat ovat aika nihkeitä asentumaan riittävän vanhaan FF versioon. Lähinnä se. Ja toisekseen vanha selain on turvallisuusriski.

2269
Itellä kaikki käyttikset on 64-bittisiä, niin läppärissä kuin pöytäkoneessa. Läppärissä (T60 Ubuntu 12.04 64-bit). Pöytäkoneessa Win7 Pro 64-Bit, OpenSuseKDE 12.03 64-bit, ja PC-BSD 9.1 Isotope Infusion 64-bit.
Mitään järkeä käyttää 32-bittistä varsinkaan 8gt keskusmuistilla varustetussa koneessa...


2270
Debianin pistäisin muuten ihan heti läppärille Ubuntun sijaan, mutta mitenkäs asennat sen pirun IceWeaselin tilalle ihan oikean Firefoxin, johan saa ne adblock lisukkeet yms?

2271
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Root oikeudet
« : 11.08.13 - klo:19.32 »
Pistin joskus Ubuntusta root-tilin käyttöön, seurauksena oli muutamia muutoksia, ts. esim. graafiset paketinhallintasovellukset yms. pääkäyttäjän oikeuksia haluavat sovellukset alkoivat vaatia rootin salasanaa admin käyttäjän salasanan sijasta. Muistaakseni ei muita seurauksia.

PC-BSD mitä tällä hetkellä enimmäkseen käytän sisältää toimivan root tilin, joskin ylläpitotehtävät menevät päätteellä joko sudo komennolla tai jos vähän enemmän puuhattavaa, niin että otetaan root oikeudet su-käskyllä. Asennuksen yhteydessä luotu ensimmäinen käyttäjä kuuluu aina wheel ryhmään....

2272
On niitä muitakin ylläreitä Linux maailmassa tullut, niinkuin nyt kaapatut apache palvelimet jotka jakavat haittaohjelmia jne...

Ja jos kerran jollain OS X:llekin on haittaohjelmia miksei Linuxillekin. Samantapaisia järjestelmiä ne ovat, ts. Unix-sukuisia.

2273
Pöytäkone on alunperin vanha Pomi 1,5ghz tuplaydin , nykyisellään pitää sisällään Core 2 Quadin 2,33 ghz, 8 gt muistia, 120 gt+80 gt PATA kovalevyt, 160 gt SATA levyn, 1tb ulkoisen levyn, Nvidia Gt620 näyttiksen.

Alkuperäiseen kokoonpanoon samaa on lähinnä emolevy, kotelo ja virtalähde.


2274
Minne se ohjaa äänivirtaa, meneekö emolevyn äänipiirin kautta vaiko meneekö se näyttiksen hdmi:n kautta? Itellä on joskus sattunut niinkin näytönohjaimen vaihdon jälkeen. Varsinkin Windows halusi jääräpäisesti käyttää hdmi:tä. Kokeile tosiaan ottaa kaikki muut äänilähteet pois käytöstä se voi joskus auttaa.

2275
Pitäis toimia, mulla ei ainakaan ole edes mahdollisuutta pistää muunlaista näppistä ja hyvin on toimineet niin, Ubuntut, Kubuntut, Mintit, Opensuse jne...

2276
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu Forums:iin murtauduttu
« : 30.07.13 - klo:23.04 »
Tuo SSO (siis Ubuntu One ja Launchpad tunnukset) koski vain kansainvälistä foorumia. Tälle foorumille ei ole murtauduttu, eivätkä kirjautumisjärjestelyt täällä ole muuttuneet mihinkään.

Tuota ajattelin itsekin, tämähän käyttää eri softaakin kuin ne kansainväliset foorumit, jos oikein muistan...

2277
Mulla on Nvidian ajureista (pöytäkoneella) pelkästään positiivisia kokemuksia kun avoimista käyttiksistä (useita eri Linux jakeluita ja FreeBSD&PC-BSD) puhutaan. Voipi olla kortin iästä kiinni. Tai jostain läppäri optimus roinasta... Suorituskyky ainakin on kelvollinen, hankala sanoa häviääkö ja kuinka paljon Windowsin ajureille...Sinänsä en Nvidian haukkumisesta paljon perusta, ne suljetut ajurit pelaavat, ja kilpailija AMD ei tee ajureita taas toiselle arvostamalleni käyttikselle.

Ubuntut olen useimmiten asentanut cd&dvd:ltä, joskin tikkuasennuksetkin ovat toimineet siinä missä PCLinux OS:n ja OpenSusenkin. Ubuntut olen saanut rikki lähinnä itse säätelemällä, ns. oppirahojen maksua, pöytäkoneella Ubua ei enää ole, mutta vanha läppärini toimii sillä kivasti ja varmasti. 


2278
Yleistä keskustelua / Vs: Ubuntu Forums:iin murtauduttu
« : 30.07.13 - klo:21.14 »
Cräkkeri lupailee ettei noita salasanoja murra tai levittele, uskoo ken tahtoo, tosin tosiaan 1,8 miljoona kryptattua salasanaa on vähän turhan paljon...

http://www.theregister.co.uk/2013/07/23/ubuntuforums_cracker_promises_no_password_release/

2279
Windows on tullut vakaaksi? Yksi ATK-opiskelija sanoi että Windows 7 pitää asentaa uusiksi puolen vuoden välein. Rekisteri täyttyy.... Eipä ole kuullut rolling release tyyppisestä Linuxista joka toimii kunhan rauta jaksaa. Itselläni monia vuosia...
Joidenkuiden tarvii ja joidenkin ei...Itsellä Windowsit ovat kyllä kestäneet vuosia ilman mitään uudelleenasenteluja, toisten tyyppien koneissa taas uudelleenasennus on ihan normiproseduuri. Sanoisin, että kyllä se vika todennäköisemmin on näppiksen ja penkin välissä, kuin siinä käyttiksessä. Linuxienkin kanssa sama juttu, toiset saavat omansa sekoamaan ja uudelleenasentavat vähän väliä, tai palaavat Windowsin pariin pettyneinä. Toiset senkun porskuttaa ja ihmettelevät näiden asentelijoiden touhuja...

2280
...kiukuttavatko vääristyneet pätkivät äänet Ubuntun kanssa omistatko esim Lenovo T60:sen. Seuraavan kerran käynnistäessäsi paina sitä sinistä ThinkVantage nappulaa ja mene BIOSsiin, ja tarkista onko sisäinen puhelinmodeemi aktivoitu, jos ei niin aktivoipa se. Tallenna muutokset ja kas kummaa ääni toistuu pätkimättä :D. Testattu mm. fullscreen videoilla. Aiemmin ainoastaan kevyttyöpöydillä tyyliin XFCE onnistui äänentoisto nyt toimii Unity ääntä vääristämättä...

Sivuja: 1 ... 112 113 [114] 115 116 ... 153