Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - JaniAlander

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
21
Kaikkea sitä keksitäänkin, muuttaa Xubuntun näyttämään Win95:selta: https://www.youtube.com/watch?v=j5UeSj2F-yc

24
Nyt olisi tämmöinen tyhmä kysymys, löytyykö mitään kikka kolmosta miten tekstin kopioinnin tuossa saa kunnolla pelaamaan.

Kas kun juttu on seuraava, Host-kone Kubuntu 20.04, guest kone Ubuntu 18.04 server. Molemmissa suomi-näppis. No kopsaanpa vaikka komentorivikäskyn isäntäkoneelta virtuaalikoneen konsoliin ja kas kummaa kaikki erikoismerkit mankeloidaan joksikin vallan muuksi.

Tulee mieleen että onko tässä pakko ajaa virtuaalikoneella ssh servua ja ottaa sillä yhteyttä jotta moinen pelleily loppuisi?

25
Yleistä keskustelua / GUI-Gallup keskusteluketju
« : 19.02.21 - klo:03.16 »
Aloittajan toivomuksesta keskustelu vaikkapa noista gallupkysymyksistä ja vastauksista tänne.

Näemmä itse huomasin järjestään pitäneeni enemmän vanhemman Ubuntun tavasta tehdä asiat. Sinänsä ei ihme, olen aina vierastanut Gnome3:sta, enkä ole koskaan oppinut siitä pitämään, Unityn kanssa kävi toisin siitä opin lopulta pitämään.

26
Itsellä on ollut riesana nyt hyvän tovin 4g:n jumiminen omalla asuinalueellani, ja siitä vääntänyt peistä Elisan asiakaspalvelun kanssa useamman kerran. Vastaukset tähän asti on olleet sorttia osta uusi modeemi...mutta tänään onnisti, tavoitin sellaisen hepun joka suoraan sanoi, että juu teidän alueella on ankara kapasiteettipula, ja se ei tule korjautumaan lähiaikoina, ja avoimesti oli samaa mieltä, että kannattaa testata jonkin heidän kilpailijansa palveluita :D Täytyy myöntää että olin kyllä moisesta rehellisyydestä yllättynyt. Toivottavasti ei ole hepun viimeinen työpäivä :D

27
https://www.youtube.com/watch?v=tQQCcvFUzrg

Tämä oli hauskaa katseltavaa, pitkälle on tultu noista ajoista. En yhtään ihmettele miksi jotkut ihmiset pettyivät Linuxiin, tää oli suorastaan harhaanjohtavaa markkinointia. Ei niinkään debianin vika, kuin tuon paketin väsääjien toki....Ja huomatkaa että videon tekijä on itse ollut Debianin ja Ubuntun kontribuoijana.

29
...Hallinnoin erästä palvelinta ja no meillä on sangen arkaainen tapa hoitaa palveluiden ylösajo uudellenkäynnistysten jälkeen. Eli joku potkii ne manuaalisesti pystyyn. No kun ko. palvelimelle tulee aina vaan lisää palveluita homma alkaa käydä työlääksi. Nyt esittäisin kysymyksen osaako joku neuvoa tai löytyykö jostain linkkiä yksinkertaiseen ohjeeseen. Periaatteessa näiden palveluiden käynnistyshetki tulee viimeiseksi ylösajon jälkeen eli siltä pohjalta jos saisi jotain rautalankaohjetta.

33
Ilmeisesti uusin Windows päivitys voi sitten joillakuilla hävittää tietoja. Tai no onneksi ei varsinaisesti hävitä, mutta voi tulla pieni yllätys. Tuossa tänään tuli pikkusiskolta pikainen tukipyyntö, hänen Windows koneensa oli päivittänyt itsensä ja rebootin jälkeen kaikki henkilökohtaiset tiedostot olivat tiessään. No nämä poistetut datat sitten onneksi löytyvät windows.old:in alta, mistä ne kannattaa sitten pikaisesti noutaa (se kun poistuu automaattisesti kymmenessä päivässä...) Tää on hyvä tietää myös muiden kuin Win käyttäjien jos joku kyselee atk-tukea.

34
Asentaminen ja käyttöönotto / Rautapäivitys ja Ubuntu
« : 04.11.20 - klo:01.03 »
Tuota tässä ihan lähiaikoina on edessä pöytäkoneen raudan päivitys, ts. suoritin vaihtuu 9:nen sukupolven i5:seen ja samoin emolevy+muistit. Windows 10:n pitäisi kuulemma selvitä moisesta ilman uudelleenasennusta, vaan mites on tämän (K)ubuntun kanssa?

35
Asentaminen ja käyttöönotto / Kubuntun asennus
« : 06.10.20 - klo:02.38 »
Täytyy myöntää että nyt piti ottaa oikein työvoitto sen kanssa. Ensin ryttyilee verkkoyhteys oikein kunnolla, sitten asennin kaatuu viime hetkillä. No pientä järkeilyä, se on jo jo asentanut kaikki tarvittavat paketit, ainoastaan suljettu näytönohjaimen ajuri ei skulaa. Ei muuta kuin uudelleenkäynnistys. Käynnistytään tyylikkääseen 640x480 tilaan. Jaaha ajurien hallinta harmaana. Komentorivi auki ja päivitetään käyttis. Uudelleen bootti. Mitäs, sehän ei käynnisty lainkaan. Kylmästi virtanappulanollausta. Ja yritetääs uusiksi, ja tällä kertaa annetaan grubille -nomodeset parametri. No nyt käynnistyy. Ja antaa valita sen ajurinkin. Puhhuh.

37
Johtuen eri Ubuntu versioiden kommervenkeistä jos jotakin järjestelmätiedostoa pitää editoida suosittelen vahvasti komentoriviltä toimivan Nano editorin käytön opettelua. Se on hyvin yksinkertainen käyttää, ja järjestelmätiedostojen muokkailu menee mallilla sudo nano tiedostonnimi.  Nanon pitäisi löytyä joka ikisestä Ubuntun versiosta ja muunnoksesta.

https://www.linux.fi/wiki/Nano

38
Onkos siinä erityistä huomioitavaa vai ovatko oletusasetukset ns. järkevät. Meinaan tässä ostaa toisen SSD levyn pöytäkoneeseen ja tarkoitus olisi Ubuntu tai Kubuntu 20.04 siihen pistää. Nykyinen SSD on varattu Windows 10:lle.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10