Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - JaniAlander

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
181
http://lng.sourceforge.net/

Unix-like käyttis C64:ään, pitäisi toimia myös emulaattorilla. Kaikkeen sitä ihmiset pystyvät kun oikein yrittävät.

182
3.0018 kernel päivitys sekoitti systeemiin, koko ajan joku KDE:n osa kaatuu ja youtube päätti alkaa näyttämään kaiken negatiiviväreissä. Setä kyllästyi ja kokeilee PCLinuxOS:ää.

183
Eli KDE4:n ja oxygen teeman ystäville; Firefoxin lisäosahausta löytyy näemmä teema nimeltä Oxygen KDE, sen kun asentaa muuttuu kettu kummasti paremman näköiseksi.

184
Eli teinpä moisen asennuksen Kubuntun ja Windowsin rinnalle, yleisestä mielenkiinnosta. Täytyy tämän kokemuksen perusteella sanoa että arvostan AIKA lailla Ubuntun linjaa käyttöjärjestelmän asettamisesta suhteellisen valmiiksi paketiksi. Niille jotka eivät tiedä, niin FreeBSD tervehtii käyttäjää asennuksen jälkeen pelkällä komentorivikehotteella. Juuri mitään ohjelmistoa ei ole valmiina mukana, yhtä sun toista jatkon kannalta tärkeää asetusta EI ole tehty jne. Täytyy myöntää että oli (K)Ubuntun jälkeen melkoinen shokki. No yön yli kestäneiden harjoitusten jälkeen on KDE 4.7, nvidian suljettu ajuri, ääniajurit jne saatu asennettua ja toimimaan.  Vielä tehtävänä listalla olisi saada dolphinin puolelta mountattua edes ntfs osiot, fuse-ntfs asennettu mutta pitäisi järkeillä miten se saadaan yhteistylhln dolphinin kanssa.

Mitä sitten kuormitukseen tulee, niin ainakin geneerisellä ytimellä FreeBSD vaikuttaa kankeammalta kuin Kubuntu 11.10, muistinkulutuksen ollessa ehkä jopa aavistuksen verran isompaa KDE:n työpöydällä.


Tällä lyhyellä kokemuksella täytyy kuitenkin todeta, etten ko käyttöjärjestelmää ihan heti menisi aloittelijalle suosittelemaan.

185
Tämän tapainen kysymys, käytössä itsellä Kubuntu 11.10, mutta ilmeisesti sama pätisi myös normi Ubuntulle. Eli siis kun käynnistän käyttiksen miten sen saa heti pelkkään komentorivimoodiin ilman että se edes yrittäisi ladata graafista käyttöliittymää.

186
Koskien tätä linux:sinkin käyttämää hakemistojärjestelmää, ja erityisesti sitä miksi tavaraa on sijoiteltu niin kansioihin /bin kuin vaikkapa /usr/bin. Lyhyesti referoiden kyseinen järjestely periytyy alkuperäisestä Unixista ja ennenkaikkea PDP-11 tietokoneen ja sen kovalevyjen rajoitteista. Vaikka ko. rajoitteet ovat poistuneet jo ajat sitten järjestely on jäänyt käyttöön.

http://www.osnews.com/story/25556/Understanding_the_bin_sbin_usr_bin_usr_sbin_Split

187
11.10 versio, täytyy myöntää että olen positiivisesti yllättynyt, ei ainakaan pahemmin hidastele ja toimii nätisti. Nyt sitten 12.04 Kubuntua odotellessa.

188
Eli itselläni on seuraavanlainen pikku ongelma johtuen omalaatuisesta koneestani, ja jotenkuten toimivasta sata ohjainkortista. Sata levyt aika-ajoin katoavat käytöstä ja takaisinkäyttöönotto vaatii kaapelin irrottamisen ohjainkortista ja sitten kaapelin takaisinlaiton. No Windowsin kanssa tämä ei ole ongelma eikä mikään vaan se suostuu kiltisti tukemaan kortin hotswap ominaisuutta. Piuha irti, piuha kiinni ja kas kummaa asemat löytyvät jälleen. No mitenkäs Lucid Lynx sitten samasta suoriutuu. Ei niin hyvin. Vastaavan ongelman jälkeen voin kyllä skannata väylät uusiksi ja kyllähän se laite sieltä sitten löytyy. Mutta kyseisen levyn asemat eivät ilmesty sen paremmin KDE:n Dolphinin, kuin Gnomen Nautiluksenkaan asemalistaukseen eikä niitä pysty liittämään. Ainoa tapa korjata tilanne on reboot. Mikä neuvoksi? Miten saan manuaalisesti mainitulla levyllä olvat asemat liitetyksi takaisin?

189
Laitealue / Ati radeon 9000 ja Ubuntu 10.04
« : 07.12.11 - klo:14.27 »
Kysyisin miten kyseisen vanhan näytönohjaimen yhteensopivuus Ubuntu 10.04:n kanssa on, toimiiko suljettu ajuri jne. Ajattelin kaverin vanhaan masiinaan päivittää Ubuntun uudemmaksi, siinä kun on jokin ysiversion Ubuntu.

190
Olen huomannut siirryttyäni pääosin KDE:n käyttäjäksi että KDE:n oma pakettienhallintasovellus ei kysele ainakaan päivityksiä asennettaessa salasanan perään, toisin kuin Synaptic. Ensinnäkin miten tämä käytännössä on mahdollista, eli ajetaanko kyseistä sovellusta oletusarvoisesti korkeammilla oikeuksilla, ja miten siihen saisi salasanan kyselyn päälle, näen asiassa nykyisellään potentiaalisen turvallisuusriskin?


191
....yhteiskunnallinen vaikuttaja keskustapuolueesta todistaa väkevästi:
http://j9i8.puheenvuoro.uusisuomi.fi/47104-ilmaista-editoria-ei-ole

Harmi kun täällä ei ole facepalm hymiötä. Nyt tekisi mieli käyttää.

192
Yleistä keskustelua / Huumoria: Ubuntu ja porttiteoria
« : 30.10.11 - klo:15.27 »
Maassamme on jo vuosien levinnyt huolestuttava ilmiö, niin sanotun Linuxin käyttö. Mikä ajaa ihmisiä pois tutuista ja turvallisista Microsoft Winndows(tm) ympyröistä? Kuulemme tässä artikkelissa, niin Microsoftin asiantuntijaa, kuin poikkeuksellisesti esiintullutta anonyymiä Linux-käyttäjää.

Asiantuntija: Niin tässähän on perimmältään kyse erikoisuuden tavoittelusta, on sellaisia ihmisiä, jotka pitävät virheellisesti itseään niin paljon parempina, kuin tavallisia käyttäjiä,
että heille ei riitä standardoitu MS Windows(tm) käyttökokemus. Tämähän itsessään on vaarallinen ja ehdottomasti väärä näkemys. Kaikkihan tietävät että MS Windows(tm) on tutkitusti kaikille sopiva ja paras vaihtoehto. Erityisen huolestuttavana pidän ns. helppokäyttöisempien Linux-varianttien leviämistä käyttäjien keskuuteen. Tällä linux-diilerit pyrkivät koukuttamaan uusia vielä viattomia Windows(tm)käyttäjiä tielle, josta ei paluuta ole. Tarjotaan ilmaisnäytteitä ja niin sanottuja live-levyjä jotka eivät kuulemma velvoita mihinkään ja ei aikaakaan, kun viaton kokeilija on koukussa. Erityisenhuolissamme olemme niin sanotun Ubuntun leviämisestä, se vaikuttaa ensi vilkaisulta aivan harmittomalta ja liki hyväksyttävältä, mutta ulkonäkö pettää. Jotkut uskottelevat kykynevänsä rajoittamaan Ubuntun käytön satunnaisiin kokeiluihin, mutta tässä vaiheessa on annettu jo pirulle pikkusormi, ja ei aikaakaan kun käyttäjä tuntee tarvetta siirtyä kovempiin distroihin. Vaaratonta Linux-käyttöä ei ole olemassakaan. Muistakaa jos tuttavanne tai ystävänne tarjoaa teille Ubuntu annosta sanokaa jämäkästi ei, ja kutsukaa paikalle poliisi.
 
Anonyymi linux-käyttäjä: Niin se alkoi joskus tuossa 2000-luvun puolivälissä, aluksi ihan kepeänä Ubu-pössyttelynä, iahan eka live-levyllä, ja sitten sellaista viihdekäyttöä, muutama kuukausi siinä meni, sitten se Ubuntu vei mennessään, poistin Windowsin koneelta ja paluuta ei ollut. Pari vuotta sitä Ubuntun käyttöä sitten kesti, kunnes alkoi kokeilun halu taas riivata. Kaikkeahan siinä tuli kokeiltua, Fedoraa, Debiania, openSusea, kaikkea mahdollista. Viimeisessä vaiheessa sitten piikitettiin jo slackwarea suoraan suoneen. Mikään ei auttanut, ja Windows(tm) aiheutti jopa fyysisiä kuvotus oireita jos sitä joutui kokeilemaan. Onneksi minulla oli joukko hyviä ystäviä jotka pelastivat tilanteesta ja järjestivät vieroitukseen. Niuvanniemessä tehty lobotomia lopulta auttoi, ja nykyään olen taas eheä ja onnellinen Windows(tm) käyttäjä. Edelleenkin silloin tällöin vieroitusoireet vaivaavat, mutta ystävien ja Microsoft asiakastuen voimin olen kuitenkin kestänyt. Muistakaa kaikki, kun ne "ystävät" tarjoavat sitä Ubuntu livelevyä sanokaa ehdottomasti ei.

(Tälläinen pieni sunnuntai iltapäivän huumoriteelmä saa arvostella :) )

193
Yleistä keskustelua / Tuli sitten asennetuksi KDE...
« : 26.10.11 - klo:20.04 »
...Lucidiin Gnomen rinnalle. Täytyy myöntää että on kiintoisa tuttavuus, ei ehkä aivan niin hiotun oloinen joiltain toiminnoiltaan kuin Gnome, mutta toimii kyllä nätisti. Positiivisena yllätyksenä vaikuttaa toimivan ihan kiitettävällä nopeudella ei niin tehokkaassa pöytäkoneessani. Taustalla kokeiluun on itselläni ainakin ajatus vältellä Unityä ja Gnome3:stakaan en ole aivan niin innostunut...ainakaan kuvien perusteella.

194
Muutama taustakuva sen verran nätti että tekisi mieli käyttää niin windowsissa kuin KDEssäkin

Käytössä siis lucid.

195
Ubuntu tietokoneissa / Firefoxin kieliongelmista...
« : 28.09.11 - klo:15.49 »
...kaikille niille ketkä nyt sitten uudempia firefoxeja Lucidilla käyttelevät ja ovat siis Firefoxin mozilla PPA:sta ladanneet, on varmaan tuttua tuo kielisyyden muuttuminen, sama vika ilmeni tietysti taas Firefoxin version vaihtuessa seiskaksi. Ja tällä kertaa aiemmin mainittu xpi kikka ei toimi koskapa sitä ei näkynyt vielä olevan saatavilla. No hätä ei ole tämän näköinen, asentakaa Firefoxiin lisäosa nimeltä add-on compability reporter ja käynnistäkää uudelleen ainakin oma seiskani muuttui kiltisti suomenkieliseksi tämän jälkeen. En sitten tiedä tuleeko tästä jotain ongelmia saas nähdä.

196
Törmäsinpä tälläiseen artikkeliin http://theinvisiblethings.blogspot.com/2011/04/linux-security-circus-on-gui-isolation.html
ja jäinpä ihmettelemään. Artikkelin pointti on että ilmeisesti linux ja unix järjestelmissä graafiset prosessit eivät ole erillään toisistaan ja kykenevät urkkimaan toisiltaan dataa, tyylin esim. pääkäyttösalasanan. Kysyisinkin ihan mielenkiinnosta, mitä mieltä tuosta jutusta foorumin vähän teknisesti tietävämmät olevat, ja onko asiassa laajemmin aihetta huoleen?

197
Yleistä keskustelua / Olipas mielenkiintoinen viikko...
« : 10.05.11 - klo:16.34 »
...nimittäin ilman ubuntua koneella. Kaikki alkoi oikeastaan kun sain kaverilta vanhan kovalevyn järjestelmälevyn lisäksi, no minäpä asentelin sen suoraan järjestelmälevyn päälle kolmen levypaikan räkkiin. Valitettavasti vaan levyt olivat niin tiiviissä ettei järjestelmälevy päässyt pahemmin jäähtymään, ja ensin alkoi oireilla ubuntu hidastuen ja hajoten lopulta perusteellisesti, sen jälkeen Vista osoitti yhden hiukan isompaa vikasietoisuutta, mutta kasvatti latausaikansa 15 minuuttiin ja kaateli erinäisiä sovelluksia ja itseään miten sattui. Aloin jo olla vakaasti siinä uskossa että on uuden kovalevyn hankinnan paikka, vaikkei levyn smart datan mukaan mitään aihetta huoleen olisi pitänyt ollakaan. Kuitenkin päätinpä avata pöntön ja totesin heti järjestelmälevyn olevan polttavan kuuma, no asemat erilleen että pääsi ilma kiertämään ja kas kummaa, windows käynnistyy viiteen minuuttiin, missä kohtaa ajattelin että taitanee olla Ubullekin uudelleenasennuksen paikka, aiemmin sitä viisi kertaa joka kerran epäonnistuen kokeilin. No nyt kas kummaa ubuntu asentuu ja päivittää tietoturvapäivityksensä ököttämättä, asentaa suljetut näyttiajuritkin kiltisti, missä vaiheessa tämä setä pomppii riemusta. Nyt kun sain vielä erillisellä osiolla olleen kotikansionikin palautettua on aihetta tyytyväisyyteen.

198
Laitealue / Ubuntu ja pata-levyjen jumpperiasetukset
« : 30.03.11 - klo:22.38 »
Huomasinpa saamaani levyä asennellessa seuraavan hassun ominaisuuden Ubuntu 10.04:stä.
Alustin levyn ntfs formaattiin, ei ongelmia. Boottailin sitten Vista:n ja kas kummaa ongelmia onkin, Vista ei suostu uskomaan, että ko. levy on alustettu, vaan väittää alustusta tarvittavan, ja ilmoittaa sitten 120 gigan levyn max kooksi jotain 31 gigaa. No siinähän sitä sitten säädellään ja ihmetellään, mutta ei tulosta. Ubuntussa levy näkyy normaalisti, Windowsin puolella ei. Sitten jossain kohtaa välähtää, että on tutun oloinen tuo koko ja pohdin laitoinkos jumpperin väärään paikkaan (kohtaan joka rajoittaa levykapasiteettia). No jumpperi pois, ja kas kummaa levy näkyy nyt myös Windowsissa normaalisti.

Mukava yllätys tämä, että Ubuntu vähät välittää moisista asetuksista, jos nimittäin olisi välittänyt olisi ongelma selvinnyt muutamassa minuutissa, aiheuttamatta alkavaa hermojen kiristymistä. No yhtäkaikki, jos joku jatkossa vastaavaan törmää, niin tässä mahdollinen syy.

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]