Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - JaniAlander

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10
161
Yleistä keskustelua / Firefox 29.0
« : 03.05.14 - klo:22.19 »
Yleensä olen melkoisen konservatiivinen käyttöliittymämuutosten suhteen, mutta uusin FF on kyllä nätin ja näppärän oloinen.

162
Kopioi tiedosto ntfs formatoidulle tikulle, ihmettele kun kopionti vaikuttaisi sujuvan todella nopsasti, vilkaise tiedostonhallinnalla onko tiedosto tikulla. Juu on. Unmounttaa tikku, ja mounttaa taas irroittamatta tikkua fyysisesti välillä. Edelleenkin tiedosto näyttäis olevan tikulla. Kokeilet avata sen ja aukeaakin oikein. Usko asiaan, ja unmounttaa tikku ja kiinnitä toiseen koneeseen siirtääksesi tiedoston sinne. JA mitäs kummaa, tiedosto, joko ei ole tikulla lainkaan tai siitä on puolittain siirretty korruptoitu versio. Toista homma. Edelleen sama juttu. Muuta nimeä varmasti ntfs yhteensopivaksi. Sama juttu. Kopioi tiedosto, jätä tikku kiinni koneeseen. Ja jostain *piip* syystä VASTA TÄLLÄ tavalla käyttis aikuisen oikeasti KOPIOI sen tiedoston fyysisesti kokonaisuudessaan sinne TIKULLE.

Ja kikkaa on kokeiltu niin graafisella tiedostonhallinnalla kuin komentorivilläkin. Ja unmounttaus suoritettu sillä "irroita turvallisesti" käskyllä. Juu ymmärrän, että tiedoston kopiointia odotutetaan aikansa, mutta mikä ihmeen idea on siinä, että edes se unmounttauskäsky ei vaikuta saavan aikaiseksi toimenpiteen asiallista suoritusta.

163
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / PC-BSD 10
« : 23.02.14 - klo:01.14 »
Tulipahan tämäkin asennettua, toimii hienosti, vähin ongelmin (ei isompia kuin Ubuntullakaan)
Jos halajaa kokeilla suosittelen modernihkoa (pöytä)konetta seuraavin jutuin, vähintään 64-bittinen 2-ydin prossu. Mielellään yli 2 gt muistia, 4 gt tai enemmän on hyvä, Nvidian näytönohjain joskin AMD&ATI/Intel tuki on parantunut ja voi toimiakin. Läppäreihin varauksella ei mitään tietoa miten Optimus viritykset toimivat. 

164
Ubuntu tietokoneissa / Firefox ja muistinkäyttö
« : 14.02.14 - klo:18.16 »
En tiedä johtuuko vain jostain omista harhoista tai mistä, mutta tuntuisi että tuo uusin Firefoxin versio olisi ahnaampi niin muistille kuin prossuteholle kuin edellinen. Varsinkin joku facebook Firefoxissa kiskaisee reilusti muistia ja prossutehoa, parhaimmillaan kuormittaen läppärini Core2 Duo prossua 90% kuormilla, ja muistia menee 700-1000mt pelkälle Firefoxille (itellä järjestelmän peruskuorma on jossain 700 megan luokkaa).

Liekö kyse Firefoxin päivityksestä vai onkohan naamakirjan sivut päivitetty raskaammiksi?

165
Tuli tuossa eilispäivänä kokeiltua mainittua tietokone-simulaattoria. PDP-11 simulaatio Unix V6:n kanssa. Voi kyllä sanoa, että asiat ovat siitä menneet vähän eteenpäin :)

Erinomaisen karu komentoriviympäristö ilman mitään hienouksia, jotain semmoista minkä rinnalla loppupään dossien command.com on edistyksellistä. Osa tutuista käskyistä puuttuu kokonaan osa taas on eri nimellä. Kesti kohtuu pitkään ennenkuin pystyin edes hakemistoa vaihtamaan, cd:n sijasta kun pitää kirjoittaa chdir. Tekstieditorina erinomaisen hieno rivieditori ed, mikä ei paljoa selittele tai käyttäjää kädestä pitele. Jostain syystä vielä järjestelmästä puuttui man komento, vaikka sen periaatteessa siellä pitäisi olla...

Uuden käyttäjän luominen sitten: Ei muuta kuin sillä hienolla rivieditorilla lisäilemään kamaa tiedostoon /etc/passwd, ja pitää itse luoda se kotikansio ja asettaa sille omistaja.

Voi kyllä sanoa, että komentoriviympäristöjenkin käyttäjäystävällisyys on aika lailla ajan myötä parantunut, tuon kanssa voisi olla nykyajan gurukin vähän ihmeissään, tutun oloinen ympäristö, mutta asiat eivät ihan toimikaan siihen malliin kuin luulisi...

166
Kun menet vaikkapa Ubuntun Firefoxilla ko. laitteen asetussivulle ja ihmettelet miksei asetukset näy, tarkistapa onko käytössäsi Adblock. Jos on niin asetapa Adblokin asetuksista ettei se ole käytössä ko. asetussivulla. Itse ihmettelin pitkään miksi ko. asetusruutu toimii vain IE:llä, ei toiminut Windowsin FF:llä, ei Chromella, ei Ubuntun FF:llä ei Chromella jne... Jostain kumman syystä Adblock blokkaa asetussivun.

167
Yleistä keskustelua / Yleisluontoinen kysymys
« : 07.12.13 - klo:02.12 »
eräs FB-tuttuni ihmettelee seuraavaa: Seahorse näyttää hänelle kun sopivan valikon avaa hänen kirjautumissalasanansa, joka sattumoisin myös omaa sudo-oikeudet: Mitä mekanismeja on estämässä, ettei mikä tahansa hänen oikeuksillaan suorittama prosessi saa ko. salasanaa haltuunsa?

168
Tarvittaisiin sellaista hiljentämään vanhaa serveriksi tarkoitettua osista kasailtua kapistusta.

169
On erinomaisen hieno ns. avoimen uutisoinnin edelläkävijä tässä maassa. Varsinkin suosittelen heidän "uutistensa" kritisointia Facebookissa. Nimitttäin banaania heiluu sellaisesta. Erityisesti jos saat heidät kiinni valheesta ja tuot sen esiin...

170
...kiukuttavatko vääristyneet pätkivät äänet Ubuntun kanssa omistatko esim Lenovo T60:sen. Seuraavan kerran käynnistäessäsi paina sitä sinistä ThinkVantage nappulaa ja mene BIOSsiin, ja tarkista onko sisäinen puhelinmodeemi aktivoitu, jos ei niin aktivoipa se. Tallenna muutokset ja kas kummaa ääni toistuu pätkimättä :D. Testattu mm. fullscreen videoilla. Aiemmin ainoastaan kevyttyöpöydillä tyyliin XFCE onnistui äänentoisto nyt toimii Unity ääntä vääristämättä...

171
Asensinpa tässä taannoin pöytäkoneelle OpenSusen kun sitä nyt ovat monet kehuneet parhaaksi KDE-distroksi. Ja täytyy kyllä myöntää, että ei ehkä syyttä suotta. En ole millään muulla jakelulla KDE:n nähnyt toimivan niin vauhdikkaasti, homma yksinkertaisesti vain pelaa. Samoin yhdistetty hallinta +pakettienhallinta eli Yast toimii vallan mainiosti.

Oikeastaan ainoan miinuksen tähän saakka jakelu sai asennusohjelmastaan, erityisesti osiointihommasta. Sen kanssa sai tosissaan varoa jos ei halunnut Windowsia samalta levyltä jyrätä, dual-boot asennus oli tehty sekavaksi, ainakin kun Ubuntuun vertaa...

172
Yleistä keskustelua / Avoin linux-kurssi?
« : 07.05.13 - klo:18.44 »
Tulipa mieleen tässä, että olisiko kenelläkään intoa lähteä pieneen projektiin...ts. nettiin pistettävä pienimuotoinen linux-kurssi. Joku linux.fi wiki on aika hyvä aloittelijan lähdemateriaalisivusto, mutta pelkkä tieto itsessään ei vielä pitkälle vie. Tarvittaisiin käytännössä sen lisäksi joitain tasoltaan ehkäpä helpohkoja harjoitustehtäviä. Vähän etsiskelin, mutta moisia ei ainakaan suomeksi löydy vapaasti saatavina. Idea tuli mieleen kun eräälle ystävälle jolle Xubuntun tässä asensin sävelsin hyvin lyhyen pienen harjoitus ja tietopaketin. Hyvin toteutetusta tieto ja harjoituspaketista voisi olla hyötyä monenkin aloittelijan kantilta. Varsinkin sellaisten jotka haluaisivat opetella muutakin kuin graafista ympäristöä hyödyntämään. Linuxin (ja muiden Unix-like) järjestelmien vahvuuksia kun oikeasti on hieno ja monipuolinen komentoriviympäristö jolla oikeasti saa asioita tehdyksi nopeammin ja jopa mukavammin kuin graafisella ympäristöllä kunhan perusasiat oppii.

173
Hommailin tässä taannoin Lenovon T60 läppärin Core2 prossulla, siinä on Ubuntu 12.04 käyttiksenä, ja olen melko tyytyväinen siihen, kokeilunhaluisena ihmisenä kuitenkin aina tykkään testata jotain uutta, ja kysyisinkin onko kukaan moiseen masiinaan asentanut jotain melko viimeaikaista Debianin versiota, ja millä menestyksellä (lähinnä langattoman verkkosovittimen ja sormenjälkilukijan osalta asia kiinnostaa.)

174
Yleistä keskustelua / Täytyy kyllä kehua Unityä
« : 07.01.13 - klo:05.49 »
Hommasinpa käytettynä jo melko iäkkään läppärin, Leno Thinkpad T60 7200 14.1" 2 gigan muistilla, Radeon X1400 näytönohjaimella. Aloin sitten pohtimaan mitä siihen käyttikseksi, koneen mukana tullut Xp pro sp3 ei ollut mielestäni mikään tyydyttävä vaihtoehto. Perus Ubuntu 12.04 64-bittisenä versiona ihan kokeiluna siihen. Unity on vallan hieno trackpadilla käytettäväksi, ja sopii pienehköön näyttöön hyvin vaikka kuva suhde onkin perinteinen 4:3. Ja käyttis pelaa nopeasti. Jouheammin kuin pöytäkone, Linux Mint KDE:llä, PC-BSD 9.1:llä tai Win7:lla. Ubuntu vielä tukee suoraan suurinta osaa läppärin ominaisuuksista. Ainoa ongelma on äänen särkyminen grafiikkapuolta kuormitettaessa, mutta senkin saanut muutamalla kikalla siedettävälle tasolle. En ole ollut kovinkaan innostunut Unitystä pöytäkoneessa, mutta pienellä näytöllä puuhatessa se kyllä on toimiva ratkaisu.

175
Vaikuttaisi tuo Mintti pitävän ram-muistin ahmimisesta oikein tosissaan, menee helposti yli 1,5 gigan tuo kulutus vähän kuormitettaessa. Vertailun vuoksi PC-BSD 9.1 rc2 muistiahneeksi sanotulla ZFS tiedostojärjestelmällä jokseenkin samoilla ohjelmilla kuormitettaessa syö parisen sataa megaa vähemmän.
Kubuntukin oli muistin suhteen pihimpi.

Mitenkäs lienee joillain muilla KDE jakeluilla? Käsittääkseni OpenSusea on kehuttu parhaiten toteutetuksi KDE jakeluksi?

176
Näyttää pahasti silti, että Ubuntun ja allekirjoittaneen yhteinen taival on tulossa päätökseen. Jotenkin vaan viimeisen vuoden aikana alkoi tämä PC-BSD kiinnostamaan enemmän ja nyt sitten eilen siirsin Ubuntun datavarasto-osioni zfs formaattiin. Ubuntu jää lähinnä varalle. Foorumia aion toki käyttää jatkossakin, yhteisö on sen verran mainio, että sen seuraaminen on mielekästä. Kiitokset Ubuntulle ja yhteisölle tutustuttamisesta Linux/Unix maailmaan.  :)

*Edit, mökkikoneelle saattaapi hyvinkin joku kevyt Ubu vielä ilmaantua.

177
Tuli tässä mahdollisuus vaihtaa wanha mökkikoneeni (PIII 500 192 mt) vähän uudempaan masiinaan, uuden koneen speksit ovat P4 3ghz, 512 mt ram, jokin integroitu intelin näytönohjain viritys 24 mt näyttömuistia. Koneessa on vanhastaan XP, mutta suhtaudun sangen nihkeästi monen vuoden ikäiseen xp-asennukseen. Pohdiskelen mahdollisuutta Linuxin asentamiseen siihen. Eräät Ubuntu variantit käyneet mielessä, eli onnistuisiko 12,04 Xubuntu tai Lubuntu. Mökkimikroksi kun tuo on ajateltu niin nettiyhteydestä pitäisi huolen jonkin sortin prepaidmokkula, millainen tappelu niiden toimimaan saattaminen olisi?

178
Ubuntu tietokoneissa / Päivttyikö Grub viime aikoina?
« : 22.05.12 - klo:19.22 »
Huomasin tässä yllätyksekseni että Grub muutaman päivityksen jälkeen löysi oma-aloitteisesti PC-BSD:n kovalevyltäni ja lisäsi sen listaansa, tosin lisäsi kivasti listan sekavuutta tämän ansiosta, aiemmin kun olin lisännyt sen käynnistysparametrit käsipelillä. Kiva lisäys toiminnallisuuteen toisaalta jos näin on, helpottaa mukavasti FreeBSD pohjaisten käyttisten asentelua.

179
..edellisen kerran nähnyt kaverin luona taisi olla 11.10:ssä. No täytyy kyllä sanoa, että onhan se aika lailla parantunut ja pienen käytön jälkeen vaikuttaa aika pätevältä. Mitä uusiin käyttäjiin tulee, no jos on kokonaan uusi ts. ei ole pois opittavaa vaikka Windowsista, se toimii hyvin, Windowsiin tottuneelle voi olla järkytys. Tosiaan tuo pystytilan säästyminen on kyllä aika yllättävänkin hyvä ominaisuus. Ei paha, totuttelenpa vähäsen, saa nähdä alanko pitämään vaikka enemmän kuin KDE:stä. Alkuvaikutelma on kyllä positiivinen. Pieni kysymys vaan miten tähän saa vaihtuvan taustakuvan? Ts. itellä on kde:ssä hakemisto josta systeemi vaihtaa kuvaa muutaman kymmenen sekunnin välein. Toinen kysymys, onko mahdollista siirtää ikkunakontrolleja oikeaan reunaan, tyyliin Windows ja KDE?

180
Kokeilin tuota jo aiemmin, mutten ollut erityisen tyytyväinen, lähinnä pääsyynä oli että KDE ei koneessani ollut käyttökelpoinen PC-BSD:n kanssa, muisti ei kerta kaikkiaan riittänyt sulavaan toimintaan, siinä missä Kubuntun kanssa ei moisia ongelmia ollut. No nytpä asensin uusiksi ja testasin LXDE:n kanssa. Positiivinen yllätys nopea kuin mikä ja sietää kuormittamista. Ja eiköhän KDE ongelmatkin poistu, jahka koneeni saa ensi viikolla muistinlisäystä 2gig->4gig. Pientä hiomista muutamassa asiassa mutta muuten toimii nätisti.

Sivuja: 1 ... 7 8 [9] 10