Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - JaniAlander

Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10
141
Yleensähän Windows toimii tietyissä jutuissa tätä nykyä melkoisen varmasti, isoin riesa lähinnä on haittaohjelmat. No kävipä nyt kuitenkin niin, että Nvidialta on tullut päivitetyt Windows ajurit, ja yritinpä moisia asentaa. Ei asennu, mutta poistaa näppärästi vanhat ja toimivat. Sellaisen kahden tunnin tappelun jälkeen onnistun vihdoin toimivat ajurit asentamaan, järjestelmän pistäessä hanttiin kaikenlaisilla luovilla tavoilla.

Jostain syystä tämmöiset ongelmat ovat ilmaantuneet nimenomaan Windows 10:n myötä. Seiskassa minulla ei ollut vastaavia ongelmia.

142
Yleistä keskustelua / Sourceforge alhaalla
« : 18.07.15 - klo:01.20 »
Huomasinpa riemukseni, kun piti muutamia apuohjelmia pahan päivän varalle hommata, ettei niitä saa muualta kuin tältä kyseenalaiselta sourceforge-sivustolta, ja nyt niille on käynyt joku hässäkkä datansa kanssa ja koko sivusto on alhaalla. Mutta hätä ei ole tämännäköinen, joku ystävällinen taho twitterissä tarjosi varalinkin:
https://www.mirrorservice.org/sites/download.sourceforge.net/pub/sourceforge/

143
Päivitinpä tuon Plasman 5.3 versioon siitä backports-reposta. Ja yllätyin melkoisen positiivisesti. Järjestelmän muistinkulutus tipahti 400 megalla heti, runsaas 2 gigasta runsaaseen 1,6 gigaan (selain auki, soitto-ohjelma toistolla, ja e-kirjan lukuohjelma auki). Jotain optimointeja on selkeästi tehty.

144
Itselleni on tuo Android jäänyt vähän vieraaksi, ja nyt kysyisinkin neuvoa isäukon puhelinongelmaan.
Ko. puhelin on päivittänyt tämän "puhelin"-sovelluksensa jokuseen kertaan, mutta näemmä vanhat versiot ovat edelleen asennettujen listalla ja käynnissä. Ko. sovellukset pitää tappaa pakolla, eikä näytä olevan ilmeistä tapaa päästä niistä eroon. Mikä on sikäli harmillista, koskapa ne oletusarvoisesti aina käynnistyvät, ja usean version ollessa käynnissä saman aikaisesti, eivät puhelut oikein toimi. Reboottaaminenkaan ei asiaa auta. Eli jos joku noita asioita tunteva osaisi neuvoja antaa, niin se olisi vallan hienoa.

145
...vaikuttaisi ainakin omassa asennuksessani ko. indeksoija omaavan vähän samaa tautia kuin Nepomuk aikanaan. Revitään 100% ydinkohtaista kuormaa, ja kuormitetaan levyä niin, että väliin jopa mp3 toisto tökkii. Mikä avuksi?

No löysinpä yhden vinkin, ei muuta kuin komentoriville normioikeuksin: balooctl disable
Ja kas johan loppui tökkiminen ja tehon varastaminen. Jos sitten jostain syystä tuon haluaa ehdottomasti takaisin päälle niin korvaa disable:n enable:lla.

146
Näemmä ainakin Kubuntu 15.04 pistää koneen kellon UTC aikaan, mikä on hauska yllätys Windowsin kanssa yhteiselon kantilta. Vaan hätä ei ole paha ongelma nimittäin ratkeaa kirjoittamalla päätteeseen tällaista:
Koodia: [Valitse]
sudo timedatectl set-local-rtc 1

147
Kaikkea "kivaa" sitä keksitäänkin, vai miltäs kuulostaa GPU:ssa suoritettava haitake:
http://arstechnica.com/security/2015/05/gpu-based-rootkit-and-keylogger-offer-superior-stealth-and-computing-power/

Ja juu on linux-pohjainen.

148
Oma Ubuntuni Realtekin verkkosovittimella näemmä jotenkin toimii hassusti reitittimeni kanssa.
Käytännössä olen huomannut seuraavaa, boottaa kone ekana Win7:lle ja se jälkeen reboottaa PC-BSD:hen ja avot, PC-BSD saa DHCP:ltä osoitteen ok. Sama toisin päin. Kun ladataan Ubuntu, niin Ubuntu aina saa osoitteen ok, mutta luovuttaako se sitä sulkemisen yhteydessä? Jotenkin näyttää että ei. Windows näyttää yhteydettömyyttä jonkin aikaa kunnes ottaa uuden yhteyden. PC-BSD ei anna yhteyttä lainkaan, ellei manuaalisesti verkkoyhteyksistä sitä käske eka hylkäämään sovitin, ja sitten käyttämään samaa sovitinta uudestaan. Sitä vastoin jos ko. käyttiksen lataa Windowsin käytön jälkeen niin ei mitään ongelmaa. Ubuntu selkeästi ei toimi asiallisesti mitä tulee verkkoyhteyden sulkemiseen.

149
Tietääkös joku, miten ko. luurilla saa puhelinnumeron lähetettyä tekstiviestinä toiselle? Tulipahan vastaan tämmöinen tuossa eilen illalla, kun eräs kaverini kysyy minulta hukkaamansa toisen kaverin numeroa. Vanhassa "älyttömässä" Nokia kännyssä pystyi suoraan luettelosta lähettämään tekstiviestinä tiedot toiselle, oma järki ei kyllä Lumian kanssa löytänyt moista toimintoa.
Oli pakko kirjoittaa paperille ylös, ja siitä tekstiviestinä, mikä on vähintäänkin hivenen älyvapaata.

151
Tulipa tässä sitten puhtaalta pöydältä asennuttua uusin versio ko. käyttiksestä, kun olin aiemmin joutunut päivittämään vähän epäkonventionaalisella tavalla, ja päivittäminen ei sitten enää onnistunut.
Hyviä puolia:
Ko. käyttistä on tullut 9-versiosta saakka käyteltyä ja se on parantunut ajan myötä huimasti. Ja viimeisin päivitys ei tässä suhteessa tuottanut pettymystä. Käynnistyy huomattavasti nopeammin kuin aiemmin (joskin silti hitaasti Linuxeihin verrattuna), uudet käyttiksen puolesta tarjotut apuohjelmat käyttävät qt5:ttä ja toimivat enimmäkseen moitteetta. Epämääräisesti tuntuu siltä, että myös sujuvuus on parantunut, ohjelmat yms. tuntuvat vastaavan nopeammin. Saattaa tosin taustalla vaikuttaa puhdas asennus. Asennusprosessi itsessään on suht. suoraviivainen ja nopea. Ohjeet joka tapauksessa kannattaa lukea ennenkuin kokeilee, jos ei aiemmin ole asentanut.

Neutraalia: Käyttis vaatii koneelta puhtia. 64-bittinen ainoastaan, ja oletustyöpöytä (KDE) ei ole keveydestään tunnettu. Ekan bootin jälkeen järjestelmä on hyvin kuormitettu, sen mitä ilmeisimmin tutkiessa mitä on asennettu ja luodessa kaikenlaisia cacheja yms.. Järjestelmä nopeutuu kyllä jahka nuo tehtävät on tehty.

Huonoa: EXT4 tuki ei vaikuta toimivan halutulla tavalla. EXT2, NTFS yms. toimivat. Asennuksen jälkeinen turvapäivitys piti tehdä komentoriviltä (pc-updatemanager).


152
Löysinpä tälläisen WinUAE:n pohjalle tehdyn kuin FS-UAE. Toimii useilla linux-distroilla (Ubuntulle oma PPA:), Windowsilla, OS X:llä, FreeBSD:llä. Vaatii kylläkin OpenGL tuen, mutta tosiaan huomattavasti parempi kuin taannoinen E-UAE. Tarvitaan tosin ne Amigan ROM tiedostot, joiden hankkiminen on sitten vähän niin sun näin. Jos omistat konevanhuksen saanet ne laillisesti netistä ladata, vaihtoehtona on ostaa ne Cloanto:lta. Softaa nyt sitten levykuvina saa sangen monelta abandonware sivustolta, josta ainakin Lemon Amigaa suosittelen. Heikäläiset kun poistavat latauslinkit jos joku oikeuksien omistaja nipottaa. Suurin osa ei nipota, päin vastoin ovat vaan tyytyväisiä jos joku 20-30v vanhoja peliklassikkoja edelleen halajaa kokeilla.

153
Huomasinpa vaan kun htopin tulostetta katselin Ubuntun ja PC-BSD:n välillä, että Ubuntussa Firefox näkyy useina (kymmeninä?) prosesseina, PC-BSD:ssä yhtenä ainoana, vaikka useita välilehtiä on auki...

154
Ja tosiaan toimintavaltaan siis virus, ei mato. Saastuttaa niin ohjelmat kuin dokumenttitiedostot, toimii cryptolockerina ja lukitsee koneen.
http://www.hackinsight.org/news,143.html

Kaikkea mahdollista nuo pahikset keksivätkin.

155
Pelit / Yllätyinpä positiivisesti Steamin suhteen...
« : 11.11.14 - klo:17.55 »
...sainpa pienen synttärilahjan, eli Europa Universalis IV:n kaikkine lisäosineen. Windows jo sitten asensinkin ja testasin. Sitten huomasin arvostelusta, että tuostahan on Linux versiokin. Vähän mietin, että mitenkähän lienee antaako Steam ladata senkin, vaikka se Windows versio on jo asennettu. Ei muuta kuin Steam Ubuntuun ja testaamaan. Ja KYLLÄ! Antaahan tuo. Tämähän on silkkaa parhautta. Jos ko. peli vielä toimii hyvin niin eipähän tarvitse Windowsia käynnistellä aina pelisessioita varten.

156
Sattuipa tässä viime viikonloppuna sellainen ei ihan niin pienikään epämiellyttävä sattumus. Eräs henkilö oli iltaa viettämässä ystävänsä luona, nautittiinpa illanvietossa jokunen olutkin. Kun sitten ko. tyyppi päätti kotiinsa lähteä, tulipa hän kaivelleeksi lompakosta jokusen kolikon bussimatkaa varten. Ja pisti lompakon takaisin povitaskuun. Kuinka ollakaan taisipa lompakko mennä taskusta ohi ja putosi kadulle. Henkilö tämän tilanteen havaitsi joitain kymmeniä metrejä kuljettuaan. Käveli takaisin, ei näkynyt lompsaa kadulla. Ehkäpä se olikin jäänyt ystävän luo? Nautitut oluet kun vähän muistikuvia sumensivat. Rahapussiahan sitten etsittiin sieltä sinä iltana ja myöhemmin seuraavana päivänä. Ei löytynyt ei.

Pankkikortti kuoletettiin ja tultiin siihen tulokseen, että kadullehan sen sitten oli pakko ollut pudota. Varmalta näytti, että pysyvästi on hävinnyt kaikkine kortteineen, henkilötodistukset, avainkortti, hallussapitoluvat jne. joita ko. henkilö oli lompakossaan säilyttänyt. Edessä olisi kallis uusien korttien haku, kaikkine kommervenkkeineen. Kuinkas ollakaan maanantaiaamuna, soittaa henkilön isä, joka tiedustelee, että onkos lompsa häviksissä? Onhan se. Olipa kuitenkin tarkkasilmäinen huoltomies löytänyt ko. lompsan kortteineen kadun varren pankkiautomaatin viereisestä roskiksesta, sitä tyhjentäessään. Ja jäljittänyt sitten sieltä löytyneen vanhan käyntikortin perusteella henkilön isän, henkilön omaa numeroa kun ei numerotiedustelusta löytynyt. Lompakko saatiin takaisin iloiselle omistajalleen, ja huoltomies ei suostunut edes kohtuullista palkkiota vastaanottamaan. Eikä rahatkaan olleet tililtä hävinneet.

Tämä eräs henkilö oli ketjun aloittaja, ja hänen arvostuksensa huoltomiehiä kohtaan koki kovan arvonnousun. Enkä kyllä taatusti enää kaikkia kortteja lompakossa säilytä :)

Kiitokset sille Turun Tehohuollon miehelle!

157
Omia huomioita:
Ainakin yksinään asennus helppoa.
VirtualBoxin Guest-additionit sisään helposti.
Koodekkien asentelukin verkosta löytynein ohjein melko helppoa.
En edelleenkään pidä Gnome3:sta, en vaan jotenkin sen filosofiaa kai sisäistä. Unity on mielestäni näistä se parempi (Kerettiläistä!!!)
Omituista epävarmuutta käynnistyksessä, väliin buuttaa graafiseen tilaan niin, ettei kirjaumisruutua tule näkyviin. Liekö niin, että jokin palvelu käynnistyy liika aikaisin, systemD:n rinnakkaiskäynnistellessä niitä. Bootti kylläkin jopa virtuaalikoneessa nopea.

Yhtäkaikki saattaisin käyttää jos pitäisin Gnome3:sta....

158
Vitiseekö hitaahkon multimedianäyttiksen tuuletin? Ärsyttävä sirinä raastaa hermoja? Vai pitääkö tuuletin etäisesti traktorimaista jurinaa. Näin minulla teki.

No nurkissa kuitenkin sattui olemaan ylimääräinen isolapainen prossutuuletin. Ei muuta kuin ärsyttävä näyttiksen tuuletin irti, sitten hienostuneesti nippusiteillä ja teipillä iso tuuletin kiinni jäähdytyssiiliin, todellinen ammattilaisratkaisu. Tuulettimen piuha emon sysfan liitäntään ja avot. Jo jäähtyy näyttis ja sirinä loppui kuin seinään....Työpöytäkäytössä pysyy alle neljänkympin lämmöt, peleillä en ole vielä kokeillut. Tälläinen väliaikaisratkaisu kunnes saa Nvidian GTX sarjalaisen ostettua...

159
Enpä tiedä onko itselläni väärä vaikutelma vai mistähän johtuu, mutta foorumille postatuista ongelmista melko iso määrä vaikuttaisi koskevan näistä Ubuntun vaihtoehtoversioista nimenomaan Lubuntua. Onko syy sitten Lubuntussa, vaiko käytetäänkö sitä oikein iäkkäillä koneilla, vai liekö vain jostain pistänyt silmään. Jotenkin vain vaikuttaisi, että esim. Xubuntusta ja Kubuntusta avaudutaan huomattavasti vähemmän.

160
Itselläni asennuskäyttöön sellainen halpa 8 gigainen merkitön usb-tikku. Jostain omituisesta syystä en ole ikinä onnistunut millään käyttämälläni Linuxilla tekemään siihen boottaavaa asennusmediaa. Ei onnistunut tänäänkään kun Ubuntu 14.04:n ajattelin puhtaalta pöydältä asentaa. Boot-error vaan tulee kun siltä yrittää käynnistyä. Jostain kumman syystä sama tikku toimii ihan kiltisti kunhan vain asennusmedian tekee Windows7:skan alla pyörivällä Unetbootinilla. Ubuntun "luo käynnistyslevy" tai linux-unetbootin eivät tässä onnistu.

No onpahan Windowsille jotain hyötykäyttöäkin, kuten vaikkapa Linux-asennusmedioiden teko :)

Sivuja: 1 ... 6 7 [8] 9 10