Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - JaniAlander

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10
124
Melko yllätyksetön juttu mutta muutama mötisemisen aihe löytyi:
-Ajurien hallintaohjelmisto näyttäisi olevan toimintakyvytön ts. hakee niitä koneen tietoja ilmeisesti loputtomiin, suljetut ajurit asennettu komentoriviltä käsin.
-MS:n Corefonts paketti, jostain syystä käyttäjällä _apt ei ole pääsyä paketin edellyttämään hakemistoon minne menisi ne tarvittavat fontti-exet. Kierretty avaamalla väliaikaisesti pääsy kaikille siihen hakemistoon.
-Ja tietty ne vanhat kunnon jutut, ts. se baloo-palvelu paukuttaa 100% prossukuormia jne. eli otettava pois käytöstä. Systemd:n asetuksista kello paikallisaikaan ettei tarvi Windowsin kanssa tapella.
-Alkuvaiheessa pari Plasman kaatumista, mutta palautui kiltisti, nyt lopettanut kaatuilun kun vaihdettu suljetut ajurit päälle.

127
Tuossa nyt lähiaikoina tulee tehtäväksi 16.04:ään päivittäminen, minkä ainakin omalla kohdalla hoidan ns. puhtaalta pöydältä tietyin rajoituksin, ts kotikansio on omalla osiollaan ja lienisi varmaan suotavaa hävittää Plasma 5:n asetukset jotta vanhan version asetukset eivät sählää uudemman kanssa. Vanhan KDE4:n aikaan tuo oli yksinkertaista, mutta käsittääkseni nykyään (jostain ihmeen syystä) asetustiedostoja on hajautettu sinne sun tänne, ts. mitkä kaikki kansiot ja tiedostot pitäisi hävittää jotta pääsee aivan puhtaalta aloittamaan? Viimeksi hävittelin sen verran karkeasti, että meni mm. steam pelikokoelma uudelleen asennettavaksi.

129
Jos käytät Linuxia modernissa tietokoneessa, pro vinkki: Vaikka käyttis olisi kuinka solmussa älä aja käskyä rm -rf * juurihakemistossa. Jos ajat on sinulla hyvä mahdollisuus kaikkien tietojen kovalevyltä pyyhkimisen lisäksi hajottaa tietokoneesi.

Jaa, että miksikö? No UEFI firmwaren muuttuvat tiedot jopa nv-ramisssa olevat näkyvät koneellasi hakemiston /sys alla. Ja juu ko. hakemisto ON luettavissa ja kirjoitettavissa. Ja rm kiltisti tyhjentää tuossa tapauksessa myös sys hakemiston korruptoiden iloisesti nv-ramille joidenkin uefi-firmawarejen tallentaman koneen kannalta olennaisen datan. Lopputuloksena ser-kierrätykseen menevää romua.

Aiheesta enemmän tuolla ja ko. sivuston foorumilla: http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=UEFI-rm-root-directory

130
Jees tuli eilen pieni korjailukeikka kaverin luo. Hän huomasi, että yllättäen Google haku ei toimi. Google valitti koneen pommittavan yhteyspyynnöillä palveluaan ja vaati captcha vahvistusta joka hakuun. Kun vahvistuksen sitten antoi, hakusivu latautui, mutta sen jälkeen selain pommittaa sivua virkistyskäskyllä loputtomiin. No ensin epäilin jotain haittaohjelmaa, ja tarkistin koneen, ei mitään hälyttävää tavanomaisia tyhjänpäiväisiä toolbareja yms. jotka lähtivät. Chrome poistettiin kun kaveri ei sitä käytä. Firefoxin omat profiiliasetukset huitsinnevadaan kokoonpanotiedostot pois ja uudelleenasennus. Tämän jälkeen todettiin haun toimivan moitteetta. Asennettiin adblock, sama juttu haku pelaa moitteetta. Kunnes ystäväni kirjautui google-profiiliinsa, ja ryttyily alkoi heti. Kun profiilista kirjautui ulos niin ryttyily loppui. No ko. profiili ei kaverilleni ole mitenkään ehdottoman tähdellinen, ja hän ilmeisesti tekee uuden jossain kohtaa.

Mutta se mikä minua askarruttaa, onko kukaan muu törmännyt moiseen käytökseen, ja jos on löytyykö keinoja korjata asia profiilista luopumatta?

131
Näytönohjaimen vaihto. Jeps moka oli tietty omani kun ei tullut suljettuja ajureita otettua pois käytöstä ennen vaihtoa. Kubuntua käynnistellessä ei sitten päästy graafiseen kirjautumiseen asti, vaan homma kyykkäsi mustaan ruutuun. No onneksi pääsi kuitenkin virtuaalikonsoliin sisälle, ja ei muuta kuin sitä kautta suljetut ajurit pois koneelta ja uusiksi käynnistys, että noaveu pääsi hoitamaan hommansa ja saatiin uudet suljetut tilalle.

PC-BSD ystävällisesti taas huomasi jo käynnistyksessä että hei näähän ei tule pelittämään, ja käynnisti oman näyttövelhonsa. Sieltä sitten väliaikaisesti vesa-moodilla työpöydälle, vanhat ajurit huitsin nevadaan ja uudet tilalle. Ei tullut yhtään tarvista komentorivillä puuhasteluun, että sai graafisen työpöydän esille.

132
Pöytäkoneen MSI-B85M-G43 emolevy on kehittänyt huolestuttavan piirteen. Jos koneen sisuskaluja ronkkii millään tavoin, täytyy kiskoa cmos patteri irti ja odottaa tovi, ja laittaa takaisin jotta kone suostuisi buuttaamaan. Jollei tätä tee, virtanappulaa painettaessa masiina pyöräyttää CPU:n tuuletinta hetken, simahtaa, yrittää taas loputtomiin. Ja tänään aamupäivällä teki sitten temput Windowsia käytettäessä. Sinitaustainen ruutu, jossa pari värillistä rantua, ei mitään tekstejä, ts. ei klassinen BSOD. Virrat pois, ei käynnisty ilman cmos-nollausta. Missähän vika, Linuxin tai Windowsin lokeissa ei mitään tavallisuudesta poikkeavaa, ja kone ei aiemmin ole moisella tavalla oireillut.

No takuuta on vielä jäljellä kesään 2017 saakka.

133
Enpä nyt tiedä onko se Plasma5 niin kauhean keskeneräinen, tai sanotaan niin että vähemmän keskeneräinen kuin edeltäjänsä oli tuossa vaiheessa kehityssykliä. Nelos-KDE:llä kesti aika kauan kehittyä hyväksi.

134
Yhteys Galaxy S4:n kautta.
Ystävälläni on tuollainen kokoonpano. Verkkoyhteys ei pelitä usb-kaapelilla puhelimen ja ko. kapistuksen välillä. Ja mystisesti aiemmin toimi. Nyt ei. Työpöytänä ilmeisesti LXDE. Herjaa vain mtp virheestä puhelimen ja laitteen välillä.

135
Sellainen *sensuroitu* painajainen. Tietty homma menee pieleen, ja sen jälkeen metkana havaintona huomataan, että 32 gigan tikusta on käytettävissä neljä gigaa. Mikään Linuxin osiointityökalukaan ei löydä siltä enempää tilaa. Ainoa ratkaisu oli ladata Windowsiin ilmainen alustustyökalu (HDD Low level format tool), joka kyllä sitten tikun oikean koonkin löysi. Ja ilmeisesti osaa tikun myös pelastaa. Että tähän malliin.

136
Yleistä keskustelua / Firefox ja Facebook (Ratkaistu)
« : 13.11.15 - klo:14.29 »
Pistänpä tämän tänne, koska koskee näemmä kaikissa käyttiksissäni Firefoxin käytöstä Facebookin kanssa.
Ts. kun skrollailee naamakirjan uutissyötettä alaspäin, jossain kohtaa Firefox vain ei onnistu lataamaan lisää uutissyötettä. Väliin lataa helposti kymmeniä tilapäivityksiä&viestejä väliin pari-kolme. Sivun virkistys auttaa joskus, joskus ei. Ja käytös on huomattu niin Kubuntussa, Windows 10:ssä, kuin PC-BSD:ssäkin. Chrome toimii kunnolla, niin Kubuntussa kuin Windowsissakin.

Mikähän lienee ongelma.

137
Syynä tosiaan bluetoothpalvelu, jota käynnistellään vaikkei koneessa moista härpäkettä edes olisi. No jos ei sellaista ole, tai vaikka olisikin, muttei tarvitse sitä, niin eipä muuta kuin päätteeseen seuraava loitsu:
Koodia: [Valitse]
sudo systemctl disable bluetooth.service
Ja kas kummaa jopa aukeaa työpöytä vanhaan malliin.

138
Saatiin näet lähes toimiva käyttis. Käynnistyy työpöydälle hitaammin kuin Windows 10, tai PC-BSD. Jopa KDE:n omat sulkuvahvistus ikkunat tuppaavat jäämään taustalle kummittelemaan, ja niiden pakkosulkeminen kaataa työpöydän jne...

Pitänee tehdä puhdas asennus. Vahvisti taas mielipidettäni tuon päivitysjärjestelmän toimivuudesta. Ja sehän ennestään on ollut, että älä päivitä käyttisversiosta toiseen vaan asenna puhtaalle pohjalle. Päätin antaa päivityssysteemille mahdollisuuden todistaa epäilykseni vääriksi, mutta no toisin kävi.

139
Yleistä keskustelua / Verkkokaupan riskeistä
« : 09.10.15 - klo:23.13 »
Tässä erään tapahtuman johdosta, jota en sen tarkemmin luonnehdi ajattelinpa tämmöisen pienen yleisluontoisen kirjoituksen pistää: Oletko harkitsemassa jonkin ison sijoituksen tekemistä verkon välityksellä? Ennen kuin pistät rahaa peliin mieti muutamaa juttua.
-Onko verkkokauppa luotettava? Mitä esim. domainista tehtävä whois kysely paljastaa omistajasta?
-Onko joku jonka tunnet sijoittanut moiseen ja saanut siitä rahaa?
-Vaikuttaako tarjous hyvältä, ehkä jopa liian hyvältä?
-Luvataanko kenties riskitöntä tuottoa?
-Vaatiiko homma muiden värväämistä mukaan?
-Jos käsitellään fyysistä tuotetta voitko saada tuotteen oikeasti haltuusi?

Kannattaa miettiä, saatat olla vaarassa tulla huijatuksi, esim. pyramidipeliin.

140
http://techcrunch.com/2015/08/16/ibm-teams-with-canonical-on-linux-mainframe/#.qmuyni:vxGI
"IBM Teams With Canonical To Put Ubuntu Linux On Mainframes

You might not think that ‘Linux’ and ‘mainframe’ belong in the same sentence, but IBM has been putting various flavors of Linux on its mainframe computers for 15 years. Today IBM and Canonical announced that the two companies were teaming up to build one running Ubuntu Linux. The new unit is called the LinuxOne."

Vapaa käännös: Elikkä IBM aloittaa yhteistyön Canonicalin kanssa pistääkseen Ubuntun saatavilla myös mainframe-koneisiin*.

Voisi ajatella, että Linux ja mainframe eivät kuulu samaan lauseeseen, mutta IBM on tarjonnut useita Linux-jakeluita mainframe:ihinsä jo 15 vuoden ajan. Tänään IBM ja Canonical tiedottivat, että yhtiöt ovat aloittamassa yhteistyötä, rakentaakseen Ubuntua ajavan mainframe-koneen. Uuden laitteiston nimi on LinuxOne

Jos nyt jollakulla foorumilaisella sattuisi olemaan jokunen miljoona ylimääräistä pätäkkää jolle ei oikein keksi käyttöä, niin kohta voi sitten ostaa sellaisen koneen, jollaista naapurilla ei taatusti ole, ja vielä mielikäyttiksellään :D

*Mikähän sitten lienisi hyvä käännös mainframe:lle? Suurkone?

Sivuja: 1 ... 5 6 [7] 8 9 10