Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - topiv

Sivuja: 1 2 3 [4]
61
Onko kenellekkään muulle tapahtunu, mitähän tää vois olla?

(Varoitus: sarkasmia)
"Autoni sammuu itsestään. Onko kenelläkään ideaa, mitä tää vois olla?"

Antamillasi tiedoilla ei valitettavasti voi kertoa, mikä konettasi vaivaa. Sinun pitää löytää joku toiminto, joka kaataa / jumittaa koneen joka kerran, kun teet saman asian. Eli seuraavan kerran kun koneesi kaatuu, kirjoita ylös, mitä olit tekemässä ja toistat ongelman käynnistämällä koneen uudelleen ja kokeilemalla samoja komentoja / ohjelmia, joilla sait virheen aikaiseksi. Jos ongelma liittyy selainohjelmaan, käytä samaa sivustoa millä sait vian aiheutettua. Sen jälkeen kirjoitat tänne, miten sait tuon virheen aikaiseksi. Sen perusteella joku voinee neuvoa, mitä kannattaa tehdä vian korjaamiseksi.

Esimerkiksi:
Sivulla xxx selaimeni yyy jumittaa koneeni kohdassa zzz.
Selainohjelmani versio on MM.MMM-MM

62
Löytyi "luo käynnistin" ohjelma, mutta miten tuo nm-applet siihen lisätään?
Ei aavistustakaan mihin tuo nm-applet on asentunut jotta voisi polun antaa..

Suoritettavan ohjelman polun voi selvittää komennolla 'which' seuraavasti:
$ which nm-applet
/usr/bin/nm-applet
$


Eli esimerkkini perusteella which kertoo, että nm-applet -komennon koko polku on /usr/bin/nm-applet.

63
Ubuntu tietokoneissa / Vs: windowsin turvallinen poisto
« : 16.07.11 - klo:19.37 »
Katsoin, että linkistä Järjestelmä->Ylläpito->Levytyökalu pääsee poistamaan levyosioita. Siinä on "isäntänä" nyt NTFS 43 Gt (windows C). Toimiiko kaikki hyvin, jos poistan sen?

Riippuu siitä, oletko asentanut Ubuntun käynnistymään tuolta C-asemalta (/dev/sda1)? Voisit kertoa, mitä seuraava komento tulostaa:
$ sudo fidisk -l

Todennäköisesti voit poistaa C-aseman, mutta sinun pitää asentaa grub2 eli käynnistyslatain uudelleen. Samalla kerralla voisit kasvattaa Ubuntu-osiota käyttämään myös tuon vapautuvan tilan. Helpoiten tämän voi tehdä käynnistämällä koneen Ubuntun asennus DVD:ltä, jolla tekee sekä partition poistamisen, että grub2:n uudelleenasennuksen.

Edit: yllä on typo, oikea komento on tietysti sudo fdisk fdisk -l

64

Miten Xubuntun saa yhdistämään aina käynnistettäessä? Yritin tehdä Vpn-yhteydet paneelilla, mutta yhteys ei pysy. Kummallisinta, että Xubuntun päivitys sujui automaattisesti!

En muista, onko Xubuntussa asetukset samalla nimellä, mutta tavallisessa Gnome-ubuntussa valitaan "verkkoyhteydet" ja sieltä Langaton-välilehti. Tuplaklikkaat auki sen sisaresi langattoman verkkoyhteyden  ja annat salasanan, jolla ylläpidät järjestelmää. Muokkaa dialogin ylälaidassa on rasti "Yhdistä automaattisesti", valitset sen. Lisäksi lomakkeen alalaidassa on toinen rasti, "Saatavilla kaikille käyttäjille", valitse myös se. Lopuksi Tallenna. Itse poistaisin muut yhteydet häiritsemästä, jos niitä on luotuna langattomien verkkojen listalla.

Voi vaatia, että kirjaudut ulos ja sisälle uudelleen, että Ubuntusi osaa alkaa noudattaa näitä optioita.

65
Mitähän mahtaa X.orgin lokiin ilmestyä, löytyykö EE- ja WW-alkuisia rivejä?

$ sudo less /var/log/Xorg.0.log

Katso myös, tuleeko kaatumisesta ilmoituksia järjestelmälokiin

$ dmesg

66
En osaa ottaa kantaa siihen, miksi verkkoyhteys menee alas työpöydän sammuttaessa, mutta verkon voi terminaalista komentaa ylös komennolla

$ sudo /etc/init.d/networking restart

67
Käynnistyikö kone sen jälkeen, kun olit asentanut Ubuntun ensimmäisen kerran (ennen päivitysten asentamista)?

Sinun pitää käynnistää kone asennuslevyltä ja käsin asentaa Grub uudelleen.
Käsin liität ensin Ubuntun käyttämät levyosiot (esim /dev/sda6) /mnt-hakemistoon ja asennat sen jälkeen grubin:

sudo mount /dev/sda6 /mnt

sudo grub-install --root-directory=/mnt/ /dev/sda

sudo umount /mnt


68
Joskus minulle on käynyt niin, että sisäänkirjautuminen paiskaa takaisin kirjautumisruutuun, jos levytila on loppunut. Eli voitko Windowsin puolelta tai Live-CD:ltä käynnistämällä tarkistaa, että siellä Ubuntun partitiolla ei ole levytila lopussa?

69
Hyvä, että sait ratkaistua.

Tuo virheilmoitus kertoo, että grub2-käynnistyslataaja yrittää käyttää 1280x1024-resoluutiota järjestelmän latausvaiheessa, mutta juuri sen resoluution käyttö epäonnistuu. Nyt korjasit sen tilalle perus VGA-resoluution eli 640x480.

Tuo vbeinfo-komento kertoo, mitä resoluutioita grub2-käynnistyslataaja voisi käyttää. Valitettavasti uudessa Ubuntun 11.04-versiossa komentoa ei ole asennettu, eikä sitä löydy asennettavien pakettien joukosta. Grub2:lle voi kuitenkin antaa joukon resoluutioita, joita se voi kokeilla käyttää latauksen aikana. Resoluutiot erotetaan toisistaan pilkulla (ilman välilyöntiä) näin
GRUB_GFXMODE=1280x1024x16,800x600x24,640x480

Tällöin grub2-kokeilee listattuja grafiikkatiloja peräkkäin, kunnes toimiva löytyy ja jatkaa sitten järjestelmän lataamista.

70
Jos käytät Gnomea (Ubuntun oletustyöpöytä) ja kuvake muuttuu kysymysmerkiksi, se tarkoittaa sitä, että olet mennyt vaihtamaan kuvakkeen nimen lisäksi käynnistyskomentoa, jonka kuvake suorittaa, kun sitä klikataan.

Firefoxin oikean komennon saa selville päätteestä kirjoittamalla komennon which ja halutun sovelluksen nimen, näin

$ which firefox
/usr/bin/firefox


Tuo /usr/bin/firefox on varsinainen komento ja se tulee kopioida siihen ikonin Komento-kohtaan. Sen saa esille, kun klikkaat ikonia työpöydällä hiiren oikealla painikkeella ja valitset aukeavasta ponnahdusvalikosta "Ominaisuudet". Komento-kohtaan vaihdat "/usr/bin/firefox" (ilman lainausmerkkejä) ja lopuksi "Sulje". Tuon jälkeen Firefoxin pitäisi käynnistyä ikonia klikkaamalla.

71
Niistä "ylimääräisistä" Ubuntun käynnistysvaihtoehdoista on sellainen hyöty, että jos uudessa linux-kernelissä eli ytimessä jokin asia ei toimisi laitteistollasi kunnolla, voit käynnistää edellisen kernelin valikosta ja odottaa, että tuo ongelma saadaan ratkaistua. Pahimmillaan kernelissä oleva ongelma voi estää konetta käynnistymästä kokonaan ja silloin tuollainen vanha kerneli on arvokas, koska mahdollistaa käynnistämisen ja ongelmallisen kernelin poistamisen.

Noista on lähinnä harmina niiden viemä levytila, jota kuluu jotain kymmeniä megatavuja per asennettu kerneli-versio.

Sellainen huomautus vielä, että käytössä olevaa ydintä ei saa mennä poistamaan! Ja jos onnistuu poistamaan kaikki kerneli-ytimet, ei kone käynnisty enää ja silloin on koko järjestelmän uudelleenasennus edessä.

Sivuja: 1 2 3 [4]