Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Echramath

Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13
221
Ubuntu tietokoneissa / Re: ubuntussa net send?
« : 19.12.05 - klo:15.31 »
Tarkennuksena ei toimi minkään windowssin kanssa. Samba on tarkoitettu tiedostojen/kirjoittimien jakoon ja ei sisällä viestinvälitystoimintoa. Viestien välitykseen koneelta toiselle net send:n tapaan ei taida olla mitään vastaavaa. Aikaisemmin mainitut mesg ja talk toimivat hieman eri tavalle.

Ohjelman pitäisi siis osata kuunnella jotakin porttia, ja jos sieltä tulee viesti, heittää se ruudulle. Suunnilleen kuka tahansahan tuollaisen osaa tehdä, joka yhtään tajuaa verkko-ohjelmointia, joten arvattavasti sellainen on olemassa. Nyt pitäisi enää keksiä millä hakusanoilla googlata...

Ilmeisesti tuolle on korporaatioverkoissa jokin tilaus, kun se Windowsiin piti lisätä alunperin. Spammista ja peeloilusta tuskin on vaara suljetussa verkossa, jossa häirikkö saadaan hyvin nopeasti aisoihin.

222
Ubuntu tietokoneissa / Re: Muutama kysymys Ubuntusta
« : 19.12.05 - klo:15.21 »
tavallisen käyttäjän tarvitsee kuulua admin ryhmään vain jos käyttääjän tarvitsee suorittaa koneen ylläpitotehtäviä. admin ryhmällä ei taida olla mitään muutta merkitystä ubuntussa, kuin antaa käyttäjälle oikeudet käyttää sudoa.

Onhan sillä vähän muitakin vaikutuksia. Admin-ryhmä (joka tarkasti ottaen on nimeltään adm, huima kahden kirjaimen säästö) saa esimerkiksi ilman sudoakin esimerkiksi lueskella kaikenlaisia järjestelmän logeja (löydätte ne kansiosta /var/log).

223
Minä näen sen syyn, että mato on hieman pöljä merkki. Eihän sitä saa edes yhdestä napista.

niin, ei saa yhdestä napista suomenkielisessä näppäimistössä, mutta toisaalta ei kyllä saa niitä siin äurlin alussa (ja välissä) olevia : ja / merkkejäkään puhumattakaan @ merkistä.

Niin, tarkoitin toki sitä, että tilde on kuolleessa näppäimessä. Kahden näppäimen kombinaatiota kaiket pitää sietää, mutta tildeä ei saa edes siten esiin, vaan sille on tarjottava vielä jotakin muuta, yleensä kai välilyöntiä.

224
Ubuntu tietokoneissa / Re: Netti toimii hitaasti
« : 15.12.05 - klo:02.42 »
Kerro nyt ainakin lisää tilanteesta, niin joku voi ehkä arpoa paremmin. Ilmeisesti sinulla on ADSL-boksi eikä -kortti ja se boksi on reitittävässä moodissa. Mikä verkkokortti sinulla on (sen kertoo lspci-komento)? Kulkeeko ping järkevästi edes ko. pönttöön? Sen osoite on tuossa routen tulosteessa tuo tli-erx1.hel.el, kokeile route -n niin tilalle ilmestyy sen IP-osoite.

225
olet varmaan tietoinen, että valtaosa suomalaisista internetoperaattoreista on estänyt sähköpostipalvelimen pitämisen blokkaamalla portteja. itseasiassa viestitntäviraston kanta taisi olla, että kotiliittymissä ei saisi antaa pitää postipalvelimia.

Toki kannattaa muistaa, että tämä koskee vain portin 25 blokkaamista suuntaan ja toiseen, lukuunottamatta lähtevää postia firman omalle palvelimelle. Tämänkin kanssa voi kumminkin ajaa postipalvelinta, kun vaan postit haetaan fetchmaililla ja lähtevä postilaitetaan satelliittimoodiin (ainakin Exim käyttää tällaista nimitystä).

226
osoite muotoa http://macgyv.ath.cx/~macgyv toimii automaattisesti, sillä ~ viittaa käyttäjien kotikansioihin ja siellä nettisuihin joita säilytetään oletuksena hakemistossa public_html. minä en näe juurikaan syytä lähteä tätä muuttamaan.

Minä näen sen syyn, että mato on hieman pöljä merkki. Eihän sitä saa edes yhdestä napista.

Ensinnäkin toteaisin, että ei kyllä oikein ole (useinkaan) perusteltua, että tarvittaisiin rootin oikeudet veppiserverin juuressa heilumiseen. Jos sattuu olemaan koneen ainoa käyttäjä tai veppipalvelimen ainoa ylläpitäjä, voi melkolailla huoletta chownata koko hakemiston (/var/www) itselleen.

227
laitoin mututuntumalla HorizSync 30-100 ja VertRefresh 50-100...
yleensä näitä ei kannata arvailla, sillä monitori voi ihan oikeasti mennä rikki jos sitä ajaa väärillä asetuksilla.
Lainaus

En muuten ota vastuuta kenenkään hajonneista laitteista, mutta sen voin todeta, että itse uskallan tarpeen vaatiessa arvailla mielestäni suunnilleen oikeita lukuja noihin arvoihin. Uudemmissa (siis noin vuodesta 1997 eteenpäin) näytöissä on elektroniikka, joka erikseen vahtii, ettei näyttö saa sille fataaleja signaaleja ja sellaisia havaitsessaan heittää OSD:lle "Out of sync" ja sammuu. Vanhemmissa laitteissa kai voisi olla oikeakin vaara, mutta tähän mennessä vastaantulleissa on vain mennyt näyttö ihan hassuksi, jos taajuuksia tulee liikaa.

Näin ainkin CRT-näyttöjen kanssa, lienevät TFT:t ainakaan tyhmempiä.

228
Sain tossa vihdoin asennuslevyn ubuntuun niin kysyisin tyhmänä alottelijana et voiko ubuntun asentaa rinnakkain xpn kans ja miten sen voi tehä niin et nykyinen tiedosto/ohjelmakanta ei vaarannu?
Jos sitä voi alottelijalle selittää niin kts etukäteen...?

Kyllä voi. Aiheesta kerrotaan lisää tässä wikisivussa, wikistä muutenkin voi etsiä tietoa jos osaa anglien kieltä. Jos levylläsi on useita osioita, homma on helpompaa, se kun tuhoat (tärkeä tavara tietenkin pitää pelastaa muualle) niistä yhden, esimerkiksi viimeisen ja käsket asennusohjelman käyttää tyhjää tilaa.

Jos osioita on vain yksi, sitä pitää pienentää, kts. linkki.

229
Kuinka saan emacsissa toimimaan skandit? Käytän UTF-8 -koodausta ja emacs "sekoaa" aina kun syötän sille skandeja(yleensä vahingossa koodia kommentoidessa). Sama tapahtuu riippumatta siitä käytänkö konetta paikallisesti vai etänä.

Minä en tajua Emacsin toiminnasta mitään, mutta itselläni näkyy olevan .emacsissa seuraava:

Koodia: [Valitse]
(prefer-coding-system 'utf-8) (set-keyboard-coding-system 'utf-8) (set-terminal-coding-system 'utf-8)
Kokeile auttaako.

230
Ubuntu tietokoneissa / Re: Kello ei pysy ajassa
« : 10.12.05 - klo:16.57 »
Auttaako NTP tässä, koneen ajoituksissa selvästi prakaa joku pahemminkin? Ei minkään koneen kello ole luonnostaan niin epätarkka, että heittoa olisi useita kymmeniä prosentteja. Sivistymätön arvaus sanoisi, että kannattaisi selvitellä olisiko virransäästöasetuksilla tässä sormensa pelissä.

231
Ubuntu tietokoneissa / Re: virusturvasta...
« : 10.12.05 - klo:14.46 »
no tota onko linuxille paljon toimivia viruksia? kuulin jostai että niit ois netissä pyörimäs alle 10 siis ei mitään leikki viruksia vaan oikeita viruksia.

Nykyäänhän madon ja viruksen välinen raja on hieman hämärtynyt, varsinkin kun haittaohjelmien kirjoittajat eivät ollenkaan välitä raja-aidoista ja kirjoittavat softia, joita kutsutaan matoviruksiksi. Unix-järjestelmät ovat saaneet omat osansa madoista - ei mitenkään yllättäen jo se aivan ensimmäinen laajalle levinnyt mato levisi nimenomaan Unix-järjestelmissä. Linuxhan on kumileimasinta vajaa Unix, ja jokunen vuosi sitten liikkeelle lähti Apachen reikiä hyväkseen käyttänyt Slapper-mato, joka tosin ymmärtääkseni ei saanut aikaa mitään laajamittaista infektiota.

Ei siis sovi tuudittautua turvallisuuteen, käytännön Ubuntun kanssa tämä tosin ei tarkoita, että pitäisi olla virustutkain - koska sellaista ei varsinaisesti ole - mutta asennellaan ne päivitykset, varsinkin kaikkeen joka ottaa vastaan yhteyksiä ulkomaailmasta. Ei tietoturva-aukon paikkaamisesta ole mitään iloa, jos käyttäjät eivät myös asenna paikkoja.

232
Ubuntu tietokoneissa / Re: Kello ei pysy ajassa
« : 10.12.05 - klo:14.16 »
Äkkiä arvaten kyseessä ei ole Ubuntu- vaan Linux-riippuvainen ongelma koneessasi, moista luulisi ilmenevän kaikilla distribuutioille. Surffaa siis osoitteeseen http://www.linux-laptop.net/ ja ihmettele, mainitaanko ko. mallin kohdalla mistään tämän tyyppisistä ongelmista.

233
Ubuntu tietokoneissa / Re: Swap?
« : 10.12.05 - klo:13.57 »
Asennushan tekee sen itsekseen, käyttäen vanhaa nyrkkisääntöä kaksi kertaa isompi kuin koneen fyysinen muisti. Levytila on niin halpaa, että tuskin siitä pienempääkään kannattaa tehdä (jos jonkun mielestä levytila ei ole halpaa, onko sellaisella koneessaan sitä muistiakaan kovin paljoa...), toisaalta hirveästi isompikaan ei kannata, koska saattaa olla terveellisempää, että kun muistia on varattu kolme kertaa yli fyysisen muistin määrän, aletaan ampua sitä rohmuavia ohjelmia alas eikä anneta enempää. Tyypillisen IDE-levyn kanssa kone ei enää tässä vaiheessa kovin innokkaasti vastaa mihinkään käyttäjän syötteeseen.

Jos kuitenkin tiedät jälkeenpäin lisääväsi koneeseesi muistia (mikä 256 megan kohdalla on järkevä idea, jos vain kone on sellainen, että se kivuttomasti onnistuu), voit ehkä tehdä hieman isommankin osion käsin.

234
Lainaus
cdrecord: Found DVD media but DVD-R/DVD-RW support code is missing.
cdrecord: If you need DVD-R/DVD-RW support, ask the Author for cdrecord-ProDVD.

Siinähän se, ei pitäisi kirjoitella foorumille öisin, jäin tuijottamaan mielestäni järjetöntä virheilmoitusta enkä huomannut vihjettä aikasemmin.

DVD-formaatteja on useita. Mm. RW+, RW-, R+ ja R-. Tarkistapa, mitä käyttämäsi DVD-formaattia levyaihiosi ovat.
Erityisesti kannattaa huomata [bold]+[/bold]. Minulla kyllä palaa sekä + että -  ihan kiitettävästi, joten välttämättä tuosta ei ole kyse.
http://linuxcommand.org/man_pages/dvdrecord1.html

Ei kai tuosta ole kyse, aihiot ovat miinuksia ja asema toki tukee niitä ja niille polttaa. Ymmärsinkös sen sijaan oikein, että cdrecord ei paketista tue laisinkaan DVD:tä? Eli ööm, pitäisikö minun hankkia se avain siihen cdrecord-ProDVD:hen vaiko etsiä jostain tuo dvdrecord vaiko pätsätä cdrecordia itse? Semmoiset vaihtoehdot löysin ainakin tästä dokumentista.

235
Olenpa hankkinut koneeseeni DVD-polttimen (LG:n Multi-malli eli "hdc: HL-DT-ST DVDRAM GSA-4167B, ATAPI CD/DVD-ROM drive") ja ajattelin ruveta sillä säännöllisesti kopioimaan kotiserverin kotihakemisto-osiota DVD-RW-medioille. Koska hakemisto on isompi kuin yksittäinen media, päätin tarvitsevani jonkun skriptin hoitamaan hommaa ja Universesta löytyikin Multicd, joka näytti olevan sopiva ohjelma tarkoitukseen. Projektilla on toki kotisivukin: http://danborn.net/multicd/

Ohjelman tarkoitus olisi luoda ext2-tiedostojärjestelmän sisältäviä imageja ja sitten polttaa ne levylle, imagen kokoamisen ja polton vuorotellessa näppärästi siten, että vapaata tilaa tarvitaan vain yhden median verran. Minä en kuitenkaan pääse niin pitkälle, image kyllä kootaan ilmeisen näppärästi, mutta oletusasetuksilla polttamisesta ei tullut mitään. Fiksuna ihmisenä tajusin, että tyhmänä ihmisenä en ollut kertonut skriptille, mistä poltin löytyy. Ymmärtääkseni näiden 2.6-kernelien kanssa, joka Breezystä löytyy, ei harrasteta enää mitään scsi-emulaatiota, vaan "dev=/dev/cdrom"? Ko. symlink kyllä osoittaa oikeaan vehkeeseen.

Ei tämä nyt kumminkaan tunnu toimivan.

Koodia: [Valitse]
echramath@squirtle:~$ sudo cdrecord dev=/dev/cdrom blank=fast
Password:
Cdrecord-Clone 2.01.01a01 (i686-pc-linux-gnu) Copyright (C) 1995-2004 Joerg Schilling
NOTE: this version of cdrecord is an inofficial (modified) release of cdrecord
      and thus may have bugs that are not present in the original version.
      Please send bug reports and support requests to <cdrtools@packages.debian.org>.
      The original author should not be bothered with problems of this version.

cdrecord: Warning: Running on Linux-2.6.12-10-686
cdrecord: There are unsettled issues with Linux-2.5 and newer.
cdrecord: If you have unexpected problems, please try Linux-2.4 or Solaris.
scsidev: '/dev/cdrom'
devname: '/dev/cdrom'
scsibus: -2 target: -2 lun: -2
Warning: Open by 'devname' is unintentional and not supported.
Linux sg driver version: 3.5.27
Using libscg version 'ubuntu-0.8ubuntu1'.
cdrecord: Warning: using inofficial version of libscg (ubuntu-0.8ubuntu1 '@(#)scsitransp.c 1.91 04/06/17 Copyright 1988,1995,2000-2004 J. Schilling').
Device type    : Removable CD-ROM
Version        : 0
Response Format: 2
Capabilities   :
Vendor_info    : 'HL-DT-ST'
Identifikation : 'DVDRAM GSA-4167B'
Revision       : 'DL10'
Device seems to be: Generic mmc2 DVD-R/DVD-RW.
cdrecord: Found DVD media but DVD-R/DVD-RW support code is missing.
cdrecord: If you need DVD-R/DVD-RW support, ask the Author for cdrecord-ProDVD.
cdrecord: Free test versions and free keys for personal use are at ftp://ftp.berlios.de/pub/cdrecord/ProDVD/
cdrecord: This version of cdrecord does not include DVD-R/DVD-RW support code.
cdrecord: See /usr/share/doc/cdrecord/README.DVD.Debian for details on DVD support.
Using generic SCSI-3/mmc   CD/DVD driver (checks media) (mmc_cd_dvd).
Driver flags   : MMC-3 SWABAUDIO BURNFREE
Supported modes: TAO PACKET SAO SAO/R96P SAO/R96R RAW/R16 RAW/R96P RAW/R96R
Starting to write CD/DVD at speed 15 in real BLANK mode for single session.
Last chance to quit, starting real write    0 seconds. Operation starts.
This drive or media does not support the 'BLANK media' command
cdrecord: Cannot blank disk, aborting.
cdrecord: Some drives do not support all blank types.
cdrecord: Try again with cdrecord blank=all.

Vaan eipä tuo blank=all auta sekään, valittaa:

Koodia: [Valitse]
This drive or media does not support the 'BLANK media' command
cdrecord: Cannot blank disk, aborting.

Entäpä poltto sitten, sisällä on edelleen samainen tyhjä DVD-RW -levy, 4.38 "oikeaa" gigatavua.

Koodia: [Valitse]
root@squirtle:/mandrake# cdrecord -v speed=4 dev=/dev/cdrom -data '/mandrake/multicd_image1'
cdrecord: No write mode specified.
cdrecord: Asuming -tao mode.
cdrecord: Future versions of cdrecord may have different drive dependent defaults.
cdrecord: Continuing in 5 seconds...
Cdrecord-Clone 2.01.01a01 (i686-pc-linux-gnu) Copyright (C) 1995-2004 Joerg Schilling
NOTE: this version of cdrecord is an inofficial (modified) release of cdrecord
      and thus may have bugs that are not present in the original version.
      Please send bug reports and support requests to <cdrtools@packages.debian.org>.
      The original author should not be bothered with problems of this version.

cdrecord: Warning: Running on Linux-2.6.12-10-686
cdrecord: There are unsettled issues with Linux-2.5 and newer.
cdrecord: If you have unexpected problems, please try Linux-2.4 or Solaris.
TOC Type: 1 = CD-ROM
scsidev: '/dev/cdrom'
devname: '/dev/cdrom'
scsibus: -2 target: -2 lun: -2
Warning: Open by 'devname' is unintentional and not supported.
Linux sg driver version: 3.5.27
Using libscg version 'ubuntu-0.8ubuntu1'.
cdrecord: Warning: using inofficial version of libscg (ubuntu-0.8ubuntu1 '@(#)scsitransp.c 1.91 04/06/17 Copyright 1988,1995,2000-2004 J. Schilling').
SCSI buffer size: 64512
atapi: 1
Device type    : Removable CD-ROM
Version        : 0
Response Format: 2
Capabilities   :
Vendor_info    : 'HL-DT-ST'
Identifikation : 'DVDRAM GSA-4167B'
Revision       : 'DL10'
Device seems to be: Generic mmc2 DVD-R/DVD-RW.
Current: 0x0014
Profile: 0x0012
Profile: 0x0011
Profile: 0x0015
Profile: 0x0016
Profile: 0x0014 (current)
Profile: 0x0013 (current)
Profile: 0x001A
Profile: 0x001B
Profile: 0x002B
Profile: 0x0010
Profile: 0x0009
Profile: 0x000A
Profile: 0x0008
Profile: 0x0002
cdrecord: Found DVD media but DVD-R/DVD-RW support code is missing.
cdrecord: If you need DVD-R/DVD-RW support, ask the Author for cdrecord-ProDVD.
cdrecord: Free test versions and free keys for personal use are at ftp://ftp.berlios.de/pub/cdrecord/ProDVD/
cdrecord: This version of cdrecord does not include DVD-R/DVD-RW support code.
cdrecord: See /usr/share/doc/cdrecord/README.DVD.Debian for details on DVD support.
Using generic SCSI-3/mmc   CD/DVD driver (checks media) (mmc_cd_dvd).
Driver flags   : MMC-3 SWABAUDIO BURNFREE
Supported modes: TAO PACKET SAO SAO/R96P SAO/R96R RAW/R16 RAW/R96P RAW/R96R
Drive buf size : 1114112 = 1088 KB
Drive DMA Speed: 4789 kB/s 27x CD 3x DVD
FIFO size      : 4194304 = 4096 KB
Track 01: data  3400 MB       
Total size:     3904 MB (386:50.69) = 1740802 sectors
Lout start:     3905 MB (386:52/52) = 1740802 sectors
Current Secsize: 2048
cdrecord: Unspecified command not implemented for this drive.
cdrecord: Data will not fit on any disk.
cdrecord: Cannot write more than remaining DVD capacity.

Ei pala. Ymmärrykseni aiheesta on vähäinen, olen tähän mennessä käyttänyt K3B:n autuaan tietämättömänä tekniikasta ja CD-RW:kin vaihtui devareita polttavaan vasta viime viikolla, joten ei hajuakaan missä on vika tai onko moinen stuntti edes DVD:llä mahdollinen. Tietenkin myös muita ohjelmia, jotka tekisivät saman jutun, saa ehdotella. Ideana kuitenkin olisi, että levytilaa ei tarvitsisi varata juurikaan, mikä pois sulkee esimerkiksi kaiken tunkemiseen tarrapalloon ja sen jälkeen splittailun dvd:lle meneviksi osasiksi. Palauttaminenkin multicd-mallissa on helpompaa, koska levyrikkoa todennäköisempää on se, että joudun kiskomaan yksittäisiä vahingossa tuhoamiani tiedostoja takaisin.

Noin muuten, jos tuon saa toimimaan, aiheesta voisi kirjoittaa jopa ohjeen. Epäilen, että melko yleinen syy siihen, että ihmiset eivät varmuuskopioi tiedostojaan, on se, että se on niin julmetun vaikeaa. Omat dokumentit toki saisi helposti vielä yhdelle levylle, mutta kai sitä nyt haluaa varmistaa kaiken muunkin kerääntyneen.

236
tämä nyt on siinä rajamailla onko tämä bugi vain vaan aivan älyttömän huoonosti hoidettu juttu, mutta ainakin omalla kohdallani tilanteen korjasi paketin linux-restricted-modules-2.6.12-10-686 asentaminen (kai pelkkä linux-restricted-modules-2.6.12-10-686-nvidia-legacy -pakettikin olisi riittänyt, mutta otin nyt sitten kaikki).

Minulla kyllä oli paketti linux-restricted-modules-2.6.12-10-686, mutta linux-restricted-modules-2.6.12-10-686-nvidia-legacy puuttui. Nyt homma taasen toimii, mutta hämmentävä tilanne yhtä kaikki.

237
Automaattipäivitys tarjosi uutta kerneliä ja minähän asensin, siis 2.6.12-9-386:n tilalle 2.6.12-10-386. Siinä sitten pohdin samoin tein, että ottaisi vastaan mahdollisen nopeutuslisän optimoidusta kernelistä ja asensin linux-image-686-paketin, joka sitten raahasi ymmärtääkseni kotiin 2.6.12-10-686.

Vaan X ei tykkää käynnistyä kummallakaan uudella kernelillä Nvidian binääriajurin kanssa (nv kyllä toimisi, mutta ei riitä), vaan toteaa "EE) NVIDIA(0): Failed to load the NVIDIA kernel module!". Kortti on nuijasodan aikainen ("nVidia Corporation NV15 [GeForce2 GTS/Pro] (rev a3)"), joten ajurinapakettina on nvidia-glx-legacy.

Eli olenko törmännyt bugiin vai vain unohtanut jotain oleellista?

238
Niin aina silloin tällöin tulee näitä testattua ja onhan sitä edistystä tapahtunut, mutta silti edelleen ollaan vaan perässä. Ei toimi usb-modeemit yms. Saati sitten että saisi esim. atin näytönohjaimista täyden tehon irti. Olisi yhtä hyvät softat tarjolla suoraan ilman winejä.

Niin siis ideahan on tämä; mikä laitetyyppi on sellainen, jota et saa? Tokihan esim. printtereistä n prosenttia on verkonpainoja, mutta varmasti tuettujen vehkeidenkin listalta löytyy täysin kelvollisia vehkeitä. Samaan tapaan näytönohjaimet, ATIn tuki nyt kuulemma on vähän mitä on, mutta sitten on nVidia, joka julkaisee ihan kelvollisia binääriajureita.

Puhelinmodeemit ovat vähän ongelmallinen asia kyllä, mutta minkäs teet, ase ohimollako ne speksit pitäisi saada kehittäjiltä. Niitä tosin nyt niin hirvittävän moni enää tarvitsekaan ja toisaalta ulkoinen modeemihan se on soittelijan paras kaveri muutenkin.

Totta on kyllä sekin, että hatusta revittyyn koneeseen X asentaminen voi olla lystikästä, jos konetta hankittaessa ei Linux-toimivuutta ole ajateltu yhtään.

239
Oppaiden kehittäminen / Re: Ohjetoiveet
« : 21.08.05 - klo:20.47 »
Näyttö- ja äänihowto voisi olla tarpeen. Ensinnäkin Linuxin äänisysteemi on melkoinen sekasoppa, joten jos joku kirjoittaisi artikkelin esd:n, kartsin, ossin ja alsan eroista ja käyttötarkoituksista sekä käytännön säädöstä, siitä voisi olla hyvinkin apua näissä "mikseivät äänet toimi ohjelmassa X" -ongelmissa.

Näyttöpuolella voisi kiinnostaa HOWTO toisen näytönohjaimen lisäämisestä tai tv-outin käyttöönvirittelystä.

240
Jos sattuu vastustamaan redundanttia multimediaa (lue xmms:ää), voi asentaa hilpeän pikku pythonskriptin nimeltä Cplay. Vallan näppärä kaveri on tuo.


Sivuja: 1 ... 10 11 [12] 13