Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Quantal

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 15
41
Multimedia ja grafiikka / Vs: 12.04 ubuntu ja youtue
« : 03.11.12 - klo:19.48 »
Onko turvallista ladata google chrome? suosinut kuitenkin aina ubuntun omia ohjelmistolähteitä. Ja voisko asentaa adoben sivulta flash playerin

Google Chromen lataaminen Ubuntuun on ihan yhtä turvallista kuin Windowsiin tai Maciinkin. Adobe on siirtänyt Flashin Linux-version kehityksen Googlen vastuulle, joka julkaisee uusia päivityksiä Flashiin vain Chromelle (huom, ei Chromiumille, vaan vain Chromelle), jossa Flash on integroituna. Adobe julkaisee muiden selainten kanssa yhteensopivalle versiolle tietoturvapäivityksiä, joten sen käyttäminen on yhtä "turvallista" kuin Flashin Windows-versionkin.

Saisitko otettua kuvakaappauksen ongelmasta?

Ohjeet kuvakaappauksen ottamiseen on Ubuntun omassa ohjeessa. Avaa se näin:

1. Napsauta järjestelmävalikkoa, joka on näytön yläreunassa olevan valikkopalkin oikeanpuoleisin kuvake. Samasta valikosta tietokone mm. sammutetaan.
2. Napsauta Ubuntu-ohje.
3. Kirjoita yläreunassa olevaan hakupalkkiin kuvakaappaukset.
4. Avaa samanniminen ohje.

42
Multimedia ja grafiikka / Vs: 12.04 ubuntu ja youtue
« : 03.11.12 - klo:13.52 »
Kyllä siellä mainoksia näkyy. youtube html5 kyllä toimii mutta pitäs saada muutkin pelittämään.

HTML5-versiossa ei tarvita kaatumisherkkää Flashia, joten sen käyttö on beta-tilasta huolimatta erittäin hyvä vaihtoehto, jos jostain syystä Flash ei toimi.

Jos muut sivustot toimivat, ongelmaan kannattaa etsiä ratkaisua Youtuben ohjesivustolta.

Asenna Flash uudelleen ja varmista, että olet asentanut seuraavan paketin.

Edit: foorumi ei näköjään osaa näyttää latauslinkkiä... Pistä Sovellusvalikoiman hakuun:

Koodia: [Valitse]
flashplugin-installer

43
Multimedia ja grafiikka / Vs: 12.04 ubuntu ja youtue
« : 03.11.12 - klo:13.28 »
Toimivatko muut Flash-sivustot (helpoiten testaus onnistuu käymällä vaikka Iltalehden sivuilla, näkyykö mainoksia vai ei)?

Kokeile myös tätä:
http://www.youtube.com/html5

44
Multimedia ja grafiikka / Vs: 12.04 ubuntu ja youtue
« : 03.11.12 - klo:11.48 »
Antaako jotain virhetekstiä vai näkyykö videon kohdalla vain tyhjää?

45
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 31.10.12 - klo:23.28 »
Olen kännykällä, joten vastaan lyhyesti. Täydentelen sitten huomenna.

Väittäisin suomentaneeni (kyllä, olen itse suomentanut kaikki sivuston tekstit) melko huolella nuo sivut, mutten ole lukenut niitä jälkeenpäin. Hyvä, jos joku korjaa.

Hallinto voisi olla Organisaatio. Muutan nimen viikonlopun aikana.

En tiedä, mistä sivun alaosaa muokataan, mutta selvitän asian. Ei kuitenkaan ilmeisesti Drupalista.

46
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 25.10.12 - klo:22.37 »
Sivusto olisi periaatteessa muutamia pikku yksityiskohtia lukuun ottamatta valmis, sillä kaikki tarvittavat sivut ja vähän enemmänkin on tehty (ja osa useampaan kertaankin...).

En ole nyt saanut vähään aikaan yhteyttä skfin:iin, joka käsittääkseni pyörittelee palvelinsuhteita (onko totta, kuka sanoi hoitavansa Canonical-kontaktit?). Olisin nimittäin valmis saamaan sivut valmiiksi parin viikon puserruksen aikana. Muutama lisäkäsi lisää niin saataisiin enemmän ja lyhyessä ajassa. Sen jälkeen kun julistan sivut valmiiksi, roolini päättyy siihen, sillä en osaa/kykene/voi/halua hoitaa Canonicalin kanssa palvelinasioita.

Heikki: Kiva kuulla että olet valmis auttamaan! Lähetän yksityisviestillä tunnukset ja jotain muuta sälää.

Tuo julkaisutiheys oli vain suuntaa antava, jolla toivoin julkaisuväliä tiheämmäksi olosuhteiden ja kirjoittajien halukkuuden niin salliessa. Käytännössähän siinä voidaan joustaa aivan vapaasti, mutta toivoisin vähän radikaalimpaa uudistusta blogiin.

juhisi: Myönnän, että projekti on seissyt lähes paikoillaan viime kuukausina ja organisointi on pahasti pielessä. Pyrin/-mme kuitenkin ottamaan taas homman haltuun ja julkaista uudet sivut olosuhteiden salliessa viimeistään tämän vuoden puolella. Jos se siitä venyy, projektin tulevaisuus pitää miettiä uudelleen. Mitään deadlineä tai aikataulua ei tosiaan ole, mutta pitäisin suunnilleen-pvm:nä saada sivut käyttövalmiina ulos marras-joulukuun vaihteessa.

47
Yleistä keskustelua / Vs: Unity kysely
« : 18.09.12 - klo:09.26 »
1. On. Esimerkiksi tuo Unity-valikon aukeaminen kestää hetken, visuaaliset ikkunanaukeamiset jne. tökkivät satunnaisesti hieman ja käyttöliittymä kaatuilee, joskus vakavammin ja joskus palautuu muutamassa sekunnissa takaisin.

2. Laitteisto
- 12.04 LTS uusimmilla päivityksillä
- Läppäri
- Intel Core 2 Duo P8400 @2,26GHz, Nvidia GeForce 9600M GT, 4GB DDR3, 320GB HDD
- Taitaa olla suljetut Nvidia-ajurit

3. Tämä on puhdas asennus, mutta myös päivitys 11.10 -> 12.04 LTS teki samaa.


4. Tuhansia, muttei kymmeniä tuhansia. Eniten erimuotoisia (PNG, JPG ja GIF) kuvia, mp3- ja ogg-musiikkia, LibreOffice-tiedostoja ja ohjelmointiin liittyviä tiedostoja. Kaikki samalla kiintolevyllä ja osiossa Ubuntun kanssa.
[/quote]

48
Yleistä keskustelua / Vs: Unity - huonoko?
« : 08.09.12 - klo:12.52 »
Siis oikeasti - se pieni viive, joka syntyy, kun painaa super-näppäintä tai vie hiiren vasenpaan reunaan / ylänurkkaan. Sitä ei ole gnome kolmosessa, mutta unityssä se on häiritsevä.

Ei tuota viivettä ole Unityssäkaan, mutta varmaankin sitten sinun koneellasi sellainen on. Syitä voi olla monia, ihan vain arvauksina:

No ainakin minulla on tismalleen sama, ja se on todella ärsyttävää.

Puhesävyni on sen takia näin kriittistä, koska haluan puhua kehittyvästä käyttöliittymästä kritisoivaan sävyyn mahdollisimman paljon, jotta epäloogisuuksia saataisi korjattua. Unity on mahtavin Linux-käyttöliittymä, jota olen käyttänyt ja en tule siitä pois vaihtamaan.

Tuskin tätä Canonicalilta lukee, mutta joitain pieniä käyttöliittymäparannusehdotuksia:

- Lyhyt vapaaehtoinen opetusohjelma, joka selittää nopeasti ja interaktiivisesti käyttöliittymän perusasiat, eli käynnistimen, Unity-valikon ja valikkopalkin ilmaisinvalikot. Ei ole pakko käydä läpi, mutta ehdottaa mahdollisuutta uudelle käyttäjälle ensimmäisellä käynnistyskerralla.
- Etenkin ennen työpöydän käynnistystä graafista karkkia on liian vähän. Esim. käyttäjän vaihtaminen on melko työlään näköinen operaatio, ja itse ainakin pelkään koneen kaatuvan hetkenä minä hyvänsä, vaikka kaikki lopulta meneekin hyvin.
- Bugi: jos pistän pyöreään kuulokeliitäntään kuulokkeet koneen käynnistämisen jälkeen, ääni tulee kuulokkeiden lisäksi koneen kaiuttimista. Kone pitää käynnistää uudelleen.
- Järjestelmäasetuksia on pelkistetty ehkä liikaakin. Etenkin käyttöliittymävalintoja voisi olla enemmänkin.
- Thunderbird ei osaa päivittää sähköpostia, ellei ohjelma ole päällä. Olisi hyvä, jos ilmoituksia uusista viesteistä tulisi, vaikka ohjelman sulkisi kokonaan, jos sitä ei tarvitse, mutta odottaa tärkeää viestiä.
- Windowsista tuttu "kohdistaminen" eli ikkunan vetäminen näytön reunaan ikkunoiden vertailemiseksi tuppaa bugaamaan helposti, eli ei palaudu alkuperäiseen kokoonsa jne...
- Kun kohdistetun ikkunan yläreunan oikeanpuoleisinta (Laajenna) painiketta napsauttaa, ikkuna ei muutu koko näytön kokoiseksi vaan menee n. 50 pikseliä alaspäin. Häh? Toinen napsautus laajentaa oikeasti ikkunan.
- Sisäisessä ohjeessa on vielä parantamisen varaa. Asetusnäytöistä voisi olla linkkejä aihetta käsitteleviin ohjeisiin, kuten jo nyt on salasananvalinnassa.
- Sovellusvalikoiman vaihtuva yläkuva on liian kapea 17,4" Full HD -näytölle, ja oikeaan reunaan jää noin 4 cm:n valkoinen tyhjä alue.
- Järjestelmässä on vieläkin liikaa teknistä tekstiä.
- Päivitysten hallinta on vanhentunut ja epäselvä. Windowsissa päivityksille on suomenkieliset kuvaukset. Myönnän, että Windowsissa tosin päivityskulttuuri on täysin erilainen, mutta jotain ohjelmalle täytyy tehdä.

Ongelmat koskevat 12.04:ää, joten osa on voinut jo muuttua 12.10:ssä.

49
Monav kaatuilee nykyään herkästi.

Navitin hirveästä käyttöliittymästä huolimatta latasin sen. Nyt ei tule enää virheilmoituksia, mutta karttaakaan en saa näkyviin. Haluaisin siirtää kartan Suomeen, jonka kartat on kyllä ladattu ja asennettu oikein. Tuolla käyttöliittymien ilkikuva tekee kuitenkin tehtävästä mahdottoman. Eli miten liikutellaan kartta Suomeen?

Yritin liikutella karttaa, ja löysin oranssilta pohjalta sinisen ympyrän.

50
Yleistä keskustelua / Vs: Unity - huonoko?
« : 07.09.12 - klo:14.54 »
Unity on tehnyt Linux-käyttöliittymissä vallankumouksen pyrkimällä yksinkertaisuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Sama taktiikka, jolla Apple on hallinnut mobiilimarkkinoita.

Ainakin uusimman Ubuntu 12.10 perusteella se ei ole mielestäni onnistunut vielä kovin hyvin. Ubuntu käyttökokemus (UX) tuntuu sekoitukselta GNOME 2 / GNOME 3 (3.4 + 3.6) / Unity. Sovellukset tuntuvat olevan edelleen aika hyvin piilossa ja yksinkertaistamisen sijaan ominaisuuksia on vain lisätty (esim. Unity-Preview). GNOME 3.6:n verrattuna ainakin henkilökohtaisesti uusin Unity tuntui erittäin hankalalta käyttää.

Mielenkiinnolla seuraan kuitenkin Unityn kehittymistä.

Kuten sanoin, tähän on pyritty, ja yllättävänkin isoja askelia on otettu eteenpäin. Toivottavasti kehitys jatkuu.

Mielestäni 12.10:n käyttöliittymässä ei ole enää niin hirveästi korjattavaa, sen sijaan vakaus on vieläkin vähän heikohkolla tasolla, itselläni koko käyttöjärjestelmä kaatuu ainakin kerran viikossa. Ärsyttävää.

51
Yleistä keskustelua / Vs: Unity - huonoko?
« : 07.09.12 - klo:14.14 »
Unity taitaa olla ensimmäinen käyttöliittymä, joka on tuonut minulle täydellisen vastenmielisyyden ja torjunnan (paitsi Macit epäloogisine ikkunapainikkeineen, mistä Ubuntun alamäki alkoikin) tunteen. Tässä pääkoneessa on Mint 11, kaikissa muissa (kannettavissa) Peppermint Two. Perus-Ubuntu taitaa ollut viimeksi pääkäyttiksenä joskus 2008.

Yksiselitteisesti:
Eivät jotkut Canonicalin (tai Gnomen) kehittäjät voi päättää, mitä minä saan (tai varsinkin mitä en saa) tehdä työpöydälläni. Jotain täytyy olla kehittäjien ajatusmaailmassa pahasti vialla, kun yksinkertaisetkin toiminnot (esim. nautilus-gksu ja nautilus-open-terminal) eivät enää toimi.

Paras (ja ehkä viimeisin) hyvä puoli Ubuntussa on tietysti laaja ja hyvin toimiva auttavainen yhteisö mm. PPA-lähteineen.

Siivottu -Storck
EDIT: Olet oikeassa. Muutin viestini neutraalimmaksi, jotta siinä olisi kuitenkin kritisoinnin kohde.

Tähänhän voisi sanoa vaikka mitä, mutta totean vain sen, joka on varmasti ollut Unityn suunnittelijoiden mielessä: käyttäjälähteisyys.

Ja tällä tarkoitetaan siis käyttäjiä, jotka olettavat tietokoneen toimivan itsestään ilman komentoja "nautilus-gksu" tai "nautilus-open-terminal", jotka ovat utopiaa 95%:lle tietokoneen käyttäjistä. Lähes kaikki "nörtit" käyttävät Linuxia, joten Canonicalilla on selvästi mielessä lähteä hakemaan käyttäjiä etenkin Windows-puolelta.

Arch Linux ja muut jakelut sopivat varmasti sinulle paremmin, jos haluat leikkiä komennoilla ja säädellä jotakin.

Esimerkki puhelinpuolelta: Android ja Symbian ovat todella helposti muokattavissa, mutta varjopuolena on vaikeakäyttöisyys ja sekavuus (ainakin minun mielestäni), iOS ja Windows Phone tekevät tämän päinvastoin. N9:n Harmattan on jonkinnäköinen kompromissi. Yksinkertaisuus ja monipuolisuus eivät mahdu samaan laitteeseen, sillä ne ovat toistensa vastakohtia.

Unity on tehnyt Linux-käyttöliittymissä vallankumouksen pyrkimällä yksinkertaisuuteen ja helppokäyttöisyyteen. Sama taktiikka, jolla Apple on hallinnut mobiilimarkkinoita.

52
Pitäisikö koneeni siis olla 64-bittinen? Voiko sen varmistaa jotenkin?

Ainakin intelin mukaan on :http://ark.intel.com/products/35569/Intel-Core2-Duo-Processor-P8400-%283M-Cache-2_26-GHz-1066-MHz-FSB%29

Jos siis puhutaan tuosta allekirjoituksessasi olevasta läppäristä.

Kyllä, kiitos tästä infosta. Kokeilen asennella seuraavaa Ubuntua sitten 64:na.

53
Pitäisikö koneeni siis olla 64-bittinen? Voiko sen varmistaa jotenkin?

54
Itselläni on joskus 2005-07 ostettu Acerin läppäri (tekniset tiedot alapuolella). Se on aikoinaan ollut huippukone ja on vieläkin varsin suorituskykyinen ja arvokas kone etenkin ison Full HD -näyttönsä ja Blu-Ray-asemansa ansiosta, mutta ilmeisesti laitteisto on 32-bittinen, sillä 64-bittinen Ubuntu ei käynnistynyt ainakaan CD:ltä.

Juttuni pointti oli siis se, että valitettavan moni kone on edelleen 32-bittinen. Käyttäisin mieluusti 64-bittistä järjestelmää, mutta vaatisi koko laitteiston uusimista.

55
Olen unohtanut jomman kumman, ja en nyt pääse kirjautumaan sisään. On mahdollista, että tunnukseen liitetty sähköpostiosoite ei ole enää käytössä (en muista edes sinne kirjoittamaani sähköpostiosoitetta). Loisin uuden tunnuksen, mutta haluaisin luoda sen omalla nimelläni. Voiko tunnuksen nollata tai poistaa jotenkin?

56
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Ubuntu Suomen WWW-kehitys
« : 13.08.12 - klo:23.12 »
Pienen kesäloman jälkeen jatkan suunnittelua ja korjailen noita ilmoittamianne virheitä.

Mietiskelen nyt, mitä blogille tehdään. Olen suunnitellut, että siitä tehtäisiin Nokia Ääni -tyyppinen, johon (lähes) kuka tahansa voi ryhtyä toimittajaksi. Jutut olisivat melko rentoja Ubuntu-aiheisia laite-, sovellus- jne. juttuja. Lisäksi juttuja myös muista avoimen lähdekoodin jutuista, kuten OSM:stä, Firefoxista, Wikipediasta ja LibreOfficesta. Suomenkielistä uutispalvelua ei taida vielä löytyä.

Tavoite n. 2-7 artikkelia per normaali viikko. Juttujen tyylistä Ääni-blogi on varsin hyvä esimerkki. Silloin tällöin voisi olla esim. haastatteluja.

Nimeksi olen miettinyt mm. seuraavia:

  • Nykyinen Ubuntu-blogi
  • Ubuntu Posti
  • Ubuntu+
  • Ubuntu Plus

Parempiakin saa ehdottaa. Virallisemmat asiat julkaistaan sitten lehdistötiedotteina.

Mtä mieltä olette?

57
.....

Ajatella Windows Phone, Xbox 360 ja nyt Windows.. Kaikissa sama käyttöliittymä! On tuo minusta vähän kummillista survoa pelikonsolin käyttöliittymää tietokoneeseen.  ::)

Kun ensin näin tämän käyttöliittymän ja pääsin sitä sitä kunnolla testaamaan Windows 8 Release Preview:n myötä. Totesin käyttöliittymän muutaman minuutin kuluttua epäväkaaksi turhakkeeksi, enkä sen jälkeen käyttänyt kuin työpöytää.

Ihmettelin samaa itsekin aikaisemmin.

Itse pidän henkilökohtaisesti Metrosta. Ehkä kyseenalaistan sen toimivuuden työpöydällä, mutta en anna virallista mielipidettä työpöytätoimivuudesta ennen virallisen version testausta.

Kokeilin Windows 8:a Tampereen asuntomessuilla, jossa oli sen kokeilumahdollisuus. Käyttöliittymä oli varsin toimivan ja selkeän oloinen, tosin kyseessä oli kosketusnäytöllä varustettu all-in-one-PC.

58
Kyseessä oli siis tuo Acer-läppäri.

Tänä aamuna taas verkko toimii. Välillä pätkii, välillä ei. Eilen illalla tosin koneen sammutuksen jälkeen kävin nollaamassa reitittimen ja vaihdoin verkkopiuhaa. Ehkä niilläkin ollut jotain osuutta asiaan, tosin luulin jo tehneeni nuo aikaisemmin.

Nyt kuitenkin toimii, kiitos avusta!

59
Verkkoyhteys ei pelaa. Ei sitten millään. Kaikki on tehty: manuaalit luettu, kaikki laitteet käynnistetty uuudelleen, piuhaa vaihdettu, kokeiltu langattomana ja johdolla, eri verkossa ja asennettu käyttis uudelleen. Muut laitteet samassa verkossa kuitenkin toimivat, ja Sovellusvalikoima latasi melko nopeasti ohjelmia, mutta Firefoxilla ja Chromiumilla ei jaksa ladata mitään mobiilisivuja isompaa. Tätä on jatkunut jo pari viikkoa ja ongelma on todella todella raivostuttava. Käytössä on kone 1 (tekniset tiedot allekirjoituksesssa).

60
No kuva tavallaan näkyy, kai se riittää. Ihmetyttää vain suuresti, kuinka paljon joutuu näkemään vaivaa ihan perusasioiden takia. Tuo kirjautumisjuttu on myös kerta kaikkiaan aivan järjetön.

Ongelmaksi koen sen, että näytön asetuksia ei pääse muokkaamaan Järjestelmäasetusten kautta (muut eivät osaa käyttää + käynnistimen näkyvyyttä ei voi muuttaa) ja lisäksi kuvassa näkyvä ongelma: kuva skaalautuu väärin.

Liitekuvassa on siis television vasenta yläreunaa.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 15