Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - Quantal

Sivuja: [1] 2 3
1
Olen yritellyt nyt pari kertaa asennella vanhaan IBM:n Thinkpad-läppäriin Ubuntua. Uusin Ubuntu 12.04 ei lähde levyltä edes käyntiin, vaan herjaa jostain BIOS-virheestä, mutta U6.06 asentuu vaivatta. Arvata saattaa, että käyttökokemus esim. WLAN:in käyttöönotossa ei ole kovin kummoinen, joten päivittelisin mielelläni vaikka uuteen Lubuntuun, mutta miten onnistuisi?

2
Ubuntun kehitysversio / Turva-avain ihmetyttää
« : 17.02.13 - klo:21.19 »
Menin laittamaan Ringtailin asennuksessa ruksin siihen kohtaan, jossa ehdotettiin järjestelmän salaamista "turva-avaimella".

Nyt järjestelmä vaatii turva-avaimen aina käynnistyksen yhteydessä. Jos se tosiaan on avaimen tarkoitus, kuvaustekstit ovat pahasti pielessä. Asennuksessa neuvottiin mm. kirjoittamaan turva-avain ylös ja säilyttämään se erillään tietokoneesta. Jos sitä kysellään koko ajan, onko järkeä tehdä siitä niin pitkä, että se pitää toisesta huoneesta käydä hakemassa?

Onko jatkuva kysely edes normaalia?

3
Ubuntu tietokoneissa / Kadonneen tiedoston palauttaminen
« : 17.02.13 - klo:14.15 »
Menin päivittämään 13.04:ään ja tajusin sitten, että yksi tiedosto oli jäänyt tiedostosynkronoinnin ulkopuolelle. Olisiko mitään mahdollisuuksia pelastaa täysasennuksen alta?

4
Ubuntu tietokoneissa / Sovellusvalikoima räjähti
« : 16.02.13 - klo:13.50 »
Sovellusvalikoima kaatuu heti käynnistyesään (ikkuna muuttuu mustaksi). Äkkiseltään ainoaksi korjauskeinoksi oletan uudelleenasennusta, mutta kun Synaptic ilmoitti, että samalla poistetaan paketti "ubuntu-desktop", en uskaltanut toteuttaa muutoksia. Mikä neuvoksi?

5
Ubuntu tietokoneissa / Diaesitys ei toistu projektorissa
« : 08.11.12 - klo:22.58 »
Onnistuin kytkemään projektorin vaivattomasti läppäriini (tekniset tiedot allekirjoituksessa), ja kuva näkyy. Ongelmana on vain se, että haluaisin näyttää kuvadiaesitystä projektorilla. Kun napsautan Kuvakatselimessa Diaesitys, diaesitys alkaa toistumaan läppärin näytöllä, riippumatta siitä, onko ikkuna Diaesitys-painiketta napsauttaessa projektorilla vai läppärillä. Koulussani on ollut sama ongelma Windowsin MS Officen Powerpointin kanssa: diaesitys tulee aina tietokoneen näytölle.

Ongelma on todella lapsellinen ja toivoisi sille löytyvän joku järkevä syy (esim. oma osaamattomuuteni).

Projektori on joku Toshiban esityskäyttöön suunnattu malli.

6
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Ubuntu Suomen Facebook-sivu
« : 03.11.12 - klo:20.20 »
Löysin tuolta (http://wiki.ubuntu-fi.org/TODO) listan ylläpito-oikeudet omaavista henkilöistä. Onko mahdollista saada ylläpito-oikeudet sivulle?

Facebook-sivun päivitystahti on ollut melko vaisua. Mielestäni tahtia voisi kirjoittajien innokkuuden salliessa vähän kasvattaa, ja infota esimerkiksi uusista Ubuntu-jutuista (kuten OmgUbuntu.co.uk).

7
Olen unohtanut jomman kumman, ja en nyt pääse kirjautumaan sisään. On mahdollista, että tunnukseen liitetty sähköpostiosoite ei ole enää käytössä (en muista edes sinne kirjoittamaani sähköpostiosoitetta). Loisin uuden tunnuksen, mutta haluaisin luoda sen omalla nimelläni. Voiko tunnuksen nollata tai poistaa jotenkin?

8
Verkkoyhteys ei pelaa. Ei sitten millään. Kaikki on tehty: manuaalit luettu, kaikki laitteet käynnistetty uuudelleen, piuhaa vaihdettu, kokeiltu langattomana ja johdolla, eri verkossa ja asennettu käyttis uudelleen. Muut laitteet samassa verkossa kuitenkin toimivat, ja Sovellusvalikoima latasi melko nopeasti ohjelmia, mutta Firefoxilla ja Chromiumilla ei jaksa ladata mitään mobiilisivuja isompaa. Tätä on jatkunut jo pari viikkoa ja ongelma on todella todella raivostuttava. Käytössä on kone 1 (tekniset tiedot allekirjoituksesssa).

9
Asentelin äsken 12.04:ää uudelleen (speksit: kone 1 alapuolella), ja kaikki sujui ensimmäiseen käyttökertaan asti hyvin, mutta näytönohjainajureiden kanssa jokin mättää. Järjestelmä käynnistyy vain tekstitilassa. Asennusohjelmassa valitsin suljetut ohjelmat asennettaviksi, koska se on ennen toiminut. Myös edellinen 12.04 pelitti hyvin sulj. ajureilla. Mitä pitäisi tehdä?

10
Laitealue / Win7-ultrabook vai MacBook Air Ubuntulle?
« : 30.06.12 - klo:14.18 »
Jonkinnäköistä kiinnostusta olisi päivittää tämä raskaansarjan läppäri pienempään sarjaan, kun Ubuntulla ei tule pelailtua. Kiinnostusta olisi ostaa joko Ultrabook tai MacBook Air.

Tyylitietoisena ihmisenä valintani varmaan olisi Air, mutta myös muiden valmistajien Ultrabookit kiinnostavat. Käyttökohteet ovat peruskäyttöä hieman raskaampaa, eli juuri Intel Core i5 -tasoinen prosessori on oikeaa luokkaa.

Eli ulkonäkö on erittäin tärkeä kriteeri, seuraavana varmaan hyvä näyttö, hyvä näppäimistö ja mielellään taustavalaistuksella, hyvä kosketuslevy ja akunkesto. Lisäksi mahdollisimman Ubuntu-yhteensopivat komponentit.

Liitäntäpuolelta sellaiset vaatimukset, että vähintään kaksi USB-porttia, joista toinen mielellään USB 3.0 ja HDMI tai HDMI mini. Ethernetiä ei taida enää näistä löytyä.

Kaiken huipuksi hyvä asiakaspalvelu olisi plussaa. Käytössä on ollut nyt peräkkäin kaksi Aceria, ja asiakaspalvelu on uskomattoman huonosti järjestettyä (= sivut puoliksi englantia ja puoliksi konekäännössuomea, lomakkeen löytäminen kesti puoli vuotta, lomake ei päästä hakemusta läpi ja jopa vastauksen kieli on epäselvää ja kaiken kukkuraksi lisäkysymyksiin ei vastattu).

Edit: hintaluokka max. 1200e.

11
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / App(lication)-sanan suomennos
« : 26.06.12 - klo:13.45 »
Tähän astihan tuo on suomennettu sovellukset, ja niin pitkään kun sana on nimenomaan application, se on ihan hyvä.

Ongelmia on ilmeisesti alkanut tulla tuon app-lyhenteen kanssa. Ainakin MS ja jotkut muut yritykset ovat Suomessa alkaneet käyttää myös sanoja appi tai appsi.

Ruotsissa sana taipuu aika helposti en app, appar (ihan oikeasti!). Juttuni pointti on, että olisiko aiheellista tukea tätä uutta sanamuotoa valitsemalla suomennos myös app-lyhenteelle vaikkapa 14.04 LTS:ään? Appsi-sana on varmaan parempi sen takia, että appi-sana on jo käytössä?

12
Nykyinen puhelimeni on N8, ja mielessä olisi uuden puhelimen metsästys. Olen uskollinen Nokia-käyttäjä, ja siitä periaatteesta en suostu luopumaan.

Vielä muutama päivä sitten olin tilaamassa Lumia 900:a, sillä Windows Phone istuu päähäni ja laite vaikutti muutenkin asialliselta esim. puoli-4G-tuen vuoksi.

Iskin kuitenkin toissa päivänä silmäni N9:iin. Se toimii varmasti paremmin Ubuntun kanssa yhteen, ja avoimuus olisi muutenkin parempi asia. N9:ssä houkuttaa kuitenkin ehdottomasti sen ainutlaatuisuus, erilaisuus ja käyttöliittymä.

En ole mikään sovellusten himolataaja, käyttöä on lähinnä muutamalle ajantappopelille, netille, sähköposteille, navigoinnille, musiikille, WiFi-yhteyspisteelle ja jonkinnäköiselle radiolle. Muutamat extrasovelluksetkin kelpaisivat.

Selvitysteni mukaan N9 olisi vaatimuksiini varsin kilpailukykyinen laite etenkin hintaan nähden. Isompaan muistiversioon mahtuu kivasti musiikkia ja videoitakin.

Androidiin en koske Google-boikottini vuoksi. Lisäksi en ole koskaan tajunnut sen "hienoutta".

Eli onko N9 riskisijoitus? Onko Nokia Linkin toiminnasta Winellä kokemuksia? Olenko käsittänyt oikein, että mahdolliset päivitykset asennetaan verkon yli?

EDIT: Kokeilin Nokia Linkin asennusta uusimmalla Winellä (v. 1.4) ja se sujuikin varsin mallikkaasti. Pääsin vaivattomasti siihen näkymään asti, jossa olisi pitänyt kytkeä puhelin.

13
Ubuntu tietokoneissa / Karttaohjelmat (Gosmore + Navit)
« : 14.05.12 - klo:16.57 »
Haluaisin saada käyttööni kunnolla toimivan karttaohjelman reitityksellä ja mielellään (edes englanniksi toimivilla) ääniopasteilla. Ilmeisesti ne ovat vaikeita asioita, mutta myös käyttöliittymän suvaitsisi olevan edes vähänkään graafinen ja selkeä. Otsikossa olevat kaksi ohjelmaa olen löytänyt.

Ensimmäinen ei lähde käyntiin ja toisessa en saa karttaa esiin. Lähteistä asentaminen ei onnistunut, niin asensin suosiolla Sovellusvalikoimasta. Navitissä vasemmassa yläkulmassa on maailman kuvake, josta tulee vain keltainen ruutu. Karttaa yritin asentaa näillä ohjeilla:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=27894.msg213725#msg213725

14
Ekaa kertaa ulkoista näyttöä liittämässä, voi olla että teen jotain väärinkin. Yritän kuitenkin liittää Acer 8930G:tä (speksit allekirjoituksessa) Samsungin muutaman vuoden vanhaan taulutelkkariin. Järjestelmäasetusten Näytöt ei kuitenkaan löydä muita näyttöjä kuin läppärin. Tunnista näytöt ei auta.

Kokeiltu HDMI:llä ja VGA:lla. TV:n mallinumero LE40A656A1C.

15
Ubuntu tietokoneissa / Kutsukorttien tekeminen
« : 01.05.12 - klo:14.17 »
Tarkoituksena olisi tehdä kutsukortteja. MS Officella homma hoitui Publisherilla, mutta LibreOfficessa ei ole vastaavaa ohjelmaa. LO:n mallinlataussivustolta ei löytynyt yhtään valmista korttipohjaa.

Löytyykö sovellusvalikoimasta joku hyvä sovellus vai onnistuuko LO:lla?

16
Ubuntu 12.04:ssä tökkään kuulokejohdot kuuloke- ja mikrofoniliittimiin (ei siis USB:hen). Ääni kuuluu sekä kuulokkeista että tietokoneen kaiuttimista. Miten saan ne kuulumaan pelkästään kuulokkeista?

EDIT: Päivitys ilmeisesti korjasi.

17
Olen viime aikoina joutunut käyttämään LibreOfficea melko paljon (lähinnä Writeriä ja Impressiä), ja kysyn tässä joitain mieleeni heränneitä kysymyksiä ja annan asiakaslähtöistä negatiivista palautetta. Positiivistakin tietysti löytyy, mutta en käsittele niitä. Palautteita voi LibreOfficen parissa työskentelevät bongailla ja jos löydän jonkilaisen

1. Miten Writer-asiakirjaan saa teemat (like Office 2007 ->)?
2. Miten kehyksen saa määriteltyä vain yhdelle sivulle (Tyylit ja muotoilut -ikkunasta menee kaikille)?
3. Miksi Impresissä tekstit menee keskelle, miten ne saa laatikon ylös?
4. Sekä ohjesovelluksessa että Impresissä on kauhea oletusfontti (Arial Black), joka tekee jo valmiiksi todella huonojen ohjeiden lukemisesta hirveää. Saako sitä vaihdettua?
5. Impressissä ja muissakin LibreOfficen ohjelmissa toiminnot löytyvät eri paikoista oudosti ryhmiteltyinä.
6. Graafinen ulkoasu kaipaisi kovaa kasvojenkohotusta. Esim. ohjelmassa voisi olla jokin taustakuva (ei mikään räikeä) eikä nykyistä, tylsää harmaata väriä. Teeman (kuvakkeet joissakin paikoissa, taustan värit, yleiset rakenteet jne...) yleensäkin voisi pistää vaihtoon ja niitä valikoiden rakennetta selkeyttää.
7. Officesta tuttujen teemojen puuttuminen ihmetytti ystävääni.
8. Tiedän, että Officen kanssa yhteensopivuutta on vaikeaa parantaa, mutta Impressissä objekteille määritetyt animaatiot kaatavat PowerPointin joskus kokonaan ja vähintäänkin pistävät esityksen radikaalisti uusiksi.
9. Kuvat eivät aina lataudu (varsinkaan verkosta ladatut). Ainakaan Ubuntu 11.10:ssä ohjesovelluksen kuvat eivät toimi.
10. Mistä saa päälle automaattisen tavutuksen?

Näillä tällä kertaa...

18
Ubuntun kehitysversio / Ubuntu virtualboxissa
« : 24.01.12 - klo:13.11 »
Jos väärällä alueella, siirtäkää.

Ubuntu 12.04 LTS asennettuna VirtualBoxiin. Kaksi kysymystä:

1. Olen suorittamassa jakelupäivitystä, mutta ikkuna on niin pitkä, ettei se mahdu VirtualBoxin näyttöön, jolloin Asenna-painiketta ei voi painaa. Mikä neuvoksi? [RATKAISTU]
EDIT: Jotenkin onnistuin venyttelemään ikkunaa oikeankokoiseksi, vaikka vaikeaa oli.


2. Kehitysversiossa tuntuu kokoajan tulevan ilmoituksia kaatumisista. Kuinka usein kannattaa napsauttaa "Raportoi ongelmasta"?

19
Silloin tällöin kun Oneiriciin kirjautuu sisään, Dashiin ei ilmestykään Sovellukset-linssiä, vaan vain päänäkymä, musiikki ja tiedostot. Myöskään haku ei löydä sovelluksia.

Ongelma on todella raivostuttava, sillä se tekee sovellusten käynnistämisen mahdottomaksi, jos sitä ei ole kiinnitetty käynnistimeen tai muista sen käynnistyskomentoa. Ongelman ratkaisee vasta uudelleenkäynnistys.

Haluaisinkin nyt tietää, saako tämän ongelman ratkotuksi, ja ennen kaikkea sen, onko tämä yleinen ongelma, ja jos on, onko siitä jo tehty ilmoitus.

20
Foorumia seuranneet ovat ehkä huomanneet keskustelua WWW-sivujen kehittämisestä. Ja tosiaan, sitä tapahtuu taustalla pikkuhiljaa voimavarojen salliessa eteenpäin. Uusi sivusto on tarkoitus lanseerata julkisesti ennen uutta LTS:ää. Kuvia tai linkkejä ei toistaiseksi jaeta (ainakaan entisten lisäksi), vaan pidetään yllätystä koossa ;) Ubuntu.comia ja yleensäkin 10.04:n mukana tullutta uutta ilmettä kuitenkin noudatellaan parhaan mukaan. Kopiota .comista ei kuitenkaan ole tulossa.

Se siitä, ja asiaan. Sivuston alkuperäinen etusivu on pahasti vanhentunut (lähinnä Nattyyn viittaavien tekstien ansiosta), joten se on tarkoitus suunnitella kokonaan tai osittain uudelleen.

Tämän aiheen ideana onkin kysyä sivuston käyttäjiltä, mitä haluatte säilyttää, muuttaa tai lisätä etusivulle. Koska uusi sivusto on nykytrendin mukaisesti ei-niin-teksti-pohjainen, nykyisen etusivun melko suurta yhtenäistä tekstivirtaa joudutaan varmasti leikkaamaan, mutta itse pitäisin tärkeänä mm. foorumiviestien saamista etusivulle.

Ja ihan suunnittelijan näkökulmasta: Etusivun pitäisi pyrkiä tarjoamaan ensimmäistä kertaa sille tulevalle selkeä näkemys sivuston ideasta, ehkä vähän mainosmaisestikin, ja ennen kaikkea saada käyttäjä jatkamaan sivuston selaamista. Toisaalta sen pitää myös tarjota ajankohtaista tietoa ns. vanhoille käyttäjille, kuten uutisia/blogia, päivityksiä jne...

Vinkkejä otetaan vastaan! Ehdoton takaraja sivuston radikaaleille muutoksille on maaliskuun puoliväli, mutta mielellään tammikuun loppuun mennessä etusivun pitäisi olla "lähellä valmista".

Sivuja: [1] 2 3