Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pekkam

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 15
41
Mutta kun lisäsin tiedoston nginx.conf yläosaan rivin inclue fastcgi_params (tiedoston nimi on tuo), se muuttikin kotipolun siihen, mikä minulla oli tiedostossa /etc/apache2/sites-available/default.

Tuon sain muutettua kopsaamalla tiedostossa fastcgi_params olevat muuttujat tiedostoon /etc/nginx/sites-available/default location -silmukkaan ( tai mikä aliohjelma se on ) wiki.nginx.org sivuston ohjeen mukaisesti. Nyt tulostaa tuon localhost-etusivun oikeasta osoitteesta ja ottaa myös muut asetukset, kuten php, nginx palvelimelta eikä apachen ympäristömuuttujista.
Mutta on tässä hiukan vielä opettelua, sen verta erilainen tämä on.

42
Mielenkiinnosta ryhdyin asentamaan tähän koneelleni nginx-palvelinta. Sain sen ihan kohtalaisen nätisti asennettua, pääosiltaan.
Yksi asia jota jäin ihmettelemään. Aluksi se näytti kotisivut oletus-hakemistosta /usr/share/nginx/www.
Mutta kun lisäsin tiedoston nginx.conf yläosaan rivin inclue fastcgi_params (tiedoston nimi on tuo), se muuttikin kotipolun siihen, mikä minulla oli tiedostossa /etc/apache2/sites-available/default. Testasin vasiten tuossa tiedostossa olevaa hakemistopolkua muuttamalla, niin se samalla muutti kotisivupolkua, eli se poimi sen sieltä. Onko tämä nginx-palvelimeen sisäänrakennettu ominaisuus vai vaikuttaako siihen jokin aikaisempi asetus joka minulla oli kun apache2 oli käytössä?

43
Nginx ja php5-fpm asentuu varsin helposti.

Mielenkiintoisia vaihtoehtoja. Varsinkin tuo php-fpm.  Ja sen saa varmaan 'juttelemaan' keskenään Apachen kanssa?

http://php-fpm.org/

Kielitaitoni ei ole kaksinen, onko tuo php-fpm siis ihan oma php-versionsa vai toimisiko se koneellani olevan php5:n 'apulaisena'?

Ps. Rupesi tuo "engine-x" myös kiinnostamaan, se näkyy olevan kovastu kohutun Netflix-nettitelevison taustalla. :D

http://wiki.nginx.org/Main

Ps. Jatkan tätä eri ketjussa:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=44001.msg338950#msg338950

44
Haluaisin saada kotikoneellani hiukan tuohon tapaan toimimaan:
http://codeigniter.com/forums/viewthread/188480/

Verkkosivuillani minulla onkin PHP:n toimivuus tuota luokkaa.
En saanut tuota Apachen ympäristömuuttujan arvoa toimimaan.

Miten mahtaa tuo PHP-cgi homma olla, saako tuon PHP:n muokattua noihin asetuksiin ja miten? Ja auttako se, niinkuin tuolla sivulla väittää?



45

Ps. Ei kun: tuo alin IfModule ei ole minulla kommenttien takana...


Muutin tuon ja nyt toimii! Kiitoksia taas!

46

Oletko tehnyt php-oppaassa mainitut:


Kyllä tuo tiedosto näyttää tuolta.

Ps. Ei kun: tuo alin IfModule ei ole minulla kommenttien takana...

47
Toimii. Mutta kun yritän avata php-tiedoston tai phpmyadminin, avaa ns. latausikkunan, jossa pyytää avaamaan tai tallentamaan tiedosto.

Sijaitseeko kyseinen php /home/user/public_html - kansiossa ?

Ei. Se sijaitsee pelkästään siellä mihin ohjelma sen asentaa: /etc/php5/ ja /usr/share/php5/

Palvelin on ohjattu tuonne /home/pekka/public_html/

Ps. Myös tiedostossa /etc/mime.types näyttäisi rivit olevat oikein.

48
Toimiiko Apache ?

http://127.0.0.1



Toimii. Mutta kun yritän avata php-tiedoston tai phpmyadminin, avaa ns. latausikkunan, jossa pyytää avaamaan tai tallentamaan tiedosto.

49
Tulla tupsahti uusi yllätys.

Kun phpmyadmin oli auki, kone tai hiiri jumittui. Käynnistin koneen uudelleen.
Php ei toimi koneen uudelleen käynnistyksen jälkeen. En keksi muuta vikaa kuin tuo käynnistysjuttu, tuskin tuo sulkeminen kesken työn sitä aiheutti.
Mikä mätästää?

50
Nyt vasta ehdin tätä asiaa laittelemaan. Sain tämän aika näppärästi kuosiin. Sen verran piti tehdä hienosäätöä tai mitä se nyt on, kopsasin hakemiston /usr/share/phpmyadmin sisältöineen public_html hakemistoon niin sekin pelaa. Tosin jos sivut olisi julkisesti verkossa, sitten tuolle phpmyadmille tarttis tehrä turvallisempi systeemi. Mutta näin meni joutuisasti. Kiitokset.

t: Pekka

51
Mahtaako tuom Lamp-asennus ohje olla vanhentunut: http://wiki.ubuntu-fi.org/LAMP_Asennus

vai mistä johtuu että heti tuo ensimmäinen komento tökkää:

Koodia: [Valitse]
sudo: aptitude: command not found

Toisaalta eikös tässä nykyisessä Ubuntussa ole kaikki nuo valmiina ilman että tarttee erikseen asentaa? Minulla ainakin eilen ohjelma päivitti jotakin mysql-tiedostoja.

52
Kokeilepa ajaa Firefox päätteeltä. Tuleeko mitään virheilmoituksia?

Kokeile ajaa firefox ilman lisä osia komennolla
Koodia: [Valitse]
firefox -safe-mode
Tyhjennä selaimen välimuisti. Luulen, että jokin tiedosto/lisäosa/asetustiedosto aiheuttaa sen.

Onneksi vuorokausi vaihtui :)
En tiedä syytä, mutta nyt kun ei ole enää eilinen, tuo virhe onkin poistunut ja käynnistyy ihan kunolla. Mutta kiitos neuvoista, taidan tutkia onko minulla tarpeettomia lisäosia. Jos tosiaan joku lisäosa käynnistyy huonosti...

53
Ubuntu tietokoneissa / Firefoxin käynnistyminen jumiutuu
« : 03.08.12 - klo:17.49 »
Tänään tuli outo ongelma. Mozilla Firefox ei käynnisty normaalisti. Sen jälkeen kun firefoxin kuvaketta on klikannut, kestää useita minuutteja, ennen kuin selain aukenee.
Käyttis on 11.10. Aamupäivällä selain toimi normaalisti, mitään uusia päivityksiä ei ole sen jälkeen asennettu.
Selaimen versio on tämä:
Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux i686; rv:14.0) Gecko/20100101 Firefox/14.0.1

54
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Grubin manuaalinen asennus
« : 05.05.12 - klo:11.50 »
Se on sitä varten, että joku saattaa haluta asentaa sen käynnistyslataajan jollekin osiolle ja käynnistää sen sitten toisella käynnistyslataajalla joka sijaitsee levyn alussa. Normaalisti siihen valikkoon ei ole syytä koskea.

Toimiiko homma tuohon tyyliin "automaattisesti" niissä tapauksissa kun ubuntu asennetaan esim. windowsin viereen?

55
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Grubin manuaalinen asennus
« : 05.05.12 - klo:10.48 »
Grub asennetaan normaalisti levyn alkuun (yleensä /dev/sda) eikä osiolle (kuten /dev/sda5). Yleensä myöskään BIOS osaa ladata käynnistyslataajaa mistään muualta kuin levyn alusta (mbr:ksikin kutsutaan).

Taitaa olla virhe tuossa asennusohjelmassa, kun siinä on tuollainen valinta, että sen käynnistyslataajan voi aseentaa mille tahansa kiintolevyn osiolle.
Se on harhaanjotava valikko.

56
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Grubin manuaalinen asennus
« : 04.05.12 - klo:16.58 »
Ongelma alkoi selvitä. Liittyy tuohon asennusvaiheeseen. Koska asennusvaiheessa on mahdollisuus valita osio, johon asennetaan ja osio, josta buutataan eli minne grub asennetaan niin käytännössä sen pitäisi toimia. Mutta kun ei toimi ainakaan minulla.
Kun asensin sda5:n / sda8 ja valitsin buuttaus-asemaksi saman, asennus pysähtyi siihen, että grub-install komento noihin osioihin ei onnistunut.
Nyt sitten asensin suoraan tuohon juureen (sda5), enkä koskenut buuttaus-valikkoon vaan annoin sen olla /sda, niin asennus onnistui.

Olipa tämä melkoinen seikkailu.

57
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Osion tunnistaminen
« : 04.05.12 - klo:14.11 »
Sen verran olen edennyt, että hoksasin gparted ohjelmasta muuttaa tuon osion "Manange Flags" tilaksi "boot". Se pelkästään ei ole auttanut. Alkupeäisellä osiolla oli myös flags "lba". Myös biosissa on valinta LBA ja jotakin. Sain sen pois tuosta juuresta mutta sen asentaminen tälle sda8:lle ei onnistunut.
Biosissa oli kovalevylle myös valinnant PIO Mode, (joita siinä oli 4). Mahtaako se tarkoittaa noita osioita? Kokeilin valita PIO Optionin nro 3, koska tämä uusi osio on kolmas käytössä oleva osio juuresta lukien ennen swap-osiota. Ei näy toimivan mikään.

Ps.  Näyttäisi siltä että Primary IDE Masterin lisäksi bios ilmoittaa että on kolme muuta IDE Masteria. Toisaalta noiden muiden tilaa ei biosissa voi (tietääkseni) muuttaa siten, että buutattaisiin niistä.
Alkaa pikkuhijaa kyllästyytämään.
 Ehkä jollakin tavalla se onnistuisi siten, että asennan tuohon 14 gigan osioon yhden (ja kun se ei toimi), teen sen viereen tilaa uudelle ja asennuksessa valitsen toiminnon  "Asenna Ubuntu 11.10:n viereen". Toisaalta kun toi eka ei toimi, niin on epävarmaa, onnistuuko sittenkään.

58
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Osion tunnistaminen
« : 04.05.12 - klo:12.48 »
Ongelma vaihtui uudeksi. Osion jakaminen ja Ubuntu 11.10:n asennus siihen sujui ongelmitta. Myös grub-tiedosto näyttäisi olevan paikoillaan hakemistossa /boot/grub.
Osion numero on nyt /dev/sda8, aika kaukana kiintolevyn "alusta", jossa on se tyhjä 14 gigan osio. Bios yrittää valitettavasti käynnistää konetta tuolta tyhjältä osiolta ja ilmoitaa, että "no filesystem". Avaa myös jonkin rescue> kehotteen. Miten saan biosin ymmärtämään että käynnistää uudesta osiosta? Sen juureksi on asetettu /.

59
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Grubin manuaalinen asennus
« : 04.05.12 - klo:11.34 »
Alusta xfs tai jfs muotoon niin lost+found häipyy. ;)

Alustin jts-muotoon. Ei auata. Tuo hakemisto tosin häipyi, mutta osiolle jäi vielä 57 Mb tavaraa. Vaikuttaa vähän siltä, että tuo viimeinen 32 sektori on jotenkin vioittunut ja siksi siinä oleva kama ei täysin lähde pois. Tämä on yli 8 vuotta vanha kiintolevy.
Minulla on tuossa isolla osiolla 120 gigaa vapaana. Pitänee kokeilla osioida Ubuntu sinne.

60
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Grubin manuaalinen asennus
« : 04.05.12 - klo:10.13 »
Millä tuo osion saa kunnolla formatoitua? Kun gparted ohjelmalla alustin sen ext4-muotoon, osiolle jäi vielä lost+found hakemisto. Kuinka sen saa sieltä pois? Onko järeää työkalua?

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 15