Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - eskomorko

Sivuja: 1 [2] 3
21
Heips,
http://www.ideashower.com/blog/block-facebook-beacon/,
tähän linkkiin liittyen kysymys, että miten sama onnistuisi Konquerorilla? Onnistuuko ihan Ad-Blockilla?
Kiitoksia.

22
Onkos kukaan saanut google mapsien (http://www.google.com/maps) street view ominaisuutta toimimaan Konquerorissa? Sain  sen toimimaan firefoxissa mutten paremman selaimen puolella. Olen asentanut flash9:n ja sunin java 1.6:den ja ne toimivat varmasti myös Konquerorin puolella.

Palvelu on ilmeisesti tarkoitettu vain jenkki käyttäjille, mutta sen saa toimimaan muultakin päin maailmaa laittamalla osoitteen perään &gl=us. Tai esim tästä linkistä:
http://www.google.com/maps?f=q&hl=en&q=10+Broadway,+New+York,+NY,+USA&sll=40.80046,-73.96788&sspn=0.366447,0.913239&ie=UTF8&om=0&z=16&iwloc=addr

Kokeilkaa ja kertokaa toimiiko konquerorin puolella.

23
Ubuntu tietokoneissa / Vs: OpenGL tappaa koneen
« : 26.05.07 - klo:20.40 »
Huomasin että apt-getin avulla löytyy kaksi eri ajuria nvidian korteille: nvidia-glx ja nvidia-glx-new. Tietääkö kukaan mitä eroa näillä on? Minulla on nvidia-glx asennettuna ja mietin olisiko hyötyä päivittää tohon toiseen. Voisivatko ylempänä kuvaamani ongelmat johtua väärästä ajurista? Näytönohjaimeni on Nvidia 6600GT.

24
Ubuntu tietokoneissa / Vs: OpenGL tappaa koneen
« : 26.05.07 - klo:19.44 »
Itselläni kanssa tullut Feistyn asennuksen jälkeen ongelmia ilmeisesti juuri opengl:n kanssa. Aina kun yrittää käynnistää jonkun pelin, joka käyttää opengl:ää, peli ei käynnisty vaan näytön resoluutio putoaa todella alas. Resoluution saa takaisin normaaliksi vain käynnistämällä X:n uudestaan. Nvidian kortti ja ajurit siihen asennettuna. GLXINFO ilmoittaa Direct renderin Yes sekä samanlaisen rimpsun kun tuossa ylhäällä.

X saattaa jumahtaa muutenkin välillä kokonaan erityisesti flash-videoita katsoessa. Epäilisin että Feistyn nvidia ajureissa jotain vikaa, mutta korjatkoon viisaammat jos tämä johtuu jostain muusta.

25
Positiivista:
Lähes kaikki, paitsi..
Negatiivista:
Se, ettei ilmeisesti ole mahdollista saada skandeja toimimaan ja muuten englanninkielisenä (tosin vaivasi edellistäkin versiota).

Ööö. ymmärsinkö nyt oikein.. järjestelmä (valikot ym) englanninkielisenä ja skandit ei toimi??? Kyllä itselläni ainakin toimii. Vai onko tämä joku gnomen oma ongelma, itsellä alla kubuntu..

26
Kubuntusta kysymys.

Positiivista:
-Tuntuu hieman nopeammalta kuin dapper
-Uudemmat versiot ohjelmista repoissa kuin dapperissa (tietysti)

Negatiivista:
-Asennuksen alku sujui hyvin, mutta kohdassa jossa asennetaan ohjelmia asennus jumahti. Koneen uudelleen käynnistämällä pääsin terminaaliin asti, mutta X ei käynnistynyt. No sudo apt-get install kubuntu-desktop loihti työpöydänkin lopulta näkyville.
-Pari kertaa kone mennyt niin jumiin että on joutunut virta napista panemaan virrat pois. Dapperissa kaatui yleensä yksittäiset ohjelmat ja vain pari kertaa X meni juntturaan, kuitenkin niin että sen sai käynnistettyä uudelleen käynnistämättä konetta uudelleen.

Kenelläkään ollut vastaavia ongelmia?

27

Itselläni ilmeni sama ongelma. Ratkaisin sen lisäämällä laitteet /etc/fstab tiedostoon.

Koodia: [Valitse]
/dev/sda1 /mnt/sda1 auto noauto,user  0 0

Kiitos. Toi toimi (paitsi että laite oli mun tapauksessa sdb1).

28
Ennen kun usbtikun työnsi koneeseen, niin kde kysyi mounttasi tikun ja lisäsi kuvakkeen työpöydälle. Nyt aivan yhtäkkiä ei mounttaus enään toimi. Kde kyllä vieläkin kysyy haluanko avata tikun konquerorissa kun työnnän sen koneeseen, mutta se ei silti tee mitään.

Käsin mounttaus onnistuu, mutta kun yrittää unmountata käskyllä umount niin kone valittaa 'Device busy'.

Mitä pitäisi editoida, jotta automounttaus lähtisi mahdollisesti taas toimimaan??

29
Ubuntu tietokoneissa / Re: Taas se teki sen
« : 09.11.06 - klo:23.57 »
......
Voisit painaa sitä "Poita asemasta" -namiskaa joka on ainakin minulla tässä suomenkielisessä versiossa.
....

Näin aina toimin itsekin. Eipä silti ole järjestelmä aina osannut kirjoittaa tiedostoja tikulle siltä "jonosta". Nykyään olen oppinut laittamaan tikun takaisin koneeseen ja tarkistamaan onko tiedot mahdollisesti kirjoitettu vai ei. Ja sitten tarpeen mukaan uusin yrityksen kunnes onnistuu. ja näin pitää varmaan toimia tästä eteenkin päin, koska tämä on siis ilmeisesti järjestelmän ominaisuus.

Ja vielä tohon Linux vs. Windows vertailuun. Pari vuotta sitten kun viimeksi Windows oli koneella, niin kyllä sen tikun pystyi repimään irti ilman mitään unmounttailuja ja AINA oli tiedostot eksynyt kortille asti. En ota kantaa onko Linuxin tapa laittaa tiedostot "jonoon" parempi vai huonompi, mutta ei Windowsin kanssa koskaan tarvinnut epäillä kopioinnin onnistumista.

30
Ubuntu tietokoneissa / Re: Taas se teki sen
« : 07.11.06 - klo:19.51 »
Lainaus
Minun mielestäni asia on harvinaisen selkee , kun menee ja klikkaa 'poista asemasta' niin näytöön ilmestyy palkki joka häärää aikansa, ja kun se sitten on hävinnyt näkyvistä niin vois vaikka olettaa että homma on hoidettu.
yrms

Ainakin KDE:ssä kyseinen kohta on "Safely Remove" ja sitä kun painaa niin tiimalasi hyppii pari kertaa ja sitten usb-tikun kuva häviää työpöydältä. Tästä ainakin itse päättelen että työ on suoritettu ja tikun voi poistaa.

31
Ubuntu tietokoneissa / Re: Taas se teki sen
« : 07.11.06 - klo:19.08 »
Lainaus
eli järjestelmän pitäisi häiritä käyttäjää jollain animaatiolla kunnes homma on hoidettu eikä vain kuitata kun työ on jonossa ja tullaan suorittamaan? makunsa kullakin.

Mistäs sen tietää koska tämä pyydetty ja jonoon asetettu työ on suoritettu???

Itellä käytössä Kubuntu Dapper ja samaa ongelmaa kuin ketjun aloittajalla. Monesti kopioinut tietoja usb-tikulle huomatakseni myöhemmin että sinne tais taas jäädä filut "jonoon". Vaikka aina valitsen "unmount" usb-kuvakkeen takaa ennen kuin poistan tikun koneesta. Eikö järjestelmä voisi viimeistään siinä vaiheessa ilmoittaa että tiedostot on jonossa ja antaa jonkun vinkin kun homma on valmis.

Ja muutenkin ihmetyttää miksi järjestelmän pitää laittaa tiedostot jonnekin jonoon vaikka en tee koneella sillä hetkellä muuta kun kopioin tiedostoja tikulle.

32
Niinkuin otsikossa lukee. Joissakin peleissä tosin saattaa esim. enter näppäin toimia, mutta ei tarpeeksi moni että pystyisi pelaamaan.
Flashplugin-nonfree asennettuna. Onko muilla samonlaisia ongelmia. Ja noita pelejähän löytyy esim http://www.addictinggames.com/.

33
Multimedia ja grafiikka / Re: HD-videot...
« : 08.09.06 - klo:22.09 »
Mplayer ei suostu toistamaan hd-pätkiä ollenkaan. Kokeilut Kmplayerillä jatkui ja yksi video suostuikin hetken näkymään oikein. Kuitenkin noin 10 sekunnin kuluttua koko ohjelma kaatuu.

Ehkäpä joku koodaa linuxille toimivan kooderin, kunhan hd-materiaali vähän yleistyy.

34
Multimedia ja grafiikka / Re: HD-videot...
« : 08.09.06 - klo:18.04 »
Kaffeineä yleensä, mutta ongelma on sama kaikilla yllä luetelluilla ohjelmilla.

35
Multimedia ja grafiikka / HD-videot...
« : 08.09.06 - klo:16.05 »
Ongelmana on ettei Kubuntu toista HD-muodossa olevaa videota. Olen yrittänyt sekä mpeg2 ja h.264 pakattuja videoita 720p ja 1080p resoluutioilla. Osa videoista pyörii todella hitaasti ja osa ei toistu ollenkaan. Esim Applen sivuilla olevien HD-trailerien katselu ei onnistu.

Käytössä Kubuntu Dapper. Olen asentanut w32 codecit. Kaffeinen, Xine, Kmplayer ja VLC videon katselu ohjelmat testattuna.

Kone: Amd64 3500+ Nvidia 6600 256Mb (ajurit myös asennettu) ja 2Gb muistia. Windows puolella videot toistuu näppärästi saman tasoisella koneella, joten ei pitäisi olla tehoista kiinni.


36
No niin.
Äänipiiri siis Nvidia CK804 joka löytyy Abitin AN8 Sli emolta.

Kaikkia lunatiCin mainitsemia Kmix ym kikkailuja yms. olen toki kokeillut. Ja ilman tulosta. Ainoa mikä on auttanut on uudelleen käynnistys, joskaan ei sekään aina.

Netistä yrittänyt etsiä, jos jollain olisi samaa ongelmaa mutta ei ole samanlaista tapausta tullut vielä vastaan.

Ja mitä tohon jannen kommenttiin tulee, niin olen saanut äänet toimimaan niinkuin pitää. Silloin kun äänet toimii niin voin katsoa vaikka elokuvaa ja kuunnella musiikkia ja vaikkapa kuunnella jonkun flash animaation ääniä samaan aikaan ilman ongelmia. Eli useampi sovellus voi käyttää ääniä samalla kertaa.

Ei tossa muu ärsytä, kuin että äänet katoavat aina silloin kun niitä eniten tarvitsisi. Ärsyttää kun äänet äviävät ja tulevat takaisin ilman nähtävää syytä.

kiitos.


37
No nyt ne äänet taas toimii... Mitään en tehnyt, paitsi käynnistin koneen. Äänet siis tulee ja menee. Luulin että kun linux maailmassa saa jonkun toimimaan niin sitten se toimii kuin junan vessa. Ei ilmeisesti.

38
Vaihtoehtoiset työpöytäympäristöt / Äänet hävisi.
« : 26.08.06 - klo:18.54 »
perkl...
Äänet meni ja hävisi kokonaan... Eilen toimi vielä ihan hyvin, mutta tänään kun käynnnistin niin eipä tuu pihaustakaan.
Tää on tehnyt tätä joskus ennenkin, mutta aina on rebootin jälkeen äänet palannu. Nyt ei mikään auta.
Äänikorttina emolevylle integroitu NForce4 juttu, joka siis ennen toiminut ihan hyvin. Kubuntusta Dapper versio alla.
Apua.

39
Enpä kuvaavampaa otsikkoa keksinyt.. No ongelmana on poistaa Amarokin collection listasta ne genre-tagit, joiden alta ei löydy kappaleita. Eli kun järjestän kappaleet esim. Genre-Artist järjestykseen, niin listaan tulee noin 30 eri genreä, vaikka musiikkia löytyy vain noin kymmenestä.

Kiitos avusta etukäteen.

40
Multimedia ja grafiikka / Re: Dapper ja multimedia
« : 08.07.06 - klo:23.37 »
Lainaus
Jos sources.list ongelmia, niin siitä ubuntu wikikirjasta löytyvä lista:

Laitoin ton sources.listin ja sieltähän löyty niin tuo extracodecs kuin myös flash. Nyt toimii kaikki taas niinkuin pitää. Kiitos avusta.

Sivuja: 1 [2] 3