Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - avanti

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 23
81
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Muistilappu unitiin
« : 18.08.16 - klo:23.58 »
Mikä on nimeltään Unityn(?) työpöydälle saatava muistilappu,
siis ubuntun työpöydälle? Kun en millään keksi synapticissa että mikä se voisi olla.
Tomboy ei ole vaihtoehto kun siinä ei saa useampaa muistilappua luotua.

Kirjoitinpa Ubuntun sovellusvalikoima-ohjelmaan vain musitil, ja tuloksena olisi Tomboyn lisäksi "Muistilappu" ohjelma. Tarkemmissa tiedoissa lukee "Gnome 3". Tomboy sopii hyvin minulle, joten en tunne tuota ohjelmaa tämän kummemmin.

ML

82
broser-plugin-freshplayer-*
synaptic:ssa noita on kolme,  -libpdf, -nacl ja -pepperflash
no laitoin kakki ladattavaksi ja kas, firefoxissa flash videon tiedoissa versio 11.2* -> 22.0.0.209 toki selaimen lisäosien hallinta >> liitännäiset näkyy molemmat versiot
eikai tuosta kaikkien asennuksesta mitään haittoja ole?

Oman kokemukseni mukaan haittaa hyvinkin. Selain ei voi tietää mitä versiota halutaan käyttää. (Silloin kun itsekin korvasin 11.2* version pepperflashilla homma ei alkanut toimimaan, ennen kuin poistin 11.2* version.)

ML

83
Päivitin Ubuntu 15.10 >> 16.04.1 LTS versioon ohjelmistopäivityksen kautta, ja onnistuin täydellisesti! Se kun kertoi suoriltaan myös että mihin versioon se ehdottaa päivitystä. Mitään virhettä ei tullut missään, lähes 2000 tiedostoa tuli, ohjelma asensi, siivosi ja lopuksi käynnisti koneen uudelleen.

Ehkä seuraavalla näin isolla päivityksellä kokeilen komentoa do-release-upgradea, joka huolehtii myös lisätoimenpiteistä. Mutta olen nytkin enemmän kuin tyytyväinen.

ML

84
Itse olen pienentänyt asiakirjaselainta yksinkertaisesti niin, että olen tarttunut hiirellä ohjelman yläpalkkiin, siirtänyt ohjelmaa vasemmalle näytön ulkopuolelle niin että voin kaventaa ohjelman ikkunaa oikeasta reunasta. Sitten vain siirrän koko ohjelman takaisin näkymään kokonaan.

(Siis siinä tapauksessa, kun ohjelma on täyttänyt koko ruudun, eikä mistään reunasta saanut otetta.)

ML

85
Suurimmasta osasta tarpeettomia ohjelmia et pääse eroon. Ne on niitattu kauppahintaan mukaan. No mikä nyt onkin tarpeeton, mulle tripadvisor, chaton, svoice, playlehtikioski, -kirjat, -musiikki jne.

Kyllä minä olen poistanut ohjelmia Androidista, mitä alunperinkin oli mukana. Tosin niiden käynnistyskuvake oli pakko jättää, ja päivityksiä voi yrittää pukata.

Esim pelit, Chrome selain sen jälkeen kun miellyin vallan Operaan ja huomasin etten koskaan käyttänyt paljon raskaampaa Chromea.

ML

86
Multimedia ja grafiikka / Vs: Katsomo ilman loitsuja
« : 10.04.16 - klo:00.14 »
Lainaus
Taitaa olla ennestään Chrome asennettuna? Siitä syystä myös chromiumilla toimii.

Ei ollut, oli (ja on) aivan uusi kone.. Hämmästyttää miten paljon tehokkaampi onkin, kuin vanha raato, kämmenelle sopivaksi kooltaan.

ML

87
Multimedia ja grafiikka / Vs: Katsomo ilman loitsuja
« : 08.04.16 - klo:23.31 »
Hm, kun asensin Chromiumin niin myös Katsomon videot alkoivat toimimaan laakista. Ja erityisesti F1 fanina katson maikkarin F1 videoita. Jotkin niistä kuitenkin vaativat edelleenkin Silverlightin.

Maikkarihan käsittääkseni pyrkii nimenomaan pois Silverlightin käytöstä, koska se on Microsoftillekin vanhaa vai vanhentuvaa tekniikkaa. En tiedä kun en halua koskea Silverlightiin enää pitkällä tikullakaan.

ML

88
Tuollainen ohjelma kuin Päävalikko tai Ala Carte on myös hyvin informatiivinen. Chromiumin ominaisuuksissa se kertoo että käynnistyskomento on
Koodia: [Valitse]
chromium-browser %U
ML

89
Ubuntu tietokoneissa / Vs: ohjelmien päivitykset
« : 04.04.16 - klo:23.50 »
Ainakin lähes automaattisia päivityksistä tuli, kun asetin tärkeät turvapäivitykset asentumaan kysymättä minulta. Toisaalta aina kiinnostaisi mitä ja millaisia päivityksiä tulee. Nyt on taas asetukset alkuperäisinä, onneksi tulee harvakseen.

ML

90
Jaa siitä Launchyn toimimattomuus johtuukin - hyvä tietää. Asensin Synapticilla Googlen Pepperflashin, totesin paremmaksi kuin Adoben Flashin jonka poistin kokonaan. Sitten huomasin että ainakaan Launchy ei toimi Firefoxissa.

ML

91
Onpa tämä vaikeaa löytää hakemalla hakea  se ohje, jossa malmilandia kertoi jostain xpi-tiedostosta jossain, jolla Firefoxin Voikko lisäosan saa käyttöön! Ei ole pitkääkään aikaa siitä.

ML

92
Jaa, nyt taisi selvitä jotain. Päivitystiedosto on tgz-paketti, joka asennetaan komennolla "installpkg tiedosto.tgz.". Jospa asennusrumba tästä alkaa selviämään. Nautilus näyttää virallisen Virtualmoon hakemiston kohdalla lukon kuvaa.

Piti vielä kirjoittaa että oletuksena VMA asentuu /usr/local/ hakemistoon. Näillä hakemistoilla on kuitenkin täysin samat oikeudet.

ML

93
Nyt en ymmärrä ollenkaan mistä kiikastaa. Virtual Moon Atlaksen download-sivulla on selkeät ohjeet asennuksesta Linuxiin, mutta ei. Kopioin sivulta päätteeseen komennon "tar xf virtualmoon-6.0-linux.tar",  mutta herjaa että "Toimintoa open ei voi suorittaa: Tiedostoa tai hakemistoa ei ole."

Kyllä varmasti on ja kokeilin sekä Lataukset että Työpöydältä. Kokeilin myös kirjoittamalla sudo komennon kärkeen, mutta sama tulos.

Sitten kokeilin purkaa tiedosto käsin tekemällä ensin hakemiston "Virtualmoon" kotihakemistoon, ja nyt onnistui asennus tuon sisälle asentuneeseen viralliseen Virtualmoon hakemistoon "sudo ./vmapro_install.sh". Sitten piti asentaa päivitystiedosto samaan tyyliin, mutta eipä onnistunut! Oikeudet puuttuivat. Ei tämä ennen näin vaikeata ole ollut.

Tämä on minulle tärkeä ohjelma, joku Seamonkey tai Opera ovat sivuseikkoja ja minulla on aina ollut käytössä Virtual Moon Atlas. Nytkin latasin lähes 20 osaa siihen, eikä se riitä. Loppujen lopuksi ohjelma renderöi kuun kuvan neulan terävästi.

ML

94
Otanpa pitkästä aikaa käyttöön Seamonkey ohjelman, joka on enemmän kuin selain, ja vaikutti laadukkaammalta kuin Firefox.

Tuli *tar.bz2 paketissa, ja pääsin asennuksessa niin pitkälle sudoilemalla ja chmod komentoa kokeilemalla, että hakemistosta /usr/local/seamonkey2 on nyt suoritettava tiedosto seamonkey.

seamonkey2 hakemiston oikeudet ovat nyt omistajalle root luo ja poista tiedostoja, ryhmälle root listaa, luo/poista, ei pääsy ja muille ei mitään.

Nyt pitäisi päästä käyttämäänkin sitä ohjelmaa tavallisena käyttäjänä (ylläpitäjän käyttäjätyyppinä). Tuo chmod komento tuntuu hankalalta.

ML

95
Tuo Firetray lisäosa toimiikin nätisti. Myös Thunderbirdin pikkuruinen painike ilmestyi yläpalkkiin. Kiitos.

96
Täytyypä kokeilla tuotakin.

ML

97
Harmittaa kun Thunderbird ei nykyään enää ilmoita uusista maileista vaihtamalla väriä yläpalkin kirjekuoren kuvakkeeseen. Siinä täytyy olla bugi, mutta sille ei kai voi mitään?

ML

98
Milloinkaan tuohon selaimeen tulisi kirjanmerkkipalkki, ja joko selaimen sisuksiin asennettu adblock plus tai ainakin sen asentamisen mahdollisuus? Nyt on alkanut valuun markkinoille selaimia joissa Adblock plus on valmiina...

Kirjanmerkkipalkki? Olen pitkään käyttänyt älypuhelimessa Opera Mini selainta, jonka etusivulla on painonappi kirjanmerkeille. Myös AdBlock Plus on asennettuna.

Tykästyin siihen Operaan niin paljon, että tulin poistaneeksi käytöstä Chromen, kun huomasin etten käytä sitä juuri koskaan. Muistiakin vapautui kummasti, ja silti en kaipaa mitään lisää Operaan.

Kait sen selaimen saa myös Ubuntu mobiililaitteeseen?

ML

99
Yleistä keskustelua / Vs: Kevyt mutta toimiva selain?
« : 26.01.16 - klo:00.19 »
Opera on mielestäni oikein hyvä, paljon kevyempi ja nopeampi kuin vaikka Chrome, eikä siltikään ole varsinainen kevytselain.

ML

100
Ei toiminut, mutta nyt kone on huollossa.

ML

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 23