Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - avanti

Sivuja: 1 ... 20 21 [22] 23
421
Paketti on compiz-config-settings-manager (tosin löytynee sovellusvalikoimasta compiz sanallakin) ja sen saa auki Järjestelmä → Asetukset → Compiz-asetusten hallinta. Työpöytätehosteiden pitäisi kuitenkin olla oletuksena jollain tasolla käytössä, jos vain koneen rauta sitä tukee.

Minitubea tai mesen webkameratoimintoa en ole kokeillut itse koskaan. Skypellä kyllä onnistuu, mutta jospa joku muu osaisi neuvoa.

Näkyyhän se Compiz tosiaan olevan käytössä juu, mutta en juuri tuon nimistä löydä asetuksista. Kohteesta Järjestelmä > Asetukset löytyy kohta "Ulkoasu". Avautuupi "Ulkoasun asetukset", sen välilehdeltä "Visuaaliset tehosteet". Itselläni on asetuksena "Ei mitään", ja olen ihan tyytyväinen. Tämä siis 10.04.2 LTS:llä.

Minitube on, ja toimii ihan hyvin (kunhan on suora linkki johonkin YouTuben videoon, eikä HD-tason videot näytä toimivan).

ML

422
Multimedia ja grafiikka / Vs: VLC player
« : 07.03.11 - klo:23.04 »
Kuka käyttää? Mihin toimintoihin soveltuu hyvin?

Käytän mm. Maikkarin F1-uutisten videoiden katseluun. Mediaplayerconnectivity (FF:n lisäosa) lykkää ne videot VLC:lle, ja hyvin toimii. Hulppeata katsoa koko näytön kokoisena. (Maikkarin tarjoama Silverlight saa pysyä vaikka ... roskiksessa.)

Ynnä muiden videoiden katseluun.

ML

423

EDIT: Katsomon vanha toistotapa Firefox ja VLC on katsottavaa, jopa full Screeninä samassa raudassa Gnomella..

T:Jallu59

Toki full screeninä - on se hulppeata.  :)

Ei mitään HD-laatua, mutta olenkin arvioinut, että jos näkisin tv:ni saman kokoisena soffaltani maaten, kuin näytön edessäni niin sen diagonaali olisi noin 2 metriä.

ML

424
Juu ei toimi katsomo ei, kenenköhän idea tuo silverlight on ollut, ei ole pahemmin kehuja kuulunut windows saati linux rintamalta.

Pahuksen Silverlight joo. Uusimmallakin versiolla FF kaatuu, SeaMonkey on samanlainen (onhan se samasta tehtaastakin), Chromessa ei toimi, mutta se sentään ilmoittaa virheestä Silverlightissa.. Antaa perunan olla. Formula 1 fanina käytän Katsomoa niin, että Maikkarin F1-uutissivulla klikkaan jonkin videon linkkiä, (NoScript väliaikaisesti pois päältä), nyt ehdotetaan sivulla hankkimaan Silverlight, mutta videon voi katsoa vanhaankin tapaan. Mediapleyerconnectivity antaa videon VLC:n haltuun, ja hyvin toimii.

Toki sitten voin kokeilla hopeavaloa uudelleen, jos sille tulee toimiva versio lopultakin.

ML

425
Ai niin, piti vielä lisätä että minulla oli kyllä harmaassa muistissa, että Linuxeissa levyjen pirstaantuminen ei pitäisi olla ongelma. Joku ilmeisesti Windowsin käyttäjä taas oli hyötynyt defragmentoinnista tuon kuvajärkäleen kanssa, oman kirjoituksensa mukaan. Piti minunkin jotenkin päästä asiassa sisälle.

ML

426
500 Mt ei Gimpille ole mikään ongelma. Voipi olla muistin max-määrä miinus pyöreät 500 Mt (jonka käyttis vie) ja hyvin raksuttaa. Vika on tn. edellä mainitussa gimpin käyttämän muistin maks-asetuksessa. Vaihda se kuten edellä mainittiin.

Ext... levyjärjestelmät ei frakmentoidu lainkaan.

No niin. Muutin Gimpin muistin max-määrää (myös kuvakkeiden osalta) niin, että noinkin iso kuva toimii siinä. Tosin suurin "vika" on itsessäni, elikkäs nyt odotin niin pitkään että kuva lopulta tuli ladattua ohjelmaan. Kyllä näin järkälemäisen kuvan kanssa pitää olla paaljon enemmän resursseja raudassa. Näin piitkät odottelut eivät vetele.

Varsinkin kun kun netistä löytyy sama kuva tarkastelua varten linkistä http://wms.lroc.asu.edu/lroc_browse/view/wac_nearside. Tosi raudat on "langan" toisessa päässä. Poistin kuvan omalta kiintolevyltä - mutta kaikenlaista pitää kokeilla, samalla voi oppia jotain lisää taas.

Isoin resoluutio on 145 m/pikseli, tosin myös Virtulal Moon Atlas -ohjelmassa suurin reso on 250 m/pikseli (siis kuun pinnalla virtuaalisesti). Sen mahdollistava tekstuuri tuli 166 MB:n pakatussa tiedostossa, ja on siis vain yksi osa koko ohjelmaa. (Valinnaisia osia.)

Nykyään saa tyrmistyttävän upeita kuvia tähtitaivaalta netistä, myös harrastajilta. Lisäksi tajuttomia ohjelmia ym kamaa!!

ML

427
Latasin tif-tiedoston, jonka koko on peräti 549 MB (kuva kuusta jossa pienin yksityiskohta on muistaakseni 150 metriä kuun pinnalla.

Koitin avata se Gimpillä, mutta ei näy tulevan valmista, sain jopa hyydytettyä koko käyttiksen, kun yritin sulkea Gimpin hiirellä!

Eräällä toisella oli käynyt samoin - Corel ei avannut. Hän defragmentoi kiintolevynsä ja johan alkoi toimimaan, jopa yllättävän nopeasti. Mainitsi vaan sellaisen ohjelman kuin Auslogicsin disk defrag -ohjelma. Se näkyy hanskaavan vain FATit ja NTFSsät. En ole löytänyt Ubuntusta valmiina mitään defragmentointi-komentoa.

ML

428

Olen antanut itselleni kertoa ettäs otsikossa mainittu proxy olisi vallan verraton peli pesemään selailtavat sivut esityskuntoon.
Siis poistaa tarpeettomat mainoslinkit sun muut asian kannalta tarpeettomat lisukkeet.

Ja onhan siinä laaja dokumentaatio, vaan en saa siitä perusnuotteja selville. (Kun minun luettavakseni on osunut vain jotain ameriikanmurthella kirjoitettuja ohjeita)

Onko ko. ohjelmalle joitain kotoistettiua ohjeita jossain?


Tein pikaisen haun Googlella Privoxystä ja suomenkielellä. Tulihan sieltäkin osumia. Privoxyn perusasetukset pitäisi sopia hyvin peruskäyttäjille. Ei ainakaan minulla valittamista. (Tosin on jo ennestäänkin sekä NoScript että Adblock plus käytössä, mutta ei haittaa. Ne tekevät omia juttujaan, pesevät lisää.)

ML

Harmi, että linkit putosivat pois viestistäsi. Tai edes hakusanat olisivat olleet avuksi.
Kun minulle osuu vain
"Tarkoititko: proxy ohjeet "
ja
http://linux.fi/wiki/Privoxy
...
:(


Siis Googleen hakusanaksi Privoxy, tuli englanninkielisiä tuloksia, valitsin "Etsi sivuja, joiden kieli on suomi", tuloksena 440 osumaa. Ainakin ensimmäiset 10 osumaa näkyvät olevan keskusteluista, poislukien tuo wikin linkki.

Tässä ainakin ensimmäiset 8 linkkiä (siis tuon wikin lisäksi, yksi oli englanninkielinen ?!?):
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=8600.0
http://murobbs.plaza.fi/urheilu/575347-f1-lahetykset-netista-2009-2010-2011-a.html
http://murobbs.plaza.fi/ohjelmat-kayttojarjestelmat-ja-ajurit/573926-privoxy-chrome-ei-toimi.html
http://www.xetpoint.fi/ratkaisut/turva-tane/kaeytetyt-avoimet-ohjelmistot-ovat-alan-teollisuusstandardi/
http://opensuse.fi/keskustelu/index.php?topic=1251.0
http://keskustelu.afterdawn.com/thread_view.cfm/488592
http://northpole.fi/o/444332/
http://extreme.ajatukseni.net/2010/02/26/irc-tor-ja-lahes-anonyymi-toiminta/

Useampi linkki näkyy liittyvän Toriin suhteessa Privoxiin.

Loppuja satoja saat etsiä itse. Sitä vartenhan tämä hakukonetekniikka on. Itsekin olen uusi Privoxyn käyttäjä, mutta ymmärrän hyvin englantia.

ML

429
Hei,
yritän tässä saada flashiä toimimaan AMD64 koneessa, jossa Ubuntu 10.04. Koneella useita käyttäjiä.

Yhdellä ilmoittaa: missing plugin.
Toisella käyttäjällä esim Ylen areenan aloitussivu näyttää olevan OK, mutta videot ei kuitenkaan lähde pyörimään.

On nuo Flashien näkymiset ihmeellisiä juttuja. Itselläni Chrome näyttää parhaiten Areenan ohjelmat, mutta muuten Opera toimii parhaiten. Firefoxilla ei tule ääntä. Jos on suora linkki Yotuben videolle, käytän Minitube -ohjelmaa. Se ei vaadi mitään Flash-pluginia ollenkaan.

ML

430

Olen antanut itselleni kertoa ettäs otsikossa mainittu proxy olisi vallan verraton peli pesemään selailtavat sivut esityskuntoon.
Siis poistaa tarpeettomat mainoslinkit sun muut asian kannalta tarpeettomat lisukkeet.

Ja onhan siinä laaja dokumentaatio, vaan en saa siitä perusnuotteja selville. (Kun minun luettavakseni on osunut vain jotain ameriikanmurthella kirjoitettuja ohjeita)

Onko ko. ohjelmalle joitain kotoistettiua ohjeita jossain?


Tein pikaisen haun Googlella Privoxystä ja suomenkielellä. Tulihan sieltäkin osumia. Privoxyn perusasetukset pitäisi sopia hyvin peruskäyttäjille. Ei ainakaan minulla valittamista. (Tosin on jo ennestäänkin sekä NoScript että Adblock plus käytössä, mutta ei haittaa. Ne tekevät omia juttujaan, pesevät lisää.)

ML

431
No niin. Onnistuinpa hyvinkin asentaa Virtual Moon Atlaksen v.5.1 myös Ubuntuun! Harmi vaan ettei se ole mitenkään Debian Linuxeille erityisemmin tarkoitettu. Piti (ja halusinkin) opetella ruveta asentelemaan tgz-paketista.

Lisäksi se on erikoinen ohjelma siitä, että perusohjelmaan voi asentaa erilaisia kuva-, kartta- ja tekstuuri-osia, oman halun mukaan. Mutta on se hieno ohjelma tähtitieteen harrastajalle. Paremman näköinenkin, kuin Wintoosan vastaava.

ML

432
Nyt on vihdoinkin Debian 6 julkaistu 8) Lisätietoja saat http://www.debian.org/News/2011/20110205a
Järkytys. Itsellä tuo sivu aukeaa varmaan google kääntäjän kautta, mutta miten ihmeessä se on mahdollista, kun en ole sallinut kääntämistä englannista suomeksi?

Eipä tuon sivun suomenkieli miltään konekäännökseltä näytä, vaan kunnolliselta - ainakin sellaisen sivun sain nähtäväkseni tuosta linkistä.

ML

433
Otin tuosta Firefoxin ylänurkasta.

Niin, tuolla samassa nurkassahan ne painikkeet olivat jo 10.04:ssä. Järjestys vain oli "pienennä,suurenna,sulje", kun 10.10:ssä se on "sulje,pienennä,suurenna".

Öh - nehän näyttävät olevan tässä 10.04.1 LTS:ssä juuri tuossa järjestyksessä "sulje, pienennä, suurenna".  ???

ML

434
Yleistä keskustelua / Vs: Suosikki ohjelmasi
« : 04.02.11 - klo:00.58 »
Chrome ja Opera
Stellarium
Cartes du Ciel (tähtikarttaohjelma)
Virtual Moon Atlas

Siinä joitain mitä nyt tuli mieleen.

ML

435
Yleistä keskustelua / Vs: Outo valoilmiö - katso itse
« : 29.01.11 - klo:01.11 »
Tuolla foorumilla on henkilöitä, jotka webkameran kuvasta laskevat esim. taivaalla näkyneen viirun tulleen meteoriitista, joka putosi Nyhtänköljään Virtasen takapihalle klo 02.23.

En epäile. Uskon sielläkin olevan alan ammattilaisten, jotka oikeasti osaavat homman.
[/quote]

Kyllähän siellä ammattilaisiakin on, sekä alan opiskelijoita, mutta varsinkin kokeneita ja taitavia harrastajia, jotkut erittäinkin taitavia. Itsellänikin tähtitiede on aina ollut suorastaan intohimoinen harrastus jo kymmeniä vuosia. Onneksi olet jo saanut vastauksen kysymykseesi -  nuo ufoihin viittaavat vastaukset meinasivat jo jättää vastaamatta koko asiaan.

ML

436
Laitealue / Vs: Näytönohjain AGP-väylään
« : 28.01.11 - klo:00.34 »
Tervehdystä

Olemassa oleva Asuksen / ATI näytönohjain rupesi punastelemaan, kuvan väri punavoittoinen. Nyt kysymys kuuluu onko vielä saatavana AGP-väylään näytönohjainta ja jos on niin minkätasoisia ja hintaisia mahtavat olla. Vaatimuksena olisi vähintään 512Mb muistia ja AGP-liitäntä.

Juuri muutama kuukausi sitten oli pakko vaihtaa näytönohjain, kun vanha oli heikentynyt pahasti. Koneeni on sen verran vanha, että siinä on myös vain AGP-väylä. Verkkokauppa.comista kuitenkin löytyi nykyaikainen tehonäytönohjain (tuotetiedoista), Sapphire Radeon HD3650 , 512 MB DDR2 128 bit, hintaan 66,90 €. Halvempikin malli olis ollut, mutta tämä löytyi suoraan liikkeestä, en hirvinnyt ruveta odottelemaan, niin pahaksi oli entinen mennyt.

Siinä on 2x DVI-liitäntä, omassa näytissäni taas vain VGA-liitäntä, mutta mukana tuli adapteri, joka on toiminut täydellisen hyvin. Siinä on myös TV-ulostulo.

Se meni muuten Ubuntuun että heilahti - Win XP Homeiseen taas piti KÄSIN etsiä oikea resoluutio, vaikka mukana tuli asennus-CD! Hyi h.... noita Wintooseja.

ML

437
Ilmaisinsovelma, istunto. Ja sieltähän se äänenvoimakkuuden pikainen säätö löytyi. Enpä olisi sitä osannut tuolta hakea.

Kiitos!

Mitähän tarkoitat tuolla "Ilmaisinsovelma, istunto"? Kun yläpalkkia klikkaa hiirulaisen vasemmalla korvakkeella, näytölle ilmestyypi pitkä lista asioista, jotka voi lisätä yläpalkkiin. Löytyy myös Ilmaisinsovelma, jonka laitto yläpalkkiin tuo sinne sen äänenvoimakkuuden säätimen, sekä asetuksia viestintään.

Kyllä minäkin etsin ensin jonkin aikaa tuota Ilmaisinsovelmaa, ennenkuin hokasin että tuolta se tulee. Kun täällä joku vinkkaa jostain, niinkuin nyt tästä asiasta, olisi hyvä että kertoo samantien mistä sen löytää sitten, mitä pitää sisällään. Eivät nämä asiat mitään itsestäänselvyyksiä ole.

ML

438
Lainaus
Opin purkamaan ja kasaamaan pikkuasuksen ilman ohjeita
Näin netistä huoltomanuaalista mitä kaikkea vaatii HP DV6 läppärin purkaminen niin että pääsee tuulettimeen käsiksi --- vein läppärin sovinnolla HP: n huollon riesaksi.

Niin no olihan noita ohjeita toki netti pullollaan. Oli yksi todella hyvä mutta tietysti tuolla eee:n ff:n kirjanmerkeissä  :) Magneettipäinen meisseli olisi ollut kova sana kasaamisvaiheessa kun nuo ruuvit eivät niin kauhean suuria olleet.

Mikseipä magneettipäistäkin meisseliä voisi/uskaltaisi käyttää, kunhan tietää joka hetki tasan tarkkaan mitä on tekemässä. Tai yhtä hyvin voi sohia millä meisselillä vaan.

ML

439
Nyt tein sit "fiksusti" että asensin ensin sen Windowsin mikä on kuulemma ihan pakko olla, ja vasta sitten Ubuntun

Onnistuu se toisinkin päin, vähemmän on vaivaa kun asentaa vindoussin ensin  8)

Niin, Wintoosathan on tunnetusti siinä ääliömäisiä, että jos sen asentaa toiseksi, jonkin toisen käyttiksen jälkeen, Grubit ja vastaavat pitää laittaa uusiksi!

ML

440
Hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille myös tällä foorumilla!

T: ML

Sivuja: 1 ... 20 21 [22] 23