Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - avanti

Sivuja: 1 ... 18 19 [20] 21 22 23
381
Katoppa vielä Apuohjelmista Salaus ja avainniput tjsp. Muistaakseni joskus ne oli siellä.

Joo Apuohjelmistahan löytyy Salasanat ja salausavaimet. Ja sieltä löytyy Salasanat: login, ei siinä sen kummempaa. Näyttäähän olevankin Chrome-selaimen omia juttuja, että kyselee joskus (ei edes aina) salausavaimia. Muutenhan järjestelmä ei kysele semmosia milloinkaan.

Muuten tuntuisi loogisemmalta, että tällainenkin kuin Salasanat ja salausavaimet olisi Järjestelmä > Asetuksissa, taikka Ylläpidossa. En ihan ymmärrä tällaista hajasijoittelua, mutta joku minua viisaampi on näin päättänyt. Ja siis LTS-Ubuntussa.

ML

382
On siitä joskus ennenkin tällä foorumilla ihmetelty, mutta asia ei ole selvinnyt.

ML
Jos kyseesä on tuo oletusavainnippukysely, asia ei ehkä ole selvinnyt, mutta ratkaisu, joka lopettaa kyselyt, löytyi tässä keskustelussa: http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=38938.0

Näytti olevan Nattylle nuo ohjeet, minulla 10.04.3 LTS - ei päde. Koetin enempi kiinnostuksesta katsella Järjestelmä>Asetukset sekä Ylläpito valikoista, mutta en löytänyt mitään avainnippuasiaa. Mutta en välitä yhden selaimen takia tutkia enempiä, on liian pieni asia.

ML

383
Kiitos. Sain nuo lukot pois ja paketit asennettua.
Miten tuo jälkimmäinen homma?
Käynnistin koneen uudestaan ja jonkilaisella viivellä aukenee tuo ruutu jossa moittii avainnippua, mistä se johtuu?

Minulla vain tuo Chrome-selain välillä kyselee tuosta avainnipusta. Olen myös painaltanut peruutusta, ja kaikki toimii kuitenkin hyvin. Aivan pieni juttu, mutta kiinnostaa silti että mistähän johtunee. On siitä joskus ennenkin tällä foorumilla ihmetelty, mutta asia ei ole selvinnyt.

ML

384
Viimein tuli kunnolla aikaa paneutua ongelmaani. Aloin tutkimaan asioita CD:ni levytyökalulla - ja paljastui että kovalevy ei ollutkaan mountattu, tai liitetty!! Ei aavistustakaan miksi ihmeessä näin on päässyt käymään, en osannut edes odottaa tuollaista.

Noh nyt kaikki toimii taas, ja annoinpahan levytyökalun ensin myös tutkia kiintolevyn. Ei mitään vikaa. Vieläkin tulee käynnistettäessä yksi vaivainen rivi värillisiä pilkkuja näytön yläosaan - jostainhan sekin kertoo, tiedä sitten mistä. Mutta se ei haittaa käynnistystä.

Tietysti tuollainen ongelma tuli juuri silloin, kun kertakaikkiaan ei ollut aikaa paneutua kunnolla asiaan, mutta sellaista sattuu.

ML

385
Mikähän nyt sitten on tullut? Ubuntu 10.04.2 LTS:n käynnistyminen stoppaa alkuunsa, kun näytön väri on Ubuntun punainen mutta näytön yläosaan tuleekin monta riviä värikkäitä pilkkuja, ja siihen käynnistys jää.

Näyttäisi vihjaavan näytönohjaimen ajuriin, kun Grup2 tulee ihan normaalisti näytölle, samoin käynnistys Windows XP SP3:een onnistuu normaalisti, ja vinukka myös toimii täysin normaalisti.

Näytönohjain on Saphire Radeon HD3650 AGP-väylään, ostettu uutena viime syksyllä. Oli pakko vaihtaa näytönohjain, kun entinen oli hiipunut pahasti epävarmaksi. Kone on kuitenkin sen verran vanha, että siinä on vain AGP-väylä. Suljetun näytönohjaimen asennus Ubuntuun onnistui hyvin - pitäisiköhän kokeilla jotain avointa Ubuntulle tehtyä ajuria (mikä ja mistä)?  ??? ???

Tässä uudessa ohjaimessa vain DVI-I liittimet, näytössä vain WGA liittimet, joten välissä on sovitin joka on kuitenkin toiminut erinomaisen hyvin.

On Ubuntukin tähän mennessä käynnistynyt - muutaman kerran on hyytynyt alkuunsa samalla tavalla kuin nyt, mutta käynnistyi oikein uudella yrityksellä. Välillä on tullut vain yksi rivi epämääräisiä pilkkuja ruudun yläosaan, mutta käynnistys Ubuntuun on jatkunut siitä huolimatta. Nyt (parina viime päivänä) ei onnistu enää.

Minulla on myös 10.04.1 versio poltettuna CD:lle, kokeilin sitäkin ja toimii ihan normaalisti - en käynnistänyt sieltä näytönohjaimen ajuria vaan annoin olla ihan niinkuin se käynnistyi. Samoin olen kokeillut muutamaa vanhempaa kerneliä, sekä käynnistystä recoveryyn, mutta sama juttu, ei onnistu.

Tulipa sepustus, kun yritän selvittää ongelmaa mahdollisimman tyhjentävästi ja tarkasti. Koettakaa kestää.  :)

ML

386
Jos haluat pelata käytä Windowsia.
Jos haluat että kaikki vaan toimii käytä OSXää.
Jos haluat tutkia koneen sielunelämää ja säätää käytä Ubuntua.
Ensimmäisen ja toisen allekirjoitan aivan täysin, työhuoneesta löytyy jokaista kolmea sorttia, mutta viimeisessä kirjoittaja tavoittelee vain raflaavaa sanavalintaa; Ubuntu on käyttämistäni Linuista kaikkein yksinkertaisin(lue:helppokäyttöisin), ja oikeasti, tietokoneista mitäänymmärtämättömän avovaimoni tarvii vain ajaa 10.04ä, ja ottaa päivitykset.

Mitä olen nyt muutaman vuoden käyttänyt pääasiassa Ubuntua (LTS), ihmettelen edelleen että mistä tulee tuo väite säätämisen tarpeesta. Pikemmin tällä on mennyt kaikki uudistukset heittämällä, kun taas nimenomaan Win XP SP3:lla on ollut hankalampaa. Esim. kun piti vaihtaa näytönohjain, ja vielä enemmän kun ADSL-modeemi vaihtui VDSL-modeemiin. Onhan tuo Windows jo lähes 11 vuotta vanha, josko se selittää jotain?

ML

387
Yleistä keskustelua / Maikkarin tulospalvelusta murinaa
« : 12.07.11 - klo:00.48 »
F1-fanina piti katsoa tulokset ja pisteet maikkarin tulospalvelusta. Tällaisella nykyajan ison reson näytöllä teksti vaan on kovin pientä - vaan kun suurennan sitä, teksti laajeneekin vasemmasta reunasta yli näkymättömiin!

Olen usein ihmetellyt tällaisia sivustoja, joissa tekstin suurentamisessa käy noin huonosti. Onkohan tuokin jotain vain M$IE:n selaimelle suunniteltuja juttuja, vai mitä tuo on? En jaksaisi mennä taas wintoosan puolelle tsekkaamaan tuotakin.

Ala-arvoista, jos tuokin palvelu on vain MS:n selaimelle suunniteltu. Palautetta meni maikkarille tästä. Onneksi esim. sellainen sivusto kuin http://en.espnf1.com/ tarjoaa yksinkertaiset taulukot omaan tulospalveluunsa. Ei mitään silmänruokaroskaa. Englanniksi kylläkin. Sitten on myös FIA:n ja F1 viralliset sivustot.

ML

388
Listauksia voi lukea sivuittain vaikka esimerkiksi seuraavaan tyyliin
Koodia: [Valitse]
dmesg | less
Täällä on kuriositeettina muutama esimerkki miten komentorivillä voi etsiä yms.
http://www.linfo.org/dmesg.html

Ja kait nykyajankin Linux-käyttäjille vanhat tutut komennot avun saamiseksi ovat tuttuja?

Koodia: [Valitse]
man less
Pitäisi ainakin olla.
ML

389
Käytän sellaista kuin KeePassX ohjelmaa. Eroaa siis KeePass -ohjelmasta. Taisi olla vain Linuxeille, en muista onko myös Maceille. KeePasshan löytyy myös Windowseille, mutta Wintoosat ei jaksa enää kiinnostaa.

Ihan hyvä ohjelmahan tuo. Tietokanta on tietenkin salasanan takana, jonka voi laatia itse, tai antaa ohjelman luoda erityinen tiedosto, jonka sisältö näyttää täydeltä heprealta.

Toisaalta salasanat on myös paperilla - itseasiassa luon uudet salasanat ensin paperilla, sitten joskus kun luon.

En nyt keksi mitään erityistä kirjoittaa tästä ohjelmasta. Ihan hyvä.

ML

390
Eihän Ubuntun sovelluvalikoima -ohjelma tuosta mihinkään katoa, vaikka Synaptic onkin mukana, eli toisinsanoen käyttää sitten kumpaa haluaa.

Ja jos haluaa asentaa vielä helpommin, niin komentoriviltä, sudo apt-get install seohjelmasi.  ;)

391
Kyllähän yksi riittää kunhan se vain on täydellinen.

Kenen mielestä täydellinen?

Hö, no kaikkien tietysti!

Oliko tuo vitsi? Sellaista ei tule olemaankaan, koskaan. Onneksi.  ;D

ML

392
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox (5) ja 10.04.2
« : 24.06.11 - klo:01.14 »

--8<--
Kielipaketti piti silti hakee itte.... No, ny pyörii 5.0... Silti kannattaa odottaa 10.04.2 LTS käyttäjien... Turha hoppuulu ei Ubuntun kas oo hyväksi..


Nyt en ihan ymmärrä.. odottaa mitä? Tämä LTS-versio ja juuri eilen tuli päivitysten hallinnan kautta viitosversio FF:stä. Ei siinä sen kummempaa viivettä kuin muidenkaan päivityksien kanssa.

ML

393
Multimedia ja grafiikka / Vs: Ääni ei kuulu
« : 22.06.11 - klo:00.57 »
Eli päivitin terminaalin kautta ubuntu 10.04 ja jostain kumman syystä youtuben ääni ei toimi... Mutta kun pelaan (esim. Aapeli) nettipelejä ääni toimii moitteettomasti...

Itselläni oli aiemmin samanlaista ongelmaa, kun Flashista oli vanhempi versio käytössä uudemman lisäksi. (Silloinen "läskin" automaattinen päivitys ei osannut poistaa vanhempaa versiota.) Että olisko tällaisesta kysymys? Aapeli ei kylläkään sano yhtään eikä mitään, eikä mikään nettipeli.

Sellainen ohjelma kuin Minitube on youtuben katseluun, eikä tarvitse läskiä ollenkaan.

ML

394
Jos sinulla on asennetuna useita
eri Linuksia, tai jos teit USB- asennuksen,


Ei ole, yksi ainoa Ubuntu Linux kiintolevyllä. (Win XP Homeinen toisella kiintolevyllä.) Grub 2 on nyt asennettu ongelmitta.

ML

395
Noissa tiedoissa Grub antaa vihjeen /boot/grub/menu.list -tiedostosta ...
Ubuntussa on jo pitkään ollut käytössä Grub2, joka automatisoi boot-valikon. Jos ei muuten onnistu:
Koodia: [Valitse]
sudo update-grub Lisäksi varsin hyödyllinen ohjelma on tarvittaessa startupmanager.

Tuota sudo update-grub -komentoa olen kokeillut moneen kertaan, mutta Grub ei ole päivittynyt Grub2-versioon. Mutta tuo startupmanager on hyvä, kiitos siitä.

ML

396
Kas kun Grub ei enää päivitykään, kun olen poistanut turhan kernelin Synapticilla, että näen boottivalikossa kaikki vaihtoehdot kerralla. Poistin kernelin 2.6.32-28, eikä sitä enää näy Synapticissa, kun vielä kerran tarkistin. Se on poissa.

Mutta bootissa se vaan näkyy edelleen. Samoin komennon sudo update-grub jälkeen se näkyy tiedoissa, mitä Grub tulostaa päätteeseen.

Noissa tiedoissa Grub antaa vihjeen /boot/grub/menu.list -tiedostosta (testasi mistä se löytyy, 10.04.2 LTS Ubuntussa). Tarkastelin sitä tiedostoa, ja siellähän voisi asettaa senkin montako kerneliä Grub näyttää bootatessa. Siellähän tuo poistettu kerneli myös näkyy. Ilmeisesti tämä on Grubin asetustiedosto. Kait sieltä vois käsin poistaa myös tuo jo poistettu kernel.

ML

397
Ubuntu tietokoneissa / Vs: gnome, kuvan resoluutio koko
« : 19.05.11 - klo:23.42 »
Itselläni on sellaiset tiedostoselaimet, kuin Midnight Commander, sekä hieno Krusader. Molemmat Total Commanderin kaltaisia Windows-puolelta, MC vain merkkipohjainen ja löytyy suoraan repoista.

Eiköhän tuo Midnight Commander ole Norton Commanderin klooni, jota tuli käytettyä '90-luvulla niin Dossissa kuin OS/2 ;)
http://en.wikipedia.org/wiki/Norton_Commander


Niinpä. En viitsinyt kopioida noin triviaaleja tietoja, kun niitä saa helposti netistä, jos kiinnostaa:
http://linux.fi/wiki/Midnight_Commander

ML

398
Multimedia ja grafiikka / Vs: Katsomo ei toimi
« : 17.05.11 - klo:00.48 »
Moonlightillä ei taida näkyä DRM suojatut vieläkään. Kokeile VLC tästä on juttua vaikka täällä http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?action=printpage;topic=37832.0

Ja Windowsissakin Katsomo näkyy toimivan vain M$IE:llä, Firefoxilla ja MPKromilla ei toiminut. Mutta IE:llä toimi sitten hyvin - mutta ne pari pakkomainosta ensin... (F1-videoissa.) Pitäkööt videonsa.

ML

399
11.04

Eilen toimi, tänään ei. Mites muilla?

Vai onko kulta imenyt kaistat tyhjiks?

EDIT: Minuutin kun kyttäs mustaa ruutua niin alko toimiin. Taitaa olla kaista aikas tukossa.

Sen jääkiekkokullan jälkeen tuntui todellakin tukkoiselta kaistalla! Ja vieläpä yöllä matsin jälkeen. En ole koskaan ennen kokenut moista! (Vaikka onhan tuo mestaruus todellakin harvinaista herkkua, et silleen.)

ML

400
Yleistä keskustelua / Vs: Piristystä päivään
« : 08.05.11 - klo:01.02 »
Tietoturvaa se on tämäkin:
Lainaus käyttäjältä: Digitoday
7.5.2011 09:19 Poliisin luottamuksellisia teitoja sisältävä kannettava tietokone Yhdysvalloissa Portsmouthissa. Poliisipäällikön mukaan tiedot ovat kuitenkin turvassa, sillä varkaat eivät vieneet laitteen virtajohtoa, kertoo Seacoastonline.com.

EDIT: Lienee ollut tuon uutisen kirjoittajallakin akku melko tyhjänä, kun oli joutunut lähettämään jutun pikaisesti lehteen ilman oikolukua.

Jo aikoja sitten, kun olin lehtitalossa töissä oikolukijoista luovuttiin, ja itse on yllättävän vaikeata nähdä omia virheitä.

ML

Sivuja: 1 ... 18 19 [20] 21 22 23