Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - avanti

Sivuja: 1 2 [3]
41
On tama paivittaminen 12.04 versioon pirullisen vaikeaa. Nyt olen lopulta paatynyt asentamaan puhtaalta poydalta, ja onnistunut niin pitkalle etta piti kaynnistaa uudelleen.

Korppuasema parisee ja tulee Grupin error/herja error no suchdevice 7fcbbf27-dfda-47bc-b5c6-fea3a0953c98. Sitten  promptti grub rescue>

Korppuasema on tassa koneessa viallinen, mutta en ole sita tarvinnutkaan. Ei aavistustakaan mita tuohon grub rescuehen kirjoittaa. Miten saisin ohitettua koko korppuaseman, ja saada Ubuntu kaynnistymaan? Eihan tassa paase kaynnistamaan Windowsiakaan muuten.

Irroittaako koko asema? Silloin ei ainakaan pitaisi tulla herjaa - tai disabloida BIOSsista se? Onnistunee.
Muita ideoita?

Anteeksi skandien puute, kirjoitan live cd.n kokeiluversiolla.

ML

42
Päivitin tänään 10.04:n 12.04 LTS:ään netistä. Paljon tuli herjoja asentamattomiksi jääneistä osista, johtuen riippuvuksien puutteista. Lopulta asennus päättyi koska oli tullut liikaa virheitä, mutta jatkoi siivouksella, sitten eikun käynnistämään uudestaan.

Lopussa näkyvän himmeän violetin väripohjan yläosassa näkyi pahaenteinen kerros vaaleita pilkkurivejä, mutta se oli lopuksi. Olen aikaa myöten tullut siihen tulokseen, että näytönohjaimessani, Sapphire Radeon HD3650 AGP-väylään, ei rautakiihdytys toimi, ainakaan Ubuntussa. En tiedä kuuluuko asiaan, mutta tulipahan mainittua.

Mutta ei käynnisty. Kiintolevy vain narisee vähän, ja näyttö jää mustaksi. Mikään Ctrl+Alt+F1 tai Ctrl+Alt+F4 komento ei tee mitään. Kokeilin jopa 10.04:n live-cd:llä sen levytyökalulla tutkia kiintolevyä. Se kertoi, ettei ollut liitetty! No, annoin tutkia tiedostojärjestelmän, ja liittää sitten. Sen jälkeen vain uusi yritys, mutta ei - mustaan ruutuun jää heti alkuunsa.

Ja mistähän saisi 32-bittisen levykuvan käräytettäväksi CD:lle? Tämän foorumin yläosassa olevasta linkistä "Lataa ja asenna" löytyy 64-bittinen versio!! Harmi kun tuli sekin poltettua CD:lle ennenkuin huomasin asian.

ML

43
Tuli kokeiltua täältä saadun neuvon mukaan päivittää SeaMonkey päivitysten hallinnan kautta, mutta se ei onnistu. Päivitysten hallinta kertoo: "Tiedoston http://ppa.launchpad.net/mozillateam/seamonkey-stable/ubuntu/dists/main/binary-i386/Packages.gz nouto ei onnistunut  404  Not Found".

Nyt yläpalkkiin tulee välillä punainen varoituskolmio, ja päivitysten hallinta ei osaa päivittää pakettitietoja oikein.

Kun on helppo komentorivillä asettaa uusia juttuja päivitysten hallintaan, niin yhtä hyvin pitäisi osata myös poistaa ja mieluiten komentorivillä.

ML

44
Lähinnä mielenkiinnosta jospa asentaisin Seamonkeyn tar-paketista - toisaalta Ubuntun sovelluksista olen ajat sitten asentanut 2.0.11 -version, kun nykyinen versio on 2.8 ja tar-paketista.

Purin sen, ja Nautiluksesta näin että ainakin tiedostot run.mozilla.sh ja seamonkey ovat luettavissa editorilla. Että saisi ohjeita asennukseen.

Käsittääkseni nyt pitäisi navigoida päätteellä sinne mihin purin paketin, ottaa tarvittavat oikeudet ja ajaa komento sh run.mozilla. Se kait sitten asentaa tämän ohjelman?

Saisi ohjeet olla selvempiäkin noista tiedostoista, enkä halua tehdä mitään arvailemalla!! Inhottaa pelkkä ajatuskin.

ML

45
No jopas on homma tulossa. Eräs kaveri haluaisi minulta apua autonsa navigaattorin päivittämiseen. Minulla vaan ei ole autoa, sen navigaattorista puhumattakaan. Vieläpä parempi puoliskoni oli välinaisena, emmekä edes tiedä vempaimen merkkiä saati mallia!

Ainakin tietokoneessani on USB-tökkeli, ilmeisesti siihen jokin välijohto navigaattorista, ja mitä sitten? Kaiketi mennään valmistajan sivuille ja haetaan päivitykset sekä jotenkin siirretään ne vempaimeensa?

Olisi kiva tietää edes jotain asiasta, ennenkuin herra tulee käymään.

ML

46
Haluaisin päivittää biossin, mutta Phoenixin sivuilta löysin vain kolmannen osapuolen exe-tiedoston, jota edes Wine ei avannut.

Ei ihmekään; Win XP Homessani se exe-tiedosto laittoi lupaa kysymättä käynnistyskuvakkeensa myös alapalkkiin työpöydän lisäksi. Käynnistää kyllä hyödyllisen ohjelman, joka tarkistaa päivitettäviä kohtia tietokoneessa. Olin jo klikkaamassa tilauksen biossia varten, kun huomasin että se on vieläpä maksullinenkin.

Jos menee noin hankalaksi ja vielä pitäisi maksaa, niin voi voi. Entä jos ei ole Winukkaa ollenkaan käytettävissä?? (Jos Winukan asentaa VirtualBoxiin, niin kait silloinkin pitää rekisteröidä se?)

- Nimittäin kiinnostaisi kokeilla Debiania VirtualBoxissa, mutta eihän se löydä käynnistävää CD:tä kun romppuasemassa ei edes tapahdu yhtään mitään. Onneksi tuli ensin kokeiltua Ubuntu 11.10:tä VirtualBoxissa, ja silloin tuli ensin ilmoitus, et pitäis päivittää bios. 11.10 live-cd:llä oli kuitenkin tarjota vaihtoehto, joten homma eteni. Antoi kuitenkin tärkeän vihjeen mistä kenkä puristaa Debianin osalta.

Haluan itse tutkia Unityä, mitä pidän siitä ja sopiiko, mutta aion edelleen pysytellä LTS-versioissa. VirtualBoxin osalta enemmän kiinnostaa Debian 6.0.3 kuitenkin.

ML

47
Mikähän tuossa on, kun monilla gif-animaatioilla ei vain näy mitään animaatiota - taas jotkut toiset animaatiot näkyvät? Esim. http://www.spaceweather.com/ osoitteessa mikään gif-animaatio ei toimi, tulee vain liikkumaton kuva. Siellä niitä käytetään kuitenkin aika paljoan.

Nyt on tullut kaiken huippu Astronetti keskustelualueella, kun ei tule yhtään mitään näkyville. Tyhjää tilaa vaan. Laitanpa tähän sen animaation URL:n, jos joku haluaa kokeilla:
http://ursa.fi/~savuori/astro/2011_10_31-kaivopuisto/2011_10_31-jupiter_double_transit.gif

Mitään herjaa ei tule mistään, ja olen kokeillut kaikilla selaimillani ja wget-komennolla. Yhdessä selaimessani ei ole edes mitään estoja (tarkoituksella). Privoxystäkään se ei pitäisi olla kiinni.

Tämä nyt on niitä pienimpiä asioita, mutta tulipa lopulta ihmeteltyä sitä täällä. Jo mielenkiinnostakin.

ML

48
Yleistä keskustelua / Mikähän olisi hyvä RSS-lukija?
« : 27.10.11 - klo:01.30 »
Käyttäisin mielelläni tälläkin foorumilla syötteitä tai RSS-feadereita. Tuoltahan niitä saa tilattua, kun hiiren kakkosnäppäimellä avaa valikon, sieltä kohta "Tietoja sivusta" ja sieltä välilehti "Syötteet". Käypi silleen tilata ne syötteet myös tälle foorumille.

Mutta voi voi voi miten vähän syötteitä on tuossa Firefoxin syötteiden lukijassa. Näkyy olevan vain viisi! Ei tuosta ole kuin vähän iloa. Toisella foorumilla vastaavaan syötteiden tilauslinkkiin on määritelty valmiiksi 60 syötettä (foorumin puolelta). En tiedä voiko tuota itse määrittääkään Firefoxissa.

Ehkä jokin parempi syötteiden luku-ohjelma olisi sopivampi, jos joku tietää?

ML

49
Kun tuo "Foorumi kaatuilee" aihekin on tänne laitettu, niin ehdottaisin tällekin foorumille foorumi.avaruus.piste mallin mukaisesti, että olisi omana ryhmänään sellainen kuin "Foorumi ja erikoisaiheet". Siellä sitten avaruus-foorumin mallin mukaan "Tiedotteet" ja "Palautekeskustelu", nimenomaan foorumia koskevaan keskusteluun ja ehdotuksiin.

ML

50
Mikähän nyt sitten on tullut? Ubuntu 10.04.2 LTS:n käynnistyminen stoppaa alkuunsa, kun näytön väri on Ubuntun punainen mutta näytön yläosaan tuleekin monta riviä värikkäitä pilkkuja, ja siihen käynnistys jää.

Näyttäisi vihjaavan näytönohjaimen ajuriin, kun Grup2 tulee ihan normaalisti näytölle, samoin käynnistys Windows XP SP3:een onnistuu normaalisti, ja vinukka myös toimii täysin normaalisti.

Näytönohjain on Saphire Radeon HD3650 AGP-väylään, ostettu uutena viime syksyllä. Oli pakko vaihtaa näytönohjain, kun entinen oli hiipunut pahasti epävarmaksi. Kone on kuitenkin sen verran vanha, että siinä on vain AGP-väylä. Suljetun näytönohjaimen asennus Ubuntuun onnistui hyvin - pitäisiköhän kokeilla jotain avointa Ubuntulle tehtyä ajuria (mikä ja mistä)?  ??? ???

Tässä uudessa ohjaimessa vain DVI-I liittimet, näytössä vain WGA liittimet, joten välissä on sovitin joka on kuitenkin toiminut erinomaisen hyvin.

On Ubuntukin tähän mennessä käynnistynyt - muutaman kerran on hyytynyt alkuunsa samalla tavalla kuin nyt, mutta käynnistyi oikein uudella yrityksellä. Välillä on tullut vain yksi rivi epämääräisiä pilkkuja ruudun yläosaan, mutta käynnistys Ubuntuun on jatkunut siitä huolimatta. Nyt (parina viime päivänä) ei onnistu enää.

Minulla on myös 10.04.1 versio poltettuna CD:lle, kokeilin sitäkin ja toimii ihan normaalisti - en käynnistänyt sieltä näytönohjaimen ajuria vaan annoin olla ihan niinkuin se käynnistyi. Samoin olen kokeillut muutamaa vanhempaa kerneliä, sekä käynnistystä recoveryyn, mutta sama juttu, ei onnistu.

Tulipa sepustus, kun yritän selvittää ongelmaa mahdollisimman tyhjentävästi ja tarkasti. Koettakaa kestää.  :)

ML

51
Yleistä keskustelua / Maikkarin tulospalvelusta murinaa
« : 12.07.11 - klo:00.48 »
F1-fanina piti katsoa tulokset ja pisteet maikkarin tulospalvelusta. Tällaisella nykyajan ison reson näytöllä teksti vaan on kovin pientä - vaan kun suurennan sitä, teksti laajeneekin vasemmasta reunasta yli näkymättömiin!

Olen usein ihmetellyt tällaisia sivustoja, joissa tekstin suurentamisessa käy noin huonosti. Onkohan tuokin jotain vain M$IE:n selaimelle suunniteltuja juttuja, vai mitä tuo on? En jaksaisi mennä taas wintoosan puolelle tsekkaamaan tuotakin.

Ala-arvoista, jos tuokin palvelu on vain MS:n selaimelle suunniteltu. Palautetta meni maikkarille tästä. Onneksi esim. sellainen sivusto kuin http://en.espnf1.com/ tarjoaa yksinkertaiset taulukot omaan tulospalveluunsa. Ei mitään silmänruokaroskaa. Englanniksi kylläkin. Sitten on myös FIA:n ja F1 viralliset sivustot.

ML

52
Kas kun Grub ei enää päivitykään, kun olen poistanut turhan kernelin Synapticilla, että näen boottivalikossa kaikki vaihtoehdot kerralla. Poistin kernelin 2.6.32-28, eikä sitä enää näy Synapticissa, kun vielä kerran tarkistin. Se on poissa.

Mutta bootissa se vaan näkyy edelleen. Samoin komennon sudo update-grub jälkeen se näkyy tiedoissa, mitä Grub tulostaa päätteeseen.

Noissa tiedoissa Grub antaa vihjeen /boot/grub/menu.list -tiedostosta (testasi mistä se löytyy, 10.04.2 LTS Ubuntussa). Tarkastelin sitä tiedostoa, ja siellähän voisi asettaa senkin montako kerneliä Grub näyttää bootatessa. Siellähän tuo poistettu kerneli myös näkyy. Ilmeisesti tämä on Grubin asetustiedosto. Kait sieltä vois käsin poistaa myös tuo jo poistettu kernel.

ML

53
Multimedia ja grafiikka / Moonlight ja Katsomo.fi
« : 30.03.11 - klo:01.54 »
Kuinkas minulla ei vaan tuo Moonlight lähde toimimaan? Herjaa FF 4:ssä aina vaan, että Silverlight on kaatunut. (Moonlightinhan asensin!) Kokeilin myös SeaMonkeyssä, kaatui koko selain. Chromeen tulee taas harmaa ruutu, jossa lukee että jokin plugin puuttuu. Operasta en tiedä että kumpi versio versio pitäisi asentaa, Firefoxin vai Chromen Silveri.

Sitten kun hyllytän lightin ja menen vanhaan tapaan katsomaan videota maikkarin Katsomosta, tulee väärä (vissiin ensimmäinen) video ruutuun, oikean videon klikkaaminen vie samalle väärälle videolle. Sieltäkö pitää vielä valita jotain?

Mutta uskon ja toivon, että mediaplayerconnectivity vielä päivittyy toimimaan FF 4:ssäkin. Edellisillä FF:n versioilla se välitti hienosti videot VLC-soittimelle, pystyi katsomaan vaikka koko ruudun kokoisena. Siis vanhemmalla maikkarin tekniikalla.

ML

54
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Foorumin kello talviajassa
« : 30.03.11 - klo:01.41 »
Näyttääpä tämän(kin) foorumin palvelimen kello edelleen olevan talviajassa. Edellisenkin viestin kirjoitusajasta olis muka toista tuntia jo mennyt, vaikka juuri äsken kirjoitin sen. Ynnä muita vähän ihmeellisiä aikoja viesteissä.

ML

55
Latasin tif-tiedoston, jonka koko on peräti 549 MB (kuva kuusta jossa pienin yksityiskohta on muistaakseni 150 metriä kuun pinnalla.

Koitin avata se Gimpillä, mutta ei näy tulevan valmista, sain jopa hyydytettyä koko käyttiksen, kun yritin sulkea Gimpin hiirellä!

Eräällä toisella oli käynyt samoin - Corel ei avannut. Hän defragmentoi kiintolevynsä ja johan alkoi toimimaan, jopa yllättävän nopeasti. Mainitsi vaan sellaisen ohjelman kuin Auslogicsin disk defrag -ohjelma. Se näkyy hanskaavan vain FATit ja NTFSsät. En ole löytänyt Ubuntusta valmiina mitään defragmentointi-komentoa.

ML

56
Hyvää Joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille myös tällä foorumilla!

T: ML

57
Ubuntu tietokoneissa / Google Chrome päivittymään
« : 11.11.10 - klo:00.59 »
Tulipa lopulta liityttyä tällekin foorumille.

Ihmetyttää kun Chrome ei nyt sitten olekaan päivittynyt uusimpaan versioon. 6.0.jotain beta on vaan sitkeästi, vaikka jo 8. beta versio on näköjään jo ilmestynyt. Ei se ole kyllä haitannutkaan, mutta periaatteesta sekin saisi olla kunnolla päivitettynä.

Ennen kun päivitin tähän Ubuntu 10.04.1 LTS, edellisestä LTS-versiosta, Chrome päivittyi ihan hyvin. Ainakin nyt kun käynnistän Ubuntun, tulee hämmentävä ilmoitus että "Verkkopalveluiden etsintä kytketty pois päältä", ja että toimialueena olisi nyt .lokal ... kuitenkin nettiyhteys toimii ihan hyvin, samoin päivitysten hallinta toimii sinänsä. Kait tuo ilmoitus pitää ottaa juuri niinkuin siinä sanotaan: elikkäs en kuulu mihinkään sisäiseen verkkoon tms, vaan ihan tavallinen nettiyhteys riittää sellaisenaan.

Kun päivitin verkosta suoraan tähän Ilvekseen, tuli jokin virhe eikä päivitys mennytkään loppuun asti!

Nyt olen jo kuukausia katsellut ja käyttänyt, että mites tämä sitten toimii - muuta en ole huomannut että käynnistettäessä tulee ilmoitus virheestä kuvakkeesta yläpaneelissa. Sinne ei tule kaiuttimen kuvaketta, josta säätää äänenvoimakkuutta, mutta olen määritellyt niin ett alt+nuoli ylös voimistaa ja alt+nuoli alas laskee äänen voimakkuutta. Silloin oikeaan yläkulmaan tulee vaakasuuntainen palkki, mutta ei mitään muuta. Joten se ei haittaa. Päivitysten hallinta myös etsii joka päivä päivityksiä, ja se toimii sinänsä, mutta siitäkään ei tule yläpalkkiin kuvaketta. Mutta alapalkkiin voi tulla välkkyvä painike, jos on löytynyt päivitettävää. Mutta se kannattaa mieluummin sulkea, ja käynnistää päivitysten hallinta normaalisti niinkuin muutkin ohjelmat. Muuten menee takkuiseksi.

Tuli sepustettua tämä tähän, kun en tiedä onko sillä mitään tekemistä Chromen päivityksen kanssa.

ML

Sivuja: 1 2 [3]