Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - avanti

Sivuja: 1 [2] 3
21
Yleistä keskustelua / NASA luottaa Ubuntuun
« : 28.08.14 - klo:01.05 »
Onpa meillä korkealentoista seuraa: http://www.mbnet.fi/artikkeli/muuta/robotit_matkalla_kohti_vieraita_planeettoja_nasa_luottaa_ubuntuun

Kennedy Space Centerin lisäksi muita avoimen lähdekoodin ohjelmistoja hyödyntäviä tahoja ovat mm. CERN sekä Fermi-laboratorio.

ML

22
Onkos täällä kellään kokemuksia tällaisesta Linux-distrosta kuin Distro Astro? Mitä olen lukenut, on Ubuntu pohjainen, ja jotain Mintistä. Mukana tulee ainakin Stellarium, Cartes du Ciel, ja ammattisoftia tähtitieteen alalta.

http://www.distroastro.org/

Itse en ole ehtinyt enempiä tutustua tähän.

ML

23
Windows XP:säni näkyy oleva sikapaljon haittaohjelmia. En enää käynnistä sitä ainakaan nettiin, lisäksi hidastavat. Pitäisi jotain tehdä, jos enää jaksankaan. Ajattelin että jos löytyisi jokin puhdistusohjelma, polttaisin sen Ubuntussa CD:lle, ja poistaisin öttiäiset bittien hautaan?

ML

24
Piti tulostaa muutama sivu Nordean tililtäni suoraan Tulosta-painikkeesta. Painike sinänsä toimii, tulostimeen ei tule mitään virheilmoitusta, mutta alkutouhujensa jälkeen Canon iP4200 tulostin jää vain niin kuin odottamaan jotain. Valmista ei tule, piti mennä muualle tulostamaan.

Eipä tällainen tulostaminen maksanutkaan kuin vain 20 centtiä/kappale. Canonin mustesuihkarin värikasetit maksaa parisenkymmentä euroa. Taitaakin kannattaa ulkoistaa näin vähäinen tulostaminen. Ja elämä on ulkona.

ML

25
Purin Webvideon tgz-tiedoston, ja kun sen käyttö komentoriviltä riittäisi mainiosti kopioin ohjeen mukaisen komennon "make libwebvi" päätteeseen, mutta tulostuu rivi "make: *** Kohteen "libwebvi" tuottamiseen ei ole sääntöä. Seis."

Minulla on myös Firefoxin lisäosa Launchy, jolla voin tallentaa/katsoa Ylen ja maikkarin ohjelmia, mutta Selviytyjiä maikkarista en saa. VLC kyllä käynnistyy, mutta siihen se jää. Tuntuu aivan tyrmistyttävältä, että television rikkoutumisen jälkeen tämä sarjakin näyttäisi jäävän katsomatta. Siksi ainakin kokeilen myös Webvideon käyttöä. En kuitenkaan luota että näkisin senkään avulla, miksi onnistuisi? Olisikohan Selviytyjät DRM-suojattu? Siitäkään ei ole Katsomossa mitään hajua, mitkä ohjelmat on DRM-suojattuja, mitkä eivät.

Launchyn asennuskin onnistui osittain, olisiko ollut jotain ristiriitaa. Ylen ohjelmia voin tallentaa ja sitten katsoa mutten avata suoraan VLC:hen, maikkarin ohjelmia taas en voi tallentaa mutta kyllä avata suoraan VLC:hen. Onnistuu se noinkin ihan hyvin, ja siis yleensä myös maikkarilta. Mutta se lemppariohjelmani!

ML

26
Multimedia ja grafiikka / Katsomon tallennus
« : 29.10.13 - klo:16.07 »
Näyttää olevan helpompaa kysyä täältä ohjeita, kuin etsiä. Tieto on niin sirpaleista tavallaan. Vanha televisioni rikkoontui lopulta, eikä nyt ole varaa uuteen. F1 ja Selviytyjät varsinkin...

Täällä on jossain ohjeita, miten tallentaa Katsomon ohjelmia, ajaaskelilta muistaakseni. Taisi olla niin että asennetaan Firefoxiin Launchy-lisäosa, niin että tallennus toimii sitä kautta, joku asennamut.bash tai sinne päin.

Nyt siis tuli tarpeeseen saada ohjeet homma toimimaan rivi riviltä. Suoraan streamina Katsomosta pätkii toivottoman pahasti.

ML

28
Ubu 12.04:n asennuksessa ATI:n suljetun ajurin käyttöönotto tuotti vain mustan ruudun, oli tyytyminen tähän Gallium 0.4 on AMD RV635 ajuriin. Peruskäytössä sekin toimii, mutta varmaan esim. Katsomo Desktop vaatisi enemmän. Myös esim. Virtual Moon Atlaksen toiminta on siinä rajalla.

En tiedä kannattaisiko koettaa uudelleen ottaa käyttöön ATI:n suljettu ajuri? Jos se jälleen tuottaisi mustan ruudun, niin voisikohan kirjautua komentokonsoliin (siis ctrl+alt+F1) ja jollain komennolla ottaa takaisin käyttöön tämä Gallium?

Muutenhan joutuisin käynnistämään koko kone uudelleen Ubuntun asennus-CD sisällä, ja sitä kautta ottaa Gallium takaisin käyttöön. Olisi aika paljon hankalempaa.

ML

29
Näin Conkyllä että Firefox 23 saa CPU:n paahtamaan täysillä koko ajan. Sammutin Firefoxin ja tosiaan CPU:n kuormitus laski murto-osaan, tai alle. Eihän tuota selainta viitsikään pitää koko ajan päällä, kun käytän muitakin selaimia.

Onkos muilla samanlaista Firefoxin kanssa?

ML

30
Olipa Monacon F1-kisan suora streami tänään kovasti pätkivää, oikeastaan yhtä still-kuvien jonoa tuon http://www.viponlinesports.eu/ kautta. Oikeastaanhan tuo on portaali lukuisiin suoriin urheilulähetyksiin. Tuolla on ihan tavallista, että streami äkkiä katkeaa, tänäänkin muutaman kerran, mutta tällä kertaa harmittavan pitkäksi aikaa. Onnekkaasti kävi kuitenkin ilmi, ettei sinä aikana sattunut tapahtumaan kisassa muuta kuin jonossa ajoa.

Mistä sitten johtuukin, mutta ovat aivan oman laatuisiia häiriöitä. Blundel ainakin selosti alussa, että hirveän moni seuraa suorana striiminä.

ML

31
Tuli oikeata tarvetta Google Earth -ohjelmalle, mutta sen sain vain deb-pakettina Ubuntu Unityn ollessa käytössä. Nyt sitä ei niin vain asenneta deb-paketista, niinkuin oli ennen. Nyt pitäisi tietää, että mihin pitäisi pakettienkäsittelyohjelman sen purkaa. Ei sekään ole mikään itsestään selvä asia.

Latasin tällaisen työn Työpöydälle, niinkuin tapanani on, pakettienkäsittelyohjelma kertoo sijainniksi "/", sekavaa. Vai sinnekö se pitäisi purkaa?

Käynnistävä tiedosto menee kait /usr/bin/ hakemistoon, kun tuota pakettia tutkin. Jos ensikäynnistyksen tekee tuolta vaikka päätteellä, Google Earthin käynnistin ilmestyy vasemmalle käynnistimien pinoon, johon sen voi kiinnittää.

ML

32
Asentaminen ja käyttöönotto / Xubuntu Ubuntun tilalle
« : 04.12.12 - klo:16.28 »
Taidan sittenkin asentaa Xubuntun perus-Ubuntun (LTS) tilalle, mutta nyt menee vähän arvailuksi. Onnistuuko näillä komennoilla:

Ensin Xubuntun asennus komennolla sudo apt-get install xubuntu.

Pidän kylläkin Unitystä, ja siihen olen tottunut, joten sen asennus komennolla: sudo apt-get install ubuntu-desktop.

Xubuntua on paljon kehuttu täällä, ja perus Ubuntu tuntuu hiukan raskaalta, ja epävakaalta ainakin tähän koneeseen.

ML

33
Niin mikä on oikea komento päivittämään versiosta 12.04 > 12.04.1? Komennot gksu update-manager ja gksu update-manager -d avaavat vain päivityksen hallinnan, joka ilmoittaa ettei uusia päivityksiä ole saatavissa.

Aivan sama kuin jos avaan päivityksen hallinnan käynnistimestä, nuo komennot ovat siis turhia, ellei muuten vaan halua käyttää päätettä.

Olen asettanut päivitysten hallintaan, että se ilmoittaa vain pitkäaikaistuen päivityksistä Ubuntuversioissa. Samantekevää vaikka asettaisin ilmoituksen kaikista Ubuntuversioista.

Joko tätä päivitystä ei ole saatavissa päivitysten hallinnan kautta vielä(kään), tai jossain on nyt häiriö. Ehkä olisi alunperinkin kannattanut asentaa Xubuntu. Tämä Ubuntu Unityn kanssa on vähän raskas, mutta olen pärjännyt. (Ja pidän Unitystä.)

ML

34
Kyllä tuo Thunderbird olisi mieluisempi ohjelma, kuin Evolution sittenkin. Hämmästyttää vaan, etten millään saa tunnuksia ja salasanaa asetettua niin, että toimisi. Aivan samat asetukset olen tehnyt Evolutioniin ja ihan hyvin toimii!

Olen jo pitkään käyttänyt Thunderbirdiä edellisessä 10.04:ssä ja Wintoosassa.

ML

35
Nyt on vaan koetettava saada myös Win XP omalta kiintolevyltään käyttöön. Windowsissakin olen voinut katsoa F1-lähetykset vain Opera-selaimella, kun lisäksi Flash toimii siellä, ei tässä 32 bitin Ubuntussa. Lisäksi tässä Ubu 12.04:ssä testitulostus Canon tulostimellani paljastaa, että tulos jää noin 5 senttimetriä liian ylös. (Tulostaa siis kahdelle paperille yhden sivun.)

Olen jo koettanut lisätä Win-levy käynnistymään Ubu:n lisäksi tuolla työkalulla: https://help.ubuntu.com/community/Boot-Repair, mutta se sai vain Win-levyn mukaan. Tuolla on toinen sivu, jota käytin hyväkseni: http://wiki.ubuntu-fi.org/Grub2-kaynnistyslataaja

Sieltä tutkin levyjä ja oisioita komennolla sudo fdisk -l. Molemmilla kiitntolevyillä on kaksi osiota, mutta nyt näkyi /dev/sda1 (XP:n uudelleen asennukseen), /dev/sda2 (itse Windows), ja /dev/sdb. Mutta oikeasti Ubuntu-levyn ykkösosio on liitetty juureen ja kakkososio kohtaan /home.

Toimisiko nuo ohjeet paremmin wiki-sivulta: 1. Asenna os-prober
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install os-prober
Sitten kohta 2. päivitä grub.conf
Koodia: [Valitse]
sudo update-grub
Minusta on tullut hirveän varovainen nyt. Mieluummin vaikka kyselen ensin, eikä tee mieli edestakaisin avata kone ja liittää/irroittaa win-levyä!

ML

36
Täytyy yrittää Virtual Moon Atlaksen asentamista ja ottamista käyttöön komentoriviltä. Ainakin ensiksi tuli asennettua VMA:n perusosa ja päivitys sen toimimiseksi 12.04:ssä väärään paikkaan - suoraan Lataukset hakemistoon. Mistä nyt saisin tarvittavat oikeudet poistaa tai siirtää VirtualMoon-hakemisto oikeaan paikkaan? Yritin saada root-oikeuksia komennolla "sudo -s", ja sitten poistaa tai siirtää tuo hakemisto Krusader-ohjelmalla, mutta oikeudet eivät riittäneet. Vain omistajalla on täydet oikeudet, ja root on omistaja.

Ja mitäs tämä nyt sitten on, kun kokeilin päätteestä komentoja "man del" tai "man delete" ja "man move", näitä komentoja ei löydy 12.04:stä Unityn kera?? Ei hyvää päivää tämän 12.04:n kanssa!

 VMA:n voi tosiaan päivittää toimimaan 12.04:ssä, ja siihen on ohje ohjelman download-sivulla:

"Install this update to version 5.1d to allow the program to run on Ubuntu 12.04 or Fedora 17
You can install the update using the script vmapro_install.sh (also available with the base package)"

Päivityksen asennus onnistui, mutta miten scriptiä käytetään?? Pitäisi kait mennä VirtualMoon -hakemistoon, ja siellä kait komento "atlun" ja scripti perään - vai pitääkö atlun-komennon ja scriptin välissä olla ehken &-merkki vai miten? En ole ollenkaan tyytyväinen VMA:n ohjeistuksiin. ATLUN on näyttömoduuli, ja DATLUN datankäsittelyn moduuli.

Olen kyllä aika tumpelo käyttää näin pitkälle komentorivejä, mutta tämä on tärkeä ohjelma. Asensin kyllä 10.04 Ubuntuun sen, mutta siitä on vuosia, ja yksi kerta. AIka räpeltämistä oli silloinkin. Enkä ole mikään mestari englanninkielessäkään, sen puoleen.

ML

37
Celestia-ohjelmassa ei ole kaikkien planeettojen ja kuiden pinta saatavissa, eli ohjelma on rikki. Oli rikki jo Ubu 10.04:n aikaan, mutta mikään ei ole muuttunut.

Saaneeko säädettyä jostain tuota, miten ikkunan venyttämisessä ja kaventaessa näkisi mitä tekee? Lossikaan ei aina auta arvioimaan, koska monilla sivuilla on näkymättömiä komponentteja sivulla, tai mainoksia joita en näe. Ikkunan ääriosatkin ovat kovin hennosti näkyviä siihen hommaan, vaan ehkä jokin teema auttaisi siihen.

Nyt ei olekaan mukana mitään näytönsäästäjä-ohjelmaa. 10.04:ssä käytin mieluusti sellaista joka näytti omat kuvat satunnaisessa järjestyksessä. Suurensikin näyttääkseen koko näytöllä. Ubuntun sovellusvalikoimassa ehkä löytyisi, kait apuohjelmissa, mutta en tiedä millä nimellä etsiä, ja niitä apuohjelmia on paljon!

ML

38
Ubuntu tietokoneissa / Mitä flashilla edes tekee?
« : 19.08.12 - klo:15.31 »
Tuo flashin versio 202 on kyllä surkuhupaisa - kun ei toimi niin ei toimi. Mitä sillä siis ylipäätänsä tekee? Muutama päivä sitten tuli jälleen päivitys siihenkin mutta entäs sitten?

Olen jossain määrin pystynyt kiertämään ongelmaa Minitube-ohjelmalla ja olemalla mukana html5 kokeilussa, mutta ei nämä kaikkeen auta. Esim. radio-ohjelmien kuunteluun suorana. Tiedä häntä onko kaikki muutkin streamit samanlaisia. Esim. toimiiko Sky F1 Live Stream Online - vai pitäisikö ottaa Windowsin kiintolevy jälleen käyttöön?

ML

39
Mikähän olisi hyvä Windowsin Everestin kaltainen ohjelma Ubuntuun, jolla tutkia omaa tietokonetta?

Minulla oli 10.04:n aikaan myös kiva ja hyvän näköinen pieni ohjelma työpöydälle, jossa oli muutama graafinen esitys - oli ainakin CPU:lle, kiintolevyn käytölle ja verkon käytölle. Lisäksi muutama tekstinäyttö. Kaiken hässäkän jälkeen on päässyt nimikin unohtumaan - ainakin alkoi k-kirjaimella. Pidin sitä aina päällä. Olisi mukava asentaa jälleen käyttöön.

ML

40
Kiintolevyn rikkoontumisen takia uusi kiintolevy. Nyt olisi hyvä sauma osioida kolme osiota Ubuntulle, sillä ajatuksella, että isommassa käyttiksen päivityksessä pääsisi helpommalla  tulevaisuudessa (ei päivittää kaikkea). Siis swappi + kaksi osiota, mutta mikä liitoskohta käyttikselle, ja sitten ohjelmille ym muulle omalle sälälle oma liitoskohtansa?

80 Gt:n kiintolevy on tilattu, siitä ehkä 10 Gt riittänee paremmin kuin hyvin käyttikselle? Loput  + swappi riittää minun tarpeisiini enemmän kuin riittävästi.

Vertailun vuoksi käytän nyt Windowsia omalta kiintolevyltään, jonka koko on 40 Gt, ja sielläkin riittää tilaa ihan tarpeeksi.

ML

Sivuja: 1 [2] 3