Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - roikale

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 16
21
Lista organisaatioista, hallinnosta, osavaltioista, provinsseista, kaupungeista ja yrityksistä jotka ovat ottaneet Linuxin käyttöön työasemissaan on niin pitkä että kukaan ei sitä Wikipediaan enää kirjoittaisi. Muistaakseni pelkästään Espanjan Extremadurassa sitä käyttää päivittäin jo noin 600 000 ihmistä (hallinto, opiskelijat, oppilaat jne).

22
Tuollainen vuosia harrastettu työpöydän "tuunaus" on yleensä päättynyt siihen että olen palannut suhteellisen defaulteihin asetuksiin. Esim. tämä Cairo-Dock kyllä aluksi antaa vautsi-tunteita mutta pitemmän päälle käytettävyydessä alkaa tulla yhtä sun toista häiriötä copy-paste rivien "maalausta" tehtäessä ja milloin painakkeiden jäädessä peittoon ym. Samoin vastoin äkkiä tehtyä Järjestelmän valvonnan kautta tehtyä havaintoa - vain 40-50 Mbit muistinkäytän lisäys - ei todellisessa elämässä taida pitää paikkaansa. Nimittäin tuntien yhtämittainen koneenkäyttö antaa lahjomattoman realistisen tulokset: toiminnan selvä hidastuminen. En kokemukseni perusteella usko että muutaman prosentin muistinkäytön lisääntyminen aiheuttaa tätä juustoutumista. Jotain muuta toimimattomuutta nämä näyttävät myös tekevän.

Samoin olen vuosien mittaa tullut kriittisemmäksi sen suhteen kannattaako epämääräisistä teema- ym sivustoilta lähteä lataamaan työpöydän somistuksia. Jotkut niistä saattavat toimia mutta usein niissä tulee kaikenlaista sälää mukana. Taitaa nämä Ubuntun ja Mintin perusasetukset pienine hienosäätöineen olla tavan käyttäjälle se luotettavin valinta.


23
En tiedä mikä älynväläys Kubuntun LibreOfficessa on siinä että kun haluat avata vanhan tiedoston vaikkapa ulkoiselta kovolta tai sitten tallentaa tekemäsi dokumentti niin se oletukseksi tarjoaa vain home/.../asiakirjat kansiota. Onneksi vähän ajan pähkäilyn jälkeen pienestä kuvakkeesta MouseOver näyttää tekstin "tasoa ylemmäs" pääsi lopultakin etsimään tuon ulkoisen kovoni jolta etsimään vanhaa toisella järjestelmällä tallennettua tiedostoa. Eikö olisi helpompaa että LibreOfficen sovellukset näyttäisivät ihan normaalista vasemmalla ikkunassa kaikki mountatut asemat?

Olen käynyt noita muita Kubuntun sovellusohjelmistoja läpi ja vaikuttaisi että niissä ei tällaista tallennus/tiedoston hakupaikan pähkäilyä ole.

24
En pääse valmiustilasta työpöydälle ollenkaan. Syytä en tiedä. Enkä tämä vanha kone ja Nvidian näytönohjain on selityksenä. Swap-muistia yli 2 Gigaa ja enable-käytössä..

https://devtalk.nvidia.com/default/topic/762644/nvidia-340-24-problems-with-hibernation-and-suspend/

PS. näytön lukituksen ja paluun suhteen ei ongelmia...

25
Minä en tiedä mikä Mint MATE:n 17.0 versiossa oli mutta ajoittain sillä esim valikkojen käyttö tuntui tahmealta. Siksi päätin testata päivittämistä 17.1:een ja MATE:n osalta se toimii paremmin. Sen sijaan Cinnamonissa toimi sekä 17.0 että 17.1 hyvin. Eräs syy miksi olen oletusjärjestelmänä siirtymässä Cinnamoniin. Vielä versiossa 13 huomasin Cinnamonin ainakin omassa koneessani tuntuvan bugiselta.

26
Minulla sama juttu Linux Mintin ja Areenan kanssa. Sen sijaan Youtube-videoissa ei juurikaan ongelmia. Ilmeisesti koneeni Nvidia-ajuri ei ole riittävän hyvä HD 720:n kanssa ja niinpä lataan youtube-videot koneelleni dwhelperillä yleensä medium-tasoisena.

27
Päivitin kaikki Mint-osioni (Cinnamon, MATE ja KDE) versioon 17.1 ja toimivat mielestäni jouhevammin kuin versio 17. Itse asiassa yllätys minulle. Ja hyvin miellyttävä sellainen.  :P

28
En enää koskaan ala kokeilemaan FreeBSD:n asentamista ennen kuin minulla on sitä varten yksi erillinen kone. Kerran yritin sovittaa sen ja Linux-osiot toimimaan ja sotku siitä vain tuli. En osannut riittävän huolellista lukea manuaaleja.

29
Tällainen huuhaa-keskustelu Linux-viruksista kannattaa lopettaa sillä se on samaa kuin haluaisit halkaista hiuksen kaivinkoneen kauhalla.

30
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Salasanojen hallintaohjelma?
« : 13.02.15 - klo:18.36 »
Täytyy laittaa sellaista tietoa tuosta KeePassX:stä että hyvin on tähän asti toiminut. Mutta automaattinen kirjautuminen (hiiren kakkospainikkeella) silloin kun kursori laitettu esim. halutun sivun käyttäjätunnus kenttään (osaa hakea käyttäjätunnuksen ja siirtyä salasanakenttään ja viedä KeePassX:stä salasanan) ei toiminut kun otin käyttää Mint MATE:ssa ja Mint Cinnamonissa Dockyn ja Cairo-Dockyn. Sen sijaan Mint KDE:ssa toimiin Dockyn kanssa hyvin. Ehkä syy on Cinnamonin ja MATE:n Compiz-asetuksissa?

Ongelma on siinä että kun viet kursorin vilkkumaan nettisivuston tekstikenttään (käyttäjätunnus) ja menet toisessa ikkunassa valitsemaan KeePassX:n "automaattinen kirjautuminen" niin tuo kursorin vilkkuminen loppuu nettisivuston tekstikentässä.

31
Mulla ei toiminut aluksi Esponin Stylus SX235W koska Mint 17:n ajurin luettelo viittasi väärään linkkiin (Epsonin oma ajuri). Kävin lataamassa ja asentamassa siihen printteriin sopivan avoimen ajurin ja heti alkoi toimimaan. Ensimmäinen kerta vuosikausiin kun Ubuntussa tai Mintissä ei olisi printteri toiminut mukisematta.

32
Löytyi melko tuore nettikirjoitus jossa Qianaa (17.0) käyttänyt kokeili Rebeccaa (17.1)  ja -  pettyi. Mitään varmaa hän ei osannut sanoa siitä miksi hänen HP-läppärissään sekä Windows 7 että Linux Mint 17.0 toimivat mutta Mint 17.1 toi mukanaan harmillisia konflikteja.

Juttu on luettavissa tästä:

http://www.dedoimedo.com/computers/linux-mint-rebecca.html

Hän ei suositellut Rebeccan asentamista vaan kehotti pysymään Qianassa. Ja niin päätin itsekin. Harmi vain että nyt joku saattaa saada kielteisen kuvan Mintistä jos tökkää samoihin ongelmiin kuin blogisti.

" What happened? I do not know. Maybe I was just being unlucky. Maybe my HP desktop sucks, and you should avoid Broadcom in Linux. But that's really a lame excuse, if you think about it, because both Qiana and Windows 7, resident on the internal hard disk, behave quite well. Which makes Rebecca a big disappointment.

I don't have a good way of glossing over the issues I've encountered during the preparation of this review. Mint 17.1 did not perform well in my tests. For a range of reasons, package management and desktop customizations were quite horrible, with crashes and hangs. Not acceptable. Then, there are a few other smaller issues that can and should be easily fixed. Overall, though, I can't recommend Rebecca. You'd better stay with Qiana. I will be doing some more testing in the future, for sure, but at the time being, you might skip this. Grade, 6/10.   "

33
Puhdas asennus vai upgrade?

34
Eli onko uudemmassa versiossa mitään sellaista jonka takia kannattaa riskeerata nykyinen kohtuullisen hyvä toimivuus? Tällä hetkellä Mint 17:ssa ihmetyttää nimenomaan joulukuun puolivälistä lähtien ollut päivitysten puuttuminen. Kolmisen viikkoa olen kokeillut vaihtaa mirroreita "nopeimpiin" mutta mitään oleellista muutosta ei ole tullut. En millään usko vanhasta kokemuksesta että päivitysten määrä olisi yht äkkiä radikaalista vähentynyt.

35
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Vs: Centos
« : 19.07.14 - klo:17.42 »
Kokeiltu on ja todettu ettei käyttöjärjestelmä työpöytineen anna mitään lisäarvoa varsinkaan nyt kun myös Ubuntu ja Mint antavat päivitystuen 5 vuodeksi LTS-jakeluilleen. CentOS on Mintin ja Ubuntun jälkeen kuin paluuta 10 vuoden takaiseen tilanteeseen jos hieman ilkeän haluan olla. Tai oikeastaan kyllä se jonkinlaista lisäarvoa antaa. Voi muille kehua käyttävänsä sitä ja teeskennellä sen olevan paremman ja "vakaamman" järjestelmän kuin nämä sitä suositummat. Erilaisuushan on tietynlainen status, eikö niin?  Joskus vain tuntuu että tuo kuuluisa "vakaus" on yhtä kuin

-vaikea asentaa
-vaikea käyttää
-rajoituksia vastaan tuova (koodekkien ym metsästys)
- ei ehkä uusimmat laitteet pelaa (no ainakin helposti tunnisti printterin)

Eikös sovita niin että CentOS pysyy edelleenkin hyvänä serverivaihtoehtona. Työpöytäjärjestelmäksi siitä ei ole muuta kuin rpm-friikeille.  ;)

36
Itse käytän jo Mint 17:aa (RC) ja siinä kerneliä 3.13.0-24....testauksessa sekä MATE että Cinnamon ja eipä ole vielä ollut paljon valittamisen aihetta. Update-toimitakin toimii paremmin kuin yhdessäkään aiemmassa Mint LTS-versiossa. Mint on kuulemme myös luopumassa väliversioista eli keskittyy täst' edes vain LTS-julkaisuihin mikä onkin hyvä juttu.

37
Kokeilin tuota gmx.comia ja totesin jo heti alkuun millaisia tavattomia vaikeuksia. Samalla KeePassX:llä generoitu salasana päästi tilille mutta kun yritin Thunderbirdillä ei siitä tullut yhtään mitään. Koeviestinkin lähetti Thunderbirdin roskalaatikkoon. Salasanan vaihtaminen gmx.com:ssa ei onnistunut kun herjasi tuosta samasta salasanasta että olisi väärä. Koko tiliäkään en kyennyt poistamaan. Siis sanalla sanoen todella huonosti toimiva.

Hushmailia on tullut myös kokeiltua ja se ei toiminut myöskään Thunderbirdin kanssa vaan jostain syystä herjasi taas salasanasta vaikka vastaavalla salasanalla pääsi selaimella sähköpostiosoitteeseen. Näyttää siltä että ainoa joka todella toimii kuin se kuuluisa junan vessa Thunderbirdissä on tuo Googlen Gmail. Todella hämmästyttävää että tällaista pitää kokea vielä v. 2014.

38
Fastmail maksullinen ja taitaa olla nykyisin Operan omistuksessa. Muitten suhteen yhtä skeptinen kuin Gmailinkin (tuntee itsensä enemmän tuotteeksi kuin asiakkaaksi). Mikä olisi paras vaihtoehto, mieluummin open source ja käyttäjän yksityisyyttä kunnioittava vaihtoehto Gmailille? Onko kokemuksia?

39
Päivitin pokkana kokeiluosiossa Mint 15:n Mint 16:een sillä seurauksella että päivitysten jälkeen en enää päässyt työpöydälle. Mitä tästä opimme? Älä päivitä testiversiota uuteen testiversioon Mintillä. Ja kun tulee uuden LTS:n aika niin ei muuta kuin puhdas asennus ja taas seuraavat 5 vuotta yllättävän vakaalla järjestelmällä eteenpäin. Siltä ainakin Mayan kaksi ensimmäistä vuotta ovat olleet. Paras Mint LTS mitä minulla on ollut.  :)

40
SUSE:n päivittäminen suoraan päätteeltä versiosta 12.3 versioon 13.1 onnistui kun seurasin "roadmappia". Tähän mennessä ei mitään sellaista joka viittaisi ongelmiin, katastrofista puhumattakaan. Pidän SUSE:a hyvin varteenotettavana vaihtoehtona.

Koraraa tuli testattua. Iso image (1.6 gigaa) ja siten asennuksessa paljon softaa enemmän kuin buntuissa. Näyttäisi kuitenkin käyttävän mm. muistia enemmän kuin muut vastaavat (ainakin Cinnamonissa). Yum Extender (pakettihallinta) käynnistettävä erikseen eli ei ainakaan perusasetuksin ilmoita päivityksistä kuten esim. Fedorassa aiemmin oli. Muuten suht toimiva eikä vaikea. Huonoa tietysti pitkän tuen puute. "Käyttäjäystävällinen Fedora" eikä parin viikon testauksen jälkeen osoittanut suurempia ongelmia. Aiemmat Fedora-kokeilut olivat ongelmia kunnes otin käyttöön nvidia-suljetut ajurit sekä älysin sen että kernel-päivityksen jälkeen meni 1-2 vrk ennenkuin vastaava nvidia-päivitys tuli. Eli piti aina pari päivää pitäytyä vanhassa kernelissä ennenkuin siirryin uuteen (nvidia-paketin päivityksen jälkeen). Nyt lienee jo nouveau paremmin toimiva, ainakin Korora-kokemus sen osoitti.


Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 16