Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - roikale

Sivuja: 1 2 [3] 4
41
Laitealue / DVD-levy asemassa - crash!
« : 31.05.12 - klo:14.44 »
Buuttaus Ubuntu 12.04:een ja DVD-levy asemassa. Kotikansiossa ei näy mitään muita osioita "Koti". Antaa virheilmoituksen:

"Valitettavasti Ubuntu 12.04 kohtasi sisäisen virheen

ExecutablePath

/usr/lib/gnome-disk-utility/gdu-notification daemon


....ja muita ilmoituksia ....

42
Tähän asti olen ollut tyytyväinen Chromiumin toimintaan. Mutta pari päivää Ubuntu 12.04:ssä on riittänyt osoittamaan että jotain pahasti pielessä täytyy asetusten kanssa olla kun suurinpiirtein 1/4 tai 1/3 Youtube-videoista näyttää kaatavan "voi rähmä"-tilaan tuon Chromium-selaimen. Samat videot puolestaan toimivat hienosta Firefoxilla. Mutta koska pidän Chromiumin nopeudesta ja vaivattomuudesta tässä uudessa Ubuntu-työpöytäympäristössä haluaisin saada sen toimimaan. Mitä tuossa Chromiumissa on pielessä? Olen ottanut flashblockit ja adblokit kokeiluissa pois mutta sama tilanne. Eikä ole väliä onko tietyt koodekit (html5 asennettu tai poistettu) - sama lopputulos.

43
Sellaisen hankkimista suunnittelen. Oma näkemyksesi ja perustelut. Olen kuulolla.

44
Mint 9 käytössä ja Huawei 173 toimii kun käynnistää sen työpöydän alapalkin kuvakkeesta: mobiililaajakaista. Valittu oletuksena täpät "yhdistä automaattisesti" ja "saatavilla kaikille käyttäjille". Kun suoritetaan kylmäbuuttaus yhteys ei käynnisty automaattisesti. Kuvakkeesta käynnistetään yhteys ja homma toimii. Jos suoritetaan lämmin buuttaus niin yhteys toimii automaattisesti. Mint asennettu aikoinaan toisella laajakaistayhteydellä joten ilmeisesti tämä aikaansaa kyseisen ilmiön. Olen asentanut Mintin useita kertoja myös Huawei-tikkua käyttäen ja silloin mitään tällaisia ongelmia ei ole. Ei näytä auttavan vaikka olen ottanut aiemman ethernet-valinnan (kiinteä) pois.

45
Se ei ole mitään uutta ja ihmeellistä että hetken aikaa Linuxia kokeilleet hermostuvat ensimmäisiin vastoinkäymisiin ja lopettavat Linuxin käytön. Sen sijaan jos 15 vuotta Gnu/Linuxiin luottanut ja uskonut suivaantuu ja jättää Linuxin käytön on aina syytä olla huolissaan. Näin on käynyt esim. Barbara Hudsonille.



http://www.linuxinsider.com/story/A-Linux-Attack-Considered-73891.html

Lainaus
"After 15 years, I don't want to hear any more excuses or how things will get better in the future. "If I'm dual-booting in the future, it will be with FreeBSD, not Linux."

Se, että Linux on "free" ja "coming better and better" ei ehkä lohduta kaikkia, jos pomppiminen distrosta toiseen, versiosta toiseen, sen takia että esim. sovellukset tai nettiyhteys lakkasivat toimimasta, vie lopulta koneiltakin Linux-käyttäjiltä hermot. Linuxilla on yhä, vuonna 2011, laitteisto tms. toimivuusongelmia.

46
Ja tällaiseen ei yhtiöllä enää ole varaa kuten vielä 1990-luvulla olisi ollut. Steven J. Vaughan-Nichollsin mielestä Microsoft maksaa kovan hinnan sekoilustaan:

Lainaus
Metro is going to be a pain for both users and developers. It seems to me that with Metro, Microsoft is headed toward another Vista-sized fiasco.

Microsoft can’t afford that kind of disaster. This isn’t the 90s or the 2000s. Today, users buy tablets and smartphones. According to IDC, tablets alone in 2011 will equal 17% of the PC market’s sales. At the same time, tablet sales are growing explosively PCs sales are barely moving upward. If Windows 8 is a failure, Windows users won’t wait around for the next version the way they did for Windows 7, they’ll just continue to switch over from conventional PCs to Android and iOS devices.

Microsoft may never lose the PC market, but with Windows 8 and Metro they may never have a chance to win the growing, broader computing market of PCs, smartphones and tablets.


http://www.zdnet.com/blog/btl/windows-8-a-bad-bet/61455

47
"Tietokone vankilana"

Lainaus
Steve Jobs, the pioneer of the computer as a jail made cool, designed to sever fools from their freedom, has died.

As Chicago Mayor Harold Washington said of the corrupt former Mayor Daley, “I’m not glad he’s dead, but I’m glad he’s gone.” Nobody deserves to have to die - not Jobs, not Mr. Bill, not even people guilty of bigger evils than theirs. But we all deserve the end of Jobs’ malign influence on people’s computing.

Unfortunately, that influence continues despite his absence. We can only hope his successors, as they attempt to carry on his legacy, will be less effective.

http://stallman.org/archives/2011-jul-oct.html#06_October_2011_(Steve_Jobs)

Yleisen Jobs vallitessa Stallmanin kyyninen arvio on nähtävä virkistävänä poikkeuksena. Ja kuten nyt tiedämme, Stallman on saanut rikkaat, riemulliset ja yhteisen kansan vihat niskaansa. On se niin väärin kun kaikki eivät osallistu "yhteiseen suruun".


Muistetaan se kielenkäyttö, asiallisuutta kiitos. Siivottu -Storck

48
Latasin pari videota ja jälkimmäisessä tapauksessa, noin 1½ gigan Matroska-video, yksikään player ei kyennyt soittamaan videota kunnolla. Ääni tulee katkeamattomana mutta kuva tökki ja liikkuu erittäin hitaasti. Sen sijaan aiemmin ladattu matroska-virta video toimii aivan hyvin. Olen yrittänyt tsekata koodekkeja ja muita paketteja ja asentanut niitä muttei sen pareemmin Open Susessa, Mintissä kuin Ubuntussakaan tuo mkv-videon soittaminen onnistu kunnolla. Avidemuxilla yritin muuntaa tyypin avi:ksi ja mp4:ksi ja sama juttu - ei kykene esittämään videota kunnolla.

Mikä on tuo ero noiden Matroska-videon ja Matroska-virran tyyppiksi määrittelemän formaatin välillä?

49
Tässä viimeisen parin kuukauden aikana olen sekä Linux Mint, Ubuntu että Open SUSE osioissa törmännyt samaan kiusalliselta tuntuvaan ongelmaan jota aiemmin ei ollut. Liittyy siihen jos haluan valita tietyn osan tekstistä hiirellä tarkoituksena esim. copy&pastella liittää se vaikkapa tekstinkäsittelyn dokumenttiin. Alueen tarkka valinta ei meinaa enää millään onnistua vaan hiiri valitsee aina aivan väärät kohdat tekstistä. Olen myös kokeillut eri hiirillä(niitä itselläni kolme) mutta sama tulos. Vielä keväällä vastaavaa ilmiötä ei ollut. Liittyykö tämä asia johonkin noihin Linux-päivityksiin? Se ei mitä ilmeisemmin ole vain selainongelma sillä sama kiusallinen juttu ilmenee myös vaikkapa LibreOffice-dokumentin teksin valinnassa.

Käytössä olevat kolme hiirtä kaikki Logitechin.

50
Ongelma viikonvaihteessa. Perheen jälkikasvu kadotti digikameran muistikortilta kuvien siirtovaiheen yhteydessä aikamoisen läjän kallisarvoisia kuvatiedostoja. Väitti suorittaneensa "kopio - liitä"-toiminnolla kuvien tallennuksen muistikortilta (1G) kovolle. Jossain vaiheessa iski paniikki päälle ja hän havaitsi että kuvat hävinneet muistikortilta eikä niitä ollut kovon siinä kansiossa joihin hän aikoi kuvat kopioida. Onko mitään mahdollisuutta löytää kuvia (JPEG) jollakin palautusohjelmalla? Sovellusohjelma jolla hän kuvia ole lukemassa muistikortilta oli F-Spot. Tuntikausia olen kahlannut läpi koneen kansioita enkä millään hakutoiminnalla ole löytänyt kuvia. Roskakorissakaan ei kuvia ollut eikä roskakoria ole missään vaiheessa tyhjennetty.

51
Laitealue / Oletko rakentanut itsellesi Linux-PC:n?
« : 01.05.11 - klo:11.31 »
Oma vastaukseni: En ole. Ei ole ollut rohkeutta. Ei ole tietämystä. Ei riittävää kokemusta. Olen aina pelännyt ostavani vain kasan komponentteja saamatta aikaan yhtikäs mitään. Ja niin varmasti kävisikin vaikka saisin oikeat komponentit hankittua.

Mutta Robert Pogsonin blogissa on esimerkki, kuinka runsaalla 250 (Kanadan) dollarilla rakennetaan (toivottavasti) toimiva Linux-PC. (USB???esim. CD/DVD:stä ei tosin mainintaa, hinta noussee siis kuitenkin yli 300 dollarin).

http://mrpogson.com/2011/04/30/building-a-pc/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Motherboard, MSI 785GM-P45 with 6 SATA, 1 PATA, gigabit, 4 DDR3, and ATI Radeon HD 4200 video on-board bundled with AMD Athlon II 160U processor with 1 MB cache. See the manual This CPU is 64bit and contains two cores with the second one disabled. Unlocked, the CPU runs as a X2 260.

Hinta: $79.99
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RAM two sticks of Corsair DDR3 2gB 1333MHz

Hinta: $39.98
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 500gB SATA hard drives, Seagate

Hinta: $75.98
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Case, Coolermaster Elite 350 Black ATX Mid Tower Case 400W 4X5.25 1X3.5 6X3.5INT, a decent basic case with room to expand.

Hinta: $59.98
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

YHTEENSÄ: $255.93


Miten siis ylipäätänsä lähdetään suunnittelemaan ja toteuttamaan oman Linux-PC:n rakentaminen? Käyttäjän omat tarpeet tietenkin on selvitettävä (pelikone, toimistokone, multimedia jne...) Entä miten varmistetaan että komponentit ovat "yhteensopivia"? Ja kun PC on lopulta onnistuttu koota millaisia toimintoja (esim. BIOS) on suoritettava ennenkuin varsinaiseen järjestelmän asennukseen päästään? Esimerkkikäyttöjärjestelmänä voisi olla vaikkapa Ubuntu 10.04 LTS.

52
Kolme tapausta viimeisen vajaan vuoden ajalta, jolloin olen asentanut Ubuntun tai Linux Mintin (Gnome) koneisiin joissa keskusmuistia 512MB. Kyllähän se onnistuu mutta käytännössä esim Firefoxin versiot 3.xxx ja 4 toimivat tuskastuttavan hitaasti. Jossainmäärin tilanne on parempi siirryttäessa Chromiumin käyttöön. Noiden kolmen koneen tapausta vasten minä en oikein uskaltaisi väittää että 512MB RAM:a riittää nykyisenkaltaisen Firefoxin käyttöön. Toiminta näyttää olevan yksinkertaisesti liian takkuista versioista riippumatta.

Mitä kokemuksia muilla vastaavanlaisissa koneissa?

53
The Registerin (Linux- ja Open Source-myönteinen sivusto) toimittaja Scott Gilbertson ei säästele Canonicalia kritisoidessaan tulee Ubuntu 11.04 betaa. "Huonoin koskaan testaamani Ubuntun beta-versio".

http://www.theregister.co.uk/2011/04/01/ubuntu1004_beta_review/

Lainaus
" That's not to say there isn't much to love in Ubuntu 11.04 with the new Unity Interface being the primary news, but even for a beta this release is way too rough. Unity - regardless of what you think of it - isn't ready for prime time and it seems unlikely Canonical will iron out all its problems before the planned final release in April.

Bugs can be fixed, and there are numerous bugs to fix in this release of Unity, but the larger problem is that Unity, thus far, lacks the functionality of GNOME 2.32. Ubuntu, and its users, would be better served if Unity were not the default desktop for this release."

54
Linux Today-sivuston edes pidetyimpiä ja luetuimpia toimittajia Carla Schroder on saanut potkut julkaisusta. Potkujen syitä arvuutellaan. Schroder on tunnettu räväköistä ja intohimoisista kommenteistaan Linuxin ja avoimen standardien puolesta. Lukuisat sivuston lukijat ovat spekuloineet sitä mahdollisuutta, että Linux Todayn sivuilla näkyy nykyisin todella paljon Microsoftin mainoksia ja arvelut siitä, että Linux Today olisi Microsoftin mainosrahojen menettämisen pelossa antanut Schroderille potkut lisääntyivät heti lukijoiden keskuudessa. Linux Todayn omistaa QuinStreet.

Lainaus
"According to Hall, Linux Today is owned by QuinStreet, which took it over along a number of other sites in the internet.com network in late 2009. internet.com used to be part of Web Media Brands.

On February 2 this year, QuinStreet reported a net profit of $US6.2 million for the fiscal second quarter which ended on December 31, 2010. Revenue for the period was $US97.6 million, an increase of 27 per cent compared to the corresponding period of the previous financial year. "

http://www.itwire.com/opinion-and-analysis/open-sauce/46115-linux-today-editor-schroder-sacked?start=1

55
Yleistä keskustelua / Kuinka myydä Linuxia kouluille?
« : 29.03.11 - klo:08.25 »
Aiheesta kiinnostuneille artikkeli täältä

Lainaus
In my view the best Linux distro for the job of being used in a school which is both fast and user-friendly would have to be Ubuntu..., as it has a great community and lots of support available.

Totta.

Lainaus
In some respects Linux Mint 9 would be a better choice for schools because most children and teenagers won’t have tried Linux before and Mint is more like Windows in the menu aspect of it.

Jassoo. Minä en sitten millään käsitä, miksi alapalkki ja siinä oleva menu olisi jotenkin ratkaisevan tärkeää. Tosiasiassa totuin Ubuntun ylävalikkoon yhdessä päivässä, vaikka olin käyttänyt Windowsia jo versiosta 3.1 lähtien.

Lainaus
If you are going to upgrade you entire school and the network then you are looking at perhaps a cost of $30,000+ which is a lot of money. This is, again, where Linux (specifically Ubuntu) comes in as it is totally free and will save the school a fortune since they won’t have to upgrade the computers unless they are very old as Ubuntu has less than half of the requirements a Windows distribution.

Yleensä tällaisen - eteenkin suuren opetusyksikön - tapauksessa Microsoftin miehet panevat myllyn jauhamaan ja pudottavat hinnan minimiin ja tarpeen vaatiessa (pelätessään "kulkutaudin" leviävän) antavat omansa jopa lähes ilmaiseksi (ainakin näennäisesti). Näin ollen tosielämässä asiat eivät aina mene näin yksiviivaisesti kustannustasolla. Aika tärkeää on myös se, miten laitteistoyhteensopivuus on kunnossa, mikä on opettajien asenne, ylläpidon Linux-osaaminen ja asenne jne....

Mikä on muuten Ubuntun käytön yleisyys Suomen kouluissa ja sen positiiviset ja negatiiviset esimerkit?


56
Huomenta. Olisi tarkoitus asentaa tuttavalle vanhaan Windows Xp-koneeseen, jossa muistia vain 512 MB (eikä lisätä voi) Ubuntu. Nyt on mahdollista yrittää asentaa tuo Ubuntu Windowsin sisältä, mutta mieluummin haluaisin asentaa Ubuntun buuttamalla koneen Ubuntu live-cd romppuasemassa. Nyt vain pitäisi tietää miten BIOS:sta saisin tuon buuttaamisen onnistumaan sillä mitään erillistä buuttivalikkoa siinä ei eilisen pikaisen vilkaisun jälkeen ollut (kuten useimmissa vähänkin uusimmissa malleissa). Koneen Xp:kin on varsin epäilyttävässä tilassa, englanninkielinen (piraatti) sekä suhteettoman hidas. Muistia kone luki aluksi vain 256 MB mutta kun vaihdoin toisesta vanhasta koneesta kammat sain koneeseen sentään 512MB RAM:a.

Mutta tuo BIOS:n buuttijärjestyksen oikeaoppinen muokkaaminen - ainakaan noin vanhassa koneessa ei ole tuttua, joten siinä tarvitsisin vinkkejä. Tapahtuuko hirveitä jos sieltä jostakin löytyy buuttamiseen liittyvä kohta jossa KAIKKI MUUT PAITSI CD:LTÄ BUUTTAMINEN DISABLOIDAAN? Vai miten tuo homma pitäisi tehdä?

57
Laitealue / Huawei E 173 Tele-Finland
« : 26.03.11 - klo:11.39 »
Tarkoitus olisi ottaa koekäyttöön Tele-Finlandilta piakkoin tuleva tikku Huawei E 173. Toimiiko seuraavissa:

-Ubuntu 10.04
-Ubuntu 10.10
-Ubuntu 11.04

Entä Mint ja Open SUSE 11.4? Kone - peruspöytäkone, USB2-asemat ym...


58
Phoronixin juttua ei ainakaan voi syyttää siitä, että se sisällöllään markkinoisia Nvidian asiaa. Ainakin matalatehoisilla koneilla testien mukaan avoimen lähdekoodin Nouveau-ajuri on yhtä hyvä tai jopa parempi kuin Nvidian ajuri. Paremman tehon laitteissa Nvidia sen sijaan voittaa vielä selvästi Nouveaun. Mutta Phoronixin kirjoituksen mukaan ero on kaventumassa merkittävästi.

Nouveau's OpenGL Performance Approaches The NVIDIA Driver

Lainaus
As I began to share over the weekend, the community-created Nouveau driver that's open-source and is written by clean-room reverse-engineering the NVIDIA binary display driver, has reached a serious milestone. For low-end NVIDIA GPUs, the Nouveau driver based upon the Mesa Gallium3D architecture is now as fast, or even faster, than NVIDIA's official proprietary driver.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=nouveau_2639_flip&num=1

59
Niille meistä jotka seuraavat enemmän tai vähemmän kilpaurheilua kysymys maailman tämän hetken parhaimmasta urheilijasta. Kriteerinä lajin harrastuneisuus, urheilijan taso muihin verrattuna, saavutukset, asema, tarvittava glamour, jne... (mitä muuta vain perusteeksi keksit. Meikäläisen näkemyksen on mukaan paras urheilija on ...tietysti hän:




Lainaus
"Manny Pacquiao (s. 17. joulukuuta 1978) on filippiiniläinen ammattilaisnyrkkeilijä. Pacquiao on hallitseva WBO-liiton välisarjan maailmanmestari ja ainoa nyrkkeilijä, joka on voittanut maailmanmestaruuden kahdeksassa eri painoluokassa. ."

Tosin Mannyllä (kuten niin monella muullakin huipulla) saattaa olla "luuranko kaapissaan", sillä...

Lainaus
"Pacquiaon oli tarkoitus kohdata Floyd Mayweather Jr. 13. maaliskuuta 2010. Ottelu kuitenkin peruuntui, kun Pacquiao kieltäytyi vaadituista tiukoista dopingtesteistä"

60
http://www.zdnet.com/blog/open-source/ubuntu-linux-and-gnome-the-disputes-continue/8469?tag=content;search-results-river

Gnomen ympärillä "kuohuu".

Lainaus
The technical problem behind the dispute is that GNOME rejected the Ubuntu Ayatana system status indicators. These indicators, and their messaging application programming interfaces (APIs) would be used on the Linux desktop to convey such information as “Whether you are connected, what the time is, whether you are online, whether your battery will last long enough for you to finish your work, whether you have messages,” etc. etc.

Lainaus
In addition, the FreeDesktop.org needs revitalized. GNOME, KDE, and all the other Linux desktops are, and, to a lesser extent Ubuntu’s Unity are once more heading in different directions. On top of that, the smartphone and tablet interfaces, such as Android 2.x and 3.x and webOS, are spinning off in their own directions as well. If this trend continues, mere disagreements about something as relatively minor as status indicators won’ matter a bit, because independent software vendors (ISV)s will simply ignore the Linux desktop.

In particular, without leadership and co-ordination with the other Linux desktop players via FreeDesktop or some other such group, I fear GNOME, will become like such obscure Linux desktops as AfterStep, Enlightenment, and FVWM: appreciated by a few enthusiasts, but otherwise ignored.

Kirjoitus oli kuitenkin minusta lähtökohtaisesti väärä siinä mielessä, että työpöytäympäristö ei ole se tekijä joka rajoittaa Linuxin leviämistä "fanilaumojen" ulkopuolelle. Ja toisaalta fragmentoituminen voi olla myös vahvuus eikä heikkous.

Nykyinen Gnome on jossain määrin niin "vanhanaikainen", että juuri senkin takia tulee ajoittain kokeiltua KDE:ta. Valitettavasti vain kokemukset KDE:sta eivät ole läheskään aina olleet erityisen ilahduttavia - pitempiaikaisen käytön jälkeen.

Sivuja: 1 2 [3] 4