Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - roikale

Sivuja: 1 [2] 3 4
21
ChromeBook saavutti heti vuoden alussa hyvän vastaanoton nousten nopeasti mm. Amazonin myyntilistan ykköseksi. Sitä myydään jo kouluihin ja kotitalouksiin useissa maissa: Kanada, Australia, Ranska, Saksa, Hollanti, Irlanti. Britannia, USA.

Linux-käyttäjien osalta nämä ChromeBookit ovat erityisen kiinnostavia myös siksi että niihin voi huoletta asentaa ChromeBookin rinnalle myös muita Linux-jakeluita.

http://www.muktware.com/5413/chromebooks-now-available-globally-almost

22
En ole koskaan aiemmin kokeillut mutta tuollainen hyppäys rolling release Linux-distroon kiinnostaisi. MATE-version image poltettu muistitikulle ja odottelee asentamista. Muutama kysymys heti kärkeen:

1. Ilmeisesti pitäisi onnistua Grub-asennuksen kautta löytämään myös muut jakelut kuten Linux Mint-osion koska Sabayonissa käytössä Grub 2. Mutta luoko se graaffisen dual-boot menuvalikon jos Grub asennuttu MBR:nä?

2. Miten paljon ja miten usein päivityksiä tulee näihin Sabayonin rolling-release jakeluihin eli maksaako ylipäätänsä vaivan asentaa?

3. Toteutuuko myös sovellusohjelmissa kuten selaimissa ja VLC-playerissä rolling release-periaate eli että sovellusohjelmistoistakin saa aina tuliterän uusimman version?

Lainaus
We're here once again to announce the immediate availability of Sabayon 11 in all of its tier-1 flavours. If you really enjoyed Sabayon 10, this is a release you cannot miss!
There you have it, a shiny distro for your home computer, your laptop and your servers, virtualized or not.
Linux Kernel 3.7 with BFQ iosched, GNOME 3.6.2, KDE 4.9.5 (upgraded to 4.10.1 as soon as it is available), Xfce 4.10, LibreOffice 3.6.3 are just some of the things you will find inside the box.
Complete EFI/UEFI and UEFI SecureBoot support, greatly improved NVIDIA Optimus support through Bumblebee, MATE 1.4 for those missing GNOME 2.x, a selection of MySQL flavors, including Google MySQL and MariaDB, up to 14000 packages now available in the repositories per architecture, and much, much more.

PS. Live-USB:ltä testailtuna näyttää ihan mukavalta ja visuaalisesti kauniilta distrolta. Tosin asennuksen jälkeen ilmeisesti moni sellaisia sovellusohjelmia joita esim. Mintissä tulee oletuksena jo asennettuna (mm. VLC) joutuu jälkeenpäin asentamaan.

http://www.sabayon.org/release/press-release-sabayon-11

23
En tiedä onko tätä aiemmin uutisoitu mutta tänään ilmestyneen uutisen mukaa 14.04 pitäisi sitten olla rolling-release-versiona saatavilla....

http://www.linuxuser.co.uk/news/ubuntu-possibly-moving-to-a-rolling-release-from-14-04

"Ubuntu possibly moving to a rolling release from 14.04 "

24


Display: 10.1 "IPS Multi-touch Capacitive viewing angle of 178°
CPU: Samsung Exynos Quad-Core 1.4 Ghz
GPU: Mali-400MP Quad-Core
RAM: 2 GB DDR3
Storage: 32 GB
3G networks: No
Wi-Fi networks
B / G / N
Bluetooth 4.0
GPS: A-GPS
Gyroscope: One
Camera: VGA front, rear 2.0 MegaPixel
Display Resolution: 1920x1200 @ 16M colors
Battery: 5400mAh 3.7V
Inputs and Outputs: 3.5 mm jack for headphones, Up to 32GB TF Reader, Mini USB
OTG functions: Support for USB keyboard and mouse
Weight: 539g
Dimensions: 258.3x164x9.5mm
Supported OS: Android 4.0 ICS, Ubuntu 12


http://www.muktware.com/5109/ubuntu-powered-nibbio-tablet-dual-boots-android

25
Olen tutustunut viime päivinä niihin valtaviin projekteihin joita tapahtuu flegmatisoituvan, ukkoutuvan ja akkautuvan läntisen maailman ulkopuolella. Projektit ovat jo nyt valtavia ja laajenevat jatkuvasti. Kun heitin tuohon akseliin mukaan Afrikan alkaa varmaan siellä jossakin hekottelu että mitäs n...kreillä on tekemistä taloudellisen kehityksen ja edistyksen kanssa? Siellähän vain soditaan, ryöstetään ja raiskataan. Joo, tämähän on tyypillinen länsimaalainen arrogantti lähestymistapa eteenkin Afrikkaa kohtaan ja juuri siksi BRIC-maat näyttävät pitkäjännitteisemmällä Afrikka-talouspolitiikallaan ajavan länsimaiden vaikutusvallan pois Afrikasta.

Pointti on se että ns. etelään muodostuu nyt todellinen voimakkaan kasvun keskus. Kiina etunenässä on lähtenyt tekemään suuria projekteja Afrikkaan juuri co-operative asenteelle. Päinvastoin kuin yleensä luullaan BRIC-maat eivät tee lyhytjännitteistä raaka-aineisiin keskittyvää taloudellista yhteistyötä. Kiina katsoo jotain Vietnamia, Afrikkaa tai mitä muuta alueen maata kokonaisvaltaisesti. Strategiset raaka-aineet ovat sittenkin vain osa laajempaa kokonaisuutta. Esim. Nigerian kanssa käytävässä kaupassa öljy ei ole läheskään niin keskeisessä osassa kuin mitä se länsimaille.

Jopa Maailmanpankki on antanut BRIC-maille tunnustusta näistä keskinäisistä projekteistä. Ne nimittäin näyttävät aiheuttavan vähemmän korruptiota esim. Afrikkaan kuin mitä länsimaiden hässääminen on tehnyt. Kiina esim. pitää rahat itsellään mutta Afrikka saa uuden infrastruktuurin. Länsimaiden edustajat ovat olleet ällistyneitä viime vuosien kehityksestä Afrikassa. Kymmenestä nopeimmin kasvaneesta taloudesta peräti 7 on ollut viime vuosina Saharan eteläpuolisen Afrikan maita. Kasvussa raaka-aineet ovat näytelleet pienempää osaa kuin on luultu.

No miten tämä liittyy esim. informaatioteknologiaan? Hemmetin paljon liittyykin. Nämä etelän maat näyttävät nimittäin olevan hyvin pitkälle koko viime aikojen IT-murroksen avaintekijöitä. Mobiiliteknologia, halvat mutta suht tehokkaat ja käyttökelpoiset laitteet, aurinkopaneelit ym ovat suistamassa lännen luomia valtarakenteita, mullistavat tietotekniikan, painavat elektroniikan hinnat niin alas että Microsoft, Apple ja koko läntinen suljetun sektorin IT-ekosysteemi roikkuu nyrkkeilytermein köysissä ottaen rajuja iskuja vastaan ja odotellen armahtavaa kongin kumahdusta.

Oikeastaan tässä kehityksessä ei ole mitään kovin ihmeellistä. En ole koskaan uskonut teoriaan jonka mukaan kaikkinainen edistys ja kehitys olisi jotenkin läntisen maailman "ylivertaisen valkoisen rodun" ansio. Kautta koko maailmanhistorian voimakkaimmat ja merkittävimmät voimatekijät ovat olleet lähes aina Euroopan ulkopuolella. Antiikin Kreikan oppineet kirjoittivat jopa meille jälkipolville todisteeksi mm. toteamuksen jossa he "ihailivat Afrikan kuningaskuntia" samalla kuin muistuttivat siitä kuinka "eurooppalaiset ovat hitaita ja typeriä". No nykyinen velkainen Kreikka sekä melkoisen epävakaa ja uutisten kautta levottamaksi leimattu Afrikka tuskin tänään ovat mitään malliesimerkkejä muille. Mutta se kuva mikä meillä täällä lännessä on etelän maista on kyllä aivan liian negatiivinen ja ylimielinen.

Yksi pointti vielä: miettikää nyt ihmeessä mitä esim. demografinen (väestö) kehitys vaikuttaa tulevaisuuden talouteen, mm. IT-sektoriin. Sitä vaan että esim Nigeriassa syntyi viime vuonna 12 kertaa niin paljon uusia tulevia potentiaalisia kuluttajia kuin Saksassa. Ollaanko todellakin sitä mieltä että mikään ei muutu ja että länsi sanelee kehityksen suunnan jatkossakin?Länsi on eräänlainen vanhusten palvelutalo nousevaan etelään verrattuna. Näillä eväillä siis eteenpäin jatkossa.

26
Tällaiseen ongelmaan on tietysti helppo ratkaisu - äänet off-tilaan eli kaiuttimen kiinni. Mutta kun samanaikaisesti soi media taustalla niin miten tuon mobiiliyhteyden mentyä Edgeen saisi tuon kamalan rätinän pois päältä. Käytössä Linux Mint MATE.


27
Pelkkää kehittäjien retostelua vai onko kenelläkään kokemusta tämän distron erinomaisuudesta?

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTI2OTM

http://linux.softpedia.com/get/System/Operating-Systems/Linux-Distributions/SprezzOS-85632.shtml

Lainaus
"SprezzOS is Sprezzatech's Debian-derived Open Source operating system, pairing the GNU environment with both a Linux and FreeBSD kernel.

SprezzOS is installed by default on all Sprezzatech systems, from the SprezzaBox to the SprezzaVault, and is the only operating system officially supported by Sprezzatech. It is our hope that SprezzOS will become the “go-to” distribution for HPC professionals, cluster architects, and anyone for whom Debian Unstable is less than sufficiently hardcore.

Sources and precompiled binaries are available free of charge, and the community is encouraged to file bugs, submit patches, and otherwise become involved in the evolution of SprezzOS. "

28
Tuoreimma IDC:n ja Canalysin tilastot viittaavat siihen, että vuoden toisella neljänneksellä olisi myyty 105-108 miljoonaa Android-älypuhelinta. Yhdessä noin 8 miljoonan Android-tabletin kanssa on Android ohittanut selvästi mm. Windowsin käyttöjärjestelmäalustana sillä Windows-pc-laitteita ja mobiileja on toimitettu samaan aikaan n. 90 miljoonaa.

Tämänhetkinen Androidin ja muiden Linux-laitteiden kasvu on jo sitä luokkaa että 400 miljoonan uuden Linux-laitteen (tietokoneen) määrä ylitetään aivan kirkkaasti jo ennen varsinaista joulumyyntiä ja on mahdollista että jopa noin puoli miljardia uutta nettiin kytkettävää Linux-laitetta voidaan tänä vuonna saavuttaa.

http://techcrunch.com/2012/08/02/canalys-q2-68-of-all-smartphones-shipped-were-android-chinas-the-biggest-market-by-a-wide-margin/

Lainaus
"One more analyst house, Canalys, has released its numbers on global smartphone sales in Q2, and unlike Strategy Analytics and IDC, it has focused on sales by platforms rather than OEMs. In that light, Google’s Android was the clear, all-out winner: in a market that saw 158 million smartphone shipments worldwide, Android accounted for 68% of them, with its 108 million units an increase of 110% over the same period a year ago. "

Nettiin kytkettävien laitteiden arvioitavat myyntimäärät 2012:

-Ei-mobiilit pc:t : 360 miljoonaa
-tabletit: 115 miljoonaa (Androidin osuus 30-35%)
-älypuhelimet 650-700 miljoonaa (Androidin osuus 65-70%)

29
Mitä paketteja pitää asentaa Virtual Box 4.1.12:n lisäksi jotta USB-modeemilla syntyy nettiyhteys ja että USB-liitäntä ylipäätänsä saadaan näkemään työpöydällä?

30
Vähän vaikea tehdä analyysiä miksi Ubuntu 10.04/Mint 9:ssä, edes VLC-playerilla m3u8-streamin kuuntelu aikaansaa tavatonta pätkimistä (4-6 sekunttia, katkos, 4-6 sekunttia, katkos...).

Vastaavaa ongelmaa ei ole 12.04/Mint 13:ssa. Mikä voisi olla syynä? Tuossa vanhemmassa LTS:ssä m3u:n soittaa kunnolla muttei m3u8:a.

31
Olen huomannut ilmiön jolla joiden sivustojen flash-sovellukset eivät toimi millään kun käytössä 10.04/Mint 9 mutta vastaavat sivustot toimivat hyvin 12.04/Mint 13:ssa. Sekä edellisissä että nykyisissä käytössä Open JDK että IcedTea-pluginin selaimissa. Samoin ShockWave Flash.

Kummallisinta että sivustot vaativat asentamaan flashin vaikka se jo asennettuna. Mikä voisi olla syy tällaiseen toimimattomuuteen vanhoissa LTS-distroissa?

oobetimerin temppu:

Lainaus
http://forum.linuxmint.com/download/file.php?id=10359

Kokeiltu on - eikä toimi.

32
Lainaus
"Kehittyvissä maissa on pystyssä Android-laitteissa sijaitseva bottiverkko, joka lähettää roskapostia saastuneiden laitteiden Yahoo-postilaatikoista.

Kännykkäviruksista on puhuttu pitkään, mutta usein pelot ovat osoittautuneet kohtalaisen harmittomiksi. Älypuhelinten yleistyessä viruksetkin voivat olla yhä monipuolisempia, ja nyt pystyssä näyttää olevan jo ensimmäinen Android-laitteissa majaansa pitävä bottiverkko. "

http://www.digitoday.fi/tietoturva/2012/07/04/kannykkavirusten-uusi-aika--android-bottiverkko-jo-pystyssa/201232827/66

Androidin menestys älypuhelinmarkkinoilla on ollut häikäisevä. Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä sen markkinaosuuden kerrottiin nousseen globaalisti jo yli 56%:n. Voisiko osoittain syynä olla se, että Google on valinnut toimintalinjan jossa, jos käyttäjä on käynyt laittamassa ruksin kohtaan "tuntemattomat lähteet", hän voi sen jälkeen ladata sovelluksia melkein mistä tahansa. Ja nyt tulokset tiedetään. Aasiasta kerrotaan löydetyn Android-botnetteja jotka postittavat roskaa maailman joka kolkkaan.

Apple on valinnut toisenlaisen toimintalinjan - vain sen omia sovelluksia on saatavilla. Suljettu ekosysteemi tässä suhteessa on varmempi tae haittaohjelmien ja botnettien synnylle. Kumpaa siis syytät: Googlea joka on valinnut tuon höllän linjan vain Windows-perinnettä jossa suuri osa käyttäjistä haluaa että mitkä tahansa sovellukset on ladattavissa Android-puhelimiin?

33
Tuli saatua muutama tiedostonkooltaan harvinaisen iso mov-video (videokameralla otettuja). Nyt kuitenkin nämä videot ovat sen verran raskaita koneelta ajettavia että kuva pätkiin. Avidemux-sovelluksella olen yrittänyt konvertoida niitä AVI, MP4 tms muotoon. Eipä näytä homma onnistuvan. Jos videon saa näyttämään suht sujuvalta ilman tökkimisiä alkaa sen verran ääni takkuamaan että tulos on surkea.

Videoiden codec näyttää tällaiselta:



Videon pituus 2:53. Koko 303,8 Mib. Liekö syy näytönohjaimessa (Nvidia GeForce 9600 GT) vai mistä mutta erittäin takkuisasti näyttää.


34
Ohjelmistojätti Microsoft on julkistanut Surface-tablettitietokoneen Los Angelesissa Yhdysvalloissa. Yhtiö toivoo siitä varteenotettavaa kilpailijaa Applen iPadille.

Uutistoimistolähteiden mukaan tablettitietokonetta on osattu odottaa sen jälkeen kun Microsoft osti lähes viidenneksen Barnes & Noble Nookin e-kirjaliiketoiminnasta.

Uusi tablettitietokone ennakoi myös uutta Windows 8 -käyttöjärjestelmää. Sen odotetaan soveltuvan kannettavien ja pöytätiekoneiden lisäksi tableteille. Microsoftin odotetaan laskevan uuden Windowsin markkinoille syksyllä.

Millaiseksi arvioisit Microsoftin menestymismahdollisuudet tablet-markkininoilla? Entä millaisia seurauksia tästä on laitevalmistajien ja Microsoftin välillä? Voisiko laitevalmistajien massat lähteä nyt kolmannen vaihtoehdon, esim. Android-tablettien tuotantoon. Tiettävästi Windows 8 RT:n hinnaksi on arvioitu tableteissa 85 dollaria jolloin laitevalmistajilla olisi periaatteessa mahdollisuus hankkia heti 50 dollarin kilpailuetu. Entä soveltuuko Windows 8 matalatehoisiin todella edullisiin uuden polven tabletteihin?

35
Mitä seuraavista tuotteista onnistuvat yhteydenluomisesta:

-Huawei langaton 3G-modeemi E586
-Huawei nettitikku E353
-Huawei 4G-nettitikku E392
-Huawei langaton 4G-modeemi B593
-Huawei nettitikku E372
-Huawei langaton 4G-modeemi B593

...kun vertailussa on uusimmat distrot

-Ubuntu 12.04, Linux Mint 13, Kubuntu 12.04, Mageia 2, Debian Wheezy, Open SUSE 12.1 ja Sabayon 9
-Fedora 17, Open SUSE, Mageia 2.

Esim. Mageia 2:n osalta tuo Huawei E353:n kanssa ei yhteydenmuodostaminen minulla ainakaan onnistunut. Onko olemassa minkäänlaista tietolähdettä mistä saada selville distrojen laitetuki?

36
Siinäpä kysymys jota aika ajoin olen pähkäillyt. Suomessa kun todellista vertailua on perin vaikea tehdä. Näin ollen vilkaistaanpa mitä muualla on havaittu (kyseessä ns. cheap small computers-luokka eikä kauppias Microsoftin "kumppaneita").

Sama rauta, toinen Linux Mintillä toinen Windows 7:lla

fit-PC3 Basic 4GB Linux
APU G-T40N (1.0 GHz dual core + Radeon HD 6290 – 9W)
4GB (2GB DDR3 SODIMM x2)
HDD 250GB with Linux Mint
WiFi 802.11 b/g/n + BT 3
4 USB FACE Module   In stock   $476
+shipping, duty & VAT


fit-PC3 Basic 4GB Win7 Home Premium
APU G-T40N (1.0 GHz dual core + Radeon HD 6290 – 9W)
4GB (2GB DDR3 SODIMM x2)
HDD 250GB with Windows 7 Home Premium
WiFi 802.11 b/g/n + BT 3
4 USB FACE Module   In stock   $589
+shipping, duty & VAT
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gappi 113 dollaria (n. 90 €). Jotain tuollaista arvelinkin.
Jos ostetaan pelkkä kone on hinta 403 dollaria. Asentamalla käyttöjärjestelmä itse tulee säästöä siis 73 dollaria lisää.

Seuraava tapaus (vertailussa nyt Windows 7 Pro):

fit-PC3 Pro 4GB Linux
APU G-T56N (1.65 GHz dual core + Radeon HD 6320 – 18W)
ribbed case
4GB (2GB DDR3 SODIMM x2)
HDD 250GB with Linux Mint
WiFi 802.11 b/g/n + BT 3
4 USB FACE Module   In stock   $518
+shipping, duty & VAT


fit-PC3 Pro 4GB Win7 Pro
APU G-T56N (1.65 GHz dual core + Radeon HD 6320 – 18W)
ribbed case
4GB (2GB DDR3 SODIMM x2)
HDD 250GB with Windows 7 Pro
WiFi 802.11 b/g/n + BT 3
4 USB FACE Module   In stock   $666
+shipping, duty & VAT
_______________________________________________________

Gappi 148 dollaria (n. 118 €).

Viimeksimainittu kone ilman kumpaakaan käyttöjärjestelmää: 446 dollaria. Linux Mintin asennuksesta ja mahdollisesta justeerauksesta 72 dollaria ( n. 58 €). Asentamalla itse Linux Mint tuohon koneeseen tulee siis säästöä 190 dollaria (152 €) Windows 7 Pro:hon verrattuna.


http://www.fit-pc.com/web/purchase/order-direct-fit-pc3/

37
Linux-käyttöjärjestelmien asentaminen Windows 8 -tietokoneisiin saattaa olla aiempaa hankalampaa. Taustalla on Designed for Windows 8 -sertifikaatti, jonka saamiseksi PC-valmistajien on käytettävä tietokoneissaan UEFI Secure Boot -ominaisuutta. Secure Boot estää käytännössä sellaisten ohjelmien latautumisen käynnistymisen yhteydessä, jotka eivät ole valtuutetun tahon hyväksymiä. Ominaisuus hankaloittaa avoimen lähdekoodin käyttöjärjestelmien asentamista, mutta se on mahdollista kiertää kytkemällä ominaisuus pois päältä UEFI:sta. Valmistajien on tosin mahdollistettava Secure Boot -ominaisuuden pois päältä kytkeminen.

Viime viikolla julkisuuteen ilmestyi tieto jonka mukaan Red Hat-yhtiö olisi hyväksymässä Microsoftin kaavailut. Sen sijaan että Red Hat olisi haastanut Microsoftin oikeuteen, yhtiö on valmis maksamaan Microsoftille jotta näihin Windows only-tietokoneisiin (UEFI) on mahdollisuus asentaa muitakin käyttöjärjestelmiä. Alkaako Microsoftin kiristys? Tämä päätöksen seuraukset voivat olla pahimmassa tapauksessa hyvinkin tuhoisat Linux-työasemille. Red Hatin linjavalinta on hämmästyttänyt Linux-yhteisöä. Microsoftilla on nyt "tuhannen taalan paikka" pelata Linux-distrot ulos kisasta.

Kommentteja asiasta:

http://www.linuxinsider.com/rsstory/75343.html

Kevin O'Brien:

Lainaus
"This certainly gives me a bit of concern because it puts Microsoft in the position of controlling the hardware and being a gatekeeper on what can be installed," O'Brien explained.

"IS there any evidence that they have ever had this kind of power and *not* used it to crush their competition?" O'Brien wondered. "I hope the anti-trust authorities look into this."

Robert Pogson:

Lainaus
"GNU/Linux was at a stage where complete newbies could install and boot. Soon GNU/Linux installers will be treated as malware. Great..."

Alessandro Ebersol:

Lainaus
"But it's bad when it legitimates the UEFI locked boot, so M$ can escape anti-trust prosecution," Ebersol asserted. "M$ is trying to pull off an Apple (Nasdaq: AAPL), which locks its machines' boots. But then, Apple is a hardware maker, and M$ isn't."

At the end of the day, "I think this move from Red Hat does more harm than good, for the whole Linux ecosystem," he concluded. "It remains to be seen if this farcical nonsense from M$ (UEFI Locked Boot) will stick. I'm guessing it won't."


Vai onko kyse sittenkin vain "salaliittoteoriasta"?

Lainaus
"Saying that someone who is 1) smart enough to know what Linux is and to install their own OS; 2) smart enough to find and download an ISO and to burn said ISO; is also 3) too stupid to flip a switch in BIOS seems to stretch the suspension of disbelief into insane conspiracy theory territory," hairyfeet opined.

"Then there is the fact that secure boot makes NO sense for a good 99 percent of the Linux distros out there, since it's tied to the kernel," hairyfeet went on. "As we all know, the Linux kernels get updated with more frequency than Snooki's wardrobe, so it would be completely pointless to even bother with it when it comes to Linux distros."

In fact, "the ONLY reason that it makes sense in the case of RHEL is the simple fact that, like most things built for enterprise markets, it's EXTREMELY conservative when it comes to updates, so frankly they stick with the old kernels a LOT longer than anybody else," hairyfeet concluded.

"The few companies that keep a kernel long enough to need or desire certification can get it," he added. "Everyone else can have a three-line how-to on their download page."

Chris Traver on asiasta huolissaan:

Lainaus
"I don't think we really know what the antitrust fallout for this is yet," began Chris Travers, a Slashdot blogger who works on the LedgerSMB project. "I would personally rather see Red Hat sue Microsoft than pay them.

"Microsoft is probably vulnerable here," he explained. "I would also be surprised if regulators in the US and Europe aren't watching Microsoft here deciding whether to pursue additional actions against them."

In short, "they are probably less vulnerable in the ARM (Nasdaq: ARMHY) space, but in the desktop space this is a big deal," Travers concluded.

Mitä sanoo kilpailulainsäädäntö asiasta?

38
Yleistä keskustelua / Gnome Shellin "kasvojen kohotus"
« : 09.06.12 - klo:14.36 »
Mielipiteitä puolesta ja vastaan. Miltäpä näyttää? Ryhmät/luokat jäävät historiaan - kaivataanko niitä edes? Luokittelussa on aina ollut ongelmia ja nyt homman pitäisi toimia ns. sovellusten laukaisijan kautta.



http://worldofgnome.org/gnome-shell-gets-its-first-facelift/

39
Xubuntua samoin kuin Kubuntua en ole koskaan käyttänyt enkä edes testannut. Nyt olisi sellainen tilanne edessä että vanhukselle pitäisi vanhaan koneeseen asentaa Gnomea kevyemmällä alustalla joku Linux-distro. Olen miettinyt Xubuntua. Tuossa koneessa on levytilaa vain 38 GB ja muistia 512 MB. Tällä hetkellä käytössä Linux Mint 9. Se kuitenkin eteenkin Firefoxin käytössä tuntuu raskaalta ja hitaalta. Prossasta en nyt muista mutta kone on vuosimallia about 2003 tai 2004. Toimii joka tapauksessa.

Käyttötarkoitus on lähinnä netti, sekä ääni- ja videotiedostojen katselu/kuuntelu. Esim. sähköpostiohjelmat ym voi aika huoletta poistaa. Siinä taloudessa sitä ei käytetä. Käytössä Saunalahden nettitikku, mallia en muista. Olisiko Xubuntu paras mahdollinen niin päivitysten kuin käytön kannalta vai onko kovasti buginen. Oleellinen juttu on että vanhus pystyisi suuremmitta vaivoitta käynnistämään sovellukset, sekä sulkemaan työpöydältä tietokoneen. Chromiumia olen suositellut heidän käyttävän. Tarvinneeko asentaa edes Sunin Javaa - ainakin omassa koneessani IcedTea riittää. Äänten kuuluminen on ehkä ensiarvoista tuossa koneessa.

40
Sellainen pikku probleema havaittavissa, että kun ensi kerran olen käyttänyt selaimessa vain tuota asennuksen yhteydessä tullutta IcedTea Web-Pluginia enkä ole asentanut Sunin Javaa niin ääni tulee huomattavasti heikompana. Miten tuollaisen ongelman voisi korjata ilman että pitäisi alkaa käyttämään Sunin Javaa?

(testattu: toisessa osiossa selaimissa Sunin Java 1.6.xxx)

Sivuja: 1 [2] 3 4