Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - roikale

Sivuja: [1] 2 3 4
1
No nyt olis sitten Intelin kamaa täynnä oleva läppäri käytössä ja kaikinpuolin toimii PAITSI ETTÄ WLAN EI PELITÄ, EI LÖYDÄ YHTEYTTÄ. Tietääkö kukaan varmaa Linux-terminaalikomentoa jolla saa selville onko tähän rakkineeseen edes asennettu luvattua WLAN Intel Dual AC3160:a. Asensin hardinfon enkä sillä löydä mistään kohtaa mainintaa tuosta WLAN/Bluetooth-laitteesta. Vanha pöytökoneeni löytää kyllä reitittimen ja muodostaa langattoman yhteyden. Myös lukemattomia muita linux-päätekomentoja olen kokeillut enkä ole erillistä mainintaa tuosta laitteesta löytänyt.

2
Kovin on heikonlaisesti tarjontaa suomalaisissa atk-liikkeissä perushintatason (500-900 euroa) kannettavista joissa Ubuntu 14.04 tai edes 12.04 olisi valmiiksi asennettuna. Tässä muutamat harvat poikkeukset tällä hetkellä:

http://www.datava.net/index.php?mainSearch=1&titleId=&searchWords=Ubuntu&submit=Etsi

(hinnat edulliset mutta mikä lienee noiden laitteiden toimivuus ja taso?)

Jos perusläppäri (ei pelifriikki) pitäisi hankkia ja budjetti jää alle tuhanteen euroon niin mitä laitteita ja mistä suosittelisitte hankkimaan. Kertokaa myös toki omia kokemuksia näistä joko valmiiksi Ubuntulla asennetuista tai sitten niistä kannettavista joihin itse olette Ubuntu 14.04:n asentaneet ja jonka toimintaan olette olleet ainakin suhteellisen tyytyväisiä.

Esim. Delli Inspiron 3542:n päivittäminen Ubuntu 12.04:stä 14.04:ään ei olekaan ollut erityisen simppeli juttu...

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2248201&page=2&s=ffe5bed219b90edaef1b6dd037a3a122

 

3
Yhdysvaltojen ja Britannian viranomaiset ovat murtautuneet maailman suurimman sim-korttivalmistajan sisäiseen tietoverkkoon, kertoo verkkojulkaisu Intercept.

Hallitusten hakkerit varastivat järjestelmästä salausavaimet, joilla suojellaan mobiiliviestinnän yksityisyyttä.

Intercept perustaa tietonsa tietovuotaja Edward Snowdenilta saamiinsa asiakirjoihin. Tietomurron toteutti yksikkö, jossa oli mukana agentteja Yhdysvaltojen kansallisen turvallisuuden virastosta NSA:sta ja Britannian signaalitiedustelusta GCHQ:sta.

GCHQ:n vuodelta 2010 olevan asiakirjan mukaan virastot pystyivät salausavainten avulla salaa seuraamaan suurta osaa maailman mobiiliviestinnästä, oli kyse sitten datasta tai puheesta.

Murron kohteena oli Gemalto-konserni, joka omistaa entisen Suomen Pankin setelipainon Vantaalla. Gemalto valmistaa Vantaalla muun muassa biometrisiä passeja. Interceptin listan mukaan Vantaa oli yksi hakkeroinnin kohteista.

Gemalto-konserni valmistaa vuosittain noin kaksi miljardia sim-korttia, ja sen asiakkaita ovat esimerkiksi jättioperaattorit AT&T, T-Mobile ja Verizon.

– Minua häiritsee ja olen melko huolissani siitä, että tällaista on tapahtunut, sanoo Gemalton varatoimitusjohtaja Paul Beverly Interceptille.

Verkkojulkaisun haastattelemat asiantuntijat vertaavat salausavaimia yleisavaimeen, joka käy asuintalon jokaisen kodin oveen.

TS–STT


http://www.ts.fi/uutiset/ulkomaat/737213/Lehti+USA+ja+Britannia+varastivat+simkorttien+salausavaimia

Ihanaa tämä sananvapauden ja yksilön oikeuksien kunnioittamisen voittokulku ;D

4
Tuollainen vuosia harrastettu työpöydän "tuunaus" on yleensä päättynyt siihen että olen palannut suhteellisen defaulteihin asetuksiin. Esim. tämä Cairo-Dock kyllä aluksi antaa vautsi-tunteita mutta pitemmän päälle käytettävyydessä alkaa tulla yhtä sun toista häiriötä copy-paste rivien "maalausta" tehtäessä ja milloin painakkeiden jäädessä peittoon ym. Samoin vastoin äkkiä tehtyä Järjestelmän valvonnan kautta tehtyä havaintoa - vain 40-50 Mbit muistinkäytän lisäys - ei todellisessa elämässä taida pitää paikkaansa. Nimittäin tuntien yhtämittainen koneenkäyttö antaa lahjomattoman realistisen tulokset: toiminnan selvä hidastuminen. En kokemukseni perusteella usko että muutaman prosentin muistinkäytön lisääntyminen aiheuttaa tätä juustoutumista. Jotain muuta toimimattomuutta nämä näyttävät myös tekevän.

Samoin olen vuosien mittaa tullut kriittisemmäksi sen suhteen kannattaako epämääräisistä teema- ym sivustoilta lähteä lataamaan työpöydän somistuksia. Jotkut niistä saattavat toimia mutta usein niissä tulee kaikenlaista sälää mukana. Taitaa nämä Ubuntun ja Mintin perusasetukset pienine hienosäätöineen olla tavan käyttäjälle se luotettavin valinta.


5
En tiedä mikä älynväläys Kubuntun LibreOfficessa on siinä että kun haluat avata vanhan tiedoston vaikkapa ulkoiselta kovolta tai sitten tallentaa tekemäsi dokumentti niin se oletukseksi tarjoaa vain home/.../asiakirjat kansiota. Onneksi vähän ajan pähkäilyn jälkeen pienestä kuvakkeesta MouseOver näyttää tekstin "tasoa ylemmäs" pääsi lopultakin etsimään tuon ulkoisen kovoni jolta etsimään vanhaa toisella järjestelmällä tallennettua tiedostoa. Eikö olisi helpompaa että LibreOfficen sovellukset näyttäisivät ihan normaalista vasemmalla ikkunassa kaikki mountatut asemat?

Olen käynyt noita muita Kubuntun sovellusohjelmistoja läpi ja vaikuttaisi että niissä ei tällaista tallennus/tiedoston hakupaikan pähkäilyä ole.

6
Eli onko uudemmassa versiossa mitään sellaista jonka takia kannattaa riskeerata nykyinen kohtuullisen hyvä toimivuus? Tällä hetkellä Mint 17:ssa ihmetyttää nimenomaan joulukuun puolivälistä lähtien ollut päivitysten puuttuminen. Kolmisen viikkoa olen kokeillut vaihtaa mirroreita "nopeimpiin" mutta mitään oleellista muutosta ei ole tullut. En millään usko vanhasta kokemuksesta että päivitysten määrä olisi yht äkkiä radikaalista vähentynyt.

7
Fastmail maksullinen ja taitaa olla nykyisin Operan omistuksessa. Muitten suhteen yhtä skeptinen kuin Gmailinkin (tuntee itsensä enemmän tuotteeksi kuin asiakkaaksi). Mikä olisi paras vaihtoehto, mieluummin open source ja käyttäjän yksityisyyttä kunnioittava vaihtoehto Gmailille? Onko kokemuksia?

8
Yleistä keskustelua / Meizulta Ubuntu-puhelin?
« : 07.01.14 - klo:19.41 »
Lainaus
"Kiinasta kuultujen uusien huhujen mukaan merkittävä paikallinen valmistaja Meizu olisi lyöttäytymässä tekemään yhteistyötä Canonicalin kanssa. Asiasta kertoo verkkosivusto CizChina. Yhdessä ne rakentaisivat uuden Ubuntu-käyttöjärjestelmällä toimivan puhelimen. Puhelimesta vuoti samalla pari kuvaa, ja niistä on helppo huomata näytön alapuolella olevan valaistu ympyrän muotoinen kotipainike, joka on tuttu Meizun aiemmista puhelimista"

http://mobiili.fi/2014/01/07/kiinasta-kajahtaa-meizulta-ubuntu-puhelin-oneplus-tuo-cyanogen-puhelimen/


9
1%, 2%, 4-5%, 7-10%...

Microsoft arvioi itse jo vuonna 2004 Linuxin osuudeksi 3.2% pc-laitteissa. Ja vuonna 2009 Steve Ballmerin powerpoint-esityksessä Linux esitettiin "suuremmaksi kuin Mac".


Kuvan perusteella Microsoft arvioi että noin 4-5% clienteista olisi ollut v. 2009 Linux-koneita.

Linuxin markkinaosuuden arvioiminen on vaikeaa sillä kymmeniä tuhansia koneita voi olla muutamien tai jopa vain yhden ip-osoitteen takana. Niinpä jonkun brasialaisen oppilaitoksen tuhannen koneen vierailu vaikkapa Wikipedian sivulla saattaa näkyä vain yhden Linux-työaseman käyntinä. Toisaalta näinhän voi olla myös Windows-koneidenkin osalta.

Jotain faktatietoa Linux-koneista voi kylläkin löytää. Esim. ChromeBookien myynti. Niitä arvoidaan olevan nyt vuoden 2013 lopulla käytössä jo noin 3 miljoonaa. Niistä varsin huomattava osa -jopa enemmistö USA:ssa.

StatCounterin joulukuun alkupäivien tilastoista löytyykin tällaista tietoa:



USA:ssa lienee ainakin 300 miljoonaa pc-konetta käytössä (vähintäin). Niistä siis n. 1.2 miljoonaa ChromeBookia ja 5 miljoonaa muita pc-Linuxeja. Androidien suhteellinen vähäinen määrä taas kertoo siitä ettei näitä tutkimustuloksia taatusti kerätä ainakaan Youtube- ja sometilastoista. Youtube-vierailuistahan jo lähes puolet tehdään mobiileilla.

10


Tallennan dualboot-koneessani työtiedostoja erilliselle kovon osiolle. Miten tuollaisen osion saisi liitetyksi automaattisesti jo käynnistyksen yhteydessä?

11
Will Canonical force Linux Mint to license Ubuntu binary packages?


Lainaus
The article is being quite kind when it calls the possibility of licensing "short-sighted." I think it will anger many Linux users and developers. Whether or not Canonical has the right to do it is totally beside the point. The mere fact they are considering it indicates that the company may have totally lost touch with the true spirit of the open source community.

Canonical would do well to totally reconsider this policy. It should be stopped now before it goes any further and does serious damage to the company's reputation in the open source community.

http://www.itworld.com/open-source/387035/will-canonical-force-linux-mint-license-ubuntu-binary-packages

12
Ubuntu tietokoneissa / Chromium-ongelma videoiden kanssa
« : 14.11.13 - klo:15.45 »
Chromium-selain on ollut tähän asti videoiden katselemisessa varsin hyvä. Mutta oikeastaan jo kesästä lähtien on ollut järjestelmistä riippumatta ongelmia esim. Youtube-videoiden sekä eräissä muissakin videosivustoissa siinä että Chromium ei ole lähtenyt edes avaamaan videota vaan ikkunaan ilmestyy esim. Youtube-tapauksessa vain ilmoitus häiriöstä. ("Video ei ole tällä hetkellä käytettävissä"). Mutta vastaava video avautuu Firefoxilla ilman sen kummempia nikotteluja. Osa videoista aukeaa mutta osa ei. Sitten myöhemmin sama video saattaa auveta ja jokin toinen taas ei. Liekö ongelmia jonkin muistin käyttöön liittyvän bugin kanssa?

Olen myös yrittänyt asetuksista ottaa pois Adoben flash yhtä heikoin tuloksin. Käytössä tällä hetkellä versio 30.0.1599.114. Aiemmat versiot toimivat yhtä huonosti. Eikä eroa sillä käytänkö Linux Mint 15:a, Mint 13:a tai Open SUSE 12.4:ää.

13
Canonicalin Mark Shuttleworthille on myönnetty Itävallan Big Brother-palkinto siitä hyvästä että Ubuntusta on tehty entistä parempi järjestelmä valvomaan käyttäjien hakutoimintoja.

http://www.muktware.com/2013/10/ubuntus-mark-shuttleworth-wins-austrias-big-brother-award/15265

Lainaus
Ubuntu has been criticized by Free Software Foundation, Electronic Frontier Foundation and many other concerned organizations for adding a new feature in Ubuntu’s Dash which sends all search queries to Canonical servers located in the UK and the US.

So if I have files on Edward Snowden on my local hard drive and if I want to work on those files in Ubuntu, when I search the term Edward Snowden stories the search term will be sent to Canonical servers and then Canonical will decide what kind of results should be displayed. It’s very easy to pin-point the user who ran such query as Canonical also tracks the IP and other info on the user.

14
Laitealue / Nettitikut ja Ubuntu/Linux Mint?
« : 19.10.13 - klo:16.22 »
Pitemmittä puheitta. Tarkoitus olisi ostaa seuraavan parin kuukauden sisällä kahteen erilliseen koneeseen nettitikut ja vaatimuksena on se että

-nettiyhteys saadaan
-nettiyhteys saadaan automaattisesti käynnistyksen jälkeen (ilman manuaalista valintaa)

Tässä valinnat:

- Saunalahti Huawei E353 3G. Malli E353 toiminut aikanin Soneralla todella hyvin, Saunalahdesta ei tietoa.
- Saunalahti Huawei  E3276 4G
- Telefinland/Sonera --- ZTE MF823D
- Telefinland/Sonera ---Huawei E3131
- Telefinland/Sonerea ---Huawei E3276


Huawei E353:lla on oma laite webserver-osoite 192.168.1.1 jossa käydään määrittämässä asetukset. Onko muilla nykyisin käytössä olevilla nettitikuilla vastaavat osoitteensa jossa asetukset voidaan ottaa käyttöön?

15
Viimeisten parin viikon aikana ilmennyt ongelmia päivitysten kautta. Antaa mm. seuraavia ilmoituksia:

Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/raring/Release.gpg nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-11 - Järjestelmävirhe)
Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/raring/free/i18n/Translation-fi_FI nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-11 - Järjestelmävirhe)
Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/raring/free/i18n/Translation-fi nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-11 - Järjestelmävirhe)
Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/raring/free/i18n/Translation-en nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-11 - Järjestelmävirhe)
Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/raring/non-free/i18n/Translation-fi_FI nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-11 - Järjestelmävirhe)
Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/raring/non-free/i18n/Translation-fi nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-11 - Järjestelmävirhe)
Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/raring/non-free/i18n/Translation-en nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-11 - Järjestelmävirhe)
Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/raring/free/binary-amd64/Packages nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-11 - Järjestelmävirhe)
Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/raring/non-free/binary-amd64/Packages nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-11 - Järjestelmävirhe)
Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/raring/free/binary-i386/Packages nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-11 - Järjestelmävirhe)
Tiedoston http://packages.medibuntu.org/dists/raring/non-free/binary-i386/Packages nouto ei onnistunut  Something wicked happened resolving 'packages.medibuntu.org:http' (-11 - Järjestelmävirhe)
Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.



-----------

Nettiyhteys toimii. Liekö vika siinä että imagen poltin aikoina RC:nä noin 2 viikkoa ennen varsinaista julkaisua. Asensin tämän Mintin (MATE) myös toiselle koneelle eikä suostu asentamaan päivityksiä. Kokeilin päätettä - yhtä huono tulos. Kokeilin myös vaihtaa mirror-palvelimia nopeimmaksi (Ruotsi, Latvia...) - ei vaikutusta. Aivan perusasennukset eikä mitään "ylimääräisiä" backportseja ym.

perusasennuksen jälkeen asennettuja ohjelmistoja:

-Chromium
-VLC
-pavucontrol (pulse-audion äänen voimakkuuden säädin)

16
Nyt se on sitten nähty ja aika luotettavasti osoitettu: kaikkein turvattomimmat järjestelmät Windows pc-puolella ja Android älypuhelimissa ovat "kansan suosikkeja". Ei asiaa voida täysin perustella vain "suosiolla". Mitä ilmeisemmin syynä on nyt se että mitä helpompi pienellä klikkauksella järjestelmään on asentaa sovellus (myös haitake) sitä varmimmin ihmiset sen haluavat hankkia. Sitä suosivat myös ja ennenkaikkea sovelluskehittäjät. Tässä on ongelman ydin.

On suorastaan huvittavaa havaita miten typerä ihmiskunta oikeastaan onkaan. Hyvä, turvallinen ja vakaa ei heille kelpaa. Jos ihmisillä olisi vähänkin järkeä käyttäisivät pc-puolella Linux-jakeluita, esim. Debiania, Minttiä tai Ubuntua. Mutta ei, he valitsevat virusimurikäyttöjärjestelmä Windowsin. Ja sitten he kaikista Linux-ydintä käyttävistä järjestelmistä valitsevat juuri sen kaikkein reikäisimmän ja haitakkeille alttiimman eli Androidin. Mitä ilmeisemmin kyseessä on eräänlainen ihmisen synnynäinen henkinen laiskuus. Ei haluta ottaa kohtaloa omiin käsiin.

Markkinaosuudet pc-puolella: Windows n. 85%
Markkinaosuus älypuhelimissa: Android 70-75%

Nyt on syytä laittaa toivo uusiin Linux-pohjaisiin mobiililaitteisiin kuten mm. Jollaan ja Ubuntuun... toivon niitä myös tablet-puolelle.

17
...mikäli on uskomista StatCounterin antamiin tietoihin pc-laitteiden Linux-käytöstä. Itse tosin suhtaudun hyvin skeptisesti ylipäätänsä näihin markkinatutkimuslaitosten mittauksiin. Yhden ainoan ip-osoitteen takaa saattaa löytyä usein satoja, jopa tuhansia Linux-clienteja mutta vaikkapa 400 clientien vierailu jollain sivustolla lasketaan vain yhdeksi käynniksi. Lisäksi monet tutkimukset ovat ns. pay-per-click tilastoihin perustuvia (kuten Net Application). Mutta kiinnostavalta tuo StatCounterin mittaustulos näyttää:

- Suomen Linux-käyttöjäosuudeksi näytetty jo vuosikausia n. 2,5% ja tänä vuonna lukema näyttää jämähtäneet n. 2,3%:iin (lukuunottamatta aivan uusinta lukemaa toukokuun puolivälin jälkeen). Sen sijaan Saksa, USA ja Kanada ovat menneet varsin nopeasti Suomen ohi.

Toukokuussa 2013:

-Suomi 2,3% (aivan tuorein näytti kuitenkin lähes 2,8%)
-USA 2,74%
-Kanada 2,59% (tuorein lukema kuitenkin vain 1,7%)
-Saksa 3,04%

http://gs.statcounter.com/#os-US-daily-20130401-20130523


Ylivoimaisesti suurin Linux osuus pc-laitteissa oli kuitenkin Venezuelassa: 7-9% ja ollut voimakkaassa kasvussa jo useita vuosia.

18
On kiehtonut tuo ajatus saada piilotettua oman koneen tiedot netin käytössä. Niinpä testasin illalla anon-proxy-pakettia joka löytyy Ubuntusta ja Mintistä. Asensin kaikki mitä pyysi ja toiveikkaana testasin. Buuttasin koneen seuraavin tuloksin:

Googlen Chromium ei herjasi verkkoyhteydestä. Ei siinä mitään. Testasin Firefoxin - yhteys toimi. Siispä kokeilemaan muutamilla sivuilla näkyykö tietoni (ip-osoite, selain, käyttöjärjestemä, scriptit, java (yes/no). Ei vaikutusta - anon-proxy ei ainakaan pelkällä asennuksella pystynyt piiloittamaan tietojana. Ja palkinnoksi Chromiumilla ei verkkoyhteyttä. Siispä uninstall anon-proxy...

Onko olemassa Ubuntun/Mintin kautta saatavilla sellaiset kikkareet jotta anonyyminä selaaminen onnistuu ilman pelkoa että verkkoyhteys katkeasi? Entä miten asiaan liittyy yhteysmuoto (mobiili, lankaliittymä...)?

19
Espanjalainen Linux-yhteisö Hispalinux esitti eilen Euroopan Unionille valituksen Microsoftia ja laitevalmistajia vastaan. Asia koskee Windows 8-laitteen mukana tullutta UEFI-Secure Bootia. Valituksen esittänyt yhdistys vaatii että näihin koneisiin on oltava mahdollisuus ilman kohtuutonta vaikeutta asentaa myös toinen käyttöjärjestelmä.

http://www.linuxbsdos.com/2013/03/26/hispalinux-takes-microsoft-to-court-re-uefisecure-boot/

Lainaus
Hispalinux (in Spanish), a representative organization for Linux users in Spain, has lodged a complaint against Microsoft to the European Commission, the European Union’s executive body. According to a report in Reuters, the complaint was filed today, and targeted the unholy agreement between Microsoft and hardware vendors re UEFI Secure Boot.

I’ve always thought that the implementation of UEFI Secure Boot in Windows 8 has very little to do with security, but more along the lines of cementing Microsoft’s monopoly. Why anybody or group waited this long to file a legal complaint against Microsoft is beyond me. But I’m happy that some group finally decided to take the right action.

The question now is, what’s next? If this complaint was brought by a group here in the US, I wouldn’t expect anything to happen, but knowing how seriously the EU takes consumer protection, some action is forthcoming. Just recently, the group levied a fine of $731 million against Microsoft for failing to comply with an agreement regarding its Web browser .

20
En ole kokeillut aiemmin. Tästä löytyy tietoa tältä sivustolta:

http://www.muktware.com/5412/how-get-palaver-speech-recognition-work-ubuntu


Sivuja: [1] 2 3 4