Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tn

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 24
21
Ja toinen vähän isompi ongelma eli mites saisin myös KDevelopin toimimaan? Eli siis sehän herjaa:
/home/a/sdl/src/sdl.cpp:18: undefined reference to `lineRGBA'
Luulisin vian olevan linkkerin asetuksissa... mutta olen sinne projektin asetuksiin nuo -lSDL -lSDL_gfx laittanut, enkä löydä mitään muuta järkevän tuntuista paikkaa, minne niitä tunkisin.
Yksi juttu, jota kannattaa kokeilla, on vaihtaa linkkeriparametrien järjestystä. Se vaikuttaa joskus, niin kummalta kuin se kuulostaakin.

22
Ensinnäkin: Asenna ne kirjastot ihan pakettienhallinnan kautta. Eli sinulla tulisi olla asennettuna ainakin paketit libsdl1.2-dev sekä libsdl-gfx1.2-dev.

Toiseksi: Ohjelman alussa yrität include:lla sisällyttää kirjastojen otsikkotiedostoja näin:
Koodia: [Valitse]
#include "SDL.h"
#include <SDL_gfxPrimitives.h>
Muuta ne näin:
Koodia: [Valitse]
#include <SDL/SDL.h>
#include <SDL/SDL_gfxPrimitives.h>

Kolmanneksi: Muistathan myös linkittää SDL:n ja SDL_gfx:n mukaan käännösvaiheessa. Eli linkkerille parametreiksi:
Koodia: [Valitse]
-lSDL -lSDL_gfx

23
Pelit / Vs: Joudunko palaamaan Windows käyttäjäksi?
« : 26.05.07 - klo:19.38 »
mutta mutta, oliko OSS:ssä oikeasti rajoitus vain yhdelle äänilähteelle kerrallaan? olen melko varma, että olen käyttänyt useampaa OSS-softaa samaan aikaan jo ennen ALSAn OSS emulaatiota.
Ainakin ET + Ventrilo/TeamSpeak -tapauksessa eräs ongelma on muistaakseni se, että kumpikin ohjelma yrittää varata mikrofonia käyttöönsä ja homma jämähtää siihen. Tähän tosin pitäisi auttaa tuo ensimmäisessä viestissä linkattu ohje.

24
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: WWW-sivuston uudistus
« : 23.05.07 - klo:22.30 »
Ulkoasun voisi lyödä minun puolestani lukkoon ja ruveta tuottamaan sisältöä.

Tätä ennen olisi kuitenkin vielä syytä toteuttaa ainakin osa vielä toteuttamatta olevista toivesta/vaatimuksista. Esimerkkeinä mainittakoon vaikkapa etusivun ruudunkaappaus ja sen alapuolella oleva teksti / linkki, sekä valikkojen / valikko-otsikoiden levennys (itselläni ainakin esimerkiksi linkkipalkin teksti "Kaupalliset palvelut" rivittyy kahdelle riville).

Muoks. Niin, tämä riippuu toki siitä, mitä ulkoasulla tarkoittaa. Kokonaiskuvahan on kyllä kunnossa ja puutteet ovat lähinnä tuollaisia pieniä korjauksia / muutoksia.

25
Pelit / Vs: Ikkunan vaihto
« : 20.05.07 - klo:21.17 »
Voinko korjata tämän ongelman jotenkin?

Ei suoraan, mutta Alt+Enter -näppäinyhdistelmä pienentää ainakin ET:n (Nexuizista en tiedä) ikkunaan, jolloin sovelluksen vaintaminen onnistuu. Ikkunaan pienentämisen jälkeen kannattaa kuitenkin vielä ottaa ET:n konsoli esiin (AltGr+^), sillä muuten ET kaappaa hiiren itselleen. Peli palautuu kokoruudulle painamalla uudestaan Alt+Enter.

26
Pelit / Vs: Game Boy Advance emulaattori Ubuntuun
« : 17.05.07 - klo:20.05 »
VisualBoyAdvance löytyy kyllä ihan pakettienhallinnan kautta. Paketin nimi ei liene kovin vaikea arvata (kyllä, se on visualboyadvance). Pelien käynnistäminen hoidetaan ilmeisesti komentoriviltä. Paketissa vbaexpress on jonkinlainen graafinen käyttöliittymä tuolle vba:lle.

Muita mahdollisesti mielenkiintoisia paketteja voisivat olla gngb, kamefu, mednafen ja xmess-sdl.

Ja jos pakettienhallinta ei ole tuttu, niin olisi syytä tutustua. (esimerkiksi Ubuntu tutuksi -kirjan avulla)

27
Pelit / Vs: Et + Ventrilo 2.14
« : 13.05.07 - klo:18.43 »
Lainaus
Tossa ohjeessa sanottiin jotain sympolisestalinkistä miten teen sen?

No ainakin jokin sym-linkki siinä käsketään tehdä näin:
Koodia: [Valitse]
ln -sf /dev/adsp /dev/dsp
Toimivatko äänet muuten yhtäaikaa? Jos eivät toimi, puuttuu äänikortistasi luultavasti rautamiksaus. Tässä tapauksessa kannattaa etsiä vaikkapa tältä foorumilta esimerkiksi hakusanalla "softamiksaus".

28
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: WWW-sivuston uudistus
« : 13.05.07 - klo:15.59 »
Missä olisi mielestänne paras paikka esitellä eri Ubuntu-versioita?

Esittely-osio, kuten olen tainnut mainita. Mahdollisesti joko omana kohtanaan tai sitten "Yleistä" / "Mikä on Ubuntu?" -sivulla. Lyhyet maininnat voisi olla toki myös itse lataussivu(i)lla. (Niin, onhan siellä nytkin muutama sana.)

Tuo 'Yleistä/esittely'-osio kaipaa parantamista. Löytyisikö sinne jotain kuvaavampia termejä tai jakoa, koska tuo on vähän sellanen höttö-kohta edelleen. Voisiko valikon nimenä olla esim 'Ubuntu' tai jotain muuta? Heittäkää jotain ajatuksia. Kyllä se kelpaa tuollaisenaankin, mutta jotenkin vain takaraivossa on epäilys, että sen voisi tehdä paremminkin.

"Esittely" on paras, mitä itselläni tulee mieleen. "Ubuntu" = ei kerro mitään sisällöstä, koko sivuhan kertoo Ubuntusta. "Tietoa" = mitä tietoa? "Yleistä" = kuulostaa liian "yleiseltä". Ehkäpä vielä parempi nimi vielä kuitenkin löytyy.

Minusta "Mikä on Ubuntu?" -kohta oli parempi kuin epämääräinen "Yleistä". Vai joristaanko siellä paljon jostakin muustakin turhasta?

Eikö kohdista "Lataa Ubuntu-Linux" ja "Tilaa Ubuntu-Linux CD" voisi tiputtaa sanan "Linux" pois? "Lataa Ubuntu" kuulostaa paljon ytimekkäämmältä.

"Yhteisö" -valikon "Esittely" -kohta voisi ehkä olla "Yhteisön esittely". Vai voisiko?



Lataussivulla Bittorrent-vaihtoehdon perässä olisi hyvä olla jokin linkkin tyyliin "(mikä on Bittorrent?)". Kaipaisin myös MD5-summia näkyville/saataville. Viimeksi sain metsästää niitä turhan kauan.

Punaiset linkit etusivulla olivat mielestäni tyylikkäämmät. Nyt ne eivät tunnu erottuvan kovin otsikoista ja kokonaisvärityskin on hieman aneemisempi. Mutta jos ne kerran voivat näyttää vaaleanpunaisilta, niin ehkä näin on sitten parempi. :(

29
Pelit / Vs: Et + Ventrilo 2.14
« : 13.05.07 - klo:14.57 »
http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Enemy_Territory -> Kohta "Äänten korjaaminen".

Kokeile ensin 4-kohtaa ja sen jälkeen käynnistää Ventrilo + ET. Jos homma pelaa, laita asetukset pysyviksi tekemällä kohdat 1-3.

30
Noh, päätin nyt sitten kerrankin kokeilla tuollasen namiskan piirtämistä. Eipä ole ennen tullut pahemmin nappeja piirreltyä. (Ja joo, saa käyttää tai olla käyttämättä vapaasti missä huvittaa.)

Muoks. Eri värinen versio.

Muoks2. Vielä yksi.

[ylläpito on poistanut liitteen]

31
Pelit / Vs: Enemy Territoryn asennus
« : 08.05.07 - klo:14.51 »
Mikä se Punk Buster on? ??? Olen vähän tietämätön. ;D :D
Huijausten estämiseen / paljastamiseen tarkoitettu ohjelma, joka tulee useissa verkkopeleissä mukana. Tällaisissa peleissä monet serverit usein vaativat, että PunkBuster on käytössä. Lisätietoa Wikipediasta

33
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: WWW-sivuston uudistus
« : 07.05.07 - klo:22.17 »
Sivuun voisi tuoda hieman keveyttä poistamalla turhat viivat h2-otsikosta. Lisäksi keveyttä saa myös lisäämällä sisältöjen väliin hieman enemmän marginaalia.

Toisaalta olisi ihan mukavaa, että etusivulla ja muilla sivuilla (siis myös ohje/howto-sivuilla) olisi sama tyyli käytössä. Erityisesti pitkille ohjesivuille jäsentävät väliviivat ylimmän tason aliotsikoiden alla ovat mielestäni tarpeellisia.

Kaipaisin myös yläpalkkiin Suomen lippua, kuten nykyisessä ubuntu-fi.org:ssa on.

Kunhan se olisi paremman näköinen kuin nykyinen.

- esittelyn alle voisi laittaa myös sivuja, kuten esim "palkinnot" tai "käyttäjien kokemuksia"
- Voisi olla kiva tehdä "käyttäjien kokemuksia" -sivun, johon voisi php-härpäkkeellä kerätä vapaasti kommentteja vieraskirjatyyliin. Tietysti jonkun pitäsi ehkä vähän moderoida niitä..

Kuka niitä käyttäjien kokemuksia lukee? Kaikkihan sen tietävät, että ne ovat aina "pelkkää propagandaa". Itselläni on ainakin vähän tämän suuntainen käsitys. Etenkin kaupallisista sivustoista. Toisaalta Ubuntu ei kyllä ole kauhean kaupallinen... :/

Sivujen laatu vaikuttaa hyvältä, mutta noin viitteeksi laitan tähän pari linkkiä mielipiteistäni laadun suhteen jotta muutkin näkisivät:

No nykyiset tyylitiedostot näyttivät ainakin aiemmin lyhyellä silmäyksellä olevan aikamoista spagettia (ei millään pahalla :) ). Toisaalta harvoinpa olen nähnyt mitään hirveän selkeää oikeasti toimivaa tyylitiedostoa.

Nykyisellään valikko on oudon tuntuinen, kun niistä pudotusvalikoista on poistettu yläreuna. Muuten tuo ei ehkä niin haittaisi, mutta nyt valikot tuntuvat menevän toisen valikkokohdan alueelle.

Ai niin. Miksi valikkojen leveys on lukittu? Eikö olisi kätevämpää, että valikkojen leveys skaalautuisi sisällön mukaan, kuten kaikkien sovellusohjelmienkin valikoissa? Toki jokin minimileveys (ja ehkä maksimikin) tulisi olla.

34
Pelit / Vs: Et+teamspeak
« : 07.05.07 - klo:21.31 »
Onkos tuo ääniongelma vain ET:n kanssa vai aina kun yrität soittaa kahta ääntä samanaikaisesti? Jälkimmäisessä tapauksessa kannattaa käyttää foorumin hakutoimintoa ja hakea vaikkapa sanalla "softamiksaus", niin luulisi löytyvän apua. Jos taas kyse on ensimmäisestä tapauksesta, voisit vielä katsoa, onko tämän sivun ohjeista apua.

35
Pelit / Vs: Flipperi Dapperille
« : 06.05.07 - klo:16.01 »
Pinballhan se on. Ja näyttäisipä dapperin pakettivarastoista (universe) semmoinen löytyvän paketissa nimeltä (yllätys yllätys) pinball.

36
Pelit / Vs: Enemy territory servulle meno.
« : 06.05.07 - klo:15.56 »
Hmm, UbuntuBoi onhan sinulla ~/quake3 :n alihakemistoissakin oikeudet kunnossa. Eli vaihdoit omistajan sinnekin? Jos näin ei ole vaihda nyt vielä itsesi koko hoidon omistajaksi:
Koodia: [Valitse]
sudo chown -R tumo:tumo ~/.quake3Ja koska olet sitä sudolla taas ajanut, suosittelisin vielä varmistamaan, että sillä henkilökohtaisessa asetushakemistossa on edelleen kaikki kunnossa:
Koodia: [Valitse]
sudo chown -R tumo:tumo ~/.q3a

37
Pelit / Vs: Enemy territory servulle meno.
« : 06.05.07 - klo:13.30 »
Sudollaku starttaan pelin niin taas toimii, mitenhän voin jäljittää minne tarvitsen saada oikeudet ( /etc/group oli jo

audiossa minun käyttöoikeus )

Ääh, jos komennat
Koodia: [Valitse]
sudo sh -c "echo 'quake3.x86 0 0 direct' > /proc/asound/card0/pcm0p/oss"
sudo sh -c "echo 'quake3.x86 0 0 disable' > /proc/asound/card0/pcm0c/oss"
ja käynnistät tämän jälkeen sen pelin (quake3), niin toimivatko äänet silloin?

Vai oliko ongelmana jokin muu kuin äänien toimivuus?

38
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: WWW-sivuston uudistus
« : 06.05.07 - klo:00.25 »

No ainakaan tuo sisennys ei toimi halutulla tavalla kun siinä on vielä se viiva välissä. En kyllä tiedä toimiiko sen pois ottamisen jälkeenkään.

...

Yksi vaihtoehto mikä mieleen tulee on se, että otamme nuo ala-kohdat yksinkertaisesti pois, tai sitten pääkohta unohdetaan.

Hmm, olisin kannattanut alakohtien poistamista, mutta valikko näyttää kyllä jo muuttuneen.


Hanki Ubuntu-alue kertoo siis sen, millä eri tavoilla Ubuntun voi hankkia. Ensimmäisenä valikossa on maininta 'Ubuntu-versiot ja niiden erot'. Koska Ubuntusta on useita versioita, se pitäisi mielestäni mainita erikseen varsinkin sen takia, että vain osa versioista on tilattavissa CD-levynä.

Mielestäni kyseinen kohta kuuluisi selvääkin selvemmin Esittely-valikkoon. Siinähän nimenomaan esitelllään niitä versioita. Hankinta-osio tulisi pyhittää sille hankinnalle. Toki hankinta-osion alasivuilta kannattaisi linkittää tuonne versioiden esittely -sivulle.

Lisäksi laitoin ensimmäiseksi kohdan 'Ideologia'. Siinä on tarkoituksena selittää, mikä on Ubuntun ja Linuxin suhde kaupallisuuteen noin yleensä.

"Ideologia" kuulostaa kyllä juuri sellaiselta, mikä ei sovi kaupallisuuden kanssa kovin yhteen. Ehkä tuolle sopisi paremmin jokin muu otsikko? "Ubuntu ja kaupallisuus"?

Tuo jako 'yleistä' ja 'mikä Ubuntu on' on mielestäni vähän höttö, luulenpa että riittäisi peräti yksi sivu jossa (samalla tavalla kuin wikikirjassa - ehkäpä samoin sanoin..) selitetään että mikä on Linux, mikä on Ubuntu ja ehkä muutamalla sanalla miten se eroaa muista distroista.

Olen samaa mieltä. En edes mitenkään keksi, mitä Yleistä-sivulla voisi olla sisältönä.

Ohjeet & Tuki-osio on sitten minulle kysymysmerkki. Tuossa ehdotelmassa on nyt minun mielestäni ne asiat, jotka kattanevat suhteellisen hyvin sen, mitä valikossa voidaan tarvita.

Nyt voi helposti olla hieman epäselvää mistä kohdasta löytyisi mahdollisesti esimerkiksi ohje Virtualisointisoftan asentamiseen tai oman serverin pystyttämiseen. Ensinnäkin kohdat "Asentaminen" ja "Päivittäminen" voisi nimetä "Ubuntun asentaminen" ja "Ubuntun päivittäminen". Toiseksi "Käyttöohjeet" on ehkä vähän suppea ilmaisu. Olisiko tilalle jotain laajempaa?

TUo tapahtumat -osio on ehkä vähän hmm.. no, toivottavasti sinne kertyy tavaraa. Mutta meilestäni 7 kohtaa tuossa valikossa on turhan paljon..

Nuo 'paikallinen /suomen laaj /kansainvälinen toiminta' - sivut voi mielestäni yhdistää yhdeksi toiminta -sivuksi jossa ne lyhyesti esitellään ja linkataan sitten näille varsinaisille sivuille, vähän vastaten nykyistä http://www.ubuntu-fi.org/Wiki/Tiimit -sivua, paitsi että jokainen noista osioista olisi tosiaan hajautettu omaksi sivukseen (ja tästä vielä mahd. paikallistiimeillä ja suomi-tiimeillä omat sivunsa).

Aivan. Juurin noinhan sen suunnilleen oli siinä alkuperäisessä suunnitelmassa. Sitten ne alikohdat tulivat jostain syystä sinne valikkoon, ja nyt ne ovatkin muuntautuneet ylemmän tason sivuiksi. Kannatan siis Riston ehdotusta / alkuperäistä suunnitelmaa.



Päivitin wikiin myös sivuston nimeämiskäytäntöjä.

Tuntuisi selkeämmältä kuin edellinen versio. Mutta mitenkäs wiki-"hakemistot". Siis esimerkiksi sivu tyyliin ubuntu-fi.org/wiki/(T/t)iimit/Paikallistiimit? Kumman käytännön mukaan ne nimetään? Vai tarvitseeko/saako alisivuja edes tehdä?

Siinä on myös kysymys siitä, että miten erikoismerkkeihin pitäisi suhtautua. Korvataanko niitä toisilla merkeillä jne. Esimerkiksi, miten wiki-sivuksi kirjoitetaan vaikka McDonald's tms.

Eikös ne erikoismerkit, jotka saa siihen URLiin laitettua voisi siihen myös laiittaa? Muut voisi varmaankin antaa mennä sillä prosenttimerkki-koodi -merkinnällä. Samaan tapaan siis kuin Wikipediassakin. Ainakin sivuihin linkkaaminen on tällä tavoin wikin kautta helpompaa. Tuskin erikoismerkit mikään suuri ongelma tulevat olemaan.

39
Kaipaisin mahdollisesti vain yhtä projektitiedostoa lähdekooditiedostojen lisäksi.

et edes makefileä?


Kuten sanottua en tarvitse muuta nyt alkuun kuin päätteessä
toimivan ohjelman. Millä tee sellaisen?
Voisinko saada seikkaperäiset ohjeet?

No tässä ohjeet yksinkertaisen ohjelman tekemiseen ja kääntämiseen ilman IDEjä:

1. Kirjoita ohjelma haluamallasi editorilla (esim. Gedit) ja tallenna se haluamaasi hakemistoon (esim. ~/ohjelmointi/testi.c tai ...testi.cpp jos käytät c++:aa)

2. Avaa pääte ja siirry kyiseiseen hakemistoon (esim. cd ~/ohjelmointi)

3. Käännä ohjelma komentamalla:
Koodia: [Valitse]
gcc testi.c -o testitai jos käytät c++:aa:
Koodia: [Valitse]
g++ testi.cpp -o testi-o -parametrilla siis annetaan käännetyn ohjelman nimi.

4. Jos tuli virheilmoituksia, korjaa ohjelmakoodi, tallenna se ja jatka  kohdasta 3.

5. Ohjelma siis kääntyi. Aja ohjelma komennolla
Koodia: [Valitse]
./testi
6. Jos lopputulos ei ollut toivottu korjaa ohjelmakoodi, tallenna se ja jatka  kohdasta 3.

7. Hienoa, sait ohjelman valmiiksi.

40
Pelit / Vs: Enemy territory servulle meno.
« : 05.05.07 - klo:11.53 »
vika on kyllä salee tossa että pitäis saaha sama teksti toho alkuun drwxr--r-- kun sinulla :---)) mites sen tekisin  ???
d-kirjain siinä alussa tarkoittaa sitä, että kyseessä on hakemisto eikä tiedosto. joten sitä on turha yrittää niiden tiedostojen eteen. Muutenkin sinulla noissa tiedostoissa on kaikki oikeudet päällä (eli myös kaikki ne, mitkä tuke81:lläkin, joten ei se siitä kiikasta. Kaiken lisäksi tuo on hakemisto, mihin quake on asennettu, ei asetushakemisto kuten kyse on tuke81:n tapauksessa.

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 24