Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Peetra

Sivuja: [1] 2
1
Lainaus
Jos käytät msn:ää, niin amsn toiminee paremmin kameran kanssa. On varmaan muitakin ohjelmia...
Oiskohan toi linkkikohteessa oleva ongelma sitten ratkaistu? http://www.amsn-project.net/forums/index.php?topic=8292.0

2
Taisin kokeilla sekä virralliset ja PPA:t, en ole enää ihan varma.

kuulostaa jonkintason yhteensopivuusongelmalta/bugilta työpöytäefekteissä uusimman kubuntun kanssa.

Joo, on ilmennyt outoja ongelmia sen Plasma Desktopin kanssa senkin jälkeen kun kaikki oikeastaan toimii, muttei siis koko ajan. Viimeisin seikkailu oli kun GIMPillä 7 ison kuvan  yhtäaikainen avaaminen kaatoi osittain Plasmaa ja sitten se rupesi laittaa efektejä omin päin yhteen kuvaan kun vaihdoin ikkunoita ALT + TABilla. Ei pitäisi mielestäni olla mahdollista, mutta niin vaan tapahui!  ;D ???

Kortista vielä sen verran että se oli tunnistettu äänilaitteeksikin asennuksen yhteydessä, ku siinä on tollainen fancy HDMI-väylä enkä saanut normikajarit toimimaan ennen kuin poistin Pulseaudion, tai siis en kyllä yrittänytkään kovinkaan paljon. Poistin Pulseaudion kun muistin etten käytä ääntä ja saamari sitten seuraavan kerran kun  käynnistin konetta niin siellä takana olinkin unohtanut kiinni normikajarit ja pelästyin aika pahasti ku starttiääni rupesi soimaan. Ihan mielenkiintoinen asia että tolla koneella näyttää toimivan poistamiset korjaustyökaluna. KISS FTW?

3
Ubuntu tietokoneissa / wlanin jako ubuntu 11.10
« : 02.01.12 - klo:10.52 »
Minulla näyttää olevan verkot akilleksena...

Haluaisin jaata suojaamatonta wlan-yhteyttä ethernettiä pitkin, kokeilin http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=39035.0
Mutta heti sanottuani
Koodia: [Valitse]
sudo iwconfig wlan0 mode ad-hockone herjaa
Koodia: [Valitse]
Error for wireless request "Set Mode" (8B06) :
    SET failed on device wlan0 ; Device or resource busy.

Olen tässä jokunen viikko sitten yrittänyt netin jakoa tällä samalla koneella yhtä epäonnistuneesti noudattaen http://www.isnull.com.ar/2011/05/share-internet-with-ubuntu-1104.html joka tilttasi siihen että sudo /etc/init.d/networking restart   oli "depracated" ja normi verkko ei toiminnut.

4
Kone lähtee vähän välii reboottaa kun sitä rasitttaa hieman enemmän. En tiedä juuri nyt ainaskaan mistä se voisi johtua. Helposti lähtidin kummiskin osoittaa joko ajuria tai näytönohjainta. :|

Rasittaa millä???
Käyttämällä raskasta flash-sovellusta Chromessa tai FF:ssä. Avaamalla Komodo IDEä, avaamalla muutama eri ohjelmaa yhtä aikaa. Satunnaisesti sitten myöhemmin illalla myös heti upstartin jälkeen. Minulla ei siis ollut muuta tietoa itsellänikään,  ei mitään ökypelejä joka tapauksessa. Surullista mutta totta, "hieman rasittaa" oli melko tarkka kuvaus!  ;D

Minulla juuri tuo vekotin, juuri kehuin miten viileänä se käy  ;D
Ylikuumenemisestä ei ainaskaan ollut kyse.

Nyt näyttää joka tapauksessa siltä että OS on vakaa. Ratkaiseva toimenpide oli poistaa nVidian ajuri. Poistamisessa oli oma ongelma ku se ei poistunut Hårdvarudrivrutiner-valikon kautta, vaikka väitti että oli poissa. Jouduin poistaa paketit Synaptic-paketti-ohjelmalla.

En siis kerinnyt kokeilla muita nVidia-ajureita kuin current, joka asentui luvan kaa automaagisesti propreritäärinä.

Nyt olen sitten rasittanut konetta avaamalla KAIKKI ohjelmat, jotka käytän viikottain, yhtä aikaa. Kuvanlaatu on silti sitä luokkaa etten voi valittaa. Ikinä ei oo näin hyvää aiemmin ollut.

Enpä tiedä mihin mä sitä nVidiaa oikein voisin tarvita. Kustannus traumapisteinä reboottavasta käyttiksestä on sen verran rankka(sellainen tyhjä epätoivo, mikä voi tulla ku tyttö/poikakaveri jättää) ja tää ei oo mitenkään eka kerta ku jokin kettuilee nVidian takia tai nVidian kanssa, Toivon mukaan pystyn elää mahdollisimman kauan rauhassa nVidialta nyt. Ens vuoden puolella varmasti taas on unohtunut etten tykkää ja juoksen taas seinään jonkun eksoottisen ongelman/ajurin/ohjaimen kanssa. Mutta niin kauan kun muistan aion elää melko vapaana antamatta kolmannen osapuolien ohjaimien pilata elämääni.

Cherrypie!
// Peetra.

5
Tai sitten ei.  :o

Kone lähtee vähän välii reboottaa kun sitä rasitttaa hieman enemmän. En tiedä juuri nyt ainaskaan mistä se voisi johtua. Helposti lähtidin kummiskin osoittaa joko ajuria tai näytönohjainta. :|

6

Jep, jep. Hyvin pelaa (hehe, hieman sanaleikkiä siinä vahingossa) grafiikkaa. Kubuntu 11.10. :)


 Löin illalla ennen nukkumaanmeno CD koneeseen ja se poltti cd:n nukkuessani. Aamulla potkasin asennus käyntiin ennen ku lähin kouluun. Iltapäivällä mulla oli vielä raskas työ, eli poistaa asennus-cd koneesta. Sitten minulla olikin jo täysin toimiva Kubuntu sopivalla NVidian ajurilla. I <3 LINUX.

Peetra.

7
Tilasin Asus ENGTS450 DC SL/DI/1GD3 1 GB PCI-E näytönohjain.

Järjen mukaan mun pitäisi saada se toimimaan ihan mainiosti Kubuntussa. 64-bittinen emo mutten ole vielä ihan päättänyt mikä Kubuntu versio siihen tulee, kokeilen tietysti ekana uusimmalla.

Mutta mulla ja järjellä on usein tullut riita, kerkeän vielä muuttaa tota tilausta, jos nyt ihan prinkkaalaan menin tilamaan. Mitäs luulette? :)

Cherrypie!
// Peetra.

8
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / UbuntuGlobalJam
« : 22.02.11 - klo:01.50 »
https://wiki.ubuntu.com/UbuntuGlobalJam

Meinataanko me Suomessa mitenkään noteerata tätä?

9
Konvertoikaa phpBB3:lle välttääksenne tulevaisuudessa tällaista.

10
På svenska / Vs: Stavningskontroll - finlandssvenska
« : 20.11.10 - klo:02.08 »
Jag använder Firefox plugin på win för att kunna få stavningskontroll i webbläsaren.

11
Sain täältä apua tehtävään, joten tuntui luontevalta laittaa lopputulos tänne. Siinä on joitakin kirjoitusvirheitä ja se kuvastaa omaa näkemystäni, enkä usko että siitä on kenellekään suoraa rip-off hyötyä. Jos on, niin se ihminen varmasti tajuaa että pidemmän päälle häviää jos systemaattisesti toimisi copy/pastella. Jokaisen on itse oltava vastuussa, miten käyttää sitä mitä netistä löytää ja miten hyödyntää sitä tietoa.

12
Kiitokset avusta! Koska moni oli auttamassa niin minun vastauksiani voi käyttää tarvittaessa, tai ehkä joku vaan on utelias. :) poistin pari asiaa, jota ei tässä threadissäkään sanota, mutta enimmäkseen vaan lisäsin. :P

[ylläpito on poistanut liitteen]

13
Voiko vaihtaa mielipidettään myöhemmin? En ole äänestänyt, koska olen melko varma että miten vaan äänestän, olen eri mieltä parin vuoden kuluttua.  :P

14
Yleistä keskustelua / Vs: Vaihtoehtoja Googlelle?
« : 14.09.10 - klo:09.33 »
Paitsi että tuo Googlen automaattinen sivujen kääntäminen alkaa saada minulle kaljuja laikkuja päälaelle. Käännösten taso ei päätä huimaa.  (tai toisinaan huimaakin :) )
Pääasiallinen tarkoitus tolle palvelulle ei tainnut olla että saisi ihmiskääntäjien työttömiksi, vaan tarjota ymmärrettävää tekstiä ihmisille. olen ihan tyytväinen tulleessani yhdellä selaimella venäjänkielisille sivuille, ku ymmärrän yhtäkkiä mistä sivu kertoo. :)

Tiedonhaussa käytän googlen lisäksi usein eri maitten wikipediat, usein paljon nopeampaa tietoa lähteineen. Ei tarvitse kolata läpi tuhatneljäsataa eri paikkaa saadakseensa selville jotain. Mutta wikipedia pelkästään suomeksi ei ole vielä kovinkaan valmis.

15
Yleistä keskustelua / Vs: Etsin esmerkkiyrityksiä
« : 14.09.10 - klo:09.24 »
Ensimmäinen reaktio oli inttää asuspoikaa vastaan, mutta on se sittenkin vaikeata, ku oikeassa on. Minulla on  kummiskin kovaa halu löytää henkilökohtaisia ratkaisuja Bugi nro 1een, että välillä unohtaa ettei se häviä vaikka itse jääräpäisesti yrittäisin jättää itseäni ulkopuolelle.

16
http://beta.colorizeit.com/ on tyylien luontiin amatöörien hommaa, mutta suomenkieliset namiskat pystyy muutamiin tyyleihin värjätä sitä kautta. Esmes http://ubuntu-se.org/phpBB3/ käyttää sillä tehdyt napit. :)

17
Tuli mieleen ettet, Asmo, ehkä tarkoittanuut päivittämistä uusimpaan 10.04:een... Niin ja  lähteisiin en ole koskenut. Ja uusimmat karmicin veriot on asennettuna. Tossa se lähde-tiedosto, jos se nyt jostain syystä tarvittaisi.

# deb cdrom:[Kubuntu 9.10 _Karmic Koala_ - Release amd64 (20091027)]/ karmic main restricted
# See http://help.ubuntu.com/community/UpgradeNotes for how to upgrade to
# newer versions of the distribution.

deb http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic main restricted
deb-src http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic restricted main multiverse universe #Added by software-properties

## Major bug fix updates produced after the final release of the
## distribution.
deb http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-updates main restricted
deb-src http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-updates restricted main multiverse universe #Added by software-properties

## N.B. software from this repository is ENTIRELY UNSUPPORTED by the Ubuntu
## team. Also, please note that software in universe WILL NOT receive any
## review or updates from the Ubuntu security team.
deb http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic universe
deb http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-updates universe

## N.B. software from this repository is ENTIRELY UNSUPPORTED by the Ubuntu
## team, and may not be under a free licence. Please satisfy yourself as to
## your rights to use the software. Also, please note that software in
## multiverse WILL NOT receive any review or updates from the Ubuntu
## security team.
deb http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic multiverse
deb http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-updates multiverse

## Uncomment the following two lines to add software from the 'backports'
## repository.
## N.B. software from this repository may not have been tested as
## extensively as that contained in the main release, although it includes
## newer versions of some applications which may provide useful features.
## Also, please note that software in backports WILL NOT receive any review
## or updates from the Ubuntu security team.
# deb http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-backports main restricted universe multiverse
# deb-src http://fi.archive.ubuntu.com/ubuntu/ karmic-backports main restricted universe multiverse

## Uncomment the following two lines to add software from Canonical's
## 'partner' repository.
## This software is not part of Ubuntu, but is offered by Canonical and the
## respective vendors as a service to Ubuntu users.
# deb http://archive.canonical.com/ubuntu karmic partner
# deb-src http://archive.canonical.com/ubuntu karmic partner

deb http://security.ubuntu.com/ubuntu karmic-security main restricted
deb-src http://security.ubuntu.com/ubuntu karmic-security restricted main multiverse universe #Added by software-properties
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu karmic-security universe
deb http://security.ubuntu.com/ubuntu karmic-security multiverse

18
Ups, mulla on siis karmic 9.10 tässä koneessa vielä käytössä, oli vähän niinku tarkoitus pitää vielä tämän vuoden, kun mulla on ollut muitten koneitten grafiikan kanssa niin sairaan paljon ongelmia lucidin yhteydessä. Ja sitten on ajatus etten päivittäisi vaan asentaisin uudelleen ja tässä on dualboot enkä saamattomuuttani/osaamattomuuttani löydä wini-osioon backup-työkalua, jota saisin toimimaan. *nolona*

Onko siis Kubuntu 9.10 ja OpenOffice-voikko mahdoton yhdistelmä?

Pöytäkoneessa mulla on perus-ubuntu 10.04 ruotsiksi ja siihen OpenOfficen voikko tuli ihan vaivatta ja toimii ilmeisesti kun unelma. :D

19
Yleistä keskustelua / Vs: Etsin esmerkkiyrityksiä
« : 12.09.10 - klo:22.52 »
Et satu olemaan OSAO:n Yritystoiminnan perusteet kurssilla?
Ei, olen ekaa vuotta Kauppakoulussa, musta tulee sitten joskus datanomi, jos vaan kestän kaikkea winukkaa, joka sisältyy koulutukseen.

Lainaus
Lääkekopiot ja feikki-Crocsit eivät tältä osin taida sopia haettuun määritelmään.
Saa luvan kelvata! :P

Canonical ei todellakaan ole paras esimerkki, mutta haluan niin valtavasti sitä mukaan. LOLs

20
Kiitokset vastauksista, olen vastauksien perusteella tutkinnut hieman tätä konetta. :) Ja kas vain! Mulla näemmä puuttuu yksi voikko-paketti, se tärkein, openoffice.org-voikko. Mä en pystynyt sitä Synapticin kautta asentaa, ensteksi Synaptic haluaa ottaa pois kauhee lista paketteja ja sitten ku antaa luvan siihen, niin se valittaa että tarvitaan niitä jotka äsken annoin lupaa poistaa, mikäli tätä asentaa. ^^ Samoin KPackageKit marisee dependencies-ongelmista. Miten lähtisin nyt tätä oikein ratkaisemaan?

Kuvakaappaus ku Synaptic ensteks haluaa poistaa kaiken:

Ja tässä alla mitä se sitten valittaa....
Koodia: [Valitse]
openoffice.org-voikko:
 PreDepends: openoffice.org-common but it is not going to be installed
 Recommends: openoffice.org but it is not going to be installed or
  openoffice.org-writer but it is not going to be installed or
  openoffice.org-calc but it is not going to be installed or
  openoffice.org-impress but it is not going to be installed or
  openoffice.org-draw but it is not going to be installed

Sivuja: [1] 2