Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jan178

Sivuja: [1] 2
1
Olen antanut itseni ymmärtää että takuu koskee nimenomaan koneen rautaa. Jos asia olisi toisin, niin sittenhän koneen voisi windowsjumien jälkeen kiikuttaa joka kerran takuuhuoltoon..  ;D

Tuota lisätakuuta nyt voi myydä (hieman kärjistäen) vaikka sillä ehdolla että koneen äärellä pitää juoda kokista eikä pepsiä..

edit: toki ne takuuehdot kannattaa lukea suurennuslasin kanssa läpi, jos siellä jotain hämäryyksiä sattuu olemaan. Mikäli on, niin sitten voikin alkaa katsella kuluttajansuojalakia.

2
Multimedia ja grafiikka / Vs: Kamerakuvien käsittely
« : 12.12.12 - klo:15.14 »
Darkroom, Darktable, Rawtherapee, eiköhän noista käteensopiva kokeilemalla löytyne. Oma opettelunsa toki kaikissa. Jpegeille sitten GIMP.

3
Yleistä keskustelua / Open source-matikkaa lukioihin
« : 01.10.12 - klo:06.23 »
http://yle.fi/uutiset/maksuton_matematiikan_kirja_haastaa_kaupalliset_kilpailijat/6315832


Idea vanha, sovellus uusi. Ainakaan itse en ole asiantuntevalla joukolla tehtävästä, ilmaisesta ja vieläpä virallisesta oppikirjasta vielä kuullut.

Opiskeluaikoina pienenä projektina väsättiin kasaan eräänlainen "koneistajan taskukirja" joka itse asiassa jälkeenpäin muistellen toimi samalla periaatteella ollen vapaasti muokattavissa, "julkaisu" tapahtui kunhan faktat ja aihealueen välttämättömyys tarkistettiin..  8)

Mielenkiinnolla seuraan!  :D

4
Juuri edellistä muistutin - kokeile uudestaan. -Storck

5
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytön kalibrointi ?
« : 20.03.12 - klo:11.17 »
Itselläni ei, mutta digicamera-foorumilla pisti tällainen joskus silmään:

http://www.digicamera.net/keskus/viewtopic.php?t=12691080

Tässä vielä a.o. käyttäjältä oleellisin osin lainattua, foorumi kun vaatii vissiin kirjautumisen että edes lueskelemaan pääsee:

Lainaus käyttäjältä: vpekkari
Kaikki hyvin - periaatteessa. Jokin aika sitten huomasin, että värit ovat eri laitteilla mitä sattuu. Jos kuva on hyvä läppärin näytöllä, niin ulkoisella sitten on ylisaturoitunut jne. Minä olin pitkään siinä uskossa, että Linuxille ei ole kunnollista värinhallintaa lainkaan. Uskomus oli täysin väärä ja kehitys viime vuosina on ollut valtavaa. Löysin nimittäin gnome-työpöydälle "gnome-color-manager" -ohjelmapaketin. En olisi voinut ikinä kuvitella, miten paljon elämä helpottui. Värinhallinnan toimivuudesta innostuneena ostin itselleni satasella Spyder 3 Express -kalibrointilaitteen. Sehän toimi laakista. Tämä color-manager kalibroi näyttöni kun olin vastannut muutamaan yksinkertaiseen kysymykseen. Laittelin sitten koekuvia Fotonettiin. Tämänkin tein ihan ammattimaisesti, eli muutin gimpissä kuvat Fotonetin tulostimen profiiliin. Postilaatikosta kolahti kuvat, jotka olivat yllättävän lähellä näytön esittämää. Pienet erot tulivat siitä, että minulla on käytössä yleisvalaistuksena 4000 kelvinin lamppu, mutta kannettavani näyttö on n. 6500 k. Kun kannoin läppärini ulos päivänvaloon, olivat kuvat jo erittäin lähellä toisiaan.

Tästä innostuneena kokeilin myös kotitulostusta. Minulla on käytössä vanha Olympus p300ne -sublimaatiotulostin. Laite oli vähän aikaa käyttämättä, koska mielestäni se antoi ylisaturoituneita kuvia. Nyt ihan kokeeksi lykkäsin sille AdobeRGB-muotoisen kuvan. Kas, värit olivat yllättävän hyvät. Pienoinen yllätys, että ikivanha laite haluaakin Adobea eikä sRGB:tä.

6
http://bit.ly/wvPY1x kertoo seuraavaa:

Keskeytystilassa kannettava tietokone laitetaan eräänlaiseen unitilaan. Tietokone pysyy yhä käynnissä ja kaikki sovellukset pysyvät auki, mutta kannettava käyttää paljon vähemmän virtaa. Tietokone voidaan herättää keskeytystilasta painamalla jotain näppäintä tai napsauttamalla hiiren painiketta.

Lepotilassa tietokone sammutetaan kokonaan. Samalla tallennetaan nykyinen tila (esimerkiksi auki olevat tiedostot). Kun tietokone myöhemmin palautetaan lepotilasta, palautetaan se samaan tilaan kuin missä se oli lepotilaan siirryttäessä. Lepotilassa tietokone ei tarvitse virtaa.

Käsittääkseni keskeytystila on "suspend", lepotila "hibernate", noilla termeillä saa netistä suuremman tietotulvan aikaiseksi.

7
Yleistä keskustelua / Vs: Olen tehnyt kauheita
« : 08.03.12 - klo:08.27 »
Pitää käyttää sitä mikä käyttötarpeeseen sopii. Ei viimesen päälle olevalla hylsysarjallakaan mitään tee, jos hylsyt on millejä ja mutterit tuumakoossa..  8)

8
Kokeile näpytellä Tele Finland manuaalisesti, jos ei toimi niin surffaa Soneran verkossa, siihen se itsensä kytkee kuitenkin. Liittymätyyppinä oletus.
Voithan tuon vielä asiakaspalvelusta (yrittää) varmistaa...

10
Tähän täytyy sanoa että Huawei Ideos X5. Ensimmäinen Androidini, ennen joulua ostin ja on ollut pelkästään positiivista sanottavaa; sujuvasti toimii, ei katko verkkoa ja jopa wifi toimii (parin kokeilun perusteella tosin).
Vanhahan tuo alkaa tosin mallina jo olla.

Vähän jännitti notta minkälainen sika sieltä säkistä tupsahtaa mutta tyytyväinen olen ollut. Alkuperäiset softat yms edelleen koneessa, kunhan jaksaisi innostua niin ajattelin kokeilla jotta tulisiko tuosta vielä parempi.. ..todennäköisesti tulisi.  ;)

11
Yleistä keskustelua / Vs: Mitä joulupukki toi?
« : 26.12.11 - klo:21.17 »
Huawein Ideos X5 tuli jo edelliskuuna ennenaikaisena joululahjana. Minulta minulle siis..  ;D
Muutoin olen ollut antavana osapuolena, lasten juhla kun lähinnä on kyseessä.

12
Jotenkin noin sen ilmeisesti pitäisi mennä, vaan omalla kohdallani näin ei mennyt. Ei aavistusta miksi flash ei asentunut niinkuin piti, muut restrictedit nimittäin kyllä asentuivat..

13
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Mageia 1
« : 11.10.11 - klo:09.41 »
Onpas varsin miellyttävä tuttavuus! Gnome 2 -pöydällä kaksi päivää tässä nyt pyörinyt, eikä toistaiseksi mitään muuta valittamisen aihetta kuin 64-bittisen LiveCD:n puute. Netinstall-levykuva oli tarjolla, sillä yritin ensin; järjettömän hidasta. Tein sitten k.o. levyllä olevan LXDE:llä varustetun, todellakin minimalistisen asennuksen ja hain Gnomen sieltä käsin.

Siinäpä sitten tuli testailtua, ja kaikki meni tosiaankin yllättävän hyvin. Pienen foorumikierroksen jälkeen tarvittavat repot olivat selvillä, ja kunhan älysin ruksata asennuslähteistä asennusCD:n pois niin pääsinkin tutustumaan paketinhallinnan tarjontaan. Chromium löytyi suoraan, Opera myös.
Flashin asentaminen tuotti päänvaivaa, kun ei meinannut millään foorumin ohjeilla asentua. Yllätys oli taattu, kun meni hermot ja Operasta klikkasin Youtuben ruudulla möllöttävää asennusvaatimusta; otin 64-bit Linux/ RPM:n ja mitäs helv... Soimaan lähti! Eikä vain Operalla, vaan myös Chromiumilla ja Firefoxilla!

Nopea järjestelmä, luotettavuus selviää ajan kanssa. Ikäänsä nähden todella hiottu kokonaisuus, tosin onhan tuolla kehityspuolella Mandriva-kokemusta huomattava määrä. Yhteisökin tuntuu oikein mukavalta, joskaan foorumille en jostain syystä päässytkään rekisteröitymään; väitti capchan olevan väärin.

Ja sitten se suurin syy, miksi omat toiveeni ovat Mageian suhteen korkealla: Gnome-natiivi järjestelmä, jossa 9:n kuukauden julkaisutahti ja 18 kuukauden tuki.
Ja se mitä itse odotan: "If all is going well, then we will think about releasing a LTS (Long Term Support) version every 18 months, to be supported for 3 years.".

Kuulostaa.. ..Magealta.
 ;)

14
Yleistä keskustelua / Vs: Ubutusta kehiin
« : 13.09.11 - klo:16.25 »
Tuohon kuvaongelmaan on hieman hankala arvausta antaa, kun en maininnut mitä palvelua (Google+ tuli mieleen kun Facebookin ja sosiaalisuuden mainitsit) tai selainta käytät. En usko että Ubuntussa itsessään mitään aikakatkaisua olisi.

Itse olen huomannut että Operaa käytettäessä kuvien lisääminen Facebookiin on toisinaan aika tuskallista (jää lataamaan ajaksi x jonka jälkeen kuvia ei näy missään tai sitten ei lataa laisinkaan).
Sen ongelman olen kiertänyt käyttämällä Firefoxia ja nyttemmin Chromiumia, joka tuntuu kyseisen kaatopaikan kanssa pelaavan muutenkin paremmin. Google+ toimii Operallakin kuten pitää.

Olen hyväksi havainnut menetelmän, jossa teen jaettaville kuville oman kansion. Tosin harrastaja-amatöörikuvaajana käsittelen ja leimaan kuvat, eikä niitä paljoa jaettavaksi jääkään, itsekritiikki kun hylkää noin 80% ottamistani kuvista. Siis käsittelyn, leimauksen ja skaalauksen jälkeen kuvat menevät omaan kansioonsa josta ne on kätevä heittää sinne minne haluaa.
Ei tarvitse sitten latausvaiheessa alkaa arpomaan.

Tuo salasanajuttu kuulostaa aika omituiselta. Oletko rajannut itseltäsi oikeuksia pois tai jälkeenpäin luonut itsellesi toisen tilin jolle et ole oikeuksia antanut? Minulta ainakaan ei omien tiedostojeni käsittelyn aikana ole Ubuntu mitään kyseenalaistanut..

Mutta hyviä kikkailuja vaan, toivottavasti saat homman kulkemaan!  :)

15
Pöytäkone
Ubuntu 10.04 Gnome
Intel Core2 2.4GHz
Radeon X1950 Pro
Creative SB X-Fi
2 GB RAM
HDD IDE 320GB

Läppäri
F-S Amilo 1650G
Ubuntu 10.10 XFCE/CentOS 5.6/PuppyLinux 5.x.x.
AMD Turion™ 64 Mobile Technologie ML-32 Prozessor 1.8 Ghz
1024 RAM
HDD 80GB

16
Nonni, kolmatta päivää pyörii kde-OpenSuse11.4 koneella ja varsin mallikkaasti. Gnome3/Unity -kaaoksen keskellä päätin koittaa sitä kuuluisaa ihan jotain muuta, jälleen kerran. Joskus kai sitä täytyy katsoa vakavasti mitä muuta on tarjolla.

Talven aikana on isommista jakeluista koneilla pyörähdellyt edelliset versiot Fedorasta (kde), OpenSusesta (Gnome+kde) ja parista pienemmästä jakelusta, mutta aina olen löytänyt itseni Ubuntu 10.04:n äärestä. Kotiinpaluuseen verrattava ilmiö; omin kätösin hiottu 10.04 perusgnomella on vakaa ja tylsä mutta toimiva, saappaatkin löytyvät aina samasta nurkasta. Wanhassa läppärissä sentään asuu vakituisesti U10.10 xfce.

Uusimman Fedoran kanssa kokeilin Gnome3:sta tuossa männäviikolla, enkä oikein onnistunut sinne kotoutumaan. Eipä sillä, Fedoraan en ole jostain syystä oikein ikinä päässyt sisälle muutenkaan, mutta annoinpa mahdollisuuden uuden Gnomen kanssa. Kyllähän se toimi, mutta käytettävyys jotenkin tökki. Hetken käytön jälkeen tuli vain tunne, että tässäkö tämä nyt oli..  :-\
Läppärikäytössä, etenkin minisellaisessa epäilemättä hieno ja elämää helpottava ympäristö, mutta ei oikein normaalissa työpöytäkäytössä. Unitya en ole kokeillut.

Kde on ollut Gnome2:een ehdollistuneelle miehelle aika korkea kynnys tähän asti, etenkin aiempien versioiden ongelmien ryydittämänä.
Tämä uusin 4.6 sen sijaan on ollut aika mukava yllätys, ja uuden ytimen myötä tämä tuntuu jopa varsin kevyeltäkin, mitä nyt sovellusten avautuminen kestää vähän totuttua pidempään. Sekin tilanne luultavasti paranee, kunhan velimies saa palautettua lainaamansa 2gigaa muistia.. ::)
Eipä tässä edes tarvitse itseään pakottaa boottamaan OpenSuseen, kyllä tännekin tulee ihan mielellään.
 

17
Arvaisin että joo, olisiko USBien lähistöltä toiminnan kannalta oleelliset konkat tulleet tiensä päähän. Tuo "himmeneminen" on aika osuva kuvaus; omasta Amilo A1650G:stä pari paikkaa myös sananmukaisesti himmenneet, mokkula ei toimi eikä muistitikkukaan, hiirtä sen sijaan pystyy näissäkin paikoissa käyttämään.

18
Yleistä keskustelua / Vs: Suosikki ohjelmasi
« : 08.04.11 - klo:14.30 »
Opera -se vaan toimii lähes 1:1 meikäläisen ajatusten kanssa
GIMP -se on hyvä
UFRaw -RAWwina tulee aika paljon kuvattua
OpenOffice -ei valittamista
UNetbootinilla tulee boottitikkuja tehtyä
Transmission
aMSN
Rytmilaatikko -yhtä yksinkertainen kuin käyttäjänsäkin
VLC
Pääte, tottakai
Stellarium on kans hauska!!

19
Yleistä keskustelua / Vs: Lastenlinnaan tietokonekeräys
« : 08.04.11 - klo:12.51 »
Aivan mahtava ajatus! Kuinkas tämä käytännön toteutus?

20
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Kannettavan näytön sammutus
« : 07.04.11 - klo:09.26 »
Itselläni myös vanhahko Amilo A1650G. Siitä jos käytön aikana vaihtoi näytön ulkoiseen joko Ubuntusta (10.04) tai sitten näppäinyhdistelmällä Fn/(oliko se nyt f3 vai f4) niin homma onnistui niin pitkälle kunnes koski hiireen tai näppikseen.
Kerran sitten boottasin kun ulkoinen näyttö oli jo koneessa kiinni, jolloinka pelkästään ulkoinen näyttö heräsi, ja läppärin oma näyttö pysyi pimeänä koko ajan.
VGA-piuhalla vanha CRT-monitori siis, jos sillä nyt jotain merkitystä lienee..

Sivuja: [1] 2