Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HifiTollo

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6
21
Kehitys kehittyy.

Joskus tuli hankittua moinen Fuj:Tech DTV PRO DVB-T -tikku jostakin Anttilan ale-korista.
Sitten luin palstoilta (aluksi) että mahdoton se on saada toimimaan, ja sittemmin, että sen saa toimimaan, mutta vaati hirveää säätöä ja terminaalikomentelua.

Nyt satuin kytkemään tuon tikun yhteen Ubuntu 15.10 koneeseeni, ja kappas vain tikku toimi siis heittämällä. Tikku läppärin poskeen ja VLC käyntiin, ja sieltähän näkyi kaikki kanavat.

Koneessa sattui olemaan joku MeTV.llä muinoin tehty kanavaluettelo kun joskus aiemmin katselin Terratecin tikulla läppäristä töllökanavia.



22
Yleistä keskustelua / Vs: Uutta pientä läppäriä ?
« : 29.11.15 - klo:20.58 »
Entäs Chromebook. Tarjouksesta saa jopa hintaan 165 eur. Kevyt ja halpa.

Siihen voi eri tavoin asentaa Ubuntun, itse ajan Ubuntu 14.04 crosh-shell: in avulla. Entinen Chrome OS säilyy rinnalla, molemmat käyttikset pyörivät ja niitä voi lennosta vaihtaa näppäinkomennolla.

23
Ubuntu mobiililaitteissa / Vs: Chromebook ja Ubuntu ?
« : 27.10.15 - klo:10.37 »
Nyt olen asentanut Ubuntun Chromebookin käyttäen juuri tuota Crouton-menetelmää, ja kerännyt kokemuksia jonkin aikaa. täytyy sanoa, että olen hyvin tyytyväinen.

Alle kilon painoinen kymppituumainen kone, minkä akku kestää päivän, on helppo kantaa mukana ja käyttää missä tahansa. Kone on "aina päällä", se hibernoi, kun kannen sulkee, ja on heti valmis, kun kannen avaa. Kumpikin käyttis: Chrome OS ja Ubuntu 14.04 LTS ovat koko ajan päällä ja käytettävissä, vaihto käy Ctrl-Alt-Shift--> näppäyksellä.

Koneessa on kuitenkin täysi näppäimistö, mikä voittaa tablettien kosketusnäyttötökkimisen tai hikoilun kännykän miniruudun kanssa. Täysi Ubuntu, mihin voi asentaa mitä ikinä haluaa, on hyvä ottaa käyttöön aina kun Chrome OS:n rajat tulevat vastaan.

Käytän oikeastaan tätä konetta nykyään eniten, juuri koska se on niin helppo kuljettaa mukana ja käyttää missä tahansa. Isompi läppäri, missä minulla on dual boot Ubuntu 15.04 ja Windows 10, on jäänyt kakkoseksi. Puhumattakaan puhtaasta Windows 10-koneesta.

24
Asensin itse Crouton-asennuksena Trustyn Chromebookiin. Kone on Toshiba CB30 - 102, minkä ostin jostakin Gigantin tarjouksesta puolellatoista sadalla eurolla.

Asennus oli helppo ja kone boottaa sikanopeasti. Positiivinen kokemus.

Jos Chrome OS -päivitykset sotkevat toiminnan, ja Crouton pitää päivittää, niin miten se tehdään?


25
Minusta homma on pikemmin niinpäin, että on vaikeampaa löytää kone, missä Ubuntu ei pyörisi.

Itse olen asentanut sen Fujitsu Siemensiin, kolmeen erilaiseen Aceriin, ja yhteen Acer -miniläppäriin, sekä kaverin ikivanhaan Pomiin, missä ei enää Win pyörähdä.

Pomiin oli Lubuntu hyvä. Mini-Acerissa on tällä hetkellä Ubuntu/Mate, ja Acerissa 15.04.

Koneissa on ollut Intelin ja AMD:n prossuja 32- ja 64-bittisiä, AMD:n ja NVidian näytönohjaimia jne. Kaikki on saatu toimimaan.

Hauskimpia tapauksia ovat juuri ne vanhat heikot ja pois käytöstä jätetyt Windows koneet, joille Windowsin päivitys on liian raskas, mutta joille Ubuntulla voi antaa uuden elämän.

26
Nyt sain Kaffeine:n löytämään kanavat.

Tein W_scan:illa initial filen ennen tätä viimeistä yritystä, mutten tiedä ratkaisiko se homman.

27
Itse käytän TV katseluun VLC playeriä. Kanavat olen hakenut Scan käskyllä (dvb-apps).

Kaffeine osaa hakea kanavat itse. Jotain ajastus tallennuksia teen Kaffeinella.

Kaytän itse tosiaan VLC:tä, siihen oli helpp tehdä W_scanilla .xspf-file, ja kanavat löytyivat heti.

Kiinnostuin Kaffeinesta kun te kommentoijat kehuitte sitä, mutta en millään keksi oikeita parametreja W_scanille tuottaakseni Kaffeinelle kanavalistan. Eikä Kaffeine tosiaan osaa itse hakea kanavia, mistä ihme valinnasta sellaisen pitäisi löytyä?

28
Ostin joskus muinoin, varmaan 10v sitten, vielä ollessani Windows-käyttäjä, muutamankin USB tv-tikun, kun noita markettien halpalaareissa ajelehti.

Sittemmin tikut jäivät sivuun ja unhoonkin, kun tuntui että HDD/DVD-tallentavat digiboxit (mulla Sony ja Panasonic) korvasivat sen, mihin tikkua oli tarvinnut. Keräilin satoja leffoja tv:stä tallentamalla.

No nykyiset tallentavat digiboxit ja tv:t eivät salli tallenteen kopiointia toiselle laitteelle tai DVD:lle, ne on vain katsottava samalla laitteella kunnes se laite sanoo poks. Hirveän kivaa ja käytännöllistä.

Linux-uskoon tultuani ja siellä pääasiassa nykyään pyöriessäni (toki autan tuttuja Win-ongelmissaan), tuli mieleen, josko noilla tikuilla olisi käyttöä, ja toimivatko Linuxissa. Niistä tehdyn leffatallenteen kun voisi taas kopioida ja siirtää vaikka DVD:lle jos tahtoo omaan kokoelmaansa. Se ei kai ole tekijänoikeus/kuolemanrikos?

Ohjeet, mitä aiheeseen Linux DVB-T löytyy netistä, ovat yhtä lukuisat, kuin hajanaiset ja sekavat, ja karkottavat arasti asiaa lähestyvän satunnaistutkijan. Kuka viitsisi vanhan, kympin maksaneen tikun takia opiskella kymmeniä nettisivuja. Ohjeet koskevat myös tiesmitä Ubuntu versioita ja tilanne on aika lailla muuttunut jostakin 7.04:sta tähän 15.04:seen. Kernelistä, ja asennuksen mukana tulevista paketeista löytyy paljon sellaista, mitä muinoin piti kopioida, kääntää ja kaulita ja kääntää ja ihmetellä.

Tikkuni oli Artec T-14

Asensin koneelle VLC:n millä minusta on hyvä katsella medioita.

Tikun kytkin johdolla TV-keskusantennirasiaan, enkä käyttänyt tikkujen mukana tulleita pikkuantenneja, koska ajattelin tarvitsevani vahvaa signaalia, kun teen kanavalistatiedoston. (Tämän käytännön opin jo muinoin Win maailmassa.)

Sitten tein kanavalistan W-scan:illa:

Esimerkki: Jos on Suomessa ja hakee suomalaisia antenniverkon kanavia, annetaan W_Scanille front-end parametriksi t, kuten terrestrial, siis -ft, maakoodi FI, ja

w_scan -ft -c FI -L >vlcchans.xspf

Katsella voi sitten komennolla:

vlc vlcchans.xspf

            ohjeita: http://linuxtv.org/wiki/index.php/VLC_media_player )


Antaa sitten koneen puksuttaa pitkään ja hartaasti, niin se löytää kaikki kanavat, ellei jollakin kanavalla ole skannauksen aikana lähetystä, se luonnollisesti jää pois listalta.

Jos kone ja Ubuntu ylipäätään tunnistaa tikun ja tikku on kunnossa, ongelmat yleensä selviävät kirjautumalla ulos, tai käynnistämällä koneen uudestaan.

Kun kanavalista on kasattu, voi alkaa katsella, eikä enää tarvitse välttämättä antennijontoa, vaan se 12cm pikkuantenni riittää DVB-T-tikun päässä.

YLE:n tekstitykset täytyy muistaa laittaa päälle VLC:n asetuksista (Olikohan se OD).





29
Itse olen parinkin eri koneen ja lukuisten ubu-versioiden asennusten myötä omaksunut tavan, että asentaessani kytken koneen piuhalla ethernetin kautta verkkoon, siis verkkokaapelilla ADSL-reitittimeen, tai mikä loota kullakin operaattoripurkkina on.

Asentaessa ruksaan haluavani päivitykset.

Kun on asennettu, niin yleensä WLAN toimii.

Mutta jos asentaessa ei ole kaapelilla verkossa, ei WIFI ole aina toiminut asentaessa, eikä sen jälkeenkään, joku päivitys tai joku mokkula on puuttunut. En ole tuota syvemmin pyrkinyt selvittämään, koska kaapelilla kytketty asennus on toiminut aina, ja tuottanut samalla päivitykset ja toimivan WIFI:n.

30
Ubuntu mobiililaitteissa / Chromebook ja Ubuntu ?
« : 15.05.15 - klo:15.39 »
Chromebookia koskevaa ketjua en keskustelualueelta löytänyt, joten ajattelin laittaa avauksen tähän "Ubuntu mobiililaitteissa"-osioon.

Tuli tuollainen Chromebook hankittua, lähinnä korvaamaan paperista sanomalehteä uutisten lukemisessa. Hyvinhän tämä on siinä hommassa toiminutkin, mutta ruokahalu kasvaa syödessä, ja tekisi ehkä mieli tehdä laitteella muutakin, kuin mihin Chrome-OS venyy.

Maailmalta löytyy jo juttuja siitä, miten ihmiset ovat asentaneet dual-boot:ina tai Chrome-OS:n "rinnalle" Ubuntu-versioita. Mutta kiinnostavimmat jutut omani kaltaisesta koneesta ovat kuitenkin saksan- tai espanjankielisiä, ja Google Translator:ista huolimatta ainakin kyselen täältä, olisiko joku Suomenmaassa kokeillut Ubuntun asentamista Chromebook:iin. Kokemuksia?

Chromebook:in toteutus on kai erilainen kuin pc:n, eikä kaikissa niistä ole vastaavaa BIOS:iakaan?

Yksi artikkeli aiheeseen liittyen:

http://www.cnet.com/how-to/how-to-run-both-chrome-os-and-ubuntu-on-a-chromebook/

31
Kone ehdotti päivitystä 14.10:stä 15.04:een, ja hyväksyin.

Päivityksen jälkeen ei miltään tunnukselta päässyt kirjautumaan sisään. Kun salasanan oli antanut, välkkyi ruutu hetken ja palasi sisäänkirjautumissivulle.

Otin englanninkielisen 15.04-jakelun, putsasin levyosiot ja tein täysasennuksen, en siis päivitystä. Syntyi ihan kivasti toimiva systeemi.

Löysin maailmalta keskusteluketjuja, missä syylliseksi moiseen oli osoittautunut NVIDIA-näytönohjain. Olin jonkun suljetun sellaisen koneeseeni aiemmin asentanut, mutta en osaa sanoa, mikä versio. Ilmeisesti NVIDIA-driveri kannattaa poistaa ennen päivitystä. Uusasennushan ei suljettua sellaista asenna.

15.04 tuntuu tehokkaalta ja kivalta.

32
Mutta mitäpä Pipelightista, Katsomo-Desktop tosiaan lähti toimimaan ekalla asennusyrityksellä, vaikka siitäkin tuli rähjäystä asentaessa.

33
Yritin asentaa Pipelightin linux.fi-ohjeiden mukaan, mutta ei onnistu.

System Check ilmoittaa kirjastojen kohdalla FAILURE

pipelight-plugin --system-check
...


Checking libraries...
libcapi20.so.3: /usr/lib/i386-linux-gnu/libcapi20.so.3
libcups.so.2: /usr/lib/i386-linux-gnu/libcups.so.2
libdbus-1.so.3: /lib/i386-linux-gnu/libdbus-1.so.3
libfontconfig.so.1: /usr/lib/i386-linux-gnu/libfontconfig.so.1
libfreetype.so.6: /usr/lib/i386-linux-gnu/libfreetype.so.6
libGL.so.1: /usr/lib/nvidia-304/libGL.so.1
libgnutls-deb0.so.28: /usr/lib/i386-linux-gnu/libgnutls-deb0.so.28
libgsm.so.1: /usr/lib/i386-linux-gnu/libgsm.so.1
libjpeg.so.8: /usr/lib/i386-linux-gnu/libjpeg.so.8
libncurses.so.5: /lib/i386-linux-gnu/libncurses.so.5
libnetapi.so: missing
libodbc.so.2: /usr/lib/i386-linux-gnu/libodbc.so.2
libpcap.so.0.8: /usr/lib/i386-linux-gnu/libpcap.so.0.8
libpng12.so.0: /lib/i386-linux-gnu/libpng12.so.0
libsane.so.1: /usr/lib/i386-linux-gnu/libsane.so.1
libtiff.so.5: /usr/lib/i386-linux-gnu/libtiff.so.5
libtxc_dxtn_s2tc.so.0: /usr/lib/i386-linux-gnu/libtxc_dxtn_s2tc.so.0
libv4l1.so.0: /usr/lib/i386-linux-gnu/libv4l1.so.0
libva.so.1: /usr/lib/i386-linux-gnu/libva.so.1
libva-drm.so.1: /usr/lib/i386-linux-gnu/libva-drm.so.1
libva-x11.so.1: /usr/lib/i386-linux-gnu/libva-x11.so.1
libX11.so.6: /usr/lib/i386-linux-gnu/libX11.so.6
libXcomposite.so.1: /usr/lib/i386-linux-gnu/libXcomposite.so.1
libXcursor.so.1: /usr/lib/i386-linux-gnu/libXcursor.so.1
libXext.so.6: /usr/lib/i386-linux-gnu/libXext.so.6
libXi.so.6: /usr/lib/i386-linux-gnu/libXi.so.6
libXinerama.so.1: /usr/lib/i386-linux-gnu/libXinerama.so.1
libXrandr.so.2: /usr/lib/i386-linux-gnu/libXrandr.so.2
libXrender.so.1: /usr/lib/i386-linux-gnu/libXrender.so.1
libxslt.so.1: /usr/lib/i386-linux-gnu/libxslt.so.1
libXxf86vm.so.1: /usr/lib/i386-linux-gnu/libXxf86vm.so.1
Libraries: FAILURE

34
Itse en kyllä useimmissa tapauksissa näe mitään mieltä päivittää tuota hyvin toimivaa ja tuettua 14.04.1:n ydintä ja X:ää uudempaan versioon. 14.04.2:n tarkoitushan on tarjota uusille laitteille parempi tuki pitkän tuen julkaisussa (LTS) eikä se muuta kuin ytimen ja grafiikkapinon. Tietenkin jos tietää, että tarvitsee erityisesti noita parannuksia, niin sen voi tehdä. Toinen tärkeä ominaisuus on päivitetty asennuslevy, mutta se koskee vain uusia asennuksia.

Pipelight on käytännössä joitakin skriptejä ja muokattu Wine, joilla saadaan Linuxin Firefoxiin lisättyä Windowsin Silverlight liitännäiseksi. Käsittääkseni se toimii varsin hyvin, vaikka siitä ei kyllä ole kiittäminen Microsoftia.

Mistä tällaisen Pipelightin saa asennettua?

Ohjelmavaraston "Ubuntu sovellusvalikoima" haulla en ainakaan löytänyt.

35
Yleistä keskustelua / Vs: Kuinka tutustuin Ubuntuun
« : 07.04.15 - klo:22.36 »
Olipa kerran takkuileva XP-työasema, joka ei enää suostunut käynnistämään Windowsia.

Kirjastosta löytyi muistaakseni Ubuntu 6.04-levy, minkä avulla sai koneeseen uuden hengen. 8.04-päivitys tuntuikin sitten tuovan mainiosti uutta, ja sekin aivan ilmaiseksi.

Sitten on tullut ubuntu-versioita 10.04, 12.04 ajeltua vain pienellä ja heikolla miniläpänderillä, mikä on saanut ubunkin tuntumaan pieneltä ja heikolta? Nyt kun korjasin särkyneen isonäyttöläppärin ja tein siitä dual-boot-koneen, saan ajaa 14.10-ubuntua peräti kaksoisprossulla ja 4G-muistilla, mikä saa ubuntun tuntumaan mahtavalta! Paljon mainiompi, kuin samalla koneella bootattu Windows 7, mikä tuleekin harvoin käynnistettyä.

36
WD TV Live HD Mediasoitin

Tullut tommoinenkin telkkarin alle hankittua männävuosina. Olen käyttänyt sitä lähinnä NAS:sena.
Saako siihen survottua Ubuntun? Jaksaako se sitten tehdä mitään ubulla?

37
Yleistä keskustelua / V s: Intel Compute Stick
« : 07.04.15 - klo:21.55 »
http://www.yeint.fi/index.php?main=64&productID=25785&productCode=RASPBERRY+PI+2&

No tuolla on hintaan 40,30 Eur, sitten kun saavat uuden erän. Siis Hiukka yli 40, muistin että olisi ollut 39,90.

38
Yleistä keskustelua / Vs: Intel Compute Stick
« : 07.04.15 - klo:13.27 »
Aika kallis Raspiin verrattuna. Raspberry:hän maksaa  alle 40 egeä, jos vain YE saisi sitä taas varastoonsa hankittua.

Jos itse alan HTPC:tä rakentamaan telkkarin jatkeeksi, se tulee olemaan Raspi  js XBMC eli KODI.

39
Itse osioin Windows 7 systeemilevyn Windows-ohjelmalla EASEUS Partition Master, ja jätin levylle varaamatonta tilaa 200G, minkä Ubuntu osasi ottaa käyttöön asentaessani 14.04:n. Homma oli helppo ja nopea.

Olen joskus aiemmin asentaessani Ubuntua Windowsin rinnalle sählännyt Gpartedin kanssa, varmaan tosin oma moka.

Tuo ennen Ubuntu-asennusta suoritettava defrag, ja Windowsin alla suoritettu partitiointi tuntuu helpommalta ja selkeämmältä tavalta.

EASEUS on ilmaisohjelma, mutta asentaessa pitää olla tarkkana, ettei asenna tarpeettomia lisätyökaluja, siis rakseja pois ruuduista.

40
Kun en saanut epäilyttäviä tiedostoja poistetuiksi, poistin ohjelmat mono*, ja asensin uudelleen.

Kun sitten ajoin uudelleen ClamTK:n kansiolle /usr/lib/mono/  niin epäilyttäviä tiedostoja ei löytynyt enää. 

Hakemistossa  /usr/lib/mono/4.5/ löytyi kyllä tiedosto mscorlib.dll, mutta siitä ei enää tullut valituksia.

Olikohan minulla tuo aiempi mscorlib.dll saastunut?

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6