Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - HifiTollo

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]
101
Kiitoksia hurjasti kaikille kommentoijille!

Tämä on todella upeaa, että koko maan Ubuntu-ihmiset ovat auttamassa.

 Täytyy katsoa, mitä suuntaa lähden seuraavaksi kokeilemaan. Tuo Vaasan, muuten mitat täyttävä liitin taitaa olla se toinen Partco:stakin löytynyt muuten hyvä, mutta liian lyhyt: ei pysy paikallaan.

102
Ihan kelpo idea work-aroundiksi.

Mutta sopinee paremmin sovelluksiin, missä DC-liitin on jatkuvasti kiinni koneessa.

Minä taas olen läppäreitteni kanssa liikkuvaa sorttia, ja kytken ja irrotan piuhaa alvariinsa. Eivät taida säikeet pysyä vauhdissa mukana. Tai pahimmillaan saattavat aiheuttaa oikosulun.

103
Tuli käytyä Partcossa. Hyvä palvelu, ystävälliset ja osaavat myyjät.

Eivät naureskelleet ja ehdottaneet kokonaisen uuden powerin ostamista, kuten monissa muissa liikkeissä ("...Eihän kukaan nykyään juota liittimiä, osta uusi poweri...").

Löytyi siis Partcosta halvalla (1,80EUR) kokoa 2.1/5.5 DC-liitin, mutta sillä ei virta siirry Aceriin. Ongelma on siinä, että kun ulkomitta on täsmälleen oikea, niin liitin keskittyy hyvin, ei lonksu ja on suorassa, mutta kun liittimen sisäreikä on liian suuri, eikä siinä ole mitään jousilistaa, niin kontaktia ei synny läppärin liittimen piikkiin.

Ei ollut kallis testi, mutta ei tuonut ratkaisua liitinongelmaani. Funtsimistauko.


104
1.7/5.5/11mm on varmaan juuri tämän Acer Aspire One A150 miniläppärini liitin.

(Mikä on muuten mainio pikku Ubuntu-kone, ajelen Netbook Remix:iä)

Mutta tuolla Partcon sivulla ei näyttäisi olevan 1.7/5.5 -liittimiä?   ???
(Partcon lähin koko on 2.5/5.5.)

105
Mutta kiitos salamannopeasta vastauksesta!

Ajelen joskus tuonne Partcoon ihmettelemään, jos vaikka löytyisi. Otan Acerinj mukaan.

Ubuntu-foorumilta voi näköjään tosiaan kysyä vaikka mitä ja aina saa apua ja tukea!

106
Ongelma on juuri siinä, että noita ulkoapäin katsellen lähes säman näköisiä pyöreitä DC-liittimiä on kuitenkin kauheasti erilaisia. Pieniä kokoeroja.

Liitin on kuin putki, sisäputken sisäpinnasta tulee +19V  ja ulkoputken ulkopinnasta - .

Yhdistelmiä sisäläpimitta/ulkoläpimitta tuntuu olevan hurjasti. Enkä tiedä, millä mittaisi sisäputken läpimitan. Ulkoläpimitan nyt vielä voisi työntömitalla mitatakin, jos löytäisin työntömittani (;-)

Ostin Clasulta yhden spiraalijohdon, minkä mukana tuli varmaan 8 erilaista tällaista liitintä, mutta mikään ei istu yhtä tukevasti kuin ACER:in oma liitin.

(Tämä on sitä samaa ittuilua kuin eri pölynimurien väkisin erilaisiksi tehdyt pölypussit ja eri kännykkämallien erilaiset laturinliittimet, jotta saadaan maailma täyteen turhaa jätettä.)

107
Mielelläni käytän vanhat toimivat laitteet loppuun, ennemmin kuin ostan aina jotain uutta.
Rahaa säästyy ja on ekologisempaakin.

Ongelma on seuraava. Minulla on ACER-laptopeja ja vanhoja IBM-virtalähteitä.
Jännitteet sopivat, polaritetti sopii, toimivat: olen kokeillut vaihtamalla bimarin virtalähteeseen ACER:in virtalähteestä otetun liittimen. Vaikka IBM antaa 16vDC ja ACER vaatii 19VDC, niin hyvin pyörii.

Mutta IBM virtalähteiden liittimet eivät sovi ACER-läppäreihin. Hölskyvät, virta saattaa katketa kesken istunnon ja ellei satu olemaan akku kiinni läppärissä niin nurinhan se menee sähkökatkosta.

Tarvitsisin siis ACER-läppärin virtajohdonliittimiä, niin saan kierrätettyä vanhat IBM-powerit käyttöön.

Verkkokaupasta/Biltemasta/Clas Olsonilta ei löydy. Epäilivät ettei ACER-huoltokaan halua myydä kuin kokonaisia virtalähteitä johtoineen ja liittimineen.

Mistä siis saisin sopivia liittimiä? Auttakaa ekohenkistä kokeilijaa.

108
Joku kyseli käyttämieni ohjelmien versioita, tässä tulee toimiva kombinaatio:

- Ubuntu koneeni Wine versio on v. 1.0.1 ja
- Mikro-Rabbin versio on v.9 PRO

Heidän, joilla on ongelmia saada jotkut Windows-pelit toimimaan Ubuntussa, kannattaa kokeilla Winen ohella muitakin Ubuntun  apuohjelmia, kuten PlayOnLinux (POL), mikä on Wine:n front end. Siinä voi joka pelille kytkeä oman registryn ja Wine- version. Näin kertoo uusinUbuntu User -lehti. POL:n saa pakettienhallinnasta. (Kerron kuten lehdestä luin, en ole kokeillut, koska en itse harrasta pelejä, on niin paljon muutakin kiintoisaa.)

109
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Firefox toimi raskaasti
« : 29.06.10 - klo:22.41 »
(Tyhmä kysymys ehkä...)  ;D

Kai sinulla on Adblock Plus -laajennus asennettuna Firefoxiin?

Nopeuttaa nimittäin aika paljon tietyille mainosähkytetyille sivuille surffailua.

110
Laitealue / Vs: Acer Aspire one -miniläppäri
« : 13.06.10 - klo:20.13 »
Mitäpä sitä niitten SD-korttien kanssa säheltämään, kun USB-muistitikut ovat nykyään niin edullisia.

Unetboot rakentaa Ubuntu 10.04 Netbook Remix distrosta nopeasti boottaavan tikun, millä voi kokeilla ja asentaa Aspire One:en tosi helposti. (ks. toinen kirjoitukseni aiheesta)

10.04 pelaa niin mainiosti Aspire One:ssa, ja siinä on niin mahtavat sovellusvarastot, että ihmetyttää, miksi Acer myi tuon koneen sillä Linpus-linuxilla. Ubuntulla Aspire One on paljon parempi ja monipuolisempi kone kilpailemaan winukkaversioiden kanssa.

111
Kirjoittaja CVTP on varmaan oikeassa siinä, että Xiphos on parempi Raamatun tutkimiseen, ja aion toki opetella tuon ohjelman käyttöön. Mainiota, että tähänkin on kunnon linux-softa!

Mutta näin Unix-untuvikkona, ja pitkään Windowsissa marinoituneena vanhana jääränä on myös mainiota, että voi siirtymävaiheessa ajaa vanhaa tuttua ohjelmaa "entisenlaisena".

Muuten, ettei Wine pahastuisi, se ei ole emulaattori (sen nimikin tulee sanoista "Wine Is Not an Emulator"), vaan hienompaa tekniikkaa.

112
Miniläppärini, Acer Aspire One, sisäinen langaton verkko toimi mainiosti heti 10.04-asennuksesta alkaen.

Mutta eräs ongelma minulla on noitten langattomien verkkojen suhteen:

Ilmeisesti naapurillani on suojaamaton verkko, ja vielä oletusnimellä "default", oma koti-W-Lan on minulla suojattu salasanalla, ja sillä on valitsemani nimi.

Nyt aina kun käynnistän miniläppärini, se ottaa Wlan-yhteyden tuohon jonkun naapurini purkkiin?
En tiedä, jostuuko se yksinkertaisesti siitä, että naapurin "default" on koneen näkemien W-Lan palvelujen listalla aakkosissa ensimmäisenä? Oman verkkoni nimi on aakkosissa pidemmällä.

Toisen suojaamattomankin verkon käytön laillisuus on kai hieman kyseenalaista, joten mieluummin käyttäisin omaa verkkoani. Lisäksi tuo naapuriverkon kenttävoimakkuus on kehnompi kuin oman mainiosti toimivan D-Link-tukiasemani.

Toki verkon vaihtaminen lennossa onnistuu valitsemassa W-lan ikonista "Default - Disconnect
ja valitsemalla oma verkkoni, mutta tämä tuntuu tylsältä tehdä joka kerta.

Onko keinoa, millä "hitsataan kiinni" koneeni käyttämään omaa W-Lan:iani ja jätetään naapurin verkko rauhaan?






113
Kirjoittajalle JTKone tiedoksi:

 Tökkäsin kokeeksi SD-muistikortin Aspire One:n oikeanpuoleiseen korttipaikkaan, ja eipä se tosiaankaan ilmestynyt "Files&Folder / Volumes" -näyttöön.(Kiva jos senkin saa kuitenkin pelittämään.)

En ole asian parissa puuhannut, koska kaikki USB-muistitikkuni (Kingston-merkkiä) ovat toimineet suoraan ja samoin LaCie:n edullinen 1000GT USB-kiintolevy, joilla olen siirrot tehnyt. Olen siirtänyt tikuilla pienemmät hankkeet ja tuolla ulkoisella kiintolevyllä isommat, kuten leffataltioinnit. Näillä on kaikki siirtynyt ihan heittämällä Windows Vistan ja muiden unix-koneideni välillä (Kuten Linpus Linux ja joku sulautettu Linux, mikä on medistoistimessani telkkariin liitettynä.)


114
Kiitos vinkista, Dost, asennan tuon Raamattu-tutkimusohjelman myös koneelleni - molempi parempi!

Postasin vain tuon ilmoitukseni riemastuneena siitä, miten mainiosti Ubuntun Wine toimii. On kivaa kun voi ajaa jotain vanhaa tuttua (Windows-)sovellusohjelmaakin, vaikka käyttöjärjestelmä onkin muuttunut. Sekin helpottaa Ubuntuun vaihtamista.

Minua hämmästytti myös se, että kaikki näyttää Winen alla aivan samalta kuin Windowsissa ja itse Setup:in ajaminenkin tuntui menevän nopeammin, vaikka tämä Ubuntu-miniläppärini on raudaltaan paljon heppoisempi kuin Windows-vertailukoneeni.

Kaikki netti-Raamatut toki jo pelittivätkin koska Firefox on Firefox niin Winukassa kuin Ubuntussa.


115
Kokeilin Winen toimintaa Ubuntu 10.04:ssa.

Asensin Wine:n Synapticilla ja konfiguroin sen oletuskonfiguraatioin.

Asensin Raamattututkimusohjelman MikroRabbi Windows-version etsimällä sen Setup-application:in Winen Programs-hakemistosta jaklikkaamalla oikealla hiirinäppäimellä valikon, mistä valitsin suorituksen Winellä.

Setup meni aivan kuin Windows-koneellakin ja MikroRabbi oli heti ajettavissa Winen valikon ikonista.

En edes huomannut suorituskyvyn yhtään heikentyneen verrattuna Windows-koneessa ajettuun.

116
Asensin Acer Aspire One:lle muistitikun avulla Ubuntu 10.04 NetBook Remix -version onnistuneesti.

Asennus oli todella helppo vasta-alkajallekin. Pari sudenkuoppaa (aloittelijalle) havaitsin, mistä on ehkä hyvä mainita toisille rohkeille, jotka vaihtavat Aspire One:nsa käyttiksen Ubuntuksi ilman aiempaa kokemusta.

Latasin torrentin avulla tuon Ubuntu NetBook Remix -version levykuvan LaillisetTorrentit-saitilta Windows Vista läppärin hakemistoon.

Downloadasin ja asensin UnetBootin samaiseen Windows Vista -läppäriin.

Asennus-muistitikkuna minulla oli upouusi Kensington 8GB USB-tikku.

1. Aloittelijan sudenkuoppa (= oma mokani)
UnetBootinin ikkunassa määrittelin käytettäväksi jakeluksi tuon Remixin levykuvan, mutta kokemattomana valitsin myös käyttöjärjestelmäksi Ubuntun, mikä aiheutti sen, ettei UnetBootin alkanutkaan kasaamaan tikkua lataamastani jakelusta, vaan jostakin verkon takana olevasta jakelusta ... ja kesti ja kesti.

Korjaus:
Irrotin tuon Windows-läppärin kokonaan verkosta, millä varmistin sen, ettei UnetBootin ainakaan pääse hakemaan mitään verkon takaa ja tein uuden yrityksen: määritin käytettäväksi jakeluksi lataamani (Ubuntu NetBook 10.04 LTS Finnish Remix) levykuvan) ja jätin UnetBootin:in käyttiskentän tyhjäksi ja käynnistin uudestaan asennustikun kasaamisen. Nyt UnetBootin kasasi tikun alta aikayksikön, ledit vain vilkkuivat USB-tikussa ja läppärin levyasema-aktiviteetti-indikaattorissa, kun data siirtyi. Syntyi Ubuntu asennustikku alta vartin.


Itse asennus tikulta:

Siirryin tikkuineni Acer Aspire Onen kimppuun. Tikku kylkeen ja bootti F12:ta painaen, jolloin pääsee valitsemaan Aspire One:n boottilaitteen, miksi valitaan USB-Device ja menoksi.

Ensin kokeilin ajoa tikulta ja mm Aspire Onen oma sisäinen W-LAN toimi heti.  Lyhykäisen testaamisen jälkeen päätin luopua koneen mukana tulleesta Linpus-linuxista ja siirtyä Ubuntuun.

2. Aloittelijan sudenkuoppa (Oma moka taas)

Asennusohjelma ei löytänyt mitään entistä käyttistä koneesta (?) ja totesi levytilan olevan 4GB?
(laitteessa piti olla 110GB HD).

Hetken pähkäilin, ennen kuin tajusin, että asennusohjelma oli ilmeisesti löytänyt SD-muistikortin, mikä minulla oli Aspiren vasemmanpuolisessa korttiasemassa laajennuksena.

Korjaus:

Sammutin koneen, otin tuon SD-muistikortin ulos Aspiresta ja boottasin uusiksi. No nyt löytyi koneen varsinainen HDD käyttiksen asennusta varten.

Vuoropuhelu on simppeli ja siinä saatiin FI-keyboard-määrityskin kohdalleen. Lopuksi Restart ja asennusohjelma kehotti poistamaan “disk” (siis tapauksessani se USB-tikku), jotta Ubuntu bootattaisiin Aspiren omalta kiintolevyltä.

Ubuntu nousi ja ehdotti turvapäivityksiä, 132 files 90.5 MB, mitkä tietenkin kannattaa suorittaa heti ja uusi reboot.

Ubuntu nousi ja toimi ja eikun asentelemaan kaikkea kivaa!

Sivuja: 1 ... 4 5 [6]