Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - HifiTollo

Sivuja: 1 [2]
21
Filmihulluna olen tallentanut jo vuosikaudet tv-lähetyksistä elokuvia omaan katseluun DVD-levyille. Sadoittain.

Joku vuosi sitten minulla oli tapana tilata tyhjät DVD-levyt (Verbatim) Verkkokaupan Viron suoratoimituksista. Edullista ja kohtuullisen nopeaa. Kunnes se palvelu lakkautettiin?

Sitten löysin Wesellcd -putiikin. Sieltä saattoi samalla tapaa tilata tyhjiä DVD-levyjä 100kpl cakebox-pakkauksissa. Postiennakolla, mikä oli ehtoni. En lähetä mielelläni luottokorttitietojani minnekään nettiin. Käytin tuotakiin putiikkia pari vuotta. Kunnes palvelu lakkautettiin?

Mistä nyt voisi tilata postiennakolla Suomeen edullisia DVD-aihioita? En tahdo maksaa suomalaisten liikkeitten 4x kovempia hintoja per levy, kuin mitä nuo eurooppalaisten nettikauppojen taksat olivat.

(Wesellcd:n nettisaotilla ei ole enää Suomeen postiennakolla toimittavaa palvelua. Ruotsinkielisestä saitista ei voi tilata postiennakolla, ellei ole ruotsalaisella maatunnuksella varustettua puhelinliittymää.)


22
(Tämä nyt menee varsinaiseksi "nuoren kokeilijan ja keksijän" virittelyksi, mutta älkää naurako, nuoruus alkaa kun täyttää 50v.)

Tuli mieleen, kun taas kerran olen kahvilassa miniläppärini kanssa, ja yhteys on WLAN:illa johonkin naapurustosta löytyneeseen äärimmäisen heikkoon signaaliin (kahvilan oma Maxinetti kun on aivan jumissa), että voiko johto tai folio(-hattu)  ;D viritelmillä jotenkin tehostaa WLAN-signaalia, parantaa läppärin WLAN-antennin tehokkuutta?

Joskus muinoin kun isoisä oli nuori, oli Wlan-antenni erillinen ja siihen oli näin ollen helppo lisäillä omia piuhanpätkiä, millä saattoi yrittää parantaa signaalin vastaanottokykyä. Puhumattakaan mitä kaikkea olen matkaradioiden kanssa mökillä rakennellut. Mutta tämä WLAN on minulle tutkimaton taajuusalue.

Mitä siis tehdä läppärille, jonka WLAN-antenni on kotelon sisällä. En tahdo avata läppärin koteloa, en ole niin laiteläheinen kokeilija.

Oi radiotekniikan säteilevät soveltajat - vastatkaa minulle!

23
Mielelläni käytän vanhat toimivat laitteet loppuun, ennemmin kuin ostan aina jotain uutta.
Rahaa säästyy ja on ekologisempaakin.

Ongelma on seuraava. Minulla on ACER-laptopeja ja vanhoja IBM-virtalähteitä.
Jännitteet sopivat, polaritetti sopii, toimivat: olen kokeillut vaihtamalla bimarin virtalähteeseen ACER:in virtalähteestä otetun liittimen. Vaikka IBM antaa 16vDC ja ACER vaatii 19VDC, niin hyvin pyörii.

Mutta IBM virtalähteiden liittimet eivät sovi ACER-läppäreihin. Hölskyvät, virta saattaa katketa kesken istunnon ja ellei satu olemaan akku kiinni läppärissä niin nurinhan se menee sähkökatkosta.

Tarvitsisin siis ACER-läppärin virtajohdonliittimiä, niin saan kierrätettyä vanhat IBM-powerit käyttöön.

Verkkokaupasta/Biltemasta/Clas Olsonilta ei löydy. Epäilivät ettei ACER-huoltokaan halua myydä kuin kokonaisia virtalähteitä johtoineen ja liittimineen.

Mistä siis saisin sopivia liittimiä? Auttakaa ekohenkistä kokeilijaa.

24
Miniläppärini, Acer Aspire One, sisäinen langaton verkko toimi mainiosti heti 10.04-asennuksesta alkaen.

Mutta eräs ongelma minulla on noitten langattomien verkkojen suhteen:

Ilmeisesti naapurillani on suojaamaton verkko, ja vielä oletusnimellä "default", oma koti-W-Lan on minulla suojattu salasanalla, ja sillä on valitsemani nimi.

Nyt aina kun käynnistän miniläppärini, se ottaa Wlan-yhteyden tuohon jonkun naapurini purkkiin?
En tiedä, jostuuko se yksinkertaisesti siitä, että naapurin "default" on koneen näkemien W-Lan palvelujen listalla aakkosissa ensimmäisenä? Oman verkkoni nimi on aakkosissa pidemmällä.

Toisen suojaamattomankin verkon käytön laillisuus on kai hieman kyseenalaista, joten mieluummin käyttäisin omaa verkkoani. Lisäksi tuo naapuriverkon kenttävoimakkuus on kehnompi kuin oman mainiosti toimivan D-Link-tukiasemani.

Toki verkon vaihtaminen lennossa onnistuu valitsemassa W-lan ikonista "Default - Disconnect
ja valitsemalla oma verkkoni, mutta tämä tuntuu tylsältä tehdä joka kerta.

Onko keinoa, millä "hitsataan kiinni" koneeni käyttämään omaa W-Lan:iani ja jätetään naapurin verkko rauhaan?






25
Kokeilin Winen toimintaa Ubuntu 10.04:ssa.

Asensin Wine:n Synapticilla ja konfiguroin sen oletuskonfiguraatioin.

Asensin Raamattututkimusohjelman MikroRabbi Windows-version etsimällä sen Setup-application:in Winen Programs-hakemistosta jaklikkaamalla oikealla hiirinäppäimellä valikon, mistä valitsin suorituksen Winellä.

Setup meni aivan kuin Windows-koneellakin ja MikroRabbi oli heti ajettavissa Winen valikon ikonista.

En edes huomannut suorituskyvyn yhtään heikentyneen verrattuna Windows-koneessa ajettuun.

26
Asensin Acer Aspire One:lle muistitikun avulla Ubuntu 10.04 NetBook Remix -version onnistuneesti.

Asennus oli todella helppo vasta-alkajallekin. Pari sudenkuoppaa (aloittelijalle) havaitsin, mistä on ehkä hyvä mainita toisille rohkeille, jotka vaihtavat Aspire One:nsa käyttiksen Ubuntuksi ilman aiempaa kokemusta.

Latasin torrentin avulla tuon Ubuntu NetBook Remix -version levykuvan LaillisetTorrentit-saitilta Windows Vista läppärin hakemistoon.

Downloadasin ja asensin UnetBootin samaiseen Windows Vista -läppäriin.

Asennus-muistitikkuna minulla oli upouusi Kensington 8GB USB-tikku.

1. Aloittelijan sudenkuoppa (= oma mokani)
UnetBootinin ikkunassa määrittelin käytettäväksi jakeluksi tuon Remixin levykuvan, mutta kokemattomana valitsin myös käyttöjärjestelmäksi Ubuntun, mikä aiheutti sen, ettei UnetBootin alkanutkaan kasaamaan tikkua lataamastani jakelusta, vaan jostakin verkon takana olevasta jakelusta ... ja kesti ja kesti.

Korjaus:
Irrotin tuon Windows-läppärin kokonaan verkosta, millä varmistin sen, ettei UnetBootin ainakaan pääse hakemaan mitään verkon takaa ja tein uuden yrityksen: määritin käytettäväksi jakeluksi lataamani (Ubuntu NetBook 10.04 LTS Finnish Remix) levykuvan) ja jätin UnetBootin:in käyttiskentän tyhjäksi ja käynnistin uudestaan asennustikun kasaamisen. Nyt UnetBootin kasasi tikun alta aikayksikön, ledit vain vilkkuivat USB-tikussa ja läppärin levyasema-aktiviteetti-indikaattorissa, kun data siirtyi. Syntyi Ubuntu asennustikku alta vartin.


Itse asennus tikulta:

Siirryin tikkuineni Acer Aspire Onen kimppuun. Tikku kylkeen ja bootti F12:ta painaen, jolloin pääsee valitsemaan Aspire One:n boottilaitteen, miksi valitaan USB-Device ja menoksi.

Ensin kokeilin ajoa tikulta ja mm Aspire Onen oma sisäinen W-LAN toimi heti.  Lyhykäisen testaamisen jälkeen päätin luopua koneen mukana tulleesta Linpus-linuxista ja siirtyä Ubuntuun.

2. Aloittelijan sudenkuoppa (Oma moka taas)

Asennusohjelma ei löytänyt mitään entistä käyttistä koneesta (?) ja totesi levytilan olevan 4GB?
(laitteessa piti olla 110GB HD).

Hetken pähkäilin, ennen kuin tajusin, että asennusohjelma oli ilmeisesti löytänyt SD-muistikortin, mikä minulla oli Aspiren vasemmanpuolisessa korttiasemassa laajennuksena.

Korjaus:

Sammutin koneen, otin tuon SD-muistikortin ulos Aspiresta ja boottasin uusiksi. No nyt löytyi koneen varsinainen HDD käyttiksen asennusta varten.

Vuoropuhelu on simppeli ja siinä saatiin FI-keyboard-määrityskin kohdalleen. Lopuksi Restart ja asennusohjelma kehotti poistamaan “disk” (siis tapauksessani se USB-tikku), jotta Ubuntu bootattaisiin Aspiren omalta kiintolevyltä.

Ubuntu nousi ja ehdotti turvapäivityksiä, 132 files 90.5 MB, mitkä tietenkin kannattaa suorittaa heti ja uusi reboot.

Ubuntu nousi ja toimi ja eikun asentelemaan kaikkea kivaa!

Sivuja: 1 [2]