Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - HifiTollo

Sivuja: [1] 2
1
Hieman uudempaa kokemustietoa Lenovo G70-70 -koneesta ja Ubuntu Linux:ista nyt versiosta 20.04 LTS.

Ostin käytettynä em koneen, mihin oli asennettu Windows 10, ja yritin jossakin vaiheessa asentaa  Ubuntu 20.04:n, ei onnistunut, asennus kaatui alkuunsa. Yritin asennusta DVD:ltä, minkä olin muistaakseni kasannut Create bootable ISO-komennolla..

Nyt tein uuden asennuksen USB-tikulla, minkä olin kasannut Windows 10-koneella käyttäen Rufus-ohjelmaa.Linuxin asennus pääsi pidemmälle, mutta pysähtyi taas loppumetreillä johonkin virheilmoitukseen, mistä en tolkkua saanut. Ubuntu oli kuitenkin koneelle ilmaantunut, ja boottivalikko myös, jopa toimivana, eikä WIndowskaan vaurioitunut.

Kone tuntuu toimivan Ubuntulla paremmin kuin Windowsilla. Windows ei päivity vieläkään kympin 20H2 - versioon, vaikka jopa vanhat W500-ThinkPadini ovat päivittyneet siihen. Läppärin TouchPad toimii Windows 10:ssä myös jotenkin yllätyksellisen hysteerisesti, ja näyttö zoomaa ilman tilausta - kaikki tällainen taas toimii Linux-puolella moitteettomasti, ei yllätys-zoomauksia  eikä hypähtelyitä.

Viesti on siirretty muilta alueilta, joissa käsiteltiin laitteen toimimista Ubuntu  14.04 -versiolla

2
Linux Lite on todella nimensä mukainen: kevyt.

Vanhempi ja heikompikin kone jaksaa pyörittääö sitä hyvin. Se on helppo asentaa ja käyttää, ja ohjelmia voi asentaa mistä vain Linux-lähteestä.

Minulla on ollut vanhoja DELL- HP- ja IBM-koneita, joita ei enää pysty päivittämään Windows 10:een, ja joissa jopa Ubuntu Linux pyörii liian hitaasti. Olen kokeillut niissä Lubuntua, Xubuntua ja Linux Mint:iä, mutta Linux Lite toimii niissä parhaiten. Jos vielä vaihtaa koneisiin SSD-levyn systeemilevyksi, saa niistä ihan pirteitä arkikoneita.

3
Laitealue / ThinkPad W520
« : 27.01.19 - klo:12.21 »
Pitkästä aikaa (siis 16.04 sta) ajattelin asentaa Ubuntun, nyt version 18.04.

Olen tässä välillä myynyt pois tai anatnut lapsilleni aiemmin asentamiani Ubuntu-läppäreitäni. Mutta nyt olin ostanut edullisesti kärsineen ThinkPad W520:n ja ajattelin, että silläpä testaan uusinta Ubuntua 18.10, vaikka maailman verkoissa paljon on kauhujuttuja ThinkPadien kuolemista tai sekoamisista Ubuntun kynsissä.

Tuo kone oli tosiaan kärsinyt. Joku oli poistanut DVD-aseman, eikä luukun kanttakaan ollut. konetta oli pudoteltu ja sen muovikuoressa oli halkeamia, ja jopa puuttuvia paloja. Koneeseen oli joskus kuitenkin päivitetty Windows 10, joten kuorta liimailtuani ja koneen puhdistettuani asensin siihen SSD-levyn ja muistia niin paljon, kuin kenkälaatikosta kortteja löysin. WInukka osoitti, että kone boottaa ja laitteet toimii. Hyvä, koska toimiva kone on tylsä, se on sekoitettava, asennetaan siis Ubintu.

Olihan elämäni helpoin käyttisasennus. Rufuksella tein boottaavan USB:n ja boottasin sillä Ubu 18.10:n kokeiluun, wifi ei toiminut sisäisellä piirillä, joten laitoin Buffalon USB wifi-tikun kylkeen ja kaikki tuntui olevan niin OK. Partitioin levyn puoliksi Ubuntulle ja asensin Ubuntu 18.10:n. Hyvin toimii boottivalikko, ja wifikin alkoi toimia sisäisellä kortilla, kun sain hieman päivityksiä ladattua.

4
(Mode siirtäköön asianmukaiseen ketjuun:
en ole varma liittyykö ongelma 18.04 BETA-versioon, vai logout-sovellukseen )

Asensin vaikeuksitta 18.04 BETA:n vanhaan Acer eMachines-koneeseen. Unity symboleineen oli ehtinyt tulla sen verran tutuksi, että GNOME-nappuloitten pienikokoisimmat symbolit eivät heti tihrusilmilläni löytyneet. Kun olin pari kertaa etsiskellyt Sign-Out-symbolia oikeasta yläkulmasta, kysyin koneelta kirjoittamalla tekstin "Logout".  Koneviisaus tarjosi asennettavaksi sovellusta "Logout", ja ajatteln, että voihan sitä silläkin uloskirjautua, jos saisi näkyvämmän nappulan ruudulle.

Kun seuraavan kerran yritin kirjautua koneeseen sisälle, siinä pääsee vain pieneen valintaikkunaan, joka kysyy minkä käyttöliittymän haluan. Ikkunassa ei ole sulku-X:ää, siihen ei tehoa mikään esc eikä muukaan, valintaikkuna ei kuitenkaan edes listaa käyttöliittymiä, joista voisi valita, ei edes Gnomea, mikä koneessa kyllä on.

Miten tästä eteenpäin? Voisiko tämän Logout-sovelluksen deinstalloida jotenkin komentorivitasolla ja miten Ubuntu käynnistetään tällaineen.




5
Olen aika vasta-alkaja laitepuolella. Nyt ei työasemani käynnisty lainkaan.
 (Acer Aspire M3201)

Tahtoisin testata yleismittarilla työasemani virtalähteen, liittimistä jännitteet mitaten, mutta luulen että koneessani on joku suojakytkin, mikä tekee koko vehkeestä jännitteettomän, kun sivupelti on avattu.

Miten saan virrat päälle poweriin sivupelti auki?

6
Onko kukaan kokeillut? Mitäs pidätte?

Ainakin helppo asentaa, ja konfiguroi itse itsensä. Tor selain on mainio, ei tavallisen ympäristön selaimia saa edes Adblock jne -laajennuksilla niin mainoksettomiksi.

https://tails.boum.org/download/index.en.html

7
Ostin joskus muinoin, varmaan 10v sitten, vielä ollessani Windows-käyttäjä, muutamankin USB tv-tikun, kun noita markettien halpalaareissa ajelehti.

Sittemmin tikut jäivät sivuun ja unhoonkin, kun tuntui että HDD/DVD-tallentavat digiboxit (mulla Sony ja Panasonic) korvasivat sen, mihin tikkua oli tarvinnut. Keräilin satoja leffoja tv:stä tallentamalla.

No nykyiset tallentavat digiboxit ja tv:t eivät salli tallenteen kopiointia toiselle laitteelle tai DVD:lle, ne on vain katsottava samalla laitteella kunnes se laite sanoo poks. Hirveän kivaa ja käytännöllistä.

Linux-uskoon tultuani ja siellä pääasiassa nykyään pyöriessäni (toki autan tuttuja Win-ongelmissaan), tuli mieleen, josko noilla tikuilla olisi käyttöä, ja toimivatko Linuxissa. Niistä tehdyn leffatallenteen kun voisi taas kopioida ja siirtää vaikka DVD:lle jos tahtoo omaan kokoelmaansa. Se ei kai ole tekijänoikeus/kuolemanrikos?

Ohjeet, mitä aiheeseen Linux DVB-T löytyy netistä, ovat yhtä lukuisat, kuin hajanaiset ja sekavat, ja karkottavat arasti asiaa lähestyvän satunnaistutkijan. Kuka viitsisi vanhan, kympin maksaneen tikun takia opiskella kymmeniä nettisivuja. Ohjeet koskevat myös tiesmitä Ubuntu versioita ja tilanne on aika lailla muuttunut jostakin 7.04:sta tähän 15.04:seen. Kernelistä, ja asennuksen mukana tulevista paketeista löytyy paljon sellaista, mitä muinoin piti kopioida, kääntää ja kaulita ja kääntää ja ihmetellä.

Tikkuni oli Artec T-14

Asensin koneelle VLC:n millä minusta on hyvä katsella medioita.

Tikun kytkin johdolla TV-keskusantennirasiaan, enkä käyttänyt tikkujen mukana tulleita pikkuantenneja, koska ajattelin tarvitsevani vahvaa signaalia, kun teen kanavalistatiedoston. (Tämän käytännön opin jo muinoin Win maailmassa.)

Sitten tein kanavalistan W-scan:illa:

Esimerkki: Jos on Suomessa ja hakee suomalaisia antenniverkon kanavia, annetaan W_Scanille front-end parametriksi t, kuten terrestrial, siis -ft, maakoodi FI, ja

w_scan -ft -c FI -L >vlcchans.xspf

Katsella voi sitten komennolla:

vlc vlcchans.xspf

            ohjeita: http://linuxtv.org/wiki/index.php/VLC_media_player )


Antaa sitten koneen puksuttaa pitkään ja hartaasti, niin se löytää kaikki kanavat, ellei jollakin kanavalla ole skannauksen aikana lähetystä, se luonnollisesti jää pois listalta.

Jos kone ja Ubuntu ylipäätään tunnistaa tikun ja tikku on kunnossa, ongelmat yleensä selviävät kirjautumalla ulos, tai käynnistämällä koneen uudestaan.

Kun kanavalista on kasattu, voi alkaa katsella, eikä enää tarvitse välttämättä antennijontoa, vaan se 12cm pikkuantenni riittää DVB-T-tikun päässä.

YLE:n tekstitykset täytyy muistaa laittaa päälle VLC:n asetuksista (Olikohan se OD).





8
Ubuntu mobiililaitteissa / Chromebook ja Ubuntu ?
« : 15.05.15 - klo:15.39 »
Chromebookia koskevaa ketjua en keskustelualueelta löytänyt, joten ajattelin laittaa avauksen tähän "Ubuntu mobiililaitteissa"-osioon.

Tuli tuollainen Chromebook hankittua, lähinnä korvaamaan paperista sanomalehteä uutisten lukemisessa. Hyvinhän tämä on siinä hommassa toiminutkin, mutta ruokahalu kasvaa syödessä, ja tekisi ehkä mieli tehdä laitteella muutakin, kuin mihin Chrome-OS venyy.

Maailmalta löytyy jo juttuja siitä, miten ihmiset ovat asentaneet dual-boot:ina tai Chrome-OS:n "rinnalle" Ubuntu-versioita. Mutta kiinnostavimmat jutut omani kaltaisesta koneesta ovat kuitenkin saksan- tai espanjankielisiä, ja Google Translator:ista huolimatta ainakin kyselen täältä, olisiko joku Suomenmaassa kokeillut Ubuntun asentamista Chromebook:iin. Kokemuksia?

Chromebook:in toteutus on kai erilainen kuin pc:n, eikä kaikissa niistä ole vastaavaa BIOS:iakaan?

Yksi artikkeli aiheeseen liittyen:

http://www.cnet.com/how-to/how-to-run-both-chrome-os-and-ubuntu-on-a-chromebook/

9
Kone ehdotti päivitystä 14.10:stä 15.04:een, ja hyväksyin.

Päivityksen jälkeen ei miltään tunnukselta päässyt kirjautumaan sisään. Kun salasanan oli antanut, välkkyi ruutu hetken ja palasi sisäänkirjautumissivulle.

Otin englanninkielisen 15.04-jakelun, putsasin levyosiot ja tein täysasennuksen, en siis päivitystä. Syntyi ihan kivasti toimiva systeemi.

Löysin maailmalta keskusteluketjuja, missä syylliseksi moiseen oli osoittautunut NVIDIA-näytönohjain. Olin jonkun suljetun sellaisen koneeseeni aiemmin asentanut, mutta en osaa sanoa, mikä versio. Ilmeisesti NVIDIA-driveri kannattaa poistaa ennen päivitystä. Uusasennushan ei suljettua sellaista asenna.

15.04 tuntuu tehokkaalta ja kivalta.

10
WD TV Live HD Mediasoitin

Tullut tommoinenkin telkkarin alle hankittua männävuosina. Olen käyttänyt sitä lähinnä NAS:sena.
Saako siihen survottua Ubuntun? Jaksaako se sitten tehdä mitään ubulla?

11
Asensin ClamTK -virussuojaohjelman repositorystä, ja päivitin sen clamtk:n saitilta.

Ajoin koko koneen läpi tarkistuksen, ja löytyi kaksi esiintymää tiedostoa mscorlib.dll:

/usr/lib/mono/4.0/mscorlib.dll
/usr/lib/mono/4.5/mscorlib.dll

mitkä ClamTK julistri epäilyttäviksi.

ClamTK:lla kun yrittää poistaa tai laittaa karanteeniin kyseisiä tiedostoja, ei mitään tapahdu.

1. Miten tuollaiset ei-deletoituvat tiedostot voi poistaa?
2. Tietääkö joku, minkälainen haittaohjelma se on, jos yleensä on haittaohjelma?

Kone ajaa Ubuntu 14.10 FIN -versiota, ja on aika vastikään asennettu, vähän nettiä selailtu.

12
Olen tuossa pikkukoneessa kyllä pyörittänyt Ubuntu 12.04 LTS ja 14.04 LTS -distroja, mutta sen verran pientä konetta ahistaa, että ajattelin laittaa sinne jotakin kevyempää distroa.

Onko suosituksia/kokemuksia?

Valitsenko Lubuntun, Puppy Linux:in vai Linux Mint -distron?

Käyttöliittymähän se on 14.04:ssa vähän raskas pikkukoneelle.

(Modet: Siirtäkää oikeaan ketjuun, jos tästä on jo aihe.)

13
Yleistä keskustelua / Home- / hajuongelma
« : 23.03.12 - klo:11.13 »
Kieltämättä eksoottinen aihe tällä palstalla, mutta tällaiseen törmää joskus. Jopa tietokoneiden parissa. Kerron lisää.

Joskus jotkut (yleensä halpa-) tuotteet haisevat. Homeelle.

Sellaiselle, kuin suljetussa muovipussissa ja lämpötila- ja kosteusvaihteluissa pitkään pidetylle kamalle muodostuu, on se kama sitten muovia, tai mitä tahansa, minkä nyt ei luulisi kelpaavan ruoaksi homekasvustollekaan. Oletan kuitenkin muovinkin kelpaavan homeen kasvualustaksi, muovihan on sangen huokoista pinnaltaan, ja tuleehan homeenhajua keinokuituisiin telttoihinkin.

Joskus, lievissä tapauksissa homeenhajuun auttaa kunnon tuuletus ulkoilmassa. Yleensä ei. Tämä nyt ei terveelle ihmiselle ole suurikaan haitta (enkä nyt viittää mielenterveyteeni tai sen puutteeseen), mutta vahvasti homeallergiselle on. Itselläni on vaikea astma ja paha homeallergia, niin että olen tosiaan yliherkkä myös haistamaan homeet, mutta mikä ikävämpää, myös reagoin niihin sairastamalla. Ongelmani on siis todellinen.

Joku aika sitten ostin huokean olkalaukun laptopille. Kivan näköinen ja sopivan kokoinen ja edullinen, mutta kotona pakkauksen avattua iski homeenhaju minua turpaan. Palautin laukun selitellen jotakin väärästä koosta. En edes yrittänyt mennä puhumaan kauppaan homeenhajusta, sillä arvatenkin siihen olisi suhtauduttu samalla arvokkuudella, kuin jos olisin valittanut laukussa asuvista demoneista.

Nyt ostin 10m kiepin Toslink-valokaapelia, ja voitteko kuvitella: tuo mokoma piuhakieppi haisee kuin kärpänraato. Pistin kiepin astiaan ja kaadoin superkloriittia+vettä päälle ja laitoin astian muhimaan kuistille. (Kyllä, sidoin liittimet pinnan yläpuolelle ulos astiasta)

Onko parempia kemikaalisuosituksia homeenpoistoon/homeenhajunpoistoon? Saippuaa & tavallisia pesuaineita jotkut homeet käyttävät ravintona ja kasvavat entistä pulskemmin.

Kokemuksia? Mielipiteitä?

14
Yritin moista asennusta, mutta kone hyytyi.

Voi tosin johtua siitä, että koneeni on pieni miniläppäri Intel Atom / 1GB muistia.

Onko kokeilleita

15
Taisin rikkoa koneeni viime yönä, siihen ei tule virran kytkemisen jälkeen näytölle yhtikäs mitään. Ei edes BIOS-tiedotetta, Ubuntun lataamisesta puhumattakaan.

Olen pari vuotta käyttänyt Acer Aspire A150 -miniläppärissäni Ubuntua, viime vuoden 10.04 versiota.

Nyt ajattelin kokeilla Ubuntun 12.04 Daily Build -versiota. Päätin ensin pienentää levypartitiota Parted Magic-ohjelmalla, ja asentaa uuden version omalle pienelle testipartitiolle. Tein aivan uudelle USB-muistitikulle Unetbootin-ohjelmalla bootaavan Parted Magic jakelun. (Käytin uusinta Parted Magic -jakelua, minkä asensin kehittäjän ohjelmistolähteestä, samoin uusinta Unetbootin-versiota).

En saanut kuitenkaan bootattua tikulta. Parted Magic-tikun käyttiksen lataus juuttui pian johonkin "unknown keyword"-herjaan. Sammutin koneen, irrotin tikun ja kytkin virran, jolloin Ubuntu 10.04 käynnistyi normaalisti.

No, ajattelin sitten olla partitioimatta systeemilevyä, ja koeajaa Ubu 12.04:sta tikulta. Kasasin Ubuntu 12.04 (20.02 Daily Build)-version samalle USB-tikulle. Sekään ei bootannut, vaan tuli jotain herjaa (Kernel panic - no sync ...)
Sammutin koneen, irrotin tikun ja kytkin virran, jolloin Ubuntu 10.04 käynnistyi taas normaalisti.

Aloin epäillä upouuden USB-tikun toimintaa, tai sitten Unetbootin-ohjelman, eikö noilla saakaan kunnollista boottaavaa asennusmediaa aikaan?

Mieleeni tuli kasata joku muu, tikulta koeajettava, Linux-versio, jotta näkisi boottaako unetbootinilla tikulleni kasattu mikään käyttis. Joku oli kehunut Mint Linux:ia, ja sen versioita sai myös Unetbootin:lla kasattua.

No, koneenihan boottasi ja pääsi heti Mintin asennusvalikkoon, ja valitsin (ainakin mielestäni) koeajon tikulta. Mintin teräksenharmaa näyttö oli outo, mutta käyttis näytti toimivan. USB-tikultani siis pystyi boottaamaan, ja Unetbootin pystyi kasaamaan boottaavan käyttiksen tikulle. Päätin ajaa koneen alas, irrottaa tikun ja boota vanhan tutun Ubuntu 10.04:n taas kiintolevyltä.

Mutta!

Kun koneeseen laittaa virrat, niin näytölle ei tule niin yhtään mitään, ei BIOS -ilmoituksia F2 boot  menu jne. F12 ei vie boottilaitteen valintaan kuten ennen. Ubuntu ei lataudu. Eikö koneeni edes lataa BIOS:lta? Miten asennan uudelleen Ubuntun, ellen edes pääse bootti-valinkoon?

Olenko onnistunut testilläni tosiaan tuhoamaan kelpo koneeni?

Onko mitään enää tehtävissä?

(Moderaattori: siirtäkää tämä, jos laitoin väärään ketjuun, mutta tarvitsisin todella apua tähän ongelmaan.)

16
Ubuntu 10.04
Acer Aspire One 150

Aikaisemmin toimi useitten sellaisten tukiasemien kanssa, joitten kanssa yhteys ei enää synny.

Kotonani olevilla Buffalo Air Station ja D-Link -tukiasemilla toimii kuin junan vessa.

Mutta esimerkiksi Espoon kirjastoissa, missä olen ennen asioinut (Tapiola, Matinkylän Iso-Omena...) ei langatonta yhteyttä enää synny. Tukiasemat näkyvät kyllä listassa, ja kun jotakin niistä klikkaa, jonkintasoinen radioyhteys syntyy. Kuitenkin kun avaa selaimen, jolloin ennen joutui sisäänkirjautumissivulle (osoite joku arubanetworks) niin nyt tulee vain virheilmoitus.

Samoin CiaoCaffe:ssa valitessaan tukiaseman pääsee kirjoittamaan tukiaseman salasanan, mutta yhteys ei synny vaan palaa uudelleen kyselemään salasanaa.

Toisella, Windows-koneella toimii samaan aikaan näillä tukiasemilla. Harmillista.

Onko Ubuntussa jokin muuttunut, kun ennen samalla koneella samoissa paikoissa toimi?


17
Aihe saattaa olla kokeneitten Ubuntu-konkareitten mielestä itsestäänselvyys, mutta ehkä siitä on joillekin muille aloittelijoille apua.

Kun asensin miniläppäriini Ubuntun, minulla oli suuria epäilyksiä, mitkä oheislaitteet mahtaisivat toimia sen kanssa. Kun kaupoissa katseli ulkoisia DVD- ja kiintolevyasemia tai USB-muistitikkuja, niin yleensä nuo tuotteet mainostivat toimivansa Windowsissa ja MAC:issa. Unixista saati Ubuntusta ei yleensä sanottu mitään. Eivätkä myyjät olleet sen tietävämpiä.

Rohkaistuin ostamaan kuitenkin Buffalon ulkoisen DVD-aseman, ja varauduin driverien metsästykseen ja ties mihin virittelyyn Ubuntun kanssa. Mutta ihmetykseni oli suuri kun tuo USB-DVD toimi heti, kun liitti sen USB-piuhalla koneeseeni. VLC pyöritti leffoja loistavasti. Myös kirjoitus DVD+R -levylle tuolla asemalle toimi K9Copy:llä mainiosti.

Samoin on ulkoisten kiintolevyasemien kanssa ollut, LaCie 1T USB-levyasema pelaa suoraan.

Myoskin kaikki muistitikut ovat pelittäneet, mitä on tullut kokeiltua, useimmat minulla ovat Kingston-merkkisiä.

Minulle tämä oli positiivinen yllätys. En tiedä onko asia sitten muille itsestään selvä, mutta en löytänyt täältä keskustelusta aiheesta topicia.

18
Aiemmin piti katsella netissä TV7:n streamit VLC:llä, koska selaimissa (Firefox ja Chromium) kyllä kuva pyöri, mutta äänet eivät kuuluneet.

Nyt ihmeekseni sekä Mozilla että Chromium-selaimella pystyi suoraan katsomaan&kuulemaan TV7:n lähetystä.

Mikähän päivitys tämän on aikaan saanut? Mutta hyvä näin.

Videoikkunan ylälaitaan tulee valinnat:  Windows Media Player / Flash Player.
Valitsemalla "Windows Media Player" pysyy ruutu pimeänä eikä mitään kuulu, mutta valitsemalla tuo toinen
"Flash Player" tulee ruutuun ensin teksti "jwplayer" ja sitten alkaa kuva ja ääni pyörimään OK.

19
(Vika on ratin ja penkin välissä.)

Ajan Ubuntu 10.04 Netbook Remixiä miniläppärillä.

WLAN toimii sinänsä ihan OK. Kun käynnistän koneen, ja kirjaudun millä tahansa käyttäjätunnuksella sisään, ilmestyy yläpalkkiin tuo WLAN-kuvake ja yhteys muodostuu automaattisesti langattomaan kotiverkkooni.

Mutta jos sen jälkeen kirjaudun myös toisella käyttäjätunnuksella, ja sitten kirjaudun ensimmäiseltä tunnukselta ulos (siis siltä, millä WLAN yhteys luotiin), niin WLAN katoaa, eikä edes yläpalkkiin tule tuota WLAN-kuvaketta, mistä voisi verkkoja enabloida?

Mistä menusta tai muusta saa käynnistettyä WLAN:in, kun  yläpalkin kuvaketta ei ole näkyvissä?

20
Eipä todellakaan kannata ostaa juuri mitään komponenttia tai tarviketta vertailematta niitten hintoja.

Onneksi tällä nettiaikakaudella vertailujen tekeminen on myös todella helppoa, ja voi katsoa, tilaako tuotteen jostakin ulkomailta, tai jos ostaa kotimaasta, niin mistä ostaa.

Päätinpä kytkeä miniläppärini olohuoneen telkkuun. Miniläppäristä ei saa videota ulos kuin VGA-liittimestä, ja tahdoin kaapelit siististi seinän jalkalistaa myöten, joten välijohdon tarpeeni oli: 10m VGA-välijohto.

Hämmästyin tuollaisten kaapelinpätkien hintaeroja: haarukka näytti olevan välillä 15 EUR -100 EUR. Siis eroa halvimmasta kalleimpaan n. 6-kertaisesti!

Koska en usko, että vielä tuolla matkalla signaali voisi oleellisesti heikentyä halvemmassa piuhassa kuin kalliimmassa, niin ostin johdon PARTCO:sta, missä se tosiaan maksoi veroineen vain tuon n.15 EUR. Johto on aivan asiallinen, kunnolla taipuisa (jotkut kaapelit ovat kuin rautakankia), mutta asiallisista materiaaleista tehty, kunnon liittimet ruuvikiinnittimin, ferriitit jne. Kuva kulki mainiosti.

Mikä niissä 50 - 100 EUR kaapeleissa maksaa, kun eivät nekään sentään ole jalometalleista punottuja? Nimi? Katteet?

Tiedän, HiFi-maailmassa välijohdot voivat maksaa pikkuauton verran ja olla paksuudeltaan kuin sähköhitsauskaapelit, mutta niistä tuleekin ääneen rapea jälkimaku, tai miten ne kultakorvaiset audiofiilit kaapeleita vertailutesteissään luonnehtivatkaan ihan viininmaistajien attribuuteilla.

Me tavallisilla kukkakaalikorvilla varustetut HifiTollot tyydymme vähempään, ja käytämme sen välijohtorahan siihen autoon.

Sivuja: [1] 2