Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - elohope

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7
61
Halusin kuunnella vuorotellen musiikkia ja lyhyitä uutiskatsauksia eri maista.

Ratkaisu: skriptikokoelma lataa ajastuksen mukaan uutiskatsauksia eri maista ja esittää vuorotellen ne musiikkikansiosta satunnaisesti valittujen biisien kanssa.

Liitteitä 2: ohje ja skriptit.

Uutiskatsauksia lataavat skriptit

Uutiskatsaukset on saatavissa monilta radioasemilta siisteinä mp3-tiedostoina esimerkiksi podcast-osoitteesta.

Muilta asemilta uutiskatsaus saadaan ajastamalla äänivirran tallennus sopivasti esimerkiksi 5 minuutin tallenteeksi. Skriptioen käyttäjä voi helposti muuttaa äänitysten ajoitusta ja kestoa.

Skriptit tallentavat uutiskatsaukset kansioon ~/Radio/Puhe. Tallennuksen alussa lisätään tiedot tallennuksesta tiedostoon ~/Radio/Arkisto/radioloki.txt.

Uutisia ja musiikkia vuorotellen soittava skripti (soita.sh)

Skripti valitsee musiikin satunnaisesti soittolistalta ~/Radio/soittolista.m3u. Skripti tekee soittolistan, kunhan käyttäjä ensin valitsee kansion, josta musiikki haetaan (oletuksena ~/Musiikki).

62
Kauppapaikka / Vs: Annetaan, rullakoittain koneita
« : 07.04.20 - klo:10.04 »
Kierrätystavaratalo ottaa tällaisia mielellään vastaan ja käsittelee niin, että koneissa olevat tiedot tuhotaan. Noutavatkin varmaan, jos on useampia tarjolla. SER-systeemi taitaa vain silputa hyvää tavaraa, jotta uutta voidaan taas myydä.

63
Kun on kevätpäivänseisaus ja muutakin meneillään, voi kaivata mahdollisuutta uppoutua muutamaksi tunniksi Linux-maailmaan, esimerkiksi Arch Linuxin asentamiseen. Se onnistui minulta seuraamalla näitä ohjeita:

https://wiki.learnlinux.tv/index.php/How_to_Install_Arch_Linux

Näillä ohjeilla asennus onnistuu jonkin vanhan koneen ainoaksi käyttöjärjestelmäksi, ei toisen järjestelmän rinnalle.

64
Onko niin, että systemd koetaan tarpeelliseksi sen takia, että peinteinen tapa käynnistää linux-koneita oli tulossa liian hitaaksi, kun monta osajärjestelmää pitää saada toimintaan melkolailla samaan aikaan. Eikä ole järkevää edetä käynnistelyssä yksi ohjelmanpätkä kerrallaan.

Systemd näyttää tavallisen käyttäjän näkökulmasta onnistuneen yllättävänkin hyvin, koska isoista muutoksista ei näytä tulleen ihmeempää haittaa.

Mutta osa varsinaisesti asiasta jotain tietävistä on ilmeisesti sitä mieltä, että nyt linux-koodista on systemd:n myötä tulossa sotkuisa villalankakerä, josta on enää vaikea saada mitään tokkua. Ja että tämä vahvistaa isojen ohjelmistotalojen, kuten Red Hatin asemaa. Niillä on voimavaroja paneutua sotkuihin ja niiden parantelemiseen.

Mutta nämä ovat vain satunnaisen tarkkailijan satunnaisista artikkeleista saamia vaikutelmia. Toivon että asiaa valaistaan näillä sivuilla. Ovatko huolet aiheellisia?

65
Tämä neuvo ratkaisi ongelman. Huh, Paljon kiitoksia!

66
Minulla on kaksi Ubuntu-konetta, joissa on ollut
ajantasainen 18.04. Viime aikoina en ole saanut
olohuoneen koneesta ääntä nettitv:stä Firefoxilla.

Työhuoneen koneen Firefoxilla saan sekä äänet että
kuvat kuuluviin.

Tässä yhteenveto kahden huoneen koneista:
 
Olohuone               Ääni           Kuva
Firefox   Areena      ei      OK
Firefox   Viaplay      ei      OK
Firefox   Eurosport           ei      OK

Chromium Areena      OK      OK
Chromium Viaplay           ei      ei
Chromium Eurosport   OK      OK

Työhuone                Ääni         Kuva
Firefox   Areena      OK      OK
Firefox   Viaplay      OK      OK
Firefox   Eurosport           OK      OK

Chromium Areena      OK      OK
Chromium Viaplay            ei      ei
Chromium Eurosport   OK      OK

Olohuone: Aluksi ajan tasalla oleva Ubuntu 18.04, sitten 19,10: samat tulokset molemmissa järjestelmissä.
Työhuone: Ajan tasalla oleva Ubuntu 18.04.

Mistä lähtisin selvittämään olohuoneen Firefoxin ääniongelman ratkaisua?
Päivitin koneen järjestelmään 19.10, mutta tilanne jäi ennalleen.

67
Multimedia ja grafiikka / Vs: Nettiradion rippaus
« : 25.02.20 - klo:06.39 »

"... jossain vaiheessa nettiradiot alkoivat oveliksi ja viivästivät tuota tietoa hieman jotta tallennuksista puuttui aina alku ja lopussa oli turhaa roskaa."

Tuohon voi auttaa, jos naamioi streamripperin FreeAmpiksi valinnalla "-u". Esim. näin saa talteen viihteellistä jazzia:

Koodia: [Valitse]
streamripper http://mp3-128.streamthejazzgroove.com/ -u "FreeAmp/2.x"

68
Siinäpä onkin oikea antiikkiesine näytönohjaimena :D

No joo, mutta hieman kortin arvo kärsii siitä, että se on uutena ostettu, toisin kuin Apple Power Macintosh G5 -kotelo, tietokonetta palveleva Onkyo TX-NR609 viritinvahvistin ja sitä täydentävä Audio Pro B5 Ace-Bass subwoofer, jotka kaikki on hankittu Kierratystavaratalosta.

Kyllä Nouveau-ajuri toimii muistaakseni tämän kortin kanssa.

69
Nvidian 340-sarjan viimeinen ajuri tulee olemaan yhteensopiva X.Org 1.20:n ja Linux-ytimen 5.4 kanssa. Joten pysyttelemällä noissa puitteissa voin kai sinnitellä tutulla äänettömällä näyttökortilla. Silloinkin jos en tukeudu Nouveau-ajureihin. Eikös tuolla tavoin pärjää hyvän aikaa, mitä luulette?

description: VGA compatible controller
product: GT218 [GeForce 210]
vendor: NVIDIA Corporation

Lähde:
NVIDIA Retiring Their Pre-Fermi "340 Series" Legacy Linux Graphics Driver
https://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=NVIDIA-Retires-G8x-GT2xx

70
Jos päädyt luopumaan koneesta etkä halua yrittää myyntiä, suosittelen koneen viemistä Kierrätystavarataloon ainakin täällä pääkaupunkiseudulla. Siellä kone tarkastetaan ja puhdisitetaan käyttäjän tiedostoista. Ja kone pääsee hyvään kotiin.

71
Tämä tuntuu sopivalta tilaisuudelta kiittää palvelusta ja siinä ystävällisesti jaetusta asiantuntemuksesta: Kiitos!

72
"Yritän vielä kerran käynnistää Neonin, mutta jos se ei lähde toimimaan, asennan uuden käyttöjärjestelmän ..."

Sinulla oli ilmeisesti ongelmia Ubuntun Nvidian kanssa, ja siksi siirryit Neoniin. Minulla taas Ubuntu 18.04 toimi niin verrattoman tasaisesti ja luotettavasti, että halusin uusia haasteita ja tutustua KDE-ympäristöön.

Niinpä asensin kesällä vanhaan i5-koneeseen Manjaron ja KDE Plasman. Uusi ympäristö pakotti opettelemaan uutta, ja muutamat ongelmat piti ratkaista alkuvaiheessa, mutta nyt pari kuukautta kone on toiminut vakaasti. Päivityksiä on tullut tasaiseen tahtiin, eivätkä ne ole vielä kaataneet konetta.

Että tätäkin vaihtoehtoa kannattaa harkita. Mutta kyllä Ubuntu 18.04 on kuitenkin edelleen aivan yliveto minusta.

73
" ... ehdottomasti koneeseen emolevy, jossa on Intelin prosessori  ..."

Tätä periaatetta olen aina noudattanut ja olen ollut tähän asti tyytyväinen. Minulle on jäänyt sellainen mielikuva, että AMD:n prosessorien ja niihin sopivien näytönohjaimien kanssa on enemmän ongelmia kuin Intelin tallissa.

Nyt uusin Intelin haavoittuvuus, MDS eli Zombieload ei koske Ryzeneitä, joten tilanne voi olla muuttumassa? Ja ehkä minulla on muutenkin ollut liikaa epäluuloa AMD:tä kohtaan Linux-käytössä?

74
Kunnioitusta herättävää sinnikkyyttä koneen ostamisessa. Päättäväisyys on ihailtavaa, mutta joskus tuollainen oirehdinta kertoo, että asiakas voi varautua yhä uusiin vaikeuksiin.

Kun jouduin palauttamaan rikkinäisen tuotteen saksalaiseen sademetsäkauppaan, sain kyllä vastauksia viesteihini viikonloppuisinkin parissa tunnissa, ja kerran minulle soitettiinkin, mutta liian usein vastauksiin sisältyi (ehkä kiireessä syntyneitä) väärinkäsityksiä (jotka olivat järjestelmällisesti minulle epäedullisia) ja joita sain sitten korjata.

Sain lopulta rahani ja postituskulut takaisin, mutta päätin pysyä vastaisuudessa suomalaisten kauppojen asiakkaana, kun olen hankkimassa jotain, mikä voi ainakin teoriassa olla jotenkin viallinen. Olenkin ollut hyvin tyytyväinen esimerkiksi G-liikkeen toimintaan, jopa sieltä ostettuun (hienoon) käytettyyn Nokia-puhelimeen.

75
Intelin tuoreen ongelman lisäksi taitaa olla muitakin yleisiä ratkaisemattomia tietoturvaongelmia. F-Secure kertoi muistaakseni pari vuotta sitten, että tahoilla, jotka pääsevät käsiksi Intel-prosessorien mikrokoodiin, on mahdollista asentaa takaportteja myöhempää käyttöä varten. En tiedä onko tähän haavoittuvuuteen löytynyt ratkaisua, vai miksi aihe on tainnut unohtua yleisestä keskustelusta. Ja sitten Ciscon verkkolaitteissa on parhaillaan paha ongelma, johon ei ole lääkettä luvassa muutamaan kuukauteen ja joka ratkaisu ymmärtääkseni on asennettava erikseen laitteisiin.

Toisin sanoen tietoturva-aukkoja alkaa olla niin paljon, että luvassa on mielenkiintoisia aikoja. Miksi hankkia rokotus tuhkarokkoa vastaan, jos naapurustossa riehuu keuhkorutto ...

76
Intelin sivun mukaan kukaan ei ole vielä hyödyntänyt ainakaan tätä uusinta haavoittuvuutta. Olisi ehkä hyvä, jos käyttäjä voisi helposti valita, otetaanko prosessoria hidastavia päivityksiä käyttöön vai ei. Ainakin sinne asti, kunnes todellisia hyökkäyksiä alkaa syntyä. Ei tässä ole vielä mistään tuhkarokosta kysymys ...

77
Sama ongelma on kerrottu Ubuntu Forumeissa v. 2016. Silloin versiossa 14.04 ilmenneeseen ongelmaan ei esitetty ratkaisua:

https://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2308967&highlight=migrate+Mbox+emails+version+Evolution%3F

78
Minulle olisi suuri kunnia, jos kyseessä olisi ohjelmiston virhe. Yleensä ongelmani ovat olleet itse aiheutettuja.

79
Mbox on tallessa.

80
Eilen poistin koneeltani kaikki tyhjät kansiot ja tiedostot.

Tänään (johtuneeko edellisestä) Evolutionia avatessa minua tervehti viesti:

"Evolution's local mail format has changed to mbox to Maildir. Your local mail must be migrated to the new format before Evolution can proceed.
... An mbox account will be created to preserve the old mbox folders..."

Viestissä ei annettu mahdollisuutta Evolutionin tietojen varmuuskopioimiseen! Ja kun koetin sitten avata Evolutioniin ilmestynyttä uutta kansiota local_mbox, vastaus oli

“Cannot get folder “cur/1335764799.3582_100.username-hp:2,S”: folder does not exist.”.

Käytössäni on Evolutionin versio 3.28.5-0ubuntu0.18.04.1

Miten voin saada käyttööni vanhat sähköpostiviestinit ja tekemäni lajittelukansiot? Olisiko yksinkertaisinta poistaa Evolution ja asentaa uudelleen?

En ole löytänyt mitään ohjeita tälle muutokselle, linkki olisi hyvään tarpeeseen.

Kiitoksia ystävällisestä avustanne!

Editoitu: lisätty taustatietoja

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 7