Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - RamiSelin

Sivuja: [1] 2 3 ... 5
1
Nettisivujen ja tiedostojen lähettämiseen soveltuu mainiosti Pushbullet. Virallinen laajennus löytyy Chromelle, Firefoxille, Operalle ja Safarille ja Androidille löytyy sovellus. Ubuntullekin löytyy epävirallinen sovellus.

Jos esim. lähetät koneelta pdf-tiedoston tablettiin, se ei aukea automaattisesti laitteen ruudulle, mutta sen avaaminen onnistuu varsin vaivattomasti tulleesta ilmoituksesta.

2
Vahvistan: toimii myös Ubuntu 14.04.1 LTS 64bit.

Ja tämän ohjeen kautta printtereihin ilmestyvä printteri on nimeltään pelkkä DCP7055.

Niin, sen printterin sain toimimaan ilman mitään ongelmia, mutta skanneri ei toimi. Minulla tulostin ilmestyi nimellä DCP7055W (merkki ja malli Brother DCP-7055W for CUPS).

Kaksi viikkoa on vierähtänyt ja edelleenkään ei toimi. Ajurien asennuksen jälkeen skanneri kyllä näkyy koneelle, mutta mitään se ei suostu tekemään. Yritin vanhemmalla Ubuntulla ja Debianilla, mutta ihan sama ongelma. Pakko asentaa Windows, kun en ihan heti halua ostaa toista laitetta, joka ei välttämättä myöskään toimi koneessani.

3

Toimiiko skanneri, kun päätteestä käynnistät simple scannin sudo simple-scan komennolla?

Jos toimii, niin aja vielä tuo Scanner Setting file (deb package)

http://support.brother.com/g/b/downloadlist.aspx?c=fi&lang=fi&prod=dcp7055w_us_eu_as&os=128&flang=English

E. Käyttäytyy samalla tavalla sudolla ja ilman.

4
Toimiiko tämä ratkaisu myös Ubuntu 14.04 LTS (64bit) suhteen?

Olen yrittänyt nyt useamman tunnin tapella tämän langattoman mallin (DCP-7055W) kanssa, mutta ei toimi millään. Tulostin lähti heti toimimaan verkon yli Brotherin ajurien asennuksen jälkeen, mutta skanneri ei inahdakaan. Sen kanssa nyt vielä voisin elää, että pitäisi liittää laite USB:llä koneeseen, mutta sekään ei auta. Kuvanluku (simple-scan) kyllä näyttää skannerin valittavana laitteena asetuksissaan, mutta skannaaminen tyssää epäkelpoon argumenttiin.

Jos joku on saanut skannerin toimimaan Ubuntu 14.04 64-bittisessä, niin mielelläni kuulisin tästä ihmeestä.

5
Netflixin toimii nykyään Chromen vakaalla versiolla (37).

Ketjun ensimmäisen viestin ohjeiden lisäksi pitää tehdä seuraavat jutut (tai sitten ei, katso viestini loppuosa):
1. Mene selaimella osoitteeseen chrome://flags/ ja Ota käyttöön salatut medialaajennukset
2. Mene chrome://plugins ja ota käyttöön Widevine Content Decryption Module (minulla se oli jo käytössä)
3. Käynnistä selain uudestaan ja Netflixin pitäisi toimia jälleen.

Ratkaisun löysin tästä viestistä, eli kiitokset jmickelonisille.

Edit. Lueskelin hieman lisää ja monessa paikassa ihmiset totesivat palvelun taas pelittävän ja ilmeisesti he eivät olleet tehneet selaimiinsa mitään muutoksia (user-agentin lisäksi). Kokeilin ottaa nuo mainitsemani asiat pois käytöstä ja Netflixistä lähti Bojack Horseman tulemaan ilman ongelmia.

6
Viitsisitkö vielä kysyä niiltä millä chromen 38 versiolla sen pitäisi tarkalleen ottaen toimia?
Beta vai unstable ja mikä versio windowsista.

Puhe oli Windows 8.1:stä ja Chromen betasta 38. Jälkimmäinen ei voi pitää paikkansa, koska beta on vasta 37. Eli ilmeisesti pitäisi olla unstable (tällä hetkellä 38.0.2125.24).

7
Kysyin Netflixin asiakaspalvelusta ja sieltä todettiin, etteivät tue Ubuntua. Selitettyäni ongelman ilmenevän myös Windowsissa asiakaspalvelija selvitteli asiaa muutaman minuutin ja vastasi lopulta, että Suomessa HTML5-soitin toimii vain Chromen versiossa 38.

No, asensin sen ja edelleenkään ei toimi.

Eikai toi nyt voi siihenkään liittyä, että chrome 37:sta tuli stable?
Voisi liittyä sillä tavoin, että Netflixin porukka ei vielä halua suurten massojen käyttävän HTML5-soitinta mahdollisten bugien vuoksi, joten yleisö rajataan pienemmäksi pakottamalla käyttämään kehitysversioita. Mutta kun se toimi aiemmin Chromen versiolla 37 user-agentin valehdellessa olevansa 38, niin aika aukkoinen teoria tämäkin.

Edit. Nyt myös jenkkien versio tyrkyttää Silverlightia.

8
Lakkasiko muillakin toimimasta HTML5-soitin? Lähes kolme viikkoa sillä onnistuin katsomaan ohjelmia, mutta tänään sain vain viestin, että asenna urpo Silverlight. Yksikään Chrome (stable, beta, unstable) ei toimi.

Edit. Mielenkiintoista. Testasin Yhdysvaltojen Netflixiä proxylla ja siinä HTML5 toimii edelleen ongelmitta. Suomipuoli ei kuitenkaan. Ehkä kyseessä on vain väliaikainen häiriö palvelimilla, eikä tarkoituksena ole kampittaa linuxilaisia.

9
Kone on miniläppäri, jossa ei ole DVD-asemaa paitsi tarvittaessa ulkoinen USB-liitäntäinen, mutta tuskin sitä konetta siitä voi bootata.

Et tarvitse DVD-asemaa, tavallinen USB-muititikku (vähintään 2GB) hoitaa homman. Seuraa näitä ohjeita. Oletusasetuksilla kone ei luultavasti käynnisty tikulta, joten koneen käynnistyksen aikana paina F2, jolla pääset BIOS-asetuksiin. Välilehdestä "Boot" pitäisi löytyä "Boot Device Priority". Valitse ensimmäiseksi laitteeksi USB-tikku, tallenna tehdyt asetukset ja käynnistä kone uudestaan.

USB-tikun sijasta voit käyttää myös SD-korttia. USB-liitäntäinen DVD-asema toimii myös, mutta turha polttaa mitään levyjä, jos löytyy USB-tikku.

10
Pelit / Vs: Steam ja Source tulossa (oikeasti) Linuxille
« : 27.05.14 - klo:00.07 »
Nyt olisi Witcher 2 tarjolla alta neljän euron.

Halpa hinta hienosta pelistä, mutta Linuxille tuota ei ilmeisesti kannata hankkia. Porttaus on toteutettu eON-wrapperilla ja suorituskyky tehokoneellakin jää pelikelvottomaksi. Joidenkin pelaajien mukaan Windows-version ajaminen Winellä toimii paremmin. Radeonin ja Intelin ohjaimia ei tueta lainkaan.

http://www.gamingonlinux.com/articles/the-witcher-2-assassins-of-kings-enhanced-edition-released-for-steamos-linux.3746

11
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Unity ei näytä sovelluksia
« : 16.04.14 - klo:21.32 »
Jos asetukset ovat menneet pilalle, niin Unityn resetoiminen voisi tosiaan auttaa.
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get update
sudo apt-get install unity-tweak-tool
unity-tweak-tool --reset-unity

12
Pelit / Vs: Aisleriot pasianssiin ajanotto
« : 06.12.13 - klo:11.46 »
Kuten villevi sanoi, alalaidan tilarivissä näkyy aika.


Jos tilarivi ei näy, klikkaa Näytä -> Tilarivi.

13
ps. pitäisikö Netflixinkin toimia tuolla Pipelightillä? Minulla ei toimi se kummallakaan selaimella.

Itse katselen sillä Netfilixiä, joten kyllä pitäisi toimia. Chromessa kun vain vaihtaa user agentin Firefox 15 Windowsilla, niin toimii täydellisesti.

14
Multimedia ja grafiikka / Vs: Spotify tilttaa
« : 23.09.13 - klo:18.24 »
Itse ongelmaan en osaa sanoa mitään rakentavaa, mutta vaihtoehtoisesti voit kuunnella Spotifya selaimella osoitteessa https://play.spotify.com/

15
Yleistä keskustelua / Vs: Tietokoneen kuumeneminen
« : 21.09.13 - klo:11.12 »
Mistä näen millä kierroksilla tää kone menee?

XSensors kertoo voltit, lämpötilat ja tuulettimien kierrosnopeudet.

16
Varmaankin kyseessä on Acer Aspire One C7 http://www.gigantti.fi/product/tietokoneet/kannettavat-tietokoneet/ACNUSH7ED002/acer-aspire-one-c7-11-6-chromebook-harmaa.

Ubuntun asentaminen ChromeOS:n rinnalle ei ole kovin suuri vaiva, mutta harmillisesti käynnistettävän käyttiksen valikoiminen ei ole kätevin mahdollinen.
Lainaus
If you reboot your Chromebook, by default it will continue to boot into Chrome OS, which lives on in its own dedicated partition. If you'd like ChrUbuntu to be the default, open up the Terminal in ChrUbuntu (or the Developer Console command prompt in Chrome OS) and enter sudo cgpt add -i 6 -P 5 -S 1 /dev/sda to change the default boot partition. Changing it back to Chrome OS is as easy as disabling developer mode when you boot the Chromebook, or entering sudo cgpt add -i 6 -P 0 -S 1 /dev/sda at the terminal.
http://arstechnica.com/gadgets/2012/12/how-to-install-ubuntu-on-acers-199-c7-chromebook/

17
Pelit / Vs: The Humble Bundle with Android 6
« : 25.06.13 - klo:21.53 »
Pari tuttua ja yksi uusi peli ilmaantui bundleen.

McPixel
You’ve got 20 seconds to save the day in McPixel! This point-and-click parody of MacGyver will have you scrambling to put out a stick of dynamite in 100 different levels. You’ll find yourself in some absurd situations, like standing on a roof with a cow or facing a sumo wrestler with a Poké Ball. Once you’ve mastered all the levels, you can also create your own levels of hilariousness and insanity.
McPixel now includes extra special levels dedicated to previously bundled games such as Super Hexagon, LIMBO, Hotline Miami, and more!

Waking Mars
When a mission of first contact doesn't go as expected, astrobiologist Liang is trapped underneath the surface of Mars. With the help of his trusty jetpack and his allies on the surface, you must help Liang discover the secret ecosystem underground and bring a sleeping planet to life. Waking Mars developers Tiger Style describe the gameplay as "action gardening" where the player controls how the ecosystem of Mars develops, making for a unique environment dictated by the player's actions.

NightSky HD
NightSky is a physics puzzle game set in 10 mysterious worlds of silhouettes and soothing music. Reverse gravity and explore landscapes filled with tentacle-waving grass, spinning gears, and pinball flippers as you guide your ball. Now roll on.

18
Pelit / Vs: The Humble Bundle with Android 6
« : 18.06.13 - klo:22.02 »
The Humble Bundle with Android 6
Parin sateisemman päivän jälkeen taas aurinko paistaa ja sisälle ei sovi jäädä (köh köh), joten mennään ulos pelaamaan puhelimilla ja tableteilla mahtavia pelejä.

Aquaria
Set out on a journey through a beautiful underwater fantasy world in this 2-D sidescrolling action-adventure game. Join Naija, a mermaid with the gift of song who has lost her memory, as she explores the world of Aquaria. Swim with jellyfish, discover sunlit oases, and take on terrifying sea creatures as you piece together her dark and troubling past in Aquaria, which is making its Android debut!

Fractal
Fractal: Make Blooms Not War, making its Android and Linux debut, is a geometric puzzler featuring three modes of gameplay that build on the basic concept of making blooms, or clusters of seven hexagons. Push and chain your way through this simple but addictive minimalist game. Colors abound in this fractal world while ambient music reacts to your every move.

Organ Trail
The retro zombie survival game Organ Trail: Director’s Cut is a parody of Oregon Trail. While a zombie apocalypse doesn’t seem to be on the horizon now, you can finally test your zombie survival skills for when that day comes. Pile in a car with 4 other friends and embark on a journey across the US in a beat up station wagon. You’ll contract dysentery, run into hordes of brain-hungry zombies, and possibly have to put down your bitten bestie Gary. But that’s how all zombie survival stories go, right?

Stealth Bastard Deluxe
Stealth Bastard Deluxe, making its Android debut, is a fast-paced stealth strategy platformer that’ll test your reflexes, timing, and tactic. Stick to the shadows to get past cameras and hack terminals to make your way through 80 puzzling levels. Unlock super stealthy equipment like a Camo Suit and Sonic Decoy to give you an extra edge. Push blocks, activate sensors, and even turn enemy robots into allies that’ll help you make it to the end of each level.

Pulse: Volume One
Pulse: Volume One, making its Android debut, is an audio-visual experience of kaleidoscopic colors! Spin into a tapping frenzy as rings pulse outwards and hit the dots that appear as the ring passes through them. Watch as every successful beat tapped delightfully explodes into a burst of butterflies, leaves, and shapes.
Pulse: Volume One is only available DRM-free for Android.

Keskimääräistä enemmän maksaville myös
Frozen Synapse
Pure, hardcore tactics and strategy explode into firing chaos in Frozen Synapse, a turn-based tactical combat sim bursting with 5 riveting multiplayer modes and 55 equally exciting single player missions. Keep yourself steps ahead of your opponent in randomly generated floorplans that make every match unique and lively. Frozen Synapse, which is making its Android debut, will have you double guessing your moves until you see the outcome.

Broken Sword: Director’s Cut
Take a trip to Paris in the acclaimed Broken Sword: Shadow of the Templars - Director’s Cut, which is making its Linux debut! A remake of the original point-and-click adventure game, the director’s cut introduces a new narrative in addition to the classic story. Join Nicole Collard, a nosy journalist who walks in on the carefully orchestrated murder of statesman Pierre Carchon, and George Stobbart, a tourist who finds himself in the middle of a bistro bombing, as they team up to investigate the conspiracy linking the two events. Embark on a whirlwind journey as you explore France, crack codes and puzzles, and be an all-around sleuthing badass.

19
Pelit / Vs: The Humble Indie Bundle 8
« : 04.06.13 - klo:22.08 »
Pelattava ei vielä loppunut, mutta lisää puskee ovista ja ikkunoista.

Tiny & Big in Grandpa's Leftovers
Tiny & Big in Grandpa's Leftovers packs a whole lot of character into a neat little 3-D platformer. Play as Tiny, who's on a mission to get his magical underpants back from the bully Big. With a grappling hook, rocket launcher, and laser gun at your disposal, you can manipulate the environment to find your way to Big. This physics-driven slice-and-dice game features unique hand-drawn graphics and a good dose of offbeat humor to top it all off.

Intrusion 2
Suit up in a bright red scarf in this fast-paced 2-D action platformer. Culminating in a merciless and epic final boss fight, Intrusion 2 brings ragdoll physics to classic side-scrolling arcade shooters. Fight your way through 9 dizzying levels of enemies, 3 multi-stage boss battles, and 3 modes of difficulty.

English Country Tune
Love a good challenge? Then you might be ready to take on English Country Tune, a geometric puzzler that might just push you over the edge. With over 100 levels spread across 17 worlds, you'll be challenged relentlessly. Gameplay varies from pushing blocks around using beams of light to cutting squares in your card to match a template.

Oil Rush
In a world where oil is in high demand and there's a short supply, you must capture oil platforms in order to harvest precious resources. Undertake 16 missions in a single-player campaign mode and battle across 15 maps in multiplayer mode. You'll need to balance sending out fleets to capture new oil platforms and keeping fleets to defend your current platforms in Oil Rush, a naval strategy game that channels Kevin Costner's post-apocalyptic Waterworld.
This Oil Rush package includes the original Oil Rush game, the Oil Rush Tower Defense Map Pack, and the Oil Rush OST.

20
Pelit / The Humble Indie Bundle 8
« : 28.05.13 - klo:21.34 »
The Humble Indie Bundle 8
Indiekehittäjiltä putkahti pelattavaa.

Little Inferno
Cloaked under the simple gameplay, Little Inferno is a thoughtful and clever satire on casual games. Channel your inner pyromaniac in this charming and witty sandbox puzzler. Park yourself in front of your new Little Inferno Entertainment Fireplace as you burn your worldly possessions to stay warm. Don’t worry if you run out though, as burning things will yield coins, which can be used to purchase and unlock catalogs of more things to burn. Light up screaming Marshmallows or an explosive Blowfish, or burn things together to create new combinations and unlock further ignitables.

Awesomenauts
Awesomenauts is awesomely awesome, oozing with character and colorful cartoonish fun. This 3 vs. 3 multiplayer action platformer will have you attacking your opponents and their turrets while also defending your own base from attack across a variety of 2-D maps. Choose from a cast of vibrant characters, each with its own unique set of abilities and theme song, and unlock hundreds of upgrades to customize your character’s abilities to each new battle.

Capsized
In a turn of unfortunate events, you’ve crashed on a strange alien planet. Stranded, you’ll need to use a variety of tools and weapons, including a Jetpack, Energy Shield, and Quasar Array, to find the rest of your crew and make it out alive. Capsized is a 2-D platformer filled with colorful detailed landscapes and blood-thirsty monsters. With a campaign mode of 12 missions and an arcade mode, you’ll find that being marooned on an unfamiliar world might not be such a bad thing after all.

Thomas Was Alone
It’s hip to be a square (or any other kind of parallelogram) in Thomas Was Alone, a minimalistic puzzle-platformer. Start out as Thomas, a red rectangle, then fall and jump through 100 levels as you discover new friends along the way. You’ll run into John, a tall, lanky, and helpful yellow rectangle, Sarah, a pint-sized curious purple rectangle with a powerful double jump, and more, as you fall in love with the characters in this simple but endearing game of quadrilaterals.

Dear Esther
Dear Esther isn’t what you might consider your typical video game, but therein lies the beauty of it. Instead, it’s an experimental first-person adventure, strongly driven by a fractured narrative. Let yourself wander the abandoned island and its desolate and dreary beaches, and get lost in the sounds of the surf and wind as you try to piece together who you are, and why you were brought to the island.

Kukkaroa raottamalla saat myös
Hotline Miami
Think quick and strategically in Hotline Miami, a 2-D top-down action game that rewards caution, tactics, and trial and error. You’ll travel back to the 1980s with the game’s highly stylized neon graphics and 16-bit pixel art. With instant death and no checkpoints, you’ll need to start from the beginning every time, but every runthrough provides a little bit more insight. Gore, rapid action, and sick music all come together in a highly stylized game that will keep you on the edge of your seat.

Proteus
Proteus is a game of audio-visual exploration and discovery that has you wandering an exotic, mysterious island. Frolic across the landscape, revel in the changing seasons, lose yourself in the ambient sounds. Every world is randomly generated, so each play is just as refreshing and wondrous as the first. As you explore the island and discover its secrets, Proteus is sure to inspire a childlike wonder and delight.

Huomioitavaa on, että Dear Esther ei ole natiiviporttaus, mutta sellainen on tulossa myöhemmin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 5