Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - zordo

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9
81
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Päivitysongelma
« : 20.03.13 - klo:02.22 »

Jeps, muistaakseni 12.04 ei vielä tyhjännyt ylimääräisiä pois.

zordo, poista ylimääräiset Synapticin kautta. Lienee helpoin.

12.10 Ubuntulla seilaan. Synapticinkin joutuu käynnistämään päätteestä
Koodia: [Valitse]
sudo synaptic, jos sillä haluaa tehdä muutoksia(xubuntun puolella riitti pelkkä kuvakkeen klikkaus). DOS-ajan lapsena tuo päätteessä nakuttelu on suoraviivaisen helppoa, ja kiusallinen näppäilyvirhe vain opettaa tavoille :D.

82
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1900024
http://askubuntu.com/questions/175074/how-do-i-adjust-the-resolution-on-an-hp-g6-laptop

Eli koittaisin käynnistysparametrilla  nomodeset. Ja, koska tuon kannettavan kanssa on murheita, joutuu vielä kikkailemaan taustavalonkin pysymään päällä tuon ekan linkin vinkeillä.

83
Voisit kokeilla tuohon crunchbang linuxia.

http://crunchbang.org/about/


t: Antti  ;)
Crunchi vakuutti itseni miniläppärissä muuten, mutta en saanut "power ondemand"ia päälle akkukäytöllä ja se oli ratkaiseva vika, koska kaikki youtube-videot nyki. Ubuntun variantteihen saa tuon Jupiter power managmentin jolla hoituu nuo läppärin virranhallinnat hyvin helposti. Tehokkaammalla raudalla tosin saa varmaan olla "power saving mode"ssakin ilman tahmailuja.

84
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Päivitysongelma
« : 19.03.13 - klo:17.43 »

Kannattaa ajaa aina uuden kernelin tullessa tämä:
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get autoremove
Tuo poistaa kernelit siten että kolme viimeisintä jää, toki yleensä se kolmaskin on turha jos toiseksiviimeinen toimi hyvin.
Vanhaa kerneliä ei kannata heti poistaa uuden tullessa, koska uudessa voi ilmetä ongelmia.

Koitin tuotakin kyllä, mutta ei poistanut mitään. Ajoin vielä uusiksikin ja jätti viisi kerneliä:
Koodia: [Valitse]
****@***:~$ sudo apt-get autoremove
[sudo] password for *****:
Luetaan pakettiluetteloita... Valmis
Muodostetaan riippuvuussuhteiden puu       
Luetaan tilatiedot... Valmis       
0 päivitetty, 0 uutta asennusta, 0 poistettavaa ja 0 päivittämätöntä.
*****@*****:~$ dpkg --list | grep linux-image
ii  linux-image-3.5.0-22-generic                  3.5.0-22.34                               amd64        Linux kernel image for version 3.5.0 on 64 bit x86 SMP
ii  linux-image-3.5.0-23-generic                  3.5.0-23.35                               amd64        Linux kernel image for version 3.5.0 on 64 bit x86 SMP
ii  linux-image-3.5.0-24-generic                  3.5.0-24.37                               amd64        Linux kernel image for version 3.5.0 on 64 bit x86 SMP
ii  linux-image-3.5.0-25-generic                  3.5.0-25.39                               amd64        Linux kernel image for version 3.5.0 on 64 bit x86 SMP
ii  linux-image-3.5.0-26-generic                  3.5.0-26.42                               amd64        Linux kernel image for version 3.5.0 on 64 bit x86 SMP
ii  linux-image-extra-3.5.0-22-generic            3.5.0-22.34                               amd64        Linux kernel image for version 3.5.0 on 64 bit x86 SMP
ii  linux-image-extra-3.5.0-23-generic            3.5.0-23.35                               amd64        Linux kernel image for version 3.5.0 on 64 bit x86 SMP
ii  linux-image-extra-3.5.0-24-generic            3.5.0-24.37                               amd64        Linux kernel image for version 3.5.0 on 64 bit x86 SMP
ii  linux-image-extra-3.5.0-25-generic            3.5.0-25.39                               amd64        Linux kernel image for version 3.5.0 on 64 bit x86 SMP
ii  linux-image-extra-3.5.0-26-generic            3.5.0-26.42                               amd64        Linux kernel image for version 3.5.0 on 64 bit x86 SMP
ii  linux-image-generic                           3.5.0.26.32                               amd64        Generic Linux kernel image


85
Ubuntu tietokoneissa / Päivitysongelma
« : 19.03.13 - klo:17.07 »
Päivitys tarvitsee yhteensä 33,3 M vapaata tilaa levyllä "/boot". Vapauta vähintään 6 140 k lisää levytilaa levyllä "/boot". Tyhjennä roskakori, ja poista väliaikaiset aiempien asennuksien paketit käyttämällä komentoa "sudo apt-get clean".

Tuollaista herjaviestiä antaa. Luonnollisesti koitin tuota sudo apt-get clean   komentoa tuloksetta.



Muoks. Ongelma poistui, kun poistin käsin vanhoja turhia kernel-tiedostoja. Eli heti, kun tänne päätyi valittamaan tuli ratkaisumahdollisuus mieleen  :D.  

sudo apt-get purge linux-image-x.x.x.x-generic - komennolla.

Laitetaan vielä muistutukseksi, että käytössä olevaa kerneliä ei saa poistaa, jotta tästäkin säädöstä olisi jotain hyötyä jollekulle.

86
Kokeiltuna on nyt Galaxy S, mutta ei toimivaa yhdistelmää tunnu löytyvän.  Mikähän paketti Nexuksen kanssa toimii?
Siis Galaxy S:llä toimii tuo galaxy s:ää varten muokattu paketti. Galaxy Nexuksella toimii tuo canonicalilta jakoon tullut versio. Galaxy y:llä ei toimi kuin varta vasten sille muokattu rommi, siis jos sellaisen joku on tehnyt ja laittanut jakoon.
Ilmeisesti ubuntun installeri on armolias, jos et ole vielä saanut brickattua galaxy y:tä vaikka vääriä paketteja oletkin asennellut - androidin rommit eivät aina ole yhtä armeliaita.

87
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Ubuntun päivityslähteet
« : 11.03.13 - klo:14.57 »
Aiemmin oli tarjolla netselect ohjelma, joka etsi nopeimpia palvelimia - tuollainen on käytössä yhä joissakin jakeluissa (kuten Fedoran yum-fastest-mirror):
 http://packages.ubuntu.com/search?keywords=netselect&searchon=names&suite=all&section=all

Kyllä tuo uusin Ubuntukin tarjoaa mahdollisuuden selvittää se paras palvelin. Ohjelmalähteet auki, sieltä "Hae lähteestä" valitsee "muu" ja aukeaa valikko josta voi valita "valitse paras palvelin".

88
käsittääkseni tuo Ubuntun paketti oli Galaxy Nexus-puhelimelle näin aluksi. XDAn sivuilta löytyi jonkun työstämä Galaxy S- versio, mutta sekin oli niin puutteellinen, että en näe asentamiseen mitään syytä. Galaxy Y:lle ei taida olla sopivaa versiota, ja tuskin tuleekaan.

http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=1472   tuolta löytynee varteenotettavia rommeja.

89
Muutenkin kun Java ja Flash poistetaan jää jäljelle kuvottava Silverlight, jota en ole edes koskaan asentanut. Joten siinäkin mielessä vaihtoehdot on hyvin vähissä.
Eihän Silverlight edes tue oikein mitään alustoja.
Eikös tuo Silverlightinkin kehitys ole jo hylätty MS:n toimesta. Panostanevat html5:een. Ilmeisesti html5:sta jarruttava tekijä on nuo elokuvien&sarjojen jakeluyhtiöt jotka haluavat pysyä flashissa ja silverlightissa - ainakin näin YLE areenan yllläpidosta vastailtiin, kun asiaa joku tiedusteli.

90
Tutkailin vähän tuota Ubuntun asentuvuutta eikä vakuuttanut google-löytöjen perusteella(alpha-versio, ei gpu-kiihdytystä jne.). Toisaalta tuohan voisi olla ihan käytettävä peli chrome-käyttikselläkin. Hintaa ei kerry mitenkään hirvittävästi 220£+postit, mutta tuon oman eeepc:n jälkeen en ole hommaamassa läppäriä mikä välttämättä jaksa rullata 720p videota nykimättä - videot toiminevat kuitenkin chromen puolella moitteetta.

91
Eli, jos ymmärsin oikein, kyseessä sama ongelma kuin tuossa raportissa, ja taajuudet vain näkyvät väärin ja virransäästö toimii?

92
Löytää puhelimen ja osan tiedostoista, ei avaa kuvia joo eikä löydä kaikkia esim videot ja downloaded vaikka niitä on puhelimella ei löydä, kamerassa olevia ei löydä myöskään, sdcard sieltä ei löydä, kuvat kansio on ainoa mistä löytää muttei avaa.

En tiedä miten kävisi jos esimerkiksi lataa muun tyyppisiä tiedostoja netistä puhelimelle pystyisikö niitä käyttämään.

Ja jos puhelin on USB: kautta tietokoneessa netti lähteenä ei silloin löydä edes puhelinta, täytyy katkaista netti jotta puhelin löytyy.
Ovatko piilotiedostot näkyvissä? Oletko koittanut niiden kuvien kopioimista pois sieltä puhelimen muistista, ja avata vasta sen jälkeen se kopio sieltä tietokoneen kovalevyltä. Itselläni ei ole mitään hajua siitä, että montako asemaa GS3:n kohdalla pitäisi pompahtaa ruutuun, kun sen liittää usb:llä koneeseen. GS1:n kohdalla tulee ulkoinen microsd ja puhelimen muisti erillisinä näkyviin.
Ja ne kuvat ja videot saa kätevästi dropboxilla puhelimesta koneelle kuin koneelle - jopa automaattisesti syncattuna. Itselläni ei ole vieläkään mitään hajua mihin puhelin tallentaa kuvat ja aina joutuu seikkailemaan kansiosta toiseen ennen kuin löydän sen paikan mihin puhelin kuvat säilöö. Tällä hetkellä on Cyanogen Mod 10.1 nightly 4.2.2 Android-versiolla puhelimessa ja kuvat tallentuu puhelimen muistin sijaintiin   /DCIM/Camera/   . Kyseessä siis oletuskamerasofta oletusasetuksilla - tuon sijainninhan voi halutessaan muuttaa esim. ulkoiselle microsd:lle. Selaimella ladatut tiedostot tulevat oletuksena /DCIM/Download/ - hakemistoon. En tiedä vaikuttaako nuo Samsungin omat säädöt noihin sijainteihin, koska ei ole enää pitkään aikaan ollut sampan omaa softaa puhelimessa - se junnaa androidin kivikaudella.

93
Eli kyseessä on intelin core i-2500K prosessori joka on kellotettuna 4,2GHz:iin. Win7:n puolella kellotaajuus säätyy automaattisesti tarpeen mukaan eikä pauku täysillä koko ajan - idlenä 1600MHz ja kasvaa tarpeen mukaan. Ubuntun puolella kellotaajuutena näkyy 3292MHz. Ilman kellotusta Ubuntunkin puolella kellotaajuutena näkyy ilman suurta kuormaa tuo 1600Mhz. Eli onko vika vain tuossa kellotaajuutta näyttävässä koodin pätkässä, vai eikö ylikellotus toimi Ubuntun puolella. Sinänsä en tällä hetkellä käytä kovinkaan montaa softaa jolla saisi kovin suurta etua tuosta kellotuksesta, koska peleissäkin pullonkaulana on näytönohjain. Tulevaisuudessa tuolle voi kuitenkin olla enemmän tarvetta, ja noin pieni kellotus ei merkittävästi nosta sähkönkulutusta - siis jos virransäästö toimisi.

94
Siis ei suostu avaamaan kuvaa suoraan puhelimen muistista? Kuitenkin löytää sen puhelimen ja päästää selaamaan tiedostoja? Tuo vinkki koski sitä, että kopioit ne tiedostot sieltä puhelimen muistista kovalevyllesi ennen kuin koitat katsella tai muokata niitä.

95
Grubbiin pystyi ainakin ennen jollain ohjelmalla näppärästi ja helposti lisäämään sen puuttuvan windowsin. Enää vaan en muista kuinka tuo tapahtui, koska tuon säädön jälkeen olen aina antanut omat fyysiset levyt käyttiksille.

Tuolta löytyi ohjeita Grub2:lle ja windows loaderin lisäämiselle Grubbiin. Isompaa vastuuta en ohjeista ota, koska en ole testannut juuri noita, mutta suurempia ongelmia ei tule, jos tosiaan vain lisää tuonne grub.cfg-tiedostoon tuon windowsin ja oikean osion. Ohjeet eivät tosin ole XP:lle, mutta ehkä joku muu osaa sanoa toimiiko vai ei.
http://www.dedoimedo.com/computers/grub-2.html#mozTocId722095

96
Tuossa ohjeessä näkyisi olevan täpät myös Windowsin käynnistymisen korjaamiselle. Tuo SDA5 on ihan oikein, koska sda3 lienee /boot ja sda4 swap.

97
Pitääkö ne WIn puolella tunkea sillä zunella puhelimeen vai voiko vain drag&dropata? Päivitykseen tarvitsi ainakin 800:lla zunen. Vihaan noita synkkauksen kannalta pakollisia kauppapaikkojen tyrkytyksiä - voisi Apple patentoida nekin.

Koita Dropboxin kautta?

98
Reititin joka jakaa tuon 4g-tikun yhteyden wlanin/piuhan kautta - ei ehkä halvin mahdollinen, mutta ei tarvitse taistella tikkujen yhteensopivuuden kanssa.
Onko tarvetta nopemmalle 4g-yhteydelle?Esim älypuhelimissa pullon kaulana selaimessa on puhelin ei se 4g:n puute. Esim oman kännykän netti HSDPA ja HSUPA on 470/390 kBs. Eli vastaa 5/4 laajakaistaa suunnilleen - pingi tosin on heikko 3g:n puolella ja ainakin alalla olevan tutun mukaan 4G:ssä pingin pitäisi olla parempi; myyntipuheita tod näk. Tosin jos alueella on hyvä 4G ja huono 3G niin tuolle voi olla enemmän tarvetta.

99
Kannattaa tarkistaa myös, että composite on ruksittu päälle xorg:issa. Omat ongelmat Unityn ja nVidian kanssa olivat siitä kiinni.

100
Laitealue / Vs: Keskusmuisti ja sen nopeus
« : 29.01.13 - klo:19.15 »
Tuskin saat merkittävää muutosta aikaan keskusmuistin nopeutta nostamalla - tuskin läppärisi emo edes tukee nopeampaa tilaa.

Sivuja: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 9