Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - zordo

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9
61
Tunnin tappelin kesällä oman koneen kanssa, jonka jälkeen ostin tuommoisen http://www.scythe-eu.com/en/products/pc-accessory/kaze-Q-35.html 13€:lla. Ajattelin, että hinta ei ole kova tappeluun kuluvaan aikaan nähden. Omalle kohdalle tosin olisi riittänyt ihan yksikin nuppi, mutta eipä tuossa nyt kovin kauaa mene kun säätelee etupaneelista. Säätövarat 5V-12V, ja 5V-säädöillä omassa yksiössä ei edes enää huomaa koneen olevan päällä. Pci-paikkaan meneviä säätimiä voi saada halvemmallakin, ja säätönupin sijainnillakaan ei ole väliä, jos koneessa ei ole tehokasta näyttistä jonka tapia nuppia pitäisi käännellä usein.

62
http://unigine.com/products/heaven/download/

Unigine Heaven tai Valley. Ovat pääasiassa GPUn testaamiseen. Järkevämpi kuin esim. Furmark. En tosin ole linuxin puolella testaillut, vaikka sillekin on näköjään versionsa.



63
Täällä ainakin toimii.

Steam käyntiin ilman mitään winellä sähläilyjä. Pelikokoelmasta linux-pelien puolelta fm2014 asennukseen, ja sen jälkeen käyntiin - ei ongelmia.

64
Eli asentelin aikanaan 12.10 version Kubuntun koko levyn salauksella ja asennus sinänsä toimii vieläkin hyvin. Ongelmana on se, että käynnistykseen menevä aika on kuusinkertaistunut distropäivityksien jälkeen siitä syystä, että kone arpoo nykyään noin minuutin ennen kuin kysyy sitä salauksen salasanaa. Onko tähänkin joku yksinkertainen ratkaisu kuten esim. Grubin automaattisiin käynnistysaikoihin? Eli joku tiedosto, missä on password-timeout kohta?

65
WlanUsb-tikku on halpa korjaus, ajan käyttöön nähden. Toinen vaihtoehto on koittaa monta eri distroa live-tikuilla läpi ja toivoa, että jollain toimii suoraan.
Testaisin ainakin CrunchBangia(vaikka onkin Debian-pohjainen) ja Manjaroa(arch-pohjainen ja helppokäyttöinen).

66

Pistin nyt väliaikaisesti asennuksen ilman salausta, mutta haluan muuttaa sen salatuksi myöhemmin. Voinko jälkikäteen lisätä salauksen kotikansiolle + swapille vai uudelleen asennus korjauksen / jonkin muun toimenpiteen jälkeen?

Kokonaan salattua systeemiä ei taida saada tehtyä kuin puhtaalla asennuksella. Asennuksen yhteydessähän se kysyy, että haluaako asentaa salatulle levylle. Tässäkin taas kannattaa selvittää, että prosessori tukee AES:ia - muuten voi olla melko hidasta käyttää.

67
Tuohon näppistouhuun liittyen - läppäri tunnistaa vain Finnish-Classic layoutin. Muut toimivat jenkkinäppiksinä. Saattanee olla toisin päin muilla(eli Finnish-classic toimii huonosti, mutta muut toimivat suominäppiksinä).

68
Mä oon tehnyt niin että meen uefiin saman tapaan käynnistyksessä kuin biosiin aikoinaan mentiin ja sieltä käpistelen asetuksia. Laitoin secure bootin pois ja legasy moodin päälle ja muistaakseni jotain muutakin. Tosin mula ei oo Lenovoa
Näin luulin kaikkien pelittävän. Uusi kannettava hankintalistalla, joten Lenovo joutunee väistämään. Dellin Ubuntulla tuleva xps houkuttelee ulkonäön puolesta, mutta hintaa käyttötarkoitukseen nähden melkein 1000€ liikaa :D.

Jääkö näyttö mustaksi heti asennusmedian valitessa, vai vasta sen asennusvalikon jälkeen? Jos vasta jälkeen, kannattaa koittaa nomodeset käynnistysparametria(muita en tiedä, mutta oma kone vaatii tuon).

nomodeset oli tuon askubuntu linkin takana myös - kuten tuo taustavalovinkki. Eli koita laittaa valoa lisää fn+(mikä nappi koneessasi lisää) - tuo valo-ongelma on itselläkin, kun on sammuttaa läppärin siten, että ulkoinen näyttö on pelkästään käytössä. Käynnistyessä on taustavalot aina nollilla, asentelin käyttiksen uusiksi kertaalleen tuon takia - pieni vaiva, mutta melko turhaa.

muokkaillaan vielä lisää tuon linkin perusteella:

Windows 8:n fast start kannattaa myös iskeä pois päältä. Mainitaan vielä, että linkin perusteella Mint menisi kikkailematta sisään.

69


Jos nyt muistan oikein (en käytä Ubuntua päivittäisessä käytössä), niin siihen on asetus, joka piilottaa sen. Tulee sitten näkyviin, kun hiirellä sohii vasenta laitaa. Se on kuitenkin tarkoitettu olemaan koko ajan näkyvissä, eikä ainakaan itseäni tyydyttänyt se autohide -toiminto. Palkki ei tullut tarpeeksi herkästi esiin tjs...

Eli asetukseen pääsee, kun klikkaa hiiren oikealla työpöytää ja valitsee sen alimman vaihtoehdon. Muistaakseni. :)
Sitä esiintulon herkkyyttä pystyy säätämään.

70
Laitealue / Vs: Mikä läppäri Linuxiin?
« : 05.09.13 - klo:07.08 »
Tuommoiseen käyttötarkoitukseen käy melkein mikä tahansa kone. Businessluokan koneet tuppaavat kestämään käyttöä pidempään kuin nuo aivan halvimman luokan koneet, tai paremmilla osilla varustetut suhteessa halvat koneet - mutta siitä saa maksaa. Näppäimistön tuntumaa ei saa testaamatta selville, ja esim. Itse sopeudun melkein kaikkiin. Ainakin noissa tonnin ultrabookeissa on kaikissa testaamissani ollut hyvä näppäimistö ja trackpad - tosin verrokkina on eeepc joten rima ei välttämättä ole kovinkaan korkealla. 
Itse suosin pientä konetta jonka kotona liitän suurempaan näyttöön ja langattomaan näppikseen&hiireen.

Esim. Jimmssillä on myynnissä Fujitsun Lifebook http://www.jimms.fi/tuote/VFY%3AUH552MXB52NX, joka ainakin osiltaan vaikuttaa jopa epäilyttävän halvalta. Tuossa on 17W tdp-arvon prosessori joten lämmöllä tuon ei pitäisi itseään tappaa kuitenkaan, kuten ns. halvoilla koneilla on tapana. Ubuntun asentamisesta noihin uusiin secureboot?-uefikoneisiin en osaa sanoa mitään - nopealla googlauksella pitäisi onnistua, mutta en tiedä riittääkö pelkkä secure bootin pois päältä laittaminen biossista riittää kaikissa koneissa.

71
No ensin pitäisi jollain tapaa määritellä se vanha kone. Oma miniläppäri vastaa muun kuin muistin osalta ikivanhaa(10v) pöytäkonetta - ehkä jopa hitaampi. Unity 2d pyörii ihan mukavasti ilman tahmailuja ja muistinkäyttökin jää 400-700MiB/2GiB. Lubuntulla ja Xubuntulla pääsee varmasti vielä pienempään kulutukseen. Crunchbang Linux on myös köykäinen Debian-pohjainen jakelu. Muistinkulutus taisi jäädä tyhjällä pöydällä 86MiB paikkeille.

72
Omia kokemuksia.

Kone hidastui merkittävästi asennettuani Clam TK Virus Scannet -ohjelman. Ymmärtääkseni se ei ole aktiivinen, vaan sen joutuu käynnistämään erikseen. Im right?
Sen asentamisen jälkeen boottausaika tuplaantui, lähestyen windows -tasoa.

Kaipa se on tämän turvallisuuden tunteen hinta.
Turvallisuuden tunne nimenomaan. Ubuntuun on hankalahkoa saada mitään epäilyttävää, jos asentaa vain virallisista ohjelmalähteistä(koskee kyllä ihan Win7&8:kin). Selainaukot tietty ja muut, mutta niille on ilmeisesti vaikeahkoa tehdä mitään, jos haluaa käyttää konetta edes suht vapaasti. Pankkien aukothan on pankkienkin mielestä niin pieniä, että ne maksavat niistä koituvat haitat mieluummin kuin lähtevät tekemään parempaa. Tietty, jos olisi tilillä oikeasti varallisuutta, niin saattaisi luotto pankin takaisinmaksua kohtaan olla astetta pienempää. Useimmiten se virus tulee ihan käyttäjän asentamana.

73
Näytönohjaimen asetuksista voi löytyä täppä mistä saat näytön päälle. Ilmeisesti nvidia optimus tuossa koneessa. Eli nvidia-settingsistä pitäisi löytyä näytöt. Pitää ajaa sudolla ubuntussa, ainakin jos meinaa tehdä muutoksia. 
Koodia: [Valitse]
sudo nvidia-settings     

Komennolla pitäisi aueta gui josta voi tehdä muutoksia - olettaen, että nvidian ajurit on asennettuina. 

Toinen vaihtoehto on käydä editorilla kurkkimassa xorg.conf tiedostosta näyttöjä. Mutta sen sössimällä voi saada koneen siihen tilaan, että se ei boottaa normaalisti ennen kuin xorg.conf on korjattu takaisin toimivaan tilaan. Eli varmuuskopio tai hyvä muisti ovat kovia aseita.

74
Saako tuolla komennolla jotenkin pakotettua xbmc:n kakkosruutuun? Fullscreen toimii tällä hetkellä vain, jos nvidiasettingisistä päänäyttönä on työpöydällä oleva viewsonicci, jos laitan töllön päänäytöksi tulee fullscreen molempien ruutujen keskelle kummallisesti. Windowsin puolella xbmc:n valikosta löytyy ikkuna, koko näyttö1 ja koko näyttö2, mutta ubuntun puolella tuo kakkosnäytön vaihtoehto puuttuu kokonaan.

75
Koita "nomodeset"-käynnistysparametria, kun boottaat tikulta.
Tuo langattoman netin toimimattomuus(rikki meneminen) kerneliä vaihtaessa on ikävähkö ongelma linuxin kanssa.
http://www.linlap.com/acer_emachines_e625 tuolla lukee juuri tuo, että 10.04_lla toimii, mutta uudempien kanssa ongelmaa wlanin kanssa. Siellä myös suositellaan käyttämään Ubuntu 2d:tä ja 32bittistä versiota. Testaa vielä uusimmalla Lubuntulla ja Debianilla/Crunchbangilla. Ubuntun imaget tikulle esim. Unetbootin:illa ja Crunchbang taas esim. Win32DiskImage:lla.

76
Omassa eee:ssä nyt Openbox+xfce4panel ja pelittää todella hyvin. Säädöt onnistuu juurikin tuolta ~/.config/openbox/autostart ja ~/.config/openbox/rc.xml tiedostoista. EEE boottaa nyt työpöydälle 24 sekunnissa - grubista 10:ssä sekunnissa. Muistia käytössä, 136,5MiB, selaimen kera nousee toki nopeasti välilehtien myötä. Tuonne autostarttiin pitää vain muistaa lisäillä ne haluamansa ohjelmat, bluetoothit yms. Videon editoinnin toimivuudesta en osaa sanoa, mutta ainakin toisto sujuu pienemmällä pätkinnällä kuin aiemmin.

77
Muut käyttöjärjestelmät ja Linux-jakelut / Vs: Mageia
« : 16.04.13 - klo:23.03 »
Kaksi kertaa olen yrittänyt asentaa Mageian (peräkkäiset versiot) ja molemmilla kerroilla epäonnistuminen. Yksinkertaisesti asennus katkeaa alkumetreillä. Syy ei ole selvinnyt.
Millä tavalla siirrät imagea usb:lle? Itselläni tökki mm. archin ja crunchbangin asennusmediat niin kauan kunnes tajusin tarkistaa ohjeista, että onko Unetbootin tuettuna. Ei ollut. Eli jakelun ohjeilla asennusmediat tikulle/levylle ja avoimin mielin eteenpäin.

78
*edit*
Yksi huomio tuli näin jälkikäteen. Puhelimessa ei ole lainkaan ilmoituslediä. Varsin harmillinen puute, koska puhelinta ei tule lähellekään aina pidettyä kuulemisetäisyydellä.

Galaxy S:ään sai custom rommilla uudemman android-version lisäksi myös nuo alanappien valot notification-käyttöön. Xcover 2 kiinnostaisi itseä ihan sen takia, että siinä on kunnon näyttö ensimmäisenä noissa  kestävissä malleissa. Toisaalta oma Galaxy S on kestänyt rääkkiä aika hyvin - takakansi lohjennut sitä avatessa. Tuo Huawei varmaan se malli mihin päätyisin, jos tämä nyt leviäisi - olettaen että siihen saa asennettua custom rommeja yhtä helposti kuin GS:iin.

Budjettiluokassa hintalaatusuhteeltaan parhaana pitäisin käytettyä GS:ää 4.2.2 androidilla :D. Tod näk irtoaa alle satasella.
Huawei Ascend G615 pieksee hinnallaan GSIII:n aika pahasti. Toisaalta GSIII:een tulee custom rommeja vielä pitkään Samsungin tuen loppumisen jälkeenkin(siis, jos GS1:sen tilanteen perusteella ennustaa), ja 90€ kalliimpana(366€ amazon de) ihan varteenotettava vaihtoehto.

79
Tuo että verkot löytyy ja voisi vaikka muuten yhdistää mutta salasana ei kelpaa johtuu ajuri ongelmasta.
Aikoinaan oli realtekin ajureissa samaa vikaa, hakemalla niitten sivuilta ajurin ja asentamalla sen niin toimi.

Juuri tuon realtekin kanssa tapelleena voisin suositella toimivassa versiossa pysymistä ja jättämään kikkailut väliin. Koita 12.04 versiota.

80
Kiskasin openbox-version miniläppäriin ja pyörii todella kivasti. Conffauksessa oli hieman hakemista, mutta esim. tuo näppäimistön vaihto oli neuvottu jo tuossa openboxohje pdf:ssä. Eli xfce4-panelin keyboard-layout-applet auttaa tuossa kovasti. Suurin tappelu tuli siitä, että sai piiloon menevät paneelit ja koko näytön sovellusten käyttöön. Piti käsin poistaa openboxin rc.xml tiedostosta näytön yläreunan marginaali.
Aika lailla crunchbang tulee mieleen tästä, tosin ei ihan yhtä tyylikäs ulkonäöltään - tässä tosin toimii youtubekin OTB eeepc:llä toisin kuin CB:ssä.

Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9