Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - zordo

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9
41
Ubuntu tietokoneissa / Vs: 13.04 - missä toinen ydin?
« : 27.02.14 - klo:12.34 »
Oma atom on yksiytiminen ja näkyy cat /proc/cpuinfo&conky listoilla processor 0 ja processor 1. Hyperthreadingin takia varmaankin.

http://askubuntu.com/questions/22311/what-is-the-impact-of-the-nolapic-parameter-on-a-multiprocessor-laptop
kokeile ottaa nolapic pois?

42
Yleistä keskustelua / Vs: Linux konepaketti.
« : 24.02.14 - klo:21.52 »
Ei mitään hirveän tehokasta saa, mutta saa uusista osista kasatun, jos siis vertaa pakettikoneiden maailmaan. Virtalähde 5 vuoden takuulla, ssd-levy 3v jne. Netti- ja toimisto-ohjelmia pitäisi jaksaa rullata ihan hyvin hintaansa nähden.

LGA1150, Intel B85, DDR3, mATX    69.00 € tai ~55€:n h81 malli, jos ei tarvetta hdmi:lle ja etupaneelin usb3:lle.
Intel Pentium G3220, LGA1150, 3 GHz, 3MB, Boxed    62.90 €       
G.Skill 4GB Ripjaws DDR3-1333 F3-10666CL9S-4GBRL 9-9-9-24    41.00 € tai 2GB jos 300€:a tiukka raja
Super Flower 450w, Golden Green Pro, 80Plus Gold    59.90 €       
Fractal Design Core 1000, mATX-kotelo, musta    39.90 € , myös usb3-malli
Kingston 120GB SSDNow V300, 2.5", SATA III - Stand Alone    69.90 €    
Yhteensä:    342.60 €

43
Unitystä en tiedä, mutta kyllä muistaakseni esim. Xfce:n hiiriasetuksissa saa suoraan muokattua myös nuo kiihdytysarvot graafisesti. Vai oliko tässä nyt kyse siitä, että hiiri oli kummatkin arvot "nollilla" liian nopea?Juurikin näin. Noilla asetuksilla ei ole mitään vaikutusta ennen tuota deceleration arvon syöttöä.

44
Vaikea sanoa. Ongelmaa ole kaikilla hiirillä, saattaa olla hiiren raudasta(sisäinen kiihdytys) ja ajurituesta kiinni. Tuskin olisi mikään hirveä urakka laittaa hiiren asetuksien gui:hin täppää joka luo xorg.conf:iin tuon kohdan - tiedä sitten, että onko taas jokin järkevä patenttitrollihomma kyseessä mikä estää tuon tekemisen.

45
Tuo pahempi tiedosto piti asentaa itse .deb paketista. Ei siis tarttunut millään sivuvisiitillä kylkeen.

46
Multimedia ja grafiikka / Vs: Näytä työpöytäsi
« : 15.02.14 - klo:19.41 »
Xubuntu 13.10. Xfce-panel+dockbarX


47
Tarvittavan deacceleration arvon voit koittaa päätekomennolla
Koodia: [Valitse]
xinput --set-prop X "Device Accel Constant Deceleration" *, missä tähti on haluamasi decelaration arvo numerona (2-4 varmaankin riittää). Ja X on
Koodia: [Valitse]
xinput -- list  antamasta tulosteesta löytyvä hiiren  id=x.

Esim.
Koodia: [Valitse]
⎡ Virtual core pointer                    id=2 [master pointer  (3)]
⎜   ↳ Virtual core XTEST pointer              id=4 [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ Kingsis Peripherals ZOWIE Gaming mouse  id=8 [slave  pointer  (2)]
⎜   ↳ HID 05a4:9881                            id=10 [slave  pointer  (2)]
⎣ Virtual core keyboard                    id=3 [master keyboard (2)]
    ↳ Virtual core XTEST keyboard              id=5 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                            id=6 [slave  keyboard (3)]
    ↳ Power Button                            id=7 [slave  keyboard (3)]
    ↳ HID 05a4:9881                            id=9 [slave  keyboard (3)]
    ↳ UVC Camera (046d:0825)                  id=11 [slave  keyboard (3)]
    ↳ AT Translated Set 2 keyboard            id=12 [slave  keyboard (3)]
Tässä tilanteessa
xinput --set-prop 8 "Device Accel Constant Deceleration" 3

Tuon komennon ongelmana on se, että sen joutuu tekemään jokaisella kirjautumiskerralla aina uudestaan.

Saadaksesi arvon pysymään joudut muokkaamaan xorg.conf -tiedostoa.
Esim. itse lisäsin alla olevan kohdan tiedoston jatkoksi.

Koodia: [Valitse]
Section "InputClass"
Identifier      "mouse slowdown"
MatchProduct    "Kingsis Peripherals ZOWIE Gaming mouse"
MatchIsPointer  "yes"
Option     "ConstantDeceleration" "X"
EndSection

Tuosta pitää vaihtaa tuo MatchProduct kohta vastaamaan hiirtäsi.  Ja X tilalle haluamasi deceleration arvo.

Koodia: [Valitse]
xinput --listPitäisi listata hiiresi nimen, jonka sitten kokonaisuudessaan lisäät tuon  Kingsis Peripherals ZOWIE Gaming mouse  tilalle. Muista korvata vain tuo nimi ja jättää lainausmerkit. Lisäksi kannattaa olla tarkkana kirjainten koon suhteen.

Vaihtoehtoisesti tuon
Koodia: [Valitse]
xinput --set-prop 8 "Device Accel Constant Deceleration" 3voi laittaa automaattisesti käynnistyvien ohjelmien listalle, mutta tällöin se ei taida vaikuttaa vielä kirjautumisruudun puolella.

48
System/Asetuksissa olinkin jo poistanut Bt:n käytöstä. Nyt muutin myös biosin asetuksen vastaavaksi.
Wlan ei näköjään enää mene päälle tuon jälkeen. Sama rautanappi. Biosin asetukset pitäisi olla oikein kylläkin. Kuitenkin kai joku biosin vipu on väärässä asennossa?

Hyytyminen jää nähtäväksi.
Oman ymmärrykseni mukaan Xubuntussakin tuo blueman hoitaa kaiken bluetoothiin liittyvän. Ja tämän takia tuon ohjelman käynnistämättä jättämisen luulisi poistavan bluetoothiin liittyvät ongelmatkin.

49
Laitealue / Vs: USB dac/amp joka toimii ubuntussa
« : 12.02.14 - klo:11.19 »
Täällä löytyy NuForce Icon 2 ja toimii hyvin. Tämän perusteella veikkaisin saman valmistajan Udac 2:enkin toimivan, koska oman käsityksen mukaan dac-osa on noissa sama. Vähän hifimpään tarkoitukseen varmaankin Cambridge Audion tavaraa, mutta hinnassakin eroa. Cambridge Audio DacMagic XS löytyy myös alle tuon 150€:n tuon linux yhteensopivuudesta ei ole tietoa - DacMagic 100 ainakin listattu toimivaksi pikaisen googletuksen perusteella.

50
Kokeile poistaa Blueman-sovelma automaattikäynnistyslistalta. Löytyy Xubuntussa asetukset - istunto ja käynnistys - automaattikäynnistys.
Biossistakin voi toki laittaa pois päältä kuten joku kerkesikin jo mainitsemaan.

51
Asenna se Ubuntu ilman Wubin kanssa sähläämisiä. Sitä siis ei asenneta Windowsista, vaan bootataan sillä tikulla/dvd:llä ja asennetaan se omille osioilleen kovalevyllä(ohjeita löytyy, ja pitää huomioida windowsin osiot, jos sen haluaa säilyttää). Wubi:n suurimpana etuna on ongelmat joita saa ratkoa ajankulukseen, jos ei ole ylimääräistä aikaa ja intoa ratkoa ongelmia niin sillä ei ole etuja normaaliin asennukseen nähden.

52
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Virtakytkin asetukset
« : 03.02.14 - klo:23.13 »
Vähän hankalampi juttu näköjään perus-ubuntussa. XFCE power manager antaa valita tuon toiminnan(poista käytöstä, kysy jne.), Ubuntun puolella ei virransäästövalikossa ole kuin kaksi täppää.

lataat gconf-editorin.  
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install dconf-tools
Tämän jälkeen käynnistät dconf-editor :in.

Selaat kohtaan     org / gnome / settings-daemon / plugins / power

tuolta lehdeltä löytyy kohta    button-power ,   vaihdat toiminnon haluamaksesi(interactive, nothing, shutdown, logout, hibernate, blank, suspend).
Testasin itse 13.10:llä, mutta luulisi löytyvän samasta paikasta.


Ja eipä toimikaan. Kohta löytyy, mutta ei vaikuta mihinkään...

53
Sata-levyjä kaikki. Yhdessäkään ei ole jumppereita kiinni. Niidenkin jumppereilla käsitykseni mukaan säädellään 3gps tai 1,5gps nopeuksia - emo parisen vuotta vanha ja tukee 3gps.


Kokeilin piruuttaan kaikki yksitellen läpi piuhoja kiinnitellen. Ratkaisuksi löytyi SATA6-paikan tyhjennys. Eipä tuolle dvd-asemalle mitään käyttöä enää olekaan. Kumma homma, että windowsin puolella toimi kaikki normaalisti. Ainoa asia missä ongelmia ilmeni oli tuo alun käynnistymistä viivästyttävä errori.

Nyt ollaan taas kolmessatoista sekunnissa GRUB:ista salasanan kyselyn jälkeen työpöydällä.

54
ata srst failed errno 16
Heittää bootissa siis tuommoista virhettä, ja sen takia viivästyy.


Olikin tuosta hohtuva vika. Puskista tullut eikä googlen vinkit auta. Emolevyssä uusin bios sisällä ja ongelma tullut jonkin 13.10 mukana tulleen kernelin kera. Yritän 12.04:lla ja kerron kuinka kävi.


Eipä auttanut.

55
Laitealue / Vs: Intel NUC (Haswell)
« : 13.12.13 - klo:21.16 »
No tuo hd4000 vs hd5000 lienee aika merkityksetön ero videotoiston kannalta. Ostin Raspberry pi:in ja sekin pyörittelee 1080p videoita sekä verkon yli, että usb-kovolta. Siinä taitaa tosin olla melko hyvin optimoitu koodi tällä hetkellä. Blu-ray levyjen bit rateen sillä tuskin on kuitenkaan asiaa.
Jos alkaa odottelemaan Haswell nuc:eja, kannattaa odottaa se iris pohjainen emolle juotettu prosessori. Toinen vaihtoehto on amdn tammikuussa tulevat aput, mutta ne pyörivät eri hintaluokassa. Ja niissä on ongelmana se, että, vaikka tehoa on selkeästi corei3:sta enemmän gpu-puolella, sitä ei kuitenkaan ole merkityksellisesti enemmän. Eli kunnon pelit ei pyöri kummallakaan 1080p kunnolla, ja 1080p videot pyörivät molemmilla. Täsmälleen sama koskee myös intelin ivy bridge vs haswell.
Itsellä tuo raspbpi sai htpc himon laskuun. Taitaa arm-pohjalta olla järkevintä hoitaa nuo. Nykyisen sukupolven suorittimet kuitenkin rullaavat +1080p käyttistä puhelimen näytöllä virrankulutuksen ollessa naurettavan pientä, kun vertaa työpöytämalleihin. Uusissa luureissa olisi potkua siihen Canonicalin yhden laitteen visioon, mutta eipä taida löytyä valmistajia jotka haluavat myydä yhden laitteen kolmen sijaan.

56
Taitaa lähteä pöytäkoneestakin ubuntu mäkeen. Alkaa pikkuhiljaa tulemaan selville hyväntekijän rahallisen tuen taustat. Taitaa Bill Gates kuitenkin olla se suurin filantropisti näistä käyttöjärjestelmäpersoonallisuuksista - rahat pois niiltä kenellä on varaa maksaa, ja säätiöiden kautta rahoja eteenpäin.

57
Laitealue / Vs: Intel NUC (Haswell)
« : 10.12.13 - klo:22.48 »
Passiivijäähdytetyissä on aina takuuasiat riesana valmistajille. Tuskin kestävät sitä paria vuotta kovassa rasituksessa, muut komponentit kiehuvat, vaikka prosessorin lämpö olisikin johdettu suoraan ulkokuoreen - valmistajahan vastaa. Samasta syystä ei saa ostettua tehokasta pelikonetta pakettina siten, että siinä saa tuulettimet miniminopeuksille.
Brittiamazonista saa ainakin corei3-mallia 123£:lla(verkkokauppa.com 283€:a). Ei ole Haswell, mutta eipä niissäkään peleihin puhti riitä.

58
Laitealue / Vs: Packard Bell iMedia S pöytätietokone
« : 08.12.13 - klo:21.13 »
Perus pakettikoneen sijaan varsinaisen tietokonekaupan kasaama paketti ehkä parempi vaihtoehto, koska pystyy paremmin päivittelemään osia kun kotelo ja virtalähde vakio kokoa.

Jimmssillä Intelin i3 Haswellillä peruskone 549€. Nettiselaus, videot, toimisto-ohjelmat ja kevyt pelaaminen pitäisi onnistua. Intelin näytönohjain, joten avoimet ajurit Linuxilla. Hinnasta pois 80€ jos ottaa ilman Windowssia.

http://www.jimms.fi/tuote/JIMMS-EC-PESO
Muuten hyvä, mutta virtalähde lienee huono. Kuvan koteloa myydään bundlena virtalähteen kanssa 49€:lla joten laatu on kaukana. Tuohon vaihtaa esim. Xfx:n 450w tai Seasonicin 360w viiden vuoden takuulla niin ei tarvitse jännittää kolmen vuoden kohdalla muiden komponenttien puolesta.
http://www.jimms.fi/tuote/GB-BXI3-4010
Tuommoisiakin näköjään tullut jo Suomen markkinoille. Tuon kaveriksi joutuu ostamaan pienen msata ssdn ja läppärin muistit 1.35V jännitteillä. Amazonista sai vastaavaa laatikkoa celeronilla 120£:n tienoilla, mikä myös riittänee netti- ja multimediakäyttöön.

59
Itsella alkoi tuota tekemään, kun siirsin steamin pois c:ltä.

60
Melko yleistä on täälläkin. Tosin ubuntun puolella ei ole vielä tullut vastaan.

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 9