Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - zordo

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9
101
Asiaa hieman sivuten. Uudessa 12.10;ssähän on tuo koko asennuksen kryptaus vaihtoehtona, jopa tyhjälle levylle kirjoitettuna. Sitä en tiedä, että onko tuo takaportiton ns. ei jenkkikryptattu, mutta luulisin tuon riittänevän hyvin muuhun kuin tiedustelupalvelutason käyttöön - riittävän vahvalla salasanalla varustettuna voi jopa unohtaa Lontoon junaan ilman murehtimisia.

102
Kumma homma, kun itsellä 12.10:iin siirtyminen taas poistanut lepotilan temppuilun. Taipumusta unohtaa kone turhaan päälle ja lepotilan aiemmat tilttailut harmitti, mutta ilmeisesti uudemmat kernelit korjasivat tilanteen.

Ja mitä Unityn vasempaan paneeliin tulee - osa asennetuista ohjelmista tekee kuvakkeen, mutta sen saa poistettua, eikä ohjelma tee kuvaketta aina uusiksi sitä käytettäessä vaan se näkyy siellä ollessaan päällä. Ja, jos tuosta ei tykkää, voi kokeilla muita ympäristöjä(Kubuntu, Xubuntu, Lubuntu). Varsinkin kahden näytön systeemissä Unity-versio on käyttökelvoton esim. jos haluaa kakkosnäyttöön xbmc:n koko näyttöön(flash-videot sentään saa compiz-komennolla, mutta Kubuntun alt+hiirellä siirto on hieman helpompi).

103
Mielenkiintoista puuhaa taas. MyUnity ei toimi enää 12.10:ssä jostain syystä. No toivottavasti saavat seuraavaan versioon jo jonkin noista muokkausohjelmista asennukseen sisään. Kaikkea pientä kummaa vielä tapahtuu kuten hiiriteeman toimiminen vain Firefox-ikkunan ja tekstin päällä.

Onkos kukaan saanut tuota yläpalkkia pois kakkosnäytöstään? Ikävää, jos joku räplää koneella muiden katsellessa videota ja palkki hyppää ylälaidasta silmille.

104
Löytyykö jostain jokin helppo tapa saada vaihdettua esim. väriteemaa ja ikkunoiden reunoja. Vai ovatko nämä asioita jotka uudemmista Ubuntuista on poistettu tarkoituksella? Kden puolelta toki löytyy muokattavuutta sitä kaipaaville.

105
Eli kyseinen combo ei toiminut millään, kunnes hoksasin käynnistää päätteen ctrl+alt+t ja geditillä xorg.config auki. Sieltä löytyi jostain syystä composite kohdassa disable, tuon kun vaihtoi enableksi toimii moitteetta. Tiedä mistä moinen johtuu, mutta ratkaisun löytäminen ei ollut mitenkään helppoa ja asentelin eri ajuriversioita tunnin verran kunnes keksin jonkin nettihaun seurauksena tuon tarkkoa.
Eli jos Unity ja compiz hukkaa jatkuvasti palkit, niin tarkastakaa xorgista että on composite päällä. Jokin bugi heittää sen pois päältä.

ps
Ja mitä Unityyn tulee niin en kyllä vieläkään tykkää, vaikka palkit ovat olleet joka variantissa samalla tavalla jo vuosia. Ei vain totu tuohon fullscreen-toimintoon, vaikka se nokkelasti tuokin lisätilaa. Mutta koitetaan nyt, että jos tuohon vaikka tottuisi.

106
Laitealue / Vs: Android ICS näppärästi kiinni Ubuntuun
« : 29.12.12 - klo:02.09 »
Muistini mukaan Galaxy s:ni on aina pelittänyt Ubuntun kanssa tiedonsiirron suhteen. Piti vain valita massa/usb-muistitila käyttöön jonka jälkeen puhelimen sisäinen muisti ja muistikortti ilmestyivät taltiolistalle. Toisaalta nyt on jelly bean menossa jolla siis ainakin toimii ja muistini voi valehdella - mielestäni pelitti 4.0.*:lläkin samaan tapaan ilman kikkailuja. Voipi olla enemmän laitekohtainen kuin androidkäyttisversioon pohjautuva ongelma.

107
Haaveena olisi saada win xp/7 virtualboxin kautta pyörimään läppärissä ja saada serato itch toimimaan usb-laitetuen kera. Onko tämän onnistumisessa mitään mahdollisuuksia, vai kannattaako vain asentaa käyttis suoraan omalle osiolleen ja tyytyä dual-boottiin?

108
Boottaako se dvd:ltä? Eikös grub kuitenkin ole kovalevyllä ja Windowsin asennusohjelman pitäisi käynnistyä dvd:ltä normaalisti kovon osioista riippumatta.
Tuli myös mieleen, että onko tuossa HP:n recovery kitissä semmoinen levy mistä Windowsin saa asennettua kovolle, jossa ei ole HP:n palautusosiota? Ainakin tuossa omassa Asuksen läppärissä tuli semmoinen levy millä ei tee enää mitään, kun ehdin jyrätä koko levyn Lubuntulle. Hyvällä tuurilla saat Windowsin sisään lainaamalla vastaavaa, mutta valmistajabrändäämätöntä OEM-levyä joltain kaverilta ja käyttämällä koneesi tarrassa olevaa koodia aktivointiin - tai ainakin vielä XP:n aikoihin pelasi näinkin helposti.

109
Kannattanee kokeilla nomodeset-parametriä käynnistyksessä.
Omaan koneeseen ei saanut mitään Ubuntua käynnistymään asennusvaiheeseen usb-tikulta ilman tätä. Ihme ettei käynnistyslevy tunnista ongelmaa ja laita tuota parametria itsestään käyttöön, kun vastaan tulee tukematon näytönohjain. Käytössä siis GeForce 560ti 448core.

110
Asentaminen ja käyttöönotto / Vs: ubuntun päivitys
« : 05.11.12 - klo:15.35 »

Kertaan vielä suositukseni LTS-versioihin siirtymisestä. Soveltuu paremmin käyttötavoillesi. Nuo väliversiot ovat enempi tarkoitettu virheitä sietäville kokeilijoille, jotka haluavat edetä kehityksen kärjen tuntumassa.

Ystävällisin terveisin

Jallu59
Itsekin sisäistin tämän vasta tänä vuonna. Ongelmilta vältytty kokonaan, jos ei lasketa mukaan sitä, että päivitin vahingossa nvidian ajurit ja se ei ollut fiksusti tehty. Eli suosittelisin välttämään myös näytönohjaimen ajurien päivityksiä, jos sille ei ole pakottavaa tarvetta, ja ei löydy halua tuhlata tuntia asian setvimiseen.

111
Multimedia ja grafiikka / Vs: ps3 ja mediaserveri
« : 08.07.12 - klo:23.39 »
Mediatomb tai rygel. Ps3 ei sitten toista juuri mitään videomuotoja, kaksi vuotta vanha androidluurikin suoriutuu paremmin mediatoistimena.

112
En ole mikään guru, mutta kuulostaisi x:n kuolemiselta. ctrl+alt+F4 päästää tekstitilaan ja sieltä voipi myös käynnistää koneen uudelleen turvallisesti. Tuolta tekstitilasta pääsee graafiselle UI:lle takaisin näppäinkombolla ctrl+alt+F7 - siis mikäli x suostuu käynnistymään uudelleen. Toisaalta jos näppis ei noitakaan komentoja ota vastaan taitaa ainoa ratkaisu olla painaa sitä virtanappia.


Synapticin saa vieläkin helposti asennettua sieltä sovellusvalikoimasta.

113
Lisätään tännekin vielä se, että oma kone corei5+z68+nvidia 560ti 448 ei suostu käynnistämään ubuntun asennusta(uefi:n asetukset on laitettu välillä defaultiksi).  Vika tod. näk. on nvidian korttien ajureissa - asianhan voisin varmistaa irroittamalla 560:n ja käyttämällä integroitua näyttistä. Kokeilen kun on aikaa.
Kubuntun sain sisään asennus dvd:n tekstiasennusvaihtoehdolla. Ubuntun levyistä en löytänyt toimivaa ratkaisua. Fedorakaan ei mennyt sisään normiasennuksella, vaan piti valita yhteensopivuustila tms. Kubuntun uninstalloin ja laitoin fedoran kde:n sen tilalle, koska päivitykset eivät toimineet - fedoran kde:n kanssa kävi ilmi, että vika on apperissa ja päivitykset toimivat päätteen kautta molemmissa.

114
Olen myös kokeillut 11.10 Oneiricia ja todennut sen mainiosti toimivaksi tässä mopoläppärissä ihan "vakio" Ubuntuna ja Unityllä.
Komppaan! Omat kokemukseni jo aivan eritason PCeee 1001HA:n kanssa ovat saman moiset - langaton verkkoyhteys on toiminut reitittimen kanssa suoraa paketista jo usean tuoreen Ubuntu-jakelun kanssa.
Koodia: [Valitse]
Network controller: Ralink corp. RT3090 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe Suosin siis aina tuoreinta Ubuntu-jakelua. Jos laitteesi ei toimi vanhassa, älä turhaan ala virittelemääJn (lue: räpältämään), vaan asenna tuore versio jakelusta. (Ja testata voi jo osin asennus-CD:llä).
10.04:ää koskeva murheenkryyni on RaLink 2860, mikä käy ilmi ihan bugiraporteistakin. 10.04 taisi olla 9.04:n jälkeen ainoa versio, missä tuo RaLink 2860:n toimimattomuus OTB on ilmennyt.

115
Tarkoituksena olisi siis saada aikaan nopeasti boottaavat ja toimivat asennukset Win 7:sta ja Kubuntu 11.10:stä. Kubuntu tulee olemaan enemmän käytössä, koska Win 7 on asennettuna lähinnä vain pelaamista ja hyvin satunnaista photoshopin ja illustratorin käyttöä varten.

Win 7 löytyy tällä hetkellä jo valmiiksi tuolta teraselta Samsungin spinpointilta ja sen boottiajan lyhentäminen ei isommin kiinnosta lähinnä uudelleenasentamisen aiheuttaman päivitysrumban takia(service pack yms). Eli onko tietoa, että riittääkö jo se nopeuttamaan mm. ohjelmien käynnistymisaikaa, että siirtää ne ssd:lle?

Kubuntusta olisi tarkoitus saada hyvinkin nopeasti boottaava asennus aikaan. Osiontiin olin harkinnut levyn alkuun 500MB /boot, 4GB /home ja 30GB /-osioita. Swappia ei taida 8 gigan rammilla tarvita. Loput levystä jäisi Win7:n ohjelmille. Läppärin boottiaikaa säätäessä törmäsin jo /etc/default/grub.txt tiedoston muokkaamiseen käynnistysprofiilin luomiseksi. Samalla löysin myös mainintoja siitä, että Ubuntu käyttäisi vain yhtä corea latautuessaan ja "readahead":n tms avulla voisi saada kaikki 4 corea käyttöön ja lyhentää boottiaikaa jo merkittävästi. Toisaalta osa ohjeista oli sen verran vanhoja, että esim. tuo readahead toimii jo ilman isompia säätöjä.

Hirveästi löytyy hehkutusta nopeasta bootista, mutta oma miniläppäri jää ssd:nsä kanssa silti puoleen minuuttiin(virtanapin painamisesta wlan käytettävissä n 30s). Esim. Ubuntun tiimistä hehkutettiin jonkun koneen boottaavan 10.04:n reippaasti alle kymmeneen sekuntiin. Onko tuollaiset boottiajat realistisia tavoitteita ilman mitään suurehkoja latauvien prosessien viivästyttämisiä yms laajahkoja operaatioita?

116
Muistaakseni itsellänikin oli ongelmia oman eeepc:n kanssa 10.04:ssa juurikin wlanin Wpa-avainten kanssa. 11.10 Lubuntu:ssa kaikki toimii ilman mitään kikkailuja. Voi olla, että pääset helpoimmalla, kun otat kopiot tiedostoistasi ja vedät puhtaan asennuksen 11.10 *ubuntulla. Lubuntussa on ainakin boottiaika kohdillaan.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/496093

117
No tuli nyt sitten laitettua tekstiasennuksen kautta Kubuntu 11.10 sisään. Kuvittelin sen olevan komentorivi-asennus, mutta ihan samat kysymyksethän se heitti eteen kuin graafinen asennus. Tuo ominaisuus taisi löytyä vain asennus-dvd:ltä tosin. Ehdin jo heittää vesilintua Kubuntulla, kun apper jumitti aina päivityksissä. Vaihdoin Fedoran KDE:hen, missä sama ongelma :D. Eli vika oli tietenkin Apperissa, ja päivitykset rullaa päätteen kautta ongelmitta.

118
Jostain syystä tosiaan Mint ja *Ubuntut ei suostu käynnistymään live-tikulta. Perehdyin nyt enemmän asiaan, ja valittaa sittenkin jostain "assuming drive cache write through" sdd:llä. USB-tikussa eikä imagessa ole vikaa, sillä asensin samalla tikulla&imagella läppäriin toimivan Kubuntun. Fedora 16 pelittää nyt kivasti kun sai nvidian ajurit sisään. Vanhaan Win 7 asennukseen verratessa toimii todella nopeasti, vaikka pyörii hitaammalta levyltä.
Täytyy koittaa asennusta ssd:n saapuessa siten, että laittaa vain yhden kiintolevyn kiinni ja käyttää prossun integroitua näyttistä asennuksen ajan. "sdd" ilmeisesti tarkoittaa neljättä kiintolevyä/sata-liitintä?

119
Hola!

Asensin tuon Ubuntu 11.10:nen ja netti on aivan tajuttoman hidas. Sivujen latautuminen kestää aivan tuhottoman kauan. Lisäksi kun yritän surffailla tai ladata päivityksiä Ubuntu-koneella samassa welhon 10 megan verkossa olevan Windows-koneen nettiyhteys pätkii tai katkeaa kokonaan. Onkos tähän ratkaisua? Vanhemmissa Ubuntuissa oli muuteltu jotain tekstirivejä koskien IPv6 asetuksia, mutta en edes löytänyt tarvittavia filejä tässä 11.10:ssä.

Kannattaisiko asentaa joku vanhempi versio tai jotain?

Ubuntu kone on HP Pavilion dv7 2120so läppäri. Verkkomasiinat ovat buffalo airstation WHR G-300N joka on liitetty Motorolan Surfboard SB5101E:he. Welhon 10Megan verkko.
Tuo pätkiminen saattaa johtua reitittimen/modeemin asetuksista. Ainakin omalla kohdalla Welhon 40/2:n pätki aivan julmetusti jos pelasi pleikkaria samalla, kun joku toinen surffasi. "IP Flood detection":in pois päältä laittaminen saattaa auttaa.

120
Ubuntun tai Kubuntun asennus ei käynnisty cd:ltä, dvd:ltä eikä USB-tikulta. Kokeiltu monella eri imagella(latauskerralla) - fedorallakaan normiasennus ei toiminut, mutta siitä löytyi sentään basic-mode asennus joka toimi. En jaksanut alkaa Fedoraa rukkaamaan käyttökuntoon, koska se osoittautui vähän erilaiseksi kuin Kubuntu johon on totuttu.

Valittaa jostain näyttöjen tunnistamattomuudesta ja tappaa prosessin siihen. Tekstiasennus toimisi, mutta menee taas jo niin vaikeaksi, että laitan samalla vaivalla Archin jota olen työlään asennuksen takia vältellyt.

Sivuja: 1 ... 4 5 [6] 7 8 9