Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Aiheet - zordo

Sivuja: [1]
1
http://forum.linuxmint.com/viewtopic.php?f=56&p=951298

Tuolta löydetyt ohjeet korjasivat oman koneen ongelmat niin selaimessa kuin videotoistossakin. On vaan niin uskomatonta, että näinkin oleellisia korjauksia joutuu googlettelemaan ympäri muidenkin jakeluiden forumeita - puhumattakaan siitä, että tuon joutuu ylipäätään itse säätämään päälle. Vai aiheuttaako tuo sitten ongelmia muissa tilanteissa? Omassa koneessa on Kubuntu 15.04 ja GTX 970 nVidian 352.30-ajureilla. Uusi thread, koska mitä ilmeisimmin auttaa muillakin näytönohjaimilla.

Ideana siis muokata /etc/X11/xorg.conf
Jokaiselle käytössä olevalle monitorille
Koodia: [Valitse]
{ ForceFullCompositionPipeline = On } rimpsu perään. Uudelleenkäynnistys ja ongelma on poissa.

Tässä oma xorg.conf screen-osuus,  missä alkuperäinen rivi kommentoituna(#) muutetun alla.
Koodia: [Valitse]

Section "Screen"
    Identifier     "Screen0"
    Device         "Device0"
    Monitor        "Monitor0"
    DefaultDepth    24
    Option         "Stereo" "0"
    Option         "nvidiaXineramaInfoOrder" "DFP-0"
    Option         "metamodes" "DVI-I-1: nvidia-auto-select +1920+0 { ForceFullCompositionPipeline = On }, DVI-D-0: 1920x1080_60 +0+0 { ForceFullCompositionPipeline = On }"
    #Option         "metamodes" "DVI-I-1: nvidia-auto-select +1920+0, DVI-D-0: 1920x1080_60 +0+0"
    Option         "SLI" "Off"
    Option         "MultiGPU" "Off"
    Option         "BaseMosaic" "off"
    SubSection     "Display"
        Depth       24
    EndSubSection
EndSection

2
Laitealue / GTX 970 ja ubuntu 14.10
« : 30.12.14 - klo:09.14 »
Ei vaan toimi. PPA:sta vedin 343-ajurit sisään ja ei suostu enää päästämään työpöydälle. Kokeilin Nouveaun blacklistaamista ja ei auttanut. Kirjautumisruutu kyllä aukeaa komeasti, vaikka kahdelle näytölle, mutta kirjautumisyritys johtaa aina bumerangina takaisin.

Missä menee vikaan?



Vierastilillä kirjautuminen onnistuu.

Loin toisen tilin millä hyvin pikaisella testaamisella vaikuttaisi toimivan. Hieman mystiseksi meni taas.

Saako käyttäjän asetuksia ns. nollattua jollain komennolla? Hölmönä testailin kde-työpöytää ja se tietysti veti unityn aivan sekaisin - ääniä myöden. Auttaisi myös alkuperäiseen ongelmaan.

3
Tarvitset Netflix tilauksen, Ubuntu 14.04:n tai 14.10:n ja Chrome 38 betan. Lisäksi netflixin asetuksista pitää olla valittuna käytä html5 silverlightin sijaan.
 Chrome beta.

14.04:een pitää myös ladata libnss3:stä uudempi versio kuin mitä 14.04 tarjoaa.

32bit
64bit

Pura .zip:istä kolme .deb tiedostoa kotikansioosi. Navigoi päätteellä kotikansioon ja komenna:
Koodia: [Valitse]
sudo dpkg -i libnss3*
Tämän jälkeen pitää vielä asentaa ja konfiguroida User Agent Switcher for Chrome.

Asennuksen jälkeen ilmestyy lisäosan kuvake osoiterivistä katsottuna oikealle. Hiiren oikealla napilla klikkaamalla saa auki asetukset-valikon. Tee uusi User Agent alla olevin tiedoin ja paina kaikki kohdat läpi käytyäsi add-painiketta.

Name: Netflix Linux
String: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.3; Win64; x64) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/38.0.2114.2 Safari/537.36
Group: (täyttyy itsestään)
Append?: Valitse ‘Replace’
Flag: IE

Tämän jälkeen pitää vielä valita käyttöön juuri luotu User Agent. Klikkaa hiiren vasemmalla painikkeella lisäosan kuvaketta. Juuri luotu UA löytyy Chrome välilehden alta.

Lähde ja libnss3-linkit omgubuntu.

Nyt rullaa netflix Asus eee 1000H:llakin Xubuntu 14.04 kanssa :D


Lisätään vielä, että näppäinkomento  ctrl+alt+shift+s avulla saa videon bitratea pudotettua, jos tietokone ei suoriudu nettinopeuden avulla määräytyvästä arvosta.

4
Ongelma koskee omaa r9 280x:ää ja ilmeisesti http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2219812 myös monia muita amd:n pelikäyttöön tehdyistä näytönohjaimista. Avoimella pyörii työpöytä hyvin - pelit taas ei pyöri. Suljetuilla ajureilla ei toimi edes työpöytä. Ilmeisesti heitetty kehitys hyllylle ja siirretty kaikki voimavarat Mantle-ajurien tekemiseen linux-ympäristöön.
Eli, jos ostamassa konetta Ubuntulla pelaaminen mielessä niin kannattaa valita sen toisen leirin näytönohjain. Tilanne voi toki vielä muuttua SteamOs:in virallisen julkaisun yhteydessä.

5
Eli asentelin aikanaan 12.10 version Kubuntun koko levyn salauksella ja asennus sinänsä toimii vieläkin hyvin. Ongelmana on se, että käynnistykseen menevä aika on kuusinkertaistunut distropäivityksien jälkeen siitä syystä, että kone arpoo nykyään noin minuutin ennen kuin kysyy sitä salauksen salasanaa. Onko tähänkin joku yksinkertainen ratkaisu kuten esim. Grubin automaattisiin käynnistysaikoihin? Eli joku tiedosto, missä on password-timeout kohta?

6
Ubuntu tietokoneissa / Päivitysongelma
« : 19.03.13 - klo:17.07 »
Päivitys tarvitsee yhteensä 33,3 M vapaata tilaa levyllä "/boot". Vapauta vähintään 6 140 k lisää levytilaa levyllä "/boot". Tyhjennä roskakori, ja poista väliaikaiset aiempien asennuksien paketit käyttämällä komentoa "sudo apt-get clean".

Tuollaista herjaviestiä antaa. Luonnollisesti koitin tuota sudo apt-get clean   komentoa tuloksetta.



Muoks. Ongelma poistui, kun poistin käsin vanhoja turhia kernel-tiedostoja. Eli heti, kun tänne päätyi valittamaan tuli ratkaisumahdollisuus mieleen  :D.  

sudo apt-get purge linux-image-x.x.x.x-generic - komennolla.

Laitetaan vielä muistutukseksi, että käytössä olevaa kerneliä ei saa poistaa, jotta tästäkin säädöstä olisi jotain hyötyä jollekulle.

7
Eli kyseessä on intelin core i-2500K prosessori joka on kellotettuna 4,2GHz:iin. Win7:n puolella kellotaajuus säätyy automaattisesti tarpeen mukaan eikä pauku täysillä koko ajan - idlenä 1600MHz ja kasvaa tarpeen mukaan. Ubuntun puolella kellotaajuutena näkyy 3292MHz. Ilman kellotusta Ubuntunkin puolella kellotaajuutena näkyy ilman suurta kuormaa tuo 1600Mhz. Eli onko vika vain tuossa kellotaajuutta näyttävässä koodin pätkässä, vai eikö ylikellotus toimi Ubuntun puolella. Sinänsä en tällä hetkellä käytä kovinkaan montaa softaa jolla saisi kovin suurta etua tuosta kellotuksesta, koska peleissäkin pullonkaulana on näytönohjain. Tulevaisuudessa tuolle voi kuitenkin olla enemmän tarvetta, ja noin pieni kellotus ei merkittävästi nosta sähkönkulutusta - siis jos virransäästö toimisi.

8
Löytyykö jostain jokin helppo tapa saada vaihdettua esim. väriteemaa ja ikkunoiden reunoja. Vai ovatko nämä asioita jotka uudemmista Ubuntuista on poistettu tarkoituksella? Kden puolelta toki löytyy muokattavuutta sitä kaipaaville.

9
Eli kyseinen combo ei toiminut millään, kunnes hoksasin käynnistää päätteen ctrl+alt+t ja geditillä xorg.config auki. Sieltä löytyi jostain syystä composite kohdassa disable, tuon kun vaihtoi enableksi toimii moitteetta. Tiedä mistä moinen johtuu, mutta ratkaisun löytäminen ei ollut mitenkään helppoa ja asentelin eri ajuriversioita tunnin verran kunnes keksin jonkin nettihaun seurauksena tuon tarkkoa.
Eli jos Unity ja compiz hukkaa jatkuvasti palkit, niin tarkastakaa xorgista että on composite päällä. Jokin bugi heittää sen pois päältä.

ps
Ja mitä Unityyn tulee niin en kyllä vieläkään tykkää, vaikka palkit ovat olleet joka variantissa samalla tavalla jo vuosia. Ei vain totu tuohon fullscreen-toimintoon, vaikka se nokkelasti tuokin lisätilaa. Mutta koitetaan nyt, että jos tuohon vaikka tottuisi.

10
Haaveena olisi saada win xp/7 virtualboxin kautta pyörimään läppärissä ja saada serato itch toimimaan usb-laitetuen kera. Onko tämän onnistumisessa mitään mahdollisuuksia, vai kannattaako vain asentaa käyttis suoraan omalle osiolleen ja tyytyä dual-boottiin?

11
Tarkoituksena olisi siis saada aikaan nopeasti boottaavat ja toimivat asennukset Win 7:sta ja Kubuntu 11.10:stä. Kubuntu tulee olemaan enemmän käytössä, koska Win 7 on asennettuna lähinnä vain pelaamista ja hyvin satunnaista photoshopin ja illustratorin käyttöä varten.

Win 7 löytyy tällä hetkellä jo valmiiksi tuolta teraselta Samsungin spinpointilta ja sen boottiajan lyhentäminen ei isommin kiinnosta lähinnä uudelleenasentamisen aiheuttaman päivitysrumban takia(service pack yms). Eli onko tietoa, että riittääkö jo se nopeuttamaan mm. ohjelmien käynnistymisaikaa, että siirtää ne ssd:lle?

Kubuntusta olisi tarkoitus saada hyvinkin nopeasti boottaava asennus aikaan. Osiontiin olin harkinnut levyn alkuun 500MB /boot, 4GB /home ja 30GB /-osioita. Swappia ei taida 8 gigan rammilla tarvita. Loput levystä jäisi Win7:n ohjelmille. Läppärin boottiaikaa säätäessä törmäsin jo /etc/default/grub.txt tiedoston muokkaamiseen käynnistysprofiilin luomiseksi. Samalla löysin myös mainintoja siitä, että Ubuntu käyttäisi vain yhtä corea latautuessaan ja "readahead":n tms avulla voisi saada kaikki 4 corea käyttöön ja lyhentää boottiaikaa jo merkittävästi. Toisaalta osa ohjeista oli sen verran vanhoja, että esim. tuo readahead toimii jo ilman isompia säätöjä.

Hirveästi löytyy hehkutusta nopeasta bootista, mutta oma miniläppäri jää ssd:nsä kanssa silti puoleen minuuttiin(virtanapin painamisesta wlan käytettävissä n 30s). Esim. Ubuntun tiimistä hehkutettiin jonkun koneen boottaavan 10.04:n reippaasti alle kymmeneen sekuntiin. Onko tuollaiset boottiajat realistisia tavoitteita ilman mitään suurehkoja latauvien prosessien viivästyttämisiä yms laajahkoja operaatioita?

12
Ubuntun tai Kubuntun asennus ei käynnisty cd:ltä, dvd:ltä eikä USB-tikulta. Kokeiltu monella eri imagella(latauskerralla) - fedorallakaan normiasennus ei toiminut, mutta siitä löytyi sentään basic-mode asennus joka toimi. En jaksanut alkaa Fedoraa rukkaamaan käyttökuntoon, koska se osoittautui vähän erilaiseksi kuin Kubuntu johon on totuttu.

Valittaa jostain näyttöjen tunnistamattomuudesta ja tappaa prosessin siihen. Tekstiasennus toimisi, mutta menee taas jo niin vaikeaksi, että laitan samalla vaivalla Archin jota olen työlään asennuksen takia vältellyt.

13
Eilisen päivityksen jälkeen flash ei enää toimi. Videot eivät näy, antaa vain linkkiä adoben lataussivulle. Uudelleen asentaminen KPackageKit:istä ei auttanut. Lisätään vielä, että ei toimi millään selaimella(chromium, firefox, rekonq).

14
Pystyykö tuulettimen pyörimisnopeutta säätämään samalla tapaa kuin Windowsin puolella esim. Ati Overdriven avulla? Tuuletin hakkaa Kubuntussa n.70% teholla ilman kuormaakin, ja Win7:n puolella on testattu, että lämmöt ei nouse multimediakäytössä, vaikka nopeuden pudottaisi sinne 40-50%:iin. Olisi kiva saada kone hiljaiseksi.

15
Johdantona mainittakoon, että siirryin Ubuntusta ja Mintistä Kubuntuun ihan rautatuen toivossa - uusin Ubuntu ei tykännyt ATI 4830:sta tippaakaan(enkä minä Unitysta). Kubuntussa toimii työpöytätehosteet todella hyvin(suljetuilla ajureillakin jopa), mutta jäin kaipaamaan compiz-configin tyylistä laajempaan muokkaukseen kykenevää GUI:ta. Pyöriikö nuo Kubuntun tehosteet compizilla, ja riittääkö muokkaukseen tuon compiz-configin asentaminen? Tarkoituksena olisi saada aiemmissa Ubuntuissa käytössä olleet työpöytäkuutiot käyttöön - siis molemmissa näytöissä oma kuutio/lieriö/pallo.

16
Unity työpöytä toimi hetken aikaa ihan kivasti, mutta meni totaalisesti jumiin, kun koitin laittaa compiz-asetuksista aiemmin käytössä olleita asetuksia päälle(esim. 10.04-10.10 päivitys ei tuonut mitään ongelmia). Pari klikkausta ja ikkunoiden yläpalkit  katosivat ja paneelit eivät enää reagoi klikkauksiin. Ubuntu ja perinteinen ubuntu pitävät sisällään nämä ongelmat - perinteinen ilman tehosteita toimii.
Poistaisiko puhdas asennus nuo tehosteongelmat? Vai onko kyseessä jokin atin ohjaimeen liittyvä Nattyssä ilmenevä nihkeily. Lisätään vielä, että uudella käyttäjällä toimivat nuo Ubuntu ja perinteinen ubuntu kirjautumisvaihtoehdot hyvin siihen saakka, kunnes koitan laittaa muutamaa enemmän tai vähemmän tarpeellista toimintoa compizista päälle.

17
Ongelmana on siis se, että mediatomb ei enää pelitä. "error: database disk image is malformed" ja "error: cannot start a transaction within a transaction" on tuossa hyvinkin pitkässä virheilmoituslitanjassa selkokielellä. Koitin jo muualla neuvottua konstia - databasen poistoa, mutta mediatombi antaa silti vieläkin samaa virheilmoitusta, vaikka databasea ei enää edes ole tuolla mediatombin config.xml:n määrittämässä paikassa.

Ei kiinnostaisi taas turvautua varmaan konstiin ja asentaa koko ubuntua uusiksi. Atom-läppäri ei jaksa toistaa noita 720p videoita isolta töllöltä, mutta mediatombin avulla pelitti hienosti digiboksin kautta.

18
Laitealue / Toimiva dvb-t usb-tikku hakusessa
« : 19.06.10 - klo:19.46 »
Koitin etsiskellä varmasti uusimmassa 10.04 Ubuntussa toimivaa usb-paikkaan liitettävää digitikkua kesän mökkireissua ja fudiksen mm-kisoja silmällä pitäen. Hintahaarukka 0-50€. Ei välttämättä tarvitse olla epg:n ja tallentamisen puolelta täysin bugiton, mutta livenä katsomisen tulisi toimia hyvin.

19
Asensin tuossa eilen illalla eeepc 1000h:on tuon 10.04:n unr:n, ja kaikki tuntuu muuten toimivan riittävän hyvin(kaikki fn+-komennot eivät toimi), mutta wlan pätkii yhteyttä poikki ikävästi. Kone listaa kaikki alueen langattomat verkot, mutta jo yhteyden luomisessa tulee ongelmia(kyselee jatkuvasti wpa-salasanaa), ja kirjautumiseen vaaditaan n.10 yritystä - onnistuneen kirjauksen jälkeenkin yhteys menee aina jossain vaiheessa poikki ja alkaa taas wpa2-salasanan kyselyruletti. Wlan on biossista laitettu päälle, koska jostain syystä asentaessa se heitetään oletuksena pois päältä. Eeebuntu 3:lla ainakin wlan toimi hyvin ihan ootb, joten ratkaisun luulisi olevan jossain löydettävissä, mutta itse en ole löytänyt mistään apuja.

Onko tuolla nbr:llä mitään etuja normiversioon nähden noilla miniläppäreillä? Käytän aina kuitenkin gnome-työpöytää ja piiloon meneviä dockeja.

Täytynee koittaa vielä uutta asennusta, että josko ongelma katoaisi sillä - epätodennäköistä, mutta ainahan sitä voi toivoa.




Sivuja: [1]