Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sami Lehtinen

Sivuja: 1 ... 36 37 [38]
741
Törmäsin tällaiseen tutkiessani nykytilannetta:

man ionice
Lainaus
       Idle   A program running with idle io priority will only get disk time when no other program has asked for disk io for a defined grace period. The impact of idle io processes on  normal
              system activity should be zero. This scheduling class does not take a priority argument. Presently, this scheduling class is permitted for an ordinary user (since kernel 2.6.25).

Normaalikäyttäjä voi käyttää ioniceä idle prioriteetilla. Loistavaa. Lisää vain komentojonoihin ionice -c 3 raskaiden operaatioiden eteen. Mitään tahmaa ei tunnu ja kaikki asiat hoituvat taustalla lähes yhtänopeasti kuin ilman tuota komentoa. Olettaen tietysti että kone on normaalissa desktop käytössä jossa se on kuitenkin 98% idlellä. Tärkeämmät tehtävät tulevat suoritetuksi välittömästi.

742
http://www.tietoviikko.fi/kehittaja/article430601.ece?s=r&wtm=tietoviikko/-16062010

Lainaus
Adobe on yllättäen vetänyt pois jakelusta kokeellisen 64-bittisen Flash Playerin Linuxille. 64-bittistä versiota ei myöskään ole muille alustoille. Yhtiö vakuuttaa silti, ettei se ole luopumassa aiemmin lupaamastaan 64-bittisyydestä.

Perin ikävää tuo pois jakelusta vetäminen. Joku kun voisi tarvita sitä ihan oikeasti. Jotkut valmistajat vielä tekevät kaikkensa, ettei tiedostoja saisi kopioida mirroreihin, vaan kun se poistuu virallisesta jakelusta sitä ei saa kätevästi oikein mistään.

Tässä kaksi linkkiä josta viimeisimmän version ennen poisvetoa saa ladattua:
http://file.shareyourfiles.net/DVSS3U/ (240 päivää inactivity)
http://www.sendspace.com/file/jplhi0 (30 päivää inactivity)

Nuokin kopiot poistuvat aikanaan jos niitä ei tarvita.

KW: ubuntu, linux, 64 bit, flash, download, link, lataus, linkki, lataa, bittinen.

743
Yleistä keskustelua / Vs: 64 bittinen Firefox tulossa
« : 03.06.10 - klo:07.42 »
Eiköhän tuo ole. Minä kuvittelin, että Firefox ei tee itse virallisia 64-bittisiä käännöksiä vaan jakelujen paketoijat kääntävät ne 64-bittisiksi. Tosin luulisin, että kyllä se Mozilla on testannut niitä 64-bittisiäkin käännöksiä (siis joku kehittäjä piilossa itsekseen tjsp.). Tämä ei sitten pohjaudu suoraan mihinkään tietoon tai mitään eli korjatkaa kiitos. ;D

Tuo oli juuri se oikea vastaus, joskaan sitä ei mielestäni selvästi Tietokoneen uutisessa sanottu. Eli 64 bittisiin ympäristöihinon ollut Firefoxia saatavissa vaikka kuinka pitkään. Ja nämä ovat myös toimineet varsin kiitettävisti vailla ongelmia. Myös Windowssille on ollut tarjolla 64 bittistä epävirallista versiota. http://www.mozilla-x86-64.com/

Tiedä sitten mitä merkitystä tuolla ns. virallisella tuella käytännössä on? Esim 64 bittisen Ubuntun mukana on tullut 64 bittinen Firefox vaikka kuinka pitkään. Tarkoittaako se että tuotteelle ei ole mitään tukea? Ehkä tässä tapauksessa tarkoittaa sitä, että ei ole suoraa tukea Mozillan osalta.

Tämä on muutenkin hyvä kysymys open sourcen puolella. Mitä käytännön merkitystä virallisella tuella on? Lyön vaikka vetoa, että alle promille ohjelmistojen käyttäjistä koskaan käyttää mitään tuotetukeen liittyvää. Monet projektit on jo muutenkin niin hajanaisia, että ajoittain on hyvin vaikeaa löytää oikeaa osoitetta raportoida bugeista. Saati sitten että pienempi epäkriittinen bugi kiinnostaisi ketään sen verran että tulisi korjatuksi.

mm. Evolutionin automaattista osoitetäydennystä on korjattu nyt kaksi vuotta. Kun keskustelu ongelmasta oli jatkunut kaksi vuotta joku kyseiseen bugiin kyllästynyt postasi patchin, jolla sen voi korjata. Nyt kun testasin tuo korjaus on vihdoinkin tullut Ubuntun repojen kautta perille.

Edit: Eipä näytä muuten olevan vieläkään kunnossa viimeisimmässä Evolutionissa joka löytyy synapticilla. Versio 2.28.1. Tätä tämä on. Valmis korjaus on toimitettu tekijöille, mutta silti bugaa.

744
Yleistä keskustelua / Vs: 64 bittinen Firefox tulossa
« : 02.06.10 - klo:15.01 »
Minä kuvittelin, että Firefox ei tee itse virallisia 64-bittisiä käännöksiä vaan jakelujen paketoijat kääntävät ne 64-bittisiksi.

Korkeammantason ympäristöissä joita käytän, on aivan sama onko systeemi 32 vai 64 bittinen. Ongelma vaan tulee siinä vaiheessa esille jos 32 bittisen systeemin muisti loppuu.

C#, Java, Python

Tietenkään tämä ei ole suoraan sovellettavissa matalamman tason koodiin, mutta kuka vielä assembleria kirjoitaa? Oman käsitykseni mukaan Firefox on korkeammantason sovellus, eikä sillä ole suoraa tekemistä hardiksen / ajureiden kanssa. Joten ainakin periaatteessa asian pitäisi olla merkityksetön. Se on sitten ihan toinen juttu jos pluginit ei toimi, mutta se ei ole todellakaan ole selaimen vika.

745
Yleistä keskustelua / Vs: 64 bittinen Firefox tulossa
« : 02.06.10 - klo:13.42 »
Olisiko levyosion tiedostojärjestelmä fat/vfat? Sehän ei hanskaa yli 4Gt:n _tiedostoja_.

Ei, käytössä oli tietenkin NTFS.  Mutta kuten sanoin, niin 64 bitinen Firefox on ollut kyllä jo pitkään olemassa. Ei se ole mitään niin ihmeellistä. Jos siinä olisi jotain ihmeellistä, niin olisivat sitten selkesti kertoneet, että mitä ihmeelistä siinä on.

746
Yleistä keskustelua / 64 bittinen Firefox tulossa
« : 02.06.10 - klo:12.06 »
Lainaus
64-bittisyys alkaa yleistyä käyttöjärjestelmissä ja myös ohjelmissa. Nyt joukkoon on liittymässä Firefox. 64-bittisyys tuo selaimeen hyötyjä, mutta myös haasteita.

64-bittisestä Firefoxista on nyt julkaistu ensimmäinen testiversio. Se on tarkoitettu alkuvaiheessa lähinnä kehittäjille ja testaajille.

http://www.tietokone.fi/uutiset/firefox_selaimesta_64_bittinen_versio

Nimimerkillä 64 bittinen versio ollut käytössä vuodesta 2007. Mikä tuossa uutuudessa on nyt sitten niin uutta? Sitä tässä uutisessa ei nimittäin mielestäni kerrota.

Tulipahan tässä samalla mieleen hauska tilanne vuosien takaa. Kun testasin ensimmäisen kerran 64 bittistä Internet Exploreria Server 2000:n kanssa, niin sillä 6 gigan tiedoston lataus kaatui 4 gigan kohdalla. Mikä vielä hauskempaa, se toimi 32 bittisellä versiolla. Outoja ovat nuo ohjelmistojen ominaisuudet välillä.

747
Oletko Mycroftista löytyvät kokeillut?

Kiitokset, tämä toimii täydellisesti ja on juuri sitä mitä olin etsimässä. Toimii hyvin sekä Ubuntussa, että Windows seiskassa.

Ja paluu ongelman laatuun.

En ollut kokeillut. Vaan viittä eri pluginia tuota Firefoxin plugin sivuilta, joista top vitostesta yksikään ei toiminut. Lisäksi kokeilin Slashdotin asetusten modailu ohjeita, joissa kehotettiin muuttamaan keyworld.URL asetuksissa https alkuiseksi, josta siitäkään ei luonnollisesti ollut mitään hyötyä.

Googlaamisen perusteella en suinkaan kyllä ollut ainoa joka kärsi ihan samasta ongelmasta. Myös asetusfileiden muokkaamiseen perustuvat ohjeet slashdotissa olivat virheellisiä. Monet selvästi kuvitteli, että pelkän kyselyn lähettämisestä SSL:n yli on muka jotain iloa.

Huvittavaa tässä lienee se tosiasia, että yksi suurimmista yksityisyyden uhkista on juuri Google.

Edit: Lisätään linkki:
Start Page SSL plugin. Hakupalvelu joka ei pidä turhia logeja.
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/13036/
https://eu.startpage.com/

748
Tuli sellainen kysymys mieleen, että nyt kun google tarjoaa hakua SSL/TLS yhteydellä. FAQ aiheesta

https://www.google.com/

Niin onko kukaan löytänyt tai tehnyt pluginia, jolla tuon saisi oikeasti toimimaan myös search barissa.

Netti on pullollaan plugineita, joissa kaikissa on vikaa.

Vikaa siksi, että vaikka haku menee SSL:n yli, niin sen jälkeen tulokset palautetaan http yhteydellä. Siinähän ei ole yhtään mitään järkeä. Vika on mielestäni pluginissa, koska Googlen omalta sivulta SSL haku ja tulokset toimivat moitteettomasti. Tai jos vikaa on myös Googlen puolella, niin luulisi että pätevä pluginin tekijä osaisi ottaa Googleen yhteyttä ja saisivat homman kondikseen.

Kunnollista ja toimivaa Google SSL search haku pluginia Firefoxiin odotellessa.

749
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Foorumin uudet "jäsenet"
« : 26.04.10 - klo:17.19 »
Voisi olla, että jäisi spmmääjien lisäksi "normaalit" ihmiset ulkopuolelle :D Kyllä nuo vielä alle puolen minuutin löytää, mutta entä sitten, kun ne käyttäjäehdot on kunnon kapulaa ja hidasta lukea. Jos vielä kirjoittaa yksisormijärjestelmällä, niin saattaa viisikin minuuttia mennä helposti :D Sinänsä hyvä idea, kunhan aikarajaa miettii.

Et tainnut ymmärtää tehtävän laatua täysin. Sanoin sitten kun käyttäjä on hyväksynyt ehdot, annetaan tuo tehtävä.

Nykyaikana on tietenkin käytettävissä parempia vaihtoehtoja kuin sanojen kirjoittaminen. Esimerkiksi monivalinta tehtävä. Näytetään käyttäjälle 10 kuvaketta, joista pitää klikata niitä jotka olivat tekstin seassa.

Varmasti selviää tuosta 30 sekunnissa. Kukaan ei sanonut että tekstin lukemiseen varattu aika olisi rajoitettu. Vain vastausten antamisaikaa on rajoitettu. Aika raja lähtee siis siitä käyntiin kun käyttäjä väittää lukeneensa jo koko tekstin. Eihän siinä vaiheessa enää noita sanoja tarvitse etsimään ruveta, jos siis on lukenut tekstin. ;) Kysymyksen on tarkoitus olla täysi yllätys käyttäjälle, eikä käyttäjälle ole tarkoitus jättää tarpeeksi aikaa vastausten etsimiseen. Onhan hänellä ollut aikaa lukea teksti vaikka viikko ennen kuin hän hyväksyy käyttäjäehdot.

Tuo sopii myös erinomaisesti aspa ratkaisuihin, joissa sanotaan lue FAQ ennen kuin lähetät meille kysymyksiä. Jos FAQ on lukematta, ei myöskään voi lähettää kysymystä aspaan, kun ei tiedä vastausta joka pilee FAQ:n seassa.

750
Uudelleen formatoituna ja postattuna, yhdistin viestini yhdeksi artikkeliksi.

Niin no... http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Foff-the-record.appspot.com%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

Kieltämättä aika mielenkiintoista, että puolet virheistä oli noiden leikkaa ja liimaa laajennusten aiheuttamia. Esim. Google Analytics ja AddThis.

Myös suoraan Google Sites palveluun Wikinä toteutetut kotisivuni eivät läpäise testiä. Huomatuksena voisin sanoa että Google Sites palvelussa en pysty mitenkään vaikuttamaan sivujen HTML rakenteeseen. Kaikki tulee suoraan WYSIWYGINÄ kun naputtelen tekstin sivuille. Tästä herää suuri kysymys, onko Googlen porukka epäpätevää vai onko validaattori päässyt vanhentumaan? Mainittakoon että myös www.google.com ei läpäise testiä.

Mielestäni validaattorin voi ainakin jollain tasolla kyseenalaistaa. Tarkistin ~20 suosittua sivustoa sillä, eikä yksikään mennyt läpi tarkastuksesta virheittä.

OTR sivusto on myös testattu Firefoxilla, Skyfirellä, Opera Minillä, S60 OSS Browserilla, Operalla, Internet Explorer 8:lla ja on toiminut kaikilla moitteitta, kuten on tarkoitus. Myös käyttämäni formi kikkailu jossa sivu skaalataan sopivaksi ruudulle myös pystysuunnassa on toiminut. Vaikka se ei välttämättä ole standardein mahdollinen ratkaisu. CSS:n puolelta voisi löytyä paljon korrektimpi vaihtoehto nykyaikana.

Toisaalta erilaiset layout kikkailut sotivat perusajatustani vastaan. Mitä yksinkertaisempaa ja selkeämpää, sitä parempaa. Turhat CSS ja flash pelleilyt ja muut roskat pois ja sivustojen selkeys, nopeus ja käytettävyys paranee usein olennaisesti. Valitettavasti nykyinen kehityssuunta webin suhteen tuntuu johtavan johonkin aivan muualle.

Voisin joskus tuunata periaatteen vuoksi tuo sivuston kuntoon. Joskin se vaatisi ylitsepursuavaa pilkuviilaus energiaa.

Kotisivullani muotoilu on aikalailla hassua Googlen toimesta. S60 browserilla (3rd edition) sivusto näkyy siten, että vasen menu on normaalikokoinen ja sitten oikealla puolella oleva teksti rivittyy todella lyhyiksi riveiksi. Sivusta tulee erittäin pitkä ja usein riville mahtuu vain yksi sana. Mobiili päätteitä varten pitäisi suosilla tehdä oma XHTML MP sivusto. mm. Yahoo näyttää kunnostautuneen tämän asian osalta. Useimmista palveluista löytyy erinomaiset XHTML MP versiot.

Löysin sivuston joka on suosittu ja menee läpi tarkistuksesta. Se on Wikipedia. Epäilinkin, että tuolla porukalla voisi olla sitä tarvittavaa pilkuviilaus energiaa tarvittavissa määrin. Joskin tuo sivu johon tässä viittasin, ei mene läpi varoituksitta. Mutta englanninkielinen etusivu menee.

OTR sivustolla taustakuva ja logo ovat todellakin tarpeettoman raskaita. Ne voisi korvata kevyemmällä mustalla taustalla ja tiukasti pakatulla JPEG logolla. Nykyiset graafiset komponentit ovat PNG muodossa. Myös bittejä on turhan paljon käytössä / pikseli, jos viilaamaan ruvetaan. Tiedostan kuvien olevan isoja ja siksi olen asettanut niille vuoden TTL:n. Mikäli tietoja ei poisteta selaimen välimuistista, ei kyseisiä kuvia tarvitse ladata uudelleen tai edes tarkistaa ovatko ne päivittyneet. Jos muutan kuvia olennaisesti julkaisen uudella osoitteella.

Huviskeen voisi katsoa kuinka monella web-sivustolla jokaisen komponentin cache parametrit mm. TTL on asetettu järkevästi ja tarjotaanko myös etag:ia, onko http:n kanssa gzip/deflate pakkaus käytössä, onko tukea keep-alivelle ja pipeliningille. Sekä tietysti mikäli sivustolla käytetään käyttäjätunnuksia ja salasanoja pitäisi HTTPS olla jatkuvasti käytössä. Samalla voi tarkistaa onko SSL session resume / cache käytössä. Jos ei ole, suorituskyky laskee olennaisesti.

Mitä tuli vielä tuohon ettei mene validaattorista läpi, niin mainittakoon että sentään merkistöt toimivat moitteitta sivustolla.

Olen törmännyt viimeaikoina useisiin Web-sivustoihin joissa merkistöt on pielessä. mm. http://www.sofia.fi/ Kun vaihdat selaimen oletusmerkistön joksikin kummalliseksi, alat huomaamaan pian että monilla sivustoilla merkistöasiat eivät ole kunnossa. Käytettävä merkistö pitäisi aina ilmoittaa.

http://www.huuto.net/ palvelussa on myös vastaavia ongelmia.

JavaScriptin kanssa ei tietenkään ole mitään ongelmia eri selaimilla, eihän. Aika epäkiitollisena voisin tuota hommaa pitää.

http://www.jumbofiles.com/ download ei toimi Chromella tai Operalla.

Lainaus
Niin no... http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Foff-the-record.appspot.com%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0

Totta se turisee, ei mene läpi validoinnista mutta toimii kaikilla testaamillani selaimilla mainiosti. Kotin äsken laittaa sivuston kuntoon ja korjata tuon taulukoon perustuvan virityksen CSS:llä. Noin kahden tunnin manaamisen jälkeen totesin että ei taida olla vaivan arvoista. Pitänee yrittää myöhemmin uudelleen. Näyttää siltä että CSS ihmiset tekevät juuri sen perusvirheen, eli tekevät sivuston aina jollekkin tietylle pikseli korkeudele tai leveydelle. Henkilökhotaisesti pidän tuota suunnitteluvirheenä. Oikein tehty sivusto muovautuu erilaisille näytöille aivan hyvin. Optimi tilanteessa sivustosta on vielä eri versiot riippuen käytettävästä selaimesta.

Verkkosivustoja testaavia palveluita on verkko pullollaan:
http://www.webpagetest.org/result/100411_6W5K/1/performance_optimization/

Juuri mainitsemani etagit ja cache-expiret puuttuvat aika monelta komponentilta. CDN jakelu staattiselle sisällölle puuttuu. Koska TTL / expire arvot eivät ole kunnossa, tulee turhia kyselyitä  staattiseen sisältöön koska selain ei tiedetä onko sisältö muuttunut vai ei.

Mutta muuten tuo http://www.webpagetest.org/ on kyllä mainio palvelu. Tuosta ETagin käytöstä on useita mielipiteitä. Riippuu nimittäin taas palvelinalustasta toimiiko ETag hyvin. Optimi tilanteessa revalidointi aika on ilmoitettu. Tai vaihtoehtoisesti ETag on olemassa. Mutta jotkut suosittelee että ETagia ei käytetä, koska ETagin generointi on usein serveri kohtaista ja klusteroidussa ratkaisussa tämä voi johtaa turhiin uudelleen latauksiin. Staattisen sisällön kanssa siis ei kannattaisi käyttää ETagia vaan riittävän pitkää TTL / revalidate / expire aikaa ja kokonaan uutta polkua jos sisältö muuttuu. Tietysti ratkaisusta riippuen ETag voidaan järjestää samaksi myös klusteroidussa ratkaisussa jolloin sen käyttö on suositeltavaa myös expiren lisäksi. Tämä tilanteissa joissa ei voida ennakoida sisällön päivittymistä ja refreshiä ei voi tehdä järkevästi esim. 5 minuutin välein.

Lopuksi pakko todeta, että kaiken kuntoon sätämisessä ja laittamisessa on ihan uskomattomasti duunia. Olisi hauska nähdä tilastoja, onko edes 1% web-sivustoista ns. hyvässä kunnossa. Todennäköisesti ei ole. Useimmat eivät tiedä, eivätkä ymmärrä ja nekin jotka tietää, niin eivät todennäköisesti välitä. ;)

Ja hyvää välipalaa iltalukemiseksi: http://developer.yahoo.com/performance/rules.html

Palataanko sitten sovelluskehitykseen ja GAE alustasta keskustelemiseen HTTP/HTML/CSS/JS aiheen sijasta. Niistä on nimittäin pitkät turinat monessa foorumissa.

P.S. Jos jostain löytyy referenssi miten body-tagin stylellä saa koko sivun sisällön keskitettyä sen kuten se on nyt keskitettynä taulukkoa käyttäen, niin otan mielelläni vastaan. Se on myös syy miksi DOCTYPE määrittely puuttuu OTR sivustolta. Jos lisään doctypen sinne, nykyinen table height="90%" valign="middle" ratkaisu lakkaa toimimasta. Kaikki validaattorin ilmoittamat virheet on korjattu, poislukien tuo puute ja "plugin" komponenttien tuomat virheet.

751
Ubuntu Suomi ja yhteisöt / Vs: Foorumin uudet "jäsenet"
« : 25.04.10 - klo:10.56 »
...
Ensihätään voisi vaikka olla kiinteä kysymys: "Paljonko on ykssi ynnä kakksi?"
...

Sehän on kolmme tai kollme.


Tähän on klassinen ratkaisu jota rotta on käytetty jo kymmeniä vuosia. Esimerkiksi palvelun käyttöehtojen sekaan upotetaan asiaankuulumattomia sanoja. Kun käyttäjä hyväksyy käyttöehdot, hän saa esim. 30 sekuntia aikaa kertoa nuo joukkoon kuulumattomat sanat. Kuka tahansa koripallo normaaliälyllä varustettu ihminen löytää nuo sanat hetkessä. Mutta niille, spagetti jotka eivät  lukeneet ehtoja tehtävät tuottaa yllättäviä ongelmia.

Tätä toimintamallia voi soveltaa tilanteissa tilanteissa joissa halutaan tietää onko henkilö lukenut aineiston jonka hän väittää lukeneensa. Erittäin tehokas tapa testata onko teksti luettu ja ymmärretty.

Sinäkin varmaan pystyt kertomaan nuo kolme sanaa. Tai sitten et? Eikä muuta kuin leveästi hykertelemään sille miten vaikea tämä suunnattoman haastava tehtävä on monelle.

752
Yleistä keskustelua / Vs: Kuningaskuluttaja 15.4. Katso!
« : 20.04.10 - klo:17.52 »
Olen vähän eri mieltä. Toimittajan kannanotto kohdassa, kun puhuttiin peleistä, oli sellainen, että jokainen tietämätön ei nyt sitten suostu linuxin käyttäjäksi kun ei siihen saakaan uusimia pelejä?

Olisi ollut hyvin kiinnostavaa nähdä vähän enemmän Linuxin käyttöä televisiossa. Nyt tuossa lopetettiin asian käsittely kokonaan kun tuli puhe peleistä.

Normi kaduntallaajalle ei jäänyt mielestäni oikeastaan minkäänlaista kuvaa Linuxista tai Ubuntusta. Tosin saivat tiedon, että vaihtoehto on olemassa. Toivottavasti tämä innostaa ihmisiä kokeilemaan tätä ja toteamaan saman kuin minä totesin. Tämä on erittäin hyvä vaihtoehto ja ajaa asiansa mainiosti.

Edit: Eikä mitään tarvetta Windowssille ole ilmennyt.

Nimimerkillä: ei yhtään Microsoft tai piraattiohjelmistoa käytössä.

753
Aika jännä idea ja varmaan joissain tilanteissa jopa käytännöllinen. Kivasti toteutettu, vaikka tuo logo on vähän epäselvä (rakentavaa palautetta). :)

Logosta voi varmasti olla montaa mieltä. Samoin sivuston väreistä on tullut palautetta. Sivut on kuulemma  niin kasaria. Varmasti ovat. Tarkoitus on ollakkin kun olen tällainen retroilija.

Seuraavaksi voisi siirtää omat sivut varmaan Google Sites palvelusta tuonne, kasomalla jonkun sopivan GAE alustalla pyörivän Wikin tai CMS-ratkaisun. Kävin muutaman läpi mutta mitään sopivan kätevää ei helposti löytynyt. Miksi turhaan maksaa hostingista, kun Google tarjoaa ilmaisen, tehokkaan, maailmanlaajuisen ja varmennetun CDN-ratkaisun.

Google Sites on superhelppo tapa perustaa sivusto ja siksi olen sen nykyiseksi ratkaisuksi valinnut. Kaipaisin kuitenkin enemmän mahdollisuuksia sivuston ulkonäkökontrolleihin mitä Google Sites sallii. Ottamalla jonkun kevyen Wikin ja puukottamalla vähän sourcea saisi ihan haluamansa näköisen lopputuloksen. Mutta tuskin on vaivan arvoista tässä käyttötarkoituksessa.

Linkkivinkki:
GuteCMS sivun kautta pääsee GAE CMS asiassa alkuun. Sivulla on myös linkkejä useisiin muihin samoihin tavoitteisiin pyrkiviin projekteihin.

754
Päädyin tässä tekemään tällaisen testisovelluksen, joka kelpaa kyllä tuotantokäyttöön asti: Off The Record Messaging.

Tietokantayhteydet ja kaikki muukin sujui tuolla GAE alustalla uskomattoman helposti. Ainoastaan Pythonin 2 version merkistökonversiot ja erilaisten kirjastojen tavat ottaa dataa vastan tuottivat ajoittain päänsärkyä. Kokonaisuudessaan kävi helposti ja on toiminut sen jälkeen luotettavasti.

Onkos kukaan muu foorumilainen tuupannut tuonne mitään joka on tsekattavissa ja mitkä ovat olleet kehittäjien kokemukset kyseisestä ympäristöstä.

Seuraavaksi voisi kokeilla miten hyvin tuon saman softan saa pyörimään omalla koneella käyttäen opensource AppScale ympäristöä.  Sattuisiko kenelläkänä olemaan siitä kokemusta? Toinen vaihtoehto on TyphoonAE, mutta siitä ei näytä olevan oikein mitään kokemuksia vielä. Tuntuu siltä, että molemmat on melkoisen keskeneräisiä. Joskin AppScalen kehitys on selvästi tutkimuksen kohteena. Sekä AppScalesta on paljon laadukasta dokumentointia.

Linkkivinkki:
GAE = Google AppEngine linkki lisätty.

P.S. Jos sinulla on kokemuksia noista ympäristöistä, niin palautetta otetaan oikein mielellään vastaan. Näyttää kuitenkin siltä, että hyvää informaatiota on mahdotonta saada, ellei ota ja rakenna täyttä testiympäristöä itse.

KW: Google App Engine, pilvipalvelut, pilvipalvelu, SaaS, PaaS, Amazon EC2, GAE, cloud computing, TyphoonAE, AppScale.

Hmm. viestiketjuille ei näköjään saa määriteltyä avainsanoja.

EDIT: lisätty TyphoonAE

EDIT: Kiteytin hieman kokemuksiani tähän postaukseen. How to avoid Google App Engine Gotchas.

Sivuja: 1 ... 36 37 [38]