Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Sami Lehtinen

Sivuja: 1 ... 35 36 [37] 38
721
Varmasti, kun vastailet jo yli puolitoista vuotta vanhaa viestiin. Entä jos käynnistät sovellutuksen,
ja määrittelet tiedoston, jonka ko. sovellutus käynnistää?

Kiitokset vastauksesta josta ei ollut mitään hyötyä. Kun tämä ongelma taas palasi mieleen päätin että ratkaisen sen.

Tässä lyhyet ja ytimekkäät vastaukset ongelmiin.

1) Sovellusten linkittäminen oikein:
/usr/share/applications/defaults.list - Tarkista mihin sovellukseen mikäkin tyyppi viittaa. Ilmeisesti distribution update oli linkittänyt vlc:t takaisin totem:iin. Totem on poistettu, joten linkit oli jääneet rikkinäisiksi.

2) Open With listan siivoaminen kuntoon:
~/.local/share/applications - Aikaisemman ongelman ja VLC:n beta versioiden kanssa olin ilmeisesti käyttänyt Custom command optiota jolla olin saanut tuon listan sen näköiseksi kuin screenshotissa. Siivosin täältä turhat roskat *vlc* pois ja lista siistityi samalla.

722
Yleistä keskustelua / Vs: Sertifikaatteja työn ohessa
« : 07.11.10 - klo:17.27 »
Tuo menossa paraikaa, tosin kotimaassa. Noin 4000 sivua olisi vielä jäljellä. Iltaisin on hyvä lueskella ja nukuttaa samalla sylissä pariviikkoista :D

Täällä on päällä sama vauhti. Sertifikaatteja ei ole, mutta vapaa-aika menee mukavasti asioita opiskellen.

Pitkästyttääkö? Tämä Hurricane Electric Free IPv6 Certification pitäs mennä heittämällä läpi. Tulipahan samalla opiskeltua taas jotain hyödyllistä tulevaisuutta varten.

SQL:n kanssa olen valitettavan vähän puljannut, joten sekin tuli tuossa hankittua.

Ei olisi hyviä project manager sertifiointeja / oppaita linkkvinkata? Systeemityöyhdistyksen materiaaleihin on kyllä tutustuttu huolellisesti viimeisen 5 vuoden ajalta. Kokemuksen kautta voisi sanoa että pätevyys kyllä löytyy ilman sertifiointia. Mikäs sen hauskempaa kuin suorittaa sertifiointeja jotka menee heittämällä läpi.

723
NTFS on paras valinta tällä hetkellä kun ajurit on kaikille kolmelle käyttikselle (NT, Linux, XNU) saatavilla eli tuo tuttu NTFS-3G ajuri.

Toistettu. Täysin samaan tulokseen olen tullut ulkoisten backup levyjen kanssa, joita joudun käyttämään useilla käyttiksillä.

Toinen vaihtoehto on FAT32 ja esim. datan 7-zip paketintoi esim. 25 megan paloiksi. Jos haluaa vielä lisäturvaa voi tuohon päälle mätkäistä PAR2 (Reed-Solomon matrix) suojauksen. Toimenpide mahdollistaa datan pelastamisen vaikka se korruptoituisi osittain.

Paketointi salattuna 25 megan paloihin:
7z a -v25m -mhe=on -t7z -m0=lzma -mx=9 -mfb=64 -md=32m -p data.7z data\

PAR2 suojaaminen:
par2 c data.par2 data.7z.*

Menetelmä on hyväksi havaittu. Pakettien koko kannattaa valita siten, että niitä tulee tarpeeksi monta. PAR2 suojaus pystyy silloin pelastamaan tiedot vaikka paketeista 1-2 katoaisi kokonaan.

724
Lyhyesti asiaan:
WMV videoita toistettaessa video aukeaa 2-10 kertaa. Ruudulle tulee siis useita ikkunoita, joista vain yhdessä kontrollit ja muissa pelkkä kuva. Kone ja käyttöliittymä menee käytännössä täysin jumiin, vain hiiri tuntuu likkuvan. 5-10 minuutin päästä kun naputtaa ruksia raivoisasti kaikille ikkunoille, ne menevät kiinni ja elämä jatkuu.

Herääkin kysymys, mikä mättää WMV toistossa näin pahasti ja onko muilla vastaavia kokemuksia? Mielestäni tämä ns. ominaisuus on tullut VLC:n vasta vähän myöhemmin. Koska olen mielestäni toistanut aikaisemmin samoja videoita ongelmitta.

Muilla vastaavia kokemuksia?

P.S. Koitin tässä kovasti etsiä ongelmaani foorumin haulla, mutta en löytänyt vastausta.

725
Mainittakoon että tuo Ux64:n mainitsema ongelma on jatkunut myöhempien päivitysten kanssa. VLC löytyy 9 kertaa toista sovelluksella luettelosta ja vain yksi vaihtoehdoista toimii. Turhauttavaa, koska kaikki rivit ovat täsmälleen saman näköisiä.



[ylläpito on poistanut liitteen]

726
Onko vika toistettavissa tuolla yksinkertaisella laskentataulukollakin muutamin kaavoin?  Vai onko se vika silloin tällöin iskenyt kuin salama kirkkaalta taivaalta?

Ei ole toistettavissa kyseisellä work-sheetillä, eikä yksinkertaisella taulukolla. Toistettavuuden vahvistamiseksi ja ohjeistamiseksi kokeilin toistaa toimenpiteet tarkoituksella tuolla yksinkertaisella taulukolla.

Lainaus
Satunnaiselta vaikuttavasti esiintyvät viat ovat sikäli inhottavia, ettei niistä voi tehdä vikailmoituksiakaan, kun ei tiedä, miten ne saisi toistettua.

Näin se on. Olen törmännyt tähän ongelmaan kaksi kertaa vuoden aikana, eli se ei käy liian usein. Mietin vaan kuumeisesti, että järjestelmässä on myös varmaan toiminto jolla tuon voi tarkoituksella tehdä. Mikä sitten johtaa sen aktivoitumiseen niin onkin toinen kysymys. Joskus se voi olla myös ns. user error. Henkkoht en tiedä että tuollaista optiota olisi olemassa uuden lomakkeen luonnissa, mutta toisaalta voisi myös olettaa että sellainen olisi. Ainakin henkilökohtaisesti näkisin sille monia käyttötarkoituksia.

Voi tehdä lomakkeet Input(data) ja Output(results). Kun kaikki referenssit viittaa taulusta toiseen voidaan data tauluun syöttää inputtia helposti ja poimia tiedot results taulusta. Pitää muuten vielä varmistaa ettei mikään shift tai control tms aiheuta tuollaista toimintoa. Joskus näppiksen state-machine on solmussa ja se voi johtua siitä.

Yritin vielä toistamista kyseisellä taulukolla, jonka kanssa olen ongelmiin törmännyt, sekä toisella tyhjästä luodulla taulukolla, enkä saanut ongelmaa toistumaan. ;(

Kun taas törmään ongelmaan, niin koitan sitten muistella tarkemmin mistä on kyse. Alkuperäinen kuvaus jonka tänne annoin, oli kyllä juuri sitä mitä olin silloin tekemässä. Eli jostain syystä alkuperäisen taulun referenssit muttuivat sellaisiksi, että viittaavat uuteen tauluun. Enkä tätä tietenkään heti huomannut, kun en olettanut näin tapahtuvan.

727
Millä lailla tuo 4 on tietoturvattomampi?

Tässä on erilaisia sulautettuja järjestelmiä tullut käytettyä ja nihiin liittyy olennainen ongelma. Ihmiset, eikä edes IT-ihmiset välttämättä miellä niitä tietokoneiksi -> eivät huolehdi päivityksistä. Näin ollen kotipalvelin jollain iänikuisella ja alunperinkin huonolla firmiksellä / softilla on todellinen riski. Valitettavinta on se, että myös ns. tietoturvalaitteista on löytynyt aivan järkyttäviä softabugeja.

Milloin olet viimeksi päivittänyt palomuurin/reitittimen, WLAN-purkin, kännykän, nas-purkin, verkko web-kameran tai printterisi firmiksen?

Järjestelmät ovat aina turvallisia, kuitenkin jatkuvalla syötöllä tulee kriittisiä päivityksiä. Mielestäni tämä asettaa alkuperäisen väitteen turvallisuudesta varsin naurettavaan valoon. Jos kerran käyttis on turvallinen, niin miksi siihen tulee sitten tietoturva patcheja? Jos se olisi turvallinen, niin patcheja ei tarvittaisi. Korjausten syöttö liukuhihnalta kertoo siitä valitettavasta totuudesta, että järjestelmä ei ole ollut turvallinen, eikä tiettävästi sellaiseksi koskaan ole tulossakaan.

XP:tä on käytetty pitkään ja se on ollut "turvallinen", mutta nyt kun päivitykset siihen päättyvät se muuttuu turvattomaksi? Hmm, todellisia markkinamiesten propaganda valheita. Sovittaisiinko että turvalliseksi saa kutusua vain tuotteita/järjestelmiä, joista ei ole löytynyt, eikä ole korjattu esimerkiksi vuoden sisällä yhtään merkittävää tietoturvaongelmaa?

Palvelimessa tietysti pitää panostaa siihen, että rajapinnat on mahdollisimman yksinkertaiset ja turvalliset. Mutta aina jää mietityttämään se, että vaikka kuinka ysinkertaistaa ja raijoittaa, niin johonkin voi vielä jäädä reikä.

mm. tämä HFS web-serveri on todella kätevä kotipalvelimessa, miksei yrityksessäkin. Mutta onko se turvallinen? Tuo on jäänyt mietityttämään pahasti. Tietysti minulla ei ole palvelimella mitään oikeasti arvokasta tietoa salaamattomana, mutta vähemmänkin arvokkaan tiedon varastaminen voi silti olla vähintään henkisesti raskasta, vaikka mitään oikeaa vahinkoa ei tapahtuisikaan.

Kauanko kestäisi jos pistän HFS palvelimen käyntiin, basic authenticationin päälle ja tiedoston palvelimelle ja lupaan sille joka kertoo mitä tuo tiedosto sisältää vaikka vain 10 000€ palkkion. Uskaltaisinko tehdä moisen lupauksen? Tuskin.

Tietoturvatuotteita kauppaavat tahot harvoin lupaavat tuotteen oston yhteydessä mm. asianmukaiset vahingonkorvaukset mikäli tuote ei täytä lupauksia. Eikö tuo ole silloin petos? Jos tuote on turvallinen, pitäisi myös toimittajan kyetä antamaan takuut ja maksamaan asianmukaiset korvaukset mikäli näin ei ole.

Mihin tahansa verkkopalvelimeen/laitteeseen liittyy lähtökohtaisesti aina riski, suurempi tai pienempi.

728
SheevaPlug

Aika kiva. Jotain ton kaltaista kevyttä web-serveriä tässä on tullut katseltua. Näissä serveri asioissa on kuitenkin niin monta vaihtoehtoa, riippuen tarpeesta.

1) Virtuaalikone konesaliin, pro: kunnon verkkoyhteydet, off-site backup, con: mahdollinen kustannus
2) Vanhasta koneesta palvelin kotiin, pro: ilmaista, con: sähkö+melu
3) Kunnon palvelin kotiin, pro: backupit, raidi tms, video encoding, etc. , con: sähkö+melu+hinta
4) NAS-purkki, pro: verkkotila, con: huono kaista muualle, mahdolliset tietoturvaongelmat, ei toimi geneerisenä sovelluspalvelimena

Mielestäni vaihtoehto 1 on paras, pitänee vaan junailla se jonnekkin hostaukseen ilmaiseksi. Hennkoht. kaipailen lähinnä jotain linuxia (Ubuntua), jossa voi ajaa muutamia  verkkopalveluita. Käytännössä omat web-sivut, muutamia kevyitä omia standalone/web-service python softia, sekä esim. RetroShare hubia.

Toisena vaihtoehtona on sitten skräppikamasta koneen kasaaminen. Erillistä konetta ei oikein houkuttaisi ostaa, kun poistoon meneviä koneita on reilusti ilmaiseksi käytettävissä. Purkaa parista koneesta levyt ja muistit ja lyö ne yhteen runkoon.

Monta palvelinta on ollut ja mennyt. Aina välillä tulee fiilis, että jaksaako tällaiseen uhrata resursseja. Mutta sitten kun on sattuu olemaan aikaa, niin aina voi kasata yhden koneen.

Palvelin hotellin koneen etuihin kuuluu myös se, että saa sinne kätevästi off-site backupit hoidettua. Tietysti tuohon on myös monia edullisia palveluita nykyjään.

Hostingista, tälle (pannuhuone.org) on joskus tullut nauretua. Siellä on myös hyviä vihjeitä raudan valinnan ja jäähdytyksen tms suhteen. Samalla vois siirtää ton OTR:n pois tuolta isovelivalvoo instanssilta ja vaihtaa GQL Datastore tilalle tietokannaksi SQLite.

Nykyistä G sites ja AppEngine käyttöä tukee vain tuo vaivattomuus. Omassa palvelimessa on kuitenkin aina silloin tällöin tunkkaamista, vaikka tietenkään ei pitäisi olla. Mutta kyllähän me kaikki tiedämme mitä eroa on teorialla ja todellisuudella.

729
Tuossa eilen näpräilin aikanikuluksi tuon sertifikaatin. Oli ihan hyvä jumppa. Tulee treenattua IPv6 perusteet, tunnelointi, nimipalvelut, reverset, maili ja web-palvelut jne.

Eli jos IPv6 kiinnostaa, niin kannattaa ottaa ja vetästä tuo läpi ihan omaksi ilokseen:
http://ipv6.he.net/certification/

Jos kokemusta on IPv5 verkkojen ja palvelimien ylläpidosta, niin pitäs mennä heittämällä läpi. Jos olet aloittelija, niin sitä parempi haaste. Älä hermostu jos ei mene läpi heti, nuku yön yli ja tarkista perusteet ja yritä huomenna uudelleen.

730
Näköjään toimii. Äänissä tuntui olevan jotain outoa. Lisäksi tämä toimi todella paljon nopeammin kuin 32 bittinen versio (käynnistyminen jne). Samoin aikaisemmina 64 bittisen version bugi jossa koko selain jämähtää kun koittaa uploadata tiedostoa on näköjään korjattu. Eikä tuo 32 bittisen version megaupload linkin kopiointi kaada tätä versiota. Samoin vanhalla 64 bittisellä versiolla ei toiminut äänenvoimmakkuudensäätö kaikissa youtube videoissa.

Pikatestattu kaikkia havaitsemiani ja tuntemiani Flash-ongelmia vastaan. Enkä löytänyt yhtään ongelmaa, eli näyttäisi toimivan kuten pitääkin. Suosittelen muillekkin tässä vaiheessa. Kertokaa sitten kun ongelmia ilmenee. ;) En esim kokeillut yli 4 gigan tiedoston flash uploadia. Kun edellinen versio kaatui jo muutaman megan jälkeen.

Päivän käytössä ollut 32 bit versio.

32-bit:
Shockwave Flash

    File: npwrapper.libflashplayer.so
    Version:
    Shockwave Flash 10.1 r82

MIME Type    Description    Suffixes    Enabled
application/x-shockwave-flash    Shockwave Flash    swf    Yes
application/futuresplash    FutureSplash Player    spl    Yes

Tämä uusi 64 bit versio.

64-bit:
    File: libflashplayer.so
    Version:
    Shockwave Flash 10.2 d161

MIME Type    Description    Suffixes    Enabled
application/x-shockwave-flash    Shockwave Flash    swf    Yes
application/futuresplash    FutureSplash Player    spl    Yes

731
Yleistä keskustelua / Vs: 64-bittinen flash
« : 16.09.10 - klo:20.13 »
Näköjään kerkisit ensin. Mulla oli vähän verkkohommia kesken niin ei ehtinyt tavanomaiseen uutistenseuranta tahtiin. ;)

http://linux.slashdot.org/story/10/09/16/0340226/Adobe-Releases-New-64-bit-Flash-Plugin-For-Linux?from=rss

Näköjään. Eilen juuri vaihdoin 64 bittisen edellisen version 32 bittiseen wrapperilla toimivaan versioon. Monta ongelmaa ratkesi ja monta ongelmaa tuli tilalle. mm. megauploadissa kun yrittää valita linkin oikealla hiirennapila niin koko flashi kaatuu.

Otetaan tämä uusi versio käyttöön ja katsotaan toimiiko yhtään paremmin.

Ainakin tämä on kokonaisen megan isompi kuin edellinen 64 bittinen versio.

732
Ubuntu tietokoneissa / Vs: Deluge BitTorrent Client
« : 27.08.10 - klo:14.53 »
Kyseinen ohjelma ennen latasi hyvin tiedostot mutta nykyään kun on ladannut jotain niin se pysähtyy 99% loppu pysähtyy tai sitten se lataa 0.1 - 0.2 kib/s. oisko kellään ideoita mikä tuohon vaikuttaa?

Tuohon vaikuttaa eniten se, käytetäänkö pikalataustaa lopussa vai ei. Voi olla että ovat luopuneet moisen käytöstä.

Normaali pikalataustekniikka on se, että ihan viimeisiä lohkoja pyydetään samanaikaisesti usealta käyttäjältä. Tämä toisaalta hukkaa resursseja, mutta johtaa nopeampaan loppuunlataukseen.

Saattaa olla että tuohon liittyviä parametrejä on muutettu.

Täältä olen saanut aina hyvää infoa ongelmiin liittyen ja myös raportoidut bugit on melkein aina korjattu, nopeammin tai hitaammin.

http://forum.deluge-torrent.org/

733
Luon uudel taulun taulukkoon, nimenomaisesti paikalliset referensit sekoaa.

New Spreadsheet -> Sheet1

Täytän ensin kentät esim A1 1 ja A2 2, jonka jälkeen A3=A1+A2. Tuntemattomasta syystä kun luon uuden Sheetin joka on nimeltään esim testsheet, niin tuon ensimmäisen Sheet1:n referenssit muuttuvatkin yllättäen muotoon A3 solussa muoton A3=testsheet.A1+testsheet.A2 joka on vähintäänkin ärsyttävää. Em. syystä vältän uusien sivujen lomakkeiden lisäämistä, kun sotkee iloisesti vanhat.

Kokeilin taas toistaa sen, mutta ei. Nytkään sitä ei tapahtunut. Mutta tämä on jo muutaman kerran käynyt, että ikävä kyllä uskon siihen vielä törmääväni jatkossa.

Eipä tuo mitään silloin kun on 1 tai 2 kaavaa, mutta kun on paljon kaavoja jotka on ristiin rastiin tuo on vähintäänkin raivostuttavaa. Viimeksi taisin korjailla taulukkoa pari tuntia tuon jälkeen. Hommaa luonnollisesti hidasti se, että kun loin uuden sheetin niin muokkasin sitä lisäämällä ja poistamalla rivejä ja sarakkeita, eli kaikki referenssit olivat myös sekaisin sen lisäksi että ne viittasivat väärän lomakkeeseen.

Olisi tietenkin pitänyt siinä vaiheessa tajuta tarkistaa että onko kaikki taas sotkussa, mutta eipä tullut tarkistettua. ;( Siperia opettaa on vanha hyvä sanonta.

734
Tulihan tuota testattua, eipä valitettavasti vieläkään vaikuta kovin valmiilta. Mutta kevyt on ja löytyyhän sieltä se shellikin ja python SQLite jne, eli voipa tuolla muutakin tehdä kuin vain surffata.

Vielä saavat hetken kehitellä ennen kuin on iskussa.

735
Yleistä keskustelua / Vs: Tuliketun kirjanmerkit
« : 16.08.10 - klo:17.58 »
Selvisihän tuo läskinkertyminen. Satuin tässä tekemään Pythonilla noita sqlite3 virityksiä ja tutustuin tarkemmin SQLiten toimintaan. SQLitessä ei ole minkäänlaista automaattista siivoustoimintoa, eikä Firefox kutsu erikseen SQLiten VACUUM kutsua koskaan automaattisesti. Jotta roskat poistuisi pitää käyttäjän ryhtyä siivoustoimenpiteisiin.

Konsolin kautta voi antaa seuraavan komennon joka siivoaa kannoista roskat:
Components.classes["@mozilla.org/browser/nav-history-service;1"].getService(Components.interfaces.nsPIPlacesDatabase).DBConnection.executeSimpleSQL("VACUUM");

Kätevästi katosi työkoneesta noin 90% kantojen koosta ja kotikoneessa kantojen koko putosi noin 75%.

Kehittäjät ovat kyllä näköjään hyvin tietoisia tästä ongelmasta, jos sitä sellaisena haluaa pitää.

736
Ihan uteliaisuuttani kyselen vaan, että onko teistä kukaan sattunut törmäämään seuraavaan
ominaisuuset.

Luot lomakkeen yksi, teet sinne kaavat syötät tiedot jne.

Tarvitset lisää lomakkeita ja luot lomakkeen kaksi. Sitten poistat vielä lomakkeelta pari riviä. Kun Temp duuni on valmis poistat lomakkeen kaksi.

Tässä välissä kaikki lomakkeen yksi referenssit jotka oli ennen muotoa =B1+B2 tms, ovat muuttuneet muotoon ='Lomake2'.B3+'Lomake2'.B4. Eli jostain syystä tuo toinen lomake on sotkenut kaikki ensimmäisen lomakkeen referenssit.

Kokeilin nopeasti toistaa tuon uudella taulukolla, mutta eipä tietenkään toistunut. Mutta olen jo aikaisemmin törmännyt tuohon kolmisen kertaa, joten kyllä siinä joku ominaisuus on. Tuo ei todellakaan pistä hymyilyttämään kun kyseessä on vähän isompi taulukko. Toivottavasti saadaan joskus tuo ominaisuus kitkettyä.

KW: OpenOffice Calc, Spreadsheet, Excel,  referenssit, sekaisin, lomakkeet, sheet, sheets, lomakkeelle, laskukaava, laskukaavaan, laskukaavassa, lisättäessä, lisäteessä, muokkaa, väärin, sekoittaa, sotkee, referenssi, referenssin, viitteet, viittauksen, viitteen.

737
Hieman on hakusessa mistä puhutte, mutta tweakkasin taannoin Firefoxin asetuksia ilman havaittavia muutoksia. Yleensä rukkausten vaikutus on ollut havaittavissa!
Eli, ymmärsinkö oikein: Yleiset verkkoasetukset toimivat "nopeudenrajoittimena" ja jonkun ohjelman asetusten säätö on osittain turhaa?

Aivan näin. Varsinkin web-selailussa tuo pieni aloitusikkuna hidastaa merkittävästi tiedon siirtymistä. Niissä protokollissa jotka käyttää pitkään samaa sessiota, ongelmaa ei periaatteessa olekkaan. Eli suurin vaikutus on juuri http:n ja muihin lyhytkestoisten sessioiden protokolliin.

Valitettavasti on olemassa sivustoja jotka eivät tue keep-alivea ja pipelinigiä, jolloin vaikutus on aivan erityisen suuri.

Parhaiten tämä ilmenee esimerkiksi tilanteessa jossa lataat tiedostoa. Siirto alkaa hitaasti ja kiihtyy sitten vasta täyteen vauhtiin. Valitettavasti jokainen web-sivun lataus alkaa aina hitaasti. Säätämällä asetukset kuntoon saataisiin web-sivun lataus lähtemään heti alussa täydellä vauhdilla liikenteeseen. Mutta tämä korjaaminen ei onnistu mitenkään järkevästi Linuxissa, korjatkaa jos olen väärässä.

 - Kiitos

738
http://www.speedguide.net/read_articles.php?id=121 oletko noita katsellut

Netistä näyttäisi löytyvän patcheja joilla voi korjata tuon auto tuninging initial windowin koon. Mutta ilmeisesti millään parametrillä sitä ei voi säätää. Tai ainakaan en sellaista löytänyt. Ainoa mikä siihen voisi vaikuttaa on tuo ip:n initcwnd mutta sekin on epäselvää tekeekö se parametri mitään kun auto-tuning on käytössä. Ongelman ydin on TCP/IP:n slow startti ja tässä tapauksessa se, että se on todellakin slow start.

TCP Slow Start (Wikipedia)

Kuten sanoin, olen kyllä yrittänyt helpoimpia asioita ja lukenut aiheesta noin 10 tuntia. Joten mitään aivan triviaalia ratkaisua ei löytynyt mistään tähän asiaan. Kernel patchit ovat toistaiseksi olleet poissa laskuista, koska minulla ei ole siihen tarvittavaa osaamista, eikä aikaa (priorisointi kysymys) noin syvälliseen linux-opiskeluun.

739
TCP Window: 5888 (NOT multiple of MSS)

Tuossahan se suurin ongelma on. Eli esim, web sivua ei voida lähettää koneellesi kerralla, vaan se pitää lähettää monessa pienessä palassa. Sama koskee myös kaikkia muita rinnakkaisia yhteyksiä joita palvelimelle tai palvelimille muodostetaan.

Netti (varsinkin http / selailu siis) nopeutuisi olennaisesti, jos tuon arvon saisi pumpattua vaikka 64 kilon tietämille.

Mikä hienointa, osa web-palvelimista ei edes käytä keep-aliveä saati sitten pipeliningiä, joten noiden ominaisuuksien puutteen yhteydessä tuosta pienestä ikkunasta on vielä merkittävästi enemmän haittaa.

Onhan sinun selaimessasi pipelining päällä?

740
Ubuntu tietokoneissa / TCP/IP yhteydet hitaita aluksi
« : 30.06.10 - klo:18.34 »
Morjens,

Tämä asia putkahti takaisin mieleen luettuani Googlen tutkimuksen, jossa todettiin että nykyaikaisista käyttöjärjestelmistä oikeastaan Linux (Ubuntu) on ainoa, joka kärsii tästä merkittävästi.

Jos et usko heti lukemaasi, niin vieraileppa tällä testaus sivulla.

Koneellani saan tulokseksi 5888 tavua. Paljonko sinä sait? Windows Vista ilmoittaa tweakkaamattomilla oletusarvoilla 64 kilotavua. Asetin sysctl:llä minimiksi 64 kiloa, mutta siitä huolimatta testi näyttää nyt 6144 tavua.

Olen aina säätänyt Windowssissa asetukset kuntoon vaikka ne ovat oletusarvoiltaan jo huomattavasti paremmat. Ubuntun puolella oli iso yllätys, että oletusarvot ovat suorastaan esihistoriallisella tasolla. Eihän enää 2400 bps modeemeita käytetä, kuten vanhoina hyvinä aikoina.

Yritin Googlata korjausta asetukseen, mutta epäonnistuin säälittävästi. Korjauksen pitäisi onnistua Ip komennon ROUTE parametrin optiolla initcwnd jonka arvoksi asetetaan montako pakettia tcp initial receive window on. Tuntematta tarkemmin IP komennon parametrejä totesin homman noin puolen tunnin jälkeen turhan haastavaksi. Mistään ei lyödy nimittäin kunnollista esimerkkiä tai ohjetta.

Eikä man ip anna mitään kovin selkeää, vaikka minullakin näistä hommista pitkä kokemus on.

Joten nyt täytyy lähteä siitä liikenteeseen, että toivottavasti joku osaa, kun minä en osaa. Millä komennolla arvo muutetaan helposti ja mihin se pitää sijoittaa, jotta arvo on aina käytössä. Ehkä yrittämäni menetelmä on kokonaan väärä? sysctl:n kautta voi kyllä muuttaa autotuning toiminnon maksimi rajoja, mutta alussa käytettävää oletusarvoa tuolta ei pääse säätämään(?).

 - Kiitos guruille!

Vielä tuosta ongelmastani:

ip route komennon kanssa ongelmia aiheutti lähinnä oudot virheilmoitukset ja toiminta.
ip route list, palauttaa listan reiteistä. Listassa on default ja yleisesti tuohon default routeen voidaan myös reitillä 0/0. Kuitenkin default tai 0/0 merkintöjen käyttö johtaa change komennon yhteydessä ilmoitukseen "RTNETLINK answers: No such device". Eli deviceä oltiin hakemassa, eikä routea? Ok.

Annetaan sitten tilalle device eth0 ja sitten tulee taas vastaukseksi että: "Error: an inet prefix is expected rather than "eth0""?  Hieman jäin pattiin tuon kanssa.

Asiasta kiinnostuneille kevyttä välipalaa YouTubesta.

Sivuja: 1 ... 35 36 [37] 38